top of page

YAY BURCUNDA DOLUNAY


4 HAZİRAN PAZAR SAAT:06:40 13 DERECE YAY’DA


Bir dolunay zamanına daha gelmiş bulunmaktayız. Her dolunay bir farkındalık zamanıdır ve Yay burcu doğum haritamızın neresindeyse o alanda bir açılım yaşayacağımız, varsa krizlerimizi çözeceğimiz ve farkındalıklı kararlar alacağımız bir 15 günlük sürece girmiş bulunmaktayız.

Yay burcunda gerçekleşecek bu dolunay anında gökyüzünde İkizler burcunun son dereceleri yükseliyor. Zihinsel konular ve projelerle, bilgi toplamak, paylaşmak ve aktarmakla ilgili, eğitimler ve iletişim konularına yönelik planlarımız olabileceği görülüyor. Yay burcu din, siyaset, politikalar ve kültürlerle alakalıdır. Bu dönemde yoğun bir biçimde bireysel anlamda veya kolektif alanda bu konularla ilgileneceğimiz aşikar, zaten seçim sonrası dönemde olacağız ve zihinler hala ülke meseleleri ile iştigal edecektir. Ayrıca elbette, yolculukları, yurt dışı /şehir dışı yaşamı, akademik işleri ve sınavları düşüneceğimiz bir dolunay zamanındayız.

Dolunay Satürn’den kare alıyor, değişken burçlarda yer alan Güneş, Ay ve Satürn hepimizi eğilmek bükülmek esnemek adapte olmak ve uyum sağlamak konusunda test edecek. Satürn’ün hem Ay’a hem Güneş’e kare yaptığı için sorumluluklarımızı duygusal yüklerimizi bizi eksilten ve yoran konuları daha bir ciddiyetle ve biraz da pesimist bir bakış açısıyla ele alabilir. Satürn mecburiyetlerimizin yükünü ağır bir biçimde hissettirecek.


Dolunay’ın bir diğer açısı da Merkür ve Uranüs arasındaki kavuşum; maddi konuların ticaretin yolculuk planlarının ve iletişimin ani değişimlere ve farklı bir tona kolaylıkla bürünebileceği bir zamandayız. Beklenmedik gelişen durumların daha fazla ortaya çıkacağı ve kontrolünün zor olacağı bir dönem. Konuşmalar sert keskin ve iğneleyici olabilir. Pasif agresif öfke ortaya çıkabilir. Huzurlu huzurlu giderken ani çıkışlarla konfor bozulabilir.


13 derece Yay burcuna en yakın sabit yıldız, Draco/Ejderha TKY da yer alan (11.58’ Yay) Rastaban (Alwaid) yıldızıdır. Yılanın/Ejderha’nın baş bölümündedir. Yılanın başını kesmekle, sizi yok etmek için savaşan bir kötülükle başa çıkmak için savaşmakla alakalıdır. Ejderhanın /Yılanın göz bölgesindedir. Gözlere dikkat etmeli bu dönemde. Her kötülükte bir hayır bulmakla veya kötülüğün arkasındaki öğretici bir dersi ve hikmeti anlamak temalıdır. Diğer yandan, zehir ve panzehir ilişkisi gibidir. Şifacı yanını keşfetmekle ilgilidir. Yılanın öldüren tarafı da vardır bilgelik tarafı da hangisini seçeceğin sana bağlıdır. Aynı zamanda omurgada lumbar 3 bölgesi de bu yıldız yönetimindedir. Belinize de özen gösteriniz. Doktorluk işlerin artış göstereceği bir dönem olacak.


Önemli Bilgi: AY DÜĞÜMLERİ BU YILDIZ A ATFEN İSİMLENDİRİLMİŞTİR. Ejderhanın başı ve kuyruğu adlı kuzey günel ay düğümleri bu yıldızla ilişkilidir. Kaderin çarklarını anlatan bu yıldız ve düğümler bize hayat yolculuğumuzda kazanacağımız dersleri ve daha iyi bir insan olup tekamül etmek için neleri değiştirmek ve bırakmak zorunda olduğumuzu hatırlatır, öğütler.


