top of page

OĞLAK BURCUNDA DOLUNAY


3 TEMMUZ 11 DERECEDE SAAT 14:38


Oğlak burcunda 14:38 de gerçekleşecek olan dolunay bizlere zorluklarımızı aşma fırsatı getirecek. Emek vakit nakit dengesini iyi kurmayı sembolize eden Oğlak dolunayında eğer disiplinle çalışmaya devam edersek ödülümüzü alabiliriz.

Kendinizi daha iyi organize etmek için yapılacak işlerinizin listesini yapabilirsiniz, plan yapın projeleriniz varsa yapılması gerekenleri listeleyin. Öncelikleri belirlemek ve işe koyulmak sizi hedeflere ulaşmak yolunda oldukça ilerletecektir. Oğlak zaten bu demek, kolları sıva ve işe koyul.

Dolunayın yönetici gezegeni Satürn bu süreçte Retro hareketine devam ediyor. Bu sebeple, dolunayın ışığı hayatımızda artık nelerin teklediğini ve bize ruhen ve madden hizmet etmediğini bize fark ettirecektir. Sorumluluk alıp adım atabiliriz.

Jüpiter dolunaya destek veren bir açıda Boğa burcunda yer alıyor. Ay Oğlak’ta yer aldığı için duygusal yanımızla değil aklımızla durumları değerlendirmek önem kazanıyor. Pragmatik ve istikrarlı olmak daha kolay olacak. Güvenlik alanımızı korurken, bir yandan da Jüpiter olumlu açısı ile konfor alanlarımızı büyütmek isteyeceğiz. Ev, aile, yerleşim ve kariyer konularının bu dolunay zamanında hepimiz için ön planda olacağı aşikar. Bizleri daha konforlu bir gelecek planına taşıyacak fırsatlara açık olacağız.

Bu dönemde otorite figürleri ile ilişkilerimiz, kariyer hayatımızdaki önemli kişiler, para ve bütçe konularında aldığımız kararlar bizler için önemli olacak. Doğru kararları alıp doğru adımları atmayı önemsemeliyiz. Mantıklı olmak duygusal inişler ve çıkışlardan kaçınmak işe yarayacaktır.

Ruhumuza iyi gelen şeylerle uğraşalım, karamsarlığa kapılmamak adına kendimizi neşelendirecek şeylerle uğraşalım ki Ay Oğlak dolunayının içimizi sıkabilecek sert yönlerini dengeleyelim. Diş, cilt ve eklemler ve kemik sağlığımızı güçlendirecek adımlar atalım ve bağışıklığımızı koruyalım.



BURÇLARA GÖRE DOLUNAY ETKİLERİ


KOÇ: Bu dolunay sizlerin kariyer alanınızda gerçekleşiyor. İş hayatınızı ele almak, yeniden yapılandırmak, sizi daha mutlu bir geleceğe taşıyacak kariyerinizle ilgili planlar yapmak üzere kararlar alabilirsiniz. İşinizle ilgili plan ve projeler bu dönemde ön plana çıkıyor. Disiplinli ve istikrarlı olmak için çaba gösterirseniz iş alanında çok iş halledebilirsiniz. Zaten siz de bu dönemde yapılacak çok işiniz olduğunun farkına varacaksınız. İş hayatınızda sizi yoran veya artık size hizmet etmeyen ne gibi bir stres kaynağı varsa bunları elimine etmek üzere kararlı hareket edebilirsiniz. İş değişikliği yapmak isteyen arkadaşlar bu dolunayı değerlendirebilirler. Aile olmak, ebeveyn olmak ve ev hayatını denge ve düzene oturtmak için çaba sarf edebileceğiniz bu dönemde iş hayatı ve ev yaşamı arasında problemleri çözmek gerekebilir. Emek vakit nakit dengesini kurmak sizler için her zamankinden daha önemli olacak. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars göksel aşığı Venüs ile birlikte aşk evinizde geçişte, gönül bağları kurmak ve var olan bağları derinleştirmek ve hayattan keyif almak için bu fırsatı değerlendirebilirsiniz.


