top of page

SATÜRN BALIK GEÇİŞİ 2023-2026


7 Mart 2023 te saat 16:35 te, Başak burcundaki dolunayın hemen ardından Satürn Balık burcundaki yolculuğuna başlıyor.

Bu geçiş iklimsel değişimlerin, sistemdeki revizyonların ve neye inandığımızı sorgulamanın, manevi spiritüel ve dini konularda rönevasyonun gerçekleşeceği bir dönem olacak.


SATÜRN BALIK BURCUNDA TEMEL OLARAK HANGİ TEMALARA ODAKLANACAĞIZ.


· İnanç sistemlerinin, inanç dünyasında yer alan otorite figürlerinin, bu kurum ve kişilerin gerçek değeri, etik ve ahlaki sorumlulukları sorgulanacak. Kendi vaaz ettikleri kurallara ve etik prensiplere kendileri uyup uymadıkları sorulacak. Eski değer ve normların kabul edilen gerçek formuna orijinal öğretiye dönmek için harekete geçenler olacak.


· Diğer taraftan, insanlar manevi yaşamlarını canlandırmak için daha fazla istek duyacak ancak bu alanda sapla samanı ayırmak isteyeceğiz. Bu alanda hangi bilgi ve yol doğru, kimin öğretisi doğru, kim bu alanda yetkin kişi, kim değil, kim şarlatan veya kim gerçekten inançlı, ve yaptıklarını gönülden yapıyor, bunları konuşacağız. İNANCIN SAF VE TEMİZ KİRLETİLMEMİŞ TİCARİLEŞTİRİLMEMİŞ HALİNE DAHA FAZLA İHTİYAÇ DUYACAĞIZ.


· Dini kurumlar, inanç merkezleri, dini alanda ve manevi yaşamımızda önemli figürler ön plana çıkacak. DİN VE DEVLET İŞLERİ ÖNEMLİ BİR KONU OLACAK. DİNİ VE MANEVİ LİDERLER NE YAPTIKLARI NASIL YAPTIKLARI BE NE YAPMALARI GEREKTİĞİ ÇOK SIK GÜNDEMDE OLACAK.

· Dolayısıyla, insanlar dini ve spiritüel konularda daha ciddi ve seçici davranmaya başlayacak. İnsanlar tekrar bir şeylere inanç düzeyinde bağlanmaya inanmaya ruhunu rahatlatmaya ihtiyaç duyacak.


· Diğer taraftan, yerleşik inanç ve spiritüel sistemlere uymayanları bir inanç kalıbını seçmek istemeyenlerin sesini duymaya başlayacağız. Özellikle toplumların yüzyıllardır taşıdıkları bakış kalıpları ve bireyin toplumsal rolü üzerinde sık sık tartışmalar duymaya başlayacağız. Kul muyuz birey mi? Ayrıca Plüton Kova ile birlikte tüm dünyada cinsiyetsizlik akımı ön plana çıkacağı için bu konunun dini manevi ve toplumsal yansımaları sık sık tartışılıyor olacak.


· Hayaller , rüyalar, idealler, fantezi dünyası ve fantastik konular önemli olacak. Sanal gerçeklik adını verdiğimiz alanda bir çok teknolojik gelişme ve yenilik bekleyebiliriz. Hayal gücümüzü açan zorlayan ve aklımıza bile gelmeyen yeni boyutların içine dalacağımız bir meta döneme giriş yapıyoruz. Sanat dünyası daha romantik daha vicdani konulara hitap eden konulara yönelecektir. Edebiyat şiir müzik alanında yeni tarzlar ortaya çıkabilir. FRP türü oyunlarda ve internet oyunlarında ve mecralarında sektör büyüyecektir. Ayrıca sanal dünyaya daha rahat giriş yapıp adapte olacağımız teknolojik ürünler piyasaya çıkabilir.


· Uyuşturucu, alkolizm, anti depresanlar konusunda haberler duyacağız, tartışmalar ve kanuni yaptırımlarla ilgili konuların daha fazla konuşulduğunu duyabiliriz. Bağımlılık ve rehabilitasyon konuları tartışılacak. Uyuşturucu dünyası daha fazla her yönüyle gözler önünde serilecek. Uyuşturucu çeteleri, baronları ve yayılım yolları gündemde olabilir.



· HAVA DURUMU VE METEOROLOJİ garip grafikler çizecek. Bazı yerler seller su baskınları yaşarken diğer tarafta kuraklık ve susuzluk ortaya çıkacak. İklimsel değişimler çok derinden hissedilecek. Küresel ısınmaya karşı etkin önlemler alınmaya başlayacak.

