top of page

BURÇLARA GÖRE SATÜRN BALIK TRANSİTİ



KOÇ:


Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bilinçaltınızı ruh ve beden bütünlüğünüzü spiritüel konuları sembolize eden alandan geçiş yapacak olan Satürn bu süreçte günlük yaşam ve çalışma temponuzla ilgili hayatınıza katmak istediğiniz neler varsa bu konuda size gerekli değişimleri yapmanız adına destek veriyor olacak. Günlük hayat içerisinde, çalışma temponuzda sağlığınız beslenmeniz ve beden bütünlüğünüz ile ilgili olarak eksikliklerinizi görmek ve bu konuda ne yapmak gerektiğini fark edeceksiniz. Hayalinizdeki ideal olana kavuşmak hayalleri gerçekleştirmek, zihinde ve ruhta sıkışmış vidaları gevşetmek ve ruhunuza iyi gelen ne varsa bunları keşfetmek için içsel bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Diğer yandan, sizde hayal kırıklığı yaratan kendinizi artık kandırmak istemediğiniz görmemezlikten gelmektense artık bu duruma el atayım dediğiniz ne varsa harekete geçeceğiniz bir yıl olacak. ruhunuzun ihtiyaçlarını daha net görmeye başladığınız ve bunları göz önüne alarak hayatınızdan negatif konuları elimine etmeye başladığınız bir zaman olacak.


BOĞA:

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit arkadaşlık alanınızda yer alacak. Arkadaşlık ilişkilerinizde olgunlaşmak, gerçekçi davranmak ve tutum ve davranışlarınızı daha net bir biçimde fark etmenizi sağlayacak bir döneme giriş yapmaktasınız. Topluluklar içinde görev ve sorumluluklarınız artış gösterebilir. Sosyal bilinciniz ön planda olacak, gruplar ekipler ve sosyal faaliyet alanlarında yapacağınız etkinliklerde öne çıkma şansınız var ancak bir yandan da arkadaşlıklarda size iyi gelen veya gelmeyen insanlar ile aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz. Bir gruba entegre olmak ve bir grubun içinde bireysel niteliklerinizi öne çıkarmak ve aidiyet duygunuzu pekiştireceğiniz deneyimler yaşayabilirsiniz. Düşünceler, hayata bakış açısı ve ilkeler alanında sizinle aynı paralelde olan ve olamayan kişilerle denge kurmak adına test edici tecrübeler edinebilirsiniz. Gelecek planları yaparken çevrenizden arkadaşlarınızdan ve içinde faal olduğunuz topluluklardan destek görmek ve bir arada aynı hedeflerle hareket edebilmek ile ilgili tecrübe edineceğiniz bir zamandasınız.


İKİZLER:


Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit kariyer ve toplumsal duruş alanınızda yer alacak. Satürn gibi kariyeri sorumlulukları statü ve prestij kazanmayı sembolize eden bir gezegenin, kariyer alanında geçiş yapması oldukça önemli bir zamana giriş yaptığınıza işarete ediyor. Mesleki yetenek ve becerilerinizi en iyi biçimde ortaya koymak için çaba göstereceğiniz ve uzun süredir edindiğiniz tecrübelerinizi içinde bulunduğunuz topluma/topluluklara, size saygı duymasını istediğiniz insanlara veya iş alanınıza, patronunuza, iş arkadaşlarınıza v.b yansıtmak isteyeceğiniz bir zamandasınız. Bu yıllarda, tecrübe kazanıp mesleki alanda sorumlulukları artırmak, bazen terfi etmek, bazen emekli olmak ve yeni bir yaşam planı yapmak gibi kararlarla da hayata yansıyabilir. İş değiştirmek ve daha mutlu olacağınız bir işe geçmek isteyebilirsiniz. Satürn Balık burcunda çok mutlu olmadığı sularda yer alsa da otorite kavramı içine merhamet empati tolerans ve yardım severlik nitelikleri katılarak güçlendirilebilir. Tüm bunları yapmak mümkün iken, zaman yönetimi yapmak gerekir, zamana ve plana uygun ilerlemeyi ihmal etmemelisiniz. Hayalci olmadan ama sezgilerinizi kullanarak, gerçekçi bakış açısından uzaklaşmadan, Balığın hizmet, fedakarlık ve başkalarına el uzatan tarafını kendinize mal ederseniz başarı kazanmaktan kimse sizi geri tutamaz. Elbette bu dönemde, ebeveyn olmak isteyen veya hali hazırda bu sorumluluğu taşıyan Sevgili İkizler için de aile yuva ve çocuklar ve bu alanda üstlendikleri rol önem kazanıyor. Ev aile ve kariyer yaşamını bir arada ve dengede yürütmek için çaba harcayabilirsiniz. Aile alanında üstlenmeniz gereken sorumluluklar ile iş alanına konsantre olmak arzusu arasında emek sarf etmek gerekebilir. Bunu en iyi şekilde ele alacağınıza eminim ancak yine de plan yapmak öngörülü davranıp çok akışa teslim olmadan önce disiplinli sabırlı mantıklı ve tedbirli davranarak olası zorlukları aşabilirsiniz.