BURÇLARA GÖRE DOLUNAY ETKİLERİ


KOÇ: Bu dolunay burcunuza uyumlu, ateş elementinde olan Yay burcunda gerçekleşiyor. Bu dönemde uzun yolculukların, şehir/yurt dışı gezilerin, akademik işlerin, sınavların ve yabancılarla ilgili işlerin hayatınızda ön plana çıkabileceğine işaret ediyor. Uzaklarla kuracağınız bağların gelişeceği ve hayata bakış açınızı değiştirerek kendinize yeni bir yaşam kültürü elde etmek için istek duyacağınız bir dönemde olabilirsiniz. Hukuki ve resmi işleri halletmeye uğraşabilirsiniz, taşınmak yer yurt değiştirmek konusunda planlarınız olabilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars bu süreçte Aslan burcunda geçiş yapmakta olduğu için yaratıcı yanınızın oldukça artacağı aşikar. Kendinizi daha çekici, eğlenceli ve sosyal yaşamın içinde daha aktif yer alırken bulacaksınız. Karizmanızın artacağı ve aşk alanında voltajın yükseleceği bir 15 günlük döneme giriş yapıyorsunuz. Satürn kareli bu dolunay sizler için zihnin boşaltılması, gerekiyorsa bir süreliğine yavaşlama ve iç dünyanıza çekilerek içsel bir yolculuğa çıkma zamanı geldiğine işaret edebilir.


BOĞA: Bu dolunay sizlerin finansal alanınızda gerçekleşiyor. Burcunuzda aynı zamanda Merkür ve Uranüs’ün kavuşumda yer alması sebebiyle, bu dönemde maddi konuların ele alınmasının hayatınızda acil ve öncelikli olduğu görülüyor. Yatırımların, birikimlerin, ticari atılımların, ortaklaşa işlerin, aile ile para paylaşımının önem kazandığı aşikar. Paranızı en iyi şekilde değerlendirmek için kararlar alacaksınız. Ticari fikirler, eğitsel işler, felsefe ve kültürler, metafizik konuları, yabancılarla iletişim, yurt dışı veya şehir dışı konuları sizleri motive edecek. Mali olarak sizi sıkıntıya sokacak ne varsa bu konulara dair bir farkındalık elde edip önlemlerinizi almaya girişeceksiniz. Zira bu dolunayın yönetici gezegeni Jüpiter burcunuzda geçiş yapıyor, buna ilaveten Merkür ve Uranüs’ün de dolunayda burcunuzda kavuşum yapması sebebiyle, sizleri konforunuza sahip çıkmaya ve kendinizi rahat ettirmek ve sağlam temeller atmak için neler yapabileceğinizi düşündürmeye yöneltecek. Paranızı sağlama alarak geleceğinize dair daha sağlam yatırımlar yapmak için dikkatli ve akıllı adımlar atma zamanındasınız.


İKİZLER: Bu dolunay sizlerin evlilik, uzun ilişkiler ve ortaklık alanınızda gerçekleşiyor. İlişkiler alanında farkındalıklar yaşayacağınız ve ilişkilere dair kararlar alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Birlikte olduğunuz kişiyle hayata bakış açınızın aynı olup olmadığı, özgürlüklerinizi nasıl kullandığınız, geleceğe dair hedefleriniz çerçevesinde düşünceler aklınızda yer alabilir. İlişkiler alanında tamam mı devam mı kararları alınabilir. Sağlam ilişkiler bile arada sırada esnemeye gevşemeye ihtiyaç duyabilir ve uyum sağlamakla ilgili testten geçebilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür bu dolunayda Uranüs ile kavuşum yapıyor, bu sebeple sağlamlık güven ve maddi konfor konularında sizi endişeye taşıyan konular varsa bunları partnerinizle konuşabilirsiniz ve önemli kararlar alabilirsiniz. İş ortakları, iş birlikleri veya hukuki süreçler maddi konularla alakalı meseleler yüzünden gündeminizde olabilir. Ruh ve bede bütünlüğü sizler için önem kazanıyor. Hem ruhunuzu hem bedeninizi koruyacak ve size genel olarak iş alanında ve günlük hayat düzeninizde iyi gelecek çözümler bulmak üzere kolları sıvayacaksınız.


