top of page

SATÜRN KOVA GEÇİŞİ 17 ARALIK 2020- 8 MART 2023



Satürn bu sabah 08:03 itibarıyla artık Kova burcuna geçiş yaptı 2023 Mart ayına kadar bu burçtaki geçişini sürdürecek. Şahsen çok sevindim bir yükselen Oğlak olarak son üç yıldır Oğlaklar Hades /Plüton’ un kıskacında cehennemi tattık Tartarus’un bir ucundan , bir ucuna geçtik, anamızdan emdiğimiz burnumuzdan geldi diyelim, Artık bitti çok şükür. Plüton ve Satürn’ün testinden geçip sağ salim bu dönemi atlatıp, dayanıklılık rütbenizi almaya hak kazandıysanız sırtınızı sıvazlayın omzunuza pat pat vurun kıdemli uzman çavuş olmuşsunuzdur demektir.

Satürn Kova eminim Oğlak geçişi kadar umutsuz ve berbat olmayacaktır, çünkü Kova beklenti, umut, gelecek vizyonu demektir. Oğlak’ta geçmişi temizledik atılacakları attık bitmesi gerekenler bitti, küllerden doğma zamanı şimdi.


Kova Burcunda Satürn önemli değişimlere imza atacak. Bu temaları şöyle sıralayabiliriz;


· ÖNCELİKLE ÖZGÜRLÜKLER, ÖZGÜRLEŞME, İNSANA YAKIŞIR YAŞAM TARZI VE SOSYAL ÇEVRE, ÇEVRECİLİK VE İNSANİ YAŞAM KOŞULLARI ÖNEMLİ OLACAK.

· Toplumsal konulara daha odaklı olacağız. Etik ahlaki ve ilkeli davranmak, gerçek bilgi kaynağı, gerçek bilgi paylaşımı ve sosyal mecralarda birbirimizle nasıl iletişim kurduğumuz ön plana çıkacak.

· Bilgi ve iletişim teknolojileri hızlı ve oldukça yenilikçi atılımlarla değişim gösterecek. Daha fazla sayıda insan internet teknolojileri, sanal dünya ve sosyal medya mecrasında fütüristik tekniklerle paylaşımlarda bulunacak. Uzay teknolojisi gibi yenilikler hayatımıza girecek. Bir yandan da sosyal mecralar, internet kullanımı, web siteleri haber siteleri insanların haberleştiği mecralar sıkı bir kontrolden de geçiyor olacaktır. Bilgi kirliliği ve bireysel bilgilerin kullanımı konusunda mutlaka sınırlayıcı ve koruyucu kurallar gelecektir.

· Hayatımızda aşırı dozda kullandığımız teknolojik yapılara veya sistemlerin kullanımına sınırlama getirmek isteyebiliriz, hayatımızı nasıl etkilediği ve aslında kişisel özgürlük olarak kabul ettiğimiz bazı konularda özgür olmadığımızı fark ederek sosyalleşme stillerimizi değiştirdiğimizi görebiliriz.

· Nicelik değil nitelik önem kazanacak. Kova aklın kalitesidir. Rasyonel zekadır, orijinal ve bireysel yaratıcılıktır. Bu bağlamda farklı gözükmek önemli olacak. Bilim ve teknoloji atılım yapacak ama bilimin ve teknolojinin insana ne kattığı ne kaybettirdiği ve hümanistik bir bakış açısı taşıyıp taşımadığı çok önemli bir tartışma alanı olacak. Bilim adamlarının içinde eleme yapacağız. Hangisi ticari hangisi gerçek bilim adamı diye.

· Gruplar, ekipler, klüpler, partiler, dernek ve toplulukların bir arada çalışma dinamikleri önem kazanıyor. Bir topluluğa uyum sağlamak, etik ve ahlaki değerlerine sahip çıkmak, prensiplerini bilmek ve bunları uyguluyor olmak gerekecek. Bu konularda kişileri eleştirip hassasiyetlerimizi dile getireceğiz.

· Öğrenim koşulları, bireysel gelişim ve öğrenim, online eğitimler ve toplantılar, aklı geliştirmek için ne gibi donanımlar gerekecek, gelecek yıllarda öne çıkacak mesleklerin doğuşu , ve bu gelişmeler için yeni beceriler geliştirmek önemli.

· Uzay internet haberleşme iletişim ulaşım bilişim robot ve havacılıkla ilgili teknolojiler ve yenilikler mutlaka göreceğiz. Sık sık uzay yolculukları dile gelecek. Bilim kurgu ve fütüristik, ütopik filmler yaşam tarzları ve bunlarla ilgilenen topluluklar ilgimizi çekecek.

· Geleneksel norm kabul edilen düşüncelerin yerini daha modern ilerici denenmemiş ve deneysel düşünceler idealler ve yaşam modelleri almaya başlayacak.

· Arkadaşlık ve sosyal çevremiz içinde ortamlarımızda birbirimizle kurduğumuz bağlar daha yakın dostane ve samimi olabilir ama özel hayatımızı bu alana taşımak istemeyeceğiz. Özel hayat ve sosyal hayat bayağı bir çizgi ile ayrılmaya başlayacak. Mesafeli ve mantıklı ama sapyoseksüel ilişkiler ön plana çıkıyor.

· Daha basit ama daha mutlu olacağımız bir yaşam biçimine geçiş yapacağız. Hayatı sadeleştirmek önem kazanıyor.


SATÜRN KOVA ÖNERİLERİM:


· KENDİ GERÇEĞİNİ YAŞA .RUHUNDA KİM İSEN GÖRÜNENDE DE O OL. OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN . OLMADIĞINI YAŞAMA.


· DÜRÜST VE SAMİMİ OL SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİ MEDENİ OBJEKTİF VE MANTIKLI BİR BİÇİMDE AÇIKLA.


· ETİK VE AHLAKİ PRENSİPLERİN OLSUN VE BUNLARI BAŞKALARINA DİKTE ETTİRMEDEN ÖNCE KENDİN UYGULAMAYI DENE.


· YAŞAM İDEALİN NEDİR. BUNA ULAŞMAK İÇİN PLANIN NE.


· TEKNOLOJİYLE BARIŞ YAP. SANA HİZMET EDEN KISMINI AL SENİ KÖLE EDEN KISMINI AYIR VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIKLARDAN ÖZGÜRLEŞ.


· KOVA HARİTANIZIN NERESİNDEYSE O ALANDA YENİ BİR PROJE BAŞLAT.


· YARATICI ZİHİNSEL GÜÜCN NEREDE. SENİ BAŞKALARINDAN FARKLI KILAN TARAFIN NEDİR BUNU KEŞFET.


· NET SEÇİMLER YAP VE UYACAĞIN KURALLAR BELİRLE VE BAŞKALARINA DA BU KURALLARDAN BAHSET Kİ SINIRLARINI BİLSİNLER.


· ÖZGÜRLEŞMEK İSTEDİĞİN YAŞAM KONULARINI BELİRLE VE ÖZGÜRLÜK SAVAŞINI BAŞLAT.


· HAYATINIZA NET TANIMLAR GETİRİN VE KENDİNİZİ BİR ALANA KONSANTRE ETMEDEN ÖNCE NEDEN BU PLANI YAPTIĞINIZA OBJEKTİF GÖLE BAKIN VE KENDİNİZİ İKNA EDİN.


NAZ BAYATLI







112 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page