top of page

20-26 ARALIK HAFTASI BURÇLAR DÜZEN DEĞİŞTİREBİLECEĞİMİZ BİR HAFTA

TÜM HAFTA SATÜRN URANÜS KARESİ OLACAK SERT ETKİLER ALTINDAYIZ


Bu haftaya damgasını vuran en önemli gökyüzü açısı 2021 başından beri süregelen Satürn Uranüs arasında yer alan sert açının tekrarlanacak olması. İçsel olarak hepimiz için stres ve huzursuzluğun artış göstereceği bir hafta olabilir.

Önce bu açı nasıl pozitif anlamda kullanılabilir bundan bahsedeyim. Uranüs’ün sıradan olmayı ret eden bireyselliğini ortaya koymaya azimli sembolizmi hepimizin işine yarayabilir. Bir yandan yaratıcılığınızı artıran, beyin fırtınası yapacağınız ve fikirleri somutlaştırmak için enerjinizi ortaya koyabileceğiniz bir etki olacaktır. Hem üretken olup hem de rutinden, alışılmıştan çıkıp değişik bir şeyler deneme arzusuna kapılabilirsiniz. Farklı olmak isteyebilir ve bireysel özelliklerinizi ilişkilerinizde işlerinizde ve zihinsel ürünlerde vurgulamak isteyebilirsiniz. Özgür olmak kimseyi işinize müdahale ettirmemek ve cesaretle “ BEN BUYUM “ diyerek neyseniz o olmaktan yani kendinizi olduğunuz gibi yansıtmaktan çekinmemek bu transiti tam anlamıyla kullanmak demektir.

Şimdi bu transitin zor taraflarına gelelim; bir tarafınız özgür kalmak ve bildiğini okumak istiyor, kendi hızında temposunda ilerlemek ve yaratıcı yanına istediği şekli vermek istiyor. Hatta belki bazılarınız bir ilişkiden çıkmak kurtulmak hayır demek istiyor. Bir yanınız ise birine bir plana bir düzene sadık kalmayı sürdürmek isteği ile ikilemde kalıyor, biliyorsunuz ki dinamikleri ve şablonu bozmak ilişkiyi de sarsacak. Bu stresli açı sebebiyle öfke kontrolü yapmak gerekir, ani çıkışlarla işinizden ilişkinizden kopmak fikirleri ve yol planını değişime uğratmak çok ihtimal dahilindedir. Değişim isteyenler için ideal zaman diyebilirim ancak değişimden kaçan ve düzen değişmesin diyenler için zor ve sancılı kararların alınması gereken bir süreç olabilir ve bazen kafesin kapısı açılsa da içerde kalmaya devam eden kuşlar misali özgür kalmaya ve bırakılmaya hazır olmadığımızı düşünebiliriz.


Kim ne derse desin Uranüs taze serin meltemleri estirecek bu hafta. Yeni farklı bakış açılarını görmek ve denemek için zihnimizi bükmeye davet ediyor bizi .


Hafta başında ilişkiler ve para gezegeni Venüs Retro hareketine başlıyor ve başlangıcında Plüton ile kavuşum açısında yer aldığı için ilişkiler dönüşüyor. Plüton Venüs arketipini düşündüğümde ilişkileri her zaman aslında bir çıkar elde etmek sembolizmi taşıyor. Venüs Plüton’un yer altı zenginliklerinin mücevherlerin peşinde Plüton çirkin ama güzel bir kadını gücü ve parası ile elde edebileceğinin farkında ama şartlar öne sürüyor Venüs’e diyor ki bu bekaret kemerini tak ve sadık ol iffetli ol ancak bu yolla sana zenginliklerimi sunarım ve seni kraliçem yaparım. Venüs'ün aklında Mars var tabi bu esnada. Kıssadan hisse ilişkilerimizde neyi elde etmek için neleri feda etmemiz gerektiğini düşüneceğiz. Güç mü para mı aşk mı cinsellik mi nedir öncelikli hayatımızda değer verdiğimiz şeylerin önceliklerini tekrar fark edeceğimiz ilişki deneyimleri elde edeceğiz.


BURÇLARA GÖRE BU HAFTA NASIL ETKİLER YANSITIYOR.