YENGEÇ: Bu dolunay sizlerin iş çalışma ve sağlık alanınızda gerçekleşiyor. Ruh ve beden bütünlüğünüzün önem kazandığı bir 15 günlük döneme giriş yapmaktasınız. Çalışma temponuz artacaktır. Sağlığınıza ve günlük yaşam koşuşturmalarınıza dair kararlar alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Günlük hayatınızın düzeni , çalışma hayatınızda yapılması gereken işler arasında bir denge kurmanız şart gibi gözüküyor. Dolunaya Satürn kare açı yapacağı için yurt/şehir dışı işleriniz artabilir, yabancılarla bağ iletişim kurmak söz konusu olabilir, hem de resmi ve hukuki işlerle uğraşmak zamanınızı alabilir. Başvurular sınavlar onay beklenen süreçler ve yolculuklarla ilgili yapılması gereken işler zamanınızı alabilir. İnternet siteleri, şubeler, departmanlar arası geçiş, işte yer değişikliği ve taşınma gibi konular ön planda olabilir. Ya da git gelinizin bol olacağı belki iki ev veya alan arasında trafiğinizin artacağı görülüyor. Midenize sindirim ve beslenmenize bacak ve bel bölgenize özen gösteriniz. Mars bu dönemde para alanınızda geçiş yapacağı için harcamalar da artış gösterecektir. Bir yandan da kazançları artırmak bütçeyi sağlama almak ve yatırımları korumak için çaba sarf edeceğiniz aşikar.


ASLAN: Bu dolunay sizlerin aşk romantizm ve yaratıcılık alanınızda yer alıyor. Flört enerjisinin ve libidonun artış göstereceği zamanlardasınız. Enerji gezegeni Mars’ta burcunuzda geçişini sürdürüyor. Bu da demek oluyor ki hem aşka odaklısınız hem de çekiciliğiniz artış gösteriyor. Eğlenmek, macera yaşamak, gezmek, eğlenmek ve hayatınıza neşe ve keyif katacak şeylere doğru bir adım atmak üzere motivasyonunuz güçleniyor ve bu dolunay size bu süreçte harekete geçme fırsatı verecektir. Diğer yandan, İkili ilişkilerde özgürlükler, hayata bakış açısı ve nasıl bir anlayışla birliktelikler kurulduğunu düşüneceğiniz aşikar. Geleceğe sağlam adımlar atabileceğiniz bir ilişki arayışında olabilirsiniz ancak bir yandan da eğlenmek ve flört etmek için risk alabilecek bir ilişkiyi deneyebileceğinizi de söyleyebiliriz. Yaz aşkı kafasına girmiş olabilirsiniz.Sosyal hayatınızın canlanacağı ve yaratıcı enerjinizin artış göstereceği bu enerjiler altında hem arkadaşlarla hem de bireysel projelerle geleceğe dair planlarınızı ateşleyecek bu dolunayın size neşe katmasını diliyorum. Satürn maddi kaynaklar ve yatırımlar alanınızdan dolunaya kare yaptığından risk içeren yatırımlara veya birikimleri riske atacak adımlara dair sizi dikkatli olmaya davet ediyor.


BAŞAK: Bu dolunay sizlerin ev aile ve özel hayat alanınızda gerçekleşiyor. Ailevi ve yerleşimle ilgili kararlar alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Profesyonel ve mesleki yaşamla aile ve ev yaşamı arasında bir denge kurmak önem kazanıyor. Ev içinde veya iş alanında ne kadar özgürsünüz, size ait bir alanınız var mı veya ev içinde aile ile iletişiminiz nasıl gidiyor gibi konularda farkındalık elde edeceğiniz bir dönemdesiniz. Kendi işini kurmak veya iş değiştirmek isteyen Başaklar da olabilir. Ebeveynlerinizin iyiliği ve sağlığı ile ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Ev ahalisi ile ortak kararlar alınması gerekebilir. Satürn bu dolunaya kare açı yapıyor bu sebeple eş veya iş ortakları ile kurduğunuz ilişki bu dönemde stresli kararlar içerebilir. Duygusal anlamda sorumluluk yüklenmek size zor gelebilir. Eşin veya partnerin ev yaşamı sizinle ne kadar kaliteli vakit geçirdiği birbirinize karşı taşıdığınız sorumluluklar ve bunun ne kadarının yerine getirildiği çerçevesinde konuşmalar yapabilirsiniz. İlişkilerin ve aile hayatının ön plana çıkarak size önemli kararlar aldırabilecek hatta bazılarınız için tamam mı devam mı anlamında düşünceler yansıtacak bir dönemdesiniz. Hukuki ve resmi işlerin hallolması ve sonuca varması için aciliyet gerektiren adımlar atılması gerekmektedir.


