top of page

ASLAN BURCUNDA DOLUNAY


5 ŞUBAT 2023 SAAT : 21:28 16 DERECE ASLAN

Aslan burcunda gerçekleşecek bu dolunay hepimiz için kalp ile akıl arasında denge kurmak ve benlik duygumuzu güçlendirmek bakımından önem taşıyor. Aslan-Kova aksı hem birbirinden oldukça zıt hem de her iki burç açısından da insanlara yönelik alakaları sebebiyle oldukça benzer özellikler taşır. Aslan çevresindekileri eğlendirir pırıtısıyla etkiler ve yaptığı işlerde rol model olur ve insanlara kendi yaratıcılıklarını ateşlemek için motivasyon sağlar, Kova ise insanlarla bir topluluk bilinci taşıyarak bir arada hareket etmek ve aynı amaç çerçevesinde insanlık yararına çalışmak için bir araya gelmenin önemini hatırlatır, akıl birliği kurar, net work yaratır ve bilgiyi aktarır. İdeallerin ideolojilerin burçlarından biridir. Biri yaratıcılığın diğeri aklın ürünlerini insanlara ulaştırmak konusunda beceriklidir. B iri kalbin sesini duyurur, diğeri aklın sesini.

Aslan burcunda dolunay gerçekleştiği zaman; bizler de içimizdeki oyuncu eğlenceli ve ışıltılı çocuksu ruhu yaşamak için çaba sarf etmeliyiz. Kalbimizin üzerindeki örtüyü kaldırıp, en önemli enerji merkezimizin harekete geçmesine izin vermeliyiz. Solar Pleksus enerji merkezinin bulunduğu alanı sembolize eden Aslan burcu enerjisi gökyüzünde güçlü bir biçimde aktif oluyor.

Dolunayda Güneş Kova burcunda yer alıyor oldukça rasyonel ve analitik olan bu burçta Gerçekten kişilik olarak kim olduğunuzu ortaya koymak ve Ay Aslan’dayken içsel çocuğunuzu onurlandırmak için tam zamanıdır. Aşk romantizm flört eğlence ve yaratıcılık ile ilgili ne yapabilirseniz yapınız. Siz biricik ve eşsiz taraflarınızı ve gerçek renklerinizi açığa çıkarmayı ihmal etmeyin. Aslan ve Kova kendini ifade etmek için çekingenlik gösteren burçlardan değildir.

Bu dolunay ile egomuzun ihtiyaçları ile hareket etmek yerine yüksek bilinçle üst benliğimizin sesini dinleyerek dürüstlük ve onurun önemini bir kez daha hatırlayarak ilişkilerimizi ele almalıyız. Aslan bizi cesaret duymaya iter, vicdanın sesini dinletir, içinizdeki şövalye ruhunu açığa çıkarır ve sevdiklerinize kalpten davranmaya başlarsınız.


Bu dönemde aşk ve flört enerjisi de artıyor olacak. Samimi candan neşeli ve çocuksu bir enerji ile kalbimizi insanlara açabiliriz. Dolunay elbette ikilemleri ile geleceği için kalbinizi sevgiye açarken aynı zamanda aklınızı kullanarak insanların önemini fark ederek illa aşık değil aynı zamanda onlardan keyifli dostluklar edinebileceğinizi, yol arkadaşları ve oyun arkadaşları yaratabileceğinizi de unutmadan hareket etmelisiniz.