KOÇ: Bu hafta maddi konularda bireysel anlamda kendinizin yaratıcı kaynaklarını öne çıkarmak için bir gelecek projesine el atabilir ve sıra dışı bir proje içinde yer alabilirsiniz. Gelir kaynaklarınızı artırmak için yeni yollar denemek akıllıca gelecektir. Arkadaşlıkların değerini gördüğünüz belki arkadaşlıklarınızı sorguladığınız ve gerçekten arkadaşlarınızda neye değer verdiğiniz nedir bu konuda bir farkındalık elde edebilirsiniz. Kariyer hedeflerinde sahip olduğu yetenekleri ve gücü artırmak için bir yükseliş trendine girmek istemektesiniz. Bunu yaparken mesleki alanda kurduğunuz bağlarınızı gözden geçirmek imkanı olabilir. Prestij kazanmak ve öne çıkmak kendinize has bir şeyler yapmayı denemek için harika bir zamandasınız. Aile yaşamına yönelik sorumluluklarınız ve kariyer hedeflerinizde yapmak istedikleriniz konusunda enerjinizi her iki alana da nasıl eşit bölüştüreceğinizi iyi düşünmelisiniz.


BOĞA: Bu hafta hem kendinize bakış açınız , hem fiziksel görünümünüzde neleri değiştirmek istediğinize dair, hem de dış dünyadaki hedeflerinize nasıl ulaşacağınız konusunda düşünmeniz mümkün . Uzun süreli ilişkilerde , evlilikte ve iş ortaklıklarında yeni bir bakış açısı elde etmek isteyeceğiniz önemli bir zamandasınız. Gerçekçi bir biçimde sorumluluklarınızın bilincindesiniz ancak kendiniz olmaya izin verecek mini bir takım özgürlüklere de sahip olmak ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Kariyer hedeflerinize rutin değiştiren bir takım yenilikler katmak istediğiniz açıkça görülüyor ve asıl mesele bunu nasıl bir sistem ve düzen değişikliği ile yapacağınızı bulmak. Yaratıcı fikirlerle, konuşarak, anlatarak ve bir yaşam kültürünü benimseyerek öne çıkacağınız, sosyal medya mecralarında web siteleri internet satışları veya kampanya lansman ve tanıtımlarla haşır neşir olabileceğiniz bir hafta olacak. Basın yayın matbaalı işler ve akademik eğitsel çalışmalarda aktif olacağınız ancak mükemmel olmak için bir miktar çaba sarf etmek ve emek harcamak gerekecektir.


İKİZLER: Bu hafta düşüncelerinizi ifade ederken sosyal medya mecralarında web sitelerinde internet üzerinden yaptığınız her işte eğitsel konularda veya resmi işlerle alakalı tüm mercilerle kuracağınız iletişimde ve ilişkilerde temkinli ilerlemekte fayda var. Gerçekten ne düşündüğünüzle ağzınızdan çıkan söyledikleriniz arasında bir çelişki olabilir bu çelişkinin siz de farkında olacaksınız, çünkü zihninizdekileri dile getirmek istediğinizde karşınızdaki insanların bundan hoşlanmayacağı düşünüyor olabilirsiniz bu nedenle kimseyi kırmamak dökmemek için diplomatik davranmak isteyebilirsiniz. Yine de var olan günlük temponuz da ve günlük işlerinizde harcadığınız emeği ve zamanı sizler için daha iyi sonuçlara ulaştıracak gerekli değişiklikleri yapmak için adım atabilirsiniz. Sizi huzursuz kılan gerginlik yaratan ve işinize engel olan unsurları düzeltmek hayatınızdan gerekiyorsa elemek için cesaretle davranıp inisiyatifi almalısınız. Maddi konular iş ortaklıkları yatırımlar gerekli ödemeler aile ile para paylaşımı veya ticari atılımlar alanında yeniden yapılanalacağınız bir süreç var önünüzde, paranızı sizin için daha mantıklı bir şekilde yönetmek, yatırım yapmak veya getirisini yeterli bulmadığınız kaynaklardan vazgeçmek ve akılcı bir bütçe yapmak oldukça önem kazanıyor.


