top of page

KİRON-KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUMU NADİR GELEN FARKINDALIK KAPISI


İKONİK KAVUŞUMLAR

 

Karmanın tekrarı ve gerçekleştiremediğimiz eylemlerin hesap defteri tekrar açılıyor. Gökyüzünde 9 -27 Şubat arasında oldukça nadir bir kombinasyon yer alıyor. Yaralı Şifacı Kiron ve Kuzey Ay Düğümü Koç burcunda kavuşumdalar.


Ruhumuzda taşıdığımız yaraların, çaresizliklerin ve bizi güçsüz bırakan deneyimlerin izini taşıyan Kiron gökyüzünde Koç burcunda geçirdiği yolculuğuna devam ederken, çok nadir gerçekleşen bir kavuşuma denk geldi. Tutulmaların gerçekleşeceği burçları belirleyen ay düğümlerinin Koç burcunda yer alan kuzey tarafı ile kavuştu. Dolayısıyla, tutulmalar 18 ay boyunca Koç Terazi burçlarında gerçekleşecek.


Kuzey Ay Düğümü farkında olmamız gereken eksik taraflarımızı sembolize ederken, bir yandan da bilincimizi yeni olasılıklara açarak ruh ve beden bütünlüğümüzü tamamlayabileceğimizi bize hatırlatır. Denemeden yaşamadan öğrenemezsin. Dolayısıyla bu konulara doğru kapıyı aralayabilmek için irade ve kararlılık gerekir. Güney Ay Düğümü, ruhsal bilinç altı ve karmik özellikler taşıyan bir göstergeyken, kuzey ay düğümü fiziksel bedensel dış dünyayla ve zihinle alakalıdır. Farkındalık ve tekamül yolculuğumuzun gelecek planını sembolize eder.

Kiron ve KAD kavuşum yaptığı zaman farkındalık kazanmamız gereken konularda hiç denemediğimiz, denesek te yapamadığımız ya da yaparken yaralandığımız konulara işaret ediyor.  Yaptığımız farkında veya değil yanlışların bedelini ne şekilde ödeyeceğimize de işaret eder.


Koç burcu cesaret göstermenin dürüst olmanın eyleme geçmenin atılım yapmanın ve bireysel özgürlüklerini ele almanın önemli olduğu bir mizaç taşır. Koç hangi evinizde ise bu alanda bir kapıyı açmak için cesarete ihtiyacınız olduğunu fark etmelisiniz. Koç çocuksu bir Ego taşır. İstiyorum hemen şimdi acele bekleyemem ruhundadır. Hemen harekete geçer ve dürtüsel bir atılışla ilerler. Yolda Düşer kalkar üstünden tozları silker veya eli yanar parmağını üfler yine yola devam. Ders alır mı hayır aynı yerde bir daha düşer kalkar ve dürtüsel bir gayretle ve güçle yoluna devam eder. Seçimlerimizi yaparken cesaret göstermeliyiz özgürlüğümüzü ele almalıyız ama dürtüsel plansız ve düşüncesiz bir biçimde ilerlersek yaralanabileceğimize egomuzun isteklerinin hem kendimiz hem de başkaları için de yaralayıcı olabileceğine işaret ediyor.

Benlik duygumuzu güçlendirmeli, ama çok güçlü benlik duygusu ile hareket etmenin yaralayıcı olduğunu da görmeli.


Kendi bireysel savaşımızı hangi alanda vermemiz gerekiyor. Doğum haritasında Koç hangi alanda yer alıyorsa o alanda yeni bir yolculuk yapmak, farkında hareket etmek eyleme geçmek veya eyleme geçemediğimiz cesaret edemediğimiz ne varsa bunu görmek gerekir. Eğer harekete geçmezsek karma döngüsü eskiyi tekrar etmeye devam edecektir. Seçim yapma zamanındayız.


Savaşlar savaşın açtığı yaralar, neden savaştığımızı anlamak ve hem bireysel savaşlarımız hem kolektifin çektiği acıları derinden hissetmek ve yeni çözüm kapılarını cesaretle açmak durumundayız.


Bu ikili 1969 yılında 0 derece Koç burcunda kavuştular, 2008 yılında Kova burcunda kavuştular, bu nadir mi nadir kavuşum insan bilincinde yeni iyileşme tedavi farkındalık ve yardımlaşma kapıları açacaktır. Tutulma enerjisi ile Mart-Nisan aylarında gerçekleşecek tutulmalarla bizi yaralayan temaların, güçsüz kaldığımız alanların ve zihnimizde yeni kapıların açılması için neler yapabileceğimizi göreceğiz. Yaralarımızı daha derinden keşfedeceğiz ve ihtiyaçlarımızı daha iyi fark edeceğiz.


Bedensel olarak zihnin güçlenmesi,  sağlık alanında baş bölgesi, kafatası, gözler, kaslar, kan alanında gelişmeler haberler,  enerji kullanımı, zihin kontrol, spor, harekete ve eyleme geçmek bunun yapılamamasına dair nedenler, asker polis güvenlik güçleri, gücün kullanımı, kontrolsüz gücün güç olmadığı, savaş araçları ve savaş ve barış konuları gündemimizde olacak konulardan olacaktır.


Naz Bayatlı


Çok Nadir Bir Kavuşum Yaşıyoruz. Karma tekrar mı edecek yoksa yeni bir yol mu açacağız.
Kiron Kuzey Ay Düğümü Kavuşumda

 

 

 

181 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page