top of page

12 AĞUSTOS 2022 KOVA BURCUNDA DOLUNAY

BİZ OLMANIN GÜCÜNÜ KULLANMALIYIZ.


19 derece Kova burcunda 04:36 da bir dolunay gerçekleşecek. Kova burcunun yöneticisi Satürn ile yakın bir kavuşumda gerçekleşecek bu dolunay bizleri zihinsel konulara, topluluklarla, ekiplerle, arkadaşlarla ve projelerle ilgili işlere odaklayacak. Kova burcu iletişimi, düşünceleri ve idealleri objektif bir bakış açısıyla ifade etmeyi ve bireysel yanımızı ortaya dökme arzusunu sembolize eder. Gelecekte yapmak istediğimiz bir proje ile ilgili final kararları alabileceğimiz ve bu anlamda çevremizle, arkadaşlarımızla, sosyal ağımızla daha fazla iletişim içinde olacağımız, ekiplerle yapılacak çalışmaların iş birliklerinin ve etkinliklerin organizasyonu için planları devreye sokabileceğimiz bir zamandayız.


Kova burcu bireyselliği idealizmi entelektüel ve bilimsel düşünceyi sembolize ettiği ve bu dolunay Satürn ile yakın bir kavuşumda olduğu için kararlarımızı alırken her ne kadar dolunaylar duygu yükünün arttığı zamanlar olsa bile mantıklı davranmanın önemini düşündüğümüz, dolayısıyla gereksiz duygusallığa girmek istemeyeceğimiz bir süreçteyiz. Objektif bakmak ve elle tutulur sonuçlar elde etmek, sorumluluklarımızı ciddiyetle ele almak, arkadaşlıklarımızda alma verme dengesini kurmak, hak yememek ve ilişkilerde özenli bir mesafe oluşturmak için çaba harcayacağız.


Dolunay anında gökyüzünde Aslan burcu yükselecek ve dolunay Aslan’ın karşı evinde yani evlilik, uzun süreli ilişkiler ve iş birlikleri alanında yer alacağı için, bu dolunay ilişkiler temasını güçlü bir biçimde vurgulayacak olan bir dinamik içeriyor. Bu sebeple ilişkilerde farkındalık yaşamak, yakın ilişkilerde ben ve sen dengesini iyi kurmak, bireyselliğimizi koruyarak biz olma mantığını ele almak bizler için önemli olacak.


Bu dolunay Amerika Kızılderili kültüründe “Sturgeon Moon” adını alıyor. Mersin Balığı türünden bir balık olan Sturgeon göllerde ve nehirlerde bu dolunay döneminde bollukla yer almaya başlarmış. Bu nedenle doğanın bize sunduklarına minnettar olmak ve keyfini çıkarmak anlamını taşıyan bir mit içerir. Doğanın değerini kavramak, bize sınırsız ve bedava sunduğu iyiliklere şükran duymak için ritüeller yapılırmış. Yazın bu son dolunayında sonbahara ve hasat zamanına hazırlık yapılmaya başlanırmış. Bu da sembolik olarak aslında bizlere elimizdekilerin kıymetini bilmek ve önümüzdeki döneme hazırlık yapmak için planları oluşturmak bakımından fikirler verebilir. Elimizdekilerin değerini ve kıymetini bilmek için bilinçli bir biçimde zihinsel bir liste yapabiliriz.


Dolunay derecesine yakın Castra ve Nashira adında iki sabit yıldız var. Satürn ve Jüpiter karakterindeki bu iki sabit yıldız sinirlerin kontrol edilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Aslında ne kadar kontrollü gitsek te provokasyona da açık olacağımıza ve duygusal patlamalara müsait olabileceğimize işaret ediyor. Emir vermek ve başarmak için elindeki gücü kullanmak arzusunu da ifade eden bu yıldızlar ilişkilerde belki üstünlük kurmak isteyen birileri olabileceğini gösteriyor. Yazı yazmak, plan ve proje yapmak, zihinsel yetenekleri kullanmak ve resmi işlerde uğraş vermek gibi temaların aktif olması mümkün.


Dolunayda gökyüzünde Uranüs karesi var, Kova’nın bir üst oktav yöneticisi olan Uranüs karesi sebebiyle beklenmedik gelişmelere açık olacağımız aşikar. Sabit fikirleri ve değiştirmek istemediğimiz tutum ve duygu kalıplarımızı zorlayabilecek etkiler taşıyor. Kova alışılmışın dışında ve farklı bakış açılarını kabul etmeyi en azından farklılıkları göğüsleyebilmeyi iyi beceren bir burçtur, hepimiz başka olasılıkları göz önünde bulundurmak ve bakış açımızı değiştirebilmek için çaba sarf edebiliriz.

