top of page

15-21 KASIM AY TUTULMASI HAFTASI VE BURÇLAR

Güncelleme tarihi: 24 Eki 2022



Bu hafta gökyüzü oldukça yoğun etkiler altında olacağımıza işaret ediyor.


15 Kasım Pazartesi günü Güneş ve Jüpiter arasında zorlayıcı bir açı gerçekleşecek; abartıya aşırılığa kaçacağımız ve fazla hevesle hayal gücüyle ve idealle gelişmek büyümek isteyeceğimiz bir konu olacak. Büyük resme odaklanacağız ama küçük detayları gözden kaçırmamak gerekebilir. Büyük bir inançla ve istekle gözümüzü diktiğimiz hedeflere ulaşmak için çaba sarf edebiliriz. Zenginleşmek ve para kazanmak için başarma dürtümüz yüksek olacaktır.

16-18 Kasım tarihleri arasında Mars Uranüs Karşıt: Mars bu ay başrolde duruyor ve zorlu açılar kuruyor. Geçen hafta Satürn ile zorlu açı yapmıştı, bu hafta da Uranüs ile zıtlaşacak. Kalıpları kıran ve koparan bir kombinasyon olabilir. Düzeni değiştirebilecek, ani çıkışları ve dürtüsel tepkileri açığa çıkarabilecek etkiler taşır. Enerji anlamında kendimizi yoracak ve tüketecek çalışmalar içinde olabiliriz. Maddi konularda biriktirmek saklamak istedikleriniz ile ilgili planlar değişebilir, ani harcamalar çıkabilir, kazanç düzeninizde de değişimler olabilir. Kredilere borçlara ödemelere ve harcamalara karşı stratejik planlar yaparsınız ancak bir bakarsınız evdeki hesap çarşıya uymamıştır. Bu hafta temkinli ve sakin bir tutumla karar almak şart gibi duruyor.

19 Kasım’da 11:57 de 27 derece Boğa burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşiyor. Önümüzdeki yıldan itibaren 18 ay boyunca artık tutulmalar Boğa/Akrep aksında gerçekleşecek ve İkizler/Yay tutulmalarında yaşadığımız temalarımız son buluyor ve değişiyor olacak. Bu tutulma bir Ay tutulması yani güçlü bir dolunay aslında ve kuzey ay düğümü tarafında yer aldığı için hepimiz duygusal ihtiyaçlarımızla, güvenlik ve konfor alanlarımız ile ilgili konularda, maddi birikimler ve gelirler kazançlar alanında bir elindekini koruma psikolojisi içine girebiliriz, sağlamlık ve tutarlılık arayışı içinde olabiliriz.


BURÇLARA GÖRE HAFTALIK YORUM VE AY TUTULMASI HANGİ KONULARDA ETKİLİ OLACAK


KOÇ: Bu Ay tutulması sizlerin para kaynakları alanınızda yer alacağı için maddi konularda hem kazançlarınızı artırmak hem de birikimlerinizi iyi değerlendirmek konusunda daha dikkatli olmaya karar verebilirsiniz. Ay yüceldiği bu burçta maddi alanda akılcı olmayı getirecektir. Karşısında burcunuzun yönetici gezegeni Mars Merkür ve Güneş yer alacağı için ticari atılımlar yapmak, paranızı iyi idare etmek bakımından size farkındalık kazandıracak. İlişkilerde değer duygunuzu sorgulayacağınız ve ilişkilerin fiziksel boyutunu, ruhen ve bedenen size ne kattığı veya neyin eksik kaldığı mutlu olup olmadığınızı konusunu düşünebilirsiniz. Varacağınız çıkarımlar sizi somut ama biraz ani kararlara taşıyabilir. Bu hafta başında itibaren yer alacak Mars Uranüs karşıtlığı da üzerine tüy dikecek Ay da burcunuzda geçiş yapacağı için gerçekten köprüleri atabileceğiniz tabureye tekmeyi atıp ya Allah çekip gidebileceğiniz bir süreçtesiniz. Ay tutulması ayrıca Medusa yıldızı ile yakın etkileşimde olacak. Baş boyun ve sindirim sisteminize dikkat etmekte fayda olacaktır.

