top of page

BAŞAK BURCUNDA YENİAY



27 AĞUSTOS SAAT 11:16’da 4 derece Başak burcunda yeniay gerçekleşecek.

Yeniay dönemleri zihnimiz bedenimiz ve ruhumuz için bir yenilenme şansıdır, yeni bir enerji ile başka bir döngüye hazırlanabiliriz. Yaşamımızın bir alanında, bir önceki dolunayda elde ettiğimiz farkındalığın ardından yeni bir niyet strateji veya başlangıç isteğiyle adım atarız.

Başak burcundaki yeniaylar genellikle çok çalışmakla verimli olmakla ve görevlerimizi hakkıyla yerine getirmekle alakalıdır. Sağlık bakım güzellik düzen konusuna ve ince detaylara daha rahat odaklandığımız ve yol aldığımız zamanlardır. Çalışkan olmak ve görev bilinci ile hareket etmek kolaylaşır.

Bu yeniaya Mars kare açı yapacak. Bu yeniay Başağın özelliklerini daha titiz, daha agresif ve yüksek dozda yaşamamıza sebebiyet verebilir. Her şeyden evvel, sağlığımıza özen göstermek için daha fazla zaman harcayabiliriz. Sindirim sistemi, alerjiler, beslenme, diyet, kulak burun boğaz gibi bölgelerin sağlıklı olması için dikkatli olmaya başlayabiliriz. Her şeyin işlevini ve fonksiyonunu daha verimli hale getirmek, hata ve pürüzleri gidermek, çalışırken kullandığımız, iletişim veya ulaşımda işimize yarayan her türlü alet ve aracın bakımı ve kullanımı alanında derleme toparlama yapmak mümkün. Sonbahar temizliğine ve sadeleşmeye erkenden başlayabileceğimiz bir yeniay bu. Ayrıca yeniayın nitelikleri bakımından tam bir hasat zamanı.

Yeniaya Bootes takım yıldızında, Al Evve menzilinde yer alan, 3 derece Başak’ta bulunan “Princeps” adlı bir yıldız eşlik ediyor. Başak burcu takımyıldızının Çoban veya Çiftçi yıldızı adını alan baş bölgesinde yer alan bu yıldız, anlamı bakımından çok da mütevazı değil. Prensleri veya soyluluğu sembolize ediyor. Ama yine de anlamı içinde hasat etmek, verimli ürün almak, emeğiyle çalışanın kazandığı anlamına gelen etkiler var. Merkür Mars karakterinde bir yıldız. İnce detaylara önem vereceğimiz işlerle uğraşacağız, derin düşüneceğiz, okült konulara veya bir ritüeli olan işlere eğileceğiz. Koruma ve korunma temalarını vurgulayan bu yıldız işini iyi yapana ödüllerini verecek. Tarım ve kırsal hayatı simgeleyen işler için de oldukça yararlıdır. Ekmek biçmek toprağı tarıma hazırlamak için çalışmalar yapılabilir. Özellikle turşu veya konserve yapımı için harika bir zamandır. Mars karakterindeki tarafı, bir de Mars’ın bu yeniaya kare yapması sebebiyle aşırılıklara kaçılabileceğine de işaret ediyor. Aşırı çalışmak ve bu nedenle zihnen yorulmak mümkün. Yalancıların da, ağzı laf yapan ve göz boyayanların da ekmeğine yağ sürebilir. Abartılı konuşan ve davrananları ve işgüzarlık yapanları, her işe aynı anda el atan veya her tarakta bezi olanları da sembolize eder. Bu menzil aynı zamanda toplumsal alanda başarı kazanmayı içerir güçlü arzularla işimize gücümüze odaklanabiliriz.

Yeniayın hemen ardından Venüs Aslan burcundan Satürn ile karşıt açı yapacak. İlişkilere dikkat etmek gerekiyor. İsteklerimizin karşılanmadığını ve memnuniyetsizlik hissedebileceğimize işaret ediyor. Mars ile Jüpiter’de karşıt açı yapacağı için aşırılıklar ve hırslar ön plana çıkabilir.


