top of page

MERKÜR KOÇ BURCUNDA RETRO BURÇLARA GÖRE ETKİLER MERKÜR CAZİMİ KONUMU


MERKÜR GÖLGELİ DURAĞAN RETRO GÜNLERİ


MERKÜR KAZİMİ TARİHİ: RUHSAL FARKINDALIK ZAMANI


MERKÜR RETROSU DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN TARİHLER


BURÇLARA GÖRE NASIL ETKİLEYECEK?


İletişim, haberleşme, zihinsellik, alet edavat, araç ve gereçleri ve yolculukları sembolize eden gezegen Merkür 3 Nisan 2024 te Koç Burcunda Retro hareketine başlayacak.

Aşağıda bu geçişin önemli tarihlerini görebilirsiniz.


19 MART 2024: Merkür Gölgeli Günleri Başlıyor. Bu tarihte ve sonrasında başlayan her iş 13 Mayıs 2024 ten önce sonuca varmaz veya nihai şeklini almaz.

1-2 NİSAN 2024: Merkür Durağan konumda. İşlerin ilerlemeyeceği sorunların tek elden çözüme kavuşamayacağı ve muallak kalacağı günler.


3 NİSAN 2024 MERKÜR RETRO BAŞLIYOR. 27 NİSAN DA SONA ERİYOR.


·       Yolculukları, eğitimleri, ilk çıkışları ve başlangıçları, elektronik ve elektrikli aletlerin alımını bu tarihlere denk getirmeyin.

·       Sözleşme imzalamak, iş değiştirmek, hukuki ve resmi süreçler başlatmak için uygun bir dönem değildir.

·       Sağlıkla veya estetikle ilgili önemli müdahaleleri eğer seçim şansınız varsa bu döneme denk getirmeseniz daha iyi olur çünkü süreç tekrarlanabilir. Ama doktorunuz ne derse öyle olmalı elbette bu sebeple sağlıklı yaşam süreçlerinizi de ertelemeyin.

·       Kesici yakıcı delici aletleri kullanırken Merkür Koç retrosunda azami dikkat gösterin.

·       Bu dönemde hız zarar getirir. Gerek trafikte, gerek kararları alırken yavaş hareket etmek yararınıza olur.

·       Taşınmak yer değiştirmek için en şahane zaman değildir.

·       Araba motosiklet almak için en şahane zaman değildir.

·       Baskılı malzemeler kitap dergi tanıtım promosyon kampanya yapmak başlatmak için en şahane zaman değildir.



MERKÜR RETRO AÇILARI

 

19 MART- 24-25 NİSAN: MERKÜR KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUMU. Geçmişten kopup, geleceğe doğru nasıl ilerleyeceğinizi görme zamanı. İleri taşımak veya taşımamak istediklerinizi daha net fark edeceksiniz.

 

20-21 MART- 16 NİSAN - 6 -7-8 MAYIS : MERKÜR KİRON KAVUŞUMU. Bu günlere özellikle dikkat etmelidir. sözler yaralayıcı olabilir ama bazı durumlarda sözler şifa getirici olabilir. Yanlış düşünmek veya yanlış anlamak ve ani öfkeye kapılmak olasıdır. Bir duygusal patlama sonra durumu anlama ve kavrama gibi durumlar ortaya çıkabilir. Tepkilerinizi kontrol etmeye çalışınız.

 

12 NİSAN MERKÜR CAZIMI KONUMDA: Açıklaması aşağıda.

 

19 NİSAN MERKÜR VENÜS KAVUŞUMU : Eski aşkların, flörtlerin ortaya çıkabileceği bir zaman. Bitmemiş konuşmalar tamamlanabilir. Eskilere dönmek arzusu içinize dolabilir. Bitmemiş sanat tasarım yaratıcılık içeren işleri tamamlamak üzere el atabilirsiniz. İlişkileri gerekiyorsa düzeltin telafi edin barış yapın.

