top of page

12 KASIM BOĞA'DA DOLUNAY

Güncelleme tarihi: 16 Kas 2019

12 KASIM 2019 BOĞA BURCUNDA DOLUNAY


Boğa burcunda 19 derecede, saat 16:30 da bir dolunay gerçekleşecek. Genelde yılın bu zamanı gerçekleşen Boğa dolunayını oldukça severim iş bitirici bir etkisi vardır ancak bu defa Güneş’e Retro Merkür’ün eşlik etmesi, Merkür’ün dolunay ile karşıtlık yapması, dolunayın yönetici gezegeni Venüs’ün ve Mars’ın dolunaya açı yapmaması alacağımız kararlarda önümüzü çok net bir şekilde göremediğimizi, yolumuzu çizmek için önümüzde belirsizlikler olduğunu ve niyetimizi somutlaştırmak için üstesinden gelmek zorunda olduğumuz engellerimizin olduğuna işaret ediyor.


Dolunay derecesinin Sabian sembolünde “Denizden yükselen yeni bir kıta” imgesi var. Hayatımızda aslında yeni bir şey oluşuyor, ancak bunu elverişli koşullara kavuşturmak adına yapmamız gereken bir çok iş olacak. Niyetimiz ya da hayalimiz neyse gerçekleştirdiğimizde olağanüstü bir potansiyelin var olduğunu gösteriyor , bir umut aklımızda ve maddi manevi bir beklentiyle alacağımız kararlarla yeni bir trend , yeni bir yaşam biçimi, yeni bir farkındalıkla çevresel koşullarımızı düzene koymak için çaba göstereceğiz. Hayatımızın bir alanında oldukça yaratıcı fikirlerle girişimler yapma kararı alabiliriz. Aklınızın bir yanında, ruhunuzun bir parçası size yeni bir amaç istek arzu fısıldamaya başlayacak bu sesi dinlemek gerekiyor. Bu Sabian derecesi bize yavaş ilerleyecek yeni koşulların varlığını gösterir yüzeye çıkan yeni bir enerji açığa çıkar. Hayatınızın koşullarını değiştirecek etkiler taşımaktadır. Merkür’ün Retro olması bu süreçte geçmişten gelen bir veya birkaç konuyu tekrar yeni bir bakışla ele almak gerekliliğini gösteriyor. Eski köye yeni adet getirebilir, eski kumaşları kırpıp kırpıp yıldız yapabiliriz. Ortaya çıkan yenilik gibi görünse de aslında eskiye yeni bir görünüm kazandırarak tazelemektir.


Diğer yandan, Boğa-Akrep aksı maddi konuları cebimizdeki parayı, başkalarından gelecek parayı, kredileri, borçları, ödemelerin her türlüsünü ve ticari yatırım girişim ve genişlemek için yapılacak işleri veya stratejileri sembolize eder. Merkür’ün Retro olması maddi konularda beklentilerin gecikmeli ilerleyeceğine işaret ediyor, Boğa sabır ve direnç demektir, dayanıklı olan kazanır. Maddi işlerinizi yoluna koymak için sabır edin akıllıca plan yapın uzun vadeli düşünün gerçekçi davranın bütçenizi aşacak maceralara girmeyin. Yeni fikirleriniz olsa da maddi anlamda sizi yoracaksa bekleyin hemen atılım yapmayın yavaştan görüşünüzdeki bulanıklık açılmaya başlayacak özellikle 8 Aralık’tan sonra daha netleşebileceksiniz.


İlişkilerde güven bulma, garanti bekleme, somut olma ve ayakları yere sağlam basar bir tutumla ilişkiyi ele alma konusu önem kazanıyor, kendini saklayan, ketum davranan, gerçek niyetin saklayan insanlarla karşılaşmak ta mümkün bu durumlarda siz de susun ve bekleyin diplomasi ile idare edin ilişkiler gezegeni Venüs Yay’da zaten uçar kaçar bir havada, Mars Terazi’de ilişkilerde göçer bir durumda, ne yapsanız sağlam bir sonuç elde etmek bu durumda zor olacak. Çekim var ama sadakat yok, güven bana diyen çok ama bu güveni yaratacak hal ve gidiş yok. Bu durumda maddi konulara eğilin kesenizi koruyun işinize bakın ticaretinizi yapın yatırımlar planlayın iş kafasını çalıştırın, çünkü ilişkiler aynı kalıplarda aynı krizlerle ve daha önce de karşınıza çıkan eksilerle ilerliyor hatta yavaş ilerliyor olacak.