Şimdi burçlara göre bu yeniayın etkilerinden bahsedeceğim.


KOÇ: Bu yeniay sizlerin iş ve çalışma alanınızda gerçekleşiyor ve sizler için verimli bir çalışma zamanının başladığına işaret ediyor. Yoğun bir tempo içerisinde çalışmaya başlayacağınız bir döneme giriyorsunuz. Sağlık ve vücut bakımınıza özen göstereceğiniz, daha iyi beslenip, bedeninize bakım yapacağınız bir zamandasınız. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars bu yeniaya kare yapıyor ve sizler için işleri halletmek için daha fazla konuşmak yazmak anlatmak ve iletişim kurmak zorunluluğuna işaret ediyor. Zihnen çok yorulabilirsiniz. Venüs aşk ve romantizm alanınızda yer aldığı için bu dönemde size keyifli gelen şeylere odaklanmak eğlenmek ve hayatın tadını çıkarmak çok önemli. Yeniayın ardından gelecek Satürn karşıtlığı özel ilişkilerde ve aşk hayatınızda ve arkadaşlık alanınızda veya içinde bulunduğunuz gruplarda bir soğukluk yaşanabileceğini gösteriyor. 28-29 Ağustos’ta özellikle bu konuda özenli ilerlemek akıllıca olur. İstemediğiniz şeyleri yapmak için kendinizi zorlamayın veya istemeyen birine de baskı yapmayın. Yeniayın yönetici gezegeni Merkür artık Terazi burcunda ve bu burçta Eylül ayında Retro yapmaya başlayacak, Retro’nun taşları şimdiden yerleşmeye başlayacağı için bu dönemde özellikle eşiniz, iş ortağınız veya partnerinizle ilgili olarak daha itidalli dengeli ve hoşgörülü davranmanın pratiğini yapmaya şimdiden başlayınız. Hak hukuk iş birliği paylaşım içeren süreçlerin ön plana çıkabileceği ve sizin uyum ve ortak akılla hareket etmeniz gereken zamanlardasınız.


BOĞA: Bu yeniay sizlerin aşk ve romantizm alanında gerçekleşiyor ve sizler için aşkın romantizmin ve yaratıcılığın ön plana çıkacağı bir döneme işaret ediyor. Aşkta titiz ve detaycı davranacaksınız. Daha eleştirel ve dikkatli gözlerle partnerinizi değerlendirebilirsiniz. Kalbi boş olanlarınız için aşka flörte romantizme uzanan bir ilişki başlangıcına denk gelebilir. Yaratıcı yanınızı artıracak bu yeniay el becerilerinizi daha iyi kullanmanıza yardım edecektir, diğer yandan ilgi alanlarınızı ve hobilerinizi daha ciddi bir bakış açısıyla ele alabilir, maddi kazanç sağlayacak iş projeleri ile uğraş verebilirsiniz. Sanat tanıtım ve zihinsellik içeren projelere start verebilirsiniz. Mars bu dönemde maddi alanınızda geçiş yaptığı için harcamalar artabilir ancak akabinde kazançlarınızı ve yatırımlarınızı da hareketlendirecektir. Birikimleri değerlendirmek için daha akılcı adımlar atmaya başlayabilirsiniz. Kendinize yatırım yapmak en iyi fikir gibi duruyor. Yeniayın hemen ardından burcunuzun yönetici gezegeni Venüs, Satürn ile karşıtlık yapacak. Ev ve aile ortamınızda ilişkilerin ve duygusal bağların daha ciddi ele alınması gereken birkaç gün geçirebilirsiniz. Kariyer konularında ağustos böceği modundan çıkıp karınca moduna geçiş yapacağınız ve ev ve aile yaşamı ile kariyer sorumluluklarınızın arasında denge kurmanın şart olacağı günlerde olacaksınız. Hem çalışıp hem de eğlenmek isteyenlerin günlük yaşamda denge ve düzen kurması gereken zamanlardasınız.