YENGEÇ:


Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu uzun transit; hayata bakış açınızı, bilgiye nasıl nereden hangi kaynaktan ulaştığınızı, inançlarınızı ve düşünce yapınızı sembolize eden alanda gerçekleşecek. İnsanlarla kurduğunuz iletişimde öncelikle karşınızdaki kişilerin kafa yapısı, bilgisi, dünya görüşü ve kendilerini nasıl ifade ettikleri sizler için önemli olacak. Elbette sizin de kendinizi nasıl ifade ettiğiniz veya düşüncelerinizi nasıl bir tonda paylaştığınız sizler için önemli olacak hatta iletişim meselesi bir deneyim alanı olabilir. Hukuki konular veya resmi kurumlarla işleriniz varsa bu işler halledilmek üzere gündeme gelecektir. Yurt dışı konuları, yabancılarla kurulacak bağlar, uzun yolculuklar veya şehir dışı işleriniz bu geçiş ile sizlerin meşgul olduğunuz ve halletmeye çalıştığınız konuların içeriğinde yer alabilir. Bu dönem eksik eğitimi olanlarınız bu eksikleri tamamlayabilir, master doktora tezler ve eğitim başvuruları için adım atabileceğiniz bir zamandasınız. Ancak unutmayalım ki Satürn ancak disiplinle sebatla ve sorumlu bir biçimde çalıştığımız zaman ödüllerini verir. Satürn Balık burcunda pek rahat ettiği bir yerleşimde sayılmaz, bu sebeple planlı ve istikrarlı ilerlemek önem kazanıyor. Toplumsal konulara ve insanlar arası yardımlaşmaya önem vereceksiniz, bu bakış açısına sahip olmayan ve bencillikle hareket eden kişilerle aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz. Spiritüel konular, insana hizmet yardım ve şifa konuları, insanların duygularını ve iyi niyetini sömüren ve bundan faydalanmak isteyen insanların daha fazla farkında olup önleminizi almak isteyeceksiniz.


ASLAN:


Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit ortaklaşa kullandığınız kaynakları sembolize eden alanda gerçekleşecek. Maddi anlamda sizleri ne kadar güçlü olduğunuz ve ayaklarınızı yere ne kadar sağlam bastığınız konusunda farkındalığa taşıyacak yıllara giriş yapıyorsunuz. Paranızı nasıl değerlendirdiğiniz, bütçenizi nasıl koruduğunuz, ödemeler dengesi, ticari atılımlar ve müşterilerden gelen para konularında deneyimler elde edeceksiniz. Satürn bu evden geçerken legal meseleler önem kazanır. Her şeyi kitabına uygun yapmalısınız. Vergi, sigorta, miras işleri, ortaklık temaları, eşle paylaşılan para, ortak yatırımlar gibi konularda yapılması gerekenler varsa bunları kitabına uygun yapmayı ihmal etmemelisiniz. Satürn Balık burcunda çok rahat ettiği bir yerleşimde değildir bu sebeple 3 yıl boyunca paranızı nasıl paylaştığınız nasıl kullandığınız çok önemli olacaktır. Küçük yazıları okumayı ihmal etmeden, paranızla ilgili her konuda iyice emin olmadan bilgi almadan adım atmamalıdır. İş ortaklıkları da kurulabilir ancak Balığın sembolize ettiği aşırı iyimserlik fedakarlık ve sizi aşan kayaların altına elinizi sokmamalısınız. Parayı tutmak sizler için önemli olacak.