BOĞA: Sevgili Boğalar Bu Ay tutulması burcunuzda gerçekleşiyor. Ocak ayından itibaren,18 ay boyunca tutulma aksları burcunuza geçiş yapacağı için değişim ve dönüşüm yaşayacağınız hayatınıza yenilikler katacağınız bir döneme giriş yapıyorsunuz. Fiziksel anlamda kendinizi değiştirmek, ruh ve beden bütünlüğünüze daha fazla önem vermek ve ilişkilerde sağlam temeller atmak ve köklenmek için fırsatınız olacak. Hayatınızda size güven korunma ve konfor duygusu yaratmayan konular ayıklanacak. 19 Kasım’da yer alacak olan Ay tutulması sizi hayattan daha fazla keyif almak mutlu olmak ve duygusal anlamda ve maddi konularda güvende hissetmek ihtiyacı ile dolduracak. Düzeni korumak ve ait olduğunuz konfor alanından çıkmamak için çaba sarf edeceksiniz. Ay tutulmaları sembolizm olarak yuva aile duygusal bağlar ve güvende hissetmek konularını ifade ettiği için siz de bu tutulma döneminde bu konularda daha hassas ve duygusal hissedebilirsiniz. Bu hafta gerçekleşecek Mars Uranüs karşıtlığı sebebiyle de hayat planlarınızda değişiklikler yapmak üzere radikal kararlar alabilirsiniz. Boğa için değişimi karşılamak oldukça zordur güvenlik ağından çıkmak ve risk almak hiç istemediğiniz için bu tutulma dönemi size güç gelebilir. Değişimleriniz olacaksa bunu sakin mantıklı ve sizin için daha iyi olacağı kafası ile karşılarsanız stres yaşamaktan kaçınmış olursunuz. İlişkiler alanında da sevdiğiniz kişi ile hem bedenen daha mutlu hem de daha köklü bir ilişki kurmak için bu tutulmaları değerlendiriniz. Bağlanmak ve kök salmak bu tutulmanın genel teması bu olacaktır.


İKİZLER: Bu tutulma döneminde ruh ve beden sağlığınızı çalışma ve günlük işlerinizi nasıl yaptığınızı ve sizi bu konularda zorlayan ve geride tutan sebepleri görmeye başlayabilirsiniz. Her şeyden evvel nasıl çalıştığınız ve ne yaparak mutlu olduğunuzu keşfetmek zamanındasınız. Duygusal ilişkilerde ve çalışma hayatınızda kurduğunuz bağlarda nasıl kök salıyorsunuz veya güven buluyorsunuz, çalışma sisteminiz ve düzeniniz nedir, bu temaları değişime uğratabileceğiniz kararlar alabileceğiniz 18 aylık bir döneme giriş yapmaktasınız. Sezgisel ve spritiüel yanınızı açığa çıkarabilecek, bilinçaltınızın dehlizlerini keşfetmeye çıkacağınız ve sizi kökten mutlu eden şeyin aslında ne olacağını göreceksiniz. İş ve çalışma ortamında stratejik çıkarını kollayan ve rekabet hırsı ile davranan kişilerle karşılaşmak sizi yorabilir ama sizde sakin ve ketum kalarak hesaplarınızı iyi yaparak bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. Sağlığınıza bakın ve güven alanlarınızı iş yaşamında kurun ve bunu yaparken maddi koşullarınızı iyi ele almayı ihmal etmeyin. Bu haftaya hakim olacak Mars ve Uranüs arasındaki karşıtlık sebebiyle iş ve çalışma ortamınızda ani ortaya çıkabilecek krizleri iyi yönetmeye çalışınız.