YÜKSELENLERE GÖRE BOĞA DOLUNAYI ETKİLERİ


KOÇ: Maddi konularda kendinizi daha sağlama almak, bir süredir aklınızda yer alan yatırım ticari atılım kaynakları değerlendirme veya yeteneklerinizi paraya çevirme amacınızı açığa çıkaracak bir dolunay bu. İlişkilerde, evlilikte ve iş ortaklıklarında zorlandığınız karşınızdakini idare etmek ve denge kurmak için çok çaba harcadığınız bir dönemdesiniz. Aile, eş veya iş ortaklarınızla maddi konularda yeni açılımlar yapmak maddi anlamda kendinizi somut bir dengeye oturtmak için fikirleriniz olacaktır ve bu fikirleri hayata geçirmek için maddi anlamda size destek olacak kaynakları bulmak edinmek veya paylaşmak adına kararlarınız olacaktır. Yolculuklar, eğitimler, hukuki işler, basın yayın ve sosyal medya konularında size yeni trendler getirecek atılımlarınız olabilir.


BOĞA: Burcunuzda gerçekleşecek bu dolunay sizi ilişkilere daha fazla odaklı kılıyor. Eşiniz, partneriniz, iş ortağınız ile kurduğunuz ilişkilerde özellikle iletişim ve paylaşımlarda gerginlikten uzak durmak gerekiyor. Retro Merkür’ün ilişki alanınızda yer alması sizi daha hassas ve kırılgan yapmakta yanlış anlaşılmalara açık hale getirmekte. Dolunayın büyüten ve vurguyu arttıran etkisi ile bu dolunayda karşınızdakilere daha fazla güven duymak, güven beklemek ve somut adımlar beklemek durumunda hissedebilirsiniz. Dolunayın ve burcunuzun yönetici gezegeni Venüs Yay maddi paylaşımları ödemeleri ticari yatırımları beklenen paraları sembolize eden alanda duruyor. Maddi konular bu dönemde daha fazla odak noktanızda olacaktır. Yeni bir ivme ile kaynaklarınızı sağlama almak için çaba gösterebilirsiniz yeni iş fikirleri ile dolu olup ticari atılımlar yapabilirsiniz. Her ne olursa olsun 8 Aralık’tan sonra bu kararların daha somut bir ivme ile harekete geçtiğini göreceksiniz.


İKİZLER: Dolunay bu dönemde sağlığınızı ve ruh gücünüzü korumayı enerjinizi doğru kullanmayı sembolize eden bir alanda gerçekleşecek. Belki işten veya yoğun günlük hayattan birkaç günlüğüne el etek çekme vaktidir. Özel bir çalışması olan İkizler için bu dolunay yüksek konsantrasyon ile kapanıp çalışmayı da ifade edebilir. Yaratıcı olmak için fırsatınız var. Diğer yandan, iş alanında yer alan Merkür Retro ve Güneş kavuşumu elde olan işlerin mehter adımıyla bir ileri bir geri ilerlemek durumunda olduğuna da işaret ediyor. Günlük düzeniniz karışmış düzene girmek için çaba sarf ediyor olabilirsiniz. İş hayatınızda veya gündelik hayatınızda görüp sürekli sık sık iletişimde olduğunuz kişilerle aranızda yanlış anlaşılmalar veya hiç yoktan kargaşa çıkaracak durumlar yer alabilir. Sağlığınıza bakın kafanızı dinleyin çalışma arkadaşlarınıza karşı sabırlı ve dingin davranın. Şu anda yapmakta olduğunuz işler size iş ortaklıkları kariyer adımları getirecektir. İş yerinden gönül ilişkisi olan İkizler de özellikle dengeli olmaya çalışmalı ki küslük olmasın ilişkide hassasiyet önem kazanıyor.


