top of page

AKREP BURCUNDA DOLUNAY


24 NİSAN 2024   SAAT: 02:50   4 DERECEDE


Üzerimizdeki Baskıları daha derinden hissedebileceğimiz bir zamandayız.

 

8 Nisan’da gerçekleşen Güneş tutulmasının ardından gelen bu dolunay ile ay kapanışını yapıyoruz. Akrep burcumdaki bu dolunay krizlerin ortaya çıktığı ve olması gerektiğinden çok daha fazla büyüdüğü bir enerji yansıtıyor. Öncelikle dolunayın Plüton ile kare açı içerisinde yer alması ve Plüton’un Akrebin bir üst oktav yöneticisi olarak kabul görmesi bakımından düşünürsek, buna  Plütonik bir dolunay diyebiliriz.

Plüton değişim dönüşüm ve baskıları sembolize eder. Akrep ise kriz yönetimini maddi ve finansal işlerin ele alınmasını, psikolojiyi, stratejik davranma zorunluluğunu ve elini açık etmeme ihtiyacını anlatır. Dolayısıyla bu dönemde para işlerimize çözüm bulmak, kredi borç vergi sigorta işleri ile ilgilenmek durumunda kalabiliriz. İçimizi daraltan ve üzerimizde stres yaratan bir konu ile uğraşırken psikolojimizi ayakta tutmaya çalışabiliriz. Metafizik okült psikolojik konularla,  bilinmeyenler sırlar ve gizemlerle daha fazla ilgilenebiliriz.

Dolunayın esnasında Kova burcu yükseliyor ve yükselende yine Plüton var. Dolunay bu haritaya göre kariyer ve yükselme hedefleri alanında yer alıyor, dolayısıyla bu dönemde belki bir çoğumuz kariyer alanında yer alan krizleri çözmek için uğraş verirken bir yandan da gelecek hedef ve projelerimizi şekillendirmek için çaba gösteriyoruz.

Kova doğum haritanızda hangi alandaysa ayrıca o konu ile ilgili bir farkındalık kriz veya hedef koymanız olasıdır. Koçlar arkadaşlıklarındaki tutumu ve arkadaşlarıyla, Boğalar mesleki ve kariyer alanında, İkizler fikirler etik kurallar yolculuklar eğitimler ve zihinsel projeler alanında, Yengeçler finansal krizleri çözerken, Aslan ilişkiler evlilik ve sorun yaratan insanlarla, Başaklar iş alanında sağlık konusunda ve çalışma koşullarıyla, Terazi aşk ilişkiler ve yaratıcılık konularında, Akrepler ev aile ve yerleşim ile, Yaylar iletişim ve kardeşlerle, Oğlaklar para hedeflerinde, Kovalar kendileri ile ilgili, balıklar ruhsal ve bilinçaltı konularla ilgili hedefleri olacaktır. Bu dolunayın burçlara özel anlatımını aşağıda görebilirsiniz.

 

BURÇLARA GÖRE DOLUNAY ETKİSİ

 

 

 

KOÇ: Mali konular, ticari yatırımlar, iş ortaklıkları, para paylaşımı, krediler ve borçlar, mali krizleri yönetmek ve bütçenizi sağlama almak için bu dolunay size akıllı adımlar atmanıza imkan verecek etkiler sunuyor. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars’ın da Akrep burcunda yer alması sebebiyle, maddi konularda yeni girişimlere veya size daha fazla gelir ve kazanç sağlayacak maddi araçlara yatırım yapmak için adım atmak isteyeceksiniz. Aile ve eşle maddi konularda sorunlar varsa bunu yeni bir bakış açısı ile ele almak gerekebilir. Bu dönemde işle ilgili yapmış olduğunuz yatırımlarla ilgili nereye ne verdiğiniz neden verdiğiniz ile ilgili hesap kitap yapmak ve kontrolleri sıkılaştırarak sağlam bir bütçe yapmak yoluna gidebilirsiniz. mali işleriniz daha fazla düzene ve kontrole oturmak zorunda kalabilir. İş ortaklıkları ve bunun mali tarafı ile ilgili somut kararlar alabilirsiniz. Bu dolunay size gerçekten neyin değerli ve öncelikli olması gerektiğini gösterebilir. Değerler sisteminiz değişeceği için ilişkilerde bu anlamda tavır değişikliği yapabilir, ilişkileri bu yeni tutuma göre ilerletmeye karar verebilirsiniz.


