top of page

SONBAHAR GÜNDÖNÜMÜ- EKİNOKS ENERJİSİNİ NASIL KARŞILIYORUZ.

Güncelleme tarihi: 5 Eki 2022

BURÇLARA GÖRE MEVSİM TEMALARI


23 EYLÜL 2022 SAAT 04:00 TE GÜNEŞ TERAZİ BURCUNDA

26 EYLÜL 2 DERECE TERAZİDE YENİAY SAAT: 00:54


Kuzey yarım kürede 23 Eylülde sonbahar gündönümü gerçekleşecek. Bu hasat zamanını sembolize eden dönemde gece ve gündüz eşit olacak ve ardından günler kısalmaya başlayacak. Birçok toplumda ekinokslar ışıktan karanlığa karanlıktan ışığa geçiş anlamına geldiği için kültürel olarak çeşitli festival ve ritüellerle kutlanmıştır. Bu yeni eşikte dururken sonbahar dönemi sizler için daha çok hangi temaya işaret ediyor aşağıda anlattım.


KOÇ: Ekinoks enerjisini önemli ilişkiler alanında karşılıyorsunuz. İlişkilerde denge kurmak rolleri sorumlulukla üstlenmek paylaşımları daha candan ve medeni temellere oturtmak için birbirinize zaman ayırın. Hayatınızdaki özel bağları bu dönemde mercek altına alabilirsiniz ve ilişkilerdeki gölge tarafınızı daha derinden görme şansı elde edebilirsiniz. Terazi yeniayında ilişkilerin duygu boyutunu irdelemek ve sizi tetikleyen temalara açıklık getirmek mümkün. Yeni ilişkilere işbirliklerine sosyal aktivitelere başlamak ve eski bağlara yeni bir nefes katmak için bu zamanı değerlendirebilirsiniz. En uzun süreli veya en zorlandığımız ilişkiler bizler için en büyük öğretmenlerdir bunu düşünerek bu süreçte neler öğrendiğinizi düşünün kendinizde değiştirmek ve bırakmak istediklerinizle yüzleşin. PAYLAŞIMDA Adil eşit ve dengeli ilişkiler kuracağınız harika bir sonbahar olsun.


BOĞA: Ekinoks enerjisini işinizde alışkanlıklarınızda ve günlük hayatınızın düzeni ile ilgili konularda bir iyileştirme yapmak için kullanabilirsiniz. Yaşamınızda sizi destekleyen iş arkadaşlarınız hayatınızı kolaylaştıran yardımcılarınız veya günlük yaşamınızda sizi destekleyen ne veya kim varsa bunlara teşekkür etmek ve şükran duymak zamanıdır. Bedeninize önem vermeli ve sağlığınızı dengelemek için gerekli adımları atmalısınız. Diyet spor egzersiz yapmak için zaman ayırmalısınız. Kendinize önem vermeli günlük koşuşturmalar arasında ihmal ettiğiniz bir şeyler varsa bunları keşfedip kendinizi mutlu edecek şeylere yönelmelisiniz. Seveceğiniz sizi mutlu eden işler yapmalı günlük temponuzu dengeli bir biçimde hem iş hem eğlence olarak düzenlemelisiniz. İş ve çalışma hayatınıza yeni taze başlangıçlar katmak için tam zamanıdır.


İKİZLER: Ekinoks enerjisi aşk romantizm ve yaratıcı çalışmalar alanınızı aydınlatıyor. İlişkilerde denge bulmak sevgi dolu paylaşımları artırmak sizi mutlu eden etkinliklere yönelmek için harika bir zamandasınız. Hayatınızdaki özel kişiyle duygusal paylaşımınız önem kazanıyor. Birbirinizi mutlu edecek aktivite ve faaliyetlerle daha fazla sosyalleşerek eğlenmeye odaklanmalısınız. Yaratıcı yeteneklerinizi sanatçı tarafınızı ve sosyal networkünüzü daha çok ön plana çıkarabileceğiniz bir mevsim geçireceksiniz. Hayatınıza zevklerin keyiflerin ve aşkın dinamizmi girecek ve kendinizi daha çok ifade ederek bireysel isteklerinizi gerçekleştirmeye yöneleceksiniz. Kalbi boş olanlarınız bu dönem bol bol sosyalleşmeyi ihmal etmesinler hoşlanacağınız birileri ile karşılaşmak olası. Eski aşkları da gündeme taşıyacak gökyüzü etkileri de olduğu için halledilmemiş problemleri ele almak fırsatı elde edebilirsiniz.


