top of page

YENGEÇ BURCUNDA YENİAY



17 TEMMUZ 24 DERECEDE SAAT: 21:32


Yengeç burcunda gerçekleşecek bu yeniay zorlu açıları sebebiyle çok kolay bir yeni Ay döngüsü olmayacak. Yeniay esnasında ufukta Kova burcu yükseliyor ve yeniay sağlık günlük hayat ve çalışma ortamını sembolize eden alanda gerçekleşiyor.


Bu 15 günlük süreçte sağlık konuları, bakım ve derlenme toparlanma işleri, iş hayatımızı ele almak ve işlerimizi yoluna koymak üzere plan yapacağız ve açıkçası biraz ıvır zıvır işlerle uğraşabiliriz. Yengeç burcu ev aile yuva yerleşim çocuklar ve güvende olmayı sembolize ettiği için kolektif bilincimizde bu temalara dair duygular taşıyacağız. Vatan ülkemiz yaşadığımız topraklar ve bu alanlardaki güvenliğimiz de elbette önemli olacak.


Bu dönemde evimizdeki huzur, ailemizi ilgilendiren kararlar, yerleşimimizi düşündüğümüz durumlar ve çocuklarımızla ilgili konular ön planda olacaktır. İşimizde ne kadar mutlu ve güvendeyiz, çocuklarımızın iş yaşamı, ailemizin, çocuklarımızın, ebeveynlerimizin sağlığı gibi konularda düşüncelerimiz ve almamız gereken kararlar olabilir.


Yeniayın en belirgin açısı Mars ve Satürn arasındaki kare; maddi konuların kredi borç vergi sigorta miras ve ticari kazançların halledilmesi gereken sorunlar içerdiğine ve gerçekçi bir plan ve bütçe ile harekete geçmenin gerekli olduğuna işaret ediyor. Emeğimizi ve enerjimizi iyi değerlendirmeli ve zamanı iyi yönetmeliyiz.


Merkür Jüpiter arasındaki kare; yeni fırsatlara doğru açılım yapma arzumuza işaret ediyor ama belki olması gerektiğinden çok daha abartılı planlar içinde olabiliriz, beklentilerimizi gerçekçi bir noktaya çekmek gerekebilir. Abartılı konuşmalardan, sözlerden ve sabit fikirli bir tutum sergilemekten kaçınmalıyız. Böyle davranan birileri ile de karşılaşabiliriz.

Plüton çok yakın olmasa da 24 derecede gerçekleşen yeniaya 29 dereceden karşıtlık yapıyor. Ev aile çocuklar ve çalışma ortamımız ile ilgili huzurumuzu etkileyecek üzerimizde stres ve baskı hissettiğimiz durumlar olabilir.


Yeniay derecesine yakın Pollux sabit yıldızı var. Roma’da Herkül ile aynı mitolojik karakterdir. Marsiyen karakterde bir yıldızdır. Güç kullanımı mücadele ve savaşmak arzusunu sembolize eder. Politika siyaset iş dünyası ve rekabet etmekle alakalıdır. Zehirleri, toksinleri ve alerjileri gösterir, yaraların bakımını ve yaralanmamak için sağlığı korumayı ve bedene özen ve dikkat göstermeyi gerekli kılan bir zamandır.



YENİAYIN BURÇLARA GÖRE ETKİSİ


KOÇ: Yeniay sizlerin ev aile ve yerleşim alanınızda gerçekleşiyor. Yeniay sizlerin ev ve aile alanınızda gerçekleşeceği için bu dönemde evinizde kendinizi mutlu ve güvende hissetmek sizler için önemli olacak. Ailenizle anne babanızla ve çocuklarınızla daha fazla vakit geçirebilir ve bir ebeveyn olarak görevlerinizi yerine getirmek için daha fazla enerji ile dolu olabilirsiniz. Annelik etmek şefkat göstermek ve evle ilgilenmek için harika bir zamandasınız. Eve toprağa veya bir projeye yatırım yapmak için adım atabilirsiniz. Bu yeniayda Mars ve Satürn karşıt açı içinde yer aldığı için iş ve çalışma alanınızda günlük işleri yoluna koymak için daha fazla çaba sarf etmek durumunda olabilirsiniz. Zaman planınızı iyi yapmalı ve enerjinizi doğru kullanmalısınız. Öncelik planlamanızı iyi yaparak iş sıralamanızı takip ederek ilerlemelisiniz. Yapacak çok işiniz var olduğu aşikar, ancak Satürn’ün de Retro harekette olması sebebiyle yapılacak çok iş olsa bile enerjinizi yüksek tutmak ve enerjiyi yükseltmek için arada ruh ve bedeni dinlendirmek şart olacak. Plüton ise yeniaya karşıtlık yapıyor, iş ve aile arasında enerjinizi iki alana ayırmak bölüştürmek ve dengeyi sağlamak konusunda zorlanabilirsiniz. İç işleri ve dış işleri arasında yorulmak söz konusu olabilir.


