top of page

BAŞAK YENİAYI/ POZİTİF DEĞİŞİMLERE AÇIĞIZ

BAŞAK YENİAYI 7 EYLÜL 2021 SAAT: 03:52


HAYATIMIZDAKİ HIZLI DEĞİŞİMLERE UYUM SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ.


14 derece Başak burcunda gerçekleşecek bu Yeniay Uranüs ile olumlu açı yapıyor. Hayatımıza hızlı değişimleri sokacağımız ve yenilikler deneyeceğimiz bir süreç başlıyor. Yeniay haritasında Aslan burcu yükseliyor ve Yeniay da para kaynaklarını sembolize eden alanda yer alıyor. Dolayısıyla birçoğumuz bu dönemde verimli çalışmak, emek harcadığımız bir konuda para kazanmak ve gelir getirecek yeni yollar denemek üzere kolları sıvayacağz. Yeniayın hızlı değişimleri sembolize eden Uranüs ile olumlu açısı sayesinde işlerimizi pozitif bir bakış açısıyla ele alacağımıza, özgür ve bireysel olmak için istekli olacağımıza işaret ediyor. Yeni bir şeyler denemek isteyeceğiz.


Başak yeniayları sağlık, beslenme, temizlik, derlenme toparlanma düzene koyma işlerini, ofis ve çalışma düzenini ele almayı, verimli bir çalışma disiplini kurmayı sembolize eder. Ayrıca bilgisayar işleri, yazılım programları ve evcil hayvanlarla da alakalıdır. Bakım ve özen gösterilmesi gereken her alanda Başağın detaycı ve titiz tutumunu avantajınıza kullanabilirsiniz. Bu dönemde detoks yapmaya veya beslenme düzeninizi ele alacak sağlık programlarına başlamak için ideal bir zamandır.


Yeniayın yönetici gezegeni Merkür bu dönemde Terazi burcunda yer alıyor ve Kiron ile karşıt açı yapıyor olacak. Maddi konularda veya başlatmak istediğiniz her hangi bir atılım veya çalışma için ortak karar alınması gereken durumların olacağına ve bunu yaparken iki tarafı da memnun etmek bakımından orta yolu bulmak için objektif kalarak karar almanız gerekliliği görülüyor. Aceleci sabırsız davranır ve tek taraflı kararlar alırsanız incitici olabilir. Diğer yandan, bir şeyi başlatmak için çok beklemek ve kararsız kalmakta sıkıntı yaratacaktır. Venüs ve Jüpiter arasındaki olumlu üçgen bu süreçte zihinsel işbirliklerinin, eğitsel ve yazınsal işlerin, satış pazarlama veya web siteleri ile ilgili işlerin oldukça bereketli ilerleyeceğini söyleyebilirim. İlişkilerde iletişim kurmak ve paylaşım yapmak, sohbet etmek kişileri birbirine yaklaştıracaktır.


Bu yeniayı Arketipler bakımından anlatmak istersek; yeniayda Venüs Apollon ve Sisyphus ile kavuşumda. Sanatçı bakış açısı, güzel sanatlar, yaratıcılık ve estetik gerektiren işler , dekorasyon ve güzellikle alakalı işler,bu dönemde ön planda olabilir veya el becerisi ve uzmanlığa dayalı ince ayar yapılması ve detaylı çalıştırma gereken işler daha odak noktasında olacak. Ancak Sisyphus tekrarları, sil baştan yapılan işleri sembolize eder. Eldeki işleri bize daha anlamlı ve göze hoş gelecek şekilde bir iki kere karar değiştirerek yapabiliriz. En önemlisi kararlı davranmaktır. Kiron ve Pandora karşıt olacak. Maddi konuların, bütçe ve harcamaların gerçekçi bir analizini yapmalı hesap kitap yapmaya önem vermeli diğer yandan , dürtülerimizi kontrol etmeli aşırıya kaçan alışveriş harcama durumu vb gibi konularda kontrolü elde tutmalıyız. Özellikle Plüton Cupido karşıtlığı bağımlılık ve alışkanlık yapan her şeyin fazlası zarar diyerek ele alınması ve bırakılması için bu yeniay uygun bir zamandır. Jüpiter ile Niobe kavuşumda daha öncede söylediğim gibi ilişkilerde aşırılıklardan kaçınmalı duyguları kontrol altında tutmalı ve iletişim kanallarını açık tutmalı. Atak ve gururlu bir iletişim benimsendiği durumlarda kıskançlık ve üste çıkma duyguları ile ilişkiler ve iletişim zedelenebilir.


Harika bir yeniay döngüsü dilerim.

Naz Bayatlı




300 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page