BOĞA: Bu dolunay döneminde hayattan nasıl ve ne yaparak keyif aldığınızı ve gelecekte ne yapmak istediğinizi düşündüğünüz bir süreçte olabilirsiniz. Uzun yolculuklar, eğitimler, resmi ve hukuki işler, basın yayın sosyal medya konuları, baskılı malzemeler ve yurt dışı seyahatleri ve bağlantıları ile ilgili işleriniz olabilir ve bu konularda daha planlı ciddi ve disiplinli hareket etmek şart gözüküyor. Etik ve ahlaki anlamda insanları daha net değerlendireceğiniz aşikar ancak bunu yaparken adil olmalı ve önyargılı davranmaktan kaçınmalı. Yazmak anlatmak ve kendini doğru ifade etmek için çaba sarf edeceğiniz görülüyor. Zihninizi geliştirecek veya zihinsel yaratıcılığınızı kullanacağınız projelere ve çalışmalara dair planlarınız olabilir. Disiplinli ve istikrarlı bir planla projeleri hayata geçirebilmek için emek ve vakit dengenizi iyi kurmalısınız. Oldukça verimli çalışabileceğiniz günlerdesiniz. Jüpiter burcunuzda geçiş yaptığı ve dolunaya olumlu açı yaptığı için işlerinizi daha rahat bir tempoyla halletmeniz mümkün. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs ev ve aile alanınızda geçişine devam ediyor, eve ve aileye daha fazla odaklanacağınız sevgi ve ilgi göstereceğiniz bir dönemdesiniz.


İKİZLER: Bu dolunay sizlerin finansal alanınızda gerçekleşiyor. Maddi konuların, aileyle para paylaşımının, kredi borçlar vergi sigorta veya miras gibi işlerin halledilmesi için kararlar alacağınız bir dönemdesiniz. Paranızı daha iyi değerlendirmek, yatırım yapmak yatırımları koruyacak ve garanti altına alacak adımları atmak üzere hareket edeceksiniz. Ticari atılımlarınız varsa maddi anlamda ne iyi ne değil daha net görebilirsiniz. İş ortaklıklarınız varsa maddi kazanç ve paylaşım bakımından bu dönemde daha net ve gerçekçi bir bakış ile bütçenizi ele alabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür de bu dönemde Yengeç burcunda sizlerin para alanınızda Güneş ile beraber ilerliyor, bir yandan aileyle nostaljik ve duygusal anlar paylaşırken bir yandan da eve aileye yönelik sağlam bir gelecek planlamak için paranızı yatırım araçlarında değerlendirmeniz olası. Korumak biriktirmek ve konfor alanlarınızı sağlama almak sizler için bu süreçte en önem verdiğiniz konulardan olabilir. Taşınmak, yer değiştirmek, işte departman değiştirmek, eğitsel konular ve zihinsel işlerle uğraşmak bu dönemde size iyi gelen şeyler olabilir.


YENGEÇ: Bu dolunay sizlerin evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşiyor. Hayatınızdaki ilişkilerle ilgili sorumlulukları daha ciddi bir biçimde ele alma zamanındasınız. Üstünüze yüklenen yükleri, sırtlandığınız görevleri ve sorumlulukları derinden hissettiğiniz bir dolunay olabilir. Sizi yoran taşımakta zorlandığınız ne varsa gerçekçi gözlerle görüp bunları iyileştirmek ve yeniden yapılandırmak için adım atabileceğiniz bir dönemdesiniz. İş ortaklığınız varsa bunu yeni bir bakış açısı ve planla ele alabilirsiniz. Eskiden yeniye geçmeye fırsatlara koşmaya ve hedeflerinizi belirlemeye yönelik kararlar alabilirsiniz. Çocuklar eş ve aile sorunları ve onlara karşı çizemediğiniz sınırlar bu dönemde aklınızı kurcalayabilir. Herkesin hayatını düzenlemek ve toparlamaktan bir miktar yorgun hissedebilirsiniz. Dolunaylar burcunuzu genellikle derinden etkiler çünkü burcunuzun yönetici gezegeni Ay’dır. Pesimist karamsar ve stresli olmadan bu dolunaya Jüpiter’in yaptığı olumlu açıyı değerlendirip sosyal yaşamınıza odaklanın, arkadaşlarla gruplarla ekiplerle ve topluluklarla bir arada olacağınız planlar yapın etkinliklere katılın. Gelecek hedeflerinize ve size kazanç ve gelir saplayacak planlara odaklanın, bu dolunay işte tam bunları öncelikli düşünmenin ve projelendirmenin zamanıdır.