YENGEÇ: Bu dolunay sizin arkadaşlıklar grup faaliyetleri ve gelecek projeleri alanınızda yer alıyor. Öncelikle bir gelecek projeniz varsa bununla ilgili kararlar alabilirsiniz, bu konulara arkadaşlar dahil olabilir. Ekiplerle çalışmalar topluluklarla yapılacak aktiviteler bu dönemde yeni kararlar alınması gereken bir plan sizin için önemli olabilir. Diğer yandan, arkadaşlarla ortaklı işler veya bir ekip çalışması ile ilgili maddi konular odak noktanızda olabilir. Merkür’ün aşk ve ilişkiler, çocuk ve yaratıcı çalışmalar ve hobiler alanınızda yer alıyor olması sizi bu dolunay sürecinde hem çocuklarla ilişkilerde hem çocukların kendi yaratıcı çalışmalarında veya hobi faaliyetlerinde yaptıklarında krizli konular olabileceğine işaret ediyor. Arkadaşlarla da para konularında sorunlu olan kişiler yakınınızda olabilir ve sizi etkileyebilir. Yakın arkadaşlarla ortaklı kredili borçlu konulara girmek pek akıllıca olmayacaktır. Aşk ve flört yaşamı da bu dönemde Yengeçler için sorun teşkil edebilir yanlış anlaşılmak iletişim stresleri ve küskünlükler olabilir dikkatli ilerlemekte fayda var.


ASLAN: Dolunay sizlerin kariyer evinizde gerçekleşiyor. Kariyerinizi , hayat hedeflerinizi, kendinizi toplum önünde nasıl temsil ettiğinizi etkileyen kararlar alabilirsiniz. Eskiden geçmişten getirdiğiniz iş yapma biçiminizi gözden geçirmek ve işe yaramayan kalıpları değiştirmek daha taze ve renkli bir görünüm ile dikkat çekmek için çaba harcayabilirsiniz. Ev ve aile alanında yer alan Merkür geri hareketi nedeniyle evde tadilat tamirat eksik gedik tamamlamak gerekebilir. Evden çalışan Aslanlar varsa evde bu işlerle uğraşmak zor gelebilir veya daha rahat çalışmak için alanınızı düzenlemeniz gerekebilir. Ebeveynlerle uğraşmak sağlık konularını ele almak söz konusu olabilir. Aile ile iletişimde stresli konular ortaya çıkabilir maddi konularda ve ev yaşamındaki rahatınız ile ilgili tartışmalar yer alabilir. Daha fazla ev aile ve iş arasında kaldığınız bir dolunay dönemine giriyorsunuz. Diğer taraftan, ilişkiler gezegeni Venüs aşk ve flört alanınızda yer aldığı için bu süreçte daha fazla ilişki odaklı olabilirsiniz, yaratıcılığınızı, hobilerinizi ve eğlencenizi düşünmek için harika bir fırsatınız var değerlendirin derim.


BAŞAK: Bu dolunay burcunuza olumlu açı yapmakta, uzakları, akademik konuları, hukuki ve resmi işleri sembolize eden alanda gerçekleşen bu dolunay da iletişim eğitimler haberleşme ve yolculuklar sizin için önem kazanıyor. Zihinsel konularla ilgilendiğiniz, ticari veya eğitsel projeler içinde fikirler ürettiğiniz bir zaman dilimi olabilir. İletişim alanınızda yer alan geri hareketteki Merkür nedeniyle çok daha fazla iletişim kurduğunuz konuşup yazdığınız görülüyor. Kardeşler, yakın akrabalar, kuzenler , yeğenler, komşular ve eski mahalle arkadaşları ile bu dönemde çok daha fazla iletişim içinde olabilirsiniz. Hukuki veya resmi işleriniz varsa bu dönemde tekrar evrak yazışma görüşme yapmak mümkün bu yollarla alacağınız para veya borç ödeme vergi sigorta tazminat vb işleriniz varsa bu konuların gündeme geldiği bir dolunay dönemi bu. Eğitsel işlerde sınavlarda kurslarda zorlanma olabilir. Özellikle bir konuda eğitim almak isteyen veya araba cep telefonu bilgisayar veya elektronik bir eşya almak isteyen Başaklar varsa 8 Aralık’tan sonra işlerin daha parlak olacağını söylemem gerekir o tarihten sonra resmi adımları atmakta fayda var.


