top of page

KOVA BURCUNDA YENİAY


21 OCAK 2023/ 1 DERECE KOVA SAAT 23:52


Yılın ilk yeniayı özgür bağımsız ve nev-i şahsına münhasır Kova burcunda gerçekleşecek. Başlangıçlarımızı yaparken daha mantıklı ve objektif olacağız. Analitik yeteneklerimizi güçlendiren bu burç bakış açımızı geniş tutmamıza yardımcı olur. Bir topluluğa katılmak ekiplerle hareket etmek ve bir gruba entegre olmak için adım atabiliriz. Bir şeyleri birileri ile yapmak arkadaş edinmek ve sosyal ve iletişimsel yeteneklerimizi geliştirmek için şansımız var. Teknik işler ön planda olacak. İnternet bilgisayar ve teknolojiler sosyal medya bilgi paylaşımı ve eğitsel konular gibi her türlü alanda yenilenme modernizasyon ve gelecek hedeflerimiz olacak.

Her şeyden önemlisi retrolarla başlayan yılın ayak sürüyen temposu geçmiş işleri halletmek için bize mecburiyet getirdi ancak artık ileri gidebileceğiz ve dilekleri gerçekleştirmek için bize bir gelecek umudu taşımak adına bu yeniay hepimize enerji verecek.


Kova burcunun ilk dekanında gerçekleşecek bu yeniayın dekan yöneticisi Venüs. Geçtiğimiz Oğlak dolunayında da olduğu gibi, bu yeniay anında da ufukta Terazi burcu yükseliyor ve bildiğiniz gibi Venüs bu burcun yöneticisi. Dolayısıyla bu yeniay zamanı Venüs etkili diyebiliriz. Ocak ayı ilişkiler, evlilik, ortaklıklar ve mali konuların odak noktamızda olduğu bir ay olmya devam ediyor. Kova burcunun yönetici gezegeni Satürn ve bu iki gezegen yeniayda kavuşumda bizlere önemli bir mesaj veriyor.


VENÜS SATÜRN KAVUŞUMDA: Sembolik olarak bu iki gezegen birbiri ile kontakt halinde olduğu zaman iş ve para konularında aklı başında çözümler bulabiliriz ancak ilişkiler arenasında işler elbette sevgi pıtırcığı kıvamında olmayacaktır. Sevgi ve şefkati ifade etmek zorlaşır, birbirimize daha mesafeli veya sınırları olan bir tutum ile davranırız. Hakkın olanı keskin bir dille talep eden ve adil paylaşımı dikte eden bir yapıya işaret eder. Hesaplı ve katı çizgileri anlatan bu kavuşum kendimizi bir alanda sertleştirmeye ve boşa kürek çekmemeye yönlendirecektir. Para konularında da tasarruf ve eli sıkılık görülür. Diğer yandan, uzun süfreli kalıcı sözünü tutan liyakat içeren her türlü ilişkinin de temelini atmak için harika işe yarar. Sevgiden çok görev ve kurumsal yapı önem kazanır.


MERKÜR ARTIK DÜZ HAREKETİNE BAŞLADI: Bu yeniaydan bir gün önce Merkür retro bitti. Yolculuklar eğitsel ve zihinsel işler alet edavatla alakalı durumlar artık düz ayakla halledilebilir. Gökyüzünde etkili olan MERKÜR MARS ARASINDA QUINCUNX AÇI VAR. İnanılmaz hızlı, çevik bir zeka düşünme ve espri yapma etkisi veren bu kombinasyon, bir çok düşünce ve seçenek arasında düşünmeyi çok boyutlu düşünmeyi getirirken somutlaştırma ve planlama da gecikmeli adımları sembolize eder. Hızlı düşünüp geç başlamak gibidir. Ayrıca sert sözlere ve bilmiş tavırlara yol açabilir. Sadece mantıkla düşünen kalbinin sesini dinlemek istemeyen birileri olacak bu günlerde. Iletişim kurmak istemeyen sadece kısa öz ve gereği kadar konuşabilmek ihtiyacıdır.

URANÜS 24 ÜNDE RETRO HAREKETİNİ SONLANDIRIYOR: 24 Ağustos 2022 de başlayan gerileme hareketi 22 Ocak’ta son bulacak. 14 derece Boğa’dan yoluna devam edecek olan Uranüs beklemede kalan değişimleri harekete geçirecektir. Düşünüp düşünüp eyleme geçemediysek artık harekete geçebiliriz. Konfor alanlarımızdan çıkacağımız aşikar.