YENGEÇ: Bu hafta gelecekle ilgili yepyeni projelerin aklınızda olacağı bu projelerin içerisinde arkadaşlarınız sosyal çevreniz içinde aktif olduğunuz grupların da yer alacağı birtakım planların gelişimi için gerekli zemin oluşmakta. Elbette bütün bunları planlarken maddi anlamda nasıl bir gelir elde edeceğiniz sizin için geleceğe dair güven veren bir atılım ve yatırım olup olmayacağı aklınızdaki en önemli sorulardan olabilir. Bugünlerde ödenmesi gereken paraların, yatırımlarınızdan elde ettiğiniz gelirin, gereksiz harcamaların ne olduğuyla ilgili konuşmaların öne çıktığı ve akılcı bir bütçe yapmak adına nelerden vazgeçmeniz gerektiği ile ilgili kararlar alacağız bir döneme giriş yapmaktasınız. Eşinizin de işi mesleği aile bütçesine katkısı ve onun da varsa birtakım ticari atılımları veya fikirleri bu dönem içerisinde gündeme gelebilir ve ortak karar almanız gereken önemli bir konu olarak İkinizin de düşüncelerinde yer edebilir. Evliliğin uzun süreli ilişkilerin iş ortaklıklarının bu dönemde sağlamlığını test eden deneyimler yaşayabilirsiniz geçmişteki ilişkileriniz aklınıza gelebilir veya geçmişten gelen kişiler tekrar size kendilerini hatırlatabilir ler vardı ilişkilerinizin Size ne kadar değer kattığını sorgulayıp düşüneceğiniz belki karşınızdaki kişiye İyi ki varsın diyeceğiniz bir hafta olacak.


ASLAN: Bu hafta sizler için kariyerinizi, işle ilgili atılımlarınızı ve mesleğinizle ilgili planlarınızı düşüneceğiniz bir zaman olacak. Kariyerinizde ve mesleğinizde şu ana kadar kurduğunuz düzeni ve gelir profilinizi sizin için değiştirecek daha heyecanlı yeniliklere açık ve sizi mesleki anlamda güçlendirecek bir takım fikirler aklınızda olabilir. Bir yandan da bu yenilikleri plan ve projeleri düşünürken varolan düzeninizi yeniden size uygun bir şekilde yapılandırmak gerekecektir Çünkü eski köye yeni adet getirmeye çalışıyorsunuz, ama bir yandan oldukça heyecanlı zevkli ve size motivasyon katan yenilikler olacak. Düşünce tarzınızı ve işinizi ele alış biçiminizi değiştirmek istiyor olsanız da, içten içe acaba emeğimin karşılığını alabilir miyim iş hayatındaki değişiklikler özel hayatımı ve ailemi etkiler mi gibi düşünceler içerisinde de olabilirsiniz. Sağlığınızı beslenmenizi fiziksel gücünüzü kendinize gösterdiğiniz Özen ve bakımı arttıracağı nız güçlü zihin güçlü bedende bulunursa sloganıyla hareket edebileceğiniz yaratıcılığınızı ve yaratıcı yeteneklerinizi tekrar istekle kullanmaya başlayacağız bir döneme giriş yapmaktasınız.


BAŞAK: Bu hafta sizler için fikirlerinizi paylaşmak görüşlerinizi açıkça ifade etmek önemli olacaktır. Sosyal medya mecralarında Web siteleriyle ilgili işlerde, baskılı ve yayınlara dair işlerde, eğitsel konularda akademik alanda ve Yabancılarla kurulacak bağlarda aktif işleriniz olabilir. Resmi ve devletle ilgili mercilerde yapacağınız işler veya başvurular , takip etmeniz gereken bilgi akışı veya evrak işleri olabilir. Tüm bu işleri yaparken zamanınızı alacak ve hangi işe yetiştiğinizi bilemediğiniz bir enerji hissedebilirsiniz. Kendinizi oldukça iyi ifade etmek için çaba sarf edeceksiniz yanlış anlaşılmalar dan kendinizi doğru ifade etmek için göstereceğiniz çaba ile kurtulabilirsiniz. Bu dönemde Aşk ilişkileri flörtler veya uzun süreli ilişkilerde, ilişkinin kalıcı olup olmayacağı, karşılıklı birbirinizden ne beklediğiniz ile ilgili ciddi konuşmalar yer alabilir ve yapacağınız ilişki sorgulamaları sonucunda düşüncelerinizde ikilemler yaşayabilirsiniz. Geçmiş aşklar ve ilişkilerle ilgili düşünmek onlardan haber almak ilişkilerde yeni bir beyaz sayfa açmak arzusu ön planda olabilir.


