top of page

AKREP BURCUNDA AY TUTULMASI


5 MAYIS 2023/ SAAT: 20:33 / 14.58 derecede gerçekleşecek.

DUYGUSAL BİTİŞLER, KAPANIŞLAR, BIRAKIŞLAR ZAMANI


5 Mayıs’ta gerçekleşecek Akrep burcundaki Ay Tutulması Gölgeli Tutulma kategorisinde. Ay Tutulmalarında Dünya; Güneş ile Ay’ın arasına giriyor ve Dünya’nın gölgesi Ay’ın üzerine düşüyor ancak bu tutulma Gölgeli olduğu için tam bir karanlık yaratacak Ay ışığının tümden kapanması olmayacak.


Tutulma mevsimindeyiz . Koç burcundaki Güneş tutulmasının ardından gelen bu Ay tutulması ile bu sefer duygularda Akrep temalarını deneyimleyeceğiz. Her iki tutulma da Mars yönetimindeki burçlarda yer aldı ve her iki tutulmada da Mars Yengeç burcundaydı. Mars’ın YENGEÇ burcunun doğasına hiç uymaması sebebiyle, her birimiz için duygusal anlamda zorlayıcı ve enerjimizi doğru yönlendirmek konusunda zorlanabileceğimiz zamanlardayız. Bazılarımız bu dönemde aşırı duygusal, alıngan, kırılgan, hassas olabilir ve üzüntüleri daha derinden hissedebiliriz . Ev, çocuklar, aile , yerleşim, vatan, sağlık ( mide göğüs baş hormonlar ve enzimler) konularında daha fazla mesele ile uğraşıyor olabiliriz.


Ay Tutulmaları duygusal anlamda yükseldiğimiz, yoğun duygular hissettiğimiz zamanlardır. Çoğunlukla duygusal kalıplarımızı değiştirmeyi ve bizi kalpte ve zihinde yoran duygusal temaların açığa çıkmasına ve gerekiyorsa değiştirilip bırakılmasına yardım eder. HELE Akrep burcunda yer alan bir Ay Tutulması burcun doğası gereği bizleri geçmiş krizlerin ele alınmasına biz de stres veya dert yaratmış konuların açığa çıkmasına ve temizlenmesine sebebiyet verecektir. Düşüncelerimizde artık taşımak istemeyeceğimiz yükleri eski duygusal kalıpları ve artık bize hizmet etmeyen ne varsa diğer bir deyişle toksinleri sistemden atmak için işe yarayacak. Birçoğumuz kendimizle yüzleşeceğiz ve yeni yaprakların filiz verebilmesi için eskimiş kurumuş çürümüş olanları toprağa bırakacağız.


Demek ki bu Ay Tutulması hem gölge yanlarımızı bize gösterecek hem de gölgede kalan yanlarımıza ışık girmesi için bizi motive edecek.


Bu tutulmada Uranüs Güneş ile kavuşumda ve Ay ile karşıt duruyor. Kırılması zor kalıpların ve alışkanlıkların değişimi için mücadele vereceğimiz aşikar. Ne kadar kötü olursa olsun bildiğine sarılmak bilinmeyene doğru adım atamamak gibi bir durum bu. Diğer yandan da dediğim gibi Mars Yengeç’te asla güvenlik alanından çıkmak istememekle ilgilidir. Kabuğuna kaçmak ve duygusal olarak güven bulduğunla kalmak için büyük bir istek olacak.


Mars Neptün’e doğru olumlu açıya doğru ilerliyor. Manevi ve ilhama açık konularda, spiritüel çalışmalarda, metafizik ve okült konularda işe yarayacak güçlü bir enerji var.


Merkür Boğa burcundaki RETRO hareketini sürdürüyor. 16 Mayıs’a kadar R yapacak. Zihinsel projeler ve yaratıcılık gerektiren çalışmalarda maddi konularda sağlam temeller atmak ve somutlaşmak gecikmeli ilerleyebilir. 17 Mayıs’tan sonraya kalabilir hatta Jüpiter Boğa’ya geçiş yapacağı içinde bolluk bereket enerjisi o dönemde daha fazla artış gösterebilir.


Venüs İkizler burcunda yer alıyor. İlişkilerde ve sosyal alanda iletişim ön plana çıkıyor ve seçeneklerimizi bol tutup çeşitlilik arayacağız, birden fazla kişiyle birden fazla alanda veya konuyla ilgileniyor olacağız.