BOĞA:Yeniay sizlerin iletişim haberleşme eğitim kurs ve bilgi paylaşımı alanınızda yer alacak. Bu dönemde eğitsel alanda yapacak işleriniz veya alacak kararlarınız varsa veya zihinsel projeleriniz varsa başlatmak için adım atabilirsiniz. Satış pazarlama, kısa yolculuklar, baskılı malzemeler, web siteleri, internet ev sosyal medya mecralarında yapacağınız paylaşımları artırmak planlamak ve reklam yapmak için güzel bir fırsat var. yakın çevre ilişkilerinizin oldukça sıcak samimi ve candan olacağı bir dönem olacak. kardeşler yakın akrabalar komşular ve okul arkadaşlarınız ile daha sık görüşebilirsiniz.Bazı Boğalar taşınmak yer veya şehir değiştirmek için harekete geçebilir. Yakın çevrenizdeki kişilere Yengeç etkisi ile sevgi şefkat ve yakın ilgi gösterebileceğiniz bir 15 günlük döneme giriyorsunuz. Mars ve Satürn arasındaki karşıt açı sebebiyle, yaratıcı işlerinizi ve gruplarla yapacağınız aktiviteleri ve etkinlikleri bir zaman çizelgesine oturtmalı zihnen kendinizi hazırlamalı ve işlerinize engel getirebilecek durumlara kişilere ve sosyal gerekliliklere karşı sınır koymalı ve hayır diyebilmelisiniz. Bireysel yaratıcılığınızı ateşleyecek ve hem eğleneceğiniz hem yapmaktan zevk duyacağınız işlere daha fazla odaklanmalı ve hayatınızda daha fazla yer açmalısınız. Arkadaşlarla ve topluluklar içinde kurduğunuz iletişim veya yapacağınız planlar karmaşık ilerleyebilir özellikle maddi konularda ne yapacağınıza karar verirken temkinli olmalı planlar sonradan değişebilecektir.



İKİZLER: Yeniay sizlerin maddi konuları sembolize eden alanınızda yer alacak. Yeni kazanç imkanları elde etmek için atılım yapma zamanındasınız. Paranızı korumak ve kendinizi daha fazla güvende hissetmek için neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. Bu yatırımlarınızı sağlama almak için alacağınız kararlarla ilintili olabilir. Eve aileye ve yerleşime dair yatırım veya harcamalar yapabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür ile Jüpiter arasında zorlayıcı açısı olması sebebiyle, Mali konularda planları iyi yapmak ve önünüzü görmek için objektif bir bütçe planlaması yapmak akıllıca olacaktır. Yolculuklar ve uzaklarla ilgili işlerde topluluklarla ya da kolektife dair yapılacak işlerde maddi profili iyi çıkarmak ve bütçeyi iyi yapmak önemli olabilir çünkü evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Bu yeniayın en önemli açısı Satürn ve Mars arasında yer alan karşıtlık, eve ve aileye yönelik işleriniz artış gösterirken, aynı zamanda kariyer ve çalışma alanındaki işleriniz de o oranda artış gösteriyor olacaktır. Zaman ve emek dengenizi iyi kurmanı şart görünüyor. Daha az yorulacağınız evde çalışma temponuzu planlayarak kendinize ve özel yaşamınıza da vakit ayıracak planları yapmak önem kazanıyor.




