top of page

KOÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

KOÇ BURCUNDA HİBRİD GÜNEŞ TUTULMASI


20 NİSAN 2023-29 DERECEDE- SAAT: 07:12 DE


KOÇ-TERAZİ AKSINDA GERÇEKLEŞECEK İLK TUTULMA SERİSİ BAŞLIYOR. BU TUTULMALAR 2025’E KADAR SÜRECEK.


20 Nisan’da gerçekleşecek Koç burcundaki Güneş tutulması Hibrid karakterde ve HİBRİD tutulmalar nadir gerçekleşen tutulmalardır. Hibrid tutulmalar tam ve halkalı tutulmanın bir karışımıdır. Ay’ın gölgesi Güneş’i tam kapatamadığı için gölgesi Dünya’nın üzerine düşer ve Ay’ın etrafında tatlı bir kırmızı halka oluşur. 18 ayda bir oluşan Hibrid tutulmalar, bir burç aksında yüzyılda belki birkaç kez gerçekleşir. Dünyadan izlenebildiği alan da kısıtlıdır.

Koç burcundan, Yükseleni ve Ay burcu Koç olan kişiler için özellikle 15-21 Nisan aralığında doğanları daha derinden etkili olacak bir tutulma mevsimine başlıyoruz. Niyetlerimizi daha cesaretle ve ileri atılarak manifest edeceğimiz günlere giriş yapıyoruz. Koç’un ateşi içimizdeki arzuları ve güçlü istemleri harekete geçirecektir.


Tutulmanın yönetici gezegeni Mars 7 aylık uzun İkizler geçişini bitirerek, Yengeç burcuna geçiş yaptı. Mars Yengeç burcunda zorlandığı bir yerleşimdedir. Duygusal anlamda, güvende olma ihtiyacı artar, ev yaşamının, aile konularının, yerleşim değişikliklerinin ve özel hayata ait dinamiklerin oldukça önem kazandığı ve duygusal kararlar almak durumunda olduğumuz bir döneme giriş yapıyoruz. Ebeveynlerimizle daha fazla ilgilenmek durumundayız, kendi anne babalık görevlerimizi daha fazla ele alacağız. Mide, göğüs ve hormonlarla ilgili özen göstermek gereken sağlık konuları bazılarımız için gündemde olabilir.


Hayatımızın hangi alanlarında daha cesaretle, özgüvenli ve motivasyonu yüksek bir tutumla davranmalı bunu düşünmeliyiz. Hangi alanda çaba sarf ediyoruz mücadele ediyoruz ve engellerle karşılaşıyoruz bunları ele almak ve üstesinden gelmek için enerjimizi toparlamak gerekir. Satürn artık Balık burcunda derlenmek toparlanmak ve güçsüz kılan meselelere dair dağılmadan eğilmek ve kararlı adım atmak zorundayız. Bir tarafımız kaçmak istediği bir yaşam alanını hayal ediyor ve ideallerimiz var. Jüpiter’le yakın kavuşum yapan bu tutulma hepimizin gönlünde bir gelecek planı olduğunu, yakalamak istediğimiz şans ve fırsat imkanları olduğunu ve bu yolda hızla ilerlemek istediğimizi sembolize ediyor.


Tutulma Koç’un Anaretik 29. derecesinde gerçekleşiyor. Bu derece kadersel etkiler taşır, üzerimizde zamanın daraldığı, hedefe giderken geciktiğimizi veya geç kalma duygusu ile hareket ettiğimize işaret ediyor. Belki bir an önce gelecek hedeflerimize kavuşmak için sabırsızlanıyoruz. Tutulma Kuzey Ay Düğümü tarafında olacak. Kendimizi yenilediğimiz, hem bireysel hem kolektif anlamda yeni şeylerin başlangıcında olduğumuz önemli bir döneme giriyoruz.

29 derecede gerçekleşecek bu tutulma aslında 21 Mart’ta gerçekleşen Koç yeniayının zihnimizde açtığı kapıların eşiğinde durduğumuzu ve ilerlemek için rampada sorti yapmak üzere beklediğimizi sembolize ediyor. Eskiden geçmişten gelenleri bıraktığımız ve yeni bir plana doğru ilerlemek üzere harekete geçeceğimiz önemli bir başlangıç döneminde olduğumuzu unutmamalıyız. Ve bu yeni gelecek vizyonuna göre plan yapmak ve kendimizi hazırlamak önemli olacaktır. Reaksiyonlarımızı kontrol altına almalı ama eyleme geçmeyi ihmal etmemeliyiz.