BURÇLARA GÖRE DOLUNAYIN ETKİLERİ

KOÇ: Bu dolunayda arkadaşlıklar sizler için oldukça ön planda olacak. topluluklar, gruplar, ekip çalışmaları ve birlikte yapılacak proje ve planlarla ilgili kararlar alabilir veya fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Bir gelecek projeniz varsa bununla ilgili akılcı adımlar atabileceğinizi, analiz yeteneklerinizi ve sosyal becerilerinizi kullanarak başarı yakalayabileceğinize işaret ediyor. İlişkiler gezegeni Venüs bu dolunayda Aslan burcunda olacak ve sizlerin aşk hayatını oldukça canlandıracak bir etki yaratacak. Hem yaratıcı yeteneklerinizi rahatça kullanabileceğiniz hem de kendinizi cazip hissedeceğiniz aşikar. Aşk ve romantizm yaşamak isteğiniz artacağı için flörtçü yanınızı kullanın ve eğlenmeyi ihmal etmeyin. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars bu dolunayda Plüton ile olumlu açı yapacağı için maddi konularda ve kariyer hedeflerinizde güç kazanabileceğiniz fırsatlara açık olabilirsiniz. Bir yandan da arkadaşlarla veya grup etkinliklerine yönelik olarak hem harcamalarınız artabilir hem de grupları toplulukları ilgilendiren projeleriniz aracılığı ile mali kazanç elde edebileceğiniz fikirleriniz olabilir. İletişim ve haberleşme gezegeni Merkür artık Başak burcunda yer alıyor ve sizlerin bu dönemde uzun yolculukları, zihinsel konuları, basın yayın matbaa reklam tanıtım ve kampanyaları öne çıkaracağınız etkiler olacak. Eğitsel işlerle veya resmi mercilerle olan işlerinizle ilgilenebilir hukuki konularda evrak işleriniz varsa halledebilirsiniz. Yurt dışı şehir dışı veya uzaklarla alakalı yolculuklar yazışmalar ve görüşmeler sizlere yeni fikirler getirebilir ve imkanlar sunabilir. Sosyal medya mecraları içerisinde aktif olup düşüncelerinizi rahatlıkla paylaşabilirsiniz.

BOĞA: Bu dolunayda kariyeriniz ile alakalı sürpriz gelişmeler elde edebilirsiniz. Dolunay kariyer hedefleri alanınızda gerçekleşeceği için uzmanlığınızı kullanarak profesyonel hedeflerinize yönelik gelişmeler yaşayabilirsiniz. Satürn’ün de Kova burcunun yöneticisi olması ve bu dolunaya kavuşum yapması sebebiyle güçlü bir kariyer adımı atabilirsiniz. İş hayatında daha profesyonel davranmak size avantaj sağlayacaktır. Mesleki konularda bu dönemde iyi iletişim kurmak sosyal ağlarınızı iyi kullanmak ekip çalışmalarına önem vermek işinize yarayacaktır. Bireysel niteliklerinizi ön plana çıkarıp zihinsel yaratıcılığınızı işinize aktararak güç kazanacaksınız. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs artık Aslan burcunda yer alıyor ve sizi hem ev hayatına hem özel hayata dair şanslarınız artıyor. Evinizi güzelleştirmek dekore etmek evle ilgili işlere el atmak, evde misafir ağırlamak, alım satım ve kiralama işleri ile uğraşmanız da mümkün. Merkür artık Başak burcunda ve sizi bu dönemde oldukça güçlü bir biçimde yaratıcı kılıyor sözleri sanatçı yanınızı tasarım ve planlama becerilerinizi destekleyerek sizi tüm zihinsel eğitsel veya iletişimsel konularda verimli kılıyor. İlişkilerde diyalog kanallarını açık tutmak ve analiz yeteneğinizi iyi kullanmak karşınızdakileri daha iyi deşifre etmenize yarayacak ve size avantaj sağlayacaktır. Mars’ın burcunuzda geçiş yapması ve bu dönemde Plüton ile olumlu açı yapması sebebiyle basın yayın hukuki ve resmi işler uzun yolculuklar ve akademik işlerinizde rahat ilerleyebilirsiniz. Dolunaya gelen Uranüs karesi sebebiyle bazı Boğalar iş hayatında değişimlere açık olmakla beraber bir yandan da düzeni korumak arasında kararsız kalarak ikilem yaşayabilirler. Baş ve yüz sağlığınıza özen göstermeniz gereken bu dönemde dış görünümünüzü yenilemek için de kararlar alabilirsiniz.