YENGEÇ: Sevgili Yengeçler yeniay burcunuzda gerçekleşiyor ve sizler için güçlü başlangıçlar yapmanın ve yeni planları devreye sokmanın zamanı geldi. Hayatınızda sizi daha mutlu sağlıklı ve başarılı hissettirecek bir gelecek planını yapma aşamasında olabilirsiniz. Güzelleşmek kendinize bakmak estetik olarak bakım yapmak için istekli olabilirsiniz. Yeme içme düzeninize dair değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Her şeyden önemlisi ilişkiler alanında hem sosyal çevrenizi hem de özel hayatınızı etkileyecek başlangıçlar yapmak oldukça mümkün. Yeni bir ilişki başlatmak için fırsatınız var. İlişkilerinizi daha candan sevgi dolu ve şefkatli kılacak bir 15 günlük döneme giriş yapmaktasınız. Yeniaya Plüton karşıt açı yapıyor, bu sebeple evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları konusunda görev ve sorumlulukların dikkatle ele alınması gereken bir zamanda olabilirsiniz. Yapılması gereken işler zamanınızı alıyor ve sizi yorarak üzerinizde baskı hissettiriyor olabilir. Özellikle çocuk sahibi olan YENGEÇLER için onların sosyal hayatı iş veya okul durumu hatta hobileri ve kendilerini geliştirici çalışmaları için emek ve zaman harcamanız gerekebilir. Bazı Yengeçler aşk hayatlarında daha özverili toleranslı ve karşılarındakine hayır diyemedikleri durumlar içinde kalarak zaten yorgun zihin ve bedenlerine daha fazla yük bindirebilirler. Siz de kendi özel alanınızda kalmak isterken yapılması gereken arkadaşlarla gruplar ve topluluklarla ilgili aktivite ve faaliyetlere katılmak ve ayrı bir zaman yaratmak durumunda kalabilirsiniz. Sanırım dinlenmek başka bir bahara kalıyor sizler için.



ASLAN: Yeniay sizlerin ruh ve beden bütünlüğünüzü sembolize eden alanınızda gerçekleşecek. Bu dönemde ruhunuzu besleyecek temalara yönelebilirsiniz. Doğru beslenme diyet yapmak yüzmek deniz kenarında olmak veya meditasyon yapmak içe dönerek psikoloji bilinç altı ve spiritüel konular ile ilgilenmek size iyi gelebilir. Yeni bir çalışma ve iş düzenine geçmeyi planlayabilirsiniz. Sizi daha dingin huzurlu ve mutlu kılacak bir iş temposu oluşturmak için harekete geçebilirsiniz. Yaratıcılığınızın oldukça aktif olacağı bir zamandasınız. Duygularınız ön planda olacak, içinizi araştıracaksınız ve kendinizi daha iyi hissetmek için kendinizle baş başa zaman geçirmek iyi bir fikir olabilir. Ruhsal bir iyileşme ve şifa bulmak için çalışmalar yapabilirsiniz. Yeniayda Mars ve Satürn karşıtlığı yer alıyor, maddi konularda bütçenizi iyi yapmak, aile ile para paylaşımınızı, iş ortaklıklarını, kredi borç vergi sigorta ve önemli ödemelerinizi akılcı bir planla ele almak önem kazanıyor. Ticari veya iş kurmakla ilgili atılımlar yapmak isteyen sevgili Aslanlar varsa aranızda emek vakit nakit dengenizi iyi yapmalısınız. Zaman planınızı ve önceliklerinizi iyi belirlemelisiniz. Bütçenizde delik açan konular varsa bunlara yönelik gerçekçi bir plan yaparak maddi dengelerinizi koruma eğilimine girebilirsiniz.