BURÇLARA GÖRE AY TUTULMASI ETKİLERİ

YÜKSELEN BURCUNUZU ÖNCELİKLİ OKUYUNUZ



KOÇ: Akrep burcundaki bu Ay tutulması sizler için psikolojik etkilerini daha fazla hissettireceği bir alanda gerçekleşiyor. Korkuları, stresleri ve bilinçaltınızda taşıdıklarınızı ön plana taşıyabilecek etkiler taşıyor. Bu dönemde daha hassas ve duygusal hissedebilirsiniz. Kendinizi derinden araştırmak ve içinizde tuttuğunuz derin duyguları su yüzüne çıkarmak ve gerekiyorsa bu streslerden arınmak için harika bir zamandasınız. Duygusal olarak saklamak üstünü örtmek istediğiniz duygular olabilir veya sakladıklarınızı artık içinizde taşımak istemediğiniz bir ruh hali taşıyabilirsiniz. Mide, göğüs, boşaltım sistemine özen göstermeli, hem fiziksel hem duygusal detoks ve arınma yapmaya önem vermelisiniz. Paylaşımların önemini vurgulayan bir tutulma dönemindesiniz. Ailenizle ve partnerinizle, ortağınız veya eşinizle paylaştığınız maddi kaynakların nasıl kullanıldığı ve yönetildiği ele alınabilir. Kredi ve borçların ödenmesi, parasal kaynakların güçlendirilmesi , yatırım yapmak veya ticari atılımlar konusunda ne yapmak istediğinizi derinden ve ciddiyetle düşündüğünüz bir zamandasınız. Bırakmak, kurtulmak ve içinizde taşımamak istediğiniz ne varsa bu dönemde düşünün kararını verin ve 17 Mayıs’tan sonra harekete geçin. Metafizik ve terapilerle ilgili konulara eğilebilir, psikolojinizi güçlendirecek çalışmalar yapabilirsiniz. Para konularında daha akıllı davranacağınız bir zamanda olduğunuzu unutmayınız.


BOĞA: Akrep burcundaki Ay Tutulması sizlerin ilişkiler, iş ortaklıkları, evlilik ve sosyal yaşamda yakın bağlar kurduğunuz alanında gerçekleşiyor. Bu dönemde ilişkilerin üzerinize yüklediği duygusal yükler daha fazla hissedilmeye başlayabilir. Tutkuların, derinde yatan arzuların veya sizi krize sokan duygusal durumların açığa çıkıp arınma zamanıdır. Kıskançlık sahiplenme cinsellik ve paylaşım konuları daha çok üzerinde düşündüğünüz temalar olabilir. Bu dönemde bazılarınız için belli ilişkiler daha güçlenirken bazı ilişkiler de yavaş yavaş çözülmeye başlayabilir. Ortak çalışmaların, iş birliklerinin ve iş ortaklıklarının oluşabileceği bir dönemdesiniz, ancak Merkür burcunuzda Retro olduğu için bu konularda resmi adımları 16 Mayıs sonrasına bırakmakta fayda olacaktır. Partnerinizin sorunlarına kulak vermek destek olmak veya ruh ve beden bütünlüğü ile ilgili iyiliğine sağlığına yönelik yardım etmek ve stresleri paylaşmak bu dönemin öne çıkan temalarından olabilir. Bu süreçte maddi konular, yatırımlar, birikimler ve bütçenizi sağlam köklere dayandırmak için yapacağınız şeyler olacağını görüyoruz. Sizi geleceğe daha sağlam ve güvenli bir atılımla taşıyacak taşların bu dönemde artık somutlaşarak ve net bir biçimde hayata geçeceği önemli bir dönemdesiniz. Kısa yolculuklar, taşınmak, kardeşlerle ilişkiler, zihinsel projeler ve eğitsel konuların yoğun bir biçimde hayatınızda öne çıkacağı bir zamandasınız.


