top of page

OĞLAK YENİAYI 13 OCAK 2021 KRİZLERİ DÖNÜŞTÜRME ZAMANI.


YENİAY 08:00 23 DERECE OĞLAK BURCUNDA GERÇEKLEŞİYOR.


DOĞUM SANCISI GİBİ BİR YENİAY DOĞUYOR: Plüton’la kavuşan bu yeniay kriz yönetimi yapmayı zorunlu kılacak çünkü oldukça zor açılar altında gerçekleşiyor. Mars/ Satürn, Jüpiter/ Uranüs, Satürn /Uranüs ve Merkür/ Uranüs kareleri ile bir yeniay doğuyor. Sabit burçlardaki bunca kare kalıplarımızın değişmez kabul ettiğimiz veya çok uzun zamandır sürdürdüğümüz yaşam biçiminin değişmek üzere olduğuna işaret ediyor. Öyle yaptım oldu diyerek değişmek veya değiştirmek elbette kolay gelmeyecek. Karmaşa, akıl karışıklığı, kısıtlama, gerginlik ve ani değişimler anlamına gelecek bu açılar bize derine yerleşmiş bir takım problemlerin ele alınması gerekeceğini ve çözümün uzun bir süreye yayılacağına işaret etmekte. Hepimiz hayatımızın bir alanında değişmek ve yenilenmek isteyeceğiz, hem de geçmişten gelen kalıplarımızı değiştirmek için yeni yollar geliştirmeye çalışacağız. Yeni ile eski arasında değerlendirme yapmak ve hayatımızın genel akışında bizi yeni yollar denemeye mecbur bırakan bu değişimlerin altından kalmak için yeni yaşam taktikleri geliştirmek zorunda hissedeceğiz.

İlişkiler alanında geliştirdiğimiz kompleks ilişki kalıplarının farkına varacağız. Belki bu gerçeklikten bir adım geriye çekilip iyi bir içe dönüş yaparak kendimizi değerlendireceğiz. Kendimizi korumak, savunmak ve hayatımızda artık bize hizmet etmeyen eskimiş faydası kalmamış kalıpları temizlemek ve elemek için çaba sarf edeceğiz. Kendimizi belki çok kullandırdık, belki şu bu sebeplerden ötürü bırakamadığımız kişileri veya ilişkileri gereğinden fazla içimizde besledik sürdürdük ama artık ruhumuza benliğimize ve amacımıza hizmet etmediğini gördük. Demek ki bırakma zamanı gelmiş!! Bırakmak elemek ve dönüşmek bu yeniayın bence ana temasıdır.

Bu değişim öyle hemen olmayacak zaman alacak. Bu yıl 3 kere gerçekleşecek Satürn/ Uranüs kareleri sayesinde yıl boyunca bu temalarla uğraşıyor olacağız. Bu değişimler belki acıtacak, zihnimizde gürültü yapacak, kalbimizi ağrıtacak, belki bırakmayı sırtını dönmeyi ve istemesek te artık içimizde taşımak istemediğimiz için bu problemlerden yürüyüp uzaklaşmaya yol açacak.

Bu yeniayla birlikte hayatımızın günlük temposunun hızlanmaya başlayacağını göreceğiz. Deney yapmaya, daha üst bir farkındalığa geçmek adına hayatımızın yeni amacını, yeni trendini keşfetmeye yöneleceğiz. Bizim dışımızda gelişen değişimler de diğer yandan hayatımızın düzenini yeniden programlamaya sebep olacak. Bu yeniayın taşıdığı zorlu açılar başta hepimize can sıkıcı ve ağır gelse de, bizi ileri götürecek, bizi daha kendimizle barışık bir yaşam tarzına doğru taşımak üzere değişime yönlendirecek.