BOĞA: İlişkiler evlilik iş ortaklıkları alanınızda sizleri derinden etkileyecek dolunay gerçekleşiyor olacak. Her şeyden evvel ilişkinizde evliliğinizde iş hayatınızda sizi krize sokan konulara çözüm bulmak adına somut kararlar almak, değişime açık veya kapalı olduğunuz neler var bunları görmek ve aşina olduğunuz bilindik kalıplar dışına çıkıp çıkmamak konusunda düşüneceksiniz. Kendinizi güvende hissetmek arzusu baskın gelecektir. İlişkileri kalıcı gelecek vaat eden ve güvenilir kılmak için daha fazla somut çaba göstermek zorunda kaldığınız bir süreçte olacaksınız. Bu dönemde ilişkilerde maddi konular, krediler ,borçlar ödemeler yatırımlar veya ortaklıklarla konuları ön plana çıkacaktır. İş veya çalışma ortaklığı işbirliği vb içinde bulunduğunuz kişi veya kurumlarla çalışmaya devam etmekle etmemek arasında bir karar almak zorunda kalabilirsiniz. İlişkileri stabil kılmak bu dönemde zor olabilir ancak biraz esneyerek ve özgürlük anlayışı getirerek veya ilişkide değiştirmek istediğiniz düzen ve kalıplara dair konuşmalar yaparak ilişkileri yıpranmaktan koruyabilirsiniz.



İKİZLER:  İş ve çalışma ortamınızla ilgili değişimler arifesinde olduğunuz bir süreçte olabilirsiniz. İş alanında güvende ve konforlu hissetmek için neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. İşle veya çalışma ortamınızla ilgili belirli kalıpların değişmesi gerektiğine karar verip bunların ne olabileceği ile ilgili somut kararlar almak ve adımlar atmak için bu dolunay sizi aydınlatacak. Emek vakit nakit dengesini sağlamak ve emeğinizin karşılığını almak bu kadar önemli olmamıştı belki de bu konuda içsel olarak kendinizi akıllı adımlarla koruma altına almak istiyor olabilirsiniz. Diğer yandan elbette iş alanında para paylaşımı ve yatırımların size nasıl geri döndüğü ile ilgili konulara eğilmek varsa krizleri çözmek için istekli olacaksınız. Sağlık ve beslenme konularına daha fazla önem verip ,günlük ritminiz içerisinde artık size hizmet etmeyen alışkanlıklar tutum ve davranışlar varsa bunları bırakmak için harekete geçebilirsiniz. Detoks yapmak, kilo vermek ve bırakmak istediğiniz ne alışkanlık varsa bırakmak için bu dolunaydan faydalanabilirsiniz.



YENGEÇ: Aşk hayatınız canlandıracak ve romantik ihtiyaçlarınızı artıracak bir dolunaya doğru ilerliyorsunuz. İlişkilerde somut kararlar almak sizi yoran krizlere el atmak ve gerekiyorsa artık işe yaramayan ilişki kalıplarını geride bırakmak için harekete geçebilirsiniz. İlişkilerde bu dönemde krizli konular su yüzüne çıkabilir ancak bu krizleri yapıcı bir biçimde yeni bir strateji ile ilişkinizi istediğiniz yöne çevirmek için fırsatta var. Gerçekçi, aklı başında kalıp, gereksiz krizler yaratıp ilişkileri riske atacak tavırlar içine girmezseniz bir iki trip ile ilişki yıkımlarından korunabilirsiniz. Aynı şey arkadaşlıklar ve çocuklarla kurduğunuz bağlar için de geçerlidir. Çocuklarınız varsa onlarında kazanç atılım ve güvende hissetmekle ilgili konularına el atabilirsiniz. Sanat yaratıcılık estetik ve hobileri içeren konularda çözümler bulmak kazançlarla ilgili stratejik plan yapmak mümkün. Yatırımların krizli taraflarına somut adımlar atarak stabil kalarak ve akılcı davranarak statükonuzu sağlama alabilirsiniz.



ASLAN: Ev ve aile yaşamında ilişkileri mercek altına alabilecek güçlü bir dolunaya doğru ilerliyoruz. Ev içinde ve yerleşiminizle ilgili eksik gedik ne varsa bunu fark etmek krizleri çözmek için karar alabileceğiniz günlerdesiniz. Ailenin sağlığı bakımı ile ilgili konular ön plana çıkabilir. Ev almak satmak miras konuları yer değiştirmek veya tadilat temaları ortaya çıkabilir. İş hayatında sizi öne çıkarak yeni kaynak yaratacak ve işleri büyütecek atılımlar yapmak istediğiniz görülüyor, bu genişleme planları ile ilgili nerede daha başarılısınız nerede hatalısınız nereden para gelip nereye para gidiyor bu konulara eğilmek isteyeceksiniz. Evlenmek aile kurmak için karar alacaklarınız da olacaktır, ya da hayatınızda bu anlamda size sağlam ve güvenli bir gelecek getirecek bir eşe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunuz ve duygusal olarak kendinizi artık hazır hissettiğiniz bir zaman diliminde olabilirsiniz. Özel alanınızda kendinizi nasıl mutlu ve güvende hissettiğinizle ilgili kararlar alıp arzu ederseniz yeni bir değişim yapmak için istekli olabilirsiniz.



