top of page

BALIK YENİAYI


20 ŞUBAT 2023 SAAT: 10:06


Balık burcunun 1 derecesinde gerçekleşecek bu yeniay sene başından beri 1 derecede gerçekleşen yeniaylar serisinin devamı niteliğinde. 23 Aralık 1 derece Oğlak, 21 Ocak 1 derece Kova ve şimdi de 20 Şubat 1 derece Balık burcunda devam eden bu 1 derece Yeniayları oldukça sıra dışı. Yeniaylar zaten taze başlangıçları sembolize eder. Zodyak derecelerinin ilki de ışığa kavuşmaya hazırlanan tomurcukların filizlenme sürecinin başlangıcı gibidir. Bilinç üstümüze çıkmaya hazır duygu düşünce niyet ve gereksinimlerin oluşmaya başladığı süreçlere işaret ediyor. Sanki yılbaşından beri, hatta Aralık ayının sonlarından itibaren hafif ve derinden bilinçaltımızdan veya ruhumuzdan gelen iç seslerin farkına varmaya başladık. Bu ses bize hayatımızın birkaç alanında yapmak istediğimiz değişimleri ve yepyeni ihtiyaçları fısıldıyor.

Oldukça değişeceğimiz ve hayatımıza farklılıklar katacağımız bir yıla giriş yaptık. Bu ardı ardına gelen güçlü başlangıç enerjileri bana artık duramayacağımıza ve yeni bir gelecek planına doğru adım atacağımıza işaret ediyor.


Duygusal merhametli yardımsever ve empati kuran tarafımızı açığa çıkaracak bu yeniayda içsel alanımıza yönelip neye ihtiyaç duyduğumuzu derinden hissedeceğiz. Sevdiklerimize sarılmak, duygusal destek vermek ve almak, birbirimizin yaralarına çare olmaya çalışmak ve koşulsuz sevgi enerjisi ile hareket etmek isteyeceğiz.


Yeniay anında gökyüzünde Koç burcu yükseliyor ve yeniayın yönetici gezegeni Jüpiter de Koç burcunda geçiş yaptığı için duygular çok daha hızlı ifade buluyor ve düşünceler hızla karara dönüşüyor.


Satürn Kova’nın ve Plüton Oğlak’ın ve Venüs Balık’ın son derecelerinde, bir dönem kesinlikle bitiyor ve yeni büyük döngülerin başlanıcına doğru hızla ilerliyoruz. Büyük RESET dedikleri günlerin arifesindeyiz ve hayatımızın dinamikleri buna uygun olarak değişiyor olacak.

Yeniayda Venüs Plüton sekstil açısı var. Bu dönemde ilişkilerde derinleşmek konunun dibine kadar dalmak ve seni ele geçiren ilişki meselelerini düşünmek konuşmak ve paylaşmak için istek duyacağız. Bu birinin, diğerinden bağlılık sözü vermesini istemek ve ne olursa olsun yanında duracağından emin olmak istemek gibidir. Bu sözü veremeyenin ya da bu kafada olmayanın hayatında kalmasına gerek yok gibi düşünebilirsin. Bir ilişkiyi gizli tutmak için çaba gösterebiliriz ya da ilişkide gizlenen saklanan bir şeyler varsa ortaya çıkarmak isteriz. Karşınızdaki kişinin gerçek renklerini görmek için harika bir transittir. Elbette kimsenin sevgilisine kıymetlisine yan bakmamalı nasıl biteceği bilinmez durumlarla karşılaşabiliriz. İlişkilerin zehrini kaotik ve toksik yanlarını duygu düzeyinde açığa çıkarmak ve sağaltmakla alakalı bir görünüm bu bence. Özellikle psikolojik ve terapilerle ilgili çalışmalarda iyi sonuç alınabilecek günlerdeyiz.


Merkür ve Kiron arasında yer alan sekstil açı ile sözlerin ve iletişimin iyileştiren veya yaralayan taraflarını ve destekleme ve motive etme konuşmalarının etkisini görebileceğiz. Bilgi paylaşımı eğitim öğrenim sosyal medya ulaşım ve haberleşmenin iyileştirilmesi ve daha faydalı hale getirilmesi için eksiklikleri tamamlama süreci başlıyor.