YENGEÇ: Ekinoks enerjisini yaşam alanınızda denge ve düzen kurmak için kullanabilirsiniz. Ailenizle ilişkileri daha candan ve ortak noktalara vurgu yaparak birlik ve beraberliğinizi güçlendirebilirsiniz. İlişkilerde denge kurmak ve herkesi mutlu edecek çözümler bulmak adına güçlü kişi siz olabilirsiniz. Kardeşler ve yakın çevre ilişkileri bu dönemde daha fazla emek sarf ettiğiniz alan olabilir. Yolculuklar, eğitsel konular ve zihinsel faaliyetlerde hayallerinizi gerçekleştirmek için çaba gösterebilirsiniz. Taşınmak evi düzenlemek kendi işinizle daha fazla ilgilenmek yapmak istedikleriniz konusunda ailenin desteğini almak isteyebilirsiniz. Aile içinde alınması gereken ortak kararlar ve uyum sağlamanız gereken değişimler olacaktır. Söylemek istediklerinizi söylemek zor gelebilir. Uyum sağlamak ve destek veren taraf olmak zorunda hissedebilirsiniz. Affetmeniz gereken şeyler olabilir haklı olduğunuzu düşünseniz bile dengeyi sağlamak için karşınızdakilere toleranslı davranmak gerektiğini düşüneceksiniz.


ASLAN: Ekinoks enerjisini zihinsel alanda karşılıyorsunuz. Yakın çevre kardeşler komşular ve bilgi paylaşımı içinde bulunduğunuz kişilerle ilişkileri dengeli ilerletmek isteyeceksiniz. Görseniz de görmemezlikten gelebilirsiniz. İlişkilerde adil eşit ve medeni davranmak için çaba gösterebilirsiniz. Taşınmak yer değiştirmek isteyebilirsiniz, yollarda ve trafikte daha fazla zaman geçirebilirsiniz, araç ve gereçlerin bilgisayar ve cep telefonlarının bakımı veya yenilenmesi gerekebilir. Zihinsel olarak daha aktif, bilginizi paylaşırken, yaratıcılığınızı ortaya koyarken estetik değerlere önem vereceksiniz.. Sanat estetik ve yaratıcılık gerektiren işlerde iyi olacaksınız. Eğitimlerin, yolculukların, web siteleri, dijital işlerin, reklam satış ve pazarlama konularının ön plana çıkacağı bir dönemdesiniz. Maddi konularda sevdiklerinize ve ailenize karşı cömert ve yardımsever davranabilirsiniz. Zihinsel ve yaratıcı işlerden kazanç elde edenleriniz için etkili performansı yüksek bir dönem başlıyor. İletişiminiz tatlı özverili ve dengeleyici olacak. kimsenin hakkını yemeden sezarın hakkını sezara veren bir tutumla medeni bakış açınızla problem çözücü olmanızla dikkat çekeceksiniz.


BAŞAK: Ekinoks enerjisi sizlerin maddi kazançlar ve cebinizdeki para ve harcamalar alanınızda gerçekleşiyor. Bütçenizi dengelemek önem kazanıyor. Akıllı ve dengeli bir bütçe yaparak bu dönemde ilerlemek avantajınıza olacak. Hem ailenizle hem iş ortaklarınızla karşı hem de iş birliği içinde olduğunuz kişiler varsa yardım sever bir ruhla hareket edeceksiniz. Öncelikle emeğinizin karşılığını almak ve adil paylaşım yaparak alma verme dengesini göz önünde bulunduracaksınız. İlişkilerde özveri ve fedakarlık ön plana çıkıyor. Ne yaparsanız yapın kendinizi önemsemeyi de ihmal etmeyin. Önce başkaları geliyor sizler için ama bir yandan da maddi manevi emeğinizin karşılığını alıp almadığınızı sorguladığınız bir süreçte olabilirsiniz. Parayı korumak ve dengeli harcamalar yapmak açıkları kapamak ve sağlam adımlarla ve planlarla bu sonbaharda kendinizi maddi olarak korumaya almak önem kazanıyor. Yeni iş birlikleri veya kazanç fırsatları çıkabilir. Sadece neye söz verdiğinize veya neye giriştiğinize iyi bakın önceliklerinizi iyi belirleyin yoksa fazla fedakarlık sıkıntı yaratmaya başlayabilir.