BAŞAK:


Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit evlilik, uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşecek. Bu uzun süreçte, ciddi ilişkiler kurmak, ilişkilerde daha fazla sorumluluk yüklenmek ve iş birlikleriniz varsa bunları güçlü ve sağlam temellere oturtmak için çaba sarf edebilirsiniz. Satürn Balık burcunda çok rahat ettiği bir yerleşimde olmayacak. Fedakarlıkları ve özverili davranmayı sembolize eden bu burçta Satürn sizi duygusal anlamda bağlandıklarınızı ve kendinizden fedakarlık ettiklerinizi daha net ve derinden görme farkındalığı getirecektir. Bu bağlamda ilişkilerde nasıl bir tutum belirlediğinizi ve sizi zorlayan ilişki kalıplarını fark edebilir ve eğer gerekli buluyorsanız bu konularda elde ettiğiniz tecrübeler ışığında sağlam adımlar atabilirsiniz. Tecrübe olgunlaşma ve kendini tanıma konularında Satürn gibisi yoktur. Bazılarınız için ciddi resmi beraberlikleri hayata taşıyabilecek bu transit, eğer zaman içerisinde ilişkilerde göz ardı ettiğiniz üzerinde düşünmediğiniz zorluklar varsa Satürn bu konulara daha çok dikkatinizi çekecektir. Karşınızdakilere şefkat merhamet ve anlayış göstermek gerekecektir. Karşınızdaki kişilerin dediklerine kulaklarını tıkamış ve ilişkideki gerçekleri görmemezlikten gelenleriniz varsa bu temaları önünüze taşıyarak sizleri başarmak ve üstesinden gelmek üzere motive edecektir.


TERAZİ: :


Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit günlük yaşam, sağlık ve çalışma düzeninizi sembolize eden alanda yer alacak. Bu dönemde iş hayatınızı yeniden şekillendirecek adımları atmaya başlayabilirsiniz. Sizi zorlayan, üzerinizde stres yaratan çalışma koşullarını daha net ve derinden hissetmeye başlayabilirsiniz. İş değiştirmek, işe başlamak veya kendiniz iş kurmak için istekli olabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınız ile ilişkilerinizi yeniden yapılandıracak bir etki olabilir. Üstlendiğiniz sorumlulukları kararlılıkla ilerletmek sizin için önemli olacaktır. Tüm bunların ötesinde, sağlığınızı ve ruh/beden bütünlüğünüzü ön plana almalısınız. Yeme içme düzeninizi veya bedeninizi korumak güçlendirmek için egzersiz yapmayı önemsemelisiniz. Zayıflamak için adım atabilir, kemik dişler cilt sağlığınıza daha fazla özen gösterebilirsiniz. Satürn çalışma hayatınızda emek vakit nakit dengesini iyi kurmalı ve mesleki yeteneklerinizi geliştirmek için çaba sarf etmelisiniz. Görev ve sorumluluklarınızın artış göstereceği bu dönemde çalışma prensibinizi yeniden yapılandırarak daha verimli olmanın yolunu bulacağınızı düşünüyorum. Çalışkan ve istikrarlı bir tutumla başarıyı yakalayabilir, profesyonel yeteneklerinizi geliştirebilir ve odaklandığınız hangi alansa bu konuda uzmanlaşacağınız önemli yıllara girmektesiniz.


AKREP:


Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit aşk romantizm ve yaratıcılık alanınızda gerçekleşecek. Satürn bu alandan geçerken ilişkiler aşk hayatı ve flört yaşamı daha ciddi ve sorumluluk içeren bir tona bürünür. Bazı Akrepler kendisini hayatta gerçekten neyin mutlu ettiği , ne yapsa hayattan daha fazla zevk alır, hatta ilişkilerde neyin mutlu etmediği konusunda derinden düşünmeye başlayabilir. Aşk hayatında duygu alışverişi konusunda eksiklikler hissedebilirsiniz. Karşınızdaki kişinin ilişkiye ne kadar yatırım yaptığı ve beraberce bu ilişkiyi nereye taşıyacağınız ile ilgili farkındalık yakalayabilirsiniz. Bazı Akrepler için yaratıcı çalışmalar çok daha önemli olacak ve yetenek ve becerileri daha profesyonel ve kapsamlı bir biçimde ele alabilirsiniz. Hobilerinizi işe dökmek ve bu işlerden para kazanmaya yönelebilirsiniz. Burcunuzda bu yılda tutulmalar meydana geleceği için ilişkiler, sosyal yaşam ve yaratıcı işler oldukça ön plana çıkacak. Duygu dünyanızda sizi güçlendirecek ve sınır çizemediğiniz durumlarda daha istikrarlı ve gerçekçi davranmak için güç toplayabilirsiniz. Mayıs ayında ilişkiler alanınıza Jüpiter geleceği için bu yıl ve gelecek yıl ikili ilişkilerde iş ortaklıklarında ve evlilik alanında şanslı olacağınız bir sürece girmektesiniz.


