top of page

YAY BURCUNDA YENİAY ve BURÇLAR


24 KASIM SAAT 01:56 1 DERECE YAY’DA GERÇEKLEŞİYOR.

HEM RUHEN HEM FİZİKSEL OLARAK İYİLEŞMENİN YOLLARINI ARAYACAĞIZ.


24 Kasım’da gerçekleşecek 1 derece Yay burcundaki yeniay, yeni hedeflere doğru rotamızı belirlemek adına bize bir başlangıç enerjisi sunuyor.

Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter de artık ileri gitmek üzere durağan konumda 28 derece Balık’ta yer alıyor. Yaşadığımız ağır tutulma etkilerinin ardından artık hafiften ayağa kalkıp yüzümüzü geleceğe doğru çevirebiliriz. Yay burcunun sembolize ettiği uzak yolculuklar, yabancı ülkeler ve yabancılar ile ilgili bir planımız ve işimiz olabilir, akademik çalışmalar, eğitimler, kültürel faaliyetler ile meşgul olabiliriz, hayata bakış açımız ile ilgili farkındalık yakalayabiliriz ve belki hayatımızda yeni bir trendi benimsemek üzere karar alabiliriz. Basın yayın, baskılı malzemeler, sosyal medya ve dijital platformlarda yapmak istediğimiz işleri harekete geçirebiliriz. Hukuki ve resmi işlerimiz ve yurt dışı ile ilgili konularımız varsa bunlara dair girişimde bulunabiliriz.

Yeniay zamanında ; İlişkiler gezegeni Venüs ile İletişim gezegeni Merkür de Yay burcunda yer alıyor ve Gökyüzü bizlere güçlü bir Yay enerjisi yansıtıyor. İlişkilerde daha iyimser ve neşeli bir tutum benimseyebiliriz. Eğlenmek gezmek görmek ve keşfetmek için harika bir zamandayız. Özgürlüklerimiz, ideallerimiz ve spiritüel gelişimimiz bizler için önemli olacak. Daha anlamlı ilişkiler kurmak isteyeceğiz. Karşımızdaki kişilerin hayat görüşü, entelektüel bakış açısı ve deneyimleri önem kazanacak, bu arada zihnimizi besleyecek konulara eğilmeyi de ihmal etmeyeceğiz. Öğrenmek bilgi artırmak ve bilgi aktarmak bizler için önemli olacak.

VENÜS YAY burcunda olduğu için ilişkilerde bilgisi kültürü olan gezmiş görmüş hayatı keşfetmeye istekli idealleri olan eğlenceli esprili kalender ruhlu kovboy çizmeli karakterler ilgimizi çekebilir. MERKÜR YAY burcunda yer aldığından, kitaplar, baskılı malzemeler, matbaa işleri, dergiler, sinema, tiyatro, edebiyat, yabancı diller, sınavlar, sertifikalar ve onay belgeleri vb gündemimizde olabilir.

Yeniay’a 2 derece Yay burcunda yer alan Yed Prior adlı bir sabit yıldız eşlik ediyor. Anlamı “Öndeki El” . Bu yıldız Ophiucus adlı takım yıldızda yer alıyor ve Centaurus ( SANTOR) takım yıldızına oldukça yakın. Ophicus’un iki eliyle devasa bir yılanı tutar. Yed Prior adı verilen yıldız yılanın başını kavrayan eli sembolize eder, Yed Posterior adlı yıldız da geride duran eldir ve yılanın kuyruğunu tutar. Bu yıldız sembolizmi Chiron’un şifacı tarafını öne çıkarır. Anlamı; elde ettiğimiz bilgiyi ve bilgeliği artık kullanmaya başlamalıyız. Uygulamak ve pratiğe dökmek için harekete geçilir. Şifa getirmek el vermek iyileştirmek ve iyileşmesi güç olduğunu düşündüğünüz tedavilere başlamak için iyidir. Çare ve deva bulmak adına bilgisi ve deneyimi iyi kişileri bulmak için işe yarar. Ptolemy bu yıldız için Satürn ve Venüs karakterinde olduğunu yazmış. İlişkiler için harika sayılmasa da, yardımseverlik yapmak ve insanlığın acılarını dindirmek için merhametli bir el uzatmak adına işe yarayabilir. İyi niyetleri boşa harcamaktan, kolaylıkla baştan çıkmaktan, sonuçta kazançlı çıkmadığınız iyilikler yapmaktan bahseden bu yıldızın tek olumlu tarafı iyileşmek iyileşmeye niyet etmek galiba, yılan zehrini tedavi etmeyi şifalı otları ve bitkileri kullanmayı iyi bilen Ophiucus aynı zamanda Asklepius olarak ta anılır ve tıbbın sembolüdür. Chiron’un insanlığa tıbbi bilgileri ve şifa yöntemlerini hediye ettiğini düşünürsek, bu dönemde doktor görüşü ve tedavisi gerektiren işler veya tedavi gerektiren sağlık temaları için harekete geçebiliriz.