ASLAN: Bu dolunay sizlerin iş ve çalışma alanınızda yer alıyor. Günlük yaşamınızı ve sağlığınızı da sembolize eden bu alanda gerçekleşen dolunay sizleri yeni bir günlük yaşam düzenine ve çalışma temposuna sokabilir. Daha doğrusu bir yenilenme ve yeniden yapılanma yapmak üzere karar almaya çabalayabilirsiniz. En önemlisi emek vakit nakit dengesini gözetmektir. Bu anlamda artık size hizmet etmeyen durumlar varsa bunlara el atmak ve size daha güven ve konfor sağlayacak gelecek hedeflerine yönelmek isteyebilirsiniz. İş alanında istediğiniz değişiklikleri yapmak ya da yeni bir iş projesine başlamak mümkün. Çalışma hayatınızı düzene koymak ve verimliliğinizi artırmak için doğru zamandasınız. Elbette sağlığınızı korumak ve özen göstermek te önem kazanıyor. Cilt dişler dizler eklemler ve iskelet yapınıza daha fazla özen gösterebilirsiniz. Burcunuzda geçiş yapmakta olan Venüs ve Mars sayesinde daha eğlenceli, neşeli, dinamik ve çekici olacağınız günlerdesiniz. Kendinizi daha güzel yakışıklı ve dikkat çekici hissedebilirsiniz. Aşk ve flört yaşamınızın da canlanacağı bu dönemde yapılması gerekenleri profesyonel bir tutumla ele alıp, daha sonra eğlencenize bakmanız avantajınıza olabilir.


BAŞAK: Bu dolunay sizlerin aşk ve flört alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde ilişkilerin duygusal boyutu hakkında gerçekçi davranmanız gereken bir zamandasınız. İlişkiler alanında sorumluluk üstlenmek ve vereceğiniz sözlerde ciddi olmak beklentisi olacaktır. Duygusal gerilimin artış göstereceği bu dolunayda ilişkiler alanında üzerinizde baskı hissedebilirsiniz. Bir ilişki kararı almanın zamanı geldi belki de, ilişkide gerçekçi ve güven veren bir tutumla ilerlemek konusunda kendi gerçek duygularınızı ele almak gerekebilir. Yaratıcı çalışmaları hobi ve yetenekleri değerlendirmek para kazanabileceğiniz fırsatları hayata geçirmek için çaba gösterebilirsiniz ancak bir yandan da bu konuda maddiyatı düşünmek ve bir akılcı plan ve bütçe yapmak önem kazanıyor. Çocuklarla kurduğunuz ilişkilerde artık daha somut kararlı ve belki de kurallar koyan bir tutum benimsemek size iyi gelecektir. Çocukların da mutlu hissedeceği bir alan bulmak ve onları buna yöneltmek akıllıca olabilir. Yatırımların ele alınması veya aile ile yatırımların daha iyi değerlendirilmesi için neler yapılabileceği konusunda gerçekçi konuşmalar yapabilirsiniz. Jüpiter bu dolunaya olumlu açı yapıyor, bu sebeple uzaklarla yurt dışı veya şehir dışı ile yapılacak kontaklar size yeni fırsatlar getirebilir. Uzun yolculuklar yapmak yer değiştirmek yurt dışına gitmek, akademik çalışmalar veya eğitsel çalışmalar yapmak üzere atılımınız olabilir veya girişimleriniz sonuç verebilir.