İKİZLER: Akrep burcundaki Ay Tutulması sizlerin sağlık ve çalışma alanınızda gerçekleşecek. Bu dönemde ruh ve beden bütünlüğünüz ile ilgili konularda iyileşmek istediğiniz veya kendinizi daha iyi hissetmek istediğiniz ne tema varsa bunlarla ilgili kararlar aldığınız ve eyleme geçtiğiniz bir süreç içindesiniz. Detoks yapmak arınmak boşaltım ve sindirim sistemi ile ilgili özen ve bakım yapmak iyi olabilir. Psikolojik olarak sizi yoran ve içinizde yük olarak taşıdığınız bilinç altınızda kalan tortuları açığa çıkaracak bir zamandasınız. Diğer taraftan, iş ve çalışma alanınızdaki sizi yoran yüklerle uğraşmak ve ıvır zıvır işleri halletmek için kolları sıvayabilirsiniz. Çalışma arkadaşları ile kurduğunuz ilişkilerde kriz yönetimi yapmak gerekebilir. Günlük işlerinizi ve iş temponuzu düzenli bir sisteme oturtmak ve yönetmek için stratejik bir planlama yapmak avantajınıza olabilir. Bazı İkizler bu dönemde iş değiştirmek veya kazanç artırmak için atılımlar yapabilirler. İş alanında rekabet ve mobbing türü baskılara maruz kalanlarınız varsa bu durumlarla ilgili çözümlerin bulunacağı veya açılımların yaşanacağı bir dönemde olabilirsiniz. Sırların açığa çıkabileceği veya art niyetli tutumların ifşa olabileceği durumlar dikkat çekici olabilir.


YENGEÇ: : Akrep burcundaki Ay Tutulması sizlerin aşk ve romantizm alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde aşk hayatınızın canlanabileceği ve tutku ivmenizin artabileceği aşikar. Duygusal bağlarınızın gücünü test edeceğiniz ve yakın ilişkilerde karşılıklı olarak güven kıskançlık ve sahiplenme gibi temaların ön plana çıkacağı bir dönemdesiniz. Var olan flört ilişkilerinde krizlerin ortaya çıkabileceği tamam mı devam mı kararlarının alınabileceği durumlar ortaya çıkabilir. Yeni kurulacak ilişkilerin tutku ivmesi yüksek olacaktır ancak geleceğe sağlam temellerle ilerlemek bakımından kuşku ve kaygılar yer alabilir. Yaratıcılığın ilhamın açığa çıkacağı, gizemlere, okült ve metafizik konulara ilginizin artabileceği bir zamandasınız. Ekip ve topluluklarla yapacağınız etkinlik planları içinde olabilirsiniz. Arkadaşlarla gelecek planları maddi kazanç fikirleri ve ticari atılımlar için konuşmalar yapılabilir. Çocukların yeteneklerini geliştiren maddi manevi onları destekleyecek ve sağlam bir gelecek planı yapmak adına onların isteklerini göz önünde bulundurarak kararlar alınabilecek bir dönem olacaktır.


ASLAN: Akrep burcundaki Ay Tutulması sizlerin ev aile ve yerleşim alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde aile içinde halletmek zorunda olduğunuz işler ön plana çıkacaktır. Maddi manevi kriz yönetimi yapmak durumunda kalabilirsiniz. Aile üyelerinin iyiliği sağlığı bakımı ile ilgili görevler ve sorumluluklar artabilir. Yatırım yapmak ev almak satmak miras işleri ile uğraşmak ailenin kredi veya borç alma verme durumları ile ilgili konular ön planda olabilir. Kendi işini kurmak ve evden çalışmak için atılım yapan yapmak isteyen sevgili Aslanlar da bu dönemde kendilerini iş konularında güvende hissetmek için sağlam adımlar atmak isteyecekler ve ihtiyatlı davranmak ta akıllıca olabilir. Mars bu süreçte bilinç altınızı ve elde olmayan durumları sembolize eden alandan geçiş yapmakta olduğu için duygu yükünüzün bu dönemde fazla olabileceğini düşünüyorum stres yaptığınız ve içinizde taşıdığınız kırgınlıklarınız olabilir. Diğer yandan, sosyal alanınızdan geçiş yapan Venüs sayesinde bol bol sosyalleşebilir ve arkadaşlarınızla geleceğe yönelik etkinlik faaliyet plan ve projeler yapabilirsiniz.


