top of page

BİR KOVA OLMANIN 10 TEMEL ÖZELLİĞİ


KOVALAR ZODYAĞIN İLERİCİ- YENİLİKÇİ-EKSANTRİK-REFORMCU-İDEALİST –DEVRİMCİ-ENTELEKTÜEL-ÖZGÜN- BİREYSEL-DAHİ- ÖZGÜR RUHLU- ÇAĞININ ÖTESİNDEN GİDEN- HÜMANİST-BİLGİ VE ZEKA KÜPLERİDİR.


1. Burçlar Kuşağının Ruhu Hippi renklerine boyanmış aristokratlarıdır. Dünyada insanlar ancak eşit, özgür ve kardeşçe yaşadığı sürece ve uğrunda bir araya gelecek bir idealleri ve bir amaçları varsa yaşanmaya değerdir diye düşünürler. İnsanı insan yapan şeyin rasyonel zekası olduğunu bilir ve entelektüel tutumlarından ve bakış açılarından ödün vermelerine neden olacak insanı banalleştirecek her türlü düşünceden ve davranıştan uzak durmak isterler.

2. Herkes bir bireydir ama kimse özel değildir diye düşünen Kovalar, birilerinin kahramanı olma kavramına pek yüz vermezler. Kitlelerin idolleştirdiklerine takılmazlar. Dolayısıyla, İmtiyazlardan ve hiyerarşik düzenden çok hoşlanmazlar.

3. Meraklı olmasına meraklıdırlar, hiçbir konuyu teğet geçmeden kulak misafiri olurlar, etrafta ne olup bittiğini bilmek onlar için yeterlidir ama kimsenin işine, karmaşasına burnunu sokmayı istemezler. Konunun veya dedikodunun öznesini ve özünü öğrenmekle yetinirler. Duyduklarını veya ona anlatılanları objektif kalarak değerlendirirler, ancak kuzu gibi göründüklerine bakıp koyun sanmayınız inandıklarına ve ilkelerine karşı gelen bir durum söz konusu olursa asla bitaraf kalamazlar işte o durumda soğuk bir mantık ve çelik gibi bir gerçekçilikle sizi dumura uğratabileceklerini bilin.

4. Kan bağından çok ilgi bağına inanırlar. Bazen arkadaşlık akrabalıktan daha kalplerine yakındır. Bir Kova’dan çok fazla sevgi gösterisi beklemek , piyangodan büyük ikramiye çıkmasını beklemek gibidir. Sevgisini sizin en iyi dostunuz olarak gösterecektir.

5. Kovalar, arkadaş canlısı, insanlar arası işbirliği yapmayı ve sosyal ağlar kurmayı faydalı bulan bunu da çok iyi beceren, açık, samimi ve tavırlarında net kişiler olurlar. Herkesle samimi olabilirler ama asla hemen sizinle aşırı bir yakınlık kurmalarını beklemeyin. İlkesiz, Mantıksız, Ivır zıvır konulardan konuşan ve dar kafalı kişilerle pek yakın olamazlar. Hiçbir zaman hayatlarını başkalarını memnun etmek için yaşamazlar, kendi hayat tarzlarını kendileri seçmek ve kendi prensipleri çerçevesinde yaşamak isterler. Bu nedenle gençlik yıllarında genellikle ailenin isyankar kara koyunu olmaları muhtemeldir.

6. Herkesin ne giydiği, modanın o yıl herkese ne dikte ettirdiği, milletin saçını nasıl yaptırdığı, , nerelere güruh halinde gidildiği onları hiç ilgilendirmez. Kova yalın ama elektromanyetik kişiliği, hücrelerinden yayılan otantik karizması ile sizi kendine çeker.

