top of page

2023 YILI TÜM BURÇLAR

KOÇ BURCU 2023 YILI GENEL YORUMU


Sevgili Koçlar ve Yükselen Koçlar, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.


ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter 16 Mayıs’a kadar burcunuzdaki geçişini sürdürecek ve sizi hem görünüm hem sağlık hem de hayat hedeflerinizi harekete geçirmek bakımından destekleyecek. İlişkileri siz yönetebileceksiniz, liderlik, yaratıcılık, girişimcilik özellikleriniz ile öne çıkabileceksiniz. Daha atak cesur ve kararlı bir imaj çizecek ve plan ve projelerinizi daha hızlı ilerletebileceksiniz. Şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter 16 Mayıs’tan itibaren yıl boyunca Boğa burcunda kalacak ve maddi kaynaklarınızı korumayı biriktirmeyi ve kaynakları büyütmeyi sembolize eden alandan geçiş yapacak. Paranızın kıymeti bileceksiniz ve değer verdiklerinizi korumak isteyeceksiniz, sizin için neyin değerli olduğunun daha fazla bilincine vararak elinizdekilere şükretmek ve hayatın keyfini daha fazla çıkarmak için geleceğe yatırım yapabilirsiniz.


MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2,5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bilinçaltınızı ruh ve beden bütünlüğünüzü spiritüel konuları sembolize eden alandan geçiş yapacak olan Satürn bu süreçte günlük yaşam ve çalışma temponuzla ilgili hayatınıza katmak istediğiniz neler varsa bu konuda size gerekli değişimleri yapmanız adına destek veriyor olacak. Günlük hayat içerisinde, çalışma temponuzda sağlığınız beslenmeniz ve beden bütünlüğünüz ile ilgili olarak eksikliklerinizi görmek ve bu konuda ne yapmak gerektiğini fark edeceksiniz. Hayalinizdeki ideal olana kavuşmak hayalleri gerçekleştirmek, zihinde ve ruhta sıkışmış vidaları gevşetmek ve ruhunuza iyi gelen ne varsa bunları keşfetmek için içsel bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Diğer yandan, sizde hayal kırıklığı yaratan kendinizi artık kandırmak istemediğiniz görmemezlikten gelmektense artık bu duruma el atayım dediğiniz ne varsa harekete geçeceğiniz bir yıl olacak. ruhunuzun ihtiyaçlarını daha net görmeye başladığınız ve bunları göz önüne alarak hayatınızdan negatif konuları elimine etmeye başladığınız bir zaman olacak.


YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR

Bu yıl tutulmalar iki ayrı burçta gerçekleşiyor Boğa Akrep ve Koç Terazi aksında yer alacak. 20 Nisan’da burcunuzda bir güneş tutulması gerçekleşecek ve Jüpiter etkili bu tutulma ile hayatınızda güçlü başlangıçlar yapacağınız bir döneme giriş yapacaksınız. Hayat hedeflerinizde yeni fırsatlar yakalamak üzere değişimlere evet diyeceksiniz, sağlığınızı, kariyer atılımlarınızı ve imajınızı güçlendirmek için kararlı ve dinamik adımlar atacaksınız. Yepyeni başlangıçlar yapmak adına kullanabileceğiniz bu güçlü başlangıç enerjisi sizleri görünümünüzü değiştirmek için, ilişkiler başlatmak, sosyal yaşamınızı ve kariyerinizi güçlendirecek yeni atılımlar yapmak için motive edebilir. 5 Mayıs’ta gerçekleşecek Akrep burcundaki Ay tutulması ortak para paylaşımınızı vergi sigorta kredi borç ve ticari yatırımlar alanınızda gerçekleşecek. Mali krizleri çözmek gerekebilir. Bütçenizi dengelemek ve ödenmesi gerekenleri halledip, biriktirilmesi gerekenleri akıllı bir strateji ile ele almak için adım atabilirsiniz. Finansal konularda kendinizi daha güvende hissetmek ve krizleri çözmek adına işlerinizi ele alacaksınız. 14 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşecek güneş tutulması sebebiyle kariyer alanınızda başlangıçlar yapabilirsiniz. İlişkiler evlilik ve iş ortaklıkları ile ilgili konular ön plana çıkıyor. İlişkileri dengelemek ve adil çözümler bulmak işbirlikleri başlatmak evlenmek ve uzun süreli ilişkiler başlatmak için öne çıkan bir zamandır 28 Ekim’de yer alacak Boğa burcundaki ay tutulması zamanı birikimlerinizi korumak uzun vadeli yatırımlar yapmak ve paranızı güvende tutmak adına önemli kararlar alabilirsiniz. Maddi konularda değer yargılarınızı değiştirebilecek ve neyin hayatta sizin için daha değerli olduğunu düşüneceğiniz zamanlardasınız.


20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Sizlerin arkadaşlıklar grup aktiviteleri ekipler ve gelecek planları alanınızda yer alacağı uzun bir transit dönemi başlayacak. Yıl içinde gerileme hareketi ile yine bir Oğlak burcuna geçiş yapsa da bir kere ayakuçlarını Kovaya değdirmiş olacağı için kariyer yaşamınızı değişime uğrattığı 14 senelik geçişini sonlandırıyor diyebiliriz. Artık arkadaşlıklara bakış açınızı, insancıl yanınızı nasıl kullandığınızı, topluluklar içinde nasıl davrandığınızı ve sosyal yaşamdan ne beklediğiniz ile ilgili konularda sizi dönüştürecek ve yeni bir sosyal davranış tutumu geliştireceğiniz günlere giriş yapmaktasınız. Geleceğinize dair yeni planları hedefinize koyacağınız ve size bambaşka bir gelecek hedefi getirecek olan bu transite başlayacağınız 2023 yılında, artık herkesle iyi geçinen bir sosyal varlık mısınız yoksa daha seçici ve akıl fikir entelektüellik inanç ve rasyonel bakış açısı bakımından size uymayanlarla aranıza mesafe koyacağınız dikkatli bir birey misiniz bunu test etmeye başlayacağınız uzun bir zamana giriş yapmaktasınız.


VENÜS RETROSU İLE AŞK HAYATINIZ ÖN PLANDA

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs Retro hareketi olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs aşk alanınızda yer alacak, 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu dönemde eski sevgililer geri gelebilir, yeni ilişkilere başlayacaksanız karşınızdaki kişiden sözler almak ve uzun süreli bağlar kurmak anlamında zorlanabilirsiniz, gurur yapmak ve ego konuları ilişkilerin ana teması olabilir. 19 Haziran’da başlayacak olan Venüs’ün gölgeli günleri ile özellikle bu tarihlerde başlayacak ilişkiler için Retro dönemi önemli gelişmelere sahne olabilir. Sadakat, sahiplenme ve verilen sözlerle ilgili konular gündeminizde olabilir. Yaratıcı çalışmalar, hobiler ve organizasyonlarla ilgili başlangıçlar gerileme döneminde denk getirilmemelidir. Eskiden gelen yarım kalmış ve tamamlanmamış sanat ve estetik ile ilgili projeler tekrar start alabilir.

Sevgili Koçlar 2023 yılının bütçenize görünümünüze ilişkilere iş ortaklıklarına ve sosyal yaşamınıza dair sizleri bir çok alanda değişimlere yeniliklere ve yeni fırsatlara taşıyacak bir yıl olacağı görülüyor. Yılın en fazla aksiyona gelişime ve değişime açık olacak burcu olarak öne çıkmaktasınız.

Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı




BOĞA BURCU 2023 YILI GENEL YORUMU


Sevgili Boğalar ve Yükselen Boğalar, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.

ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter yılın ilk 5 ayında sizlerin bilinçaltınızı, ruh ve beden bütünlüğünüzü ve psikolojik konuları sembolize eden alandan geçişini sürdürecek. Spiritüel konular, kolektife hizmet, insanlara ve hayvan dostlarımıza yapacağınız iyilik ve yardımlaşma sizler için önemli olacak. Kişisel gelişim konularına, ruhsal gelişiminize katkıda bulunacak konulara ve ruhunuzu besleyecek alanlara yönelmeye devam edebilirsiniz. Yaratıcı fikirlerle sizi geride tutan, iş veya yaşam koşullarınızı zorlayan durum ve koşullar varsa bunları iyileştirmek için çaba gösterebilirsiniz.

Sevgili Boğalar, bu yıl Jüpiter 16 Mayıs’tan itibaren burcunuzda geçiş yapmaya başlayacak ve konfor alanlarınızı güven bulduğunuz ve değerli gördüğünüz maddi manevi tüm temaları sizler için iyileştirmek üzere sizlere destek vermeye başlayacak. Hayatın keyiflerini daha fazla çıkarmak, zenginleşmek paranızı korumak biriktirmek ve akıllı yatırımlarla değerlendirmek adına size destek vermeye başlayacak. Görünümünüzü, moda anlayışınızı ve estetik olarak yapmak istediğiniz değişimleri gündeminize taşıyacak bu transit kendinizi daha iyi hissetmeniz için size neler yapmak istediğinizi düşündürecek. Bu süreçte bir nebze kilo alınabilir buna karşın temkinli olmakta fayda var. Tatlı şekerli hamurlu yiyeceklere düşkünlüğünüz artabilir. İlişkiler alanında ve yeni başlangıçlar yapmak adına fırsatları yakalamak için daha şanslı olacağınız bir dönemde olacaksınız. Kişisel gelişiminizi hayat amaçlarınıza ilerleyişinizi destekleyecek bir etki yaratacaktır.


MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2,5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit arkadaşlık alanınızda yer alacak. Arkadaşlık ilişkilerinizde olgunlaşmak, gerçekçi davranmak ve tutum ve davranışlarınızı daha net bir biçimde fark etmenizi sağlayacak bir döneme giriş yapmaktasınız. Topluluklar içinde görev ve sorumluluklarınız artış gösterebilir. Sosyal bilinciniz ön planda olacak, gruplar ekipler ve sosyal faaliyet alanlarında yapacağınız etkinliklerde öne çıkma şansınız var ancak bir yandan da arkadaşlıklarda size iyi gelen veya gelmeyen insanlar ile aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz. Bir gruba entegre olmak ve bir grubun içinde bireysel niteliklerinizi öne çıkarmak ve aidiyet duygunuzu pekiştireceğiniz deneyimler yaşayabilirsiniz. Düşünceler, hayata bakış açısı ve ilkeler alanında sizinle aynı paralelde olan ve olamayan kişilerle denge kurmak adına test edici tecrübeler edinebilirsiniz. Gelecek planları yaparken çevrenizden arkadaşlarınızdan ve içinde faal olduğunuz topluluklardan destek görmek ve bir arada aynı hedeflerle hareket edebilmek ile ilgili tecrübe edineceğiniz bir zamandasınız.


YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR

Hepimizin yıllık temalarının ana başlıklarını oluşturan tutulmalar bu yıl da burcunuzda gerçekleşmeye devam edecek, ancak araya iş çalışma alanınızı ve sağlığınızı sembolize eden evlerde yer alacak olan Koç-Terazi aksındaki tutulmalarda girecek. 20 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulması, sizi ruhunuza iyi gelecek bir yaşam biçimine ve temposuna kavuşmak adına harekete geçirebilir. Ayrıca insanlar sizi başkalarına yardım eden bir savaşçı, hak savunucusu, iyilik ve yardım konularında inisiyatif alan, sosyal sorumluluk duygusu yüksek biri olarak görmeye başlayabilirler. 5 Mayıs’ta gerçekleşecek Akrep’teki Ay Tutulması ilişkiler evlilik iş ortaklıkları alanınızda yer alacak. Bu dönemde kurduğunuz yakın bağları ele alacağınız, ilişkilerde eğer stres kaygı ve endişe yaratan durumlar varsa bunları çözüme kavuşturmak için karşılıklı güven ve konfor alanı yaratmak adına birbirinize destek olmanız gereken bir zamanda olacaksınız. Duygusal bağlarınızı güçlendirmek önem kazanıyor. İş ortaklıkları , para paylaşımı ve aile ile maddi ilişkilerde maddi konular krizler yansıtabilir. 14 Ekim tarihinde gerçekleşecek Terazi burcundaki Güneş tutulması iş ve sağlık alanınızda yer alacak. Bu dönemde yeni iş başlangıçları yapmak iş alanında iş birlikleri oluşturmak, günlük yaşamınızı dengeye oturtmak ve tembellikten sıyrılıp hareket etmek istemeyen kemiklerinize dinamizm katmak için harekete geçebilirsiniz. İş sözleşmeleri ve görüşmeleri bu dönemde artış gösterebilir. 28 Ekim’de burcunuzda Ay Tutulması gerçekleşecek, bu Ay tutulması Ekim -Kasım 2022 tutulmalarının bir devamı niteliğinde, sağlığınıza özen göstereceğiniz, ilişkilerinize daha fazla güven ve istikrar katmak için çaba harcayacağınız ve gelecek hedeflerinize doğru hem tam gaz ilerlemek isteyeceğiniz bir dönemde olacaksınız.