İKİZLER: Bu dolunay sizlerin uzun yolculuklara veya yurt dışı seyahatlerine karar verebileceğiniz, hukuki ve resmi işlerinizi yoluna koyabileceğiniz bir zamana işaret ediyor. Basın yayın sosyal medya baskılı malzemeler ve akademik konularla ilgili kararlarınızı harekete geçirebilir, zihninizdekileri profesyonel bir biçimde insanlara aktarabilirsiniz. Fikirleriniz ve yaratıcı zihniniz ile dikkat çekebilirsiniz. Resmi işlerinizi yoluna koyabileceğiniz ve kurumsal alanda sorumluluklarınızı yerine getirebileceğiniz bir dönem olacak. ilişkiler ve para gezegeni Venüs bu dönemde Aslan burcunda yer alıyor ve bu geçiş sizlerin iletişimi eğitsel işleri ve yakın çevre ilişkilerinizi anlatan alanda yer aldığı için bol bol iletişim kuracağınız bir zaman olacaktır. Kardeşlerle daha fazla bir arada olmak mümkün, yakın akrabalarınız ile bir araya gelip vakit geçirebilirsiniz. Kısa yolculuklara çıkabilir, yazmak anlatmak tasarlamak öğrenmek istediğiniz konulara el atabilirsiniz. Mars bu dolunayda hala Boğa burcunda yer alıyor ve sizlerin bilinçaltınızı sembolize eden alanınızda 20 Ağustos’a kadar geçişini sürdürecek. Ruh ve beden bütünlüğünüzü daha fazla önemseyebilirsiniz. Bedeni dinlendirmek ve ruhunuza iyi gelen şeylerle ilgilenmek isteyebilirsiniz. İş konularında kalıplarınızı değiştirebileceğiniz ve düzeninizin sizi yoran hususlarına daha fazla dikkat edip kendinizi korumaya alabileceğiniz bir planınız olabilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür Başak burcundaki geçişine başladı ve sizler için ev aile emlak konularını sembolize eden alandan geçiş yaptığı için evinizle ailenizle ve yerleşim ile ilgili işleriniz varsa bunları rahatlıkla yoluna koyabilirsiniz.

YENGEÇ: Bu dolunay sizlerin finansal alanınızda yer alıyor. Mali konularda önemli kararlar alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Kredi almak borç ödemek vergi sigorta tazminat ve bonus almak gibi konularla ilgili işlerle uğraşmak söz konusu olabilir. Daha fazla gelir elde etmek ve kaynaklarınızı artırmak için girişimde bulunabilirsiniz. Ailenizle, eşinizle veya iş ortaklarınızla birlikte ortak akılla hareket ederek para işlerinizi organize edecek ve sizi daha ferah bir mali profile taşıyacak bir iyileştirme planı yapabilirsiniz. Ticari atılımlar ve yeni kazanç modelleri denemek için de avantajlı bir zaman diyebiliriz çünkü dolunayın yönetici gezegeni Satürn de bu dolunaya eşlik ediyor. Sizi daha mantıklı objektif ve sorumlulukla hareket etmek konusunda güçlendiriyor. Diğer taraftan ilişkiler ve para gezegeni Venüs para kaynaklarınızı sembolize eden alandan geçişine başladığı için bu dönemde yoğun bir biçimde para kazanmak paranızı idare etmek ve bütçe yapmak gibi konulara odaklanacağınız aşikar. Ev halkı ve ailenizle maddi konularda konuşup işe yarayan efektif bir bütçe planı yapmak isteyebilirsiniz. Harcamaların da bir miktar artacağı bir zamandasınız, ancak bir yandan da daha fazla para kazanmak için fırsatlarınız da ortaya çıkabilir. Mars bu dönemde hala Boğa burcunda geçiş yapıyor ve sizlerin sosyal alanınızda geçiş yapıyor. Arkadaşlar, grup aktiviteleri ve gelecek projeleri alanında yer alan Mars sayesinde faal günler geçiriyor olabilirsiniz. Topluluklar içinde aktifsiniz ve çevrenize enerji katmak için onları cesaretlendirebilirsiniz. Eski arkadaşlıklar önemli ve onların arasında güvende hissetmek ihtiyacınız da fazla olabilir. Birbirinize yardım ve destek verdiğiniz günlerdesiniz. Yine de bu dolunay esnasında gökyüzünde yer alan zorlayıcı açılar sebebiyle hızlı değişimlere veya aşina olmadığınız durumlara karşı direnç göstermeniz de mümkün. İletişim ve yolculuklar gezegeni Merkür Başak burcuna geçiş yaptı ve yakın çevrenizle kardeş ve akrabalarınızla çok daha sık görüşeceğiniz zihinsel olarak aktif ve iş bitirici olacağınız bir dönem. Cep telefonu bilgisayar araç ve gereçlerle ilgili işlerinizi halledebilir, kısa gezilere ve turlara çıkabilirsiniz.

