top of page

AY DÜĞÜMLERİ BURÇ DEĞİŞTİRİYOR


18 TEMMUZ 2023- 12 OCAK 2025


AY DÜĞÜMLERİ KOÇ-TERAZİ AKSINA GEÇİŞ YAPIYOR.


Tutulmalar yıl içerisinde o yılın astrolojik anlamda ana majör temalarını belirleyen göksel fenomenlerdir. Bu bağlamda, Ay düğümleri burç değiştiriyor. Gökyüzünde tutulma/eklips dönemlerine etki eden ve tutulma aksının hangi burçlarda olacağını belirleyen Ay Düğümleri 18 Temmuz’da artık Koç-Terazi burçlarına geçiş yapıyor. Doğum haritamızın hangi alanında Koç ve Terazi burçları varsa, o alanda değişim kaçınılmaz oluyor.


Bu yıl sonuna kadar Boğa-Akrep aksındaki son tutulmaları sonbahar 2023 te yaşayacağız ve yeni yılda 2024 te artık tutulmalar artık sadece Koç ve Terazi burçlarında gerçekleşmeye başlayacak. Sadece 2024 Sonbaharda araya bir Balık Ay Tutulması girecek.


Kuzey Ay Düğümü Koç burcunda yer alacak ve gelecek hedeflerimizi ve hayat ideallerimizi gerçekleştirmek için cesaret göstermeyi, atılgan olmayı ve kendi bildiğimiz yolda ilerleme konusunda kendimize güvenmeyi öğreneceğiz. Güney Ay Düğümü Terazi burcunda yer alacağı için evlilik, uzun süreli ilişkiler, iş ortaklıkları ve sosyal yaşamda sahip olduğumuz ilişkilerin değişime uğradığına şahit olacağız. İnsanlarla nasıl ilişki ve iletişim kurduğumuz ile ilgili derin bir anlayış geliştireceğimiz bu 18 aylık süreçte, İlişkilerde çok fedakarlık ettiğimiz, özveride bulunduğumuz konuları ve yönlerimizi fark edeceğiz ve belki de bunları değiştirme arzusu taşıyacağız ve değişme deneyimi yaşayacağız. İnsanları sürekli memnun edebilme çabasının belki de artık değişmesi gerekiyordur. Bireysel sınırlarımızı ve benlik duygumuzu güçlendirerek, hassas ama kararlı olmanın yollarını bularak, biz olmanın değerini göz ardı etmeden, biz dediğimiz tablonun içinde öz değer duygusu yüksek bir BEN olarak var olmayı da ihmal etmemeliyiz.


Kolektif olarak savaş ve barış, diploması, hukuk ve adalet konularında global farkındalık artacak. Uluslar arası ilişkiler, uluslar arası hukuk ve sözleşmeler ön plana çıkacaktır. Belki eski sözleşmeler ve anlaşmalar gündeme gelecek, yeni ittifaklar kurulacak ve hukuki anlamda yeniçağa uyum sağlayacağımız yeni kanunlar ve yükümlükler ortaya çıkacak kim bilir.


*Koçlar değişimi hızlandırmalı ve hedeflerine sınırlama koymamalı, yaratıcı zihnin paraşütünü açıp projelerine girişim yapmalı ve atılımların başarı getireceğini unutmamalı. İlişkilerde artık işe yaramayan tutum ve davranışları bir kenara bırakmalı, dürüstlüğü elden bırakmadan hassas bir diplomasi geliştirmeli ama hayır diyemediklerine artık hayır demeyi denemeli.


*Boğalar sağlıklarına önem göstermeli, özellikle ruh ve bedeni uyumunu göz ardı etmemeli, psikoloji ve bilinçaltı alanına odaklanarak kendilerini sağlamlaştırmalı. Stres faktörünü etkileyen konulara parmak basmalı. Çalışma düzenlerini veya günlük hayat temposunu bir düzene ve dengeye oturtarak kendilerine de zaman ayırmayı ihmal etmemeli.


* İkizler sosyal yaşamı canlandırmalı arkadaşlıkları ve grup etkinlikleri önemsemeli, gelecek projeleri varsa bunlara cesaretle ilerlemeli ve kendine hedefler koymalı. Aşk hayatında romantizm faktörü küllenmişse bunu canlandırmayı denemeli. Kendileriniz göz ardı ettikleri ve ilişkilerde medeni olacağım diye fazla göz yumdukları ve tolerans gösterdikleri bir şeyler varsa artık bunu dürüstçe dile getirip sınırları çizebilmeli.


* Yengeçler kariyer yaşamlarında kendilerini daha bireysel ve özgür kılacak atılımları yapmak isteyebilirler. Mesleki olarak kendilerine yeni hedefler koyabilirler. Ev ve aile yaşamında ilişkilerin dengesini bulacağı bu süetçe, ev yerleşim ve özel hayat içinde değişimler yer alabilir, biz dediğiniz bir arada olduğunuz ve hareket ettiğiniz alanda bireysel olarak herkesin adil çözümlerle mutlu olmasına çalışmalıdır.


* Aslanlar yeni yaşam hedeflerine, bir yaşam kültürüne ve felsefeye, zihinsel işlere ve yaratıcı projelere dair planlarında ne varsa harekete geçebilirler, akademik çalışmaları, yurt dışı şehir dışı yolculuları veya yaşamını hedeflerine koyabilirler. Yakın çevre kardeş akraba arkadaş ve komşuluk ilişkilerini bir dengeye oturtmak ve gerekiyorsa diplomatik sınırlar çizmeye başlayabilirler.