20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu uzun transit sizlerin kariyer hedefleri alanınızda yer alacak. Yıl içinde gerileme hareketi ile yine bir Oğlak burcuna geçiş yapsa da bir kere ayakuçlarını Kovaya değdirmiş olacağı için aldığınız eğitimleri, zihin yapınızı, yaşam felsefenizi ve hayata bakış açınızı değişime uğrattığı 14 senelik geçişini sonlandırıyor diyebiliriz. Artık düşünce yapınızı, bilginizi ve hayatta ne yapmak istediğinizi eyleme geçirerek kendinize toplum nezdinde görünürlük ve prestij kazanmak adına mücadele vereceğiniz ve kendinizi ispat edeceğiniz yıllara giriş yapmaktasınız. Mesleki konulara yönelik beklentileriniz değişim gösterebilir. Yetenek ve becerilerinizi daha net objektif bilgiden ve tecrübeden yana sağlam bir biçimde ortaya koymak isteyeceğiniz yıllarda olacaksınız. Ebeveynlik sorumluluğu üstlenmek, özel yaşam veya aile yaşamı ve kariyer hedefleriniz arasında yapıcı bir denge kurmak için değişim yaşayabileceğiniz görülmekte.



VENÜS RETROSU EV ALANINDA

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs Retro hareketi olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs ev ve aile yaşamı alanınızda yer alacak, 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu dönemde, özellikle aile içi ilişkilerde itidalli ve temkinli ilerlemekte fayda var. Evlilik planlarınız varsa bu dönemde ev kurmak, ev yerleştirmek, taşınmak veya ev dekore etmek tadilat tamirat işleri yapmak bakımından çok elverişli bir dönem olmayacak. Alım satım yapmak ve taşınmazlara yatırım yapmak için Retro döneminin bitmesini beklemek avantajınıza olacaktır. Evden çalışmak üzere iş kurmak veya ev-ofis alanında değişiklikler yapmak üzere harekete geçecekseniz işleriniz yavaş ilerleyebilir. Aile içinde ilişkilerde hırçınlık huysuzluk içeren bir tutum benimsememek ve üst perdeden iletişim kurmamak yaşanabilecek iletişim zorluklarını önleyebilir. Aşırı gururlu olmak gururu kolay kırılmak incinmek küsmek gibi veya burnu yere düşse almayan bir tavır sergilemek gibi durumların ortaya çıkabileceği bir dönemde olacağız.

Sevgili Boğalar; 2023 yılının toplumsal ve özel ilişkiler alanında, çalışma hayatınız ve bütünsel sağlığınız konusunda sizleri değişimlere yeniliklere ve yeni fırsatlara taşıyacak bir yıl olacağı görülüyor. Yılın en fazla aksiyona gelişime ve değişime açık olacak burçlarından biri olarak öne çıkmaktasınız.

Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı



İKİZLER BURCU 2023 YILI GENEL YORUMU


Sevgili İkizler ve Yükselen İkizler, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.


ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter yılın ilk 5 ayını sizlerin arkadaşlıklar, grup ve ekiplerle yapacağınız faaliyetleri sembolize eden alanınızda geçirmeye devam edecek. Daha geniş bir çevreye hitap edebileceğiniz, yeni arkadaşlıklar edinebileceğiniz ve gelecek projeleri planlayabileceğiniz bir dönemde olacaksınız. Yetenek ve becerilerinizi daha rahat ortaya koyabileceksiniz ve bir ekip içinde bir sosyal çevre içinde olmak size iyi gelecek. Topluluk faaliyetleri ve kalabalıklar içinde olmanız size şans ve fırsatlar getirecek, yeni girişimler için size olanak sağlayacak.

Jüpiter 16 Mayıs’ta Boğa burcuna geçiş yapacak ve sizlerin ruh ve beden bütünlüğünüzü sembolize eden alanda ilerlemeye başlayacak. Psikolojinizi güçlendirmek, size gerek iş hayatında gerek bilinçaltınızda stres ve engel yaratan konuları görmek ele almak ve bu konularda sizi güçlendirecek adımları atmak üzere harekete geçeceksiniz. Sezgileriniz, iç dünyanızın zenginliği, yaratıcı enerjiniz, size ilham verecek konulara eğilme arzunuz bu yıl önem kazanıyor. Spiritüel konular, kolektife hizmet, insanlara ve hayvan dostlarımıza yapacağınız iyilik ve yardımlaşma sizler için önemli olacak. Kişisel gelişim konularına, ruhsal gelişiminize katkıda bulunacak konulara ve ruhunuzu besleyecek alanlara yönelmeye devam edebilirsiniz. Yaratıcı fikirlerle sizi geride tutan, iş veya yaşam koşullarınızı zorlayan durum ve koşullar varsa bunları iyileştirmek için çaba gösterebilirsiniz.


MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2,5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit kariyer ve toplumsal duruş alanınızda yer alacak. Satürn gibi kariyeri sorumlulukları statü ve prestij kazanmayı sembolize eden bir gezegenin, kariyer alanında geçiş yapması oldukça önemli bir zamana giriş yaptığınıza işarete ediyor. Mesleki yetenek ve becerilerinizi en iyi biçimde ortaya koymak için çaba göstereceğiniz ve uzun süredir edindiğiniz tecrübelerinizi içinde bulunduğunuz topluma/topluluklara, size saygı duymasını istediğiniz insanlara veya iş alanınıza, patronunuza, iş arkadaşlarınıza v.b yansıtmak isteyeceğiniz bir zamandasınız. Bu yıllarda, tecrübe kazanıp mesleki alanda sorumlulukları artırmak, bazen terfi etmek, bazen emekli olmak ve yeni bir yaşam planı yapmak gibi kararlarla da hayata yansıyabilir. İş değiştirmek ve daha mutlu olacağınız bir işe geçmek isteyebilirsiniz. Satürn Balık burcunda çok mutlu olmadığı sularda yer alsa da otorite kavramı içine merhamet empati tolerans ve yardım severlik nitelikleri katılarak güçlendirilebilir. Tüm bunları yapmak mümkün iken, zaman yönetimi yapmak gerekir, zamana ve plana uygun ilerlemeyi ihmal etmemelisiniz. Hayalci olmadan ama sezgilerinizi kullanarak, gerçekçi bakış açısından uzaklaşmadan, Balığın hizmet, fedakarlık ve başkalarına el uzatan tarafını kendinize mal ederseniz başarı kazanmaktan kimse sizi geri tutamaz. Elbette bu dönemde, ebeveyn olmak isteyen veya hali hazırda bu sorumluluğu taşıyan Sevgili İkizler için de aile yuva ve çocuklar ve bu alanda üstlendikleri rol önem kazanıyor. Ev aile ve kariyer yaşamını bir arada ve dengede yürütmek için çaba harcayabilirsiniz. Aile alanında üstlenmeniz gereken sorumluluklar ile iş alanına konsantre olmak arzusu arasında emek sarf etmek gerekebilir. Bunu en iyi şekilde ele alacağınıza eminim ancak yine de plan yapmak öngörülü davranıp çok akışa teslim olmadan önce disiplinli sabırlı mantıklı ve tedbirli davranarak olası zorlukları aşabilirsiniz.


YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR

Hepimizin yıllık temalarının ana başlıklarını oluşturan tutulmalar bu yıl da Boğa-Akrep aksında gerçekleşmeye devam edecek ve iş ve çalışma alanınızı ve sağlığınızı sembolize eden evlerde yer alacak. Ayrıca bu yıl araya Koç-Terazi aksındaki tutulmalarda girecek.

Yılın ilk tutulması 20 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulması, Arkadaşlıklar, grup aktiviteleri ve topluluklarla bir arada yapmayı planlayacağınız etkinlikleri sembolize eden alanda gerçekleşeceği için bu yıl sosyal yaşamınız oldukça canlanıyor diyebiliriz. Yeni arkadaşlar edinmek ve sosyal çevrenizi genişleterek birlikte yeni faaliyetlere yönelme fırsatınız olacak. Sosyal birliktelikler ve etkinlikler size şans getirecek. 5 Mayıs’ta gerçekleşecek Akrep’teki Ay Tutulması sizlerin iş alanınızı günlük yaşam temponuzu ve sağlıklı yaşamı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Çalışma düzeninizde yer alan eksik ve gedikleri tespit etmek ve sorunları çözüme kavuşturmak üzere adım atabilirsiniz. Sağlığınızı göz önünde bulundurmak, bağırsaklar sindirim boşaltım ve üreme sistemleri ile ilgili organlara daha fazla özen ve itina göstermeniz önemli olacak. Bu dönemde yeni iş başlangıçları yapmak iş alanında iş birlikleri oluşturmak, günlük yaşamınızı dengeye oturtmak ve tembellikten sıyrılıp hareket etmek bedeninize dinamizm katmak için harekete geçebilirsiniz. İş sözleşmeleri ve görüşmeleri bu dönemde artış gösterebilir. 14 Ekim tarihinde gerçekleşecek Terazi burcundaki Güneş tutulması; aşk romantizm yaratıcılık ve çocuklar alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde kurduğunuz yakın bağları ele alacağınız, aşka romantizme ve flörte daha fazla önem vereceğiniz görülmekte. ilişkilerde medeni tavırlar, adil ve kaliteli tavırlar sizin için değerli olacak. Birliktelikte denge kurmak iki tarafın da üzerine düşeni ilişkide eşit bir biçimde yerine getirmesi hoşluklar yapması ve ilişkiye yatırım yapması sizin için bir kriter olacak. Yaratıcı yanınızı harekete geçirecek bu tutulmalar sizleri hem insan ilişkilerinde ustalaştıracak hem de bireysel anlamda beceri ve yeteneklerinizi topluluklar önüne taşıma fırsatı getirecek. Bu dönemde duygusal bağlarınızı güçlendirmek önem kazanıyor. 28 Ekim’de Boğa burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek, bu Ay tutulması Ekim -Kasım 2022 tutulmalarının bir devamı niteliğinde, sağlığınıza özen göstereceğiniz, ruh ve beden bütünlüğünüzü korumak ve sizi strese kaygıya sokan iş ve günlük hayat işlerini iyi organize etmek üzere kararlar alacağınız bir dönemdesiniz. İş ilişkilerinize daha fazla güven ve istikrar katmak için çaba harcayabilirsiniz ve gelecek hedeflerinize doğru hem tam gaz ilerlemek için önce ruhta iyileşme sonra bedeni toparlama konusuna öncelik vererek kiminle nasıl çalışmak istediğinize karar vererek planınızı tamamlayacaksınız.



20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu uzun transit sizlerin hayata bakış açınızı, bilgiye nasıl nereden hangi kaynaktan ulaştığınızı, inançlarınızı ve düşünce yapınızı sembolize eden alanda gerçekleşecek. Yıl içinde gerileme hareketi ile yine bir Oğlak burcuna geçiş yapsa da bir kere ayakuçlarını Kovaya değdirmiş olacağı için, 14 yıldır sürmekte olan ve belki de sizi de temaları ile etkileyen, aile ile para paylaşımı, miras, krediler borçlar tazminat bonus vergi ve sigortalar alanınızdan yaptığı geçişi ve hayatınızdaki bu konuları ele alma ve halletme ile uğraşarak geçirdiğiniz yılları geride bırakıyorsunuz. Maddi konularda sizi oldukça yoran bu uzun transitin ardından artık aslında daha zihinsel ve gelişime yönelik bir döneme geçiş yapacaksınız diyebilirim. Plüton eğitimleri, bilgi paylaşımını, politik, dini veya kültürel konulara bakış açınızı yeniden ele alabileceğiniz ve farklı katmanlarda derinleşerek zihinsel güç kazanacağınız bir döneme işaret ediyor. Hak hukuk aramak, sosyolojik ve toplumsal olgular, spiritüel konular, hümanizm ve insanların birbirleri ile kurduğu ilişkilerde ve iletişimde ilkeli ve prensipli ahlaklı ve etik olmaları konusu dikkatinizi çekecek ve bu alanda yapıcı bir farkındalık kazanacağınız görülüyor. Ama Plüton önce eksikliğini hissettirir sonra değişimi başlatır. Bu bağlamda kurum ve kuruluşların düşünce sistemlerinin insanların kültürel yapıları ve yaşam biçimi bakımından size ne kadar uyup uymadıkları adil özgür bağımsız ve medeni olup olmadığı konusunda tecrübeler edinebilirsiniz.