ASLAN: Bu dolunay sizler için ilişkilerin oldukça ön planda olduğu bir zamana işaret ediyor. Evlilik, uzun süreli ilişkiler ve ortaklıklar alanınızda gerçekleşecek bu dolunayda hayatınızdaki özel kişilerle denge kurmak dostluğunuzu pekiştirmek ve ilişkilere objektif bir bakış açısı ile yaklaşmak önemli olacaktır. Dolunayın yönetici gezegeni Satürn’de bu alanda yer aldığı için ilişkilerde birbirinize karşı üstlendiğiniz sorumlulukları yerine getirmek önemli olabilir. İş ortaklıkları kurulabilir, ticari atlımlar yapılabilir ve kariyeriniz ile ilgili gelişmeler yer alabilir. İlişkiler ve para gezegeni Venüs artık burcunuzda seyahat etmeye başladı bu sebeple kendinizi daha cazip ve çekici kılacağınız etkiler altındasınız. Dış dünyadan ilgi artacak ve Sosyal yaşamınız canlanacaktır. Güzelleşmek ve bakım yapmak için oldukça uygun bir dönemdesiniz. Kendinize bakmak özen göstermek işe yarayacaktır. Venüs aynı zamanda sanatçı yaratıcı ve organizasyon tarafınızı da besleyeceği için kendinizi ortaya koymak istediğiniz konularda başarı kazanmak daha kolay olabilir. İlişkiler açısından bu dönemde partneriniz kendi bireysel değerlerini özgürlüklerini ve prensiplerini korumak isteyebilir, siz de karşı taraftan daha fazla sevgi ilgi ve alaka görmek için istekli olabilirsiniz. Merkür bu dolunayda artık yöneticisi olduğu Başak burcunda geçişine başladı ve maddi konularda sizi akıllı adımlar atmaya yöneltecek. Zihinsel becerilerinizi ve iletişim yeteneklerinizi rahatlıkla değerlendirebileceğiniz etkiler altındasınız. Mars hala Boğa burcunda geçişini sürdürüyor ve bu dolunayda sizlerin kariyer hedefleri alanınızda yer alacağı için mesleki konularda hem düzeni korumak hem alışkanlıklarınızdan uzaklaşmamak konusunda inatçı davranabilirsiniz. Sizi değişime zorlayan koşullar varsa bunlara uyum sağlamak konusunda zorlanabilirsiniz. Mars Uranüs kavuşumu sebebiyle hızla değişmesini istediğiniz işle ilgili koşullar varsa bu konuda ne kadar acele ederseniz edin işlerin yavaş ilerlediğini gözlemleyebilirsiniz.