YENİAY 1 derece Balık burcunda yer alan ENİF adlı sabit yıldızla aynı derecede. Pegasus takım yıldızında yer alan bu yıldız Kanatlı Atın burun ve ağzına denk geliyor. Öfkeyle burnundan nefes verip almak ya da hızla koşunca nefes nefese kalmakla aynı sembolizme işaret eden bu yıldız Mars karakterinde savaşa ve aptallık derecesinde gurura işaret ediyor. Ptolemy’e göre denizlerden gelecek tehlikelere savaş gemilerine ve hava muhalefetlerine işaret eder. Ayrıca aşırı hırsa hırsla kalkan zararla oturanlara ve önyargılı kötü kararlara öfkeli sözlere işaret edermiş.


BURÇLARA GÖRE BALIK YENİAYI NE GETİRECEK


KOÇ: Bu yeniay sizlerin bilinçaltınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Dinlenmek ve ruhunuza iyi gelecek şeylere yönelmek için istek duyabilirsiniz. Günlük keşmekeşten uzak kalmak ve içinize dönmek size iyi gelebilir. Kendinize zarar verdiğinizi düşündüğünüz düşünce davranış ve alışkanlık kalıplarının bırakılması için elverişli bir zamandasınız. Burcunuzun yönetici gezegeni MARS hala İkizler burcundaki geçişini sürdürmeye devam ediyor. İletişim haberleşme ve ulaşım alanından devam eden bu geçiş ile siz de bir süre daha zihinsel ve iletişimsel konularda yoğun olmaya devam edeceksiniz. Fazla şey düşünmekten her yere yetişmekten stresli hissedebilirsiniz. O nedenle bu yeniay biraz daha sakinleşip rahatlama ve olmayan şeyleri akışa bırakmayı deneme zamanı olabilir. VENÜS yeniay ertesi burcunuza geçiş yapacak, ilişkilerde ve maddi konularda şans sizden yana olacak, güzelleşecek, kendinize ve yapmak istediklerinize odaklanacak, istediklerinizin peşinden koşarak güç kazanacağınız bir sürece gireceksiniz.


BOĞA: Bu yeniay sizlerin sosyal yaşam alanınızda gerçekleşiyor. Arkadaşlar, ekipler ve topluluklar içinde daha fazla enerji kazanacağınız bir sürece giriyorsunuz. Yardımlaşma, spiritüel ve psikolojik konular, çevrenizle duygu paylaşımı içinde bulunmak birbirinize destek vermek ve dertlere çare olmak için adım atabilirsiniz. Gelecek projelerinize start verdiğiniz ve eski bir düzeni sonlandırıp yeni bir düzene geçmeye hazırlandığınız bir döneme giriyorsunuz. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu yeniayda Plüton ile destekleyici bir açı yapıyor. Sosyal ilişkilerinizde düşüncelerinizi paylaşırken daha derin anlamlı ve empati kuran bir tutum benimseyip insan psikolojisini daha derinden analiz edebileceksiniz. Derslerin çıkarılıp tutumların değişeceği bir gökyüzü altındayız. Yeniay ertesi Venüs Koç burcuna geçiş yapacak ve günlük hayat yüklerinizi daha enerjik bir biçimde değişime uğratıp, kendinizi angarya işlerden özgür bırakmaya yöneleceğiniz görülmekte. İlhamı bol yaratıcı ve kolektife hizmete açık olacağınız günlerdesiniz.


İKİZLER: Bu yeniay sizlerin kariyer alanında gerçekleşiyor. İş hayatında yapmak istediğiniz başlangıçları yapmak için güzel bir zamandasınız. Yeniayın yönetici gezegeni Jüpiter sosyal yaşam alanınızda geçişini sürdürmekte ve topluluklar içinden dost arkadaş çevresinden içinde bulunduğunuz gruplardan şans ve fırsatlar yakalama imkanınız olabilir. Gelecek projelerinizde hızla ilerleme fırsatınız var. Burcunuzun yöneticisi MERKÜR sosyal medya, eğitimler, akademik çalışmalar, hukuki ve resmi işler, uzun yolculuklar konularında sizlere destek veriyor. İşle ilgili maddi konularda veya ticari atılımlarda ve yatırımlarda var olan krizleriniz varsa bunları çözmekle ilgili stresleri daha kolay ele alınacak bir zamandasınız. Merkür ile Kiron arasında yer alan destekleyici açı sebebiyle, ekipler ve topluluklarla yapacağınız faaliyetlerle ilgili girişimleriniz varsa öncelikle bütçenizi iyi yapmalı ve emek vakit nakit dengesini iyi kurmayı ihmal etmemelisiniz. Psikolojinizi ve maneviyatınızı güçlendirecek çalışmalara uygulamalara ve metotlara katılmak sizlere iyi gelecektir.