UNUTMAMALIYIZ HAYATIMIZDA YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR.


NAZ BAYATLI


BURÇLARA GÖRE GÜNEŞ TUTULMASI ETKİLERİ- YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE OKUYUNUZ.


KOÇ : Sevgili Koçlar bu tutulma burcunuzda gerçekleşiyor ve sizler için yaşamınızda yaklaşık 2 seneye yayılacak yeni bir temanın başlangıç günlerindesiniz. Hayatınızda yeni başlangıçlara doğru ilerlemek ve temiz bir sayfaya açmak üzere planlarınızı devreye sokabileceğiniz şanslı bir dönemdesiniz. Jüpiter etkili bu tutulma sizlere ideallerinize ve heves ettiklerinize yönelik güzel şanslar ve fırsatlar getirecektir. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars bu dönemde Yengeç burcunda, bu sebeple ev ve yerleşim konuları özellikle gündeminizde olabilir. Ailenizle daha yakın olmak ebeveynlerinizi düşünmek ve onlarla ilgilenmek, çocuklarınızla daha fazla ilgilenmek için istekli olacaksınız. Belki bazılarınız başka bir şehirde yaşam kurmak için hayaller kuracak planlar yapacak veya harekete geçecek. Venüs iletişim alanınızda ve yakın çevrenizle çok daha fazla iletişim haberleşme içinde olacaksınız. Kısa yolculuklar ve geziler planlayacaksınız. Eğitimler, yayınlar, kurslar, zihinsel projeler , web siteleri ve sosyal medya mecraları aktif olacağınız alanlar olacak. Merkür Uranüs kavuşumu para alanınızda yer aldığı için yeni para kazanma kaynakları yaratmak ve yaratıcı fikirlerle daha fazla kazanç elde etmek için harekete geçebileceksiniz. Kendinizi Jüpiter ile büyümeye gelişmeye kişisel gelişime ve hayata daha pozitif bakmaya yönlendireceğiniz hızlı hareketli hevesli ve macera dolu bir zamana giriş yapmaktasınız. Tüm yeni başlangıçların size şans getirmesi dileğiyle.


BOĞA: Koç burcundaki Güneş Tutulması sizlerin bilinç altınızı , ruh ve beden bütünlüğünüzü sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Her şeyden evvel, sizi motive eden, sizi hayata bağlayan ve size macera hissi verecek konuların ne olduğu konusunda bir daha düşünmelisiniz. Yorgun hissettiğiniz ve zihinsel streslerin arttığı bir dönem olabilir. Hayatınızı bireysel hedeflere yönelttiğiniz ve kimsenin boyunduruğu altında olmadan özgürce hareket ettiğiniz bir ortama çok ihtiyacınız olabilir. İş alanında ve çalışma ortamınızda değişiklikler yapmak veya elde olmayan nedenlerle meydana gelen değişimleri ele almak ve pozitif bir tutumla yönetmek için Jüpiter size şans verecektir. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs İkizler burcunda ve para kaynakları alanınızda geçiş yapıyor. Bu dönemde harcamalar artabilir. Alışveriş yapma arzunuz öne çıkabilir, diğer yandan zihinsel becerilerinizi hızla fırsata çevirecek yaratıcı fikirlerle dolu olabilirsiniz. Sürpriz işler çıkabilir ve kaynaklarınızı büyütmek için şans gelebilir. Kazanç kalıplarınızı değiştirmek çeşitlendirmek istediğiniz ve birikimlerinizi sağlama almak için çaba sarf ettiğiniz bir süreç başlamakta. Burcunuzda yer alan Merkür ve Uranüs sayesinde, aşina olduğunuz kalıpların kırıldığı belki düzen değiştirecek yeni planların içinde olduğunuz günlerdesiniz.