YENİAYA KAVUŞUM YAPAN SABİT YILDIZ ALTAIR . UÇAN KARTAL.


Aquila takımyıldızında yer alan bu yıldız cesur özgüvenli hırslıdır geri adım atmaz bir karaktere işaret eder. Keskin gözlerle detayları uzaktanda olsa iyi görmeyi sembolize eder. Gelecek hedefleri ne kadar uzun bir yolculuk gerektirse de azimle hedefe gözümüzü diktiğimize işaret ediyor. Kararlıyız ve azimliyiz. Kartal Jüpiter’in hayvanıdır ve Mars kadar da güçlüdür. Dolayısıyla hayal gücümüzün sınırlarını zorlayıp cesur bir dilek tutalım bu yeniayda.


21. ARAP MENZİLİNE DENK GELEN bu derece tatmin, işe yaramayanın yerini bir başkasıyla doldurmayı ve bitirilmiş görevlerin ödülünü almayı sembolize eder. Şarap ve meyvelerle ilgilidir, temel kazmak ve stok yapmak için iyidir. Resmi ve hükümetle ilgili işlerde, çalışan haklarında ve öğrencilikle ilgili konularda güç kazandırır.


KOVA BURCUNDA YENİAY VE BURÇLAR


KOÇ: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde sosyal yaşamınız canlanıyor. Yeni arkadaşlar edinip, yeni gruplara dahil olabilirsiniz. Venüs Satürn kavuşumunu bu alanda karşılayacağınız için ilişkilerde biraz mesafeli ve tedbirli davranmak isteyebilirsiniz. Sosyal ilişkilerde akıllı davranıp boşa kürek çekmek istemeyeceğiniz bir zamandasınız. Kariyer alanınızda Merkür Retro hareketi bittiği için artık kariyer hedeflerinize daha rahat ilerlediğinizi göreceksiniz. Uranüs te para alanınızda ileri gitmeye başlayacak. 24 ünden sonra bütçenizi düzenlemek ve harcamaları dengelemek daha kolay olacaktır. Merkür Uranüs ayrık açısı sebebiyle iletişim kurarken kararsızlık plansızlık yansıtmaktan kaçınmalıdır. Bir yandan da, kararlarınızı almak kolay ancak ne zaman harekete geçeceğinizi tam belirleyememekten muzdarip olabilirsiniz.


BOĞA: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde kariyer alanında yeni adımlar atabileceğiniz görülüyor. Venüs ve Satürn’ün bu alanda yaptığı kavuşum sayesinde iş planlarınızda gerçekçi ve somut ilerleme kaydedebilir, mesleki veya ticari faaliyetlerinizde adımlarınızı sağlamlaştırabilirsiniz. Para alanınızda yer alan Mars artık düz hareketine başladığı için ve yeniay ardından Uranüs te burcunuzdaki Retro hareketini bitireceğinden artık engellerden arınıp tam gaz ileri atılacağınız aşikar. Merkür desteği ile bu dönemde yurt/şehir dışı yolculuklar, basın yayın bilgi eğitsel konular ve sosyal medya alanında hukuki ve resmi başvurularda daha rahat ilerleyebileceksiniz. Ilişkilerde daha ciddi ve tedbirli bir tutum takınabilirsiniz. Bireysel özelliklerinizi ortaya koymak için şansınız var ve yeteneklerinizin ciddiye alınması konusunda önünüz açık.


İKİZLER: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde bilgi aktarımı eğitsel ve zihinsel konularda oldukça faal ve başarılı olmak mümkün. Hayata bakış açınızı, felsefe ve kültürünüzü yansıtmak ve bireysel ifadenizi ortaya koyarak başarı elde etmek için şansınız var. iletişimde ve düşüncelerinizi aktarırken ciddi olacağınız ve gerçekçi davranarak objektif kararlar alacağınız aşikar. İdealleriniz ve İnançlarınız bu dönemde ön plana çıkıyor. Gelecekte yapmak istediklerinize odaklanıp yeni fikirlerle özgün bir tarzda kendinizi ifade edeceksiniz. Bu yeniay size bireysel anlamda tarzınızı yaratmak anlamında destekleyici etkiler yansıtıyor. Uzun yolculuklar, sosyal medya iletişimi ve paylaşımları, akademik veya eğitsel konular uluslar arası ilişkiler ve ticaret yeniay etkisi ile planlar yapabileceğiniz konulardan olabilir.