VENÜS RETROSU İLETİŞİM ALANINIZDA

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs Retro hareketi olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu gerileme hareketi sizlerin iletişimi sembolize eden alanınızda gerçekleşeceği için yakın çevre ilişkileri alanında zorlanmalar yer alabilir. Özellikle kardeşler, yakın akrabalar, komşular ve okul arkadaşlarınız arasında kuracağınız iletişimde gurur temalı rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. İlişkilerde ve iletişimde değer bulma değer verme temaları daha ön planda olacak. yaratıcı zihinsel çalışmalarda gecikmeler olabilir. Yolculuk, kurslara başlama, elektronik ve elektrikli aletlerin alımı, taşınma ve kiralama ve tatil planlarını yapmak için bu tarih aralığını dikkatle ele alın. Ödemenizi ne almak istediğinizi nereye gideceğinizi kimle tatil yapacağınızı vb daha öncesinde belirleyin ve kesinleştirin. Retro döneminde yapılan planlar daha sonradan tekrar düzenlenmek üzere geri gelir.


Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı



YENGEÇ BURCU 2023 GENEL YORUMU

Sevgili Yengeçler ve Yükselen Yengeçler, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.


ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter yılın ilk 5 ayında Koç burcundaki transitini sürdürüyor. Bu geçiş sizlerin kariyer alanınızda sürmekte ve kariyerinizde gelişim elde etmek ve fırsatlara koşmak anlamında sizi desteklemeye devam edecek. Kendinizi kariyer alanında daha prestijli göz önünde ve işinizde başarılı olmak adına güçlü hissedeceksiniz. Ebeveynlik rolünüzü ve ailenizle kurduğunuz ilişkiyi sizler için öncülük eden eyleme geçen ve eyleme teşvik eden bir tutum ile ortaya koymanıza yardımcı olacak.

Jüpiter 16 Mayıs tarihinde Boğa burcuna geçiş yapacak ve bu transit sizlerin arkadaşlıkları sosyal yaşamı ve gelecek projelerinizi sembolize eden alanınızı temsil ediyor. Sosyal yaşamınız canlanıyor. Arkadaşlarınızla daha fazla vakit geçireceğiniz, birlikte etkinliklere ve faaliyetlere katılacağınız zamanlar başlayacak. Daha geniş bir çevreye hitap edebileceğiniz, yeni arkadaşlıklar edinebileceğiniz ve gelecek projeleri planlayabileceğiniz bir dönemde olacaksınız. Yetenek ve becerilerinizi daha rahat ortaya koyabileceksiniz ve bir ekip içinde bir sosyal çevre içinde olmak size iyi gelecek. Topluluk faaliyetleri ve kalabalıklar içinde olmanız size şans ve fırsatlar getirecek, yeni girişimler için size olanak sağlayacak. Arkadaşlardan iyilikler ve fırsatlar gelmesi muhtemel, siz de çevrenizdeki kişilere güven vermek konfor alanı yaratmak adına inisiyatif alabilirsiniz.


MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2,5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu uzun transit; hayata bakış açınızı, bilgiye nasıl nereden hangi kaynaktan ulaştığınızı, inançlarınızı ve düşünce yapınızı sembolize eden alanda gerçekleşecek. İnsanlarla kurduğunuz iletişimde öncelikle karşınızdaki kişilerin kafa yapısı, bilgisi, dünya görüşü ve kendilerini nasıl ifade ettikleri sizler için önemli olacak. Elbette sizin de kendinizi nasıl ifade ettiğiniz veya düşüncelerinizi nasıl bir tonda paylaştığınız sizler için önemli olacak hatta iletişim meselesi bir deneyim alanı olabilir. Hukuki konular veya resmi kurumlarla işleriniz varsa bu işler halledilmek üzere gündeme gelecektir. Yurt dışı konuları, yabancılarla kurulacak bağlar, uzun yolculuklar veya şehir dışı işleriniz bu geçiş ile sizlerin meşgul olduğunuz ve halletmeye çalıştığınız konuların içeriğinde yer alabilir. Bu dönem eksik eğitimi olanlarınız bu eksikleri tamamlayabilir, master doktora tezler ve eğitim başvuruları için adım atabileceğiniz bir zamandasınız. Ancak unutmayalım ki Satürn ancak disiplinle sebatla ve sorumlu bir biçimde çalıştığımız zaman ödüllerini verir. Satürn Balık burcunda pek rahat ettiği bir yerleşimde sayılmaz, bu sebeple planlı ve istikrarlı ilerlemek önem kazanıyor. Toplumsal konulara ve insanlar arası yardımlaşmaya önem vereceksiniz, bu bakış açısına sahip olmayan ve bencillikle hareket eden kişilerle aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz. Spiritüel konular, insana hizmet yardım ve şifa konuları, insanların duygularını ve iyi niyetini sömüren ve bundan faydalanmak isteyen insanların daha fazla farkında olup önleminizi almak isteyeceksiniz.


YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR

Hepimizin yıllık temalarının ana başlıklarını oluşturan tutulmalar bu yıl da Boğa-Akrep aksında gerçekleşmeye devam edecek ve aşk romantizm çocuklar ve yaratıcılık konularında ve arkadaşlıklar alanınızı canlandıracak etkiler sunuyor. Ayrıca bu yıl araya Koç-Terazi aksındaki tutulmalarda araya girecek ve ev aile yaşamı ve kariyer konularında sizleri yeni kararlara ve değişimlere doğru harekete geçirecek.

Yılın ilk tutulması 20 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulması, güçlü bir yeniay enerjisi yansıtıyor. Kariyer alanında yeni fırsatlara ve başlangıçlara doğru eyleme geçmek adına size güç katacak bir dönemdesiniz. İş değiştirmek, iş kurmak, terfi etmek gibi ve mesleki alanda öncülük, liderlik etmek ve insanları motive etmek adına yapmak istediğiniz atılımları hayata geçirecek etkiler altında olacaksınız. 5 Mayıs’ta gerçekleşecek Akrep’teki Ay Tutulması sizlerin aşk ve romantizm ve çocuklar alanınızda yer alacak. Ay Akrep burcunda güçlü duyguları açığa çıkaracak, aşkta flörtte ve gönül işlerinde tutkulu ve sahiplenici bir tavır benimseyeceğiniz aşikar. Aşk hayatınızda yer alan krizleri çözmek gerekebilir. Kıskançlık şüphe ve kaygılı bir tutum her iki tarafa da zarar verebilir. Dolayısıyla, bu dönemde kurduğunuz yakın bağları ele alacağınız, aşka romantizme ve flörte daha fazla önem vereceğiniz görülmekte. İlişkilerde medeni tavırlar, adil ve kaliteli tavırlar sizin için değerli olacak. Birliktelikte denge kurmak iki tarafın da üzerine düşeni ilişkide eşit bir biçimde yerine getirmesi hoşluklar yapması ve ilişkiye yatırım yapması sizin için bir kriter olacak. Yaratıcı yanınızı harekete geçirecek bu tutulmalar sizleri hem insan ilişkilerinde ustalaştıracak hem de bireysel anlamda beceri ve yeteneklerinizi topluluklar önüne taşıma fırsatı getirecek. Bu dönemde duygusal bağlarınızı güçlendirmek önem kazanıyor. 14 Ekim tarihinde gerçekleşecek Terazi burcundaki Güneş tutulması; sizlerin ev aile ve özel hayat alanınızda gerçekleşiyor. Ev ve aile yaşamı alanında alınması gereken kararlar olacak. ortak karar almak bu kararları alırken diplomasi yapmak ve orta yolu bulma grevi sizin sorumluluğunuzda olabilir. Ev değiştirmek, taşınmak, emlak alım satım işleri veya bir taşınmazın değerlendirilmesi gibi konularda inisiyatif alarak değişimi başlatabilirsiniz. Ebeveynlere, eşinize veya çocuklarınıza karşı daha fazla anlayış, dürüstlük ve objektif bakış açınız ile destek olmanız beklenen günlerde olabilirsiniz. 28 Ekim’de Boğa burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek; bu tutulma sizlerin arkadaşlıklar alanında yer alacak, bu dönemde şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter’de bu alanda geçiş yapmaya başladığı için, gelecek adımlarınızda fırsatlar yakalamak adına oldukça istekli olmanız mümkün. Bir grup enerjisini canlandırıp hep bir arada hareket edebilmek için güzel bir fırsat sunuyor. Geleceğe birlikte adım atmak ve arkadaşlardan destek almak için harika bir zamandasınız.


20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu uzun transit sizlerin para alanınızda, aileyle veya iş ortaklarınızla paylaştığınız parayı sembolize eden alanda gerçekleşecek. Plüton transitleri bildiğiniz gibi yapıları derinden ve kökten yavaş yavaş değiştiren bir gezegen. Maddi anlamda sizleri ne kadar güçlü olduğunuz ve ayaklarınızı yere ne kadar sağlam bastığınız konusunda farkındalığa taşıyacak yıllara giriş yapıyorsunuz. Neye değer verdiğinizi ve maddi anlamda kendinizi nasıl korumak istediğinizi sizlere fark ettirecek bir transit geçiş olacak. Bütçenizi sizi zorlayan kredi borç vergi sigorta veya harcamalardan arındırmak, paranızı geleceğe güvenle taşıyacağınız adımları atmak için gerekenleri yapacaksınız. Miras veya aileyle ortak mal mülk yatırım ve harcamalarda yapılması gereken işler veya alınması gereken ortak kararlar olacak. Ticari alanda faaliyet gösterenleriniz varsa işini güçlendirmek ve para akışını arttırmak için mücadele verecek ve çaba sarf edecekler. İş ortaklıkları biçim değiştirebilir. Eskiler gider yenileri gelebilir. Ya da birlikte iş yapma biçiminizi, maddi sorumluluklarınızı veya mali dengeleriniz değiştirecek düzenlemeler yapabilirsiniz.


VENÜS RETROSU

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs Retrosu olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu gerileme transiti sizlerin maddi alanınızda, para kaynaklarınızı sembolize eden alanda gerçekleşeceği için yukarıda bahsettiğim tarihler arasında mali işlerde dikkatli ilerlemekte fayda olacaktır. Her şeyden evvel alım satım alışveriş yaparken bu adımınızı dikkatle düşünüp net bir karar aldıktan sonra gerçekleştirmeniz avantajınıza olur. Belirlenen fiyat ile alınacak malın değeri arasındaki orantıyı iyi belirlemek ve fark etmek gerekir. Şimdi değerli bulduğunuz bir alım veya yatırım daha sonra bir bakarsınız düşündüğünüz kadar efektif değilmiş. Bu sebeple önemli harcamalarda sağlam araştırma ve bilgiyle ve uzun vadeli etkilerini düşünerek adım atınız. Beklenen paralar bu dönemde gecikebilir. Kredi kartınızı, cüzdanınızı ve değerli eşyalarınızı koruma altına alın. Bir yerlerde unutmamaya çalışın. Bu Retro döneminde ayrıca kendi değerinizi ve kıymetinizi de bilin, emeğinizin ve harcadığınız vaktin karşılığını aldığınızdan emin olun ve size bu anlamda hakkınızı vermeyecek durumlarla karşılaşırsanız, hakkınızı yedirmeyin. Zira yeteneklerinizin ve becerilerinizin değerini ortaya koyacağınız ve bu bakımından hak ettiğinizi alma ve talep etme zamanındasınız.

Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı


ASLAN BURCU 2023 GENEL YORUMU

Sevgili Aslanlar ve Yükselen Aslanlar, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.


ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter yılın ilk 5 ayında Koç burcundaki transitini sürdürüyor. Bu geçiş sizlerin kişisel gelişiminizi destekleyen bir alanda gerçekleşiyor. Eğitimler, zihinsel konular, yabancı kültürlerle tanışmak ve yaşam felsefenizi değiştirecek düşünceler ve bilgi dağarcığına ulaşmak adına sizlere destek veriyor. Uzun yolculuklar yapabilir, akademik çalışmalara yönelebilir, hayata bakış açınızı yenileyebilir ve sizi geliştirecek yeni deneyimler elde edebilirsiniz. Uluslararası ticaret yapmak web siteleri ve sosyal medya alanında girişimlerde bulunabilirsiniz.