YAY:


Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit ev aile özel yaşam ve yerleşim alanınızda yer alacak. Ev yaşamı ve özel hayatınızda ne kadar mutlu memnun ve tatminkar olduğunuzu düşüneceğiniz ve eğer bu konuda eksiklikler varsa bunu ele alarak sağlam temeller atmaya çalışacağınız uzun bir döneme giriş yapacaksınız. Aile yaşamı, ebeveynlerle ilişkiler, aile büyüklerinin iyiliği ve sağlığı, yerleşimle ilgili kararlar önem kazanıyor. Bazı Yaylar bu dönemde taşınmak ev değiştirmek kiralamak taşınmazların alım satımı ile ilgili konularla meşgul olabilirler. Ev kurmak taşınmak şehir veya ülke değiştirmek için adım atabilirsiniz. Bazı Yaylar bu dönemde evden çalışmak veya iş kurmak üzere plan yapabilirler. Ev yaşamınızı düzene sokmak, özel yaşamınızda yeniden yapılanmak, evde rahat etmek veya ev ile ilgili sorunlar varsa bunu ela alarak düzeltici ve yeniden düzenleyici planlar yapmak ve çözümler bulmak için çaba harcayabilirsiniz. Satürn genel anlamda dip alandan geçtiği dönemlerde kişiler çoğunlukla, majör yaşam kararları alıp belli değişiklikler yaparlar. Evlenmek ev kurmak iş kurmak yer değiştirmek veya evden ayrılmak gibi konular söz konusu olabilir. Nerede yaşamak ve nasıl mutlu olacağınızı derinden düşüneceğiniz ve bu konuda önemli kararlar alıp değişim yapacağınız yıllarda olacaksınız.


OĞLAK:


Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit iletişim alanınızda gerçekleşecek. Burcunuzun yönetici gezegeni olması sebebiyle, Satürn’ün yeni bir burca geçiş yapması sizler için bir yaşam hedefi değişikliğine işaret edecektir ve Satürn’ün Balık’ta yer alması ve burcunuza iyi açılar yapacak olması sizler için bu değişimleri yapabilmeniz adına destekleyici olacaktır. Satürn zihnimizi mental yapımızı ve sol beynimizi sembolize eden bir gezegen olduğu için bu 3 yıllık dönemde daha fazla gerçekçi ve pragmatik düşünmeye ve sağlam kararlar almaya yöneleceğiniz aşikar. Öğrenmek bilgi toplamak dersler kurslar eğitimler önem kazanacak. Kitaplar, baskılı malzemeler ve zihinsel projeler ön plana çıkacaktır. Şimdiye kadar öğrenmiş olduklarınızı veya kazanmış olduğunuz tecrübeleri ortaya koymak ve bu alanda prestij kazanmak için şansınız var. Yakın çevre ilişkilerinde daha sınırlarınızı belirleyici ve hayır diyebilen bir tutumla hareket edebilirsiniz. İletişimde ve yakın ilişkilerde nasıl davrandığınızı daha net ve objektif olarak farkına varabilir ve kendinize yeni bir düşünce yapısı belirleyip güç kazanarak yolunuza devam edebilirsiniz. Kardeşler yakın akrabalar ve komşularla ilişkilerde daha sorumlu vicdanlı ve toleranslı bir tavır ile hareket edebilirsiniz. Araç ve gereçlerin kullanımında uzmanlaşmak ustalaşmak gerekebilir. Dimağınızı ve bilgi dağarcığınızı geliştirip zihinsel yanınızla öne çıkacağınız ve başarı kazanacağınız aşikar. Elbette Satürn her zaman hediyelerini bize emek vakit nakit dengesine önem verdiğimiz iradeli istikrarlı ve planlı davrandığımız zaman verir. Bunlara dikkat ederseniz başarısız olmak mümkün değildir.