YENGEÇ: Bu tutulma döneminde arkadaşlarınızla kurduğunuz duygusal bağları mercek altına alabilecek bir tutulma enerjisi açığa çıkıyor. Arkadaşlarla veya sosyal çevrenizde kurduğunuz ilişkilerde güven bulma konusu bu tutulmalarla önemli olacak. Bir yandan da yaratıcı yanınız aktif olacak ve yapacağınız gelecek planlarında değişimi arzu ettiğiniz maddi veya manevi konular yer alabilir. Çocuklarınızın geleceği ve yeteneklerini iyi kullanması ve onların iyiliği sağlığı aklınızda olacak. Gönlünüze hitap edebilecek bir aşk yaşamak bu aşkı yaşarken mutluluğu yakalayabileceğiniz güven ve kalıcılık bulacağınız biri ile birlikte olma arzunuz tetiklenebilir. Var olan ilişkiniz içinde kurduğunuz bağı güçlendirmek ve endişelerinizi gidermek üzere kararlar alabilir varsa sorunların üstesinden gelmeye çalışabilirsiniz. Bireysel olarak yapacağınız girişimler ve topluluklar arasında yapacağınız faaliyetler arasında bir denge kurmak gerekebilir. Hobilerinizi ve yeteneklerinizi destekleyecek projeler içinde olabilirsiniz. Bu hafta gerçekleşecek Mars Uranüs karşıtlığı sebebiyle sevdiklerinizle kurduğunuz ilişkilerde mantıklı sakin ve stratejik davranmak ani ve dürtüsel tepkiler vermemek avantajınıza olacaktır.


ASLAN: Bu tutulma döneminde iş ve kariyer konuları sizler için ön plana çıkıyor. Mesleki hedeflerinize odaklanacağınız ve mesleğinizle ilgili sizi neyin tam anlamıyla mutlu ve güvende hissettireceği konusunda açılımlar yaşayabileceğiniz 18 aylık bir sürece başlamaktasınız. Bir yandan da ailenizle ve evinizle daha fazla ilgilenmek ebeveynlerinizin iyiliği sağlığı ile meşgul olmak konusunda sorumluluk üsteleneceksiniz. Ev almak satmak kalıcı bir yatırım yapmak ve geleceğinize güvenle bakmak üzere kararlar alabilirsiniz. Evinizi yenilemek evdeki konfor alanlarınızı yeniden düzenlemek üzere girişim yapabilirsiniz. İş kurmak evden çalışmak ve size ekstra gelir getirecek bir işe el atmanız da olası. Bu süreçte yuva kurmak için adımlar atılacaktır. Aile olmak, bireysel yaşam alanınızı kurmak, çocuk sahibi olmak veya hayatınızın en önemli parçaları olarak kabul ettiğiniz ne varsa bu konularda duygusal olarak güvende olma, konfor alanlarını düzenleme ve özel hayatına önem vermek için hem farkındalıklar hem de açılımlar yaşayacaksınız. Anneler veya annelik etmek öne çıkacak. Özellikle bu hafta aile ve kariyer aksında Mars Uranüs karşıtlığı olacağı içi işte ve evde sakin kalmak risk almamak sivri kesici çarpıcı delici vb ne alet varsa dikkatli kullanmak gerekir.


BAŞAK: Bu tutulma döneminde uzaklarla kurduğunuz bağlar, şehir dışı işler, akademik çalışmalar, resmi ve hukuki işler, basın yayın sosyal medya veya baskılı işler alanında yer alacak. Bu ay tutulması, hayatın sizin için değerini ve taşıdığı anlamını yeniden keşfettirecek, hem duygusal hem zihinsel anlamda sizi mutlu edecek keyif verecek konuların ne olduğuna dair bir düşünme ve derlenme toparlanma sürecine sokuyor. İnançlar felsefeler hak hukuk etik ve ahlaki prensiplerle ilgili konularda daha hassas ve dikkatli olacağınızı söyleyebiliriz. Bu dönemde hukuki veya resmi devlet kapısıyla vb işleriniz varsa daha sağlam ve somut adımlarla ilerleyebilirsiniz. Yurt dışına gitmek bir akademik çalışmaya girmek veya bitirmek gibi şanslarınız olabilir. Taşınmak yer değiştirmek yeni bir çevreye veya ortama girmek için istek duyabilirsiniz. Kardeşler ve yakın akrabalar ile ilişkiler ön plana çıkacaktır onlara dair krizleri çözmek ve hep birlikte bir güven ortamı oluşturmak için çaba sarf edebilirsiniz. Kurslar eğitsel işler zihinsel atılımlar satış pazarlama ve doğadan gelen doğal olan her şey ilginizi daha fazla çekmeye başlayabilir. Bu hafta yer alacak Mars Uranüs karşıtlığı sebebiyle yollarda ve trafikte bir nebze daha dikkatli yolculuk etmekte fayda var. Kesici ve delici aletlerden uzak durunuz.


