top of page

YENGEÇ BURCUNDA DOLUNAY 7 OCAK 2023


Yengeç burcunun 16 derecesinde 02:07 de gerçekleşecek bu yeni yılın ilk dolunayı evimizle, yerleşim konularıyla, aile, çocuklar ve duygu yüklerimiz ile alakalı olacağa benziyor.


Dolunay haritasında Terazi burcu yükseliyor ve yöneticisi Venüs Kova burcunda, ilişkileri, sosyal yaşamı ve evlilik konularını da bir yandan ele alacağımız aşikar.


Güneş Oğlak burcunda ve Retro harekette bulunan Merkür ile kavuşumda, mecburen ciddi konulara geri dönüş olacak. Maddi ve finansal gücümüzü gözden geçireceğiz ve bu konularda ne kadar sağlam temeller üzerinde duruyoruz göreceğiz. Bütçemizi doğru planlamak ve kaynaklarımızı iyi değerlendirmek adına neler yapabileceğimizi düşüneceğiz.


Evle ilgili konular ön planda olabilir, yerleşimle ilgili sıkıntılarımız, yer değiştirme taşınma aile ile ortak karar almak durumunda olduğumuz bir takım konular söz konusu olabilir. Aile içinde birlik beraberlik kurarak streslere bir arada omuz vermek için çaba göstermeliyiz. Bu dönemde nerede yaşayacağına karar vermek için düşünen, yer değiştiren ve taşınan bir çok aile veya birey olacaktır.

Venüs Kova burcunda ve kısa bir süre sonra hala Retro hareketini sürdürmekte olan Mars ile olumlu açı yapmaya başlayacak. İlişkiler alanında iletişim kanallarını açabilecek bu görünüm bizleri konuşmaya itecek. İlişkileri daha sabun köpüğü kıvamına getirebilir ancak diğer yandan da daha light ve dostane bir tonda konuşmalar yapmak mümkün.


Yengeç dolunayları genellikle duygu dünyamızı harekete geçirir, sevdiğimiz aşina olduğumuz ve kendimizi güvende hissettiğimiz bağların önemini bize hatırlatır. Duygu yükümüz artabilir, daha fazla duygusala bağlarız, nostaljik oluruz ve bizi mutlu hissettiren ilişkileri ve bağları korumak için çaba sarf ederiz.


İşinize gücünüze evinize barkınıza çocuklarınıza sahip çıkıp hayatın onlarla değerli olduğunu hatırlama zamanındayız.


16 derece Yengeç burcuna Dubhe adlı sabit yıldız etki ediyor. Arapça Ayı anlamına gelen bu yıldız Büyük Ayı/Ursa Majör takım yıldızının sırt kısmında yer alır. Mars karakterindedir. Genellikle ülkeler krallar ve yöneticilerle ilgili zorluklara işaret eder. 8. Arap menzilindedir ve aşk yolculuklar dostluklar alanında atılımlara yol açar. Bu dönemde, Duygularımızı daha agresif ve atılgan bir tutumla ifade edeceğiz gibi duruyor.




BURÇLARA GÖRE DOLUNAY ETKİLERİ

YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE ÖNCELİKLE OKUYUN.


KOÇ: Bu dolunay döneminde, ev aile ve kariyer konularında daha fazla zaman ve enerji harcadığınız görülmekte. Ailenize ve evinize daha fazla önem verdiğiniz ve ailenizle daha fazla zaman geçirerek bağlarınızı güçlendirmek durumunda hissettiğiniz bir zaman olabilir. Ebeveynlik görevlerinizi yerine getirmek ve sorumlulukları hakkıyla üstlenmek önem kazanıyor. İş ve kariyer alanında eksiklikleri ve düzeltilmesi gerekenleri ele almak için çaba göstereceksiniz. Mesleki konularda yapılması gerekenleri ele alarak bu dönemde Ocak sonlarına kadar bir revize zamanındasınız. Venüs Kova burcunda ve sosyal yaşamınız, arkadaşlıklarınız ve gelecek planlarınızın artış göstererek en azından iş ve aile mecburiyetlerinden arta kalan zamanları gezerek sohbet ederek zihinsel projelerle ilgilenerek değerlendirebilirsiniz.