TERAZİ: Dolunay sizlerin ev aile ve özel yaşam alanınızda gerçekleşiyor. Ailenize ve ebeveynlerinize yönelik sorumlulukların ele alındığı bir süreçte olabilirsiniz. Ev aile ve yerleşime yönelik görevlerinizi üstlendiğiniz ve köklerinizi sağlamlaştırmak için çaba sarf ettiğiniz bir dönemde olabilirsiniz. Taşınmak yer değiştirmek alım satış yapmak gibi konular da gündeminizde olabilir. Ev ve iş arasında sorumlulukları dengede tutmak ta önemli. Bu dönemde işinize kariyerinize ve çalışma düzeninize yönelik değişimler yapabilirsiniz. Ev yaşamında mutlu olmak isteyeceksiniz bunu yapabilmek için aynı zamanda da iş hayatınızı düzene sokmak ve başarı kazanmak için neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. Ebeveynlik görevlerinizi yerine getirmek anne babanızla ilgilenmek ve ev hayatındaki varsa sorunları maddi manevi iyileştirmek için kararlar alabilirsiniz. Bu dolunayda burcunuzun yönetici gezegeni Venüs göksel aşığı Mars ile birlikte ve sizlerin sosyal alanınızda geçiş yapıyor. Arkadaşlarla, gruplarla ve topluluklarla daha fazla sosyalleşip, gelecek hedeflerinize yönelebilirsiniz. Kendinizi topluluklar içinde daha ilgi çekici kılmak ve ilgi odağını üzerinizde toplamak için şansınız var. Jüpiter’in bu dolunaya olumlu açı yapması sebebiyle, maddi konularda sizi güvene ve konforlu bir geleceğe taşıyacak yatırımları yapmak ve yaratıcı projelere yönelmek için adım atabilirsiniz.


AKREP: Dolunay sizlerin iletişimi eğitimleri ve yakın çevre ilişkilerinizi sembolize eden alanda yer alıyor. Bu dönemde kardeş akraba komşular ve yakın çevreniz ile olan iletişimde temkinli davranmak akıllıca olabilir. Kardeş veya akrabalarla ilgili üstleneceğiniz sorumluluklar olabilir. Bazılarınız araya sınır çekeceği veya kendi kurallarını daha keskin sınırlarla belirleyecekleri kararları alabilirler. Yakın çevrenizle kuracağınız iletişimde gerçekçi ciddi ve prensipli bir tutumla davranmak gerekmekte. Eğitsel konuların zihinsel işlerin satış pazarlama veya yazılı materyallerin planlı bir biçimde, bütçesi sağlam, yapısı iyi kurularak ele alınması iyi olur. Bu dönemde taşınmak yer değiştirmek departman değiştirmek veya şube açmak kitaplar ve baskılı malzemeler gibi işleri olan Akrepler için de işlerinizi somutlaştırabileceğiniz bir dönemdesiniz. Araba bilgisayar cep telefonu gibi aletlerin bakımı yenilenmesi veya alımı yapılabilir. Sözleşmeler resmi yazışmalar yapmak okullar ve eğitim konuları web siteleri ve internet üzerinden yapacağınız işler ve projeler ile ilgili nihai kararlarınızı alabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars bu dönemde göksel aşığı Venüs ile bir arada ilerliyor ve sizlerin kariyer alanınızda yer alıyor kendinizi mesleki konularda daha fazla ortaya koymak beğenilmek ve ilgi toplamak adına size destek veriyor. Topluluklar önünde daha çok görünür olacaksınız ve çekici olacaksınız. Şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter’in bu dolunaya olumlu açı yapması sebebiyle yaptığınız iş ortaklıkları, iş birlikleri ve zihinsel projelerdeki atılımlarınızda size fırsatlar şanslar ve bolluk bereket gelecektir.