YAY BURCUNDA YENİAY VE BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ


KOÇ: Bu yeniay sizlerin kendinizi daha iyimser, neşeli ve macera yaşamaya açık hissettiğiniz bir dönem başlatabilir. Yolculuklar yapmak isteyebilirsiniz, keşfeden gezen gören tarafınız harekete geçecektir. Akademik işler eğitimler baskılı malzemeler basın yayın konuları sosyal medya platformları ve online dijital platformlarla ilgili işleriniz bu dönemde aktif olabilir. Uzaklarla kurulacak bağların yurt içi ve dışı seyahatlerin yabancılarla iletişimin gündeme gelmesi beklenebilir. Sizler için bu zamanda eğitimlerin felsefe ve kültürlerin spritüel konuların ve çalışmaların önemi artıyor. Kendiniz için günlük yaşamın monoton düzenini değiştirecek hayata daha meraklı keşfetme arzusu ile sarıldığınız, entelektüel tarafınızı açığa çıkardığınız ve esprili ve kalender bir tutumla bunu yapacağınız görülüyor. İlişkileriniz daha keyifli ve eğlenceli olmaya başlayacak. Daha fazla zihinsel projenin içinde bulunacaksınız ve fikirlerinizle dikkat çekeceksiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars İkizler burcunda hala geri harekette yer aldığı için bir yandan da çılgın bir konuşma yazışma ve görüşme trafiğiniz olabilir, ancak bir yandan da halledilmesi gecikmiş veya eksik kalmış işlerin bir çoğunu da halledebileceğiniz bir zamana giriş yapmaktasınız.


BOĞA: Bu yeniay sizlerin finansal alanınızda yer alıyor. Maddi olarak kazançları artıracağınız yeni fikirler bulmak ve fikirleri harekete geçirmek için atılım yapabilirsiniz. Ticari girişimler, vergi, sigorta, tazminat, krediler ve aile ile ortak karar alarak yapmak istediğiniz finansal başlangıçlar için bu yeniay size ivme kazandırabilir. Aynı zamanda, psikolojik metafizik ve spiritüel konulara ilgi duyuyorsanız bu alanlarda eğitim veya danışmanlık almak adına harekete geçebilirsiniz. Mars gerçi hala maddi kaynaklar alanınızda geri hareketini sürdürüyor bu da yapacağınız harcamaları elbette artıracaktır. Yapacağınız maddi harcamalar esnasında seçimler yapmak farklı seçenekler arasında doğru kararı almak adına daha dikkatli davranmak avantajınıza olabilir. Ne istediğini bilmek ve detaylara önem vermek işinize yarayabilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu yeniayda Merkür ile kavuşumda ve basın yayın baskılı işler pasaport vize ve uzun yolculuklar için harcama yapabilirsiniz. Kendinizi daha özgür ve yaratıcı hissedeceğiniz ve yeni keşiflere farklı kültürlere açılabileceğiniz bir dönemdesiniz. Jüpiter artık Balık burcundaki Retro hareketini sonlandırmak üzere ve sosyal yaşamınızı arkadaş ilişkilerinizi ve etkinlikleri canlandıracak günlere doğru ilerlemektesiniz.