BAŞAK: Akrep burcundaki Ay Tutulması sizlerin yakın çevre kardeşler komşular mahalle ve iletişim ile ilgili alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde yakın ilişkilerde ve yakınlarınızla kurduğunuz iletişimde duygusal yüklerin streslerin ve krizlerin ağırlığını üzerinizde hissedebilirsiniz. Derin duyguların açığa çıkabileceği, sırların veya saklanması istenen konuların kurcalanacağı bir dönem bu. Aile içinde güven kıskançlık sahiplenme kaygı ve korkuları olan kişileri sakinleştirmek onlara güven aşılamak sizin omuzlarınıza yüklenebilir. Taşınmak yer değiştirmek ile ilgili fikirlerin, şehir içi veya şehir dışı gezilerin yolculukların gündeme gelmesi mümkün. Eğitimleri, kurslar, zihinsel projeler ve sınavlar alanında yapılması gerekenler olabilir ve bu zihinsel çaba için odaklanmak ve derinleşmek gerekebilir. Araç gereç araba cep telefonu ve bilgisayarlarla ilgili yenilenme tamir ve onarım çalışmaları yer alabilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür bu tutulmada Retro harekette yer alması sebebiyle iletişimin sizin için çok önemli olacağı bir zamandasınız, sözler anlaşmalar görüşmeler ve onay beklenen konularda ekstra dikkatli detaycı ve yapılması gerekene riayet ettiğiniz bir tutumla ilerlemek akıllıca olacaktır.


TERAZİ: Akrep Burcunda Ay tutulması sizlerin finansal alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde bütçenizi dengelemek, fazla harcamalarınızı azaltmak, borçlar kredilerle ilgili konuları halletmek için çaba sarf edeceğiniz bir dönemdesiniz. Bazı Teraziler bu dönemde ev yuva ve yerleşim konularında para harcamak veya yatırım yapmak üzere harekete geçebilir. Ticari atılım yapmak isteyen Teraziler iş birlikleri ve iş ortaklıkları konusunda girişimlerde bulunabilirler veya bir kazanç planı hakkında mali destek bulmak üzere başvurular yapabilirler. Merkür ortak para paylaşımı alanınızda geri harekette bulunduğu için para transferlerinde kredi kart kullanımında veya alım satım işlerinde dikkatli ilerlemek önem kazanıyor. Burcunuzun yönetici gezegeni VENÜS bu dönemde İkizler burcunda ve bilgi paylaşımı ve eğitimlerle ilgili alanınızda yer alıyor. İletişim eğitimler yurt dışı veya şehir dışı konularda gelişmeler yer alabilir.



AKREP: Sevgili Akrepler burcunuzda bir Ay Tutulması gerçekleşiyor. Duygularınızı, sağlığınızı ve ilişkileri mercek altına alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Düşünceme göre bir arınma sadeleşme bırakma ve toksin atma zamanındasınız. Bunu gerek sizi yoran ve stres yükleyen insanlara yönelik yapabilirsiniz veya sağlığınızı korumak ve güçlendirmek için kendinize daha fazla özen göstermeye başlayabilirsiniz. İş birlikleri, iş ortaklıkları veya maddi konulardaki girişimlerde stratejik ve temkinli davranılması gereken bir zamandasınız. Bu dönemde ilişkilerde sahiplenme, kıskançlık ve güven konuları üzerinde daha fazla hassasiyet gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Sırlara, hazır altı edilmek istenen konulara, kol kırılır yen içinde kalır diyerek saklamak istediğiniz konulara dair konuşmalar olabilir. Krediler borçlar ticari girişimlerin maddi yönü para paylaşımı vergi ve sigorta gibi finansal işlerde sorunları çözmek üzere kolları sıvayabilirsiniz. Doğru bir bütçe yapmak ve para yönetimini sıkı bir biçimde ele almak bakımından alacağınız kararlar olacaktır.


YAY: Akrep burcundaki Ay tutulması sizlerin bilinçaltını sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Öncelikle ruhunuza ve bedeninize aşırı stres yükleyebilecek konulardan uzak durmanız ve sakinliğinizi korumanız önemlidir. Duygusal krizleri açığa çıkarabilecek bu tutulma döneminde özellikle sizler psikolojik olarak üzerinizde bir baskı hissedebilirsiniz. Bunu hissetmek için özel bir sebep olmasa bile huzursuzluk hissetmek bu dönemde hepimizin başına gelebilecek bir etkidir. Güven, sahiplenme, kıskançlık, saklanmak istenen sırlar ve toksik duygular ile ilgili konuların su yüzüne çıkacağı bu dönemde elden geldiği kadar öfkenizi veya kaygıları yönetmeyi denemelisiniz. Kaygı, kuşku ve şüphelerin ilişkileri etkileyebileceği bu gökyüzü altında en iyisi ruhu dinlendirecek keyifli şeylerle meşgul olmaya yönelmek olacak. İşle ilgili çalışma ortamında ve günlük hayat içerisinde yer alan görev ve sorumlulukları sağlam kararlarla ve somut bir bakış açısıyla ele almak önem kazanıyor. Çalışma alanınızda yer alan Merkür Retro hareketi sebebiyle hem sağlığınıza hem günlük hayat düzeninize sahip çıkmalısınız, gecikmelere ve plansız atılımlara ve ani alınan kararlara kapılmadan iyi düşünerek sakin bir kafayla adım atmaya önem vermelidir.