YENGEÇ: Bu yeniay sizlerin uzakları, uzun yolculukları, yurt dışı/içi seyahatleri, resmi ve hukuki işleri sembolize eden alanınızda yer aldığı için bu konularla ilgili başlangıçlar ve gelişmeler yaşayabilirsiniz. Onay süreçlerinin veya beklenen resmi haberlerin gelebileceği bir dönemdir. Yardımseverlik ruhuyla, idealler ve inançla hareket edebileceğiniz görülmekte. Sosyal medya, dijital platformlar, bilgi ve haber aktarımı yapılabilecek her alanda ve akademik çalışmalarda yeni başlangıçları yapabileceğiniz bir zamandasınız. Yeniayın yönetici gezegeni Jüpiter kariyer alanınızda yer aldığı için bu yeniay süresinde iş hayatınızın geleceği ile ilgili yeni fırsatlara ve hedeflere atılım yapmak için adım atabilirsiniz. İlişkiler alanında partnerinizle birbirinize daha fazla empati göstermek ve duygusal destek vermek durumunda olabilirsiniz. Stresleri akışta kalarak tolerans göstermeyi deneyerek ele almalı. Yoksa duygusal patlamalar yer alabilir. Venüs yeniay ertesi Koç burcuna ve iş alanınıza geçiş yapacağı için mesleki konularda sizi öne çıkaracak ve inisiyatif kazandıracak gelişmelere açıksınız.


ASLAN: Bu yeniay sizlerin finansal işlerinizi sembolize eden alanda yer alacak. Mali konularda sizleri koruyacak ve destekleyecek plan ve atılımların içinde olmaya çalışmalısınız. Bütçenizi ve yatırımlarınızı akıllıca değerlendirmek ve ticari atılımlarınızı somut bir bakış açısıyla ele almak önem kazanıyor. Maddi konularda ve paylaşımda daha fedakar ve empati kurarak davranacağınız görülmekte, aileye veya sevdiklerinize maddi destek vermek konusunda duygusal davranacaksınız, yardımlaşma ve maddi manevi destek sağlamak isteyeceksiniz. İçsel süreçleriniz bu dönemde daha hassas ve kırılgan olacaktır. Rüyalarınız artabilir, psikolojinize ve ruhunuza iyi gelen konulardan deva bulmak adına pratik uygulamalar yapabilirsiniz. Yeniayın yönetici gezegeni JÜPİTER bu yeniayda uzaklarla uzun yolculuklarda yabancılarla sosyal medya konularında akademik çalışmalarda ve resmi ve hukuki işlerde sizi destekleyecek bir konumda yer alıyor. Yaratıcı çalışmalara, tasarım ve tanıtımlara, sağlık konusuna ve mesleki becerileri geliştirmek adına yapacağınız harcamalar olabilir, gökyüzü bu anlamda yapacağınız işlerde size destek verecektir.


BAŞAK: Bu yeniay sizlerin evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanında yer alıyor. İlişkilerde duygusal volüm, hassasiyet ve karşılıklı empati yapma potansiyeli artıyor. Duygu yükü fazla geçecek bu dönemde sizleri romantik duygular bırakacak başlangıçlar yapabilirsiniz. Diğer yandan, uzun süreli ilişkilerde eşinize veya partnerinizin isteklerine ve duygularına kulak vermek, stresleri azaltmak için gerekiyorsa tolerans göstermek ve duygusal destek vermek gerekebilir. Burcunuzun yönetici gezegeni bu dönemde iş ve çalışma alanınızda yer alıyor. İş ve çalışma alanınızda ve günlük hayatta rutin birçok iş halletmek zorunda kalabilirsiniz. Mali anlamda dikkatli davranmak zorunda kalacağınız bir dönem. Sağlık konusunda veya ev veya iş yerindeki yapılması gereken işlere yönelik harcamalar artış gösterebilir. Para yönetiminin akılcı bir biçimde ele alınması avantajınıza olacaktır. Yeniayın yönetici gezegeni Jüpiter finansal alanınızda yer aldığı için bazılarınız için ticari atılımlar finansal yatırımlarla ilgili gelişmeler ve fırsatlar yer alabilir.