İKİZLER: Bu yeniay sizlerin ilişkiler evlilik ve iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşiyor. Kalbi boş olan İkizler ve yükselen İkizler arkadaşlar bu dönemde yeni ilişkilere yelken açabilirler. Zira hem ilişkiler gezegeni VENÜS hem de burcunuzun yönetici gezegeni MERKÜR bu yeniayda kavuşumda ve ilişkiler alanınızdan geçiş yapıyor. Bu sebeple, güçlü bir biçimde ilişkiler alanınız aktif oluyor. Flört etmek eğlemek gezmek tozmak isteyeceksiniz ve çekim alanına gireceğiniz birileri ile karşılaşmanız oldukça mümkün, hali hazırda ilişkisi olanlarınız için de neşeli eğlenceli ve birlikte keşfedeceğiniz keyifli planlara ve etkinliklere birlikte katılabileceğiniz günlerdesiniz. Aynı zamanda, iş birlikleri, iş ortaklıkları yapmak ve ev yaşamı eviniz yerleşiminiz ile ilgili kararlar alıp harekete geçebilirsiniz. Ailenizle ve eşinizle birlikte yolculuklar yapmak, yeni ve farklı ortamlara girmek, kültürel ve entelektüel yanınızı besleyecek aktivitelere katılmak için fırsatlarınız olacaktır.


YENGEÇ: Bu yeniay sizlerin iş ve çalışma alanınızda gerçekleşiyor. İş yerinizde ve çalışma ortamınızda daha fazla hareketlilik yaşayacak gibi görünüyorsunuz. İş değiştirmek yeni bir işe başlamak ve işle ilgili projelerinizi harekete geçirmek için atılım yapabilirsiniz. Mars hala bu alanınızın karşısında gerileme hareketini sürdürüyor ve elbette zihinsel olarak kendinizi daha meşgul yoğun stresli ve yorgun hissetmeniz beklenebilir. Günlük hayat işleriniz daha hızlı bir tempoda ilerliyor olabilir. Bu sebeple, fazla iletişim görüşme koşturma yaşayabileceğiniz aşikar, dolayısıyla bedene önem vermek sağlığınızı ve beslenme düzeninizi iyi kurmak önem kazanıyor. Spora veya herhangi bir egzersiz programına başlayabilirsiniz. Kalça bel ve bacaklara dikkat ederek kendinizi çok zorlamadan hareket etmek akıllıca olabilir. İşle ilgili yolculukları yapabilirsiniz veya işinizle alakalı yabancılar farklı kültür veya bakış açısına sahip kişilerle veya kurumlarla bağlantıda olabilirsiniz. Baskılı malzemeler basın yayın kampanya ve tanıtımlarla uğraşabilir, reklam ve promosyon gibi konularla ilgilenebilirsiniz. İş arkadaşlarınız ile birlikte eğlenmek gezmek veya etkinlikler planlayabilirsiniz.


ASLAN: Bu yeniay sizlerin aşk ve romantizm alanında gerçekleşiyor. İlişkiler önem kazanırken kendinizi daha dinamik ve canlı hissedeceğiniz bir döneme giriş yapacaksınız. Kalbi boş olanlarınız varsa bu yeniay döneminde aşık olmak veya flört etmek yeni bir gönül macerası yaşamak üzere enerji dolu olabilirsiniz. Eğlenmek yeni şeyler keşfetmek çekici birileri ile sosyal yaşam alanlarında karşılaşmak mümkün. Sinema tiyatro ve kültürel faaliyetlere eğilmek, yolculuk yapmak ve yaratıcı becerilerinizi geliştirecek eğitimler veya kurslara başlamak için iyi bir zaman olabilir. Eski arkadaşlarla görüşmek veya yarım kalmış tamamlayamadığınız planları tekrar yürütmek için adım atabilirsiniz. İlişkisi olan Aslanlar için birbirinizle iyimser daha kalender ve eğleneceğiniz bir iletişim içinde olabilir, ilişkiye can katacak bir dinamizmle mutlu olmak için yeni deneyimlere yelken açabilirsiniz. Reklam tanıtım yaratıcı projeler bireysel gelişim konuları ve bilgi aktarımı yapmak, spiritüel konularla ilgilenmek hobileri ele almak ve ilerletmek bakımından oldukça enerjik olacağınız bir zamandasınız. Çocuklarınızın da yaratıcı yeteneklerini geliştirmek ve onların mutluluk alanlarını keşfetmelerine yardımcı olmak adına bu yeniayda adım atabilirsiniz. Spor ve egzersiz yapmak için oldukça elverişli bir zamandır. Kendi çocuk yanınızı ortaya koymak ve içsel çocuğunuzun sesini dinlemek için harika bir zamandasınız.