YENGEÇ: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde finansal konular yatırımlar ve para paylaşımı ön plana çıkıyor. Geleceğinize yatırım yapmak veya maddi olarak elinizdeki kaynakları yeni mecralarda değerlendirmek için istekli olabilirsiniz. Krediler borçlar vergi sigorta veya ticari gelirlerle ilgili durumlar net bir biçimde ortaya çıkacaktır. Bir yandan bütçenizi tasarrufa yöneltmek bir yandan da geleceğe dönük kazanç veya yatırım planları yapmak üzere adım atacaksınız. Iş ortaklıkları ve iş birlikleri ve ticari atılımlar başlatmak için güzel bir zamandasınız. Aile ile para paylaşımı ve bütçe alanında ortak kararlar almak ve harcamalara daha dikkatli bir planla ele almak önem kazanıyor.


ASLAN: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde ilişkiler ön plana çıkıyor. Uzun süreli ilişkiler iş ortaklıkları iş birlikleri ciddi bir tutumla ele alınacak. Yeni bir ilişkiye başlamak için de bu dönem güzel ancak bu süreçte başlayacak ilişkiler duygudan ziyade akla ve mantığa dayalı bir tarzda gelişebilir. Arkadaşlık ve arada iyi iletişim kurmak sizler için önemli. Konuşabildiğiniz ve fikirlerinizi özgürce paylaştığınız biri size iyi gelecek. Devam eden veya uzun süreli birlikteliklerde bu dönemde karşılıklı olarak birbirinizi anlamak destek olmak ve gelecek planlarınızı ortak amaçları belirleyerek yapmak akıllıca olacaktır. Mesafeli uzak ve sınırlar çizerek davranmak ilişkileri soğutabilir. Hukuki veya resmi süreçelerin de ön planda olabileceği bu yeniay zamanında net ve objektif verilerle hareket etmeli. Somut kayıtlı legal açık bir tutumla işleri ele almayı ihmal etmemeli.


BAŞAK: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde iş ve çalışma hayatınız hareketlenecek. Yeni bir işe başlamak bir projeyi hayata geçirmek mümkün. Iş alanında ekipler çalışma arkadaşları ve halkla ilişkiler önem kazanıyor. Iletişim tarzınız açık net ve objektif olmalı. Teknik işler aletler ve araçların alımı bakımı ve kullanılması konusunda yenilikler olabilir. Iş görüşmeleri yapabilir, yeni iş projelerine adım atabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde sağlığınıza özen göstermeye başlayabilirsiniz. Diyet yapmak egzersize başlamak için güzel bir dönemdir. Özellikle, ayak bilekleri ve damar sırt sağlığı önem kazanıyor.


TERAZİ: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde aşk ve ilişkiler alanında yeni başlangıçlar yapmak olası. Kafaca uyum sağlayabileceğiniz iletişim kurmakta zorlanmayacağınız bir flört yaşama fırsatınız var. Yaratıcılık gerektiren tüm konularda ve hobileriniz ile uğraşmak için gökyüzü size destek veriyor. Yetenekleri somut ürünlere dönüştürmek, yaratıcılık, tasarım mimari ve zihinsel beceriler geketrien işlere başlamak için tam zamanıdır. Bu alanda yer alan Venüs ve Satürn kavuşumu size ciddi ilişkiler getirebilir. Düşünceleri net ve açık bir bir biçimde ifade etmek ilişkilere iyi gelecektir. Duygusal yanınızı ortaya koymaktan ziyade aklınızı kullanarak hareket etmek avantajınıza olabilir.


AKREP: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde ev aile ve özel yaşam alanınız canlanıyor. Ev alanında yer alan Venüs ve Satürn kavuşumu sebebiyle ev içi iletişim ve ilişkiler önem kazanıyor. Kalıcı yatırımlar yapmak özel yaşamınızla yerleşiminizle ebeveynlerinizle ilgili kararlar almak için güzel bir zamandır. Ev kurmak alım satım yapmak aile birliğine önem vemek ve aile ile ilgili gelecek planları yapmak için adım atabilirsiniz. Evin içinde yeni düzenlemeler yapabilirsiniz. Tamirat tadilat işleri başlatabilirsiniz. Aile büyüklerinin iyiliği ve sağlığı için destekte bulunabilirsiniz. Evden çalışan akrepler için bu dönem iş bağlamak proje üstlenmek için evde yoğun çalışmak mümkün. Elektrik elektronik ve internetle ilgili konularda yenileme modernizasyon yapmak için adım atabilirsiniz.