Jüpiter 16 Mayıs’tan itibaren Boğa burcuna geçiş yapıyor ve artık 1 yıl boyunca kalacağı kariyer evinize yerleşiyor. Kariyer konularında ve mesleki alanınızda gelişim fırsatları yakalamak adına size yeni umutlar ve gelişmeler getirebilir. İş kurmak, yeni bir işe geçmek, terfi etmek veya mesleki alanda prestij kazanmak adına sizlere destek olacak. Ebeveynlik rolü üstlenmek ve anne babanızla ilgilenmek ve aile içindeki kararlarda söz sahibi olmak için iyi bir transittir hatta toplumsal alanda görünürlük kazanmak ve takdir edilen işler yapmak adına sizi avantajlı kılacaktır.

MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2.5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit ortaklaşa kullandığınız kaynakları sembolize eden alanda gerçekleşecek. Maddi anlamda sizleri ne kadar güçlü olduğunuz ve ayaklarınızı yere ne kadar sağlam bastığınız konusunda farkındalığa taşıyacak yıllara giriş yapıyorsunuz. Paranızı nasıl değerlendirdiğiniz, bütçenizi nasıl koruduğunuz, ödemeler dengesi, ticari atılımlar ve müşterilerden gelen para konularında deneyimler elde edeceksiniz. Satürn bu evden geçerken legal meseleler önem kazanır. Her şeyi kitabına uygun yapmalısınız. Vergi, sigorta, miras işleri, ortaklık temaları, eşle paylaşılan para, ortak yatırımlar gibi konularda yapılması gerekenler varsa bunları kitabına uygun yapmayı ihmal etmemelisiniz. Satürn Balık burcunda çok rahat ettiği bir yerleşimde değildir bu sebeple 3 yıl boyunca paranızı nasıl paylaştığınız nasıl kullandığınız çok önemli olacaktır. Küçük yazıları okumayı ihmal etmeden, paranızla ilgili her konuda iyice emin olmadan bilgi almadan adım atmamalıdır. İş ortaklıkları da kurulabilir ancak Balığın sembolize ettiği aşırı iyimserlik fedakarlık ve sizi aşan kayaların altına elinizi sokmamalısınız. Parayı tutmak sizler için önemli olacak.


YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR

Hepimizin yıllık temalarının ana başlıklarını oluşturan tutulmalar bu yıl da Boğa-Akrep aksında gerçekleşmeye devam edecek ve ev aile yerleşim alanınızda gerçekleşen bu tutulmalar bu yılda devam edecek. Odak noktanızı eve aileye anne babaya ve çocuklarınıza yönelteceğiniz zamanlardasınız Ayrıca bu yıl araya Koç-Terazi aksındaki tutulmalarda araya girecek ve iletişim eğitimler yolculuklar ve yakın çevre ilişkileri de bu yıl mercek altında olacak .

Yılın ilk tutulması 20 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulması, her Güneş tutulması güçlü birer yeniay enerjisi yansıtır. Bu tutulma sizlerin düşünceleri, eğitimleri, uzun yolculukları ve yabancı toprakları sembolize eden alanda yer alacak. Bu dönemde yurt dışına gitmek veya şehir dışına doğru gerçekleşecek yolculuklar yapmak için size enerji verebilir. Akademik çalışmalar başlatabilir, düşüncelerinizi ve bilginizi aktarabileceğiniz mecralarda dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Hukuki ve resmi işleriniz varsa bunlarla ilgili gelişmeler yaşanabilir.

5 Mayıs’ta gerçekleşecek Akrep’teki Ay Tutulması sizlerin ev aile ve yerleşim alanınızda gerçekleşecek aile içindeki krizleri ele almak, yerleşim ile ilgili kararlar almak üzere çaba gösterebilirsiniz. Aile ile duygusal bağlarınızı güçlendirmek, onların stres ve kaygı seviyelerini düşürmek ve çözüm bulmak adına güçlü bir etkiniz olacak. ev almak satmak ev kredisi borcu ödemek veya taşınmak için bu dönemde karar alabilirsiniz. İş kurmak yeni bir işe atılmak ve başarı kazanmak adına size güçlü bir istek verebilecek bir tutulma bu, içinizdeki savaşçıyı açığa çıkarmak üzere sizi dürtükleyecektir.

14 Ekim tarihinde gerçekleşecek Terazi burcundaki Güneş tutulması; sizlerin yakın çevre kardeşler okul arkadaşları ve mahalle komşuları ile etkileşim alanınızda yer alacak bu tutulma her şeyden önce iletişim konularındaki becerilerinizi ortaya koyma zamanı geldiğine işaret ediyor. Yine yolculuklar geziler eğitimler ve kurslar vurgulanan bu tutulma döneminde zihinsel olarak sizi güçlendirecek akıllı girişimler yapmanız için size fırsatlar sunuyor.

28 Ekim’de Boğa burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek; Bu tutulma sizlerin kariyer alanınızda yer alacak. Şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter de bu evde geçiş yapmakta olacağı için bu dönemde mesleki konularda size yeni fırsat kapıları açacaktır, zaten siz de daha güvende hissedeceğiniz, konforlu olacağınız ve maddi olarak sizi mutlu edecek bir plana, yeni bir işe veya atılıma doğru ilerlemek adına istekli olacaksınız.


20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu uzun transit sizlerin uzun ilişkiler alanınızda yer almaya başlayacak. Evlilik, iş ortaklıkları gibi uzun vadeli ilişkilerin ve birlikteliklerin önemli bir deneyim teşkil edeceği yıllarda olacaksınız. İlişkilere bakış açınızın değişebileceği, bir ilişkiyi kurmak konusunda neye ihtiyacınız olduğunu öğrenecek ve kriterlerinizin ne olduğu konusunda deneyim kazanıp olgunlaşacaksınız. Kova burcunda seyahat edecek Plüton özgür olma ihtiyacınızı açığa çıkarabilir, ilişkide sahip olunması gereken etik ilkelerin ne olması gerektiği ve bireyselliğinizin sınırlarının nereye kadar uzanması gerektiği ile ilgili size bir farkındalık getirecektir. İlişkilerin akılcı objektif dengeli ve demokratik olması önem kazanacak. Eşinizle sadece evli olmak değil aynı zamanda arkadaş olmak hayatı bir arada bir ekip ruhuyla yaşamak ve birbirinize destek olmak yanında olmak konusunda hassas olacaksınız. Kim ne derse desin bir arada yaşamanın ve uzun süreli birlikteliklerin kurallarını baştan ve size özel olması için yeniden yazacağınız yıllardasınız. Ne olmasını istiyorsanız bununla ilgili dönüşümün gerçekleşeceğini göz ardı etmeden ne dilediğinize önem vermelisiniz. Prensiplerinizi belirlemek her şeyin başı olacak.


VENÜS RETROSU

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs ile olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu gerileme transiti sizlerin burcunda gerçekleşiyor sevgili Aslanlar. Bu dönemde aman aman estetik anlamda uzun süreli kalıcı değişimlere adım atmak için uygun bir zaman olmayabilir. Memnuniyetsizlik ve hoşnutsuzluk yaşamamak adına tipinizi bayağı değiştirecek kozmetik ve estetik dokunuşlar yapacaksanız durun ve düşünün emin değilseniz girişmeyin. İlişkiler arenasında yeni ilişkiler başlatacaksanız bu konuda da dikkatli olun. Çünkü Murphy kanunudur tüm sene durur yaprak kıpırdamaz ne olacaksa Venüs Retrosuna denk gelir tüm ilişki durumları. Bu nedenle karşınıza yeni biri çıkarsa göründüğü kadar kalp hoplatan biri mi mutlaka check edin. Aşk gözünüzü kör ettiyse ne ala, ama yine de sözlerin arkasında durup duramayacağını görmek için biraz sabır edin ve temkinli davranmaktan geri durmayın.


Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı


BAŞAK BURCU 2023 GENEL YORUMU

Sevgili Başaklar ve Yükselen Başaklar, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.


ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter yılın ilk 5 ayında Koç burcundaki transitini sürdürüyor. Bu geçiş sizlerin ortak para paylaşımınızı ve finansal konuları sembolize eden alanda sürüyor. Bu yılın ilk yarısında maddi anlamda güç kazanmak ve yeni fırsatlara atılım yapmak üzere size enerji veriyor. Ticari konularda girişim yapmak veya var olan işlerinizi büyütmek adına size fırsatlar sunan bu geçiş maddi konularda özellikle vergi sigorta tazminat emeklilik miras ve paranızla yatırım yaptığınız temalar içerisinde işlerinizi hızlandıracaktır. Para akışının daha kolay olacağı bir dönemdesiniz. Jüpiter 16 Mayıs’tan itibaren Boğa burcuna geçecek ve sizlerin uzakları uzun yolculukları yabancı ülkeleri ve akademik konuları sembolize eden alanınıza geçiş yapacak. Bu dönemde zihinsel faaliyetlerin eğitimlerin uluslararası ticaretin web siteleri online yatırımlar ve sosyal medya konularının hayatınızda aktif olacağı bir süreç olacak. Resmi mercilerdeki veya hukuki işleriniz varsa bu alanda size destek olacaktır. Basın yayın baskılı malzemeler tanıtım ve promosyonlar için harekete geçebilirsiniz. Yaşam amacınıza yeni anlam ve arayış kazandıracağınız ve hayata bakış açınızı genişletecek kişisel gelişim konularına eğilebileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Yabancı diller öğrenebilir akademik eğitimler ve sınavlarla meşgul olabilir, şehir veya ülke değiştirmek isteyebilir veya yabancılarla daha fazla iletişim kurabilirsiniz. Onay almanız gereken sertifika veya belgeler varsa bunları almak daha kolaylaşacaktır.


MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2,5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit evlilik, uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşecek. Bu uzun süreçte, ciddi ilişkiler kurmak, ilişkilerde daha fazla sorumluluk yüklenmek ve iş birlikleriniz varsa bunları güçlü ve sağlam temellere oturtmak için çaba sarf edebilirsiniz. Satürn Balık burcunda çok rahat ettiği bir yerleşimde olmayacak. Fedakarlıkları ve özverili davranmayı sembolize eden bu burçta Satürn sizi duygusal anlamda bağlandıklarınızı ve kendinizden fedakarlık ettiklerinizi daha net ve derinden görme farkındalığı getirecektir. Bu bağlamda ilişkilerde nasıl bir tutum belirlediğinizi ve sizi zorlayan ilişki kalıplarını fark edebilir ve eğer gerekli buluyorsanız bu konularda elde ettiğiniz tecrübeler ışığında sağlam adımlar atabilirsiniz. Tecrübe olgunlaşma ve kendini tanıma konularında Satürn gibisi yoktur. Bazılarınız için ciddi resmi beraberlikleri hayata taşıyabilecek bu transit, eğer zaman içerisinde ilişkilerde göz ardı ettiğiniz üzerinde düşünmediğiniz zorluklar varsa Satürn bu konulara daha çok dikkatinizi çekecektir. Karşınızdakilere şefkat merhamet ve anlayış göstermek gerekecektir. Karşınızdaki kişilerin dediklerine kulaklarını tıkamış ve ilişkideki gerçekleri görmemezlikten gelenleriniz varsa bu temaları önünüze taşıyarak sizleri başarmak ve üstesinden gelmek üzere motive edecektir.


YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR

Yılın ilk tutulması 20 Nisan’da gerçekleşecek olan Koç burcundaki Güneş tutulması, her Güneş tutulması güçlü birer yeniay enerjisi yansıtır. Bu tutulma sizlerin finansal alanınızda yer alacak ve maddi konularda sizi güçlendirecek yeniliklere ve fırsatlara sizi ulaştırmak üzere harekete geçirecektir. Krediler, borçlar, vergi sigorta ve miras konularında, yatırımlar, ticari girişimler ve bütçenizi yeniden yapmak için sizi eyleme geçirebilir. 5 Mayıs’tagerçekleşecek Akrep’teki Ay Tutulması sizlerin iletişim alanında gerçekleşiyor bu dönemde kardeşler ve yakın çevre ilişkilerinizde duygusal krizleri çözmek ve ilişkileri daha karşılıklı güven ve istikrar ortamına kavuşturmak için çaba sarf edebilirsiniz. Eğitsel konular sınavlar yolculuklar, ulaşım ve taşınma konuları ön plana çıkabilir ve çevrenizde huzur bulmak için yaşamınızda değişimler yapmak anlamında istekli olabilirsiniz. 14 Ekim tarihinde gerçekleşecek Terazi burcundaki Güneş tutulması; sizlerin para kaynakları alanınızda gerçekleşiyor, kazanç artıran ve maddi kaynakları dengeli bir biçimde kullanmak adına size yeni planlar yapma enerjisi katacak. Aile ile para kaynaklarını yönlendirmek için ortak kararlar almak, iş ortaklıkları oluşturmak ve yaratıcı yeteneklerinizi geliştirmek üzere bu tutulma size fırsatlar getirecektir. 28 Ekim’de Boğa burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek; bu tutulma sizlerin uzakları akademik çalışmaları ve zihinsel projeleri sembolize eden alanda yer alacağı için gelişmek büyümek istediğiniz konularda eğitimler alabilir bilgi edinebilirsiniz , yaşam kültürünüzü geliştirebilirsiniz. Yeni yaşam trendleri ile tanışmak merakınızı ve ilginizi çeken konularla ilgilemek bakımından motive olacaksınız.