BAŞAK: Bu dolunay döneminde iş ve sağlık konularında bir takım kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Çalışma koşullarınızı daha iyi hale getirmek veya işle ilgili yeteneklerinizi daha fazla öne çıkarmak için ne yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. Dolunayın yönetici gezegeni Satürn de bu alanda yer aldığı için kariyer hedeflerinizi daha ciddi bir biçimde ele almak ve profesyonel tecrübenizi kullanabileceğiniz işlerde olmak sizin için önem kazanıyor. Bazı Başaklar bu dönemde yeni bir iş arayışına girebilir veya iş değişikliği yapmak için adım atabilir. İlişkiler ve para gezegeni Venüs’te iş alanınızın karşısında yer aldığı için aslında bazılarınız için belki kendi işini kurmak konusunda girişimleriniz olabilir. Arka plandan çalışan ilişki dinamiklerinin iş hayatında oldukça önemli olduğu bir dolunay zamanındasınız. Sosyal bağlarınızı networklerinizi ve işte size destek olabilecek kişileri devreye sokabileceğiniz etkiler altındasınız. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür bu dolunayda artık burcunuzda seyahat ettiği için sizleri güçlü bir biçimde destekliyor olacak. özellikle kariyer konularının ön plana çıkacağı bu dönemde hedeflerinize ulaşmak konusunda oldukça avantajlı olduğunuzu söyleyebilirim. İletişim kurmak organize etmek eksikleri tamamlamak ve planları devreye sokmak için bu dolunay tam da bunu yapabilmek için size fırsat sunuyor. Enerji ve mücadele gezegeni Mars hala Boğa burcundaki geçişine devam ediyor. Dolunay zamanı Satürn ile dinamik bir açı içerisinde bulunması sebebiyle sizleri alıştığınız aşina olduğunuz ve konfor bulduğunuz bir düzeni bozmadan, yeni bir iş bulmak veya var olan işinizde çalışmak, kendi işinizi yapmak veya atılım yapmak konusunda istekli kılıyor. Bir nevi eski tas eski hamam düzeni sürdürmek isterken yeni bir şeyler yapma arzusu ile ikilemde kaldığınız bir dönemde olabilirsiniz.

TERAZİ: Bu dolunay döneminde aşk ve romantizm alanınız canlanacak. İlişkileri ciddi rasyonel ve yüksek farkındalıkla ele alma zamanındasınız. İlişkilerde zihinsel olarak aynı bakış açısına sahip olmak ve dürüst bir iletişim içinde olmak sizler için önemli olacak. Dolunayın yönetici gezegeni Satürn’ün de bu alanda olması ve dolunaya yakın bir kavuşum yapması sayesinde, ilişkilerde nasıl mutlu olduğunuz ve karşı taraftan ne beklediğiniz konusunda derin bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Bireysel yaratıcılığınızı ifade etmek ve çalışmalarınıza yansıtmak, analitik yeteneklerinizi kullanmak, iletişim yeteneklerinizi doğru biçimde değerlendirmek te sizler için önemli olacaktır. Bu dönemde çocuklarınızla ve onların istekleriyle de ilgilenmek gerekebilir. Onların da yeteneklerini en doğru biçimde değerlendirecekleri yönlendirmeyi yapmak sizler için önem kazanıyor. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs artık yaratıcı ve eğlenceli Aslan burcunda seyahat ediyor ve sizlerin sosyal yaşamınızı sembolize eden alanda yer alıyor. Arkadaşlıklar etkinlikler grup faaliyetleri canlanacaktır. Kalbi boş Teraziler bu dönemde sosyal çevrenizde yer alan birisinden oldukça etkilenebilirsiniz. Bir arkadaşlığı ciddi bir birlikteliğe dönüştürmek için çaba sarf edebilirsiniz. Enerji ve mücadele gezegeni Mars bu dönemde hala Boğa burcundaki geçişine devam ediyor ve sizlerin finansal alanından geçiş yapmakta. Uranüs ile kavuşum yapması sebebiyle mali dengelerinizi değiştirecek atılımlar yatırımlar veya harcamalar ortaya çıkabilir. Spekülatif yatırımlarda oldukça dikkatli olmak gerekebilir. Konfor ve güven alanınızdan çıkmak istemeyeceksiniz. Elinizdekini korumak ve güvenli ve mantıklı bir büyüme planıyla ilerlemek sizler için önemli olacaktır. İletişim ve haberleşme gezegeni Merkür artık yöneticisi olduğu Başak burcunda ilerlemeye başladığı için ruh ve beden bütünlüğünüze önem vermelidir, zihninizin arka bahçesini toparlamak kendinize yapmak istediğiniz işleri gerçekleştirecek zamanı ayırmak ve yapmak istediğiniz işlerle ilgili atılımları gerçekleştirmek için düzgün bir plan yapmak gerekecektir. Zamanı iyi kullanmak ve işleri belli bir sırada ve planla yapmak önemli olacak.