OĞLAK: Akrep burcundaki Ay Tutulması sizlerin sosyal alanınızda gerçekleşiyor. Gelecek projelerinin gündeminizde olabileceği bir dönemdesiniz. Arkadaşlarla, ekiplerle, sosyal çevrenizle bir arada yapmak istediğiniz ticari faaliyetler veya etkinlikler planlıyor olabilirsiniz. Maddi anlamda kazanç sağlamak adına gruplara yönelik projeleriniz olabilir. Arkadaşlarınızla kurduğunuz ilişkilerde derin duyguların açığa çıkabilme olasılığı var. İlişkilerde kıskançlık rekabet aşırı sahiplenme veya sırlarla ilgili konularda krizler yer alabilir ve bunları çözmek için stratejik davranmak durumunda hissedebilirsiniz. Stres yaratmayacak bir tutum ile ilerlemek ve sosyal alanda yer alan ilişkileri iyi yönetmek durumundasınız. Eski bir arkadaşlık tekrar alevlenebilir veya eski flörtlerden haber çıkabilir. Bir arkadaşlığın daha duygusal bir yöne doğru evrilmesi olasılığı da var.


KOVA: Akrep burcundaki Ay Tutulması sizlerin kariyer alanınızda yer alıyor. Mesleki konuları, işle ilgili atılımları veya iş değişikliği ile ilgili konuları aktive edebilecek bir tutulma dönemindesiniz. Kariyerinizle ilgili planlarınızı daha stratejik , kazanç artırmaya ve başarı kazanmaya yönelik bir bakış açısıyla ele alabileceğiniz aşikar. Tutku duyduğunuz bir konuya eğilmek isteyeceksiniz. Aile ve ebeveynlerle bu dönemde daha fazla ilgilenmek ve onlara maddi manevi destek vermek gerekliliği söz konusu olabilir. Özellikle anne veya ailedeki önemli kadın figürlerine daha fazla duygusal destek vermek ve onların sağlığı ve psikolojisi ile ilgilenmek zorunluluğu olabilir. Ev ve yerleşimle alakalı veya iş kurmakla ilgili olarak atılımların da açığa çıkacağı bu konularda yapmak istediklerinizi hayata geçirmek için çaba sarf edebileceğiniz bir dönemdesiniz. Kendi işini yapan Kovalar için kredi borçlar işe yatırım ve gelişim için maddi kaynak bulmak gibi konular da söz konusu olabilir.


BALIK: Akrep burcundaki Ay Tutulması sizlerin inançlar yaşam amacı bilgi paylaşımı ve uzaklarla bağlarınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde halletmeniz gereken resmi veya hukuki işler ön planda olabilir. İletişimin bilgi paylaşımının akademik çalışmaların okullarla kurslarla ilgili baş vuruların veya sınavların gündeminizde olabileceği görülüyor. Uzaklarla bağlar, yurt dışı ve yabancılarla ilgili işler, şehir dışı seyahatler veya taşınma planları ile alakalı gelişmeler yer alabilir. Sosyal medya mecralarında, online yapılan işlerde ve içinde basın yayın ve matbaa baskı olan konularda atılımlarınız olabilir. Düşüncelerin uyuşması konusunun veya hayata bakış açınızın inanç ve yaşam felsefenizin sizin için önemli olacağı bu zamanda başkaları ile iletişim kurarken arada denge kurmak ve fikirsel paylaşımlarda daha sakin ve tedbirli davranmakta fayda var. Uzaklardan veya online kurulacak bağlarla aşk ve flört yaşamak olası. Duygusal krizlerin de açığa çıkabileceği bu dönemde kıskançlık sır saklama veya menfaat sağlama gibi durumların su yüzüne çıkabileceği düşünülerek doğru iletişim kurmanın sizin için çok önemli olacağı aşikar.


NAZ BAYATLI





171 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page