Gündemde olan sosyal medya kısıtlamaları, Whatsapp gibi uygulamaların ne kadar hayatımızda yer aldığı, yeni programlara geçmeyi düşünmek vb derken iletişim dijital ve sanal dünya hayatımızın aslında nasıl içinde ve ayrılmaz bir parçası bunu görmek ve kendimizi bu çerçevede değerlendirmek gerekecek. Kolektif bilinç içerisinde bu değişim rüzgarları hissedilmeye başlayacak ve bir çoğumuz aşina olduğumuz alıştığımız kalıplaştırdığımız bir çok toplumsal veya sosyolojik olgunun değişime uğrayacağını göreceğiz. Özgürlükler, haklar ve hümanizm bildiğiniz gibi birer Kova temasıdır ve Satürn gibi yerleşik düzeni ve otorite figürlerini anlatan bir gezegen tarafından kare açılar altında olması sebebiyle artık düzen değişmek zorunda. İletişim haberleşme eğitimler teknolojiler Uranüs ve Kova sembolikleri bu yıl bizi uğraştıracak konuların başında geliyor.

HAYATINIZDA KİME- NEYE- NE KADAR -YER VE ÖNEM VERİYORSUNUZ VE BU NE KADAR SİZİ MUTLU EDİYOR. KİME - NE KADAR İHTİYACINIZ VAR VEYA YOK. Tüm bunları düşünme ve karar verme zamanı geldi, buna dayanarak yeni başlangıçlarınızı yapmanın zamanıdır.

YENİAY OKÇU TAKIM YILDIZININ YAKININDA YAY TAKIM YILDIZININ AYAK UCUNDA 23 DERECE OĞLAĞA PARALEL GERÇEKLEŞİYOR. IOTA İLE TAVUSKUŞU ADI VERİLEN İKİ YILDIZ İLE KAVUŞUMDA.

Bu yıldızlar kendini ortaya koymayı ün ve isim kazanmak için çaba göstermeyi sembolize ediyor. Şov yapmayı, dikkatleri üzerine çekmeyi anlatıyor. Amma illa dikkat çeken kişinin sağlam karakterli ve onurlu olması beklenmemeli. Kişi mirasını adını şanını onurunu iki paralık edecek aptalca gösterilere girebilir sözler sarf edebilir ve kendi dürüstlüğünden feragat edebilir. Bu bakımdan bu yeniayda her şeyden evvel kendimize saygımızı koruyalım ve dürüstlüğümüzden vaz geçmeyeli. Sonunda kaybedecek biz olabiliriz. Diğer yandan, 23 derece Oğlağın ay menziline baktığımda; Saad Al Bula yıldızı var. Doktorlar, askerler ve politikacıları öne çıkaran bir menzil ve onların sözü geçmeye başlayacak demektir. Politik liderlerin bir avcı gibi davranmaya yeltendiğini göstermektedir.


BURÇLARA GÖRE YENİ AY KISA KISA


KOÇ: Bu yeniay zamanında iş ve kariyer konuları, aile ve ebeveynlik konuları sizler için ön planda olacak. İşle ve kariyer hedefleri ile ilgili yeni başlangıçlar yapmak üzere adım yapabilirsiniz. Bu dönemde Venüs’ün de kariyer alanınızda yer alması nedeniyle, yaratıcı yanınız, iletişim kabiliyetiniz ve yetenekleriniz artacak ve hedeflerinizi planlarken size güç kazandıracak. Çevrenizde daha saygın ve görünür olmak için fırsatınız var ve bunu ciddi ve profesyonelce işlerinize kanalize olarak yapabilirsiniz. Toplum önünde çok daha fazla görünür olmaya başlayacak ve dikkat çekici olacaksınız. Arkadaşlarla veya sosyal çevrenizle daha fazla projeye imza atmak, onların desteği ile yeni idealler ve ilkelerle yola koyulmaya hazır olacağınız oldukça sosyal ve iş birliği ile büyüyeceğiniz bir döneme giriyorsunuz.


BOĞA: Bu yeniay zamanında fikirler düşünceler hayata bakış açınız ile ilgili daha kendinizi somut biçimde ifade etmek için şansınız olacak. Eğitimler, mesleki eğitimler veya kişisel gelişim konuları sizin için ön plana çıkacak ve bilginizi nasıl kullandığınız veya aktardığınız mesleki olarak size yeni açılımlar getirecek. Satış pazarlama reklam promosyon basın yayın ev baskılı işler kitaplar dergiler gazeteler ve üniversiteler gibi alanlarda işleriniz varsa rast gidecektir, zira burada aynı zamanda Venüs gezegeni de sizin yanınızda. Hukuki süreçler resmi işler yurt dışı veya uzaklarla bağlantılar gibi girişimleriniz size fırsatlar getirebilir. Bakış açınızı veya hayat amacınızı değişime uğratacak gelişmeler yer alabilir.