BURÇLARA GÖRE ASLAN DOLUNAYI


KOÇ: Bu dolunay sizlerin aşk romantizm ve yaratıcılık alanınızda gerçekleşiyor. Kalp enerjiniz gözle görülür bir biçimde artıyor olacak. Aşık olmak, gönül işleriniz ile ilgili kararlar almak ve yaratıcı yanınızı ateşleyecek fikirlerle dolu olmak için önemli bir zamandasınız. Cazip çekici ve kalbinizi aşka hazır tuttuğunuz bir dolunahydasınız. Bu fırsatı değerlendirmek için enerjiniz var. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars bu dolunayda Venüs ile kare açı içerisinde yer alacağı için size etkileyecek birileri ile karşılaşmak oldukça mümkün. Aynı zamanda sözel iletişim bakımından size güçlendirecek ve kendinizi iyi ifade etmek için size güç verecek. Spiritual ve ruha iyi gelecek konularla ilgilenebilir, bu konularda bilgi aktarabilir veya yazı yazabilirsiniz. Sosyal yaşamınızı ve topluluklarla ilgili faaliyetleri canlandıracak günlerdesiniz. Fikirlerinizi ortaya koyabileceğiniz ve entelektüel tarafınızı besleyecek insanlarla bir arada olacağınız aşikar. Kariyerinizi ön plana çıkaracak ve size görünürlük kazandıracak kararlar alacaksınız. Hayaller ve umutlarınızın gerçekleşmek üzere olduğu bir döneme gireceğiniz görülmekte.


BOĞA: Bu dolunay sizlerin ev aile ve özel hayat alanınızda gerçekleşiyor. Ailenize ve aile gibi gördüğünüz kişilere bu dönemde kalp enerjinizi aktarmakta zorlanmayacaksınız. Kariyer alanında hem yaratıcılığını ateşleyecek hem de size görünür kılacak hedeflere yönelik açılımlar yapabileceksiniz. Bilgili ve profesyonel görünmek isteyeceksiniz ancak ışıltınızı da göstermekten çekinmeyeceksiniz. Hem yaptığınız işi severek yapıp eğlenceli hale getirerek hem de sorumluluk bilinci ile davranabileceksiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu dolunayda göksel aşığı Mars ile kare açı içerisinde yer almakta, ilişkiler gezegeni Venüs sosyal alanınızda yer aldığı için arkadaşlarla, topluluklarla bir arada etkinlikler yapacağınız bir dönemdesiniz. Gruplar içerisinde aktifsiniz ve geleceğe dönük kazanç yatırımları yapabileceğiniz fikirlerle dolusunuz. Ayrıca eğer içinde sosyal çevrenin ve grupların olduğu bir kazanç projesi varsa bu konuda çabalar artış gösterecektir. Bununla birlikte, fikirler, yaratıcılık ve hayalleri gerçekleştirm alanında başarılı olmanız çok mümkün olsa da , maddi konuları iyi ele alıp somut bir bütçe ile, değerinizi ve hakkınızı almayı ihmal etmeden plan yapmalısınız.


İKİZLER: Bu dolunay sizlerin iletişim yolculuklar ve yakın çevre ilişkileri alanınızda gerçekleşiyor. Yaratıcı ifadenizin güçleneceği ve kendinizi ifade ederken enerjik renkli ve dramatik davranabileceğiniz görülmekte. Yazmak çizmek anlatmak bilgi aktarmak ve sosyal medya mecralarında pırıltılı paylaşımlar yapmak için enerjiniz yükseliyor. Yakın çevrenizle kurduğunuz bağlarınızı güçlendirmek için tam zamanı. Kardeşler, yakın akrabalar, komşular, her gün yazıştığınız arkadaş grupları ile ilişkiler bu dönemde çok daha yoğun geçecektir. Kısa yolculuklar geziler ve eğitsel konular gündeminizde olabilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür bu dönemde hala Oğlak burcundaki geçişini sürdürüyor. Finansal konular alanında yer almakta dolayısıyla maddi işleri halletmek ödenecek alacak verecek işleri yoluna koymak ve varsa ticari atılımlarla ilgili girişimlere karar vermeniz mümkün. Yurt dışı veya şehir dışı yolculuklarına veya iş girişimlerine dair harcama yapabilirsiniz. Hayalinizdeki yolculuğa çıkmak için planlarınız olabilir. Resmi kurumlarla veya devlet daireleri ile ilgili işlerinizi halletmek zamanıdır. Burcunuzda hala geçişini sürdürmekte olan Mars sizleri normalden çok daha fazla iş yükü ve iletişim bombardımanı altında tutmakta bu sebeple stress altında hissetmeniz normaldir. Kariyer konularında atılım yaptığınız ve çok çalışarak işleri yoluna sokmaya çabaladığınız bir dolunay olduğu aşikar.