BAŞAK: Yeniay sizlerin arkadaşlıklar sosyal çevre ve gruplarla etkileşiminizi sembolize eden alanınızda yer alacak. Bu dönemde çevrenizdeki insanlarla kurduğunuz bağlarda kendinizi iyi ve güvende hissetmek ve kurduğunuz duygusal bağlarınızı güçlendirmek önem kazanıyor. Ekipleri grupları ilgilendiren bir gelecek projesi içinde olabilirsiniz. Yeni arkadaşlıklar başlatmak ve sosyal hayatınızı canlandırmak için adım atabilirsiniz. Arkadaşlardan ve bilindik çevrenizden fikir, yardım ve destek alarak gelişim göstermek ilerletmek istediğiniz bir plan ve projeniz olabilir. İçinde ekipleri grupları ve toplulukları içeren gelecek planlarınız olabilir. Bu yeniay döneminde Mars burcunuzda geçiş yapıyor ve sizleri daha verimli çalışkan ve işleri yoluna koymak adına motive ediyor. Dolayısıyla, bu ay daha hareketli atılgan ve odaklı olarak hareket edeceksiniz. Mars sizleri daha atak yaparken bir yandan da daha sabırsız öfkeli ve detaycı yapabilir. Mars yeniayda Satürn ile karşıtlık yapmakta olacağı için özellikle ilişkiler alanında yani evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları ve iş birlikleri bakımından dengeleyici bir tutum belirleyerek ilerlemelisiniz. Hayır diyemeyeceğiniz ve zamanınızı özveri ile ilişkilere adamak durumunda olabileceğiniz aşikar. Özel hayatta daha toleranslı sabırlı ve toparlayıcı olabilirsiniz. Diğer yandan, bu dönemde gelecek hedeflerinizi akılcı mükemmeliyetçi ve verimli bir çabayla yoluna koyacağınıza eminim.



TERAZİ:Yeniay sizlerin kariyer alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde işle ilgili atılımlar yapmak ve işinizle ilgili kararlar almak için atılım yapabilirsiniz. İş birlikleri ortak çalışmalar ve eğitsel iletişimsel konular sizler için önem kazanıyor. İş değiştirmek, yeni bir işe başvurmak veya iş alanında yapmak istediğiniz değişimleri harekete geçirmek için tam zamanındasınız. Ancak atılımlarınızı 23 Temmuzda yer almaya başlayacak Venüs Retrosundan önce yapmakta fayda var. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs Aslan burcunda gerileyeceğinden öncelikle arkadaşlıklar alanındaki ilişkiler iyi yönetme amacı taşımalısınız. Aynı zamanda, Venüs genel olarak tüm ilişkileri, parayı ve sosyal yaşamı sembolize eden bir gezegen olduğu için 5 Eylül’e kadar gelecek projelerinizde, topluluklarla ve arkadaşlarla yapacağınız planlarda ve kişisel bakım konularında dikkatli planlı ve objektif bir bakış açısıyla işlerinizi ele almalısınız. Bu dönemde Mars ve Satürn arasındaki karşıt açı sebebiyle, iş ve çalışma düzeninize ve günlük hayat temponuza daha fazla emek sarf edeceğiniz bir 15 gün olacaktır. Sağlığınızı da desteklemek önem kazanıyor. Sindirim ayaklar ödem tutma mide alerjiler konusunda özen göstermelisiniz. Çalışma hayatında olan Teraziler iş alanında hayır diyemeyerek üstleneceğiniz ekstra işler ve görevler ön plana çıkabilir.


AKREP:Yeniay sizlerin yurt dışını yabancıları uzun yolculukları sembolize eden alanda yer alacak ve keşfeden maceracı tarafınızı etkileyecek. Seyahatlere çıkıp yeni kültürlerle ve yaşam trendleri ile ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Yurt dışıyla veya yabancılarla bağlarınız bu dönemde önem kazanabilir ve yeni projelerin eşiğinde olabilirsiniz. Gezmek görmek keşfetmek ve fikirlerinizi paylaşmak isteyeceksiniz. Resmi mercilerle işleriniz yoluna girebilir veya hukuki süreçleriniz, başvurularınız varsa sonuçlarını elde edebilirsiniz. Basın, yayın, kitaplar,sosyal medya alanında, web siteleri ile ilgili yapılacak işleriniz ve başlangıçlarınız olabilir. Kültür felsefe gibi ve yeni keşifler yapacağınız konularla zihninizin paraşütünü açabileceğiniz bir dönemdesiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars bu yeniayda Satürn ile karşıt açı yapıyor olacak, yaratıcı çalışmalar, zihinsel projeler ve geleceğe yatırım yapacağınız girişimler içinde olabilirsiniz. Bu çalışmalarda emeğinizi ve vaktinizi iyi organize etmelisiniz, nakit planınızı buna göre akılcı bir bakış açısıyla yapmalısınız. Hayır diyemediğiniz veya başkalarını düşündüğünüz ve kırmak istemediğiniz kişilere karşı toleranslı davranarak işlerin yavaş ilerlemesi olası. Arkadaşlıklar ve ekipler içinde iletişimin ve ilişkilerin dikkatli ele alınması gereken bir dönemdesiniz. Özel hayat ilişkilerinde kendinizden fedakarlık ederek özveride bulunabileceğiniz aşikar, yine de gerekiyorsa sınırlarınızı iyi belirlemelisiniz yoksa hayal kırıklıkları ve memnuniyetsizlikler hissedebilirsiniz.