20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu uzun transit sizlerin iş ve çalışma alanınızda gerçekleşecek. Uzun sürecek bu geçiş sayesinde iş ve çalışma koşullarınızda yeni düzenlemeler yapmak daha özgür hareket etmek insanlarla ve ekiplerle kurduğunuz bağların yeni bir bakış açısı ile ele alınması mümkün. Ayrıca sağlığınız ruh ve beden bütünlüğünüz kendinize nasıl ne oranda özen ve bakım sağladığınız önemli olacak. Günlük temponuz içerisinde sizi yoran ve zamanınızı alan ne varsa bu konulara derinden bakıp size en uygun çalışma biçimini saatlerini ve ortamını bulmak buna göre günlük yaşamınızı organize etmek isteyebilirsiniz. Mesleki becerilerinizi daha iyi ele almak ve kullanmak adına istekli olabilirsiniz. Yeni teknolojileri, yöntemleri ve bilimsel metotları kullanarak iş alanında güç kazanmak adına çaba göstereceğiniz bir dönemdesiniz.


VENÜS RETROSU

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs Retrosu olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu gerileme transiti sizlerin bilinçaltınızı, psikolojik durumunuzu, ruh ve beden bütünlüğünüzü sembolize eden alanda yer alacak. iş arkadaşları veya iş alanında karşılaştığınız kişilerle ilişkileri ve iletişimi dikkatli bir biçimde ele almanız avantajınıza olabilir. Yaratıcı çalışmalar ilham ve tasarım gerektiren işlerde bir yaratım sürecidir. Eldeki işleri tamamlamak ve bitirmek için bu dönemi kullanabilirsiniz. İş değiştirmek ve iş görüşmeleri yapmak sözleşmeler ve taahhütler imzalamak için uygun bir süreç değildir. İş projelerinizi ve görüşmelerinizi iş kurma veya yatırım yapma gibi konuları Retro bitimine bırakmak akıllıca olabilir.

Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı



TERAZİ BURCU 2023 GENEL YORUMU

Sevgili Teraziler ve Yükselen Teraziler, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.


ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter yılın ilk 5 ayında Koç burcundaki transitini sürdürüyor. Bu geçiş sizlerin evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda geçişine devam edecek. Evlilik ve eşle ilgili konularda sizi yeni atılımlara gelişmelere ve fırsatlara taşıyacak. Evlenmek yuva kurmak veya iş ortaklıkları gerçekleştirmek üzere şanslarınız artış gösterecek. Kalıcı uzun vadeli ve size fayda sağlayacak birlikler iş ortaklıkları ve ilişkiler kurmak üzere şans yakalamaya devam edeceksiniz. Jüpiter 16 Mayıs’ta Boğa burcuna geçiş yapıyor ve 1 yıl boyunca sizlerin finansal durumunuzu sembolize eden alanda kalacak. Maddi durumunuzu sağlamlaştırmak birikim yapmak yatırımlara yönelmek ve var olan yatırımların değerlenmesi için akıllı davranmak önem kazanıyor. Ticari girişimler yapmak, iş kurmak iş ortaklıkları yapmak ile ilgili girişimleriniz olabilir. Aileyle maddi konularda ve paylaşımlarda ortak karar almak sağlam adımlar atmak ve olanı değerlendirmek adına yeni fırsatlar elde etmek isteyeceksiniz. Kredi almak borç ödemek vergi ve sigorta işlerini halletmek varsa miras konularının çözümü gibi alanlarda Jüpiter sizi destekleyecek. Keyiflere ruh ve zihin sağlığına cinsel yaşamınıza yönelik iyileştirme harekatına başlayabilirsiniz.


MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2,5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit iş çalışma ve günlük hayatınızı sembolize eden alanda gerçekleşecek. Satürn çalışmak ve kariyerde profesyonelleşmekle alakalı bir gezegen olduğu için yaptığınız işlerde mesleki konularda ve becerilere iş yerinde edindiğiniz birikimi kullanmak konusunda sizleri sağlamlaştıracak 3 yıllık bir döneme giriyorsunuz. Bu 3 yıl süresince işinden ayrılmak is değiştirmek yeni bir iş koluna geçmek kendi işini kurmak isteyenleriniz olabilir. Günlük hayat temponuz içerisinde emeğinizi ve zamanınızı doğru kullanmak emeğinizin karşılığını maddi manevi almak önemli olacaktır. Düzene girmek disiplinli olmak ve gerçekleri görmek bakımından sizi test edecek bu süreçte derlenmek toparlanmak gerekecek. Sağlık bakımından da Satürn bu alanda sizleri kendinize daha iyi bakmak konusunda motive edebilir. Ayaklar, bağışıklık sistemi, kemikler, cilt ve saçlar için daha fazla bakım yapıp, kendinize önem vermelisiniz.


YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR

Yılın ilk tutulması 20 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulması, her Güneş tutulması güçlü birer yeniay enerjisi yansıtır. Bu güçlü başlangıçları sembolize edecek tutulma sizlerin evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşiyor. Evlenmek ve hayatınıza ciddi ilişkiler almak bakımından destekleyici olabilir. Hızla hedeflerinize adım atmak isteyeceğiniz gelişmek büyümek ve zenginleşmek istediğiniz alanlara tüm enerjinizle atılacağınız bir zamandasınız. Evlilik alanında yenilikler yapmak eşinizle ve sevdiğinizle daha cesur ve kararlı bir biçimde geleceğe doğru atılmak isteyeceğiniz bir tutulma olacak.

5 Mayıs’ta gerçekleşecek Akrep’teki Ay Tutulması sizlerin maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Kaynaklarınızı iyi değerlendirmek bütçenizi dengelemek önem kazanıyor. Aileyle ve iş ortakları ile para işleri ile ortak kararlar almak, varsa krizleri çözmek için karar almak gerekebilir. Paranızı korumak ve birikimleri iyi değerlendirmek isteyeceksiniz. 14 Ekim tarihinde gerçekleşecek Terazi burcundaki Güneş tutulması; sizlerin burcunda gerçekleşiyor. Sevgili Teraziler önemli bir 18 aylık dönemde olacağınız aşikar. Kendinizi değiştirmek istediğiniz her konuda atılım yapacaksınız. Hayatınıza yenilikler katmak yeni işlere ilişkilere ve görünüme sahip olmak için kararlar alabileceksiniz. Sağlığınızı korumak ve güçlendirmek için adımlar atacaksınız. 28 Ekim’de Boğa burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek; bu tutulma sizlerin ortak para paylaşımınızı sembolize eden alanda yer alacak. mayıs ayından itibaren bu alan hatta 2022 yılından beri bu alan tutulma enerjisine maruz kalmakta bu sebeple maddi anlamda güç kazanmak ve maddi konularda kendinize bir değer yaratmak becerilerinizi paraya çevirmek ve kazançları artırmak için çaba göstereceğiniz ve somut gelişmeler elde edeceğiniz yıllardasınız.


20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu uzun transit sizlerin aşk romantizm yaratıcılık ve çocuklar alanınızda gerçekleşecek. Aşka bakış açınızı yakın ilişkilerde sahip olduğunuz tutumu ve başkalarının sizi ilişkilerde nasıl gördüğü gibi konularda tecrübe kazanıp dönüşüm başlatmak için çaba sarf edeceğiniz yıllarda olacaksınız. Bireysel mutluluğunuzu destekleyecek konulara eğileceksiniz. Yaratıcı yanınızı size özel orijinal bir tarz ile dış dünyaya yansıtmayı becereceksiniz. Bireysellik önem kazanıyor. Ayrıca aşk ilişkisinde karşınızdaki insanda ne aradığınız ile ilgili kriterleriniz değişebilir ve neye önem verdiğinizle ilgili fikirleriniz farklılaşabilir. Aşk mutluluk çocuklar ve yaratıcı yeteneklerinizle ilgili alışkanlıklarınız kavramlarınız ve ihtiyaçlarınız değişime uğrayacak ve yeni bir mutluluk prensibi geliştireceksiniz.


VENÜS RETROSU

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs Retrosu olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu gerileme transiti sizlerin arkadaşlık alanınızda yer alacak. Arkadaşlarla ve sosyal alanda kurduğunuz ilişkilerde özenli davranılması gereken 1,5 aylık bir sürece giriyorsunuz. İnsan ilişkilerinin pürüzlü gidebileceği bir dönemde olacağız. Yapılan planlarda veya projelerde organizasyonlarda ve etkinliklerde değişiklikler olabilir memnuniyetsizlikler çıkabilir ve yaratıcı süreçlerde tasarımlarda beklenen elde edilemeyebilir. Hele bir arkadaşla veya ekiple bir projeye başlamak için hiç uygun bir zaman değildir. Topluluklar içinde gurur kırılma ve alınganlık vb gibi konulardan stres çıkabilir. Bu ihtimalleri düşünerek arkadaşlarla, sosyal alanda veya topluluklarla yapılacak işlerde önemli adımların bu tarih aralığında başlatılmaması avantajınıza olabilir.

Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı



AKREP BURCU 2023 GENEL YORUMU


Sevgili Akrepler ve Yükselen Akrepler, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.


ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter yılın ilk 5 ayında Koç burcundaki transitini sürdürüyor. Bu geçiş sizlerin iş çalışma günlük hayat ve sağlık alanınızda yer almaya devam ediyor. İş hayatınız ve çalışma ortamınız içerisinde yenilikler yapmak sizi yeni fırsatlara götürecek atılımlara kalkışmak adına 2022 yılından itibaren sizleri destekliyor ve bu yıl da 16 Mayıs’a kadar bu alanda sizi desteklemeye devam edecek. Sağlığınıza daha iyi bakmak, iş hayatınızı iyileştirici adımlar atmak ve çalışmalarınızın karşılığını elde edebilmeniz için size olumlu etkiler yansıtacak. 16 Mayıs’ta Jüpiter Boğa burcuna geçiş yapacak ev sizlerin evlilik, iş ortaklıkları ve uzun süreli birliktelikler alanınıza gelecek. Evlenmek, uzun süreli birlikteliklere başlamak, yeni iş birlikleri ve iş ortaklıkları yapma fırsatı yakalamak için sizlere enerji verecek bir yılda olacaksınız. Jüpiter fırsatlara koşmayı bunu yaparken şanslı tesadüfler yakalamayı sembolize eder, bu sebeple karşınıza çıkan insanlar daha sağlam mantıklı paranızı koruyacak ve emin adımlarla ilerlemenizi sağlayacak kişiler olacaktır. Hayattan birlikte keyif alacağınız size güven veren ve birlikte konfor alanları oluşturabileceğiniz bir eş partner ve ortak hayatınıza girebilir. Var olan birlikteliğiniz var ise ilişkinizde karşılıklı olarak keyiflere hazlara birlikte gelişim göstereceğiniz konulara daha fazla eğilerek mutluluğunuzu pekiştirebilirsiniz.


MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2,5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit, aşk romantizm ve çocuklar alanınızda yer alacak. Satürn mutlu olma arayışınızı sizler için önemli kılan etkiler yansıtacaktır. Hayattan daha fazla keyif almak adına kendiniz için neler yapabilirsiniz bunları düşüneceğiniz ve değişimler yapacağınız yıllarda olacaksınız. Aşka bakış açınızı, ilişkilerde sahip olduğunuz romantizmi ve sizi gerçekten bir ilişkide neyin mutlu ettiğini yeniden düşünme zamanıdır. Balık hayalleri idealleri ve koşulsuz sevgiyi sembolize eden bir burçtur, Satürn de tam tersine hayalcilikten uzak oldukça gerçekçi ve mantıklı olmayı sembolize eden bir gezegendir. Bu ikisi bir araya geldiği zaman kişi aşka dair hayallerini ve ideallerini gerçekleştirmek için daha fazla çaba gösterme ihtiyacı duymaya başlar. Bir ilişkide harcadığınız emek karşı tarafa gösterdiğiniz anlayış ve hoş görü karşılığında ne aldığınız sizin için önemli olacaktır. Koşulsuz sevginin dinamiklerini keşfetmek ve aşkta bu anlamda siz ve karşınızdaki kişinin tutumu daha fazla gözüne çarpacak ve daha gerçekçi bir bakış açısıyla ilişkinizi değerlendirebileceksiniz. İlişkiler bu transitle daha sağlam temellere oturmak adına testten geçecek ancak sonunda temellerinizi daha sağlam ve kalıcı yapmak imkanına da kavuşabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak konusunda adım atabilirsiniz. Ya da bir çocuğa ebeveynlik etmenin sorumluluklarını almaya hazır hissedip hissetmediğinizi düşünebilirsiniz. Halı hazırda çocuk sahibi olanlarınız ise çocuklarının yeteneklerini geliştirmek ve peşinde koşmak istedikleri idealleri bulmalarına yardımcı olacaklardır. Yaratıcı yetenekleri ve becerileri ortaya koymayı ve sizi mutlu eden faaliyetlerde bulunmayı sembolize eden bu alanda yeni hobiler edinmek veya var olan birikiminizi daha profesyonelce hayata geçirmek için adım atabilirsiniz.



YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR

Yılın ilk tutulması 20 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulması, her Güneş tutulması güçlü birer yeniay enerjisi yansıtır. Bu tutulma sizlerin iş ve çalışma alanınızda yer alacak. İş değiştirmek , yeni bir iş ve çalışma ortamına ve günlük yaşam temposuna geçiş yapmak için güçlü başlangıçlar yapabilirsiniz. Sağlığınıza özen göstermek ve bedeninizin fiziksel gücünü artırmak için girişimde bulunabilirsiniz.5 Mayıs’tagerçekleşecek Akrep’teki Ay Tutulması sizlerin burcunda gerçekleşecek ilişkileri sosyal yaşamınızı ve gelecek hedeflerinizi yeni bir planla ele alabileceğiniz krizlere çözüm bulmak adına stratejik ve yapıcı kararlar alacağınız bir zamandasınız. Sağlığınıza özen göstermeli baş bölgesi, bağırsak sindirim ve üreme organlarınıza daha fazla dikkat etmelisiniz. 14 Ekim tarihinde gerçekleşecek Terazi burcundaki Güneş tutulması; sizlerin bilinçaltınızı sembolize eden alanda gerçekleşecek bu dönemde ruh ve beden bütünlüğünüz önem kazanıyor, bu dengeyi bozan ne varsa hayatınızdan elimine etmek ve denge kurmak için çaba gösterebilirsiniz. İş alanındaki ilişkiler önem kazanıyor. Kolektife hizmet yardım ve spiritüel konulara eğilim gösterebilirsiniz. 28 Ekim’de Boğa burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek; bu tutulma sizlerin evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşecek. Yakın bağlarınızı güçlendirmek, ilişkilerde güven bulmak, konfor alanlarınızı sahiplenmek ve ilişkiler alanında alışkanlıklarınızı tekrar ele alıp gözden geçirmek için bu tutulma sizlere düşünme fırsatı sağlayacaktır.



20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu uzun transit sizlerin ev aile ve özel hayat alanınızda geçişine başlayacak ve 20 yıl boyunca bu alanda kalacak. Bu uzun transit süresince ev yaşamınız ve ev hayatında nasıl mutlu olacağınıza dair düşünceleriniz değişebilir. Aile ile kurduğunuz bağlarda daha bireysel davranmak ve daha özgürce hareket etmek isteyebilirsiniz. Yerleşim alanınızı evinizi mahallenizi hatta ülkenizi değiştirmek yönünde düşünceleriniz olabilir. Plüton ağır hareket eden bir gezegen olduğu için dönüşüm yavaş yavaş gerçekleşecektir. Toprak sahibi veya ev sahibi olmak için çaba sarf edenleriniz olabilir, evin kentsel dönüşüme girmesi , yenilenmesi gerekebilir, veya evde yaşam tarzınızın değişebileceği yıllarda olacaksınız. Aile olma bilincinizi etkileyecek düşünsel bir değişimden geçebilirsiniz.


VENÜS RETROSU

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs Retrosu olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu gerileme transiti sizlerin kariyer alanınızda gerçekleşecek. Bu dönemde iş alanında ve mesleki anlamda kariyerinizi etkileyecek konular ön plana çıkabilir. Öncelikle toplum önündeki prestijinizi ve statünüzü etkileyecek kararlar almaktan ve adımlar atmaktan kaçınmalısınız, iş alanında kurduğunuz ilişkiler bu dönemde dürüst samimi bir tonda ele alınmalıdır. İş değiştirmek yeni bir sözleşme imzalamak veya işle ilgili uzun vadeli plan ve projeleri hayata geçirmek için harika bir zaman olmayacaktır. İş kurmak ortaklık yapmak ve içinde yaratıcılık tasarım sanat ve insanları kapsayan her işte ekstra dikkatli ilerlemekte fayda olacaktır.

Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı



YAY BURCU 2023 GENEL YORUMU


Sevgili Yaylar ve Yükselen Yaylar, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.


ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter yılın ilk 5 ayında Koç burcundaki transitini sürdürüyor. Bu geçiş sizlerin aşk ve romantizm alanınızda yer almaya devam edecek. Aşk hayatında yeni fırsatlara koşmaya, idealinizdeki kişiyi bulmak için şansa ve fırsatlara açık olacaksınız. Aşk hayatınız canlı ve dinamik enerjiler ile eğlenceli olacaktır. Kişisel gelişim konularına yönelebilirsiniz. Hobiler edinerek beceri ve yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Çocuklarla ilişkileri güzel kurmak, çocuk sahibi olmak veya çocuklarınızın yaratıcı yeteneklerini artırmaları için adım atabilirsiniz. 16 Mayıs’ta Jüpiter Boğa burcuna geçiş yapacak ve sizlerin iş ve çalışma alanınıza geçiş yapacak. 1 yıl boyunca size mesleki konularda ve iş hayatında şans getirecek ve yeni fırsatlara doğru adım atma enerjisi verecek. Sağlığınızı güçlendirebileceğiniz kendinize daha iyi bakmak adına değişimler yapabileceğiniz bir yıl olacak. Yeni projelere el atmak ve yeteneklerinizi daha iyi değerlendirerek yapacağınız atılımlar sayesinde meslek hayatınız gelişecektir. İdealinizdekileri gerçekleştirip başarı yakalamak için fırsatları iyi değerlendirmeyi ihmal etmeyin.


MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2,5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit ev aile ve özel hayat alanınızda yer alacak. Aileniz, anne babanız ve ev yaşamınız ile ilgili önemli bir farkındalık yakalayacağınız yıllarda olacaksınız. Satürn bu alanda genellikle evde daha fazla zaman geçirmeye ve yaşam alanınızı size uygun bir yuva haline getirmek için nelere ihtiyaç duyduğunuzu ve ne yapmanız gerektiğini hatırlatır. Bu sebeple, kişi evini benimsemek, evde kendini meşgul edecek şeyler bulmak, evini kendine göre düzenlemek ve gereken yapısal değişiklikleri yapmak gibi konularla ilgilenir. Ev sahibi olmak veya taşınmak , ev değiştirmekle ilgili konular da gündeme gelebilir. Ebeveynlerin iyiliği sağlığı bakımı ön plana çıkabilir veya onların da daha mutlu olacakları yaşam alanları ile ilgili konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Siz bu dönemde eğer evliyseniz kendi aileniz eşiniz ve çocuklarınız için daha fazla destek olmak sorumluluk üstlenmek veya ebeveyn olmanın dinamiklerini öğrenmek üzere testten geçebilirsiniz. Aile olma bilincinizi olgunlaştıracak tecrübelerin yer aldığı yıllarda olacaksınız. Bu dönemde ev kuran anne baba olan veya ev sahibi olan birçok Yay olacaktır.



YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR

Yılın ilk tutulması 20 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulması, her Güneş tutulması güçlü birer yeniay enerjisi yansıtır. Bu tutulma sizlerin aşk ve romantizm alanınızda yer alacak. Aşk dolu heyecan dolu yaratıcılık dolu bir döneme giriş yapmaktasınız. Aşkın peşinden koştuğunuz ve gözünüzü diktiğinizi elde ettiğiniz bir tutulma döneminde olacaksınız. Yaratıcılığınızın üst düzeye çıkacağı bir dönemdesiniz. Çocuk sahibi olmak isteyen Yay’lar için bu uygun bir zaman. 5 Mayıs’ta gerçekleşecek Akrep’teki Ay Tutulması sizlerin bilinçaltınızı sembolize eden alanda yer alacak. Bu dönemde ruh ve beden bütünlüğünüz önem kazanıyor, bu dengeyi bozan ne varsa hayatınızdan elimine etmek ve denge kurmak için çaba gösterebilirsiniz. İş alanındaki ilişkiler önem kazanıyor. Kolektife hizmet yardım eli uzatabilir ve spiritüel konulara eğilim gösterebilirsiniz.14 Ekim tarihinde gerçekleşecek Terazi burcundaki Güneş tutulması; bu tutulma sizlerin arkadaşlıklar alanında yer alacak. Gelecek adımlarınızda fırsatlar yakalamak adına oldukça istekli olmanız mümkün. Bir grup enerjisini canlandırıp hep bir arada hareket edebilmek için güzel bir fırsat sunuyor. Geleceğe birlikte adım atmak ve arkadaşlardan destek almak için harika bir zamandasınız. Sosyal faaliyetler yapmak, ekip çalışmalarında yer almak ve kültürel etkinliklere katılmak için güzel bir fırsattır. 28 Ekim’de Boğa burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek; bu tutulma sizlerin iş ve çalışma alanınızda gerçekleşiyor. . İş değiştirmek , bir iş planına veya çalışma ortamına veya günlük yaşam temposuna uyum sağlamak için çaba gösterebilirsiniz. İş yerinde ve çalışma alanınızda rahat ve konforlu hissetmeniz sizin için önem kazanacak. Sağlığınıza özen göstermek ve bedeninizin fiziksel gücünü artırmak için girişimde bulunabilirsiniz



20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu uzun transit sizlerin iletişim alanınızda gerçekleşecek. Bu oldukça uzun sürecek Plüton geçişi süresince zihniniz, düşünce biçiminiz, öğrenme ve bilgiyi aktarma şekliniz bir değişim sürecinden geçebilir. Kardeşlerle ilişkiler yakın çevre ile kurduğunuz iletişim ve çevrenizle nasıl bağ kurduğunuz mercek altına girecektir. Plüton bu alandayken ilişkiler değişime uğrar, bazen arkadaşlar kardeşten yakın olur, bazen kardeşler en iyi arkadaşınız haline gelir. Ancak belki de yakın bağlar sadece kan bağı ile oluşmaz görüşüne yakınlaşacağınız deneyimler yaşayabilirsiniz. Fikirlerinizde daha özgür ve orijinal olmak isteyeceksiniz. Yaratıcı zihninizi daha fazla çalıştırdığınız ve bireysel ifadenizi ortaya çıkaracağınız bir zamandasınız. İlişkilerde de kendiniz olmak kendi aklınıza ruhunuza zihninize paralel insanlarla yola devam etmek ve size kafaca uymayanlar ile ayrışmak üzere değişimden geçeceğiniz bir 20 yıl var önünüzde. Zihninizin ürettiklerinin bir cevhere dönüşmeden önce bilgide derinleşeceğiniz ve sizin için güçlü bir amaç ve anlam içeren konulara yönelme vaktindesiniz.