İKİZLER: Bu yeniay sizlerin ev ve aile alanında gerçekleşiyor ve sizlerin ev alanında yeni bir yaşam planına geçiş yapabileceğinizi gösteriyor. Yaşam alanınızı daha derlemek toparlamak sonbahar temizliği yapmak için harika bir başlangıç adımı atabilirsiniz. Evinizi güzelleştirmek ve konforlu hale getirmek için çaba sarf edebilirsiniz. Aile içinde görev ve sorumlulukları daha özenli ve planlı bir biçimde ele almaya başlayabilirsiniz. Mars bu dönemde burcunuzda geçiş yapıyor ve uzun bir süre de geçişini sürdürecek, yeniaya kare açı yapan Mars sebebiyle gelecek hedeflerinizi yoluna koymaya çabalarken yorulacaksınız. Evden çalışanlar için özellikle bu dönem işlerde verimli olmak için sıkı bir iş planı yapma zorunluluğunu getirecek. Venüs aslan burcunda geçişini sürdürürken yeniayın ertesinde Satürn ile karşıtlığa gidecek ve iletişim eğitsel zihinsel projeler basın yayın sosyal medya ve tanıtımlarda sizleri meşgul kılarken ciddiyetle ele alınması gereken durumlar ortaya çıkarabilir. Hafife almadan görevlerinizi yerine getirmelidir. Dost ahbap işi demeden yapılması gereken işlerde profesyonelce davranmak gerekecek, ayrıca yakın çevre ilişkilerinde sınırlarınızı çizmek akıllıca olacaktır. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür artık Terazi burcunda geçişine başladı ve sizler bu transiti aşk romantizm ve yaratıcılık alanınızda karşılayacağınız için ilişkilerde iletişim kurmak önem kazanıyor. Dengeyi bulmak orta noktada buluşmak hakkaniyetli bir paylaşım yapmak ve medeni bir tutuma önem vereceksiniz. Estetik ve sanat içeren işlerinizde size harika destek verecek günlerde olacaksınız.


YENGEÇ: Bu yeniay sizlerin iletişim ve zihinsel faaliyetler alanınızda gerçekleşiyor ve bu dönemde oldukça zihinsel olacağınıza ve yeni girişimlerde bulunarak yeteneklerinizi verimli bir biçimde değerlendirmeye istekli olduğunuza işaret ediyor. Kardeşler ve yakın akrabalarla iletişimin artacağı, eğitsel ve zihinsel işlerinizin artış göstereceği bir zamandasınız. Verimli çalışmak ve becerilerinizi mükemmel bir biçimde ortaya koymak için şansınız var. Eleştirel olmak kılı kırk yarmak detaylarda boğulmak gibi bir etkisi de olabilecek bu yeniayda yapmak istediklerinizi ustalıkla ele almak isteyeceksiniz. Yolculuklar kısa geziler eğitsel çalışmalar kurslar ve satış pazarlama gibi işlerin yoğun olacağı bu günlerde emeklerinizin karşılığını alabileceksiniz. Venüs bu dönemde yaratıcı Aslan burcunda geçişini yapıyor ve sizlerin maddi alanınızda yer alıyor yeniayın ertesinde Satürn ile karşıt açı içerisinde bulunacağı için mali konularda bütçenizi ciddi bir biçimde ele almak zamanıdır. Eğlenmek ve keyiflere para harcamak için bütçenizi biraz aşmış olabilirsiniz veya yaratıcı yanınızı kullanarak kazanç elde etmek üzere projeleriniz olabilir, tüm bunları ele alırken mali profilinizi ve kaynakların doğru kullanılması gerekliliğini göz ardı edemeyeceğinizi fark edebilirsiniz. Karınca gibi çalışıp emeklerinizin karşılığını çar çur etmeden biriktirmek ve yağmurlu günler için kendinizi korumak adına kararlar ve önlemler alabilirsiniz. Mars bu dönemde yeniaya kare yaptığı için ve sizlerin elde olmayan gelişmeleri sembolize eden alanınızda yer aldığı için öngörülemeyen harcamalar çıkabilir. Merkür bu yeniayda Terazi burcundaki geçişine başladı ve sizlerin ev ve aile alanında yer alıyor. Aile ilişkilerinde paylaşımın dengeli bir iletişimin görev ve sorumlulukları hakkaniyetle paylaşmanın önemli olduğu günlerdesiniz ve aile üyelerinizin istek ve ihtiyaçlarına hassasiyetle cevap vereceğiniz aşikar. Çocuklarınız varsa eğitimleri ve yerleşimleri ile ilgili kararlar almak birlikte yolculuklar yapmak ve resmi işlerinizin peşinden koşturmak söz konusu olabilir.