AKREP: Bu dolunayda ev aile ve yerleşim alanınız canlanıyor. Aile içinde alınması gereken önemli kararlar olabilir. Yerleşiminizi bireysel isteklerinize ve nasıl bir düzen içerisinde tutmak istediğinizle ilgili olarak yeniden düzenlemek isteyebilirsiniz. Aile içindeki iletişimin önemli olacağı aşikar, dolunayın yönetici gezegeni Satürn de bu dolunaya yakın bir kavuşum yaptığı için evden çalışan veya kendine yeni bir iş alanı yaratmak isteyen Akrepler için planlama yapacağınız bir döneme girmektesiniz. Nerede nasıl hangi koşullarda yaşamak ve çalışmak istediğiniz ile ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Yer değiştirmek isteyenleriniz olacağı gibi, yaşam alanında bireysel anlamda sizleri özgür ve mutlu kılacak değişimleri yapmak isteyenleriniz olabilir. Ev ve aile yaşamındaki sorumluluklarınızı düşüneceğiniz ve ciddi bir bakış açısı ile özel hayatınızı ele alacağınız bir dolunay etkisi altındasınız. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars hala Boğa burcunda geçişine devam ediyor ve sizlerin evlilik, uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda yer alıyor. Uranüs ile kavuşumda olan Mars sizleri ilişkilerde sahip olduğunuz değişmez kalıplarla ilgili bir farkındalığa taşıyabilir. Hayatınızdaki özel kişi ile aranızda güven ve sadakatle ilgili konularda konuşmalar yapabilirsiniz. Konfor alanlarınızı korumak isteyeceksiniz. İş ve çalışma koşullarınızda hem eski düzeni korumak hem de yeni atılımlar yapmak üzere planlar ve projeler üretebilirsiniz. İlişkiler ve para gezegeni Venüs bu dolunayda Aslan burcunda yer alıyor ve sizlerin kariyer hedefleri alanınızda geçiş yapması sebebiyle kendinizi yaratıcılığınızla ön plana çıkaracak hedefleriniz olabilir. İletişim yanınızı güçlendirecek olan bu geçiş sayesinde önemli ve verimli iş görüşmeleri yapabilirsiniz, sosyal çevrenizden faydalanmak ve mesleki kontaklarınızdan yararlanmak için adım atabilirsiniz. Sunumlar, kampanyalar, lansmanlar ve reklam pazarlama türü işlerde başarı yakalamak mümkün. Yaratıcılığınızla çekiciliğinizle ve eğlendirme kabiliyetinizle göz dolduracağınız bir dönemdesiniz. Maddi alanınızda yer alan Merkür sizleri mali konularda akıllı becerikli ve analitik davranmaya yöneltecek. Ticari, eğitsel, sosyal medyayla, yolculuklarla ve satış pazarlamayla ilgili işlerinizde verimli açılımlar yaşayabileceğiniz aşikar görünüyor.

YAY: Bu dolunay sizlerin iletişim alanınızı canlandırıyor. Kova burcunun rasyonel ve objektif bakış açısını avantajınıza kullanabilirsiniz. Eğitsel, zihinsel ve iletişimsel konularda bu dolunayda önemli kararlar alabilir ve adımlar atabilirsiniz. Kova burcunun yönetici gezegeni Satürn de bu alanda yer alacağı için şu ana kadar edindiğiniz deneyimleri ve bilgi birikimini kolayca hedeflerinize kanalize edebileceğiniz etkiler altındasınız. Yapacağınız işlerde daha profesyonel bir bakış açısı ile davranmak ve yaratıcı fikirlerle ortaya çıkmak için fırsatınız var. İlişkiler ve para gezegeni Venüs artık Aslan burcunda ve sizleri sosyal medya basın yayın matbaa akademik çalışmalar ve hukuki ve resmi işler alanında olumlu olarak destekliyor. Kendinizi özgün ve yaratıcı fikirlerle ve bireysel anlamda diğerlerinden daha farklı bir biçimde ifade ederek dikkat çekici olacaksınız. Uzun yolculuklarla, yabancılarla ve yurt/şehir dışı bağlantılarla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kalbi boş olan Yay’lar uzaklardan veya online mecralardan gönül çelen birileri ile karşılaşabilirler. Enerji ve mücadele gezegeni Mars hala Boğa burcunda geçişini sürdürüyor ve sizlerin iş ve çalışma alanınızda yer alması sebebiyle iş alanında çaba sarf ettiğiniz bir konu olabilir. Düzeni korumak ama bir yandan da konforunuzu artıracak bir takım düzenlemeler yapmak için plan ve projeler üretebilirsiniz. Bu dönemde boyun boğaz ve beslenme konularına daha fazla özen göstermek gerekebilir. İletişim ve haberleşme gezegeni Merkür Başak burcundaki geçişine başladı ve sizlerin kariyer hedefleri alanınızda yer aldığı için iş konularında bu dönemde oldukça verimli sonuçlar alabilirsiniz. Daha fazla insanla bağ kurmak, konuşmak, yazmak ve iş görüşmeleri yapmak için fırsatınız olacak. Eğitsel konular, satış pazarlama ve zihinsel projelerde sizi destekleyecek bu geçiş sayesinde işle ilgili atılımlarınız istediğiniz sonuçları getirebilir. Kardeşler akrabalar ve yakın çevrenizde yer alan insanlarla kurduğunuz bağlarda daha fazla denge kurmak ve sorumluluklarınızı üstlenmek konusunda çaba sarf edebilirsiniz.