 

5 MAYIS : MERKÜR 19 DERECE KOÇTA . Koç burcunun yücelim derecesinde yer alacak Merkür düşüncelerinize dürüstlük cesaret ve onurlu davranma dürtüsü katacaktır.

 

13 MAYISTAN SONRA TAM ANLAMIYLA MERKÜR KOÇ RETRO ETKİSİ TAMAMLANIYOR.

 

16 MAYISTA MERKÜR ARTIK BOĞA BURCUNA GEÇİYOR.

 

MERKÜR CAZIMI KONUMDA


12 NİSAN 2024 SAAT 01:55


Bir gezegen Cazimi pozisyondaysa tesadüfi asalet kazanır ve bu bir Klasik Astroloji terimidir. Bu tesadüfi asalet o gezegeni onurlandırır Retro olması onun içe dönüşünü ve Solar prensibin yani egonun alanından çıkıp ruhsal alana geçip bilgeliği yakalama arzusu olarak görmüşler antikler. Özellikle Güneş’e hep yakın transit yapan iç gezegenler adını verdiğimiz Merkür ve Venüs, Retro yapma sürecinin ortasına gelmişse yani gidebileceği yolun yarısına gelmiş ve Güneş’le 17 dk lık bir orb aralığına girmişse biz o gezegene Güneş’in kalbinde diyebiliriz. Güneş’e 17 dk lık bir derece ile yaklaşmıştır ve bu kavuşum en az 16 dk sürmelidir. Merkür ve Venüs 44 günlük retro döneminin yarısına ulaşmıştır ve 22 gün sonra Retro hareketi sona erecektir.

Bir gezegenin Cazimi olması yeni bir içsel döngünün aktive olmasını ifade eder. Venüs Güneş’in kalbine oturduğunda Güneş’in ışıkları ile yıkanır gözleri kamaşır sadeleşir ve geçmişinden arınır. Işıkla, ateşle arınmak sembolizmi taşır. Bu esnada bilinç aydınlanır ve yeni bir mod ile hareket etme farkındalığına kavuşur.

Her birimiz için farklı anlamlar taşıyabilecek bu farkındalık bir iç görü, bir konuda bilgelik, ilahi düzene saygı ve sizi geride tutan duygu ve düşüncelerin farkına varılıp bırakılması ile yaşanabilir. Geçmiş bir üzüntüyü, yarayı, hatayı veya duygusal yükü artık taşımak istemeyebilirsiniz. Geçmişin anılarıyla kısıtlandığınız bir noktada, eksiklikleriniz olduğunu düşündüğünüz bir alanda resetlenmek ve bu duyguyu taşımak yerine değerlerinize ve sizi güçlü kılan niteliklerinize odaklanmak yolunu seçebilirsiniz. Venüs Cazimi esnasında başkalarının beklentileri, herkesi mutlu etme arzusu, sevilmeme endişesi, kendini aşağı çektiğin her ne konu düşünce ve duygu varsa onu ele alıp düşünebileceğimiz ve kendimiz ile ilgili bir farkındalık geliştirebileceğimiz bir dönemde oluruz. Merkür Cazimi olduğu zaman düşünsel yeteneklerimizi kendi yararımıza nasıl kullanıp kullanmadığımızı daha net görebiliriz. Zekanın yaratımlarına hayran olmak ve insanın becerilerinin kendini geliştirip yukarıya çekebilecek bir araç olduğunu fark etmek, yeni fikirler projeler üretmek, eski işe yaramayan düşünce, tutum ve davranışları fark etmek bu dönemin en işe yarar farkındalığıdır.

 Yenilenmenin eşiğinde hepimiz için olumlu bir deneyim olması dileğiyle.