ASLAN: Bu yeniay sizlerin para alanınızda gerçekleşiyor ve sizlerin maddi konularda daha dikkatli olacağınıza ve emeklerinizin maddi karşılığını alacağınıza işaret ediyor. Burcunuzun yönetici gezegeni Güneş te Başak burcunda yer aldığı için maddi anlamda sizleri daha fazla çalışmaya ve emeklerinizin karşılığını bulmaya yöneltiyor. Yeteneklerinizi ve becerilerinizi rahatlıkla kullanacağınıza ve projelerinizi kazanca dönüştürebileceğinize işaret ediyor. Çalışıp kazanmak mottonuz haline gelecek bu sonbaharda. Mars bu yeniaya kare yapıyor ve sizler için arkadaşlarla birlikte yapacağınız, içinde aktif olduğunuz gruplara ve topluluklara yönelik çalışmalarla para kazanma yollarını deneyeceğiniz görülüyor. Bir çok seçenek arasında kalabilir ve hangisini değerlendirmek istediğiniz ile ilgili kararlar almak için çaba sarf edebilirsiniz. Her işe bir anda el atılabilecek bu yeniay enerjisi altındayken enerjinizi doğru kullanmak sadeleşmek ve boşa kürek çekmemek önemli olabilir. İlişkiler ve para gezegeni Venüs burcunuzdaki geçişine devam ediyor. Sizleri daha güzel görünmek ve çekici olmak için motive ediyor. İlişkilerde de elbette daha sıcak samimi ve kalp enerjisi ile davranmaya iten bu yerleşim sizleri çekici kılacak ve dikkatleri üzerinizde toplayacaksınız. Yeniayın ertesinde Venüs ciddi ve mantıklı Satürn ile karşıt açı yapacak. İlişkilere bir miktar gerçekçilik ve mesafe getirebilecek bu görünüm 28-29 Ağustos tarihlerinde aktif olacak ve iyi haber ki bir iki gün sürecek. Bu günlerde daha itidalli ilerlemek akıllıca olacaktır. İletişim ve haberleşme gezegeni Merkür iletişim alanınızda geçiş yapmaya başladı ve sizleri yoğun bir iletişim yazışma ve zihinsel işlerin içine sokacak. Eğitsel konular kısa yolculuklar kardeşler ve yakın çevre ile görüşmek ve yazışmaların artacağı aşikar. İlişkilerde orta yolu bulmak hoşgörülü davranmak ve hakkaniyetli paylaşımlar yapmak isteyeceğiniz bir dönemdesiniz ve ilişkilerde dengeli davranmak için şansınız olacak. Bilinçaltını açan farkındalığı artıran ve ruh dünyanızı dengeye oturtan çalışmalar yapmak için de sizlere imkan sağlayacak.


