top of page

KOÇ BURCUNDA DOLUNAY


9 EKİM 2022 SAAT 23:54 16 DERECEDE


Koç burcunda gerçekleşecek olan bu dolunay Yaralı Şifacı Kiron ile kavuşumda ve diğer gezegen etkileri bakımından da zorlu bir dolunay olacağa benziyor. Bir patlama kıvamında geçecek olan bu lunasyon hepimize enerji patlaması ve harekete geçme meselesi getirirken bir yandan da öfkemizi yönetmek gerekecek, sabırsızlık telaş acele ve tahammülsüzlükten kaynaklanan duygusal stresler yaşayabiliriz. Hem kalbimizin götürdüğü yere bir an evvel gitmek isterken hem de ilişkileri dengede tutmak ve zarar vermemek için çaba sarf ediyor olacağız. Acele etmekle bekleme bekletilme modu arasında geçecek olan bu dolunay süreci rekabet öfke ve ego eğilimlerini de açığa çıkarabilir. Bizi motive edecek heyecan ve dinamizm katacak etkilerinin yanı sıra ilişkileri de bir yandan iyi tutmak için dengeli davranmak mecburiyeti doğuyor.


VENÜS artık yönettiği Terazi burcunda geçiş yapıyor ve Güneş ile kavuşumda ilerleyeceği için ve dolunaya da karşıt açı yapacak olması sebebiyle ilişkiler teması oldukça göz önünde olacak. Evlilik uzun süreli ilişkiler iş ortaklıkları sosyal yaşam alanında ve organizasyonların içindeki ilişkilerin iyi yönetilmesi şart olacak. Herkesin fikri alınarak ortak kararlarla ve gerekiyorsa özveri göstererek ilerlemek gerekiyor. Hak hukuk gözetmeyi adilane kararlar almayı unutmamalıyız. Yoksa bir taraf her şeyi kendi yaptığından ve diğer tarafın yeteri kadar elini taşın altına sokmadığından şikayet edebilir.


Dolunayın en zorlu açılarından biri Mars ile Neptün arasındaki kare. Bu etki 15 Ekim’e kadar devam edecek. Enerjimizi yönlendirdiğimiz konularda bizim için öncelik sıralaması yapmak şart görünüyor. Zira enerjimiz dağılabilir, odaklanmakta ve hedef tutturmakta zorlanabiliriz. Kendimizi veya başkalarını enerjimizi yapmak için yola çıktığımız işleri yaparken yanlış değerlendirme yapabiliriz doğru beklentiler ile hareket etmek gerekebilir çünkü bu bir yanılsama açısıdır. Yanıltıcı ve dağıtıcı etkilerini de göz önünde bulundurarak iyice araştırma yapmadan bir şeye evet deyip kabule geçmemek avantajımıza olacak. meteorolojik aşırı etkiler olabilir, doğal gaz ve enerji kaynakları ile ilgili haberler duyabiliriz, denizler ve deniz yolları ile ilgili zorlanmalar yer alabilir, deprem ve seller ile ilgili haberler duyabiliriz. Dolandırıcılık ve göz boyayan yanlış yönlendiren haberlere karşı tetikte olmalı.


Plüton 6 aydır sürdürmekte olduğu Retro hareketini sonlandırmak üzere durağan konuma geçiyor ve ne zaman ileri gitmeye hazırlansa üzerimizde büyük baskı hissedebiliriz ve bunca aydır geri planda kalan sakladığımız bastırdığımız gizlenen ne varsa açığa çıkmak üzere harekete geçer.


Dolunayın diğer bir zor açısı da Satürn ve Uranüs arasında yer alan kare açı. Bu iki ağır top kare açı yaptığı zaman açıkçası düzen değiştiren, planları ani değişikliğe uğratan ve finansal anlam da evdeki hesabın çarşıya uymadığı zamanlardır. 2021 Şubat ve Aralık aylarında bu karenin aynısı gerçekleşmişti . ekonomik göstergelerin sürprizler yaptığı zamanlara denk gelmişti. Sıra dışı dalgalanmalar göze çarpmıştı. Kişisel anlamda yerleşik düzende yapabileceğimiz mecburi değişiklikler olabileceğine işaret ediyor. Değişmeyen tek şeyin değişim olgusu olduğunu kabul ederek taze enerjileri kucaklamaya girişelim.