BAŞAK: Bu yeniay sizlerin ev aile ve yerleşim alanınızda gerçekleşiyor. Ev ile ilgili işlerinizi ele alabileceğiniz ve yerleşiminizle alakalı kararları harekete geçirebileceğiniz bir zamandasınız. Ebeveynlerle ilgilenmek sağlık bakım ve destek vermek adına kararlar almak ve bunları eyleme geçirmek adına bu yeniay sizlere enerji verecek. Taşınmak yer değiştirmek ev almak ve satmak gibi konuların aktif olabileceği bir döneme işaret ediyor. İlişkiler gezegeni Venüs ve burcunuzu yöneticisi Merkür bu yeniayda Yay burcunda ve kavuşumda yer aldığı için ev içerisinde çok daha fazla hareketlilik olacağı aşikar. Bu sebeple evde akrabalar misafirler komşular arkadaşlar ile daha fazla birlikte olabilirsiniz, misafir ağırlama konusu artış gösterebilir. Ayrıca kendi işini yapan veya kendi işini kurmak isteyen sevgili Başaklar için bu yeniay iyi bir fırsat teşkil ediyor. İçinde sosyal medya Basın Yayın yolculuklar eğitimler sosyal etkinlikler olan her işte başarılı planlar yapmanız mümkün. Evde kullanılan internet araç ve gereçler elektronik ve Dijital tabanlı alet ve sistemlerin kurulabileceği veya bunlarla ilgili bilgi almak kullanımını öğrenmek ve uygulamak için harika bir zamandasınız. Aileniz ile neşeli vakit geçirmek ebeveynlerinizle ilgilenmek ve ev yaşamının daha eğlenceli bir bakış açısıyla tadını çıkarmak için istekli olabilirsiniz.


TERAZİ: Bu Yeniay sizlerin iletişim haberleşme kısa seyahatler ve yakın çevre ilişkileri alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde hem zihinsel olarak hem de bedensel olarak çok daha aktif olabileceğiniz bir zamandasınız. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs de bu yeniayda Yay burcunda ve Merkür ile kavuşumda yer alacağı için iletişim potansiyeliniz oldukça artıyor. Yakın çevre ilişkilerinizin daha iyimser neşeli ve eğlenceli geçeceği bir dönemdesiniz. Kardeşler komşular okul arkadaşlarınız arasında veya sosyal medya mecraları üzerinden çok daha fazla konuşma görüşme ve iletişim içerisinde olacaksınız. Sizi mutlu edecek yeni deneyimler elde etmenizi sağlayacak kültürel etkinliklerde yer alabilir ve kısa geziler veya kültür turları yapabilirsiniz. Yeni eğitimlere, kurslara başlayabilir, planladığınız zihinsel projeler varsa bunlar için başlangıç adımlarınızı atabilirsiniz. Taşınmak yer değiştirmek veya şehir değiştirmek isteyen sevgili Teraziler bu alanda istiyorlarsa karar alabilir ve harekete geçebilirler. Araç ve gereçleri yenilemek yeni bir bilgisayar almak veya Arabanızı değiştirmek için istekli olabilirsiniz. Entelektüel zihninizi oldukça geliştirecek ve yaratıcı yanınıza açığa çıkaracak bir Yeniay enerjisi sizlere dinamizm katacak.