· Denizler, sular, okyanuslar ve atmosfer üzerinde gerilim yaratan karşıtlıklar olacak. Petrol, doğal gaz, nükleer santraller, su kaynakları yeni çatışma meseleleri olacak.

SU POLİTİKALARI TEMİZ SU BULUNMASI VE KULLANIMI DENİZ VE KITA SAHANLIĞI VE BU ALANLARIN GÜVENLİĞİ KONUSU ÖNEMLİ OLACAK.


· Denizleri kirletenler ve deniz canlılarının yaşamasını ve korunmasını desteklemek için farkındalık oluşacak.


· Yeni Virüslere karşı sağlık reformları yapılacak ve yeni yaptırımlar getirilebilir. Pandemilere karşı yeni örgütlenmeler ve yapılanmalar ortaya çıkacak. Halk ve devlet ortak olarak iyi bir örgütlenme içine girebilir.


· Şifa içeren tedaviler ve holistik iyileşme yöntemleri gelişme gösterecek. Enerji alanları, frekanslar veya meditatif çalışmalarla sağlığı koruma ön plana çıkacak. Bu arada gerçek şifacılarla , çakma olanları ayrışacak.


· MÜZİK VE EĞLENCE DÜNYASI DEĞİŞİMDEN GEÇEBİLİR. KLASİK MÜZİK SİNEMA OPERA BALE KLASİKLERİ GÜNDEME GELEBİLİR. SATÜRN NEPTÜN BALIK BURCUNDA OLDUĞU 1960 LARDAKİ DÖNGÜDE BEAT AKIMI ORTAYA ÇIKTI WOODSTOCK YAPILDI. SANAT VE MÜZİK AKIMLARI ARTTI. ÖZGÜRLÜK VE UYUŞTURUCU SİSTEME İSYAN KAVRAMLARI GENÇLER ARASINDA ORTAYA ÇIKTI. 1935 ADSIZ ALKOLİKLER KURULDU. 1993-1995 DVD ÇIKTI


· URANÜS BOĞA SATÜRN BALIK DÖNEMLERİ KADIN HAKLARININ HEP KONUŞULDUĞU ZAMANLAR 1930 LARA SAVAŞ DÖNEMİ KADINLAR ÇALIŞMAYA BAŞLADI FABRİKALARDA KÜRTAJ KONUSU GÜNDEMDEYDİ. İRANDAKİ KADINLARIN DURUMU ÖNEM KAZANACAK KADINA ŞİDDET VE KADIN HAKLARI KONUSU YÜKSELİŞTE OLACAK.


· SINIRLARI DEĞİŞTİRTEN DURUMLAR: 1990 DA SATÜRN KOVADA BALKANLARDAKİ AYRIŞMA BAŞLADI SATÜRN 1994 TE BALIĞA GEÇTİ VE BU GEÇİŞTE BALKANLARDA YENİ SINIRLAR ORTAYA ÇIKTI YUGOSLAVYA DAĞILDI BURADAN 6 FARKLI ÜLKE ORTAYA ÇIKTI. KOSOVA SLOVENYA SIRBISTAN ARNAVUTLUK BOSNA HERSEK GİBİ ÜLKELER ORTAYA ÇIKTI VE SINIRLAR DEĞİŞTİ. ŞİMDİ RUSYADA AYNI DURUM SATÜRN BALIĞA GEÇİNCE SINIRLAR DEĞİŞEBİLİR.


· SATÜRN KARMANIN EFENDİSİ GEZEGENİMİZİN ACI ÇEKTİĞİ ZARAR UĞRADIĞI SÖMÜRÜLDÜĞÜ TÜM DURUMLAR HEM ARTIŞ GÖSTERECEK HEM GÜNDEME OTURACAK HEM DE ÇARELER ARANACAK İNSANLARI ÇARESİZ BIRAKAN DURUMLAR AÇLIK SUSUZLUK EVSİZLİK ŞİDDET ARTACAK VE ÖNLEM VE YARDIM ÇALIŞMALARI OLACAK. İKLİM VE DOĞAYI PERİŞAN EDEN KONULAR ÖN PLANA ÇIKACAK VE MADUR OLDUĞUMUZ MUZDARİP OLDUĞUMUZ NE VARSA KONUŞUYOR DERDİNİ ÇEKİYOR VE ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞIYOR OLACAĞIZ.


HEPİMİZ YÜKSEK FARKINDALIKLA HAREKET EDİP, HEM BİREYSEL HEM KOLEKTİF ANLAMDA HAYRIMIZA OLAN KARARLAR ALIP, VİCDAN VE AKILLA EN DOĞRUYU SEÇMEMİZ DİLEĞİYLE


NAZ BAYATLI






93 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page