YAY: Dolunay sizlerin para kaynaklarınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde mali olarak kendinizi korumalı bütçenizi iyi yapmalı ve uzun vadeli yatırımlara yönelmelisiniz. Kazançları artırmak ve yeteneklerinizi daha ciddi bir biçimde değerlendirmek için akılcı ve sağlam kararlar almak isteyeceksiniz. Maddi anlamda beklentileriniz artış gösterecek, zaman emek ve nakit anlamında gerçekçi bir bakış açısıyla ve beklentiyle emeğinizin karşılığını almak ve kazançlarınızı artırmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Bu dolunayda ilişkiler gezegeni Venüs hayaller prensi Neptün ile zorlayıcı bir açı içinde yer alacak ve bu açı sizlerin ilişkiler ve özel yaşam alanınız arasında gerçekleşecek. İlişkilerde fazla hayalci ve gerçekçilikten uzak davranmak sizleri yanıltıcı sonuçlara götürecektir. Ebeveynler eş veya partneriniz ile olan ilişkide yapacağınız fedakarlıklar olabilir. Duygusal olarak sevdiklerinize destek olmak gayesiyle kendinizden isteklerinizden veya hayallerinizden feragat edip, aşırı özveride bulunursanız daha sonra pişmanlık hissetmeniz mümkün. Ya da ailenizden veya hayatınızdaki özel kişiden sevgi ilgi verilecek sözler duygusal destek vb konularında aşırı beklentiler içindeyseniz bu beklentilerin istediğiniz gibi yerine getirilmediğini görerek duygusal bir karmaşaya düşebilirsiniz. Venüs’ün Aslan burcunda yer alması sizlere hayata dair daha neşeli ve canlandırıcı konulara yönelmek adına enerji veriyor. Gezmek görmek ve kültürel faaliyetlerde bulunmak isteyebilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter’in bu dolunaya olumlu açı yapması sebebiyle, iş alanında ve günlük hayat içinde size daha fazla konfor ve mutluluk getirecek şeylere adım atacağınız görülmekte.


OĞLAK: Sevgili Oğlaklar dolunay burcunuzda gerçekleşiyor ve sizler için önemli kararların hayata geçirileceği bir zamanda olduğunuza işaret ediyor. Öncelikle fiziksel anlamda ve görünümünüzle ilgili hem sağlık hem de kendinizi daha iyi hissetmek bakımından ciddi kararlar almak aşamasında olabilirsiniz. Yüz cilt diş iskelet ve baş bölgesinin bakımı ve sağlığını korumak için adım atabilirsiniz. Dış dünyada kurduğunuz ilişkilerde daha ciddi mesafeli olduğunuz, kuralları sizin belirlediğiniz ve daha gerçekçi davrandığınız bir ruh haline ve bakış açısına sokabilir. Özel ilişkilerde eski tas eski hamam bilindik kalıplarınızı sorguladığınız ve kendi tutumunuzu daha gerçekçi bir biçimde değerlendirdiğiniz bir aydınlanma yaşayabilirsiniz. İlişkilerde neye ihtiyaç duyduğunuzu ve neyin eksikliğini duyduğunuzu daha derinden düşünebilirsiniz. Bazılarınız için eski ilişki kalıplarının bırakılmak istendiği ve içinizde tuttuklarınızı açığa çıkardığınız bir sürece işaret edebilir. Karşınızdaki kişi daha duygusal ve sahiplenici davranmak eğiliminde olurken siz daha pragmatik ve sınırlarını çizen bir tutum benimseyebilirsiniz. Açıkçası ilişkiler alanında uzun süreli kalıcı ilişkilere doğru adım atmak olası ancak eskimiş ve heyecanı kalmamış ilişkilerin de dönüşme vakti gelmiş gibi duruyor. Zamana dayanıklı ilişkiler kurmak sizler için önem kazanıyor ve uzun zamandır sürdürdüğünüz ilişkileri de korumak isteyeceksiniz ama güven ve aşinalık bilindik olmak ve karşınızdakini tanımış olmak önemli evet diyeceksiniz, ama ya heyecan nerede? İlişkileri bu anlamda teraziye koyduğunuz ve sonunda bir karara vardığınız bir süreçtesiniz. Tamam mı devam mı kararlarının alınacağı aşikar. Jüpiter’in bu dolunaya olumlu açı yapması sebebiyle yaratıcı projelere, hobilere ve size mutluluk getirecek konulara yönelmek size iyi gelebilir.