BAŞAK : İletişim ulaşım haberleşme ve eğitimleri sembolize eden konularda bu dönemde normalden daha fazla aktif olacağınız görülüyor. Bilgi paylaşımı yaparken, bilginizi kullanırken, sınavlarda ve eğitim hayatında krizli durumları ele almak gerekebilir. Sözlere ve iletişim tarzınıza dikkat etmeniz gereken bir dolunay bu. İletişim araçlarının ve arabaların bilgisayarların alımı satımı gibi konularda yapılması gereken işler ortaya çıkabilir ve siz maddi olarak neyin daha iyi ve verimli olduğunu düşünmek zorunda kalabilirsiniz. Kardeşler ve yakın akrabalarla iletişimin ve ilişkilerin dikkatli ele alınması gereken bir zaman. Uzaklarla kurulan bağlar yabancılar, yabancı ülkeler resmi ve hukuki işler bu dönemde el atmanız ve akılcı davranmanız ve somut kararlar almanızı gerektiren işlerden olacaktır. Yollarda ve yolculuklarda azami dikkat göstermelidir.



TERAZİ: Maddi koşulları ve para kaynaklarınızı sembolize eden alanda gerçekleşecek bu dolunay sizleri maddi anlamda güvende hissetmek bakımından önlem almaya yöneltebilir. Akıllı harcamalar yapmak sıkı bir bütçe kontrolü gerçekleştirmek için adım atabilirsiniz. Kazanç artıracak girişimler yaptıysanız bu adımların meyvelerini toplamaya başlayabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni VENÜS bu dönemde Koç burcundaki geçişini tamamlamaya hazırlanıyor ve kısa süre sonra o da finansal alanınıza geçiş yapacağı için bu dolunay sizleri güçlü bir biçimde mali konuların etkisi altında tutuyor. İş ortaklıkları iş birlikleri ticari atılım ve girişimler için size enerji katacak bu dolunay kariyeriniz ve mali durumunuz açısından size iyi düşünülmüş stratejik kararlar aldırmak üzere etki edebilir. Eş veya aile ile vergi sigorta tazminat bonus kredi nafaka miras ve resmi ödemelerle ilgili konulara el atabilir ve maddi alanınızı güçlendirmek ve güvene almak için harekete geçebilirsiniz.

 


AKREP: Burcunuzda gerçekleşecek olan bu dolunay sizleri pırıl pırıl aydınlatırken, sahneye çıkmanın tam zamanıdır diyelim. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars’ta hala Akrep’te ilerlemeye devam ediyor, bu yerleşim sizleri daha atak cesaretli ve kararlı yapıyor. Gelecek hedeflerinizi daha iyi görmek ve yapmak istediklerinizi gerçekleştirmek için stratejik bir plan yapmak için size irade katıyor. Bu dönemde içinize attığınız ne varsa ortaya çıkabilir, sırlar saklananlar görmek istemedikleriniz ve göstermek istemedikleriniz gün yüzüne çıkabilir. Sabırlı ve sükunetli davranmak zaten sizin işiniz ama bu dolunayda bu konuda biraz daha kontrollü olacağınız aşikar. Bu dönemde maddi manrvi  zihinsel ve duygusal toksinlerden toksiklerden kurtulup taze bir sayfa açmaya niyet edin. Bir yandan da, kendinizle ilgilenmeyi ihmal etmeyin, siz de varsınız önemlisiniz günlük keşmekeşin içinde kendinize ayıramadığınız vakti ayırın, Bu dolunay sizleri görünümünüz genel sağlığınız ve dış dünya ile kurduğunuz iletişim bakımından kendinizi nasıl değerlendirdiğiniz ile ilgili daha net ve derin bir farkındalığa taşıyacaktır.



YAY: Bu dolunay sizlerin bilinçaltınızı ruh ve beden bütünlüğünüzü sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Zihinsel streslere ve ruhtan gelen baskılara el atıp bedeni de güçlendirip yola devam etmenin zamanındasınız. Günlük hayat temponuzu iş ve çalışma koşullarınızı derleyip toparlayıp daha randımanlı bir hale getirmenin yollarını aramalısınız. Sizi geride tutan bilinçaltınıza yük bindiren konu ve koşulları daha derinden analiz edip net bir farkındalığa varmanın zamanındasınız. İçinize attığınız veya bastırdığınız öfke veya duygular bu dönemde açığa çıkabilir daha sabırlı ve sükunetli olmaya çalışmakta fayda var. Sizinle alakası olmayan sizi direkt ilgilendirmeyen konulara dahil olmamak için çaba gösterin. Arkadan çevrilen işler dedikodu çerçevesindeki sözler ortaya çıkabilir siz müdahil olmayınız Spirütel metafizik okült psikolojik terapiler almak yapmak veya bu konularla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Ruhunuzun derinliklerine inmek içinizi araştırmak meditatasyon yapmak bedeni toksinlerden arındırmak için bu dolunay size iyi bir fırsat sunuyor.