TERAZİ: Sevgili Teraziler ekinoks enerjisi ve ertesinde gerçekleşecek Terazi yeniayı sayesinde sonbahara taze enerjilerle gireceksiniz. Işığın yerini artık yavaştan karanlığa bırakacağı bu eşikte siz de ruhunuzu zihninizi gözden geçirip yeni bir döneme girerken nasıl bir umut hedef ve beklenti içinde olduğunuzu düşünebilirsiniz. İlişkiler sosyal yaşam ve bedensel bütünlüğünüzü iyileştirmek için neler yapacaksınız. Yeni başlangıçların aktive olacağı bu mevsim hem ekinoks enerjisi hem de burcunuzda 26 Eylül’de gerçekleşecek olan yeniay sayesinde başlatma enerjisi ile dolu olacaksınız. İş hayatınızda sizi geride tutan fazla tolerans gösterdiğiniz ve kendinizden özveride bulunduğunuz konularda bir değişim yapmak isteyebilirsiniz değerinizi fark etmeyen insanlara gösterdiğiniz alçak gönüllülükten çıkıp daha adil ve dengeli bir ilişki ve paylaşım yaratmak için kolları sıvayabilirsiniz. Ruh ve beden bütünlüğünüzü spiritüel yanınızı iyiliksever tarafınızı ve estetik değerlerinizi destekleyecek bir eşikte olduğunuzu bilerek sosyal paylaşımınızı ilişkilerinizi ve iş birliklerinizi canlandırabilirsiniz.


AKREP: Ekinoks enerjisi sizlerin ruh ve beden bütünlüğünüzü kolektife hizmet alanınızı ve spiritüel yanınızı beslemeyi sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde sosyal paylaşımlarınız artabilir sanatçı yanınızı yaratıcı zekanızı duygularınızı ve ruhsal yolculuğunuzu yansıtan çalışmalar yapabilir iş birlikleri ile ele aldığınız projelerde yer alabilirsiniz. Bu kendinizi ne hissettiğinizi hayata nasıl baktığınızı günlük yaşamınızı nasıl düzenlediğinizi ve çalışma hayatınızda yapmak istediğiniz değişimleri ele alma dönemi. Işığın yerini daha fazla karanlığa bıraktığı bu mevsim siz de zihninizin arka bahçelerine dalabilir sizi mutlu eden sizi geride tutan ve yavaşlatan ne varsa bunları tespit edip bir farkındalık yaratarak yeni hedeflere doğru yelken açabilirsiniz. İnsanlara verecek çok şeyiniz olduğunu görecek ve insanlara iyi bir şeyler sunmak için çaba sarf edeceksiniz. Psikoloji bilinçaltını irdeleyen halka ilişkiler sanat estetik yaratıcılık içeren konulara daha fazla eğilebilir bu konularda kendinizi geliştirmek için adım atabilirsiniz. Sosyal hayatınız canlanıyor ve tecrübeleriniz ile birçok insana ilham vereceksiniz.


YAY: Ekinoks enerjisi sizlerin sosyal yaşam alanınızı aydınlatıyor. Ekinoksun hemen ardından gelecek olan Terazi yeniayı ile birlikte paylaşımcı yanınız aktif oluyor. Sosyal aktiviteler, arkadaşlıklar ve içinde bulunduğunuz gruplar ile yapacağınız etkinlikler artış gösterecektir. İlişkilerde denge kuran insanları bir araya getiren tarafınız ön planda olacak. sosyal becerileriniz ve insanlara yönelik adil ve dengeli tutumunuz göz dolduracak. Yaptığınız işleri belli bir kalite ve gusto ile yapmaya özen göstereceksiniz. İnsanları bir araya getirerek paylaşımcı bir ortam yaratarak ilişkilerinizi güçlendireceksiniz. Bu sonbahar dönemine iş ve toplumsal hayatınızda sorumluluk çalışkanlık verimlilik enerjisi ile giriyorsunuz. Alma verme dengenizi iyi kurmayı ihmal etmeyin siz insanlara birçok şey verirken siz de onlardan beklentileriniz neyse cesaretle dile getirin ve verdiklerinizin karşılığını istemekten geri durmayın. Kariyer hedeflerinizde gelişim elde edeceğiniz ancak bunu ilerletmek için ilişkilerde diplomasi yapmak gerekecek bir döneme başlıyorsunuz.