AKREP: Sevgili Akrepler bu Yeniay sizlerin maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Maddi kazançlarınızı arttırmak kaynaklarınızı daha iyi değerlendirmek sizi mutlu edecek, zihninizi besleyecek, kişisel gelişiminizi destekleyecek konulara da ayrıca para harcamak isteyebilirsiniz. Bu dönemde size yeni umutlar ve hedefler getirecek konulara başlamak üzere planlar yapabilirsiniz. Yolculuklar şehir dışı veya yurt dışı işler bu alanlarda gerçekleşecek ticari atılımlar veya işbirlikleri sizler için önemli olacak

Açıkçası mali durumunuzu önemsediğinizi ve birikimlerinizi daha iyi değerlendirmek istediğinizi görüyorum bunu başarmak için bu yeniay sizlere güzel bir enerji yolluyor ve kaynaklarınızı arttırmak üzere yapmak isteyeceğiniz eylemlerde sizi yaratıcı ve atılımcı kılıyor. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars halen geri hareketini sürdürüyor ve o da sizlerin para kaynaklarınızı Ortak harcamalarınızı aile ile para paylaşımınızı ve ticari girişimlerinizi sembolize eden alanda geçişini sürdürüyor. Bu dönemde birden fazla işle ilgilenebilir zihinsel olarak oldukça aktif olacağınız için birçok plan ve proje içerisinde çalışıyor olabilirsiniz. Birçok seçenek arasında karar vermek durumunda kalacağınız bu yeniay döneminde detaylara dikkat ederek fazla dağılmadan seçimlerinizi yapabilmeniz dileğiyle.



YAY: Sevgili Yaylar bu yeniay burcunuzda gerçekleşiyor ve burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter artık ileri gitmek üzere durağan konumda ve kısa süre içinde yarım kalmış işlerinize ve projelerinize daha rahat sarılacağınızı söyleyebilirim. Yaşam yolunuzda belki yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir ve dış görünümünüzden sağlığınıza ilişkilerden kariyer konularına kadar geniş bir yelpazede yapacak birçok şeyiniz olabilir. Bunları yapabilmek için Venüs Merkür gibi ilişkileri sosyal yaşamı ve zihinsel projeleri sembolize eden iki gezegen burcunuzda geçiş yapıyor. Kendinizi daha canlı dinamik neşeli ve iyimser hissetmemek için bir neden kalmayacaktır diye umuyorum. Yolculuklar yapabilir, eğitsel konulara eğilebilir, kültürel etkinliklere katılabilirsiniz. Merak ettiklerinizi keşfetmek ve yeni maceralara yelken açmak için ne bekliyorsunuz. Gün bugündür. İlişkiler alanınızda geçişini sürdüren Mars’ın etkisiyle çok fazla ilişki meselesine veya stresine maruz kalmış olabilirsiniz ancak artık Venüs ve Merkür burcunuzda geçiş yapmaya başladığı için yeni konulara odaklanıp kendinizi mutlu edecek alanlara yönelebilirsiniz. Aklınızı iletişimdeki kazalardan veya boş tartışmalardan uzaklaştırıp yeni bir hedefe ve/veya ilişkiye doğru adım atabilirsiniz. Oldukça çekici olacağınız kendinizi güzel hissedeceğiz ve dikkatleri üzerinizde toplayacağınız bu 15 günlük yeni dönemde kalbinizin götürdüğü yere gidin. Detaylarda kaybolmadan hedefinize konsantre olarak seçimleri mutluluk ile sonuçlanacak yollardan seçerek kolaylıkla amacınıza ulaşmanızı diliyorum.