İKİZLER: Koç burcundaki Güneş Tutulması sizlerin sosyal yaşam alanınızda gerçekleşiyor. Arkadaşlıkların, grup aktivitelerinin, ekiplerle yapılacak çalışmaların arttığı ve ileriye yönelik yapacağınız atılımların projesini düşündüğünüz zamanlardasınız. Jüpiter kavuşumlu bu tutulma sizlere arkadaşlarınızdan ve çevrenizden gelebilecek şans ve fırsatlar olabileceğine işaret ediyor. Derdini söylemeyen derman bulamaz. Yapmak istediklerinizi çevrenizle paylaşın gerekiyorsa destek isteyin amaç ve ideallerinizi gerçekleştirmek için yanınızda yer alacak ve sizinle beraber mücadele edecek ve çaba sarf edecek dostlar bulacaksınız. Burcunuzda geçişini sürdüren Venüs sayesinde hem iletişim alanında hem de ilişkilerde aktif bir dönemdesiniz. Kendinize bakmak, eğlenmek ve hayatın tadını çıkarmak için Venüs etkisini kullanmayı ihmal etmeyin. İkili ilişkilerde sohbeti bol, zihninizi harekete geçiren ve merakınızı celbeden yeni birileri ile tanışmak olası. Bazılarınız için bir arkadaşlığın ilişkiye dönüşmesi de çok olası. Enerji ve mücadele gezegeni Mars bu tutulmada yengeç burcunda geçiş yapıyor ve maddi kaynaklar alanınızda yer alıyor. Aileye eve ve ebeveynlere yönelik harcamalar artabilir veya eşinize daha fazla maddi destek olmak gerekebilir, ayrıca bu dönemde aileye manevi ve duygusal destekte bulunmak önem kazanıyor. Siz de öz değerinizi bulmak ve sevdikleriniz gözünde değerinizi hissetmek konusunda hassas ve duyarlı olacaksınız. Güvende hissetmek maddi gücünüzü korumak ve artırmak birincil hedefiniz olacak.


YENGEÇ: Koç burcundaki Güneş Tutulması sizlerin kariyer alanınızda gerçekleşiyor. Kariyer alanınızda ve mesleki konularda güçlü başlangıçların ya da değişimlerin yer alacağı uzun bir sürecin işaret fişeği bu tutulma ile hayata geçiyor. İş hayatınızda atılımlar girişimler yapmak ve yaratıcı fikirlerle ilerlemek için bu tutulma sizlere enerji verecek çünkü şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter ile yakın kavuşumda gerçekleştiği için yeni bir takım fırsatlara doğru koşmak için istekli ve azimli olabileceksiniz. Toplum önündeki duruşunuzu ve prestijinizi güçlendirecek etkilere sahipsiniz. İçinizde yeni bir heves doğuyor ve geleceğe taze enerjiler taşımak hayata pozitif bakmak ve yeni hedeflere doğru ilerlemek adına isteklisiniz. Venüs bu dönemde İkizler burcunda ve bilinçaltınızı sembolize eden alanda yer alıyor. İş ortamında iletişimin ve insan ilişkilerinin önemine vurgu yapıyor. Bir yandan da zihinsel alanda sizi yaratıcı kılacak her türlü ilhama açıksınız. Spiritüellik sanat estetik ve tasarım içeren projelere odaklanabilirsiniz. Mars hala burcunuzda geçişini sürdürüyor her şeyden evvel duygusal anlamda daha hassas ve kırılgan olabileceğiniz baş göğüs ve mide sindirim alanında kendinize özen göstereceğiniz ve sağlığınızı güçlendirmek için çaba sarf edeceğiniz bir dönem olabilir. İlişkilerde daha fazla şefkat merhamet ve empati yansıtacağınız aşikar ve bu bağlamda ilişki bağlarını güçlendirmek için size olumlu etkileri olabilir.


ASLAN: Koç burcundaki Güneş Tutulması sizlerin düşünceleri fikirleri hayata bakış açınızı inanç ve kültür yaşamınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde kendinizi yeni bir hedefe yaşam amacına ve planına odaklayarak hızlı adımlarla ilerlemek isteyebilirsiniz. Uzun yolculuklar yapmak, yurt veya şehir dışında yaşamak, akademik çalışmalar yapmak, bilginizi paylaşmak için istekli olacaksınız. Hukuki ve resmi işleriniz olabilir. Basın yayın baskılı malzemeler dergi kitap web siteleri online satış gibi mecralarda atılımlar yapabilirsiniz. Yabancılarla bağ kurduğunuz belki uzaklardan biri ile gönül bağı taşıdığınız bir konu gündeminizde olabilir. Spiritüel ve manevi konuların değişik kültürler ve felsefenin hayatınızda ön plana çıkacağı bir sürece giriyorsunuz. Tanınmak ün kazanmak adınızın duyulması için size destek olacak bu dönemde kişisel gelişim ve ruhani zenginleşme ile ilerleyecek büyüyecek ve hedeflerinize ulaşacaksınız.