*Başaklar maddi konularda daha bireysel özgür ve cesaretli olmaya başlayabilirler. Aile iş ortakları veya eşle yapılan maddi paylaşımlarda daha ipleri ele alıp isteklerini daha keskin bir biçimde ifade edebilecekler. Miras vergi sigorta tasarruf yatırım ve ticari atılımların daha net bir biçimde şekilleneceği zamanlardasınız. Kazançları ve bütçeyi iyi yönetmek gerekiyorsa yeni kazanç kapıları keşfetmek üzere harekete geçebilirsiniz.


*Teraziler ilişkiler alanında önemli adımlar atacakları ve kararlar alacakları dönüşüm yıllarına giriş yapmaktalar. Şimdiye kadar kendilerini ilişkilerde tanıdıkları aşina oldukları ve tanımladıkları tutum ve davranışların değişim göstereceği aşikar. Aşırı fedakarlık yaptığınız ve özveri gösterdiğiniz ne varsa sizi rahatsız eden veya strese sokan ilişki kalıplarını değişime uğratacağınız yıllardasınız. Bireysel kimliğinizi görümünüzü ve partner ile ilişki durumunuzu değiştirecek size taze bakış açıları getirecek güzel bir döneme giriş yapmaktasınız.


*Akrepler iş ve çalışma hayatlarında ve günlük düzenlerinde sağlıklarını , ruh ve beden bütünlüklerini önemsedikleri ve gerekiyorsa bu alanda değişime adım attıkları yıllarda olacaklar. Çalışma dünyanızda temponuzu artıracak ama bunun yanı sıra size atılımlar yapmaya fırsat tanıyacak değişimlere açıksınız. Psikolojinizi ve ruh sağlığınızı ihmal etmeden, gerekiyorsa spor egzersiz veya diyet programları ile destekleyerek güçlenin. İş yaşamınızda bir denge kurun hayır diyemediklerinize sınır çizin. İnsanlara neyi ne kadar vermek gerektiğini düşünün fazla verici davranmanın da bir sınırı olduğunu unumayın.


*Yaylar aşk yaşamında ve flört ilişkilerinde bireysel anlamda kendi istekleri ve karşısındaki kişinin ihtiyaçları arasında bir denge kurmanın farkındalığını yaşayabilirler. Ancak bencillikten uzak kararlar vererek hassas dengeleri gözeterek, bir sen ben ve biz kombinasyonu kurulabilir. Çocuk yanınızı görmek ve belki olgunlaşmak gerekebilir. Çocuklarla ilişkileri doğru kurmayı öğrenebilirsiniz. Yaratıcı yanınızı serbest bırakabilir kendi iç dünyanızı ve en naif hayallerinizi harekete geçirerek mutluluğu kovalayabilirsiniz. Arkadaşlar alanında sınırları koyabilmenin önemi aşikar ve topluluklar içinde diplomasi ve halkla ilişkiler becerilerinin yapılması şart olacaktır.


*Oğlaklar kariyer alanınızdaki hedeflerin değişime uğradığı bir döneme giriş yapıyorsunuz. Daha bireysel özgür yaratıcı ve kendinize de zaman ayırarak bir şeyler yapmanın yolunu bulacaksınız. Ev ve yerleşim alanında da bazı değişimler yapmayı planlıyor olabilirsiniz. Özgür kalmak bireysel konfor alanları yaratmak ve belki de başka bir alana taşınarak ev ve iş arasındaki düzeni yeniden kurmak üzere harekete geçeceksiniz. Ev aile iş üçlüsü arasında size en uygun dengeyi kurmak farz olacak. Emek vakit nakit dengesini yeniden yapılandıracağınız özgürleştirici bir döneme giriş yapıyorsunuz.


*Kovalar iletişim kurmakla ve zihinsel anlamda kendinizi daha aktif dinamik ve yaratıcı hissedeceğiniz yıllarda olacaksınız. Yakın çevre ilişkilerinde kardeşler yakın akrabalar ve komşularla kurduğunuz bağlarda daha cesur sınır çizen ve bireyselliğinizi daha fazla vurguladığınız adımlar atabileceksiniz. Gezmek görmek seyahat etmek eğitimler kurslar ve taşınmak alanında değişimler yaşayabileceğiniz bir döneme giriş yapmaktasınız. Adil çözümler bulmalı diplomasi yapmalı ama hakkınızı yedirmemelisiniz. Resmi hukuki akademik ve uluslar arası süreçleriniz varsa bu konuların hassasiyetle ve dikkatle ele alınması gerekir.


*Balıklar maddi konularda değişimler yaşayabilirsiniz. Birikimleri yaparken, kişisel ve ortak harcamalarda ve aile ile para paylaşımında bir denge kurmak sizi göz ardı etmeyecek adil çözümler bulma zamanındasınız. İş kurmak ticari atılım yapmak veya yatırımlarını bireysel kararlarla değerlendirmek isteyenler için bu dönem akıllı adımların atılması gereken bir dönem. Vergi sigorta kredi ve borçlar hatta miras konularınız varsa bunlarla ilgili eş, ortak veya aileyle beraber kararlar alıp diplomatik bir bakış açısıyla ilerlemek önem kazanıyor.


NAZ BAYATLI



Ay Düğümleri burç değiştiriyor. Koç ve Terazi aksına geçiş yapıyor.

136 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page