1 Nisan 2022 da gerçekleşen Koç yeniayının ardından bir atılım enerjisinin ortaya çıktığı ve bahar döneminin başladığı o zamandan bu yana 6 ay geçti ve artık sonbaharın izlerinin daha net hissedilmesi bu dolunaydan sonra başlayacaktır. Amerikan yerlilerinin veya doğaya odaklı inançların çoğunda bu dolunay 10 Eylül de gerçekleşen Balık burcundaki Hasat Dolunayının ardından bizi kışa hazırlayacak enerjilerin biriktirildiği zamandır ve AVCI DOLUNAYI adını alır. Diğer adları Sanguine veya Kanlı Ay dır. Yaprakların toprağa dökülmesine hazırlandığımız bu sonbahar döneminde karanlığın içinden ışık bulmaya ve enerjimizi bu KOÇ DOLUNAYI ile yukarı çekmeye çalışalım.


BURÇLARA GÖRE KOÇ DOLUNAYI ETKİLERİ


KOÇ: İlişkilere odaklanmaya aşka ve bağlılık yaşamaya hazırlanın. İlişkiler gezegeni Venüs sizlerin evlilik partnerlik ve iş ortaklıkları alanınızda yer alıyor. Hayatınızdaki özel kişiyle kalbinize iyi gelecek duygular yaşamak çok olası, kalbi boş olanlar bu dönemde ideallerindeki ilişkiyi bulmak kurmak ve yakalamak için istekli olacaklar ve Koç’un enerjisi ile harekete geçecek ve atılgan davranabilecekler. Burcunuzu pırıl pırıl aydınlatacak bu dolunay sayesinde kendinizi ortaya koyacağınız başarı fırsatları kapıyı çalacaktır. İnisiyatif almanız ve hızlı harekete geçmeniz oldukça mümkün. Ancak bu ayın başında eski yükler sorumluluklar tekrar kutudan fırlayacak ve iş hayatınızda sizi ekstra yükleri sırtlanmaya zorlayarak işinizi artıracak. Burada göz önünde bulundurmanız gereken kim olduğunuzu gücünüzü ve yapabileceklerinizi hafife almadan özgürlüklerinize ve sizi siz yapan özelliklerinize sahip çıkın zekanızı enerjinizi ve liderlik öncülük edebilecek ruhunuzu açığa çıkarmaktan geri durmayın. Sağlığınıza özellikle baş bölgenizin korunmasına özen gösterin. Baş ağrısı migren soğuk algınlığı üşütme ve yüzle ilgili konularda ekstra bakım yapmak önem kazanıyor. İletişim kurmak yazmak anlatmak eğitimler yolculuklar ve yakın çevre iletişimi ile zihinsel projeler bu sonbahar sizleri çok meşgul edecek konulardan olacak.


BOĞA: Bilinçaltınızı aktif kılacak sizi hem iç dünyanızı araştırmaya hem de kolektife dair yapılacak işlere odaklayacak bir zamandasınız. Rüyalarınız artabilir terapilere ve şifa getirecek iyileştirici çalışmalara yönelebilirsiniz. Ruh ve beden bütünlüğünüzü sıkı bir biçimde ele almak ve sağlığınızı çalışma düzeninizi günlük hayat temponuzu ele almak ve dengelemek için hayat sizi zorlayabilir. Durmak istemeyeceksiniz ama bir yandan da yapılacak işlerin hızı yoğunluğu temposu size içsel telaşlar getirecek. Öfke kontrolü yapmak ve telaşlardan arınarak sakin bir meditasyonla içe dönüş yapmak için kendinize zaman ayırın. İşiniz ve günlük hayatınız arasında denge kurmak ayın en önemli teması bunu yaparken insan ilişkilerinde de diplomasi yapmak şart gibi duruyor. Burcunuzun yönetici gezegeni VENÜS güçlü Terazide ve Sanata güzelliklere kolektife yönelik işlere yönelmek size iyi gelebilir, insanlara öncülük edecek onların içsel zenginliklerini bulmaya yardım ederek veya canlı renklerinizi gösterecek ve gerçekten kim olduğunuzu ortaya koyacak faaliyetlere katılarak Koç enerjisini kendinize katabilirsiniz. En derin en karanlık en saklı taraflarınızı insanlarla veya sevdiğiniz kişi ile paylaşmak bu ay size iyi gelecek.