BAŞAK: Sevgili Başaklar ve yükselen Başaklar, burcunuzda gerçekleşen bu yeniay sizlerin yeni bir yaşam hedefi veya planını devreye sokabileceğinizi ve gelecek hedeflerinizi verimli bir biçimde yoluna koyabileceğinize işaret ediyor. Dış görünümünüze, beden ve ruh sağlığınıza yönelik iyileştirici adımlar atacağınız bir dönemdesiniz. Sadeleşmek ve fazlalıklardan arınmak derlenmek ve toparlanmak için bu yeniayın enerjisinden yararlanabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür bu yeniayda Terazi burcundaki geçişine başladı ve sizlerin maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda bulunuyor. Maddi konularda verimli kararlar alacağınız ve bütçenizi daha iyi dengelemek için fırsat yakalayacağınız bir dönemdesiniz. Hak hukuk aramak aile ve iş ortakları ile adil bir paylaşım sağlamak ve iletişim yeteneklerinizi kullanarak verimli sonuçlar elde etmek için harekete geçebilirsiniz. Mars bu yeniaya kare açı yapıyor ve sizlerin kariyer alanında geçişini sürdürüyor. Kariyer hedeflerinize odaklanacağınız bunu yaparken becerilerinizi ve yeteneklerinizi en iyi şekilde değerlendirecek doğru seçimleri yapmak için çaba sarf edebilirsiniz. Bazılarınız birden fazla seçenek arasında kalabilir ve hangisinin en doğrusu olduğu konusunda karar almak için uğraşabilir veya birden fazla işi aynı anda yapmaya niyet edebilir. Neye ve nasıl yapacağınıza karar verdiğiniz zaman bu işleri rayına oturtmak için bir müddet çaba harcayacaksınız. Mars kariyer alanınızdaki geçişini 7 ay sürdürecek yeni başlayan işlerin yoluna girmesi veya halı hazırda devam ettiğiniz işlerin bir düzene kavuşması ve sizler için tamam oldu halloldu diyebilmek için önünüzde 7 aylık bir zaman dilimi var. adım adım telaş etmeden sabırla verimliliğinizi düşürmeden çalışmaya devam ederseniz meyvesini güzelliklerle elde edeceksiniz.



TERAZİ: Bu yeniay sizlerin ruh ve beden bütünlüğü alanınızda gerçekleşiyor ve sağlık, günlük yaşam temposu ve çalışma hayatınızda sizi engelleyen hususlara karşı bir derlenme toparlanma hareketi başlatacağınıza işaret ediyor. Kolektif alanda yapacağınız işler, spiritüel veya bilinçaltına yönelik yapacağınız çalışmalar ön planda olabilir. Kendi başınıza gerçekleştirmek istediğiniz bir iş projeniz olabilir. Uzaklarla bağlantılı işler ortaya çıkabilir eğitsel konularda, sosyal medya mecralarında veya sağlık içeren konulardaki, bu hem ruhsal alanda hem de fiziksel alanda yapılacak bütünsel çalışmaları içerebilir, yapmak istediğiniz projeler bu yeniayda kafanızda netleşebilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu dönemde yaratıcı Aslan burcunda yer alıyor. Sosyal çevrenizi arkadaşlıkları ve grup etkinlikleri sembolize eden güzel bir alandan geçiş yapıyor olması sizi haliyle dışa dönük ve sosyal kılacaktır. Gezmek eğlenmek ve insanlarla kaynaşmak isteyeceksiniz. Grupları içine alan etkinlikler içinde yer alabilirsiniz veya bir gelecek projeniz vardır. Kalp enerjisini samimiyeti ve neşeyi açığa çıkaran bu transit sizleri etkisi altına alarak insan ilişkilerinde başarılı olmanıza yardımcı olacak. Yeniay ertesinde Satürn ile 28-29 Ağustos ta etkisi hissedilecek bir karşıtlık yapacağı için sosyal hayatta ve özel ilişkilerde bir nebze ciddi ve mesafeli ve gerçekçi davranmak gerekebilir. İlişkilerde akıl ve kalp arasında denge kurmak zorunluluğu hissettirebilir. İletişim ve haberleşme gezegeni Merkür artık burcunuzda transit yapmaya başladı ve Eylül ortasında da Retro olacağı için sizi Retro dönemine taşıyacak taşlar şimdiden yerleşmeye başlayacak. Bu sebeple sizler ilişkilerde uyum sağlamak denge kurmak ve dengeli her iki tarafı da mutlu edecek düzeyde paylaşım yapmak konusunda deneyim yaşayabilirsiniz. Sözler ve anlaşmalar oldukça önem kazanıyor. Aynı dönemde Mars ta fikirleri ve yaşam kültürünüzü sembolize eden alandan geçiş yapacağı için sizler için hayata ve olaylara aynı perspektiften bakan ve dengeyi koruyabileceğiniz kişilerle iletişimde olmak önemli olacak, karmaşık ilişkiler yaşamak, biraz ondan biraz bundan oluşmuş kafanıza tam oturmayan ilişkilere ve yüzeysel fikirlere kapılmak istemeyeceksiniz.