 

MERKÜR RETRO BURÇLARA GÖRE


KOÇ: Baş bölgenize, kaslarınıza ve genel sağlığınıza dikkat edin. Yollarda araç kullanırken veya aletleri kullanırken azami dikkat gösterin. Günler sizler için oldukça hızlı tempolu ve koşturmalı geçebilir. Acele etmeden sakin ve mantıklı kararlar almaya bakın dürtüsel çıkışlardan atılımlardan ve girişimlerden kaçının. Bu dönemde ne çok konuda farkındalık yakalayacağınızı ve birçok konuda artık net düşünüp karar alacağınıza şahit olacaksınız. Arınma yenilenme ve sadeleşme zamanında olduğunuzu unutmayınız.

 

BOĞA: Günlük hayat içerisinde plan değişiklikleri artabilir. Elde olmayan veya kontrole demediğiniz durumlar planlarınızı etkileyebilir. Ruh ve beden sağlığınıza daha önem verebilirsiniz stres faktörü artış gösterebilir. Tutamayacağınız sözler vermeyin. İçe dönüş yapmak ruha iyi gelen şeylerle uğraşmak ve meditatif kalmak size iyi gelecektir. Eşya kaybetmemeye özen gösterin.

 

İKİZLER:  Sosyal planların ve aktivitelerin ertelenebileceği, grup veya ekip çalışmalarının sekteye uğrayabileceği bir dönem. Arkadaşlarınıza tutamayacağınız sözler vermeyiniz. Bir çok yeni insan ile tanışmanız sosyalleşmeniz mümkün ama hiç birisi eski dostların yerini tutmayacaktır. Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelebilirsiniz. Organizasyonlar etkinlikler ve gelecek planlarını yaparken seçenekli ve alternatifli ilerlemeyi ihmal etmeyin.

 

YENGEÇ: Kariyer alanında ve mesleki konularda alacağınız önemli kararları Retro bitiminden sonra harekete geçirmeniz akıllıca olacaktır. İş alanında kuracağınız ilişkilere ve iletişime bu dönemde dikkat etmek önem kazanıyor. Planlar ve projeler ertelenebilir veya sekteye uğrayabilir. Ebeveynlerle çocuklarla aile ve ev yaşamı ile ilgilenmeniz gereken bir dönemdesiniz. Geçmişte yapılmış iş başvuruları bu dönemde tekrar gündeme gelebilir. Siz başvuru yapacaksanız bu dönemin geçmesini bekleyin derim.

 

ASLAN: Hukuki ve resmi işlerin uzun yolculukların ve akademik konuların etkilenebileceği işlerin uzayacağı veya güç sonuçlanacağı bir dönemdesiniz. Bu sebepler yaşam stilinizden yaşam alanınıza kadar yapmak istediğiniz değişimleri R bitimine saklamak akıllıca olacaktır. Sosyal medya online platformlar internetle ilgili işleri, baskılı malzemeler kitap dergi vb gibi işlerinizi başlatmak için acele etmeyin. Resmi ve önemli başvurularınızı bu tarih aralığında başlatmak işlerin en az 2 teşebbüs ile sonuca varabileceğine işaret ediyor.


BAŞAK: Finansal işlerinizi ele alırken bu dönemde azami dikkat gösteriniz. Değerli varlıklarınıza cüzdanınıza kredi kartlarınıza sahip çıkın. Para transferleri başınıza dert açabilir. Ticari atılımlar iş ortaklıkları başlatmak için pek uygun bir dönem değil. Alım satım işleri miras vergi sigorta tazminat vb gibi önemli işlerinizi 27 Nisan’dan sonra halletmek avantajınıza olacaktır. Eşya kaybetmemeye özen gösterin.

 

TERAZİ: İlişkiler evlilik iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşecek bu R sizler için ilişkileri doğru ele almak bakımından bir test niteliğinde olabilir. İlişki ile ilgili konuşmalar ön plana çıkabilir,  ortak kararlar almak, karşılıklı birbirini anlamak, istekler arasında denge kurmaya çalışmak bu dönemin öne çıkan teması olabilir. Evlilik sözü vermek ya da ciddi bir ilişki adımı başlatmak için gökyüzünün daha elverişli bir zamanını beklemek akıllıca olacaktır.