TERAZİ: Bu hafta mali konular ödemeniz gereken paralar aile ile para paylaşımınız ve yatırımlarınız sizler için ön planda olacaktır. Gelir gider dengenizi iyi ele almanız gereken bir döneme giriş yapmaktasınız Ailenizle ortak paylaştığınız bütçe içerisinde birlikte karar vereceğiniz ortak yatırımlar Kararları almanız gerekebilirve bu yatırımlardan elde edilen gelirlerin nasıl korunacağı yatırım araçlarına duyduğunuz güven ile ilgili düşüneceğiniz bir süreç var önünüzde. Kredi borç konularına bakış açınızı değiştirebileceğiniz, bütçenizi daha iyi yaparak sizi engelleyen kısıtlayan harcama kalemlerini eleyerek daha ferah bir para akışı sağlamak için neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. paraya dönüştürülebilecek yeteneklerinizi daha iyi bir akıllıca kullanarak yeni gelir kaynakları elde etmek isteyeceğiniz bunu yaparken yeni bir takım bakış açılarını deneyebileceğiniz değişim Rüzgarları hayatınıza giriyor. Bu süreçte ailenizle ve ebeveynlerinizle kurduğunuz ilişki ve iletişim ve dikkatle ele almanız sizi yanlış anlaşılmalar da ve aile içi kırgınlıklardan koruyacaktır.


AKREP: Bu hafta sizler için ilişkiler konusu ön plana çıkıyor özellikle evlilik, uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları, işbirlikleri ile ilgili kurduğunuz bağlarda kendinizi iyi ifade etmeye çalışmalısınız. Diplomasi yaparsanız ve ani Öfkeli çıkışlardan kaçınırsanız ilişkileri daha huzurla yürütebilirsiniz. Yakın ilişkilerde ilişkilerin sağlamlığı birbirinize kattığınız değer ve harcadığınız Emek sizler için oldukça önemli olacak ancak bir yandan da kendi bireyselliğin izi Kendi başınıza özgürce yapmak istediğiniz şeyleri de hayatınızda rahatça yapmak arzusu taşıyorsunuz ve bunu her zaman ilgi gösterdiğiniz ve ilgi gördüğünüz partnerinize iyi bir ifade ile açıklamak sizler için önemli olabilir. ya da ilişkinin içerisinde artık sizi gel artık an kısıtlayan bir takım davranış ve tutum kalıpları varsa bunları da karşılıklı belirleyip tartışıp çözüme kavuşturabilirsiniz. Bu dönemde sizler için özellikle nasıl iletişim kurduğunuz çok ön plana çıkıyor düşüncelerinizi açıklarken ciddi ve profesyonel bakış açısıyla gerekiyorsa mesafeli bir şekilde kendinizi ifade etmek isteyeceksiniz cep telefonları elektronik aletler ve bilgisayarlarla ilgili sorunlar çıkabilir bu konularda aletlerinizi özel gösterirsiniz Siz Karlı çıkarsınız.


YAY: Bu hafta sizler için çalışmak iş ortamı günlük hayat ritmini ve Sağlığınız nasıl koruduğunuz önemli olacak. iş alanında her zaman yaptığınız işleri daha farklı bir bakış açısı ile yapmak içerisinde yenilikler katmak arzusu içerisinde olabilirsiniz. pek işinizi değiştirmek yeni bir işe geçmek veya var olan işinize yeni mesleki yetenekler katarak gelişip Büyümek sizler için önem kazanıyor. ama her şeyden önemlisi bu hafta iş yerinde kurduğunuz ilişkilerde iletişiminizi oldukça dikkatli sürdürmek gerekir. ani çıkışlar ve öfke patlamaları ilişkileri zedeleyebilir dolayısı ile kendinizi net bir biçimde ifade etmek ve düşüncelerinizi ne söylemek istediğiniz e vurgu yaparak aktarmak ilişkileri zararı uğratmaktan koruyacaktır. Ayrıca sağlığınıza da Elbette bu dönemde özellikle midenize beslenme sisteminize Özen göstermelidir. maddi konularda oldukça rasyonel ve dikkatli davranmak isteyeceğiniz bir döneme giriş yapmaktasınız. maddi konularda Emek ve vakit dengesini iyi kurmak çalıştığınızın karşılığını almak gelirlerinizi korumak ve yapmış olduğunuz yatırımları sağlama almak için akılcı planlar yapmak size uzun vadede faydalı olacaktır ve Kendinizi güvende hissetmeye yardımcı olacaktır.