AKREP: Bu yeniay sizlerin arkadaşlıkları ve sosyal yaşamınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor ve sizlerin bu yeniayla birlikte topluluklara yönelik yeni projeler üreteceğinize ve ekiplerin içinde daha verimli çalışmalar yapabileceğinize işaret ediyor. Arkadaş ilişkileri ve ekiplerle yapılacak çalışmalarda verimli bir düzen tutturmak sizler için önemli olacaktır. Yeni bir gelecek projesine adım atmanız da olası. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars İkizler burcundaki uzun geçişine başladı ve sizlerin finansal işlerinizi ticari atılımlarınızı ve krizleri yönetmeyi sembolize eden alanınızda yer alıyor. Mars bu yeniaya kare açı yapacak olması sebebiyle gelecek projelerinizin mali yönü sizler için oldukça önemli olacaktır. Geleceğinize yatırım yapmak isteyeceğiniz bütçenizi daha dengeli ele almak için çaba sarf edeceğiniz bir süreç başlıyor. Projelerin mali yönünü iyi hesaplamak gerekecektir. Bazı işlerin astarı yüzünden pahalıya gelebileceği için mali işleri dikkatle ele almak gerekebilir. Ayrıca Mars İkizler burcundayken kazanç kalemlerini çeşitlendirmek isteyebilirsiniz ve birden fazla alanda kazanç elde etmek için uğraş vermeye başlayabilirsiniz. Aile ve iş ortakları ile para paylaşımı veya finansal kararlar üzerinde düşünmek konuşmak ve bir plan yapmak mümkün. Birçok seçenek arasında kalıp yolunuzu kaybetmemek için Başağın titiz detaycı ve planlı hareket etme dürtüsünü kendinize model almalısınız İlişkiler ve para gezegeni Venüs Aslan burcundaki geçişini sürdürüyor ve sizlerin kariyer hedefleri alanınızda geçiş yaptığı için bu dönemde kariyer alanında başarı yakalamak görünür olmak yaratıcı yeteneklerinizle göz doldurmak fırsatı elde edebilirsiniz sadece 28-29 Ağustos tarihlerinde Satürn ile karşıtlık yapacak olması nedeniyle ilişkilerde ciddi ve gerçekçi davranmak gerekiyorsa bireysel sınırlarınızı iyi belirlemek önemli olabilir.



YAY: Bu yeniay sizlerin kariyer alanınızda gerçekleşiyor ve sizlerin yeni kariyer hedefleri ile sağlam adımlar atmak için istekli olacağınıza işaret ediyor. Çalışmak ve başarılı olmak için oldukça verimli adımlar başlatacağınız bir dönemdesiniz. İş alanında mesleki görünürlük kazanmak ve kendinizi ön plana çıkarmak için elinizden geleni yapmalısınız. Bu yeniaya Mars kare yapıyor ve ilişkiler alanınızdan gelen bu kare işle ilgili görüşmelerde ve kararlarda zorlanabileceğiniz bir iletişim karmaşasına işaret edebilir. Çok fazla işe aynı anda sarılabilir ve yapacağınız işleri öncelik sıralamasına koymak için çaba sarf edebilirsiniz. Seçenekleri bol tutmak isteyebilirsiniz ancak çoklu işleri ele alırken mükemmeliyetçi olma arzunuz da bu dönemde ağır basacağından üzerinize fazladan stres yüklenebilir. İş birlikleri veya iş ortaklıkları yaparak çalışmanız gereken bir durum varsa bu anlamda kişilerle uyum ve denge sağlamak kolay olmayacaktır. Bir iş projesine entegre olmak ve koşullara adapte olmak bu dönemin en belirgin hususlarından biri olacak. İlişkiler ve para gezegeni Venüs Aslan burcundaki geçişini sürdürüyor, bu geçiş sizlerin uzaklarla kurduğunuz bağlar yabancılarla ilişkiler basın yayın halkla ilişkiler eğitimler ve resmi süreçler alanınızda yer alıyor. Bu sayede fikirlerinizi yaratıcı bir biçimde paylaşmak, yaratıcılığınız ile dikkat çekmek veya online ilişkiler başlatmak için sizlere enerji verecek. Uzaklardan bir aşk hikayesi yaşamak dating app lerden flört yaşamak veya sosyal medya alanında gözünüze hoş gelen birileri ile tanışma fırsatı elde edebilirsiniz. İletişim gezegeni Merkür terazi burcunda ve sosyal yaşam alanınızda yer aldığı için arkadaşlarla bir arada keyifli etkinlikler yapabilir hoş sohbet saatler geçirebilirsiniz.


