top of page

2020 / KOÇ BURCU İÇİN GENEL ETKİLER

Sevgili Koçlar ve yükselen Koçlar, yeni yılda sizi neler bekliyor, şanslarınız, fırsatlarınız nereden, güçlü olacağınız ve dikkat edilmesi gereken yaşam alanları neler aşağıda bulacaksınız.


Bu yıl şans ve fırsatları kariyer ve iş hedefleri alanında yakalayacaksınız. Kariyerinizi yukarı çekecek, size tanınırlık getirecek atılımlarınız olacak, toplum önünde saygı görmek ve prestij kazanmak için yapacağınız şeyler size güç kazandıracak. Bu yıl isteyen Koçlar iş değiştirebilir, terfi edebilir, iş kurabilir ve uzmanlık alanlarında daha başarı kazanabilir.


Kariyer alanınızda 2018 yılının başından beri geçişini sürdüren Satürn sizi zaten geçen yıldan beri kariyer ve iş hayatı alanında çalıştırıyor yorsa bile ilerlemenize yardımcı oluyor. 2020 Mart ayının 11 inden sonra 22 sine kadar iş konularında girişimlerinizi yapabilirsiniz kendinizi bu dönemde daha güçlü bir ivmeyle projelerinize odaklı bulacaksınız.


8 şubat- 5 Mart arasında Venüs burcunuzda olacak bu süreçte kendinizi güzel çekici karizmatik hissedebilirsiniz, birisini beğenir ve beğenilirsiniz. Flört etmek için şanslı olacaksınız. Aşk, evlilik ve ortaklıklar alanında hayatınızda bu yıl heyecanlı dinamik hareketli bir yandan da tahammülsüz daha az sabır gösterdiğiniz günler bekleyebilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars Temmuz 2020 de Koç’a geçiyor ve taa 2021 Ocak ayının ilk haftasına kadar burcunuzda kalıyor. Bu dönemde öncelikle ilişkilerde daha reaksiyonel olabilir ve ani çıkışlarla fikrinizi belirten bir yanınız ortaya çıkabilir . Mars 9 Eylül’de Koç’ta Retro yapacak ve bu geri hareket 15 Kasım’a kadar sürecek. Retro döneminde sosyal yaşamdan sizi rahatsız edebilecek kalabalıklardan veya bam telinize basabilecek kişilerden uzak durarak dingin kalmanızı tavsiye edebilirim. Zira sabırsız, telaşlı, huzursuz ve öfkeli olmanız ya da dış dünyada bu tür kişilerle karşılaşmanız beklenebilir. Başınıza ve yüzünüze gelebilecek etkilerden kendinizi korumalısınız. Mars aynı zamanda Baş bölgesini ve burada yer alan uzuvları da temsil ettiği için Mars Koç geçişinde baş ağrısı, migren, alın ve burunla ilgili özen gösterilmesi gereken konular ortaya çıkabilir. Diğer taraftan, Mars sizin yönetici gezegeniniz olduğu için bu uzun geçiş döneminde oldukça hırslı rekabetçi atılımcı ve yeni fikirlerle dolu olabileceksiniz. Bir çok kişiden daha fazla iş halledip öne geçeceksiniz. Cesaretiniz, risk alma kabiliyetiniz, motivasyon aktarma gücünüz ile başkalarına liderlik etme şansı bulacaksınız. Yolunuzu kendi çabanız emeğiniz ve mücadeleniz ile açacaksınız.