OĞLAK: Bu hafta özellikle sizler izi gerçekten mutlu eden şeylerin ne olduğuna dair İçinizde derin bir araştırmaya ve sorgulamaya girebilirsiniz. Aşk hayatınızdan beklentileriniz nedir ilişkilerde veya flört hayatımızda nelere değer veriyorsunuz hayatımızdaki özel kişiler sizi mutlu edecek şeylerin ne olduğunu gerçekten biliyorlar mı veya farkındalar mı Tüm bu konularda düşünebilir ve düşüncelerinizi sevdiğiniz kişilerle arzu ederseniz paylaşabilirsiniz. ilişkiler içerisinde artık size mutluluk vermeyen sizi tatmin etmeyen kişileri veya ilişki kalıplarını bırakmak yeni bir sayfa açmak ve ilişkiye yeni bir nefes katmak için fırsatınız olacaktır. Yaratıcı yeteneklerinizi kullanacağınız, size para kazandıracak yaratıcı projelerin içerisine gireceğiniz ve yeni bir ürünle yeni bir fikri öne sürerek yapacağınız çalışmalar ve projeler size heves heyecan ve motivasyon katacaktır. Venüs gerileme hareketi burcunuzda Ocak sonuna kadar süreceği için kendinizi sevmek kendi ihtiyaçlarınızı görmek ve sizi mutlu edecek şeylerle uğraşmak öncelik kazanıyor. Bu dönemde ilişkiler bir miktar gerilim ve stres içerebilir. Ancak ciddi mesafeli Hayır diyebilen ve kurallarınızı ortaya koyarak, demokratik çizgilerinizi belirleyen bir tutum ile hareket ederseniz, ilişkileriniz, zarar görmekten ve yıpranmaktan kurtulacaktır.



KOVA: Bu hafta sizler için eviniz yerleşim alanınız aileniz ve ebeveynlerinizle kurduğunuz ilişkiler ön planda olacak. Ev düzeninizi yeni bir bakış açısıyla yeniden düzenlemek sizi daha mutlu ferah konforlu hissettirecek değişiklikleri yapmak için düşünebilir plan yapabilir ve gerekiyorsa bu planları Ocak sonundan itibaren somutlaştırarak hayata geçirebilirsiniz. Ev hayatında ve aile içinde ve hatta özel ilişkilerde kendinize bireysel olarak zaman ayıracağınız bir zaman ve alan yaratmak belki sizler için bu dönemde önem taşıyor. Diğer yandan ailenize yönelik yüklendiğini sorumlulukları tam anlamıyla yerine getirirken kendinize işinizden ve özel hayatınıza harcadığınız zamandan ayrı tuttuğunuz bir zaman dilimi yaratmak ve bireysel yaratıcılığınızı ve yeteneklerinizi geliştireceğiniz yeni hevesleri adım atmak bu dönem içsel olarak sizi motive eden konulardan olabilir. Kariyer hedeflerinizi sürdürmeye devam ederken bu hafta biraz zihninizin arka bahçesini derlemeye toparlamaya içsel olarak stres atabileceğiniz bir konuya eğilerek kafanızı boşaltacağınız bir konuya eğilmek size iyi gelebilir. Dış görünümünüzü yenilemek ve bakım yapmak isteyebilir değişik bir tarz denemek isteyebilirsiniz.



BALIK: Bu hafta yakın çevre ilişkilerinde kardeşlerle yakın akrabalarla ve komşularla kurduğunuz iletişimde daha temkinli ve dikkatli ilerlemeniz gereken bir süreçtesiniz. Eğitsel konular yolculuklar fikir paylaşımı satış pazarlama konuları zor ilerleyebilir. ani değişen koşullar yolculuk planlarındaki değişiklikler sizi yorabilir verdiğiniz sözleri tutamayabilir siniz veya Size verilen sözler tutulmayabilir. Ani öfkeli çıkışlar yapmadan ve reaksiyonel davranmadan sakin kalırsanız ilişkileriniz yıpranmaktan korunacaktır. Venus ilişkiler gezegeni arkadaşlıklar alanınızda gerilemeye başladığı için arkadaşlarla kurduğunuz ilişkiler Bu dönem içerisinde sizi daha fazla meşgul edebilir. birlikte yaptığınız planlar gecikmeye uğrayabilir, ortak planlarda ve projelerde kiminle sorumluluk üstleneceği ile ilgili konuları daha fazla önem vermelisiniz Kardeşler yakın çevre ve gruplar ile yapacağınız aktivitelerde Gerçekten beklentinin ne olduğu ile ilgili net objektif konuşmalar yaparak yanlış anlaşılmaları önleyebilir projelerinizin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini Böylece katkıda bulunabilirsiniz.


Naz Bayatlı



73 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page