TERAZİ:

Bu tutulmada ve önümüzdeki 18 aylık dönemde bütçe, harcamalar, krediler borçlar vergi sigorta tazminat veya miras işleri alanında açılımlar yaşayabilirsiniz. Aileyle para paylaşımınızı, ticari girişimleri, iş ortaklıklarından gelen parayı sembolize eden bu alan sizleri bütçenizi dengelemek alacak verecek listenizi çıkarmak ve akılcı bir mali profil çıkarmak için istekli kılacak. Para konularında kendinizi güvende hissetmek ve geleceğe sağlam bir yatırım yapmak adına somut düşüneceksiniz. Metafizik konular, ruh ve beden sağlığı , terapilerle ilgili konular önem kazanabilir. ilişkilerde bedensel mutlulukları artırmak ve varsa yakın ilişkilerde yer alan krizlerinizin kök sebeplerine inebileceğiniz bir süreç olacaktır. Gelecek dönemde iş kurmak ortaklık yapmak ve ticari atılımlarda bulunmak isteyebilirsiniz. Bunun yaparken banka kredisi, aileden veya bir ortaktan destek almak söz konusu olabilir. Bazı Teraziler de bu dönemi borçlarını kapatmak ve maddi durumlarını düze çıkarmak için kullanabilirler. Bu hafta yer alacak Mars Uranüs karşıtlığı sebebiyle ani beklenmedik harcamalar çıkabilir alışveriş ve keyiflere ve yapılması gereken ödemelere dair para çıkışı artabilir.


AKREP: Bu tutulmadan başlayarak 18 ay boyunca ilişkiler ve yaşam hedeflerinizi ve dış görünümünüzü sembolize eden alanda yer alacak bu tutulmalar sizlerin hayata ve ilişkilere bakış açısını gözle görülür bir biçimde değiştirebilir. 19 Kasım’daki bu ilk Ay tutulması Boğa burcunda ve evlilik özel hayat ve iş ortaklıkları alanında gerçekleşiyor. Bu süreçte evlilik alanında kendinizi ne kadar mutlu ve güvende hissettiğinizi sorgulayabilirsiniz. Evli olmayan ancak uzun süreli bir ilişki içinde olanlarınız varsa evlenmek yuva kurmak planları içinde olabilir. Bu dönemde asıl mesele duygusal olarak kendinizi ilişkide ne kadar sağlam köklü mutlu ve tatmin bulmuş olduğunuzu düşünmektir. Önümüzdeki 18 ay içinde evlenmek yuva kurmak için adım atacak birçok Akrep te olacaktır. Bu hafta gerçekleşecek Mars Uranüs karşıtlığı sebebiyle ilişkilerde ani ve beklenmedik stresli durumlar çıkabilir. Sakin ve kontrollü kalmak birçok stresi önler. Sağlığınıza da ekstra özen göstermek ve baş, boşaltım ve üreme organları bölgesini korumak akıllıca olacaktır.



YAY: Bu tutulma sizlerin günlük yaşam sağlık ve çalışma alanınızda gerçekleşecek ve 18 ay boyunca da bu tutulma aksında gerçekleşecek tutulmalar sayesinde sağlık konularında kendinize özen göstermeyi hedef alacaksınız. Çalışma alanınızda sahip olduğunuz güven ve konfor duygusunu düşüneceğiniz, işin maddi ve manevi yönünü ele alacağınız ve bu konularda farkındalık yaşayabileceğiniz bir döneme giriş yapıyorsunuz. Bu dönemde iş aramak iş bulmak işe başlamak için girişimde bulunacak birçok yükselen Yay da olacaktır. İş ortamında kurduğunuz ilişkileri ve duygusal bağları sorgulayacağınız ve size kimin neyin güven verip vermediğini fark edeceğiniz etkiler ortaya çıkabilir. İş alanında çalışmanızın karşılığını maddi manevi anlamda almak isteyeceksiniz. Ruh ve beden bütünlüğünüzü göz önüne alacağınız günlük yaşam ve çalışma ortamı kalitenizi yükseltmek için çaba sarf edeceğiniz günlerde olacaksınız. Bu hafta gerçekleşecek Mars Uranüs karşıtlığı sebebiyle sağlığınıza bağırsak boşaltım ve sindirim konusunda özenli olmak akıllıca olabilir. Kısacası beslenme konusunda önem vermelidir.