KOVA: Dolunay sizlerin ruh ve beden bütünlüğünüzü sembolize eden alanınızdan geçiş yapıyor. öncelikle genel sağlığınızla ilgilenmelisiniz sizi psikolojik olarak yoran ve stres yükleyen temalara açıklık getirmek ve farkındalıkla hareket ederek bir toparlanma dönemine girmek isteyebilirsiniz. Kolektife hizmet ruhunuza iyi gelen konulara yönelmek bilinçaltı çalışmaları yapmak ve terapilerle ilgilenmek isteyebilirsiniz. İş ve çalışma temponuz bu dönemde yorucu ilerleyebilir. Görev ve sorumluluklarınızın üzerinizde baskı yaptığı günlerden geçiyor olabilirsiniz. İş bulmak yeni bir işe geçmek bir iş kurmak veya var olan işinizde başarı kazanmak için çaba gösteriyor olabilirsiniz. İş alanında arkadan konuşmalar yer alabilir veya iş arkadaşlarınıza güvenebilmek önem kazanıyor. Çalışma düzeninizi etkileyecek kişiler kararlar veya değişimler yer alabilir tüm bunlara adapte olmak için efor sarf edebilirsiniz. Zaman emek ve nakit düzleminde dengeli çalışmak hakkınızı almak ve emeğinizin karşılığını elde etmek için yeni bir çalışma düzenine geçmek için girişimde bulunabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn Balık burcunda Retro harekette yer alıyor ve maddi konuların sizler için daha istikrarlı planlı ve somut bir biçimde ele alınmasının önemine işaret ediyor. Jüpiter Boğa burcundan dolunaya olumlu açı yapıyor ve ev aile ve özel yaşam alanından size destek veriyor. Evinizde ailenizle ve sevdiklerinizle baş başa kendi özel alanınızda kafa dinleyerek ve iç işlere daha fazla önem vererek bu dönemde size iyi gelecektir.


BALIK: Dolunay sizlerin arkadaşlıkları sembolize eden alanda yer alacak. Arkadaşlarınızı ve sosyal çevrenizi daha gerçekçi gözlerle değerlendirme zamanındasınız. Sağlam arkadaşlıklar kurmanın ve köklü dostlukların değerini bilme ve görmenin önemini tekrar fark edebilirsiniz. Bu dönemde gruplarla ekiplerle sosyal çevrenizle birlikte yapmayı planladığınız ciddi projeler ve etkinlikler olabilir. Kariyerinize mesleğinize ve statünüze iyi etkiler yaratmasını arzu ettiğiniz çalışmalara yönelebilirsiniz. Ne yapmak istiyorsanız gerçekleştirebilecek bir dönem olacak sadece maddi olarak akılcı bir bakış açısıyla emeğinizin karşılığını alabileceğiniz bir planla yola çıkmak akıllıca olacaktır. Bazı Balıklar bu dolunayda ak koyun kara koyun kim arkadaşlar alanında bunu görmek ve gerekiyorsa elemek sadeleşmek isteyebilirler. Yaratıcı yanınızı açığa çıkaracak sizi topluluklar arasında prestije taşıyacak adımlar atabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter’in dolunaya olumlu açı yapması sebebiyle, iletişim eğitimler ve zihinsek projeler konusunda size destek veriyor. Topluluklarla arkadaşlarla ve gruplarla bir arada yapacağınız organizasyonlara ve etkinliklere yönelik şans ve fırsatlar elde etmek üzere size avantaj sağlıyor.


NAZ BAYATLI


oğlak dolunayının genel anlatımı ve nelere dikkat etmemiz gerektiği burçlara özel yorumlarla
oğlak burcunda dolunay etkileri ve burç yorumları

69 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page