7. Hayat hakkında, olaylara bakış açısında yargıları kesindir, düşüncelerinden ödün vermez hatta sizi kendi fikrine ikna etmekle de pek uğraşmaz sadece aynı fikirde olmadığınızı kabul edecek kadar medenidir , bu onun için problem teşkil etmez ama yeter ki saçmalamayın ve konuyu kişiselleştirmeyin yoksa sizi kestirip hop atar. O candan ve samimi kişi birden size kibirli , uzak ve burnu havada görünebilir oysa bir Kova aklın gücüne inanır ve vardığı sonuçlara duygularını zaten karıştırmamıştır, siz eğer rasyonel bir duruma duygusal nedenlerle yaklaşıyorsanız bu Kovaları sadece uzaklaştırır, duygusal yargılar, kararlar ve çıkışlar onları daha uzak ve mesafeli olmaya iter. Zekanızı çarpıştırdığınız sürece akım devam edecektir. En iyisi konuları çok kişiselleştirmeden evrensel boyutlarda kalmaktır.

8. Kovaları etkilemek veya elde etmek için özgür ruhlarına hitap edebilmelisiniz onları zincirlerle bağlamayın, farklılıklarını ve eksantrik taraflarını yaşamalarına izin verin, arkadaşları ile mutlaka siz de iyi arkadaş olun, art deco tasarımları takip edin, State of art ürünleri, müzik aletlerini veya teknolojik oyun zamazingoları bilin, teknolojik yenilikleri, bilimsel gelişmeleri takip edin. Ne kadar uzaydan düşmüş görünürse mekanlar o kadar iyi. Aslında Kovalar çok eski ile çok yeniyi karıştırmayı sevdikleri eklektik bir zevke sahiptir. Etnik ve otantik kıyafetleri, takıları, dekoratif eşyaları severler. Onlarla şakalaşın, yanında olmaktan sıkılmadığı eğlenceli biri olun, onunla konuşabileceğiniz bir hayat amacınız ve hayat felsefeniz olmalı, arada yalnız kalma ihtiyacına saygı gösterin, evini işgal etmeyin, üstüne abanmayın, nevrotik tiplerden hiç olmayın ama istediğiniz kadar eksantrik olabilirsiniz. Onları sıkar , kıskanır ve bunaltırsanız çocuklarınıza ilerde anneleri veya babalarının nasıl tanıştığını anlatabilecek bir hikayeniz bile olmayacaktır.

9. Kovalar vahşi yaşamı severler, kuşlar, havacılık, gökyüzü ile alakalı herşey ilgilerini çeker, astronomi, astroloji, buluşlar, bilimsel çalışmalar, sosyolojik ve politik konular ilgilerini çeker. Müzikten anlarlar, matematiğe kafaları çalışır. Androjen tiplerdir. Herkesin tırstığı şeyler onları korkutmaz hatta daha da meraklarını cezbeder. Garip kimsenin aklına gelmeyen koleksiyonlar yapabilirler, benim bir Kova arkadaşım nedendir bilinmez ( belki de yükseleni Başak ondan) çocukluğundan beri değişik markalardan tahta iplik makaraları topluyor. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez ama bu konuda otorite oldu koleksiyonu binlerce dolar ediyormuş . Al sana orijinal, eksantrik bir o kadar da yaratıcı ilgi alanına sahip bir Kova kişilik.

10. İşte bu yaratıcı, başına buyruk, IQ yüksek, bağımsız, sizi hep şaşırtan kişiler sadık dostlardandır. İşin güzeli bir Kova diğer Kovaya benzemez her biri kendi nev-i şahsına münhasır kişilerdir. Hayatımdaki tüm Kovalara Mutlu Yaratıcı Macera Dolu ilginç ve gönüllerine göre bir yıl diliyorum.


ÜNLÜ KOVALAR : Farah Fawcet, Jennifer Aniston, Shakira, Justin Timberlake, Bob Marley, Oprah Winfrey, Ellen Degeneres, Abraham Lincoln, Gertrude Stein ( Feminist hareket lideri) Yoko Ono, Virginia Woolf ( yazın dâhisi) Paris Hilton, Lisa Marie Presley, Micheal Jordan, Mia Farrow, Prenses Caroline, Zsa Zsa Gabor, Sarah Palin, Rene Ruso, Nastassia Kinski, Christina Ricci, Denise Richards, Geena Davis, Heather Graham, Kim Novak, Lana Turner.

Sevgilerimle,


Naz Bayatlı





79 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page