TERAZİ: Bu dolunay sizlerin aile ile para paylaşımı, ticari işler, kredi, borç, vergi, sigorta, tazminat, bonus, miras, ortaklı işler ve psikolojik durumunuzu sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Cebinizdeki parayı ve kaynaklarınızı iyi değerlendirmeyi temsil eden alanda ise Merkür geri hareketi yer aldığı için bu dönemde para konularını ele alırken stresli zamanlar yaşamanız doğaldır. Beklenen paralar gelmeyebilir, harcamalar artmış olabilir, geriye dönük almak istediğiniz ödemeleri alamadığınız bir durum söz konusu olabilir. Diğer taraftan, ticari konularda atılım yapmak isteyen Teraziler bu dönemde yaratıcı fikirlerle ticari konularda ilerlemek veya ticari bir fikirle girişim yapmak isteyebilirsiniz. Yolculuklar, ithalat ihracat, zihinsel projeler, eğitimler web işleri ve internet üzerinden yapılacak işlerle ilgili çalışmalar içinde olabilirsiniz. Tüm bu konularda maddi imkanlarınızı ve kaynaklarınızı iyi ele almak değerlendirmek önem kazanıyor ve gerekiyorsa kredi borç bulmak veya ortak çalışabileceğiniz iş arkadaşları edinmek sizin için akıllıca gelebilir. Zihinsel stresleri yönetmek, korkuları ve bilinç altı konuları ele almak terapiler rüya analizi enerji çalışmaları gibi bilinç altınızı rahatlatacak çalışmalara katılmak iyi gelebilir. Aile ile maddi konularla ilgili sorunlar varsa bunun çözümü için kararlar alınabilir.


AKREP: Bu dolunay döneminde evlilik iş ortaklıkları uzun süreli ilişkiler mercek altına gelecek. Merkür geri hareketi burcunuzda yer aldığı için özellikle iletişim konularında aksamalar yanlış anlaşılmalar ve haberleşme ulaşım ve eğitsel konularda terslikler söz konusu olabilir. Hayatınızdaki özel kişi ile daha sağlam güven dolu huzurlu ve kalıcı bir ilişki kurabilmek için emek vermek çaba göstermek gerekliliğini bir kez daha anlayabilirsiniz. Bu konuda konuşmalar yapabilir geçmişten getirdiğiniz ilişki kalıplarının kırılması değişmesi veya onarılması için kararlar alabilirsiniz. Yıpratıcı diyalogların yaşanabileceği konuların başında maddi paylaşımlar ticari ortaklıklar aile ile para paylaşımı ve başkaları için harcadığınız paralar gelebilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars halen Terazi burcunda yer aldığı için bu dönemde daha fazla diplomasi yapmak alttan almak ve özveride bulunmanız gerekiyor, dolunayın yönetici gezegeni Venüs ise para kaynakları alanınızda yer alıyor daha fazla para kazanmak yatırınlar yapmak kaynaklarınızı artırmak için girişimler yapma kararı alabileceğiniz bir dolunay sürecindesiniz. Bir yandan da Venüs para evinde harcamalarınız da bir o kadar artabilir.


YAY: Dolunay sizin iş ve çalışma ortamınızda yer alıyor. Günlük hayatınızı ve sağlığınızı da içeren bu alanda Boğa burcunda yer alacak dolunay sağlam sağlıklı huzurlu ve maddi olarak kendinizi ne kadar güvende hissettiğinize dair sizi düşündürebilir. Bu dönemde iş hayatınızı çalışma düzeninizi günlük yaşamınızı ve yaşam temponuzu yeniden düşünerek düzenlemek istediğiniz kararlar alabilirsiniz. Merkür’ün bilinç altınızı ve elde olmayan durumları sembolize eden alanda yer alması ve hatta geri harekette bulunması nedeniyle bilinç altınızı zihninizin derinliklerini araştırdığınız düşünce ve ruhsal kalıplarınızı düşündüğünüz bir süreç içinde olabilirsiniz ve size zarar veren artık yaramayan süresini doldurmuş yaşam kalıplarını değiştirmek için adım atabilirsiniz. İş aramak veya iş hayatında arkadan dönen dolaplardan sıkılıp iş değiştirmek isteyen Yay’lar da olabilir, böyle bir niyetiniz varsa 8 Aralık’tan sonra harekete geçmek daha akıllıca olacaktır. Burcunuzda yer alan Venüs sayesinde bu dönemde daha aktif pozitif hedeflere odaklı kendinize önem verdiğiniz ve ilişkilerde iyimser kalmaya devam ettiğiniz bir süreçtesiniz.