OĞLAK: Bu yeniay sizlerin uzun yolculuklar, yurt dışı ile bağlantılı işler, eğitimler, fikirler ve bilgi aktarımı sosyal medya mecraları ve dijital işler alanınızda yer alacak ve bu alanda yapacağınız işlerle ilgili çalışmalara başlayabileceğiniz bir sürece işaret ediyor. Kendinizi anlatmak sözel anlamda iyi ifade etmek bilginizi paylaşmak ve eğitsel konulara eğilmek bu yeniayın temalarından olabilir. Yurt dışı seyahatler planlamak yurt/şehir dışında yaşama planları yapmak, hukuki ve resmi süreçleriniz varsa bunları takip etmek, basın yayın sinema radyo internet işleriniz varsa bunları detaylı bir biçimde ele almak ve işleri yoluna koymak mümkün. Yeniaya Mars kare açı yapıyor bu açı sizlerin iş ve çalışma alanınızdan çıkıyor, bu sebeple baskılı malzemeler matbaa işleri tanıtımlar kampanyalar iş aramak iş için yer değiştirmek şehir dışında yaşamak gibi konular sizleri düşündürüyor veya uğraştırıyor olabilir. Resmi yazışmalar yapmak veya sözleşmelerle uğraşmak gerekebilir. Vize pasaport iş başvuruları ile uğraşabilirsiniz. İlişkiler ve para gezegeni Venüs Aslan burcundaki geçişini sürdürüyor ve sizlerin finansal işlerinizi sembolize eden alandan geçiş yapıyor. yeniayın ertesinde Satürn ile karşıt açı kuracağından bu dönemde finansal işlerinizde ciddi ve gerçekçi davranmak zorunda hissedeceksiniz. Harcamalar bir miktar artabilir, hem güzelliğinize hem keyiflere hem de yatırımlara yönelik harcamalarınız olabilir. Buna bağlı olarak bütçenizi dengelemek akıllı yatırımlar veya harcamalar yapmak birikimleri korumak için daha dikkatli davranmaya başlayabilirsiniz. Elbette vergi sigorta miras aileyle para paylaşımı konularında yapılması gereken işler ve harcamalar olabilir. Maddi konularda bir derlenme toparlanma sürecine giriyorsunuz, buna kendinizi mecbur hissedeceksiniz.