İKİZLER: Bu Yeniay sizlerin kredileri borçları yatırımları maddi kaynakları yönetmeyi sembolize eden alanınızda gerçekleşiyor. Tazminat, miras, Bonus, vergiler ve sigortalar gibi konularda yeni kararlar alabilirsiniz. Bu dönem içerisinde birikimlerinizi ve yatırımlarınızı daha akıllıca değerlendirerek bütçenizi dengelemek korumak ve geliştirmek için adım atabilirsiniz. aile ile kurduğunuz para paylaşımı ilişkisinde daha ciddi sorumlu akılcı davranmak isteyebilirsiniz. işten gelen kazançlarınızı biriktirmek yatırım yapma büyütmek için kendi kararlarınızı vermek isteyebilirsiniz. iş kurmak isteyen iş ortaklıkları yapmak isteyen ticari alanda faaliyet göstermek isteyen sevgili ikizler içinde bu yeni ay önemli bir başlangıç zamanı olabilir. Venüs’ ünde burada yer alması sebebiyle ilişkilerde daha fazla tensellik ön plana çıkabilir. Bu dönemde artık bir ilişkiden Ne istediğinizi daha gerçekçi bir şekilde fark etmiş ve kendinizi de düşünmeye ve önemsemeye karar vermiş olabilirsiniz.


YENGEÇ: Bu yeni ay sizlerin evlilik iş ortaklıkları kariyer hedefleri alanınızda gerçekleşiyor. Venüs’ün de halihazırda burada yer alması sebebiyle hem ilişkilerde hem evlilik ve iş ortaklıklarında yeni başlangıçlar yapmak üzere karar almanız mümkün. iş ve kariyer hedeflerinize yönelik daha ciddi ilerlemek çalışma ve iş ortaklıkları yapmak adına adım atabilirsiniz. Eşinizin sorumluluğunu yüklenmek eline sağlığına bakmak veya birlikte ailenizin sorumluluğunu paylaşmak üzere daha ciddi rasyonel akılcı kararlar alabilirsiniz. bir yandan da hem ilişkilerde hem iş ortaklıklarında hem de kariyer hedeflerinize belli başlı kalıplarının değiştiğine şahit olabilirsiniz. Hepimiz birer değişim süreci içerisindeyiz bu değişiklikleri adapte olmak adına yeni planlar yapıp hayatınızda nelerin işe yaramadığını görüp bu parçaları eleyip yaşamınızı sadeleştirerek daha somut adımlarla geleceğe gidebileceğinizi göreceksiniz.


ASLAN: Bu yeni ay sizlerin iş çalışma günlük hayat ve sağlık alanında gerçekleşiyor. Bu dönemde iş ve kariyer konularında daha akılcı ve belirli adımlar atmak üzere daha ciddisiniz ve kararlısınız. İş hayatınızı bir sonraki evreye veya seviyeye taşımak için bu yeniay size karar aldıracak ve harekete geçmenize yardımcı olacaktır. İş yapma biçiminizi ve işe aktardığınız yeteneklerinizi daha net objektif ve profesyonel bir iradeyle hayata geçirebilirsiniz. İş değiştirmek veya iş aramak isteyenler bu yeniay enerjisi ile düzen değiştirebilirler. İş kurmak isteyenler de bu yeniay ertesi ay sonundan önce harekete geçebilir. Sağlığınızı daha ciddiyetle ele almak gerekebilir. İskelet yapısı dişler ve cilt ile ilgili bakım yaptırabilir beden sağlığınızı ve estetik konuları ele alabilirsiniz.


BAŞAK: Bu yeniay sizlerin aşk ve romantizm alanınızda gerçekleşiyor. Aşk ve ilişkiler alanında bu dönemde yeni kararlar alma ve başlangıçlar yapma fırsatınız olacak. Eskiden getirdiğiniz ilişki kalıplarınızı sorguladığınız ve size artık faydası olmadığını düşündüğünüz tutum ve davranışların muhasebesini yapabilirsiniz. Bu dönemde ilişkiler zorlanabilir veya sizin için daha ciddi ve somut bir tutum ile hareket etme mecburiyeti ortaya çıkabilir. Çocuklarla ilişkiler görev ve sorumluluk odaklı olacaktır. Onların da daha mutlu ve tatmin hissetmeleri için inisiyatif alabilirsiniz. Yaratıcı yanınızı harekete geçirecek çalışmalara yönelebilirsiniz ve hobilerden iş yapan para kazanan Başakları da bu dönemde destekleyecek yeni fırsatlar oluşabilir.