OĞLAK: Bu dolunay sizin aşk ve ilişkiler alanınızda gerçekleşiyor. Burcunuza olumlu açı yapan bu dolunay sizi kendinizi mutlu etmek için neler yapabileceğiniz konusunda kararlar almaya yöneltebilir. Aşk hayatınızda sizi seven size güven veren size sadık kalacak uzun ve kalıcı bir ilişki kurmak ihtimali var ancak Merkür dolunaya karşıt açı yaptığı iletişim konularında aranızda pürüzler çıkabilir. Bunun yanı sıra siz kalıcı bir ilişkiye girmek ile girmemek arasında kendi şartlarınızı değerlendirmek durumunda hissedebilirsiniz. Şu durumda her iki tarafında kendi özel yaşamında ele alması gereken önemli konular olabilir sevgisizlik değil çevresel şartlar sizi zora sokmaktadır. Arkadaşlıklar yaratıcı çalışmalar arkadaşlarla tanıdıklarla bir arada yapılacak ortak işler hobi çalışmaları ve bu anlamda yapılacak ticari girişimleriniz varsa ancak 8 Aralık’tan sonra işler ivme kazanacaktır belirtmekte yarar var.


KOVA: Bu dolunay sizin ev aile yerleşim alanınızda yer alıyor. Ev almak satmak ev değiştirmek anne baba ile daha fazla ilgilenmek özel yaşamınıza daha fazla eğilmek veya evden çalışanlar için eve daha fazla kapanıp işe odaklanmak ile ilgili kararlar alabilirsiniz. Kovalar iş hayatları ve kariyer hedefleri ile ilgili seçimleri değiştirmek yeni bir şeyler denemek eski kalıpları kırmak için çaba gösterebilirler. Şu sıralar kariyer alanınızda yer alan Güneş ve Merkür sebebiyle hem kariyer konularında parlamak şansınız var hem de iş hedefleriniz konusunda ele almak istediğiniz geçmişten gelen tamamlanmamış konulara el atma çabanız var. Arkadaş çevrenizi, içinde bulunduğunuz toplulukları, düşünce ve kültürlerle haşır neşir olduğunuz grupları, gelecek projelerini ve yolculukları içeren hedeflerinizde umut dolu ve mutlusunuz. Sadece şu dönemde kariyerinizde ne yapmak sizi daha mutlu edecek bunu daha çok önemsiyor olabilirsiniz. Ev ve aile alanında ve kariyer konularında emeklerinizin karşılığını 8 Aralık’tan sonra almak daha kolaylaşacaktır.


BALIK : : Bu dolunay sizin iletişim haberleşme kısa yolculuklar eğitsel konular ticari fikirler kardeşler ve yakın çevre ile ilişkileri anlatan alanınızda gerçekleşecek. Bu dönemde hayatınızda iletişim kendinizi ifade etmek kardeşlerle ilişkiler önem kazanmış olabilir. Merkür’ün dolunaya karşıtlık yapması nedeniyle bu dönemde geçmişte tamamlanmamış eğitimler kurslar sınavlar zihinsel projeler veya yolculuklar ile tekrar meşgul olmak ve bitmemiş işleri tamamlamak mümkün. Yakın çevre akrabalar veya kardeşlerle alakalı geçmişten gelen bir yanlış anlaşılma , iletişim krizleri varsa bu dönemde tekrar ele almak için bir adım atılabilir. Krizlerinizi çözüme kavuşturacak kararlar alınabilir. Diğer taraftan, dolunayın yönetici gezegeni Venüs’ün iş ve kariyer alanınızda yer alması nedeniyle kendinizi kariyer hedeflerinizde daha yukarı çıkaracak sizi daha göz önüne alacak yenilikler yeni fikirler ve ticari adımlar atmanız beklenir. Tüm iletişim sorunları veya işle ilgili planlar için harcadığınız çabanın karşılığını 8 Aralık’tan sonra daha rahatlıkla ele alabileceğinizi göreceksiniz.


Mutlu bir dolunay zamanı dilerim,

Naz Bayatlı

1.128 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page