top of page

26 DERECE KOÇ BURCUNDA URANYEN YENİ AY

26 DERECE KOÇ’TA YENİAY 16 NİSAN

Sosyal medya ortamlarında yüzlerce Koç’ta yeniay yazısı var olduğu için ve ayrıca bu kitleye ekstra ne katkım olacak diyerekten artık yeniay dolunay yazıları yazmıyorum. Klişe girişleri   “ hızlı başlangıç “başlangıçların başlangıcı “cesaret” ateş “yenilik “ vb vb cümleleri yazmaktan da sıkıldım ancak niye yazmıyorsun diyen bir çok arkadaş dost ve takipçi yüzü suyu hürmetine hadi yazayım dedim ama bari biraz daha değişik bir bakış açısı ile konuşalım diyorum.


Önce bir iki klasik gösterge : Yeniay haritasında hiç hava yok su ise tek tük var. Zengin, Akrep’te tutkulu hırslı , gelişme büyüme manyağı Jüpiter ve sislerin prensi sinsi Neptün su elementindeler. Merkür ileri gitmek üzere durağan durumda. Başlama çizgisinde patinaj yaparak el freni elinde  gaza basmak için bekliyor.  KLİŞE 1: Bilin ki durağan Merkür’lü yeniayda hızlı başlangıçlar yapamayacaksınız, zorlasanız da kendi sürecinin olması gerektiği hızda ilerleyecek işler.  KLİŞE 2 : Haritada hava ve su eksik olduğu için Koç’un ateşine kapılıp gereksiz gövde gösterilerine girmeyin sessiz sakin itidalli gidenin, elini saklayanın üstün olacağı bir durum bu . Konuşarak denge kurun , duygu ve düşüncelerinizi belli edin ama saldırmadan . Jüpiter-Neptün üçgeni Mars Neptün sekstili oldukça yumuşatıcı ilhama açık sezgileri açan bir görünüm. Gönlünüzü ve aklınızı bir arada kullanabileceğiniz ikilemleri çözebileceğiniz tatmin doyum ve keyif için çok daha fazla şansınız olan bir gök yüzü var. Uranüs yeniay kavuşumu umut ve gelecek ufkunuzda yeniliklere doğru plan yaptığınıza işaret ediyor , özellikle ateş grubundan burçlar Koç, Yay ve Aslanlar yüzlerini hedeflerine döndürdüler bile. Yeniay Plüton karesi olduğu için asıl mesele bu karenin üstesinden gelmek. Uranüs’le neyi değiştirmeniz gerektiğini göreceksiniz, Plüton ile değiştiremeyeceğiniz ve aynı tutmak istediğiniz durumların size neye mal olacağını da bileceksiniz. Değiştirmek istemediğiniz durumların size ne kazandıracağını neye mal olacağını ve neyin eksik kalacağını çok iyi düşünmeli , bu yeniay sanki hayatımızın maliyet hesabını yapmak gibi. Bunca toprak enerjisi varken böyle olmasına şaşmamak gerekir. Ayrıca maddi konularda akılcı davranmak istikrarlı bir plan yapmak için çok büyük destek var.


ŞİMDİ ASIL BAHSETMEK İSTEDİĞİM KONUYA GELEYİM.

Yeniayın yönetici gezegeni Mars’ a dikkat edelim. Enerji Tıbbı ve Enerji Astrolojisi ile ilgilenen bir astrolog olarak Mars benim için oldukça önemli bir gezegen. Bir kişinin haritasından fiziksel olarak ne kadar sağlıklı olduğunu, yaşama sevincini , iradesini, karmik dengelerini atalarından gelen dürtüsel kökten gelen tutum ve davranışları ve arızayı nereden çıkaracağını Mars’a bakarak söyleyebilirim. Ayrıca Mars enerji meridyenleri içinde kundalini enerjisinin yer aldığı kök çakrayı temsil eder. Bu bağlamda yeniayda, gökyüzünde Mars’ın yüceldiği Oğlak burcunda yer alması hepimiz için oldukça zengin bir enerji portalı olma fırsatı taşıyor. Gökyüzünde ateş ve toprak ağırlıklı bir görünüm olduğu için  Mars bu yeniayda pivot önemde. Kararlı planlı hırslı akılcı dirayetli dayanıklı sağlıklı yavaş ilerlemeyi ama illa başarılı olmayı hedefleyen bir ruhtaysanız veya bunu denemek istiyorsanız bu anlamdaki bir başlangıca adım atabilir niyet edebilirsiniz. Mars’ın Neptün sekstili işleri biraz dağıtıyor spiritüel ve sanatçı yaratucı işler için şahane olmakla beraber , ödem, kas ağrıları, tembellik getiren hayale kaçan dalgınlık verecek bir görünüm. Gevşemek için çok iyi , para işlerini planlamak için de çok iyi, mars Venüs üçgeni aşki işler için de ehven koşullar verirken,  iradeyi toparlamak için çaba göstereceğiz.


KUNDALİNİ ENERJİSİNİ ARTIRMAK İÇİN: ELLLERİNİZİ KOLLARINIZI ZAFER KAZANMIŞ GİBİ, KUPA KALDIRIR GİBİ BAŞINIZIN ÜSTÜNDE KALDIRIN ( İNSANLIĞIN EN TEMEL DÜRTÜSEL ZAFER KAZANMA REFLEKS HAREKETİDİR KOLLARI YANA YUKARI KALDIRMAK VE YUMRUKLARI SIKMAK BU KLASİK MARS GÜÇ ZAFER İŞARETİDİR. ) BÖYLE YAPARKEN TOPUKLARINIZI YERE VURUN SOL 4 SAĞ 4 KERE SABAH YAPIN BUNU BEDEN HIZLA ENERJİYİ ARTIRACAKTIR. DAHA İRADELİ VE ENERJİK BAŞLAMANIN UFAK BİR TÜYOSU OLSUN SİZE.


Sevgiler

Naz Bayatlı




62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page