BOĞA: Bu dolunay döneminde, kardeşler, yakın akrabalar, yakın çevre ile iletişimin artacağı ve ilişkilerin yoğunlaşacağı aşikar. Yakın çevrenizdekilerle duygu bağlarınızı güçlendireceğiniz ve birbirinize destek olacağınız bir dönemdesiniz. Taşınmak yer değiştirmek uzaklarla kurulacak bağlar geziler ve uzun yolculuklar gündeminizde olabilir. Eğitsel konular, yazmak, çizmek anlatmak ve kendinizi ifade etmek önem kazanıyor. Duygularınızı ifade etmek için çaba sarf edeceksiniz. Biraz duygusal ve nostaljik hissedebilir ve sizi duygu dünyanızda yoran konulara eğilebilirsiniz. Fikirlerinizi ideallerinizi hayata bakış açınızı sembolize eden alanda yer alan Merkür Retrosu sebebiyle iletişim biçiminizde ve olaylara bakış açınızda değişiklikler yapabilir, geçmiş eylemlerinizi ve tutumunuzu gözden geçirerek yeni bir yol belirleyebilirsiniz. Kariyer alanında öne çıkacağınız görülüyor, ancak sözlerinizi daha ciddi ve sorumlu bir biçimde aktarmak önem kazanıyor.


İKİZLER: Bu dolunay döneminde, maddi kaynakların ve para yönetiminin sizler için önemli olduğu görülmekte. Harcamalarınızı daha ciddi bir biçimde planlamak ve bütçenizi doğru yapmak önem kazanıyor. Eve aileye veya çocuklara daha fazla harcama yapmak söz konusu olabilir. Birikimlerinizi iyi değerlendirmek isteyeceksiniz. Paranızı korumak ve kendinizi güvende hissedeceğiniz bir plan yaparak yeni yıla girmek isteyebilirsiniz. Evinize değer vereceğiniz aileyle ve geçmişe ait anılarla nostaljik olup geçmişi hatırlayacağınız bir zamandasınız. Finansal alanınızda Merkür Retro harekette yer aldığından, para transferlerine, ödemelere banka işlerine vergi sigorta krediler borçlar konularına daha bir hassasiyetle ve dikkatle yaklaşmanız yararınıza olacaktır. Gelir kaynaklarınızı arttıracak gelişmeler olma ihtimali var bunun yanında da gelecek projelerinizin maddi yönü hakkında yeni düzenlemeler yapmanız da mümkün.


YENGEÇ: Burcunuzda gerçekleşen bu dolunay döneminde, öncelikle sağlığınızı, fiziksel bütünlüğünüzü ve enerjinizi korumak ve kendinize önem vermek için neler yapabileceğinizi düşünmek durumundasınız. Baş bölgenize kemiklere ve midenize özen gösteriniz. Beslenme ve gıda konularında sağlığınızı korumak ve bedeninize iyi gelen şeyleri yapmak için yeni bir plana geçiş yapabilirsiniz. Dolunaylar duygu yükleri yoğun hissedilen zamanlardır, ayrıca bir dolunay Yengeç burcunda gerçekleştiği zaman duygusallık artar. Aile ve sevdiklerinizle aranızdaki duygusal bağları güçlendirmek, evinizle ve yerleşiminizle ilgilenmek için güçlü bir istek duyabilirsiniz. Nostaljik olmak anılara dönmek ve size güvenli liman hissi veren alanlara kişilere ve sevdiklerinize uzanmak, onlarla birlikte olmak ve zaman geçirmek için bu dolunay etkili olacaktır. Bir yandan da eş, arkadaş veya iş ortakları ile tamamlanmamış duygusal temalar varsa ilişkiler alanınızdaki Merkür Retro görünümü ile iletişim kurmak ciddi anlamda çözümler bulmak için bu dolunay belirleyici olabilir. Tamam mı devam mı konuları ön planda olacaktır.