YENGEÇ: Bu dolunay sizlerin maddi kaynakları sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde maddi kaynakları iyi yönetmek alacak verecek kredi ve borçlanmaya yönelik konuları halletmek ve yatırım yapmak birikimleri değerlendirmek sizler için ön planda olabilir. Aile için harcamalar artabilir. Aile içinde ortak bütçeyi yönetmek akılcı bir harcama planı yapmak önem kazanıyor. Iş ortaklıkları alanında da maddi işleri ortak kararlarla dengelemek ve bir yatırım planı varsa ortak ve akılcı kararlar almak avantaj getirecektir. Teknik ve teknolojik konularla ilgili harcamalar söz konusu olabilir, diğer yandan işinizde size daha prestijli gösterecek ve prezentabl yapacak harcamalar yapmak ta olası. Ilişkiler alanınızda hala geçişini sürdürmekte olan Merkür sayesinde eşinizle partnerinizle yakın kişilerle kurduğunuz ilişkide ciddi ve mantıklı davranmak ve doğru iletişim kurmak gerekebilir. Uzun yolculuklar yapmak için plan yapabilirsiniz. Akademik çalışmalar , resmi ve hukuki işler bu dönemde çaba sarf etmek ve planlı bir biçimde ele alak durumunda olduğunuz işlerden olabilir.


ASLAN: Bu dolunay sizlerin burcunda gerçekleşiyor. Pırıl pırıl parlamanın ruhunuzun ışıltısını ve gerçek renklerinizi ortaya koymanın zamanıdır. Sevgili Aslanlar ve yükselen Aslanlar bu dolunay döneminde kendinize bakmak güzelleşmek ve kendinizi iyi hissetmek için elinizden geleni yapacağınızdan eminim. Dolunay enerjisi sayesinde kendinizi göstermek ve başarı kazanmak için şansınız var. Elbette baş bölgesi sağlığınıza da önem vermelisiniz. İlişkiler alanınızda yer alan bu dolunay sizleri bu dönemde sevdiklerinize odaklı kılacak. Kalbi boş olanlarınız kalbinizi ısıtacak birileri ile flört etme şansı yakalayabilir. Benim ilişkilerle işim yok diyeniniz varsa, eğlenmek hayatın tadını çıkarmak kendinize öncelik vererek kendinizi mutlu edecek konulara yönelebilirsiniz. Göksel aşıklar Venüs ile Mars bu dolunayda açı yapıyor. Arkadaşlarla veya içinde faal olduğunuz gruplarla birlikte bir gelecek planı yapıyor olabilirsiniz. Bir yandan da gelecek projelerinin maddi boyutunu doğru bir bakış açısıyla ele almak ve elde edilecekleri iyi düşünüp hesaplamak önemli olacak. Iş ve kariyer konularında sürpriz değişimler olabilir ve mesleki hedefleriniz de farklı yönlere bakma ihtiyacı duyabilirsiniz. Işle ilgili hayallerinizi somutlaştırmak için yaratıcı zihniniz çalışıyor. Diş kemik ayak sağlığınıza özen gösterip bağışıklığınızı güçlendirmelidir.


BAŞAK: Bu dolunay sizlerin ruh ve beden bütünlüğü alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde hem fiziksel sağlığınıza hem de psikolojinize özen göstermek isteyebilirsiniz. Iş ve çalışma alanında kurduğunuz ilişkilerde polemiklere girmeden analitik ve objektif bir bakış açısıyla ilişkileri yönetmek önem kazanıyor. Yaratıcılık gerektiren işleriniz varsa bunlarla ilgili ilham size gelecektir. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür’ün gerileme hareketi bittiği için artık işlerinize kaldığınız yerden daha rahat ilerleyebileceksiniz. Ilişkiler alanında size hem akılcı hem de duygusal anlamda sevdiklerine destek olan bir tutum takınmanıza olanak veriyor olacak. Flört ve aşk alanında içinizi kıpırtadacak gelişmeler yer alabilir. Gökyüzünde Venüs ile Mars arasında yer alan kare açı sebebiyle, iş ve kariyer atılımında hızlı hareket edebileceksiniz ancak iletişimde esnek olmalı ve değişken durumlara karşı hazırlıklı olmalısınız. Iş birlikleri yapmak önem kazanıyor. Iş alanında atılım yapmak istediğiniz bunun için resmi hukuki süreçleri takip edebileceğiniz yurt/şehir dışı olanakları değerlendirdiğiniz ve bilgi alışverişi yaparak sağlam adımlar atabileceğiniz bir dönemdesiniz.


