top of page

2020 / BAŞAK BURCU İÇİN GENEL ETKİLER

Sevgili Başaklar ve yükselen Başaklar, yeni yılda sizi neler bekliyor, şanslarınız, fırsatlarınız nereden, güçlü olacağınız ve dikkat edilmesi gereken yaşam alanları neler aşağıda bulacaksınız.

Bu yıl şans ve fırsatları aşk ve romantizm alanında yakalayacaksınız. Bu dönemde hayatınıza daha ciddi, uzun vadeli bir ilişki girebilir. Ya da beraber olduğunuz kişi ile birbirinizle ilgili daha fazla sorumluluk yüklendiğiniz daha ciddi yaklaştığınız bir ilişki kalıbı geliştirebilirsiniz. Bu yıl kendinizi mutlu hissetmek için neler yapabileceğinizi düşüneceksiniz. Hayattan keyif almak için daha fazla yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz bir yıldasınız. Sizi neyin en fazla mutlu ettiğini görüp daha gerçekçi ve somut bir biçimde rasyonel kararlar bu konuların üzerine eğilebilirsiniz. Hobilerinizden para kazanmak iş girişimleri yapmak için adım atabilirsiniz. Çocuklarla daha fazla zaman geçirebilir, onların yaratıcı yeteneklerini ortaya çıkarmaya yardım edebilirsiniz. Kendi içsel çocuğunuzu yaşamak isteyeceksiniz. Çocuksu heyecanlar duymak için çaba harcayacaksınız. Kişisel gelişim konularına daha fazla eğilebileceksiniz. Diğer yandan, Mayıs ortasından, Eylül sonuna kadar aşk ve ilişkiler konuları sizin için yeni adımlar atmaktan çok eskiden taşıdığınız ilişki temanızı ele almak derinleştirmek ve sağlamlaştırmak adına neler yapabilirsiniz bunları düşünmekle alakalı bir zaman dilimi olacaktır. Yılın ilk ayları özellikle 14 Ocak-7 Şubat aralığı, daha sonra da Ekim ayı ilişkilerde size olumlu etkiler yansıtacak. Bu yıl isteyen Başaklar yatırımlara da yönelebilecek. Para biriktirmekten tutun da, paranızı daha kurumsal bir yatırımla veya spekülatif yatırımlarla değerlendirmek isteyebilirsiniz. İş ortaklıkları yapmak ve iş bilgisi olup ta size destek vermek isteyen kişilerden yana kısmetli olabilirsiniz. Bir fikri kurumsallaştırmak için istek duyabilir bununla ilgili açılımlar yapmak isteyebilirsiniz.


YIL İÇİNDEKİ TUTULMALARDAN HANGİ ALANLARDA ETKİLENECEKSİNİZ.

Bu yıl başında 10 Ocak’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek ay tutulması ile seneye başlıyoruz. Arkadaşlıklar, grup çalışmaları, ekiplerle ilgili alanda yer alacak bu tutulma size içinde bulunduğunuz gruplar ve arkadaşlarla ilgili bir duygusal temaya işaret etmekte. Arkadaşlarınızla ne kadar mutlusunuz ve arkadaşlık gereksinimleriniz hayatınızda sizi ne kadar tatmine eder boyutta bunun üzerinde düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınıza destek olmak onlarla güven dolu sevecen bir ilişki ve iletişim kurmak için daha fazla imkanınız olacak. Arkadaşlarla yapabileceğiniz bir gelecek projesi planı da bu dönemde başlayabilir. Sevdiğiniz kişi veya flörtünüz ile arkadaş çevrenizi uyum içinde götürmek ve bir arada tutmak için çaba harcayabilirsiniz. Bu dönemde yeni iş fikirleri idealleri ortaya çıkabilir insanların kendini daha güvende mutlu sağlıklı huzurlu hissetmeleri için yapabileceğiniz bir şeyler olduğunun farkına varabilirsiniz. Ocak- Haziran arası bir iş projesi sizi harekete geçirebilir ve bu konuda 6 aylık bir süreçte enerji ve emek harcayabilirsiniz. Yeteneklerinizi geliştirdiğiniz, gruplarla hareket edeceğiniz, arkadaşlarla yeni fikirler üreteceğiniz ve insanlara daha fazla idealleriniz doğrultusunda hizmet edebileceğiniz bir yılda olacaksınız.