TERAZİ: Bu yeniay sizlerin ev yaşamı alanınızda gerçekleşiyor. Ev kurmak, aile olmak, ev almak satmak, yerleşim değiştirmek tamirat tadilat ve evi daha konforlu hale getirmek ve ailenizle kurduğunuz ilişkiyi ele almak sizin için önemli olacak. İş ve kariyer konularına dair fikirlerinizi daha yaratıcı bir biçimde hayata geçirmek için çaba sarf edebilirsiniz. Yatırımlar ve gelişmek istediğiniz alanlar varsa bu konulara adım atmak ve finansal durumunuzu gözden geçirmek isteyeceksiniz. Borçları ödemek krediler almak ve sizi daha mutlu edecek bir ev ve iş düzenine geçmek isteyeceksiniz. Bekar Teraziler ise daha ciddi ve sorumlulukları taşıdıkları bir ilişkiye başlamak adına düşünebilir veya adım atabilirler.


AKREP: Bu yeniay sizlerin eğitimler kurslar satış pazarlama web siteleri ve yakın çevre ilişkileri alanında gerçekleşiyor. Yeni fikirler, eğitime veya bilgi paylaşımına farklı bir bakış açısı getirmek. Daha ciddi ve sorumlu olmak için planlar yapacaksınız. Kardeşler ve yakın akrabalarla ilişkilerde pragmatik pratik ne istediğini bilen ve aileye daha fazla sınırlarınızı çizen bir tutumla yaklaşabilirsiniz. Ev taşımak yer değiştirmek nerede yaşamak istediğinize karar vermek de söz konusu olabilir. İlişkilerinizi daha yakın temasla sürdürmek isterken bir yandan da sınırlarınızı belirlemek ve neyi ne kadar sorumluluk olarak almak istediğinizi daha net görebileceksiniz. İletişimde profesyonel uzmanlığınızı yansıtan ve ciddiye alınan bir tarz ile güçleneceksiniz. Form doldurmak, baş vuru yapmak, sözleşme imzalamak veya önemli konuşmalar yapmak için uygun bir zamandasınız.


YAY: Bu yeniay sizlerin maddi kaynaklarınızı temsil eden alanda gerçekleşiyor. Para gezegeni Venüs te bu alanda transitini sürdürdüğü için para konularında gelişime açık bir dönemdesiniz Kazançlarla ilgili daha fazla gelir elde etmek veya kaynaklarınızı daha iyi değerlendirmek adına birikim yapmak yatırım yapmak ve paraya çevrilebilir yeteneklerinizi geliştirmek üzere yeni planlar yapabilirsiniz. Bütçenizi iyi yapmak gereksiz harcamaları kısmak ve maddi konularda daha gerçekçi olmak için adım atacaksınız. Arkadaşlık alanınızdan veya sosyal çevrenizden sürpriz gelişen gelecek projeleri ortaya çıkabilir ve bu konuda plan yapmak üzere harekete geçebilirsiniz. Sözün kısası daha profesyonel ve akılcı davranacağınız ve bu tutumun meyvelerini yıl içinde almaya devam edeceğiniz bir dönemdesiniz. 5 duyunuzu çalıştıracak size daha fazla zevk veya keyif verecek konulara odaklanmak ve mutlu ve değerli hissetmek için kendinize yatırım yapabilirsiniz. Bu dönemde çevresel faktörlerinizi iyi değerlendirmeli ve işinize yaramayan artık size hizmet etmeyen koşulları değiştirmek için adım atmaya başlamalısınız.