VENÜS RETROSU

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs Retrosu olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu gerileme transiti sizlerin düşünceleri, fikirleri ve bilgi kullanımını sembolize eden alanınızda gerçekleşiyor. Farklı inanç kültür ve dünya görüşünden insanlarla kuracağınız iletişimde dikkatli olunması gerekebilir. Yanlış anlaşılmalar, uyuşmazlıklar söz konusu olabilir. Sanat tasarım yaratıcılık gerektiren işlere ve projelere başlamak için Retro bitimini beklemek akıllıca olacaktır. Aynı şekilde hukuki ve resmi süreçler, uzun yolculular, yurt dışı bağlantıları sözleşme ve anlaşmalar, eğitsel adımlar, tanıtım reklam ve promosyonlar baskılı malzemelerin matbaa işleri gibi alanlarda yapılacak tüm işlerde sonucun planlanan gibi gitmemesi ihtimali ortaya çıkabilir. Bu sebeple, mümkün olduğunca yeni adımları ve başlangıçları 5 Eylül sonrasına bırakmak daha avantajınıza olabilir.

Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı



OĞLAK BURCU 2023 GENEL YORUMU


Sevgili Oğlaklar ve Yükselen Oğlaklar, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.


ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter yılın ilk 5 ayında Koç burcundaki geçişini sürdürüyor. Bu geçiş sizlerin ev aile ve özel yaşam alanınızda yer almayı sürdürecek. Ev içinde mutlu ve huzurlu olmak isteyeceğiniz bir dönemdesiniz. Ev almak başka bir yere yerleşmek veya şehir değiştirmek için planlar yapabilir bu yönde fırsatlar yakalayabilirsiniz. Ailenin desteğini almak istediğiniz konularda şanslısınız ve siz de onlara aynı desteği verebileceksiniz. Aile içinde bolluk bereket duygusu daha fazla hissedilecektir. Ev almak taşınmak mala mülke yatırım yapmak evi güzelleştirmek gibi konularda değişimler yer alabilir. Ev kurmak evlenmek düğün dernek yapmak için de bu geçiş fırsatlara açıktır. 16 Mayıs’tan itibaren şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter Boğa burcuna geçiş yapacak ve sizlerin aşk ve romantizm alanınızda yer alacak. Bu yıl flört etmek aşkı bulmak ve idealinizdeki ilişkiyi yakalama fırsatı elde edebileceğiniz bir dönemde olacaksınız. Mutlu olmak hayatın keyiflerini çıkarmak ve zevk aldığınız konulara eğilmek için istek duyacaksınız. Sağlam güven veren konfor alanlarınızı destekleyen ilişkilere ve yaşam hedeflerine gitmek için itilim duyacaksınız. Yaratıcılığınızın oldukça artacağı ve tanrı vergisi yeteneklerinizi daha iyi değerlendirdiğiniz ve ortaya koyduğunuz bir yılda olacaksınız. Hobiler kişisel gelişim konuları sanat estetik ve bedene iyi gelen her şeyle ilgilenebileceğiniz bu günlerde kendinizi yeniden keşfedebilir ve hayatın güzelliklerine sarılabilir ve keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyen sevgili Oğlaklar için de güzel bir yıl. Çocuklar sizler için keyif alanı haline gelebilir.


MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2.5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Burcunuzun yönetici gezegeni olan Satürn’ün transitleri sizler için ayrı bir önem arz ediyor haliyle. Sizler için bu transit iletişim haberleşme ve yakın çevre ilişkileri alanınızda gerçekleşecek. Zihinsel konularda kendinizi daha ustalaştırmak bilgi aktarımı konusunda daha profesyonel olmak için gelişim sağlayabilirsiniz. Eğitsel ve zihinsel konuların önemli bir sorumluluk alanı olacağı ve zaman harcayarak emek sarf edeceğiniz projelere başlayabileceğiniz bir dönemdesiniz. Şu ana kadar elde ettiğiniz bilgi ve deneyimi kullanma zamanındasınız. Eğer bir eğitsel veya zihinsel / dijital - tasarım /kitap yazmak basmak/ öğrenme/öğretme gibi bir projeniz varsa planlı istikrarlı çalışkan ve disiplinli olmaya razıysanız yapacağınız her şey size başarı olarak geri gelecektir. Bu dönemde daha ciddi planlı ve aklı başında davranacağınız aşikar yakın çevre ilişkilerinde sevdikleriniz kardeşleriniz veya yakın akrabalarınız için sorumluluk üstlenebileceğiniz ve hizmet bilinci ile hareket edeceğiniz görülmekte.


YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR

Yılın ilk tutulması 20 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulması, her Güneş tutulması güçlü birer yeniay enerjisi yansıtır. Bu tutulma sizlerin ev ve aile alanınızda gerçekleşiyor. Ailenizi evinizi ve özel yaşamınızı odak noktanıza yerleştirecek bu tutulma aile içinde yapmak istediğiniz yeniliklere dair adımlar atmanıza yarar. Evlenmek, ev kurmak, yer değiştirmek, taşınmak, taşınmazlara, emlak alanına yatırım yapmak için uygun zamanlardır.

5 Mayıs’ta gerçekleşecek Akrep’teki Ay Tutulması sizlerin finansal kaynakların kullanımını ve para konularını nasıl ele alacağınızı sembolize eden alanda yer alacak. Mali konulardaki krizleri çözmek, kredi vergi sigorta gibi ödentileri yapmak, yatırımlarda risk almadan, paranızı koruma altına alarak bütçenizi dengelemek isteyebilirsiniz. İş ortaklıklarınızda veya aile ile ortak para paylaşımınızda finansal anlamda yapmak istediğiniz planları konuşmak gerekiyorsa krizleri çözmek ve yeniden yapılandırmak için fırsatınız olacaktır. 14 Ekim tarihinde gerçekleşecek Terazi burcundaki Güneş tutulması; sizlerin kariyer alanınızda yer alacak. Güneş tutulmaları güçlü bir başlangıç enerjisi yansıtır. İş hayatınızda ve kariyerinizde yeni başlangıçlar yapmak ve gerekiyorsa değişimleri ele almak için tam zamanıdır. Kariyer hedeflerinizi değiştirebilir, yeni bir işe baş vurabilir, kariyerinizde emek sarf ettiyseniz karşılığını alabileceğiniz bir zamandasınız. Ebeveyn olmak, iyi bir çalışan patron vb olmak gibi toplum önünde görev ve sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getirerek prestij kazanmak mümkün olabilir. 28 Ekim’de Boğa burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek; bu tutulma sizlerin aşk alanınızda gerçekleşecek, Jüpiter de bu esnada Boğa burcundaki geçişini sürdürmekte olacağı için aşk flört çocuklar yaratıcılık alanında oldukça şanslı ve yeni fırsatlar yakalamak adına istekli olacağınız bir tutulma döneminde olacaksınız.



20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu uzun transit sizlerin maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda yer alacak. Plüton gibi değişimi ve dönüşümü sembolize eden bir gezegen maddi konularla alakalı bir alana geçiş yaptığı zaman kişinin her şeyden evvel maddiyatla kurduğu bağ değişime uğrar. Sizin için neyin değerli neyin değerli olmadığı konusunda yeni bir bakış açısı belirleyeceğiniz yıllarda olacaksınız. Parayla kurduğunuz ilişki değişiyor olacak. bu aynı zamanda ne yaparak para kazandığınız ile ilgili alışkanlıklarınızı rutinlerinizi de değiştirecek yıllar olacak. belki kendiniz için çalışmaya başlayacaksınız belki işten ayrılıp mesleki olarak yıllarca yaptığınız bir şeyden oldukça farklı bir işe atılacaksınız. Ya da yetenek ve becerilerinizi bambaşka bir alanda değerlendirmek veya yeni beceriler elde etmek üzere harekete geçeceksiniz. Plüton bu alandan geçiş yaparken eldeki parayı korumak ve risksiz yatırımlar yapmak gerekir. Kaynakların nerede nasıl değerlendirildiği ile ilgili bir dönüşümde getirebilecek bu transit sizi daha önce düşünmediğiniz alanlara yatırım yapmak üzere ikna olduğunuz bir sürece taşıyabilir.


VENÜS RETROSU

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs Retrosu olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu gerileme transiti sizlerin para paylaşımınızı, ticari yatırımlarınızı, müşterilerden gelen parayı ve para yönetimini sembolize eden alanda yer alacak. Beklenen paralar gecikebilir, ticari atılımlar aksayabilir, ödemelerde azami dikkat edilmelidir. Paranızı kredi kartınızı cüzdanınızı koruyunuz. Kredi almak borç vermek iş kurmak iş ortaklığı başlatmak alım satım yatırım yapmak için uygun ve avantajlı bir dönem olmayacaktır.

Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı




KOVA BURCU 2023 GENEL YORUMU

Sevgili Kovalar ve Yükselen Kovalar, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.


ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter yılın ilk 5 ayında Koç burcundaki geçişini sürdürüyor ve sizleri iletişim eğitimler ve yolculuklar konusunda desteklemeye devam ediyor. Zihninizi besleyecek ve bilgi dağarcığınızı geliştirecek her konuya ilgi duyacağınız ve gelişim sağlayabileceğiniz bir dönemdesiniz. Yakın çevre ilişkilerinizin canlanacağı, insan ilişkilerinin candan ve dürüst olacağı, sizlere yeni tanışıklıklar kazandıracağı kesin. Taşınmak yer değiştirmek veya yeni ortamlara girmek yakın çevrede daha fazla komşu ile iletişime geçmek ahbap edinmek mümkün. 16 Mayıs’ta Jüpiter burç değiştirecek ve Boğa burcuna sizlerin ev ve aile alanınıza geçiş yapacak. Ev içinde mutlu ve huzurlu olmak isteyeceğiniz bir dönemdesiniz. Ev almak başka bir yere yerleşmek veya şehir değiştirmek için planlar yapabilir bu yönde fırsatlar yakalayabilirsiniz. Ailenin desteğini almak istediğiniz konularda şanslısınız ve siz de onlara aynı desteği verebileceksiniz. Aile içinde bolluk bereket duygusu daha fazla hissedilecektir. Ev almak taşınmak mala mülke yatırım yapmak evi güzelleştirmek gibi konularda değişimler yer alabilir. Ev kurmak evlenmek düğün dernek yapmak için de bu geçiş fırsatlara açıktır.


MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2,5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit para kaynaklarınızı sembolize eden alanda gerçekleşecek. Maddi konularda daha dikkatli ve bütçenizi dikkatli kontrol etmek isteyeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Gerçekçi bir bütçe yapmak ve belki harcamalarınızı daha kontrollü bir şekilde ele almak isteyebilirsiniz. İşe veya kazancınıza yönelik hedeflerinizi gerçekleştirmek üzere beceri ve yeteneklerinizi destekleyecek konulara harcama yapabilirsiniz, bu da kendinize yatırım yapmak için harika bir fırsat olacaktır. İş kurmak, kendine çalışmak, iş ortaklıkları yapmak olası, aile ile para paylaşımında kendi paranızı kazandığınız durumlarda eve aileye yardım ve destek yapmak mümkün. Bu 2.5 yıl boyunca maddi konularda sorumlu davranmayı öğreneceğiniz, paranızı nasıl kullanmak biriktirmek harcamak ve yatırım yapmak istediğinize dair tecrübe kazanacağınız aşikar. Kazançları artırmak için beceri ve yeteneklerinizi daha fazla geliştirmek için eğitimlere başlayabilirsiniz. Spiritüel şifa gizem ve sanat kolektife güçsüzlere yardım ve destek içeren her konu size mesleki beceriler katacaktır.




YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR

Yılın ilk tutulması 20 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulması, her Güneş tutulması güçlü birer yeniay enerjisi yansıtır ve bu güçlü başlangıç enerjisi sizlerin iletişim alanınızda gerçekleşiyor. Zihinsel projelere, eğitimlere, yolculuklara ve kurslara başlayabileceğiniz bir dönem. Kitaplar, yazma anlatma konuşma, yabancı diller, edebiyat ve sözel aktarım yapacağınız her alanda öne çıkabilirsiniz. Kardeşlerinizi , yakın akrabalarınızı ve Yakın çevrenizi motive edebilir ve cesaret verebilirsiniz. Liderlik yeteneklerinizi öne çıkararak göz doldurabilirsiniz. 5 Mayıs’ta gerçekleşecek Akrep’teki Ay Tutulması sizlerin kariyer alanınızda yer alacak bu dönemde kariyeriniz ile ev hayatınız veya özel yaşamınız arasında bir denge kurmaya çalışabilirsiniz. İş değiştirmek, ofis veya departman değiştirmek, terfi etmek gibi konularla zihniniz meşgul olabilirsiniz. Toplum önünde icra ettiğiniz görevlerinizde veya aileniz arasında yapmanız gereken sorumlulukları yerine getirmeniz gerekebilir. Krizleri çözmek önem kazanıyor. 14 Ekim tarihinde gerçekleşecek Terazi burcundaki Güneş tutulmasında; uzaklarla yolculuklarla yabancılarla akademik çalışmalarla ve resmi işlerle alakalı işlerinizi halletmeniz gereken bir zamana işaret edebilir. Hukuki veya resmi konuları ele almak, diplomasi yapmak ve ilişkilerde denge sağlamak gerekecektir. Farklı fikirler yabancı kültürler sizinkinden başka yaşam trendleri ve felsefeler dikkatinizi çekecek ve kişisel gelişim konularına daha bir eğileceksiniz.28 Ekim’de Boğa burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek; bu tutulma sizlerin ev ve aile alanınızda gerçekleşecek. Ailenizi evinizi ve özel yaşamınızı odak noktanıza yerleştirecek bu tutulma aile içinde yapmak kurduğunuz duygusal bağları sağlamlaştırmak ve kök salmak için uygun bir zaman. Ev hayatınızda güven ve konfor sağlamak için adımlar atmanıza yarar. Evlenmek, ev kurmak, yer değiştirmek, taşınmak, taşınmazlara, emlak alanına yatırım yapmak için uygun zamanlardır.