Haziran ayından itibaren tutulmalar artık aks değiştirecek ve İkizler Yay burcunda olmaya başlayacak. Bu da demek oluyor ki tutulmalar ev aile ve yerleşim alanınızda 18 ay boyunca gerçekleşmeye başlayacak. Haziran Kasım ve Aralık aylarında tutulmalar ile birlikte ev ve aile yaşamınızda değişimler olacaktır. Bu ev değiştirmek mahalle veya şehir değiştirmekle alakalı olabilir. Ebeveynlerle ve aile meseleleri ile daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Aile içi iletişim önem kazanmakta daha konuşkan ama yüzeysel derinlemesine olmasa da daha fazla zihinsel olarak sizi meşgul edecek kalabalık bir ev ortamı yer alabilir. Evden çalışan Başaklar için bu daha fazla iş almak anlamına da gelebilir. Mesleki konularda Kasım sonu Aralık başında değişimler gündeme gelebilir. Kariyerinizde değişim yapmak isteyebilirsiniz veya iş yerinde değişimler olabilir siz bu konulara uyum sağlamak için harekete geçebilirsiniz. İkizler Yay aksı her zaman bilgi aktarmak iletişim kurmak yolculuklar eğitsel konular haberleşme yolculuklar zihinsel konular web işleri internet siteleri habercilik spor ve güvenlik işleri ile alakalı olduğu için bu temalarla ilgili işleriniz varsa ilerleme kaydedeceğiniz bir yıldasınız. Yıl sonuna doğru iş değiştirmek işinizde terfi etmek daha iyi bir iş fırsatına geçiş yapmak için şansınız olacak.

Mart ayının sonundan itibaren iş ve sorumlulukları sembolize eden Satürn gezegeni Kova burcuna geçiş yapacak ve iş alanınıza girecek bu alanda işleri biraz sıkıntılı hale getirebilir iş ilişkileri zorlanabilir veya uzmanlığınızı tam anlamıyla ortaya koymak için daha fazla çaba harcayabilirsiniz. İş yerindeki iletişim ekip çalışmaları ile ilgili projeler otorite figürleri ile ilgili iletişim Mayıs- Ekim arası zorlaşabilir. Yıl sonunda bu alana şans ve fırsatlar yıldızı geçtikten sonra kariyer ve iş hayatınız güzel bir ivme kazanacaktır. Daha mutlu çalışmak için fırsat yaratacaksınız.


VENÜS GERİ HAREKETİ: Mayıs ayında Jüpiter ve Satürn’ün yanı sıra Venüs te geri harekette bulunacak. 13 Mayıs-27 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda geri harekette bulunacak bu alan sizin kariyer evinizi sembolize ettiği için iş yerinde iletişim ve ilişki krizleri ortaya çıkabilir. Bu dönemde kariyer adımlarınız gecikmeli ve engebeli geçebilir. Özellikle kendinizi dış dünyada, topluluklar önünde veya işle ilgili ilişkilerde ortaya koyarken stresli durumlarla karşılaşabilirsiniz. Daha fazla esnek çözüm yaratan alternatifleri araştıran bir konumda olmanız gerekecek. Anne – baba ilişkileri, kadınlarla ilişkiler, ve iş yerindeki prestijiniz ve yetenekleriniz ile ilgili dikkatli olunması gereken bir dönem olacaktır.