İKİZLER: Koç dolunayı sizlerin sosyal yaşam alanında gerçekleşiyor. Sosyal hayatınızın parlayacağı ve sizi harekete geçirecek etkilerin yer alacağı bir zamandasınız. Başkaları ile bir takım bir ekip olarak çalışmanın dinamiklerini belirleyecek bir dönemdesiniz. Bazı çevrelerle ve arkadaşlarla daha yakın ve dinamik bir bağ kurmaya doğru ilerlerken sizi yarı yolda bırakanlarla veya kafanız uyuşmayanlarla mesafeyi koymak istediğiniz bir zamanda olabilirsiniz. Yeni gelecek projeleri ve planlarıyla ve içine arkadaşları gruplarınızı veya sosyal klüpleri, kuruluşları içine alan çevrelerde aktif olacaksınız. Etkinlikler planlama zamanındasınız. Burcunuzun yönetici gezegeni MERKÜR 10 Ekimde aşk ve romantizm alanınıza giriş yapıyor zaten dolunay esnasında ilişkiler gezegeni Venüs te bu alanda Güneşle birlikte aşka romantizme ve yaratıcılığa dair ne varsa bunları yaşamak için size ideal bir zaman sunuyor. Dolunayın yönetici gezegeni Mars da burcunuzda sevgili İkizler ne aktif yoğun hareketli bir zamandasınız yerinizde durabilir misiniz bilemiyorum. O zaman çıkın gezin eğlenin sosyalleşin aşka adım atın ilişki hayatınızı canlandırın ve kalbinizi yeni olasılıklara açın.


YENGEÇ: Dolunay sizlerin kariyer ve iş hedefleri alanınızda gerçekleşiyor. İşinize harcadığınız enerjinin ve başardıklarınızın ön plana çıkacağı bir dönemdesiniz. Bu süreçte yapmak istediklerinizi başardığınız için kendinizle gurur duyabilir ve kendinize yeni bir yol planı çizmek adına kararlar alabilirsiniz. Bu esnada yapacak çok iş ve görev olacak ve bunları hızla ve beceriyle yerine getirmek için kolları sıvayacaksınız. Venüs aile alanınızda ve Güneşle birlikte yer aldığı için aile arasında denge kuran ilişkileri yöneten düşünceli davranan ve ortak kararlar almak için çaba sarf eden siz olacakmışsınız gibi gözüküyor. Ev ve iş yaşamını dengeye oturtmak yaşam alanınızda hem ilişkilerde hem konfor bakımından rahatlık yaratacak kararları almak size düşüyor. 10 Ekimden sonra Merkür de bu alana dahil olacağı için evi güzelleştirmek tamir bakım tadilat yapmak evde misafir ağırlamak ve aileyle sosyalleşmek oldukça mümkün. Sevdiklerinizle ve ailenizle vakit geçirmek ebeveynlik görevlerinizi yerine getirmek ve yuvanızı mutlu kılmak için inisiyatif alabilirsiniz. Ev almak satmak taşınmak yer değiştirmek veya kiralamak için de uygun bir döneme giriş yapmaktasınız.