ASLAN: Bu dolunay döneminde, psikolojiniz, iç dünyanız ve ruhsal yanınız ön plana çıkıyor. Ruh ve beden bütünlüğünüze önem verdiğiniz, yaratıcı yanınızın açığa çıktığı, ilham alacağınız keşifler yapacağınız bir dönemdesiniz. Duygu dünyanız ön planda olacaktır ve nostalji duygunuz açığa çıkabilir. İşe, sevdiklerinize, ailenize ve arkadaşlarınıza harcadığınız zaman ve enerji, kurduğunuz duygusal bağlar bu dönemde dengeye oturmak durumunda. Yapılması gerekenleri mekanik bir beceri ile yaparken siz kendinize ne kadar önem veriyorsunuz ve zaman harcıyorsunuz bunu görmeli ve gerekiyorsa bir planlama ile dengeye oturmalıdır. Sırt ve kemikler, mide ve beslenme konuları stres yükünden alarm vermeye başlayabilir. Bu dönemde yarım kalmış işleri bitirmek, mesleki konularda ve günlük hayat işlerinde geçmiş zamanlarda tamamlayamadığınız işlere el atmak için harekete geçebilirsiniz.


BAŞAK: Bu dolunay döneminde, sosyal yaşamınız, arkadaşlıklar, ekip çalışmaları ve gelecek projeleri ön plana çıkıyor. Arkadaşlıklar ve kurduğunuz duygusal bağlar sizler için önem kazanıyor. Aşk hayatında ve arkadaşlıklarda yarım kalmış tamamlanmamış konular varsa ilişkileri onarmak ve düzeltmek için size bir fırsat sunan bu dolunayda kendinizi ciddi ve sorumlu bir biçimde ifade etme şansınız var. Gruplar, ekipler ve sosyal oluşumlar içinde karşılıklı duyguları anlamak ve birbirinize anlayış göstermek, arkadaşlığı pekiştirmek için harekete geçebilirsiniz. İlişkilerde duygusal beklentiler artış gösterecektir, bu bakımdan aranızdaki arkadaşlık mı duygusallık mı aşk mı flört mü sizin için ne ön planda buna karar vermek ve ilişkileri bu anlamda dengeye oturtmak ve dürüst bir ifade ile bunu netleştirmek işlerinizi kolaylaştıracaktır. Yaratıcı projelerin ve gelecek planlarının zihninizde filizlendiği bir zamandasınız.


TERAZİ: Bu dolunay döneminde kariyer alanınız ön plana çıkıyor. Kariyer hedeflerinizi mercek altına aldığınız, kendinizi duygusal anlamda nerede ne yaparak nasıl güvende ve huzurlu hissedeceğinizi düşündüğünüz bir dönemdesiniz. Bu arada ev aile ve yerleşimle ilgili konuların da ciddiyetle ele alınması gerekebilir. Ailenize ne kadar zaman ayırdığınız, nerede yaşamak istediğiniz, evden çalışmak veya kurumsalda kalmak, kendi işinizi yapmak vb gibi temalar bu dolunayda ön plana çıkabilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu dolunayda Kova burcunda geçiş yapmakta ve aşk yaratıcılık ve hobiler alanınızda bulunuyor. Aşk alanında fırsatlara açık bir dönemdesiniz. Yaratıcı enerjiniz yüksek. Flört etmek eğlenmek ve aşk fırsatlarını değerlendirmek isteyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kariyerinizi de destekleyecek adımlar atacağınızdan eminim.


AKREP: Bu dolunay döneminde hayata bakış açınızı ele almak, insanlara yansıttığınız duygusal tepkilerinizi yönetmek, ideallerinizi yeni bir bakış açısıyla değerlendirmek için harekete geçeceksiniz. Sizler için en önemli konu duygu ve düşüncelerinize destek almak, sizinle empati kurulması ve yapmak istediklerinize dair arkanızda durulması. Tüm bunları sağlamak için bu dönemde sıkı çalışacağınıza eminim, popüler olmak ve düşüncelerinizi geniş çevrelere aktarmak için çaba sarf edebilirsiniz. Eğitimler yolculuklar basın yayın sosyal medya dijital platformlar ve yurt dışı bağlantıları sizler için bu dönemde odak noktanıza yerleşen alanlar ayrıca eylemleriniz felsefeniz ve hayata bakış açınız ile öne çıkma ve başarı yakalama konusunda emek sarf ederek ideallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Planlı olmak ve sorumlulukları ciddiyetle ele almak avantajınıza olacaktır.