TERAZİ: Bu dolunay sizlerin sosyal yaşamınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Arkadaşlıklar gruplar ve topluluklarla faaliyetler öne çıkıyor. Size yaratıcı yeteneklerinizi kullanmanıza izin verecek bu dolunayda, yaparken mutlu olacağınız ve size mutlu eden konulara yönelme zamanında olduğunuz aşikar. Aşk ve ilişkiler alanında sizi hem sevecek hem eğlendirecek ve hem de özgür bırakacak bir gönül bağı yaşamak isteği içinde olabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu dolunayda göksel aşığı Mars ile kare açı içerisinde yer alıyor. Yurt/şehir dışı alandan gelecek ilişki fırsatlarına ve gelecek hedeflerine fırsat sunan bu göstergeler size yaşam amacınıza yönelik yeni bir bakış açısı getirebilir. Çalışma hayatınızı destekleyecek uluslarası destekler gelebilir. Sürpriz gelişmelere açık bir atılım fırsatınız da olacak. Iş hayatınıza yeni bir nefes katacak bir zamandasınız. Nerede yaşayacağınıza dair fikirler üreteceğiniz ve çalışma dinamiklerinizi değiştirmek için yaratıcı fikirler deneyeceğiniz bir dolunay enerji altındasınız.


AKREP: Bu dolunay sizlerin kariyer alanınızda gerçekleşiyor. Kariyer alanında size daha fazla tanınma ve prestij kazandıracak ve hedeflerinize yönelik kararlar alacağınız bir dolunay enerjisi altındasınız. Mesleki konularda parlamak ve güç kazanmak için fırsatınız var. Aynı zamanda ev ve özel hayatınıza da daha fazla önem vermek isteyebilirsiniz. Ailenizle daha fazla vakit geçirmek ve ev alanındaki sorumluluklarınıza daha fazla önem vermek gerekebilir. Aşk ve romantizm alanınızda yer alan VENÜS sayesinde gönül işleri bu dönemde olumlu etkiler altında. Yaratıcı yeteneklerinizi ve hobiler alanında geliştirdiğiniz yetenekleri pozitif olarak kullanmak eğer planlarınızda varsa ticari anlamda kazanç elde etmek veya tanınmak popular olmak için atılım yapabilirsiniz. İlişkilerde zevklerin ve keyiflerin önem kazanacağı aşikar. Daha fazla eğlenmek ve mutlu olmak için çaba harcamalıdır. Bazı Akrepler taşınmak yer değiştirmek arzusu içinde olabilir. Zihinsel projelerin web siteleri ve dijital mecralarda yapılacak işlerin yaratıcı ve ilhama açık konuların gündeminizde olabileceği de görülmekte.


YAY: Bu dolunay sizlerin hayata bakış açınızı ve hayat amacınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde fikirlerinizi paylaşmak, bilginizi konuşturmak, akademik çalışmalar, sınavlar, uluslararası işler ve yolculuklar önem kazanıyor. İletişimin önemli olduğu bu günlerde hayat görüşünüzü kültürünüzü ve yaşama baktığınız pencereyi geliştirecek ve sizlere daha fazla mutluluk getirecek zihinsel konulara yöneltecek etkiler altındasınız. Inanç ve spiritüel dünyanızın da ön plana çıkacağı günlerdesiniz. Zihninizi ruhunuzla entegre etmek için çaba sarf edebilirsiniz. Aile ve yakın çevre ile ilişkinizi sorunlardan arındırmak için daha fazla samimiyet özen ve esneklik gerekebilir. Ev ve aile için yapılacak harcamaların bir miktar artacağı bir zaman olabilir. Para biriktirmek ve bütçeyi dengelemek önem kazanıyor. Gelecek hedeflerinize ve projelerinize kaynak sağlamak için parayı iyi kullanmak ve değerlendirmek gerekebilir.