OĞLAK: Bu tutulma sizlerin aşk romantizm ve yaratıcılık alanınızda yer alıyor. Önümüzde yer alacak 18 aylık dönemde aşk ve flört hayatınızla ilgili somut ve akılcı kararlar alabileceğinizi görüyoruz. Aşk ve ilişkilerde ne kadar mutlusunuz nasıl daha mutlu olabilirsiniz, var olan ilişkiniz sizi güvende hissettiriyor mu birlikte geleceğe dair kök salabileceğiniz planlar yapabiliyor musunuz bunları sorgulayabilirsiniz. Bu tutulma bildiğiniz gibi aslında çok güçlü bir dolunay ve bu hafta ayrıca bu alanda mars ile Uranüs arasında bir karşıtlık yer alacağı için açıkçası flört ve aşk konuları bir miktar gerilim içerebilir. Bu dışarı yansımasa bile içten gergin ve her an arıza çıkarmaya hazırmış gibi hissedebilirsiniz. En iyisi sakin ve kontrollü kalmak ve içten içe derin bir farkındalık yakalayarak sizi mutlu eden etmeyen şeylerin sağlamasını yapabilirsiniz. Yaratıcı çalışmalar hobiler ve bu çalışmalardan elde edebileceğiniz kazanımlarla ilgili kararlar alacaksınız. Kısacası sevgili Oğlaklar bu dönemde mutlu olmak için elinizden geleni yapmaya ve sizi mutsuz eden ne varsa stratejik bir biçimde eleme çıkarma işlemi yapmaya başlayacaksınız.


KOVA: Bu tutulma sizlerin ev aile ve yerleşim alanınızda yer alacak ve önümüzdeki 18 ay boyunca da bu alana etki edecek tutulmalar gerçekleşecek. Evinizde konfor bulmak ve ailenizle güvenle geleceğe bakabilmek için ne yapmanız gerektiğini ve yaşam alanınızı nasıl düzenlemeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Bu süreçte evlenecek yuva kuracak birçok yükselen Kova da olacaktır. Ev almak satmak arsa veya taşınmaz mülke yatırım yapmak evden taşınmak veya kiralamak gibi işleri olan Kovalar bu ay tutulması ile birlikte kararlarını somutlaştırabilirler. Ebeveynlik sorumluluğunu iyi yerine getirmek ve ebeveynlerinizin iyiliği ve sağlığı ile ilgilenmek söz konusu olabilir. İş kurmak ve evden işlerini götürmek isteyen bir çok Kova olacaktır. Bu hafta gerçekleşecek Mars Uranüs arasındaki karşıt açı sebebiyle evde aile içinde ve özel hayatınızdaki yakın kişilerle kurduğunuz ilişkilerde özenli sakin ve kontrollü ilerlemekte fayda var böylelikle ani ortaya çıkabilecek gerginliklerden uzak durmuş olursunuz.


BALIK: Bu tutulma sizlerin iletişim ve zihinsel faaliyetler alanınızda yer alacak ve 18 ay boyunca sürecek bu tutulmaların etkilerini bu alanda karşılamaya devam edeceksiniz. Eğitimler kurslar satış pazarlama web siteleri ve internet işleri ile meşgul olabilirsiniz, yeni beceriler ve yetenekler geliştirerek kendinize yeni kazanç alanları açabilirsiniz. Kardeşler yakın akrabalar okul arkadaşları ve komşularla kuracağınız bağlar bu süreçte sizlere güven verecek. Yakın çevre ilişkilerinize güven anlayış ve somut köklü bir iletişim katmak önceliğiniz olacak. Bazılarınız kurduğu yakın bağlarda sağlam ve net bir iletişim kurmanın önemini fark edecekler. Taşınmak mahalle veya şehir değiştirmek isteyen Balıklar da olabilir. Araba değiştirmek satın almak veya satmak, bilgisayar, cep telefonu ve işinizi kolaylaştıracak alet ve edavat alışverişi yapmak veya tamir işlerine el atmak gerekebilir. Bu hafta yer alacak Mars Uranüs karşıtlığı sebebiyle yollarda trafikte yolculularda bir nebze dikkatli olmakta fayda olacaktır. Ani hareketlerden kaçınmak dili kontrol etmek ve sonradan pişman olacak şeyler söylememek için özenli bir iletişim içinde bulunmak avantajınıza olabilir.


Naz Bayatlı



1.033 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page