YAY: Yeniay sizlerin mali işlerinizi sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde paranızı güvene almak harcamalarınızı kontrol etmek akıllı bir planla yatırım yapmak ve paranızı biriktirmeye odaklı olabilirsiniz. Aileyle para paylaşımı yapmak aileye destek vermek veya destek almak isteyebilirsiniz. Ticari anlamda işleri olan Yaylar bu dönemde yatırım yaparak işlerini büyütmek veya yeni gelir kapısı yaratacak işlere yönelmek isteyebilirler. Vergi sigorta krediler borçlar ve ödenmesi gereken paraların takibinin yapılması gereken bir zamandasınız. Bütçenizi iyi yapmak ve dengeli davranmak isteyebilirsiniz. Yeni gelir ve kazanç kaynakları yaratmak üzere planlar yapabileceğiniz bir yeniay dönemindesiniz. Yeniayda Mars ve Satürn arasında yer alan karşıt açı sebebiyle, ev aile yerleşim alanında uğramanız gereken işler olabilir. Taşınmak yer değiştirmek kiralamak evi yenilemek vb gibi işlerinizin ön planda olduğu günlerde olabilirsiniz. Ailenizle ebeveynlerinizle ve çocuklarınızla ilgilenmek onların sorunlarına çözüm bulmak için çaba gösterebilirler. Mesleki konularda güçlenmek ve kendinize daha verimli bir çalışma ve kazanç planı yapmak üzere harekete geçebilirsiniz.



OĞLAK: Yeniay sizlerin ilişkiler evlilik iş ortaklıkları ve iş birlikleri alanınızda yer alacak. Bu dönemde yeni ilişkiler başlatmak ve var olan ilişkilerinizde daha fazla sevgi şefkat anlayış ve güven bulmak konusunda şanslı olacaksınız. Ailenizle eşinizle ve çocuklarınızla duygusal bağlarınızı güçlendirmek için bu yeniay güzel bir fırsat sunuyor. Kalbi boş olan Oğlaklar bu dönemde şefkatli ve duygusal yanı güçlü biri ile bağ kurabilirler. Ortak çalışmalar yaptığınız birileri varsa yaratıcı yanınız oldukça ön planda olacağı için iyi fikirlerle dolu olabilirsiniz. İş ortaklıkları ve iş birlikleri alanında size güven veren ve yeni başlangıçlar getiren gelişmeler yer alabilir. Aile ve özel hayatınızdaki ilişkilerde daha fazla sevgi şefkat ve ilgi görmek ve göstermek adına bu yeniay size destek oluyor. Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn bu yeniayda Mars ile karşıt açı yapıyor olacak, iletişim kurarken, zihinsel projelerde, eğitimler ve yakın ilişkiler alanında; kardeşler, komşular, yakın arkadaşlar alanında sizi yavaşlatan, başkalarının temposuna uyum sağlamaya mecbur kaldığınız ve kendi planlarınızdan özveride bulunduğunuz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Sevdiklerinizin dertlerine kulak vereceğiniz ve koşulsuz sevgi ilkesiyle davranarak yardım eli uzatacağınıza eminim. Diğer taraftan, planların ve zihinsel işlerin disiplini ve sorumlu bir planla ve öncelik sırasıyla organize edilmesi şart gözüküyor. Satürn Balık burcunda bu dönemde geri harekette bulunması sebebiyle, karmaşık gelişmeler çok fazla bilgi mesaj iletişim ve bilgi aktarımına maruz kalacağınız aşikar. Zihni toparlamalı ve en verimli biçimde emek vakit nakit dengenizi iyi ayarlayarak hareket etmeniz gerektiği şart.