OĞLAK: Bu dolunay sizlerin finansal işlerinizi sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Para konularında harcamaların bir miktar artacağı bir zamandasınız. Ancak bu harcamalar keyifler zevkler ve eğlence için olabilir. Kazançların da artacağı yatırımlar yapmak veya kendinizi tanıtacak size popülerlik kazandıracak işlere doğru atılım yapmak için size enerji verecektir. Krediler borçlar vergi ve sigorta miras ve aile ile para paylaşımı konuları hayatanızda bu dönemde odak noktanızda olabilir. Iş ortakları ile yatırımlar yapmak veya var olan yatırımlarınızı daha iyi değerlendirmek isteyebilirsiniz. Kazancınızı artıracak fırsatlara gidebileceğiniz dönemdesiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn ile para sembolizmi VENÜS kavuşumda bu sebeple kalıcı olacak maddi fırsatlara gitmek için fırsatınız var. Yaratıcı yeteneklerinizi sözel veya yazılı olarak ortaya dökmek ve başarı kazanmanız mümkün. Burcunuzda hala geçişini sürdürmekte olan Merkür size bu dönemde ciddi kararlı kılıyor ve yapılması gerekenleri yüksek sorumlulukla ele alma gücü katıyor.


KOVA: Bu dolunay sizlerin ilişkiler evlilik ve iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşiyor. İlişkiler alanında kalp enerjisinin aktif olacağı güzel bir dönemdesiniz. Akıl ve kalp arasında denge kurmak önem kazanıyor, aklınızın onayladığını kalbinizde onaylamalı veya tam tersi. Oldukça yaratıcı geleceğe dönük ve size neşe getirecek konulara yönelmek için şansınız var. Evlilik uzun sureli ilişkiler ve iş birlikleri ile ilgili yapıcı kararlar alabilir mantığınızı kullanarak kalıcı birliktelikler kurmak için adım atabilirsiniz. En önemlisi akıl kalitesi ve dürüstlük ilkesi olacaktır. Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn ile burcunuzda yer alan Venüs bu dolunayda kavuşumda ve sizleri oldukça gerçekçi ve farkında kılıyor. Hem gelecek planlarınızla ilgili ne yapacağınızı biliyorsunuz hem de kalbinizin ne için kimin için çarptığını daha net görebiliyorsunuz. Kendiniz için yepyeni bir sayfa açıp kariyer ve ilişkiler alanında alacağınız kararlar ile geleceğe doğru sağlam adımlar atabilirsiniz. 21 Ocak’ta burcunuzda gerçekleşen yeniayın ardından kararları harekete geçirmenin ve neyi geride bırakmak istediğinizle ilgili sağlam bir bakış açısı elde edeceğiniz bir dönemdesiniz.


BALIK: Bu dolunay sizlerin iş ve çalışma günlük hayat temposu ve sağlık alanınızda gerçekleşiyor. Yaratıcılığınızı ortaya koymak, iş ve çalışma alanındaki ilişkileri yönetmek, etkinlikler ve organizasyonlarla uğraşmanız mümkün. Iş başvuruları veya işler ilgili projelerin hazırlık aşamaları tamamlanıp artık sonuç bölümüne gelinmiş olabilir. Sırt ve kalp sağlığı, güzelleşmek ve bakım yapmakla ilgili konularla ilgilenebilirsiniz. Burcunuzda yer alan aşk ilişkiler ve para gezegeni Venüs sayesinde dikkat çekici olacağınız, ilişkilerde şefkat sevgi ve yardımlaşma teması ile destekleneceğiniz bir zamandasınız. Ev yaşamında ve aile içinde ilişkileri dengede tutmak ve gerekiyorsa özveride bulunmaya çalışmak tartışmaları engelleyebilir. Ruh ve beden bütünlüğünü sağlamak sağlığı korumak ve psikolojinizi güçlendirmek için çaba harcamalısınız. Kendinize bakacağınız ve özen göstereceğiniz bir 15 günlük süreye giriyorsunuz.


NAZ BAYATLI





60 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page