TERAZİ: Bu yeniay sizlerin iş ve çalışma alanınızda yer alıyor. Günlük hayatınızın düzenini yeniden şekillendirdiğiniz bir dönemdesiniz. Yeni iş imkanları elde etmek iş düzeninizin eksikliklerini gidermek üzere bu yeniay sizlere enerji verecek. Sağlık anlamında da hem ruhunuza hem bedeninize daha iyi gelecek uygulamalara başlamak, beslenme planına geçmek ve egzersiz yapmak üzere hareket edebilirsiniz. Yeniayın yönetici gezegeni Jüpiter ilişkiler alanınızda yer alıyor. Bu hem ilişkiler konusunda hem iş birlikleri alanında fırsatlar yakalamanız mümkün. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs te hemen yeniay ardından Koç burcuna geçiş yapacak ve ilişkiler alanınıza yerleşeceği için cidden ilişkiler kurmak sosyal yaşamı geliştirmek ve kariyerle ilgili çıkışlar yakalamak oldukça mümkün olacaktır. Merkür de aşk ve romantizm alanınızdan geçiş yapacak ve bu yeniayda Kiron ile sekstil açı yapacağı için ilişkilerde daha iyi iletişim kurmak adına ne yapılması gerektiği ile ilgili farkındalık elde edebilirsiniz. Seçimlerinizi yaparken acele karar vermeden önce nelere dikkat etmek gerektiğini önemle düşünmeniz gereken bir zamandasınız. Bir şeyler lafta kalmasın sonuca ulaşsın diye çaba göstermeli boş vermemeli.


AKREP: Bu yeniay sizlerin aşk ve romantizm alanınızda yer alıyor. Kalbinizi ısıtacak, yüreğinizi canlandıracak bir ilişkiye sahip olmak için istek duyacağınız ve romantik tarafınızın açığa çıkacağı bir dönemdesiniz. Kalbi boş olanlarınız bu dönemde flört etme şansı bulabilirler. İlişkisi olanlarınız birbirinize daha sevgi dolu ve duygulu bir tutumla sarılabilirsiniz. Yaratıcı yanınızın açığa çıkacağı hobilere yönelik, ilhama açık tasarım dans müzik koreografi vb gerektiren tüm işlerde olumlu enerjiler altındasınız. Yeniayın yönetici gezegeni Jüpiter iş ve çalışma alanınızda yer almakta bu sebeple bu yeniay size mesleki konularda ve iş hayatında şans ve fırsatları getirecektir. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars finansal alanınızda yer almaya devam ediyor, Mart sonuna kadar da geçişe devam edecek, korkularınızın depreşebileceği ve kaygı duygusunun artacağı ruhen biraz yorgun hissedebileceğiniz bir zaman diliminde olabilirsiniz. Mali konularda bütçenizi iyi yapmalı harcamaları ve birikimleri dengelemek için kaynakları yönetmek için planlı olmalısınız. Ticari anlamda veya iş ile ilgili atılım ve yatırımların da artış göstereceği, hatta iki işin peşinde koşturduğunuz ve kazançları artırmak ve çeşitlendirmek için çaba sarf edeceğiniz bir dönemdesiniz.


YAY: Bu yeniay sizlerin ev aile ve özel hayat alanınızda gerçekleşecek. Kalıcı yatırımlar yapmak özel yaşamınızla yerleşiminizle ebeveynlerinizle ilgili kararlar almak için güzel bir zamandır. Ev kurmak alım satım yapmak aile birliğine önem vemek ve aile ile ilgili gelecek planları yapmak için adım atabilirsiniz. Evin içinde yeni düzenlemeler yapabilirsiniz. Tamirat tadilat işleri başlatabilirsiniz. Aile büyüklerinin iyiliği ve sağlığı için destekte bulunabilirsiniz. Evden çalışan Yaylar için bu dönem iş bağlamak proje üstlenmek için evde yoğun çalışmak mümkün. Ev veya taşınmazlara yatırım yapmak için plan yapabileceğiniz veya taşınmak yer değiştirmek ile ilgili kararlar alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Balık burcunun yardımlaşma içeren duygusallığı artıran, koşulsuz sevgi ve fedakarlığı sembolize eden etkilerini aile içinde aile üyeleri ile paylaşmak mümkün. Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter bu yeniayda aşk ve romantizm alanında yer alıyor. Bu dönemde aşk ve ilişkiler alanında şans ve fırsatlar yakalamak için size enerji katıyor. Kişisel gelişim yapmak hobilere yönelmek yaratıcı yanınızı açığa çıkarmak ve size mutlu edecek konulara el atmak için harekete geçebilirsiniz.