20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu uzun transit sizlerin burcunuzda gerçekleşecek Sevgili Kova’lar. Hayata bakış açınızı değiştirecek, size yeni bir gelecek hedefi, yaşam yolu ve hayat amacı getirecek günlere giriş yapıyorsunuz. Kimlik duygunuzun değişeceği ve kendi isteklerinize, yeni yaşam amacınıza uygun bir sosyal maske geliştireceğiniz aşikar kendinizi yeniden baştan yaratma zamanında olacaksınız. İlişkilere ve sosyal yaşama dair duygu ve düşünceleriniz de değişebilir. Daha özgür bireysel bağımsız olmaya dair istek duyabilirsiniz. İlişkilerdeki beklentileriniz değişebilir ve daha sıra dışı eksantrik ve daha önce denemediğiniz türden deneyimler yaşayacağınız insanlarla topluluklarla düşüncelerle haşır neşir olabilirsiniz. Yüz ve baş bölgesine de özellikle dikkat edilmesi gerekir. Plüton değiştiren dönüştüren bir gezegen olduğu için baş bölgesi sağlığı önem kazanacaktır. Estetik dokunuşlar yapmak isteyebilir, yüz estetiği, kemikler, dişler saç ve cilt alanında belki bir değişime ihtiyaç duyabilirsiniz.


VENÜS RETROSU

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs Retrosu olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu gerileme transiti sizlerin ilişkiler evlilik ve iş ortaklıkları alanınızda yer alacak. bu gerileme elbette ilişkileri sembolize eden Venüs’e ait olunca, ilişkiler alanında normalden daha fazla mücadele vermek olasıdır. Geçmiş ilişkiler veya geçmişte kalmış ilişki meseleleri tekrar gündeme gelebilir, eskiyi tamamlamak hataları ve eksiklikleri belki tekrar ele almak gerekebilir. Evlenmek iş ortaklığı yapmak hukuki bir süreç başlatmak sözleşmeler anlaşmalar yapmak için hiç uygun bir zaman değildir. İlişkilerde denge kurmak diploması yapmak adil davranmak her zamankinden daha önemli olacak. gurur dürüstlük ve sadakat konuları bu dönemde tüm kolektifin meselesi olacak ve ilişkileri bu anlamda değerlendiriyor olacağız. Eşinizin veya partnerinizin bu dönemde ön plana çıkan yolculuklar akademik çalışmalar maddi konuları kariyer planları veya sosyal ilişkileri anlamında dertleri olabilir bunları paylaşmak ve birlikte çözüm bulmak için çaba sarf edebilirsiniz.

Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı



BALIK BURCU 2023 GENEL YORUMU


Sevgili Balıklar ve Yükselen Balıklar, 2023 yılının sizlere kalbinizde gerçekleşmesini dilediklerinizi eksiksiz getirmesini canı gönülden dilerim.


ŞANS VE FIRSATLAR

Bu yıl şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter yılın ilk 5 ayında Koç burcundaki geçişini devam ettiriyor ve bu geçiş sizlerin maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda gerçekleşmeye devam ediyor. Maddi konularda sizleri daha fazla gelir elde etmeye taşıyacak fikirlere ve fırsatlara açıksınız. Elinizdeki kaynakları daha iyi değerlendirmek için imkan bulabilirsiniz. Para kazanmanıza yardımcı olacak yetenek ve becerilerinizi gerek artırarak gerek daha doğru değerlendirebileceğinizi düşündüğünüz mecralara ve alanlara geçiş yaparak gelişim göstereceğiniz bir dönemdesiniz. 16 Mayıs’tan sonra Jüpiter Boğa burcuna geçiş yapacak ve sizlerin iletişim haberleşme eğitim ve yakın çevre ilişkileri alanınızda 1 yıllık geçişini başlatacak. Zihninizi besleyecek ve bilgi dağarcığınızı geliştirecek her konuya ilgi duyacağınız ve gelişim sağlayabileceğiniz bir dönemdesiniz. Eğitimleri, kurslar, yabancı dil veya entelektüel zihninizi geliştirecek konular ilginizi çekebilir. Yakın çevre ilişkilerinizin canlanacağı, insan ilişkilerinin candan ve dürüst olacağı, sizlere yeni tanışıklıklar kazandıracağı kesin. Taşınmak yer değiştirmek veya yeni ortamlara girmek yakın çevrede daha fazla komşu ile iletişime geçmek ahbap edinmek mümkün.


MÜCADELE VE GELİŞİM TEMALARI

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 2,5 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki, yani sizlerin burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit oldukça önemli olacak çünkü sorumluluk üstleneceğiniz, sizi daha bireysel ve kendi hayatının kaptanı olmaya iten, belki yapılması gerekenleri tek başına yapan bir rolde olacaksınız. Ayakları yere sağlam basarak ilerlemek durumundasınız, planlı olmak ve yol haritasını çizmek önemli olacak. Özetle, mantıklı ve aklı selim davranmak durumunda hissedeceğiniz yıllarda olacaksınız. Egonuzu kimlik duygunuzu ve hayatınızı nasıl sağlam temellere oturtabileceğinizi düşündüğünüz bir yeniden yapılanma dönemi önünüzde olacak. Bu yıllarda evlenmek, çocuk sahibi olmak, ebeveynlerle ve aile ile ilgili daha fazla sorumluluk üstlenmek, kariyer alanında daha öne çıkacağınız adımları atmak, bir konuda ustalaşmak ve profesyonel davranmak için istek duyabilirsiniz. Tüm bunları yapabileceğiniz, hayatınızın dinamiklerini yeniden kurmak, hayatınızda gördüğünüz eksiklikleri tamamlamak ve yeni bir plana geçiş için bu transiti kullanabilirsiniz. Satürn her birimizi bir alanda bir gerçeklik testinden geçirecek, sizleri de bir gelecek planı yapmaya yöneltebilir, eksikliklerinizi ve gereksinimlerinizi daha derinden fark edeceğiniz ve kalbinizde sizi daha huzura ve sükunete taşıyacak ve manevi anlamda size iyi gelecek bir yaşam biçimine doğru adım atmak üzere istek duyabilirsiniz. Hayatınızı nasıl ele alacağınızı fark ettikten sonra değişim başlar. Fiziksel sağlığınızı ve dış görünümünüzü nasıl size en mutluluk verecek konuma getirebilirsiniz bunları düşüneceksiniz.


YAŞAM DEĞİŞTİREN TUTULMALAR


Yılın ilk tutulması 20 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulması, her Güneş tutulması güçlü birer yeniay enerjisi yansıtır. Bu tutulma sizlerin maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Jüpiter’e yakın kavuşumda yer alacak bu tutulma sizleri maddi anlamda yeni fırsatlara doğru taşıyabilecek bir tutulma bu. Kazancınızı artıracak atılımları başlatabilirsiniz. Yeteneklerinizi daha rahat ortaya koyabileceğiniz ve becerilerinizin maddi kazanç getirebilecek alanlarda kullanılması için değerlendirebileceğiniz bir zamandasınız. 5 Mayıs’ta gerçekleşecek Akrep’teki Ay Tutulması sizlerin uzaklarla yolculuklarla yabancılarla akademik çalışmalarla ve resmi işlerle alakalı işlerinizi halletmeniz gereken bir zamana işaret edebilir. Hukuki veya resmi konuları ele almak, diplomasi yapmak ve ilişkilerde denge sağlamak gerekecektir. Farklı fikirler yabancı kültürler sizinkinden başka yaşam trendleri ve felsefeler dikkatinizi çekecek ve kişisel gelişim konularına daha bir eğileceksiniz. Başkalarının fikirleri ve görüşleri ile kendi inanışlarınız arasında denge kurmalı zihinsel işlerde yer alabilecek krizleri çözme zamanıdır. 14 Ekim tarihinde gerçekleşecek Terazi burcundaki Güneş tutulması; sizlerin finansal alanınızda yer alacak. Aile ile para paylaşımı, miras işleri, iş kurmak, ticari atılımlar ve ödenmesi gerekenleri ödemek ile ilgili işlerle uğraşabilirsiniz. Paranızı aile eş veya iş ortaklığı ile paylaşmak yatırım yapmak ve bütçenizi dengelemek için düşüneceğiniz bir zamandasınız. 28 Ekim’de Boğa burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek; bu tutulma sizlerin iletişim alanınızda gerçekleşecek. Zihinsel projelere, eğitimlere, yolculuklara ve kurslara başlamak isteyebileceğiniz bir dönem. Kitaplar, yazma anlatma konuşma, yabancı diller, edebiyat ve sözel aktarım yapacağınız her alanda başarı kazanmak için öne çıkabilirsiniz. Kardeşlerinizin, yakın akrabalarınızın hayatınızda önemli bir yere sahip olacağı bir zamandasınız ve Yakın çevrenizde sağlam ilişki temelleri atmak önem kazanacak. Taşınmak yer değiştirmek ve yeni bir çevre ve ortama geçiş yapmak için istekli olabilirsiniz.


20 YILLIK DÖNÜŞÜM MARATONU BAŞLIYOR

Bu yıl Plüton burç değiştiriyor ve 24 Mart tarihinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu uzun transit sizlerin bilinçaltınızı psikolojinizi kolektifle olan bağınızı ve ruhunuzu sembolize eden alanda yer alacak. Hayatın anlamını kendiniz için yeniden bulmaya çalışacağınız yıllarda olacaksınız. Yaşamınıza daha fazla spiritüellik, maneviyat ve sükunet katacak bir yaşam düzenine geçmek için istekli olabilirsiniz. Ruh ve beden bütünlüğü önemli olacak. Zihninizin arka bahçelerini derleyip toparlayacağınız sizi psikolojik olarak yoran konuları belirleyip hayatınızdan elimine etmeye çabalayacağınız uzun bir değişim sürecinde olacaksınız. Kendinizi iç dünyanıza daha fazla odaklayacağınız ve sezgilerinizi, yaratıcı yanınızı öne çıkaracağınız, kolektif alandan ve üst bilinçten ilham çekeceğiniz bir süreçte olacaksınız. Bireysel ifadenizi bulmak, insanları düşünceleriniz ile etkilemek ve özgür bir ruha kavuşmak için yapacak çok şeyiniz olacak.


VENÜS RETROSU

Bu yılın en önemli Retro hareketi Venüs Retrosu olacak, Aslan burcunda gerileyecek olan Venüs 24 Temmuz 2023 te Retro hareketine başlayacak ve 5 Eylül’de sona erecek. Bu gerileme transiti sizlerin iş ve çalışma alanınızda yer alacak. Bu süreçte iş ve çalışma alanınızda kuracağınız ilişkilere dikkat etmekte fayda var. İş değiştirmek yeni işe başlamak işler ilgili mülakatlar yapmak adına harika bir zaman sayılmaz. Sağlığınıza özen göstermelidir. Dış görünümünüz ile ilgili kalıcı olabilecek estetik değişimler yapmak için çok uygun bir zaman değildir. Tamirat tadilat ve dekoratif değişimleri bekletiniz. Spor veya herhangi bir diyet programına başlamayınız, ancak eskiden yaptınız bıraktınızsa geri dönüş yapabilirsiniz. İçinde yaratıcılık tasarım reklam tanıtım ve promosyon olan işler için yapılacak girişim ve uygulamaları 5 Eylül’den sonra yapmak avantajınıza olacaktır.


Harika bir yeni yıl dilerim.

Naz Bayatlı






584 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page