TERAZİ: Bu dolunay sizlerin iletişim alanınızda gerçekleşiyor. Kardeşler yakın akrabalar komşular ve yakın çevrenizle iletişimin artış göstereceği bir dönemdesiniz. Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşmak doğru aktarmak ve bilginizi ortaya dökmek konusunda istekli olacaksınız. Doğru bildiğinizden şaşmayacağınız ve görüşlerinizi güçlü bir biçimde savunacağınız aşikar. Toksik ilişkilere veya kafanıza uymayan kişilerle iletişime sınır koymak isteyeceğiniz bir dönemde olabilirsiniz. Bu dönemde geziler, yolculuklar, eğitsel projeler, satış pazarlama işleri, web siteleri veya kurslarla ilgili konular gündeminizde olabilir. Sizi motive eden merakınızı celbeden felsefelere ve kültürel etkinliklere eğiliminiz artabilir. Düşünceleri toparlamak ne istediğinize karar vermek ve iş hayatında size neyin iyi geleceğini bulmak konusunda çaba gösterebilirsiniz. Mesleki alandan Satürn bu dolunaya kare yapmakta olduğundan eğitsel konular ve zihinsel projeler ciddiyetle ve sorumlulukla ele alınmalıdır. Taşınmak yer değiştirmek veya departman veya şube değiştirmek gibi konular ortaya çıkabilir. Hukuki ve resmi işleriniz devlet katında halledilmesi gereken işleriniz gündemde olabilir ve bu işleri yoluna koymak adına çaba sarf edeceğiniz görülmekte.


AKREP: Bu dolunay sizlerin maddi alanınızda gerçekleşiyor. Para kaynaklarınızı ve harcamalarınızı dengeye oturtmakla ilgili konularla ilgilenebilirsiniz. Birikimleri değerlendirmek ve yatırımları korumak adına geleceğe yönelik kararları almak bu dönemde önem kazanıyor. Ticari atılımlar yapmak, iş birliklerini değerlendirmek, yeni kazanç olanakları keşfetmek için istekli olabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars bu dönemde kariyer alanınızdan geçiş yapıyor. Sizi mesleki konulara ve profesyonel anlamda işinizdeki hedeflerinize odaklayan bir atılım içinde olabilirsiniz. Bu dolunay kariyer hedeflerinize daha fazla önem verdiğiniz bir dönemde olduğunuza işaret ediyor. Rekabetçi, yaratıcı, hırslı ve sahne ışıklarına hazır olduğunuz bu dolunay zamanı ne istediğinizi net bilerek ve gelecek planlarınızı kararlı bir bakışla ele aldığınız aşikar. Satürn yaratıcılık alanınızdan bu dolunaya kare açı yapması sebebiyle, yaratıcı projelere yatırım yapacaksanız maddi kazanç beklediğiniz atılımlarda dikkatli ilerlemek bütçeyi iyi planlamak ve maddi profili iyi çıkarmak konusunun azami önem taşıdığı görülmekte.


YAY: Sevgili Yaylar ve yükselen Yaylar; Bu dolunay burcunuzda gerçekleşiyor. Düşüncelerinizle, görünümünüzle ve karizmanızla öne çıkmak isteyeceğiniz bir dönemdesiniz. Sağlığınıza ve dış görünümünüze daha fazla önem vereceğiniz görülmekte. İlişki alanında ve dış dünyada kurduğunuz iletişimde kendinizi nasıl ifade ettiğinizle ilgili dinamiklerin değişebileceği bir dönemde olabilirsiniz. Bu dönemde hayata bakış açınız, düşünceleriniz, yakın ilişkide bulunduğunuz kişilerle karşılıklı birbirinizi nasıl algıladığınız, bireysel istekleriniz ve hedefleriniz konusunda birlikte hayata ve gelecek planlarına aynı pencereden bakabiliyor olmak/olmamak bu dolunayın ana teması olabilir. İlişkilerde dengeleri iyi gözetmeniz gerektiği aşikar. Bu süreçte iş birlikleri yaparak, sosyal birliktelikler kurarak büyüme arzunuz artabilir. Hukuki süreçler veya yapılması gereken resmi işleriniz olabilir ve bu dönemde aşırı savunmacı, gururlu ön yargılı ve sabit düşünceyle davranmadan sakince kararlar almak avantajınıza olacaktır. Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter bu dönemde çalışma alanınızda yer alıyor, Merkür ve Uranüs te dolunayda kavuşumda ve aynı alanda geçiş yapmakta olduğu için top tüfek çalışma hayatına odaklanmış olabilirsiniz. Yeni fırsatlar yaratmak isteyeceğiniz ve işle ilgili gelişim kaydedebileceğiniz bir zamandasınız.