KOVA: Bu yeniay sizlerin finans yönetimi alanınızda gerçekleşiyor ve sizlerin bu yeniay döneminde maddi anlamda kendinizi derlemek ve toparlamak için mantıklı adımlar atabileceğinize işaret ediyor. Başak burcu titiz kılı kırk yaran biriktiren ve koruyan bir burçtur. Boşa harcamaktan ve gereksiz yere parayı çarçur etmekten hoşlanmayan bir burçtur. Bu anlamda bu yeniay sizleri güçlü bir bütçe yapmaya harcamaları dengelemeye ve fazla harcamaları kısmaya yöneltebilir. Mars bu yeniaya kare açı yapıyor ve sizlerin aşk romantizm yaratıcılık alanınızda geçiş yapıyor. Eğlenceye keyiflere sanata estetiğe tatile gezmeye bu dönemde çok harcama yaptıysanız bunu artık azaltmak isteyebilirsiniz. Yahut eğlenmek ve keyif yapmak için kendinize zaman ayırmak için bütçenizden harcama payı ayırmak ve mutlu geçireceğiniz zamanlar için kendinize izin verebilirsiniz. İlişkiler ve para gezegeni Venüs Aslan burcundaki geçişini sürdürüyor ve sizlerin uzun süreli ilişkiler alanınızda geçiş yapıyor. İlişkilerin canlanacağı sıcak samimi ve candan ilerleyeceği aşikar. Kalbi boş olan Kovaların bu dönemde hoşlanacakları biri ile karşılaşma ihtimali fazla. İlişkisi olan Kovalar ise ilişkilerine can katacak bu geçişten gani gani faydalanabilirler. Sadece yeniayın ertesinde Venüs ile Satürn arasında yer alacak karşıt açı sebebiyle 28-29 Ağustos tarihlerinde ilişkilerde soğuma veya mesafeli bir duruş ortaya çıkabilir bu iki günü atlatırsanız sıcak ilişkilere devam diyorum.



BALIK: Bu yeniay sizlerin ilişkiler alanında gerçekleşiyor ve sizlerin evlilik ortaklık ve ikili ilişkiler alanında yeni kararlarla adım atabileceğinize işaret ediyor. Bu yeniayın emeklerin karşılığını görebileceğiniz tarafı ilişkilerinize yansıyabilir. İlişkinize harcadığınız emek ve karşı tarafa gösterdiğiniz ilgi alakanın karşılığını almaya başlayabilirsiniz. Bu bir anlamda iyi günde ve kötü günde birbirinin yanında durma sözünü vermek gibidir. Bu yeniay kalbi boş olanlara bunu söyleyebileceği birileri ile ilişki başlatma şansı getirebilir, halı hazırda ilişkisi olan veya evli olan Başaklar için partnerini ne olursa olsun yalnız bırakmamak ve destek vermek konusunda kararlar aldırabilir. Partnerinizin sağlığına daha fazla özen göstermeye başlayabilirsiniz. İlişkinizi görev ve sorumluluklar çerçevesinde tekrar değerlendirmek isteyebilirsiniz. Aile olmanın bir ekip işi olabileceğini unutmamak gerekir. Herkes birbirine destek verir ve açıkları kapatır. Mars bu yeniaya kare açı yapıyor, Mars sizlerin ev aile ve yerleşim alanınızda yer aldığı için yeniayın teması güçlü bir biçimde özel hayat temaları içeriyor. Ailenizle evinizde ve aile yaşamınızda mutlu olmak ve bunu sağlamak için görevleri yerine getirmek iyilikte sağlıkta birbirinize destek vermek hatta ebeveynleri de katabilirsiniz bu plana diyebiliriz. Evinizi derlemek toparlamak gerekiyorsa tadilat tamirat işlerini yapmak. Aile içinde yer alabilecek anlaşmazlıklara veya tartışmalara mantıklı yaklaşmak ve duygulardan çok aklın sesini dinlemek bu süreçte yapabileceğiniz en mantıklı şeylerden biri olabilir. İlişkiler ve para gezegeni Venüs Aslan burcundaki geçişine devam ediyor ve sizlerin iş çalışma sağlık ve günlük işler alanınızda yer alıyor. Yeniayın ertesinden ciddi Satürn ile karşıtlık yapacak, bu sebeple iş ve çalışma hayatınızda kalbinizin sesi ve istediği ile, aklınızın ve mantığınızın sesini dinlemek arasında ikilemde kalabilirsiniz. İş hayatında kalbinizin götürdüğü yere gitmek isterken, bilinçaltınızın sesi tedbiri elden bırakmamayı bilinen ve denenmiş olanı sürdürmeyi kulağınıza fısıldıyor olabilir. Satürn’ün sembolize ettikleri her zaman ciddiye alınmalıdır ve onun gör dediği görülmelidir diyerek harika bir yeniay geçirmenizi dilerim.


NAZ BAYATLI





274 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page