MARS GERİ HAREKETİ : Çaba ve mücadele alanlarımızı sembolize eden Mars gezegeni 1,5 yılda bir geri harekette bulunur ve bu yıl 29 Haziran’dan itibaren, yıl sonuna kadar Koç burcunda kalacak ve 9 Eylül- 15 Kasım aralığında geri harekette bulunacak. Sizin maddi para paylaşımlarınızı kredileri borçları aile ile para paylaşımını iş ortaklıklarını ve ticari girişimleri vergi sigorta miras tazminat nafaka vb işlerini temsil eden alanda yer alması nedeniyle bu konularda işleriniz zor gidebilir. Maddi konularda bütçeyi tutturmak beklenen paraları almak ödemeler dengesini tutturmak için daha fazla çaba sarf edebilirsiniz. Diğer yandan, bu Retro döneminde sinirli olmak öfkeli ve agresif davranmak hepimiz için geçerli bir olgu olacağı için öfke yönetimi yapmak şart olmakta ki aileniz eşiniz ve iş ortaklarınız ile kırıcı üzücü durumlar ortaya çıkmasın.


MERKÜR RETRO TARİHLERİ VE HANGİ KONULARDA DİKKATLİ OLMALISINIZ:

17 ŞUBAT MERKÜR BALIK ‘TA RETRO – 10 MART’DA DÜZELİYOR: Bu geri hareket sizin ilişkiler evlilik ve iş ortaklığı alanınızda gerçekleşiyor. Temel ilişki alanında yer alacak bu Retro hareketi genel olarak ilişki durumunuzda dikkatli olmanız gereken bir zamana işaret ediyor. İletişim kopukluklarının, hayal ve kalp kırıklıklarının ortaya çıkabileceği bir zaman. Bu dönemde evlenmek iş ortaklığı başlatmak ilişkilerde önemli kararlar almak için elverişli bir zaman değildir. Geçmişten gelecek ilişkiler tekrar hayatınıza giriş yapabilir ancak oldukça duygusal ve alınganlık ihtimali yüksek bir formda sizi uğraştırabilir. Akıl karışıklığı unutkanlık fedakarlık merhamet ve aşırı kendinden feda eden bir tavırla davranmak isteyebilirsiniz ancak bunun çok işe yaramayacağını da görebilirsiniz.


18 HAZİRAN MERKÜR YENGEÇ’TE RETRO- 12 TEMMUZ’DA DÜZELİYOR : Bu dönemde gerçekleşecek geri hareket iş yerinde ve çevrenizde iş arkadaşları veya işle ilgili iletişim gerektiren konularda karmaşaya sebebiyet verebilir. Dedikodudan uzak durmalı arka planda dönen konuşmalar vb size yarar getirmeyecektir. Spiritüel metafizik ruhani konularla ilgilendiğiniz bir süreçtir ruh ve beden bütünlüğünüzü korumak için çalışmalar yapabilirsiniz. Küskünlük alınganlık ve duygusal streslerden etkilenebilirsiniz siz veya çevrenizdekiler böyle bir enerji yayabilir. Bu anlamda daha fazla toleranslı davranmak gerekebilir.


14 EKİM MERKÜR AKREP’TE RETRO- 3 KASIM’DA DÜZELİYOR: Bu geri hareket sizin kardeşlerle ilişkiler genel olarak iletişim haberleşme yolculuklar eğitsel konular yakın çevre ve komşularla ilişkiler alanında yer alacak. Bu dönemde çok daha fazla yazışmak konuşmak zihinsel projelerle ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bilgi paylaşımına duyduğunuz ve aktardığınız şeylere dikkat etmelisiniz. Yanlış anlaşılmalar, eksik bilgiler, yolculuklarda engeller ve elektronik aletlerde aksama ve kullanım kısıtlamaları çıkabilir. Yakın çevre ile iletişimde zorluklar ortaya çıkabilir kendinizi daha fazla ifade etmek ne dediğinizi açıklamak durumunda kalabilirsiniz.


MUTLU HUZURLU SAĞLIKLI BAŞARILI BİR YENİ YIL DİLERİM

NAZ BAYATLI

1.054 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page