YAY: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde iletişim ve bilgi paylaşımı alanınız canlanıyor. Eğitsel konular, sınavlar, web siteleri, kurslar ve yakın çevre ile kontakt kuracağınız yoğun bir dönem başlıyor. Iletişim haberleşme ve bilgi aktarımı alanınızda yer alan Venüs ve Satürn sebebiyle aklınız daha net ve objektif çalışıyor olacak. Kendinizi yakın çevrenizde veya akrabalarla kardeşlerle olan iletişimde daha açık ve somut ifade edebileceksiniz. Mantıklı ve aklı başında davranmak isteyeceksiniz. Bazen de bu kalıp soğuk tavırlara ve mesafe koymaya işaret edebilir. Kısa geziler yapabileceğiniz, taşınmak, yer değiştirmek, kitap ve baskılı malzemeli işlerle uğraşmak olası. Satış pazarlama yaratıcı projeler ve teknik konularda daha modern ve yenilikçi adımlar atabileceğiniz günlerde olacaksınız.


OĞLAK: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde maddi alanınız canlanıyor. Maddi anlamda size daha fazla kaynak getirecek işleri bulmak veya bu anlamda size yarar sağlayacak becerilerinizi ortaya çıkarabileceğiniz günlerdesiniz. Maddi konularda ve bütçenizi idare ederken bu dönemde daha aklı başında ve dikkatli davranmak isteyeceksiniz. Ticari işleri olanlarınız bu dönemde iş planı yapmak ve iş kontaktları kurmak adına iyi fırsatlar elde edebilir. Para alanında akılkıcı ve somut adımlar atabileceğiniz bir dönemdesiniz. Ciddi ve sorumlu davranmak isteyeceksiniz. Para alanınızda yer alan venüs ve satürn sayesinde kalıcı ve uzun vadeli plan ve yatırım yapmak şansınız var, en önemlisi kendinize yatırım yapacağınız ve kendi değerinizi ön plana çıkarmaktan çekinmeyeceğiniz bir zamandasınız.


KOVA: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde kendinize odaklanabilir, yaşamla ilgili yeni hedefler koyabilirsiniz. Fiziksel sağlığınıza daha fazla önem vermek için adım atabilirsiniz. Baş bölgenize yönelik gereken bakımları yaptırabilirsiniz. Burcunuzda yer alacak bu yeniay sizler için hayat yolunda yeni bir sayfa açmak yolunda bir başlangıca işaret ediyor. Yeniay zamanında venüs ve satürn burcunuzda kavuşumda yer alacağı için iletişimde ve ilişkilerde daha ciddi mantıklı ve gerçekçi davranabileceksiniz. Gereken durumlarda hayr diyebilecek ve gerekli kişilere mesafe koyabileceksiniz. Maddi konularda ve iş kararlarında net bir bakış açısıyla ilerleyecek ve yeteneklerinizi daha sağlam bir biçimde ortaya koyabileceksiniz. Kalbi boş Kovalar için bu dönemde başlayacak ilişkiler daha mantık ve akıl süzgecinden geçirilerek yaşanmalı duygu yükü fazla ve aşırı drama taşıyan insanlardan uzak durmaya çalışabilirsiniz.


BALIK: Bu yeniayla birlikte 15 günlük dönemde bilinçaltınız ve ruh ve beden bütünlüğünüz önem kazanıyor. Bu dönemde ruhunuza iyi gelecek şeylerle uğraşmak size yarayabilir, zira zihinsel olarak biraz karamsar veya stresli geçirdiğiniz bir dönem varsa bunun üstesinden gelmek için bu yeniay sizlere enerji verecektir. Daha somut ve akılcı yollardan psişenize iyi gelecek temalara yönelebilirsiniz. Kendinizi bir parça izole edip kafanızı dinlemek ihtiyacında olabilirsiniz. Yalnız kalıp bireysel projelerinizi planlamak ve gelecekte nasıl bir yol izleyebileceğinizi görmek için bu yeniay size enerji verecektir. İş ve çalışma alanında yapılacak işleri ve görevleri hizmet bilinci ile yerine getirip isteseniz de istemeseniz de zamanında yapmak için çaba göstereceğiniz, mantıkla ve planlı hareket etmek durumunda olduğunuz günlerdesiniz.


NAZ BAYATLI




290 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page