KOVA:


Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için bu transit para alanınızda gerçekleşiyor. Maddi konuların ve maddi konularda ne kadar değer yarattığınız sizler için önemli olacağı bir döneme giriş yapmaktasınız. Öncelikle Satürn bu alandan geçerken kişinin para bilinci gelişmeye başlar. Para kazanmak, paranızın doğru değerlendirilmesi, ve birikimlerinizi korumak önem kazanır. Ayrıca, paraya çevrilebilecek yetenek bilgi ve becerilerinizi artırmak ve geliştirmek için itilim duyabilirsiniz. Bazı kişiler kendi işini kurmak için adım atabilir. Var olan işini veya ticari atılımınızı geliştirmek için çaba harcayacaksınız. Bu dönemde bütçenizi dikkatli yapmalı ve itidalli ilerlemelisiniz. Akılcı bir mali planla ve yatırımla gelirler artabilir. Diğer yandan, Satürn bu alana yerleştiği zaman genellikle kişilerde kemerleri sıkmak ve parayı dikkatli harcamakla ilgili bir eğilim artıyor. Ancak istikrarlı büyüme ve kazançlarda yavaşta olsa itidalli bir tavır benimseyerek kaynaklar sağlama alınabiliyor. Eğer şu ana kadar emek vakit nakit düzleminde rasyonel davranmamış ve paranızı ve para kazanma kaynağınızı iyi değerlendirmemişseniz veya dışsal etkilerle kazanç kaynaklarınız kısıtlı kalmışsa bu dönemde daha karamsar bir mali profil içinde olmak ta olasıdır


BALIK:

Deneyime dönüşen ve farkındalık yaratan derslerimizi, bizi olgunlaştıran temaları ve kariyer konularını sembolize eden karmanın efendisi Satürn bu yıl burç değiştirecek ve 7 Mart’ta 3 yıl boyunca geçiş yapacağı Balık burcundaki transitine başlayacak. Sizler için oldukça önemli yılların başlangıcına işaret eden bu geçiş sayesinde yeni bir yaşam planına veya bakış açısına doğru ilerleyeceğiniz bir dönemde olacaksınız. Hayatınızı daha istediğiniz biçimde yaşamak için yeniden yapılanabilirsiniz. Kariyerinizi ciddiyetle ele alıp, gereken uzmanlaşmayı sağlayacak adımları atacaksınız. Beceri ve yeteneklerinizi geliştirecek ve mesleğinize daha profesyonel bir bakışla odaklanacaksınız. Satürn ödüllerini ancak emek vakit nakit düzleminde akılcı ve sorumlu davranan kişilere sunar. Bu bakımdan, işinizi yaparken ve gelecek planlarınızı oluştururken istikrarlı ve planlı davranmak önem kazanıyor. Aklı selim bir planla ve bu plana sadık kalarak çalışkan bir tutumla ilerlemeyi benimsemelisiniz. Ruh ve beden bütünlüğünüze önem vermeli, dişleri, kemikleri, cildi ve iskelet yapınızı korumayı ve desteklemeyi ihmal etmemelisiniz. Satürn Balık burcunda sınırlarınızı iyi çizemediğiniz yaşam alanlarınızı belirleyip bu anlamda ilkeli ve iradeli davranmalı ve gerekiyorsa hayır demeyi denemelisiniz. Sizi zayıflatan ve güçsüz bırakan maddi ve manevi durumların daha net ve açık bir biçimde göz önüne çıkacağı bu dönemde, sizin de bu anlamda bir farkındalık yakalayarak bu durumu lehinize olumlu bir biçimde dönüştürmenin yollarını keşfedeceksiniz. Satürn burcunuzdan geçerken, kendinizi bireysel olarak güçlendireek, tek başına ayaklarınızın üzerinde durmak için olgunlaşacaksınız. Hayallerinizi ve ideallerinizi daha net bir biçimde yaşama katmak ve somutlaştırmak için gereken iradeyi bulacaksınız. Kariyer ve evlilik yaşamında ya da iş ortaklıklarında temeli sağlamlaştırmak ve ruhunuzdan gelen iç sese odaklanmak için bu transit size gereken gücü verecektir. Hüzün melankoli kurban olma rolü ve dağılmışlık yaşamadan, konsantrasyonunuzu düşürmeden, sezgilerinizi dinleyerek, spiritüel yanınızı güçlendirerek bu geçişi avantajınıza çevirmek için hiçbir engele takılmadan geçireceğiniz verimli bir 2.5 yıl dilerim.



Naz Bayatlı

.








937 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page