BAŞAK: Koç burcundaki Güneş Tutulması sizlerin finansal kaynaklarınızı ve para paylaşımınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Öncelikle maddi konularda sizleri derleyecek ve toparlayacak çözümlere gereksinim duyduğunuz bir döneme giriş yapmaktasınız. İş ortaklıkları iş birlikleri ticari atılımlar eşle aileyle para paylaşımı vergi miras sigorta kredi ve borçlar alanında gelişmeler yaşayacağınız uzun bir döneme giriş yapmaktasınız. Kaynaklarınızı korumak artırmak iş hacminizi büyütmek ticari atılımlar ve girişimlerde bulunmak konusunda isteklisiniz. Bazı Başaklar bu dönemde bir işi sonlandırmak ve başka bir başlangıca doğru yönelmek isteyebilirler. Kendi işini kurmak ve kendine yatırım yapmak isteyenleriniz de olabilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür tutulma sonrası Retro harekete başlayacak, yolculuklarla akademik çalışmalarla ilgili veya yurt dışı işleriniz varsa planlı hareket etmeye çalışın. Reklam tanıtım promosyon ve web siteleri ile alakalı konularda gecikmeler eksiklikler veya yanlış iletişim söz konusu olabilir. Mars sosyal alanınızdan geçiş yapıyor. Arkadaşlık ilişkiler, sosyal gruplarda etkinlikler ve aktiviteler odak noktanızda olabilir. Sosyal yaşamda uyum ve denge kurmak önem kazanıyor. Duygusal bakımdan hassas olabileceğiniz ve alınganlığa müsait bir dönemdesiniz. Diğer yandan, arkadaşlardan ve çevrenizden destek görmek birbirinizin zayıf taraflarını desteklemek adına omuz verebilirsiniz.


TERAZİ: Koç burcundaki Güneş Tutulması sizlerin evlilik, uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşiyor. 1.5 sene sürecek Koç-Terazi burçlarındaki tutulmaların temaları ve etkisi bu Güneş tutulması ile başlıyor. Sizler için bu süreç yoğun bir biçimde ilişkiler alanında yaşanacak. Bekarların evlenebileceği bir dönem başlıyor. Teraziler uzun süreli ilişkilere adım atmak ve hayatını uzun süreli bir partner ile paylaşmak üzere gelişmeler yaşayacaklar. Evlilerin evliliklerinde problemler varsa bunlar su yüzüne çıkarak medeni adil ve samimi bir tutumla ele alınarak ilişkiyi tekrar dengeye oturtmak için çabalamak gerekebilir. Hayatınızdaki ilişkilerin önemini kavramak, bir arada yol almanın dinamiklerini deneyimlemek ve karşılıklı olarak özverili davranmak konusunda farkındalık yaşayabilirsiniz. Sosyal hayatınızın canlanacağı işbirlikleri ve iş ortaklıkları yapabileceğiniz, hukuki sözleşmeler ve resmi işlerin ön planda olacağı ciddi birliktelikler yapabilirsiniz. Atılımcı yanınızı, girişimci ruhunuzu ve liderlik özelliklerinizi ortaya çıkarmanız gereken bir sürece giriyorsunuz.


AKREP: Koç burcundaki Güneş Tutulması sizlerin iş çalışma ve sağlık alanınızda yer alacak. 1,5 sene boyunca çalışma düzeninizi iş ortamınızı ve mesleki hedeflerinizi yenilediğiniz yeni başlangıçlara ve değişimlere yer açacağınız görülmekte. İş değişikliği yapmak ya da yeni bir işe başvurmak yeni bir projeye başlamak için oldukça elverişli bir dönemdesiniz. İş hayatınızda yeni şans ve fırsatları yaratmak ve sizi ileri taşıyacak hedefleri belirlemek için bu tutulma size destek veriyor. Çalışma ortamınız veya iş yeriniz değişime uğrayabilir. İş alanında daha hızlı rekabetçi ve dinamik bir tutumla hareket edebilirsiniz.Sağlık konusunda da kendinize daha fazla özen göstermenin çabasını vermelisiniz. Spor ve egzersiz yapmak, metabolizmanızı hızlandırmak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmek gerekebilir. Koç tutulması Jüpiter kavuşumlu olacağı için iş yaşamında büyüme genişleme popüler olma ve daha geniş bir çevreye hitap etme şansınız var. Kişisel gelişiminize destek verecek konulara yönelebileceğiniz ve yeteneklerinizi olgunlaştıracağınız görülmekte.