OĞLAK: Bu yeniay sizlerin bilinçaltınızı, ruh ve beden bütünlüğünüzü ve spiritüel dünyanızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Kendinizi daha iyi mutlu ve iyimser hissetmek için bu yeniay size enerji verecektir. İçinizde yapmak istediklerinize doğru eyleme geçmek için bir kıvılcım yanabilir. Kişisel gelişim konuları ve ruhunuza iyi gelecek yeni keşiflerle zihninizi ve iç dünyanızı zenginleştirebilirsiniz. Kolektife hizmet ve iyilik yapmak için fırsatlarınız olabilir. İçe yolculuk yaparak, bilinçaltınıza sakladığınız duyguları ve deneyimleri gözden geçirerek negatif yüklerden özgürleşmek için bu yeniay tam bir biçilmiş kaftan. Sizi mutlu eden şeylerin ne olduğu ile ilgili bir değerlendirme yaparak yine yeni yeniden başlamak için güç toparlayabilirsiniz. Yolculuklar, edebiyat, kültürel faaliyetler, kitaplar, film ve konserler ile zaman geçirmek size iyi gelebilir. Kendi alanınızda kendinizle geçirdiğiniz zaman sizin için önemli olabilir. Günlük hayat temposu içerisinde bir nebze nefes almak ve kendinize zaman ayırmak önemli olacak. Spiritüel etkinlikler, hayatın anlamı ve değeri üzerine düşünmek ve ruh ve beden bütünlüğünüze iyi gelmeyen kişi durum veya alışkanlıklardan kurtulmak ve yeni bir bakış açısıyla ilerlemek için bu yeniayı bir fırsata çevireceğinizden eminim.


KOVA: Bu yeniay sizlerin arkadaşlıklar alanınızda gerçekleşiyor. Sosyal yaşamınızın canlanacağı 15 günlük bir döneme giriş yapıyorsunuz. İlişkiler gezegeni Venüs ve iletişim gezegeni Merkür de aynı alanda geçiş yapmaya başladıkları için oldukça sosyalleşebileceğiniz günlerdesiniz. Arkadaşlarla gezmek eğlenmek kültürel etkinliklere katılmak için plan program yapabilirsiniz. Gelecek planları yapmaya başlayabilirsiniz. Eğitimler yurt dışı geziler uzun yolculuklar basın yayın baskılı malzemelerle ve kitaplarla ilgili işleri projelendirmek için harekete geçebilirsiniz. Sosyal medya alanından veya sosyal çevrenizle yapacağınız aktiviteler sırasında sizi eğlendiren ve neşelendiren bir flört edinme fırsatı çıkabilir. Ekipler ve gruplar içindeyseniz bu alanda daha dinamik olacak ve entelektüel yanınızı ortaya koyacak bir şeyler yapmak isteyeceksiniz ve ideallerinizi gerçekleştirmek için insanlardan destek bulmak ve bir arada bir şeyler yapmak üzere harekete geçeceksiniz. Kalender ruhunuzu iyimser hümanist ve kültürlü tarafınızı neşeyle ortaya koyup dikkatleri üzerinize çekecek bir zamandasınız.


BALIK: Bu yeniay sizlerin kariyer alanınızda gerçekleşiyor. 15 gün sürecek bu yeniay döneminde sizler için mesleki başarı elde etmek statü ve prestij kazanmak ve toplumsal alanda dikkatleri üzerinize çekmek adına enerji katıyor. Sunumlar yapabilirsiniz bilgi paylaşabilirsiniz iş yolculuklarına çıkabilirsiniz. Bu dönemde, yeni projelere el atmak ve iş alanında kendinizi göstermek adına yapabileceğiniz ne varsa bunları planlayıp harekete geçebilirsiniz. Anne babanızla, evinizle ve ailenizle ilgilenmek birlikte bir şeyler yapmayı düşünmek ve aile hayatınıza biraz daha gezme eğlenme ve sosyal hayata karışma planı yapmak için harika bir dönemdesiniz. İsteyen Balıklar bu dönemde yeni işlere yelken açabilir iş görüşmeleri yapmak için adım atabilirler. Ailenin desteğini almak ve onlara bu konuda kendinizi iyi ifade etmek önem kazanıyor. Yapmak istedikleriniz ailenizde veya özel yaşamınızda bir takım dengeleri değiştiriyorsa bunları bir arada konuşmadan karar almamak gelecek planlarınızı gönül rahatlığı ile eyleme dökmek bakımından sizlere iyi gelecektir. Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter artık Balık burcunda ger hareketini tamamlamak üzere ve sizlere bu yeniay döneminde bir şeyleri başlatmak yeni bir sayfa açmak ve sizi mutlu edecek şeylere yönelmek anlamında güç veriyor olacaktır.

NAZ BAYATLI




114 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page