YAY: Bu dönemde finansal konular ön plana çıkıyor. Aileyle para konularda ortak karar almak, bütçenizi nasıl dengelediğiniz, harcamaları yönetmek ve birikimlerinizin nasıl değerlendirildiği önem kazanıyor. Para alanınızda yer alan Merkür Retro hareketi sebebiyle, mali konularda dikkatli ilerlemeli yanlış kararlar almaktan sakınmalısınız. Ödemeler konusunda vergi sigorta kredi borçlanma ve ticari konularda bu günlerde halletmeniz gereken pürüzler çıkabilir. Geleceğe dair mali durumunuzu net ve gerçekçi bir bakışla ele almak ve gerçekçi bir bütçe planı ile ilerlemek avantajınıza olacaktır. Ayrıca, Ay psikolojik konuları sembolize eden alanda yer alacağı için kendinizi normalden daha fazla duygusal nostaljik ve hüzünlü hissedebilirsiniz. Sevilmek korunmak ve duygusal destek almak sizler için önemli olacak. sevdiklerinizin size sarılması empati yapması ve arkanızda durması için güçlü bir istek duyabilirsiniz. Duygularınızı net ciddi ve dengeli bir tutumla ifade etmek işinize yarayacaktır.


OĞLAK: Bu dolunay sizlerin evlilik iş ortaklığı ve uzun süreli ilişkiler alanınızda gerçekleşiyor. İlişkiler bakımından güçlü bir vurgu taşıyan bu dolunay sürecinde duygusal bağlarınızı güçlendirmek sevdiklerinize daha sıkı sarılmak ve birlikte geçmiş zamanların anılarını yad etmek için güçlü bir istek duyabilirsiniz. İlişkiler hakkında bazılarınız net ve ciddi kararlar alacaktır bu süreçte, en önemlisi geçmişten gelen ilişki streslerini, hataları , hissettiğiniz eksiklikleri , ilişkide duygusal destek alıp almadığınızı daha iyi görmek ve kavramak adına bu dolunay sizlere ışık olacaktır. Burcunuzda sürmekte olan Merkür Retro hareketi sebebiyle iletişimde daha dikkatli olmak önem kazanıyor. Karamsar ve temkinli uzak duran ve mesafeli bir tutum benimseyebilirsiniz. Duygularınızı saklamadan içinizde ne varsa dışarı yansıtmak ve içe kapanmaktan kaçınmak ilişkileri koruyacaktır. Sert ve katı değil empati kuran ve yumuşak bir tarzda kendinizi ifade etmek avantajınıza olacaktır.


KOVA: Bu dolunay sizlerin iş ve çalışma alanınızda gerçekleşiyor. Eldeki işleri biitrmek normalden daha uzun zaman alabilir bu dönemde. Ancak geçmişte tamamlayamayıp bitiremediğiniz işleri halletmek için şansınız olacaktır. ruh ve beden bütünlüğünüz önem kazanıyor, yoğun işler ve günlük hayat koşturmaları arasında yavaşlayıp kendinize zaman ayırmak önem kazanıyor. Kendinize dönüp zihninizde bu yeni yılı iş ve günlük hayat dengesini istikrarlı bir biçimde kurmak adına planlar yapmalısınız. Sağlığınızı midenizi kemiklerinizi dişlerinizi korumak beslenmenizi doğru ele almak için harekete geçebilirsiniz. Bilinçaltı konularına psikolojiye ve ruhsal temalara yönelik ilginiz ve çalışmalarınız artabilir. Venüs artık burcunuzda ve bu süreçte daha dikkat çekici olacağınız sosyalleşmek isteyeceğiniz ve kendinize bakacağınız günlerde olacaksınız.


BALIK: Bu dolunay sizlerin aşk ve romantizm alanınızda gerçekleşiyor. Duygusal yaşamınızın oldukça ön planda olduğu bir dönemdesiniz. Duygularınızı önemseyeceğiniz, sevmek ve sevilmek isteyeceğiniz aşikar. Romantik enerjinin oldukça yüksek olacağı bu süreçte aşka açık olmak ilişkileri iyi değerlendirmek ve kalbinizi açmak için gökyüzü uygun. Geçmiş ilişkilerin aşkların aşkı canlandırmanın nostaljik duyguların açığa çıkacağı bu dolunayda içinizden geleni yapmaktan geri durmayın. Yaratıcılığınız artacak ve ilhama açık olacaksınız. Çocuklarla ilişkiler annelik etmek sevdiklerinize destek olmak empati yapmak ön plana çıkıyor. Ayrıca ruhunuzu ve çocuksu yanınızı ihmal etmeden sizi mutlu eden şeylere yönelmeyi denemelisiniz.


Naz Bayatlı




811 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page