YAY: Koç burcundaki Güneş Tutulması sizlerin aşk romantizm ve yaratıcılık alanınızda gerçekleşiyor. Önümüzdeki 1,5 yıl boyunca gönül işlerinde yeni hevesler ve heyecanlar yaşamak üzere istekli olacaksınız. Aşk yaşamınızın canlandığı ve flört enerjinizin arttığı görülüyor. Kalbi boş Yayların aşka yelken açtığı bir dönem başlıyor. Yaratıcılık içeren konularda yeteneklerinizi geliştireceğiniz, hobiler edineceğiniz veya hobilerinizle ilgili ticari girişimlerde bulunabileceğinize işaret ediyor. Bireyselliğiniz gelişecek ve kendinizi ön plana çıkarmayı bileceksiniz. Çocuklarla ilgili gelişmeler yaşanabilir. Sevdiğiniz şeylere odaklanırken, bu dönemde sizleri mutlu eden seçeneklere yönelip, hayattan keyif almaya başlayacaksınız.



OĞLAK: Koç burcundaki Güneş Tutulması sizlerin ev ve aile yaşamı alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde evle ilgili konuların ön planda olacağını söyleyebiliriz. Yerleşiminizle ilgili kararlar almak söz konusu olabilir. Huzur bulacağınız bir alana taşınmak veya evde size huzur değişim getirecek yenilikleri yapmak adına harekete geçebilirsiniz. Ailenizin dertlerine sorunlarına eğilmek ve inisiyatifi ele alıp sorunları çözüme kavuşturmak adına öncülük edebilirsiniz. Ev almak satmak kiralamak ve taşınmak için planlar yapanlarınız olabilir. Evden çalışmak veya kendi işini kurmak üzere atılım yapmak isteyenlerde olacaktır. Kariyer hayatınızı şekillendirecek yeni planların özel hayatınıza daha fazla eğilmek arzusu ile destekleneceğine eminim. Size daha fazla zaman ve alan yaratacak bir yaşam biçimine doğru ilerlediğiniz aşikar görünüyor.


KOVA: Koç burcundaki Güneş tutulması sizlerin iletişim alanınızda gerçekleşiyor. Zihinsel gücünüzün ve yaratıcılığınızın çok artacağı bir döneme giriş yapıyorsunuz. Sözel ve yazı ile kendinizi daha rahat ifade edebileceğiniz, eğitsel, zihinsel veya ilhama açık projelerinizi hayata geçirebileceğiniz bir tutulma döneminde olacaksınız. Yakın çevrenizle daha güçlü bağlar kurmak onlara motivasyon katmak ve enerji vermek için istekli olacaksınız. Gelecek projeleri ile ilgili inisiyatif alabileceğiniz, liderlik edebileceğiniz ve öncü fikirlerle öne çıkabileceğiniz aşikar. Bazılarınız taşınmak yer değiştirmek veya bol bol seyahat ve geziler yapmak üzere istekli olabilir. Eğitimler kurslar sınavlar kitaplar web siteleri satış ve pazarlama konuları hayatınızda ön plana çıkacağı 1,5 senelik bir süreç sizler için başlıyor.


BALIK: Koç burcundaki Güneş tutulması sizlerin para ve birikimlerinizi sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Maddi durumunuzu ele aldığınız, kaynaklarınızı büyüttüğünüz ve geliştirdiğiniz bir döneme giriş yapmaktasınız. Kendinize iş kurabilir, yatırımlar yapabilir, var olan yeteneklerinizi değerlendirecek yeni bir iş kurma yoluna girebilirsiniz. Aile ile para paylaşımı yapmak ortaklı işlerde yer almak veya kendinize ait özel bir bütçe sahibi olmak adına adım atabilirsiniz. Gelecek hedeflerinizde daha cesur ve kararlı bir biçimde ilerleyerek kendinize güven oluşturabilecek ve kazançlarınızı artırabilecek yıllardasınız. Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter de bu tutulmada para alanınızda yer alması sebebiyle, yeni şans ve fırsatlara doğru ilerlemek ve fırsatları yakalamak konusunda oldukça şanslı bir dönemde olacağınız aşikar.


NAZ BAYATLI







95 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page