OĞLAK: Bu dolunay sizlerin maddi alanınızı canlandıracak. Finansal konularda daha aklı başında davranmak mantıklı ve sorumlu davranmak üzere kararlar alabilirsiniz. Hem dolunayın hem burcunuzun yönetici gezegeni Satürn de bu alanda yer aldığı için iş hayatı ve mali konularda sizi destekleyecek plan ve projelere adım atabileceğiniz bir dönemdesiniz. Paranızı korumak, yatırımlarınızı doğru değerlendirmek ve ticari alanda yatırımlar yapmak için analitik yanınızı kullanabileceğinizi ve bütçenizi dengelemek için mantıklı kararlar alacağınızı söyleyebilirim. İlişkiler ve para gezegeni Venüs Aslan burcundaki geçişine başladı ve sizlerin krediler borçlar vergi sigorta ve miras alanınızda yer alıyor. Paranızı iyi yönetmeye başlayacağınız bir zamana giriş yapmaktasınız. İş ortaklıkları veya iş birlikleri ile yeni kazanç fırsatlarını yakalayabilirsiniz. Ticari anlamda girişimler yapmak ve paranıza para katacak fikirleri bulmak için Venüs size destek veriyor. Ailenize eşinize ve iş ortaklarınıza maddi konularda destek olacağınız paranızı iyi değerlendirmek isteyeceğiniz ve sizi mutlu edecek konulara para harcayabileceğiniz görülmekte. Bireysel anlamda yapacağınız işlerde özgüvenle ve kendinizi önemseyerek davranmanız size iyi gelecektir. Çok çalışan Oğlaklar ektiklerini verimli bir biçimde hasat edecekleri bir dönemdeler. Sabrın sonu selamet olacaktır diyebiliriz. Mars ve Venüs’ün bulunduğu konum sizler için hem aşki konuların hem tutkunun artış göstereceğine de işaret ediyor. Cazip ve çekici olacağınız ve insanların dikkatini çekeceğiniz aşikar. Bazılarınız yeteneklerini para kazanma yolunda fırsata çevirirken, bazılarınız da ilişkilerde flört etmek ve elde etmek istediğiniz kişilerde etki yaratabileceğinizi göz ardı etmeyiniz.

KOVA: Sevgili Kovalar bu dolunay burcunuzda gerçekleşecek, ilişkilerin canlanacağı, kariyer ve yaşam hedeflerinizle ilgili farkındalık yaşayabileceğiniz ve kararlar alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn de dolunaya yakın bir kavuşum yapıyor, Satürn sorumluluklarınızı üstlenmeyi, yapılması gerekeni yapmayı, zamanı doğru kullanmayı ve iş hayatında profesyonelce davranmayı sembolize eder. Hem ilişkilerde hem de mesleki hedeflerinizde tutarlı davranmak konusunda çaba harcayabilirsiniz. Kendinize istikrarlı bir yol belirlemek, ilişkilerde kalıcılık ve güven bulmayı beklemek, geleceğe dönük adımlarda başarılı olmak, sağlığınızı korumak gibi konularda sizleri gerçekçi davranmaya yöneltecek bir dönemdesiniz. Zihinsel işlerinizde başarı yakalayabileceğiniz, iletişim ve fikirlerinizi ifade ederken analitik mantıklı ve objektif davranabileceğiniz aşikar. Baş bölgenize, dişlere, bacaklarınızın alt kısımlarına, damar ve sırt bölgenize önem verebilirsiniz. Bu dolunay döneminde ilişkiler ve para gezegeni Venüs Aslan burcunda yer almakta ve sizlerin evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda geçişine başladı. İlişkiler alanınızın oldukça ön planda olacağı aşikar. Kalbi boş Kovalar bu süreçte kalplerini ısıtan birileri ile karşılaşabilirler. Aşk yaşamak sevmek ve sevilmek arzusu artış gösterecektir. İlişkisi olan Kovalar ise bu dönemde ilişkilerinde daha eğlenceli sıcak romantik ve aşk dozunu artırıcı etkiler altındalar. Ev ve aile alanında yer alan Mars Uranüs kavuşumu sebebiyle ev yerleşim ve aile içi ilişkiler konusunda bir nebze dikkatli hareket etmelidir. Ani çıkışlar yapmak veya inatçı davranmak stres yaratabilir. Düşünmeden hesap kitap yapmadan taşınmak veya alım satım yapmakla ilgili düşüncelere kapılmamalı. Her şeyden evvel,bir tarafınız düzene sadık kalmayı bir tarafınız düzeni değiştirmeyi isterken bu iki eğilim arasında denge kurmak ve ne istediğinizi tam olarak anlamak ve belirlemek için bu dolunay sizi düşündürecektir.