 


OĞLAK: Bu dolunay sizlerin sosyal yaşam arkadaşlıklar ve gelecek projeleri alanınızda gerçekleşiyor. Gelecek projelerinin gündeminizde olabileceği ve sosyal etkinliklerin artış göstereceği bir dönemdesiniz. Arkadaşlıklarınızı mercek altına alacak bu dolunay döneminde toksik ilişkilerin veya sizse stres yaratan arkadaşların elimine edilmesi gündeme gelebilir. Gruplar içinde yer alabilecek sorunları sabırla ve strateji bir biçimde çözüme kavuşturma beceriniz güçlenecektir. Arkadaşlarla, ekiplerle, sosyal çevrenizle bir arada yapmak istediğiniz ticari faaliyetler veya etkinlikler planlıyor olabilirsiniz. Maddi anlamda kazanç sağlamak adına gruplara yönelik projeleriniz olabilir. Arkadaşlarınızla kurduğunuz ilişkilerde derin duyguların açığa çıkabilme olasılığı var. İlişkilerde kıskançlık rekabet aşırı sahiplenme veya sırlarla ilgili konularda krizler yer alabilir ve bunları çözmek için stratejik davranmak durumunda hissedebilirsiniz. Stres yaratmayacak bir tutum ile ilerlemek ve sosyal alanda yer alan ilişkileri iyi yönetmek durumundasınız.

 


KOVA: Bu dolunay sizlerin kariyer alanınızda gerçekleşiyor. Mesleki konuları, işle ilgili atılımları veya iş değişikliği ile ilgili konuları aktive edebilecek bir dolunay dönemindesiniz. Kariyerinizle ilgili planlarınızı daha stratejik , kazanç artırmaya ve başarı kazanmaya yönelik bir bakış açısıyla ele alabileceğiniz aşikar. Tutku duyduğunuz bir konuya eğilmek isteyeceksiniz. Aile ve ebeveynlerle bu dönemde daha fazla ilgilenmek ve onlara maddi manevi destek vermek gerekliliği söz konusu olabilir. Özellikle anne veya ailedeki önemli kadın figürlerine daha fazla duygusal destek vermek ve onların sağlığı ve psikolojisi ile ilgilenmek zorunluluğu olabilir. Ev ve yerleşimle alakalı veya iş kurmakla ilgili olarak atılımların da açığa çıkacağı bu konularda yapmak istediklerinizi hayata geçirmek için çaba sarf edebileceğiniz bir dönemdesiniz. Kendi işini yapan Kovalar için kredi borçlar işe yatırım ve gelişim için maddi kaynak bulmak gibi konular da söz konusu olabilir.

 


BALIK: Bu dolunay sizlerin inançlar yaşam amacı bilgi paylaşımı ve uzaklarla bağlarınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde halletmeniz gereken resmi veya hukuki işler ön planda olabilir. İletişimin bilgi paylaşımının akademik çalışmaların okullarla kurslarla ilgili baş vuruların veya sınavların gündeminizde olabileceği görülüyor. Uzaklarla bağlar, yurt dışı ve yabancılarla ilgili işler, şehir dışı seyahatler veya taşınma planları ile alakalı gelişmeler yer alabilir. Sosyal medya mecralarında, online yapılan işlerde ve içinde basın yayın ve matbaa baskı olan konularda atılımlarınız olabilir. Düşüncelerin uyuşması konusunun veya hayata bakış açınızın inanç ve yaşam felsefenizin sizin için önemli olacağı bu zamanda başkaları ile iletişim kurarken arada denge kurmak ve fikirsel paylaşımlarda daha sakin ve tedbirli davranmakta fayda var. Uzaklardan veya online kurulacak bağlarla aşk ve flört yaşamak olası. Duygusal krizlerin de açığa çıkabileceği bu dönemde kıskançlık sır saklama veya menfaat sağlama gibi durumların su yüzüne çıkabileceği düşünülerek doğru iletişim kurmanın sizin için çok önemli olacağı aşikar.


Naz Bayatlı



24 NİSAN 2024 maddi manevi duygusal stresleri çözme zamanı
AKREP BURCUNDA DOLUNAY

 

132 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page