OĞLAK: Ekinoks enerjisi sizlerin kariyer alanında yer alacak. Bu sonbahara yepyeni hedeflerle giriş yapıyorsunuz. Sizi hem kariyer hem toplumsal yaşamda ön plana çıkaracak etkiler altındasınız. İnsanlarla ilişkilerinizde ve iletişiminizde objektif dengeli candan ve diplomasi yaparak bağ kurabilecek ve sosyal yeteneklerinizle göz dolduracaksınız. Yaşam felsefeniz dikkat çekecek bilgeliğe ve bilgiye duyduğunuz bağlılık ile kendinizi daha da geliştirecek hedeflere yöneleceksiniz. İş hayatınızda yenilikler yapmak kendinize yeni amaçlar ve hedefler belirlemek için bu sonbahar atılım yapabileceksiniz. Yurt dışı veya yurt içi yolculuklarla eğitimlerle kültürel faaliyetlerle mutlu hissedeceksiniz, fikir ve düşüncelerinizi paylaştığınız her mecrada etki yaratacaksınız. Hayata bakış açınızı sizi siz yapan inançlar spiritüel yaşam ve kültür birikimini ortaya rahatça koyarak dikkat çekici olacaksınız. Adil çözümler bulmak dengeli kararlar almak ve bazıları için karar veren kişi olmak rolünüzle ön plana çıkacaksınız. Göz dolduracağınız bir mevsime giriş yapıyorsunuz.


KOVA: Ekinoks enerjisini zihinsel anlamda oldukça güçlü bir ivme kazanarak yaşayacaksınız. Hayata bakış açınızı değiştirebilecek ya da yapmak istediklerinizi sizin için elde edilebilir fırsatlara dönüştürecek bir mevsime giriş yapıyorsunuz. Uzun yolculuklar kültürlere açıldığınız seyahatler, gezmek görmek öğrenmek istediğiniz yerler önünüze açılıyor. Akademik çalışmalar ön planda olabilir veya kişisel gelişimle ilgili eğitimler alabilirsiniz, bilgi birikiminizi aktaracağınız uğraşlar içinde olabilirsiniz.ve bilgi paylaşımları yapmak size yeni sosyal bağlar getirecek. Basın yayın baskılı malzemeler promosyon ve tanıtım işleri kitaplar dergiler akademik yayınlar yabancı diller uluslararası ilişkilerin artacağı ve sizleri yeni umut ve manevi tatmin kaynaklarına ulaştıracak sıradışı bir mevsime giriş yapacaksınız. Çözüme yönelik tavrınız ve kapsayıcı yanınız ile adil tavrınız objektif aklınız ve hümanist bakış açınız size değer katacak ve sözüne saygı duyulan bir konumda olacaksınız.


BALIK: Ekinoks enerjisini ortak paylaşımlar alanınızda karşılıyorsunuz. Işığın yerini yavaş yavaş karanlığa bıraktığı bu dönemde gölge tarafınızla daha fazla bağ içinde olacaksınız. Korkularınızı, bırakmak istemediklerinizi veya ilişkilerde sizi zorlayan taraflarınız neyse bunları daha net görmek ve objektif bir gözle değerlendirmek fırsatı elde edebilirsiniz. Bu mevsim paylaşımlarınızı maddi manevi verdiklerinizi karşılığında neyi alıp alamadığınızı irdeleyebilirsiniz. Maddi konularda daha dengeli bir tutum benimsemek önem kazanıyor. Bütçenizi iyi yapmalı ve gerek aile eş veya iş ortağınızla yapacağınız kazanç/harcama/yatırım planlarını objektif ve akılcı bir bakış açısıyla ele almalısınız. Yardım sever ve cömert tarafınız ağır basacağı için kendinizi geri plana itip her şeye olur demek sonradan sizi strese sokabilir. Dengeli adil ve rasyonel çözümler bulmaya çalışın hakkınızı koruyun zaten bunu sevgi dili ile yapabilecek kişilersiniz ancak arada sevgi için yaptıklarımızı da gözden geçirip kendinizi de çok ihmal etmeden ortak kararları almak bu mevsimin temasıdır. Ticari veya yatırım içeren girişimlere başlayabileceğiniz görülüyor sadece gerçekçi ve herkesin üstüne düşeni yaptığından emin olarak ilerleyiniz.



NAZ BAYATLI


135 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page