ASLAN: Koç dolunayı sizlere bir aydınlanma ve yaşam stilinizi gözden geçirme fırsatı getirebilir. Deneyiminizi artıracak size heyecan katacak tecrübelerin yolunu açacak etkiler yansıtıyor. Yolculuklar geziler eğitimler akademik çalışmalar yaratıcı işler yaparak idealinizdeki fikirleri hayata geçirmek için ateş enerjisinden faydalanabilirsiniz. Gezmeye görmeye önem vereceğiniz bir ay sizleri bekliyor. Sonbahara girerken size enerji katacak sizi canlandıracak keyfinizi yerine getirecek bir yol çizmek zihninizi dağarcığınızı besleyecek yeni şeyler keşfetmenin adımlarını atabilirsiniz. Sanatçı ve güzelliklere açık yanınızı ve kendinizi ifade etme biçiminizi destekleyen Venüs sayesinde hem ilişkilerde hem yaratıcı projelerde başarı kazanmak mümkün. Yakın çevre kardeşler ve komşuluk ilişkilerinde destekleniyorsunuz. İnsanlarla kurduğunuz ilişkilerde uyumlu diplomatik ve sıcak tutumunuz göz dolduracak ve başkalarını motive eden onlara cesaretlenmeleri için yol gösteren tarafınızla prestij kazanacaksınız. Yeter ki paylaşımlar adil ve medeni olsun. Haksızlığa gelemeyeceğiniz yüzeysel insanlara tahammül edemeyeceğiniz günlerdesiniz. Hakkınızı arayacak ve dürüstlüğünüzden fedakarlık etmeyeceksiniz. 10 ekimden sonra Merkür de iletişim alanınıza geçiş yapacağı için yoğun bir iletişim trafiğine hazır olun tamamlanmamış projelerin devamını sağlamak mümkün.


BAŞAK: Koç dolunayı sizlerin finansal alanınızda gerçekleşiyor ve bu dönemde maddi konularda bir tık daha fazla iş halletmek zorunda kalabilirsiniz. Almak için yükseldiğiniz bir şey olabilir veya aileyi eşinizi veya iş ortağınızı almaya ikna etmek istediğiniz bir şey olabilir. Venüs de para kaynakları alanınızdan geçişini 3 hafta sürdürecek ve size maddi konularda denge kurabilmek için enerji verecek bir yandan harcamalar bir miktar artarken bir yandan da kendinizi iyi hissettirecek konulara yönelmek veya yatırım yapmak için kararlar alabilirsiniz. Para alacağınız veya beklediğiniz yerlerden gelecek paralar var olabilir bunları almak için bir fırsat olabilir bu Venüs geçişi. Bu ay sizin veya eşinizin veya bir yakın aile üyesinin psikolojinizi etkileyen konulara el atmak gerekebilir, aile eş veya iş ortaklıkları ile alakalı maddi konularda yorulmuşsanız bu streslere zihninizde bir sınır çekmek isteyebilirsiniz. Sizi krizi ve strese sokan maddi veya duygusal paylaşımlara yönelik kendinizi güçlendirmeniz iyi olacak. bu ay krediler borçlar ödemeler tazminat vergi sigorta miras paylaşımı ile ilgili işlerle uğraşmanız veya uğraşmakta olduğunuz işler varsa bunların sonuçlarını elde etmeniz mümkün.


TERAZİ: Sevgili Teraziler Koç dolunayı sizlerin yakın ve özel ilişkiler alanınızı aydınlatıyor. Eşinizle partnerinizle veya iş ortaklarınızla alacağınız kararlarda veya iletişim kurarken orta noktada buluşmak için çaba sarf etmek zorunda kalacağınız bir tema yer alabilir. Siz itidalli dengeli ve diplomasi yaparak ilerlemek isterken karşınızdaki kişiler tam tersi hızlı telaşlı ve heyecanlı bir ruh ve zihinle yapmak istediklerinin peşinden gitmek isteyebilir. İlişkiler alanında istenmeyen duygusal patlamalar veya tartışma yaratacak huysuzluklar yaşamak istemiyorsanız dediğim gibi sakin ve yapıcı davranmakta selamet olacaktır. Bir yandan da aşk ve romantizm temasının hayatınızda ön plana çıkacağı bir döneme giriyorsunuz. Dengeli ve aşk dolu bir ilişki yaşamak adına kalbinizin sesini dinleyebilirsiniz. Güzelleşmek kendinize bakmak estetik işlerle uğraşmak için tam zamanıdır. 10 Ekim’den sonra Merkür’de burcunuza geri dönüyor bu Retro döneminde sarsılan bozulan dengesi ve gazı kaçan ilişkiler olduysa bunları onarabileceğiniz bir zaman olacak önünüzde. Bununla kalmayarak sözel anlamda kendinizi daha iyi ifade etmeye başlayacak sözleşmeler anlaşmalar yapmak için şansınız olacak ve zihinsel anlamda organize etmek istediklerinizi daha rahat ele aldığınız bir süreçte olacaksınız.