OĞLAK: Bu yeniay sizin burcunuzda gerçekleşiyor. Sevgili Oğlaklar hayat yolunuzda yeni planlarla ve hedeflerle ilerlemek üzere harekete geçeceğiniz bir döneme giriş yapmaktasınız. İş kariyer ve ilişkiler alanında olgun akılcı ve gerçekçi kararlar alabileceksiniz. Kendinize önem vermek ve kendinize yatırım yapmak isteyeceğiniz bir zamandasınız. aİlişkiler alanınızda ayrıca Venüs gezegeni de ay sonuna kadar yer alacağı için, sosyal hayatınızdan özel hayatınıza kadar ilişkileri başarı ile yürütmek elinizde. Bazılarına sınırlarınızı çizeceksiniz, bazı kişilere yol gösterecek ve uzmanlığınızdan yararlanmalarını sağlayacaksınız, iş ilişkilerinde başarı yakalamamak mümkün değil. Zira Satürn; burcunuzun yönetici gezegeni olarak artık maddi kaynaklar alanınızda ve sizi yeni iş fikirleri, kaynak yaratımı ve kariyer hayatınıza destek olacak yeniliklerle desteklemeye devam edecek. Yorucu ama bir o kadar da büyüyeceğiniz bir süreç geçireceksiniz. Üzerinizde ilişki ve iş yükleri olacak ve tüm bunları başarı ile götürmek adına çaba sarf edeceksiniz. Doğru planlama ve gerçekçi bakış açısı ile başaramayacağınız bir şey olmayacaktır. İş ortaklıkları, partneriniz ve sosyal ilişkileriniz sizi bu yolculukta destekleyecekler. Siz karamsar olmayın yeter. Dış görümünüze ve sağlığınıza daha fazla önem vererek prezantabl görünmek isteyeceksiniz.


KOVA: Bu yeniay döneminde boşalmış bataryanızı şarj etmenin zamanı geldiğini düşünebilirsiniz. Biraz içinize veya özel alanınıza çekilip kafa dinlemek ruhunuza iyi gelen şeylerle uğraşmak isteyebilirsiniz. Özel alanınızda zihninizi odaklayarak çalışmak istediğiniz bir proje olabilir ve bunu herkesle henüz paylaşmaya hazır olmayabilirsiniz. Ruh ve beden bütünlüğünüzü sağlamak adına spiritüel veya manevi konularla ilgili yeni eğitimler, terapiler alabilir veya ilginizi çeken yayınları okumaya başlayabilirsiniz. Gizler sırlar mistik konular ilginizi daha fazla çekebilir. Özel hayatınızı korumak sınır çizmek veya ilişkilerinizi gözden uzak yaşamak adına karar alabilirsiniz. İş konularında sizi geride tutan zorluklar varsa bunlara daha gerçekçi pragmatik ve profesyonel bir tutumla aşmak adına harekete geçebilirsiniz. Çevrenizden saklamak istediğiniz hemen açığa çıkarmak istemediğiniz bir ilişkinin başlangıcında olmanız da mümkün.


BALIK: Bu yeniay sizlerin arkadaşlıklar ve sosyal yaşam alanınızda gerçekleşiyor. Bu yeniay enerjisini daha fazla insana arkadaşa veya gruplara ulaşmak için kullanabilirsiniz. Net workler kurmak var olan ağlara girmek ve sosyal yaşamınızı geliştirmek canlandırmak için neler yapabilirsiniz diye düşünmeniz mümkün. Diğer yandan da arkadaşlarınız arasında artık size zor gelen ilişki kalıpları varsa ve sınırlarınızı çizmeniz gerektiğini düşündüğünüz kişiler varsa bu sınırı bu dönemde çizmek için adım atabilirsiniz. İş planlarınız arasında arkadaşlarla bir gelecek projesi yer alabilir. Oğlak burcundaki bu yeniay sizi hedeflerinize daha odaklı ciddi ve profesyonel bir tarzda yön verecek enerjiyi taşıyor. İdeallerinizi, prensiplerinizi ve arkadaşlık ilkelerinizi yeniden gözden geçirerek ciddiyetle kendinizi ifade ederseniz yol alacağınızı düşünüyorum. Gruplar, dernekler, klüpler, sosyal medya ve mesleki çevreler size destek verebilir veya siz onların desteğini istemek üzere planlar yapabilirsiniz. Arkadaşlar işinize yarayacak onları hoş tutmanın yollarını da aramalısınız.


Naz Bayatlı









649 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page