KOVA: Yeniay sizlerin çalışma sağlık ve günlük yaşam temposu alanınızda gerçekleşiyor. Yeni bir işe başlamak i görüşmeleri yapmak veya çalışma düzeninize yenilikler getirmek için gereken değişimleri aktif edebileceğiniz bir dönemdesiniz. Kendinizi ruhen ve bedenen daha sağlıklı zinde ve mutlu hissetmek için neler yapabileceğinizi düşünebilir ve bu konularda alacağınız kararları hayata geçirebilirsiniz. Yeni bir çalışma ve iş düzenine geçmeyi planlayabilirsiniz. Sizi daha dingin huzurlu ve mutlu kılacak bir iş temposu oluşturmak için harekete geçebilirsiniz.Beslenme düzeninize önem verebilir gerekiyorsa diyete veya egzersizlere başlamak için karar alabilirsiniz. Ev veya ofis alanında yapılacak bir takım işler de olabilir. Tadilat tamirat temizlik dekorasyon ve yer değiştirme için adım atabilirsiniz. Yeniayda Mars ve Satürn karşıtlığı yer alıyor, maddi konularda bütçenizi iyi yapmak, aile ile para paylaşımınızı, iş ortaklıklarını, kredi borç vergi sigorta ve önemli ödemelerinizi akılcı bir planla ele almak önem kazanıyor. Ticari veya iş kurmakla ilgili atılımlar yapmak isteyen sevgili Kovalar varsa aranızda emek vakit nakit dengenizi iyi yapmalısınız. Zaman planınızı ve önceliklerinizi iyi belirlemelisiniz. Bütçenizde delik açan konular varsa bunlara yönelik gerçekçi bir plan yaparak maddi dengelerinizi koruma eğilimine girebilirsiniz.



BALIK: Yeniay sizlerin aşk romantizm ve yaratıcılık alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde gönül işleri ve romantik ilişkilerin yükselişte olacağı bir dönem olacak. Kalbi boş olanlarınız yeni ilişkilere yelken açabilir. Hali hazırda ilişkisi olan Balıklar ise ilişkisinde daha fazla sevgi şefkat ve güven elde etmek bakımından şanslı olacaklar. Yaratıcı işlerle ilgili projelere başlayabilirsiniz ve yeteneklerinizi ve duygularınızı harekete geçirecek ilham perisini yanınızda bulacaksınız. Çocuklarla ilgili işlerin yolunda gideceği ve kendi çocuksu yanınızı ortaya koyarak eğlenebileceğiniz bir dönemdesiniz. Yemek içmek gezmek eğlenmek tatil yapmak deniz kıyısına gitmek aile ve sevdiklerinizle vakit geçirmek için bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Bu yeniay döneminde Mars ilişkiler alanınızda geçiş yapıyor ve sizleri ilişkiler alanında daha fazla uğraşmaya itiyor ve ilişkiler evlilik iş ortaklıkları ve hukuki süreçleriniz varsa bu işleri yoluna koymak adına motive ediyor. Dolayısıyla, bu ay daha hareketli atılgan ve odaklı olarak hareket edeceksiniz. Mars sizleri daha atak yaparken bir yandan da daha sabırsız öfkeli ve detaycı yapabilir. Mars yeniayda Satürn ile karşıtlık yapmakta olacağı için özellikle ilişkiler alanında yani evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları ve iş birlikleri bakımından dengeleyici bir tutum belirleyerek ilerlemelisiniz. Hayır diyemeyeceğiniz ve zamanınızı özveri ile ilişkilere adamak durumunda olabileceğiniz aşikar. Özel hayatta daha toleranslı sabırlı ve toparlayıcı olabilirsiniz. Diğer yandan, bu dönemde gelecek hedeflerinizi akılcı mükemmeliyetçi ve verimli bir çabayla yoluna koyacağınıza eminim.




NAZ BAYATLI







95 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page