BALIK: Bu dolunay sizlerin ruh ve beden bütünlüğünüzü sembolize eden alanda yer alıyor. Kova burcunun yönetici gezegeni Satürn’ün de bu dolunaya yakın bir kavuşum yapması sebebiyle bilinçaltınızda kendinizi kısıtladığınız aşamadığınız engeller olduğunu düşündüğünüz durumlara karşı bir strateji geliştirmek isteyebilirsiniz. Bu dönemde hayatınızın iplerini elinizde tutmak sizler için önemli olabilir, kontrol etmek, planlamak, zamana karşı yarışmak ve kontrol edemediğiniz dış etmenlere karşı kendinizi korumak arzusu duyabilirsiniz. Sağlığınızı korumak, bedeninizi rahatlatmak ve bilinçaltınızı streslerden arındırmak için karar alabilirsiniz. İş değiştirmek veya çalışma düzeninizi iyileştirmekle ilgili gelişmeler yer alabilir. Günlük hayatınızda bir ekiple çalışırken iş arkadaşlarınızla uyum sağlamak veya bir grup çalışması içindeyseniz çalışma prensiplerini belirlemek önem kazanıyor. Özgürlükler ve özel hayatta aşılmaması gereken sınırlar sizler için üzerinde düşünülmesi gereken bir konu haline gelebilir. Uzun yolculuklar, yurt dışı bağlantılı işler, spiritüel çalışmalar, özel alanınızda kendi başınıza yaptığınız projeler, kolektife hizmet ve yardım temalarının açığa çıkabileceği bir dolunay zamanındasınız. İlişkiler ve para gezegeni Venüs bu dolunayda artık Aslan burcunda geçişini yapıyor ve sizlerin iş ve çalışma alanınızda yer alıyor. İş alanında yaratıcılığınızı ortaya koyabilir, ilgi alaka görebilir veya insanların dikkatini çekmeyi başarabilirsiniz. İnsan ilişkilerinde candan ve samimi olmayı isteyeceğiniz kurduğunuz iyi iletişim sayesinde işlerinizi daha kolay halledeceğiniz bir süreç olacak. Enerji ve mücadele gezegeni Mars bu dolunayda Uranüs ile beraber kavuşumda yer alıyor, iletişim ve yakın çevre ilişkileri alanınızda yer alan bu gezegenler sayesinde konuşmalarda görüşmelerde ve yazışmalarda dikkatli ilerlemek ve inatçı sabit değişmez tutumlardan sakınmak gerekebilir. Sabır göstermek ve plana uygun gitmek akıllıca olacaktır. Beklediğiniz haber veya mesajların gelebileceğine ancak beklenmedik sürprizler olabileceğine işaret ediyor. Merkür artık kendi burcunda Başak burcunda ilerliyor ve sizlerin ilişkiler alanınızda yer alıyor. İletişim kurmak sizin için oldukça önem kazanıyor. Derdinizi anlatmak ve söylemek istediklerinizi karşınızdakilere aktarmak için size verimli fırsatlar sunacak bir transit etkisi altındasınız. İşbirliği yapacağınız çalışmalar da ve zihinsel işlerde Merkür gücü yanınızda demek.

NAZ BAYATLI

393 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page