 

AKREP: Aman diyim sağlığınıza dikkat edin. Keza Evcil hayvanlarınızın da. İş çalışma alanınız ve günlük hayat işleriniz ile ilgili bir çok şeyi değiştirmek halletmek ve yoluna koymak için bu dönem yapacak bir çok şeyiniz olabilir. İş alanında ki ilişkileri ve iletişimi doğru yürütmek te önem kazanıyor. Tadilat tamirat ve alet ve araçların bakımı yapılması gereken işlerinizden olacak. Yeni bir yaşam ve çalışma düzenine hızla geçebileceğiniz bir dönemdesiniz. Ancak bir nevi mutfaktaki cindrella gibi elde süpürge fırça çalışabilir, misal kutularınızı açmak yerleşmek için robot gibi çalışmanız gerekebilir. 16 mayıstan önce işlerin tam bitmeyeceğini söylersen bana kızmayınnn.

 

YAY: Geçmiş aşkların kafa çıkardığı bir zaman olabilir. Geçmişte tamamlanmamış ilişki konuşmaları tamamlanabilir. Ex ten next olmaz diyelim. Eskilere rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı diyelim. Bu dönemde bol flört olabilir ama çok umut bağlamamak akıllıca olur. Yaratıcı çalışmaların tasarımsal işlerin tamamlanabileceği bir dönemdesiniz. Yeni bir açılış promosyon kampanya reklam hobi kursu vb başlatmak için uygun bir dönem değil. Yaratıcı yanınızı mutlaka harekete geçirecek bir zaman ama manifest etmek için 27 Nisan’dan sonrasını beklemek avantajınıza olacaktır.

 

OĞLAK: Evde iş bitmez bu dönemde. Tadilat tamirat yapılması gereken işler başınızı aşacak gibi duruyor. Taşınmak yer değiştirmek alım satım veya kiralama yapmak için hiç uygun bir dönemde değilsiniz. Aile içi konuşmalar hararetli olabilir ani hızlı ve öfkeli kararlar almamaya bakınız. İş kurmak iş başlatmak iş değiştirmek için en güzel zamanda değilsiniz.

 

KOVA: İletişim alanınızda gerçekleşecek bu R döneminde elbette yakın çevre iletişimi maksimum önem kazanıyor. Kardeş komşu yakın arkadaş ve akrabalarla görüşmeler artacaktır verdiğiniz sözlere ve kendinizi nasıl ifade ettiğinize dikkat edin. Yolculuk başlatmak için adım atmak araç gereç almak kiralamak satış pazarlama faaliyetleri eğitimler sınavlar ve kurslar bu dönemde engebeli ilerleyebilir. Cep telefonu ve bilgisayar gibi aletlere azami özeni gösteriniz. Taşınmak ve yer değiştirmek için en harika zaman diliminde değilsiniz.

 

BALIK: Finansal işlerinizi ele alırken bu dönemde azami dikkat gösteriniz. Birikimlerinizi riske atabilecek adımlar atmayın. Değerli varlıklarınıza, paranıza cüzdanınıza kredi kartlarınıza sahip çıkın. Para transferleri başınıza dert açabilir. Ticari atılımlar iş ortaklıkları başlatmak için pek uygun bir dönem değil. Alım satım işleri miras vergi sigorta tazminat vb gibi önemli işlerinizi 27 Nisan’dan sonra halletmek avantajınıza olacaktır. Eşya kaybetmemeye özen gösterin.

 

 

Naz Bayatlı

 

 

 

 



Merkür Koç Burcunda Retro Dönemi etkileri Gölgeli Durağan Cazimi Konumu Etkileri neler?
MERKÜR RETRO, CAZİMİ KONUMU, BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ

 

 

 

 

 

116 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page