top of page

MARS KOVA BURCUNDA

13 ŞUBAT- 23 MART 2024

 

Mars bağımsızlığına ve bireyselliğine oldukça düşkün olduğu Kova burcunda yer aldığında elbette hem kişinin hayatında hem de güncel dünyada; bireysel özgürlükler, hakları savunmak, insan hakları, adil ve eşit muamele görmek gibi konuların ön plana çıkacağını söyleyebiliriz. Kova hava elementinde ve sabit nitelikte bir burç olduğu için kişi düşüncelerinde fikirlerinde politik veya inançlarla ilgili görüşlerine bağlı kalır savunduğu konularda geri adım atmaz, görüşlerinde sabit ve inatçı davranır. Bir cevval avukat enerjisi ile görüşlerini savunur veya bir bakarsınız başkalarının haklarını korur veya bir konuda şeytanın avukatlığına soyunur.


Zihin bilgi toplamak öğrenmek ister, başkaları ile iletişim kurmak ve zihne yakıt olacak entelektüel ilgi alanları bulmak ister. Her türlü yenilik ileri teknoloji ve bilimsel gelişmeyi takip eden bu insanlar diğer yandan piyasadaki tüm magazinsel dedikodulara da hakimdirler. Konuyu onlar açmaz ama kim kiminle nerede ne yapmış bilgileri dahilindedir. Tatlı ukalalıkları ile ilginç kişilerdir. Eğlenceli ama mesafeli, istediği zaman arkadaş canlısı istemediği zaman buz gibi soğuyan ve uzaklaşan başına buyruk kişilerdir. Teknik kafaları da güçlüdür. Alet edavat teknolojik şeyleri kullanmayı iyi bilirler ama araba kullanmayı sevmezler. Müzikle, sanatla, yaratıcı projelerle, mimari, mühendislik ve IT teknolojilerine oldukça yatkındırlar. Objektif ve bilimsel bir bakışla meseleleri değerlendirmeyi severler.


Mars’ın Kova’dan geçtiği bu dönemde, insanların toplumsal yaşamdaki yeri duruşu görüşleri inançları etnik kökenleri vb gibi konularda hak hukuk adalet eşitlik vb gibi kavramlarla uğraşabiliriz. Özgürlükler düşünce özgürlüğü veya belli bir zümrenin hakları nedir konusunda tartışmalar yaşayabiliriz.


Mars bu birkaç gün Plüton ile kavuşumda ilerleyeceği için insanların öfke katsayısı artmış olacaktır. Dikkat diyelim.


Naz Bayatlı


13 Şubat-23 Mart 2024 tarihlerinde Mars Kova burcunda yer alacak.
Mars Kova Burcunda

62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page