OĞLAK: Bu dolunay sizlerin ruh ve beden bütünlüğü ve bilinçaltı alanınızda yer alıyor. Bu dönemde ruhen ve bedenen sizi yoran ve omuzlarınıza yük bindiren konuların ne olduğuna dair daha derin bir farkındalık geliştirebilirsiniz. Biraz dinlenmek hay huydan uzaklaşmak ve yaşam enerjinizi geri kazanmak için adım atabilirsiniz. Özellikle zihinsel projelerin yaratıcı enerji ile zihninizde planlandığı aşikar ancak fikirleri hayata geçirirken dağılmak mümkün, öncelik sıralamasını iyi yaparak bu 15 günlük süreçte zihni daha fazla önem arz eden işlere odaklamak akıllıca olabilir. Detoks yapmak, egzersiz yapmak, kilo vermek için çaba sarf etmek, mide ve sindirim konularında bedeni güçlendirmek, kulak burun boğaz, bel ve kalça bölgesine özen göstermek iyi fikir olabilir. İş alanında yapılması gereken işleriniz olacağı aşikar. Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn dolunaya kare açı yapıyor ve bu sebeple iletişim eğitim yolculuk sınav ve zihinsel projeler olması gerektiğinden daha zor güç veya enerjisi düşük ilerliyor olabilir. Yapılması gereken işleri halletmek için daha planlı sorumlu ve enerjinizi doğru kullanarak işleri bitirmek yoluna gitmeli, dağıldığınız noktalar varsa işleri delege etmeyi ihmal etmemelisiniz.


KOVA: Bu dolunay sizlerin sosyal yaşam alanınızda gerçekleşiyor. Sosyal yaşamınızın canlanacağı arkadaşlarla bir arada gelecek planları içinde olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Geziler, yolculuklar, sosyal ve kültürel faaliyetler planlayabilirsiniz. Fikirlerin, bilgi alışverişinin ve görüşlerinizi paylaşmanın size iyi geleceği bir dönemdesiniz. Çevrenizi genişletmek farklı etkinlikler yaparak yeniliklere açılmak için isteklisiniz. Arkadaşlıklar alanından size neşeli eğlenceli sizi motive eden teklifler gelebilir. Yaratıcı çalışmalarınız varsa bunları çevrenizle paylaşarak dikkat çekebilirsiniz. Bireysel yanınızı topluluklar içinde ortaya koymak için bu dolunay size ışık tutuyor. Flört yaşamınızı ve arkadaşlarla ilişkilerinizi ve onlarla nasıl bir iletişim kurduğunuzu görmenizi kendinizi fark etmenizi sağlayacak bu dolunayda iletişimin ne denli önemli olduğunu düşünebilirsiniz. Doğru niyetle gerçek düşüncelere dayalı ve sağlıklı bir bağ kurmanın ilişkileri güçlendireceği ve eğer bu sağlanamıyorsa kendinizi yüzeysel ilişkilerden uzaklaştırmak isteyeceğiniz bir dönemde olabilirsiniz.


BALIK: Bu dolunay sizlerin kariyer alanınızda gerçekleşiyor. Mars ta bu dönemde iş ve çalışma alanınızda yer aldığı için bu dönemde yoğunlukla iş konularına odaklanabilirsiniz. Mesleki konularda daha fazla enerji ve çaba sarf edebileceğiniz bir dönemdesiniz. Burcunuzda geçişini sürdürmekte olan Satürn’ün bu dolunaya kare açı yapması sebebiyle yetişmek zorunda olduğunuz işlerin yoğun ve zamanınızı tüketen türden olması muhtemeldir. Eve aileye ve iş hayatına vakit ayırmak ve kendinize özel yaşamınıza zaman ayırmak arasında denge kurmak bu süreçte güç gelebilir, ancak yapılması gerekenlere dair duyduğunuz yüksek sorumluluk duygusu ile hareket edeceğinizden her şeyi bir arada yürütmek zorunluluğu hissedebilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter iletişim alanınızda Merkür ve Uranüs ile birlikte yer alıyor. İletişim, bilgi paylaşımı, eğitsel konular, sınavlar, kurslar alanında yoğun ve bitirilmesi gereken zihinsel projeler ön planınızda olabilir. Birçok zihinsel işi bir arada yapmak durumunda kalmak sebebiyle bir miktar işler başınızı aşıyor gibi hissedebilirsiniz. Yakın çevre ilişkileri kardeşler ve akrabalarla kurulan iletişim bu dönemde huzur ve güvenli liman olmasını istediğiniz bir alandır diyebiliriz.


NAZ BAYATLI




112 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page