OĞLAK: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde iletişim ve bilgi paylaşımı alanınız canlanıyor. Eğitsel konular, sınavlar, web siteleri, kurslar ve yakın çevre ile kontakt kuracağınız yoğun bir dönem başlıyor. Venüs bu alandan burcunuzda yer alan PLÜTON ile yakın kontakt içerisinde yer aldığı için yakın çevre ilişkilerinde birbirinize daha şefkatli yumuşak ve toleranslı davranmak mümkün olacaktır. Zihinsel anlamda daha yaratıcı ve ilhama açık olacak ve kendinizi daha renkli bir biçimde ifade edebileceksiniz. Kısa geziler, yolculuklar, kitaplar, kurslar ve taşınmak şehir değiştirmekle ilgili konularda yeni kararlar alabilirsiniz ve harekete geçebilirsiniz. Yeniayın yönetici gezegeni Jüpiter bu dönemde Koç burcundaki geçişine devam ediyor ve sizlerin ev aile ve özel hayat alanınızda yer alıyor. Ailenizle ve ev yaşamınızla ilgili sizi madden ve manen mutlu edecek kararları alıp gerekli adımları atabileceğiniz bir zamandasınız. Evinizde ve aile içi ilişkielrde mutlu ve konforlu yaşamak için yapabileceklerinizi düşünüp harekete geçebilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn hala para kaynaklarınızı sembolize eden alandan geçişini sürdürüyor. Maddi konularda daha tedbirli planlı ve birikime yönelik hareket etmek durumunda hissederek gerekli önlemleri alıp bütçenizi dengeli kullanacağınıza eminim. Merkür de para kaynakları alanınızdan geçiş yaptığı için ticari konularda akıllı hareket edecek iş görüşmeleri yapacak mülakatlara girecek veya zihinsel faaliyetlerde ve eğitsel konularda güç kazanacaksınız.


KOVA: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde maddi alanınız canlanıyor. Maddi anlamda size daha fazla kaynak getirecek işleri bulmak veya bu anlamda size yarar sağlayacak becerilerinizi ortaya çıkarabileceğiniz günlerdesiniz. Maddi konularda ve bütçenizi idare ederken bu dönemde daha aklı başında ve dikkatli davranmak isteyeceksiniz. Merkür artık burcunuzda geçiş yapmakta ve bu sebeple hem zihinsel hem iletişimsel yetenekleriniz güç kazanıyor. Ticari işleri olanlarınız bu dönemde iş planı yapmak ve iş kontaktları kurmak adına iyi fırsatlar elde edebilir. Para alanında yer alan Venüs bu yeniayda size aile veya sevdikleriniz ile para paylaşımında yardımsever bir tutum katacak. Harcamalar bu dönemde biraz artacaktır. Diğer yandan, yaratıcı ilhama açık veya sanat gerektiren işlerde kazanç elde etmek için size enerji katacaktır. Sanatçılık içeren veya spiritual anlamda sizleri mutlu eden çalımalarla maddi ve manevi destek bulabilirsiniz. Yeniayın yönetici gezegeni Jüpiter halen KOÇ burcundaki geçişine devam ettiği ve sizlerin iletişim alanınızda yer aldığı için bu dönemde iletişim yazışma eğitim kurslar sınavlar kısa yolculuklar ile ilgili konularda şans ve fırsatlar elde etme imkanı elde edebilirsiniz.


BALIK: Sevgili Balıklar bu yeniay burcunuzda gerçekleşiyor. Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde kendinize, dış görünüşünüze ve sağlığınıza odaklanabilir, yaşamla ilgili yeni hedefler koyabilirsiniz. Fiziksel sağlığınıza daha fazla önem vermek için adım atabilirsiniz. Baş bölgenize yönelik gereken bakımları yaptırabilirsiniz. Burcunuzda yer alacak bu yeniay sizler için hayat yolunda yeni bir sayfa açmak yolunda bir başlangıca işaret ediyor. Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter Koç burcundaki geçişini halen maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda devam etmekte, bu dönemde maddi konularda yeni şans ve fırsatlara erişmek için daha fazla enerji dolusunuz. Yeniayın ertesinde ilişkiler ve para gezegeni Venüs te para alanınıza geçiş yapacak. Kazançların artış gösterebileceği gibi aynı zamanda harcamalar da artış gösterebilir. Işle ve ticaretle ilgili iş birlikleri yapmak ve yatırım yapmak için bu dönem ön plana çıkacaktır. Yeniayda burcunuzda yer alan Venüs ile Plüton arasında yer alan destekleyecek açı sebebiyle sosyal alandan arkadaşlardan ve içinde aktif olduğunuz çevrelerden ve gruplardan destek ve yardımlaşma almak konusunda şanslarınız olacak.


NAZ BAYATLI



382 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page