AKREP: Koç dolunayı sizlerin iş çalışma günlük hayat ve sağlık alanınızda gerçekleşiyor. Enerji depolarınızın boşaldığını kendinizi çok yorduğunuzu ve koşturmaktan dolayı bedenen ve zihnen stres yaşadığınızı fark etmenin zamanı gelmiştir belki. Yapılacak en iyi şey bu dönemde telaş heyecan hız ve sabırsızlık hissettiğiniz her anda kendinize sakin kal yavaşla sabret demektir. Kiron bu dolunaya kavuşum yaptığı için acele ve telaş size zarar getirebilir. Bir yandan da cesaretle öncülük ederek yaratıcılığınızı öne çıkarabileceğiniz bir süreçtesiniz. Harcadığınız emeklerin karşılığını almak ve kendinizi öne çıkarmak için adım atacaksınız. Venüs ve MERKÜR bu ayın büyük bölümünde bilinçaltınızı rüyalarınızı kolektifle bağ kurduğunuz alanın içinde transit yapacak. Bu da demek oluyor ki ruh ve beden bütünlüğünüzü korumanın yanı sıra aynı zamanda psikolojinizi de dengelemek arınmak ve sizi mutlu eden güzel şeylerle uğraşmak size iyi gelebilir. İnsanlarla bir arada olacaksınız ve onlara sanatçı sosyal medeni iyi ilişkiler kuran ve yaratıcı tarafınızı göstererek dikkat çektiğiniz bir ay olacak. Kalbi boş Akrepler uzaklarla kurulacak kontakla veya online mecralardan veya iş yeri vasıtasıyla birileri ile karşılaşmak ve hoşlanma ateşini yakmak gibi bir durum ile karşılaşabilirler.


YAY: Koç dolunayı sizlerin aşk ve romantizm alanınızda yer alıyor. Ateş elementinde gerçekleşecek bu dolunay sizlere olumlu enerji verecek. Aşk libido ve macera enerjisinin artacağı bu dönemde kalbinizin sesini dinleyip götürdüğü yere gitmek isteyebilirsiniz. Ancak burada yaralı şifacı KİRON da olduğunu unutmayalım. Telaş ve sabırsızlık yapmak gönül ilişkilerini zedeleyebilir. Savaşçı bir modda istediğimi alırım dürtüsü ile öne atılmak her ne kadar cesaretli olsanız da ters tepebilir. O nedenle dengeli sakin ve karşınızdakinin kararlarını da göz önüne alarak karşılıklı vals yapar gibi bir tempoda orta yolu tutturmak önem kazanıyor. Ne çok atak ve agresif ne çok pısırık ve kararsız olmadan gönül işleri teknenizi bu ay böylelikle batmaktan kurtarabilirsiniz. Elbette bir çoğunuz aşka ve ilişkilere dair keskin farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Düşünmeden öne atılmanın karşıdakini anlamdan dinlemeden sonuçlara hızla varmanın etkilerini değerlendirebilirsiniz. Bu dolunay sizlere bir çok alanda yeni hedefler tutku duyduğunuz konular ve serüvenler getirebilir. Eğlenmek sosyalleşmek yaratıcı enerjinizi açığa çıkarmak için harika bir zamandasınız.


OĞLAK: Bu dolunay sizlerin ev aile ve yerleşim alanınızda gerçekleşiyor. Domestik işler aile ile ilişkiler ve yerleşiminizle ilgili kararlar almak için bu dolunay sizleri aktif kılacak. Evde yapacak çok şeyinizin olduğunu düşünebilirsiniz. Ev işleri derlenme toparlanma veya evden çalışanlarınız varsa kendi işinizle ilgili uğraşmanız gereken temalar ile oldukça yoğun tempoda geçen bir süreçte olabilirsiniz. Taşınmak kiralamak yer değiştirmek başka bir şehre taşınmak gibi konular için karar almaya çalışabilirsiniz. Kiron kavuşumlu bu dolunay ışığında aile ve özel hayatınızda yer alan kişi/kişilerle duygusal krizlerinize neşter atmak mümkün olabilir. Öfkeli veya nobran bit tutum işleri daha da zorlaştıracağı için sakin kalmak avantajınıza olacaktır. Bu dönemde iş hayatınızda kendinizi daha iyi temsil edeceğiniz ve prestij kazanacağınız bir zamandasınız. Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn bu dolunayda Uranüs ile kare açı içerisinde bulunacağından bütçenizi korumak gerekebilir. Sevdiğiniz şeylere daha fazla zaman ve para harcayabileceğiniz bir dönemdesiniz. Yaratıcı işler hobiler ve keyif alanlarına yöneleceğiniz aşikar kendinizi mutlu edecek konular bularak her zaman yaptığınız rutin işlerin biraz dışına çıkmak size bu dönemde iyi gelebilir.


KOVA: Bu dolunay sizlerin iletişim yolculuklar ve zihinsel konuları sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Şu dönemde ne kapı duracaktır ne telefon arayan soran çok olacak ve siz bu iletişim bombardımanı altında işlere yetişmek için zihninizi bir hızlı tren gibi çalıştırmak zorundasınız. Yeni düşünceler zihninizi dolduracak, yaratıcı projeler eğitsel işler start alacak ve yakın çevre ilişkilerinde öncü rol üstlenerek bir çok işin planını projesini yapmak size kalacak. Eğitimler kısa ve uzun yolculuklar baskılı malzemeler görüşmeler ve sosyal medya alanında belki basın yayın veya herhangi bir dijital platformda fikirlerinizi öne çıkarma şansı elde edebilirsiniz. Bu ay red ettiğiniz aklınızın yatmadığı canınızın istemediği ne varsa hayatınıza almaya denemeye razı olacaksınız. İlişkileri daha dengeli kurmak mümkün. Hukuki ve resmi süreçleri olan sevgili Kovalarda bu türden işlerinizi 10 ekimden sonra daha rahatça ilerletebilirler. Kardeşlerle yakın çevreyle veya komşularla alakalı sizi rahatsız eden temalar varsa bu dolunayda bunların su yüzüne çıkıp konuşulması mümkün. Sabırsız telaşlı tahammülsüz ve hızla ilerlemek isteyen tarafınızı bu 15 günlük süreçte biraz törpüleyebilir veya dizginleyebilirseniz işleriniz ve ilişkileriniz pürüzsüz ilerleyecektir.


BALIK: Bu dolunay sizlerin kendine maddi manevi anlamda kendinize güven duymanızı sağlayabilecek bir alanda gerçekleşiyor. Maddi konulara ne kadar değer verdiğiniz para yönetiminiz ve bütçe dengeniz ile ilgili olarak tutumunuzu düşünüp kendinizi dengeye oturtmak isteyebilirsiniz. Ticari girişimler yapabilir kazanç artırıcı gelişmeler yaşayabilirsiniz. İhtiyacınız olan ne varsa bunları belirleyip kendinize daha fazla önem vermenin ön plana çıkacağı bir süreçtesiniz. Değerinizi ortaya koymak adına bir şeyler yapabilirsiniz. Kiron kavuşumlu bu dolunay sürecinde maddi olarak sizi zora sokan yoran aileyle eşle veya iş ortağınızla aranızda yer alan maddi paylaşımın dinamiklerini değiştirecek ve sizi cesaretle kendi bütçenizi yapmak ve yönetmek konusunda kararlı kılacak bir dolunay enerjisi altındasınız. Yeni iş birlikleri yatırım ve kazanç olanaklarının ortaya çıkacağı ve bunlara enerjisi yüksek bir heyecanla el atacağınız günlerdesiniz. Yeni bir iş fırsatı veya teklifi ay başında aktif olabilir.,,,,,,,,,,,,,,


NAZ BAYATLI





59 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page