Aşk ve ilişkiler alanında 2020 Eylül ve Kasım ayları sizin için fırsatlarla dolu geçecek. Eylül ayının 2. Haftasından sonra kalbi boş Koçlar için aşk bulma fırsatı var, hali hazırda aşkı olan Koçlar için de romantik keyifli anlar yaşama şansı var. Hobiler ve yaratıcılık gereken işlerde de bu dönem sizi destekleyecektir. Kendinizi bu konularda çalışmalar yaparken bulabilirsiniz. Kasım ayı ortasından itibaren ilişkilerde derlenme toparlanma çalışmasına başlayabilirsiniz. Ondan önce Kasım başında Venüs evlilik ve iş ortaklıkları alanınızda yer alacağı ve karşısında Mars geri harekette bulunacağı için evlilik konuları veya genel olarak ilişkiler teması oldukça yorucu denge kurmakta zorluk yaşayacağınız bir 15 gün olabilir ancak daha sonra Mars geri hareketi bittikten sonra dalgalar durulacaktır.


Bu yıl Mars retrosundan sonra ikinci önemli Retro Venüs’ün İkizler burcunda 13 Mayıs- 27 Haziran arası geri harekette bulunacak. Bu dönem evlenmek, nişanlanmak, iş sözleşmeleri veya para işleri ile ilgili önemli kararları hayata geçirmek için iyi bir tarih aralığı olmayacak. Venüs Koç’lar için iletişim haberleşme eğitimler yolculuklar ve yakın çevre kardeş akraba komşularla ilişkiler alanında yer alacağı için bu konularda temkinli ilerlemekte fayda var. Yeni bir eğitime başlamak kursa yazılmak pahalı bir yolculuğa çıkmak zihinsel bir projeye yatırım yapmak için çok elverişli bir zaman değil. Diğer yandan, kardeşler ve yakın çevre ile ilişkiler de iletişim ve anlaşma sıkıntılı olacaktır. Araçlar bilgisayarlar ve cep telefonu alımları için de çok uygun bir zaman değildir önce alırsınız sonra beğenmezsiniz ya a bir pürüz çıkar aldığınız yere geri götürmek zorunda kalabilirsiniz.


YIL İÇİNDEKİ TUTULMALARDAN HANGİ ALANLARDA ETKİLENECEKSİNİZ.

2020 yılının en önemli olayları yine tutulma dönemleri olacaktır. Bu yıl Ocak ayının ortasında 10 Ocak’ta Yengeç burcunda bir Ay tutulması yaşayarak yıla adım atacağız. Ev aile yerleşim ebeveynlerle ilgili temalarda kendinizi yeni açılımlar içerisinde bulabilirsiniz. Öncelikle evinizi değiştirmek, taşınmak, ev almak satmak, bulunduğunuz yerde ne kadar rahat ve güvenli olduğunuzu düşünmek evden iş yapmak isteyenler için bu tür çabalara girmek anne babanızla çocuklarla ev işleri tamir veya tadilatla ilgilenmek bu tutulma hayatınızda yer alabilecek olan temalardandır.


Mayıs ayında gökyüzündeki Ay Düğümleri burç değiştiriyor ve İkizler-Yay aksına geçiş yapıyor. Haziran ayının başında Yay burcunda ilk Ay tutulması gerçekleşecek. Yabancılarla yabancı ülkelerle akademik çalışmalar ve basın yayıncılık işleri ile ilgili yeni kararlar almak girişimlerde bulunmak isteyebilirsiniz. Daha fazla inanç spiritüel konular fikirleri yaymak bilgi ve eğitim konularında kendinizi meşgul etmek geliştirmek ve tanıtmak isteyebilirsiniz. Bu fikirler ve zihinsel konular işle alakalı size yeni açılımlarda getirecektir. Yabancılarla daha fazla iletişimde ve kontakta olmak yabancı ülkelere seyahatler etmek bu tutulma ile başlayacak temel hayat temalarındandır.


Haziran’ın sonunda yine Yengeç burcunda bir Güneş tutulması olacak ve Ocak ayında başlayan ev aile çocuklar yerleşim ve kendinizi özel yaşamınızda mutlu ve güvenli hissetmek için ortaya çıkan kararların finalize edilmesi gerçekleşecek ve artık bu temalarla ilgili son perde yer alacak zira artık Oğlak-Yengeç aksında bir daha uzun süre tutulma yaşanmayacak.


Kasım sonu İkizler burcunda bir Ay tutulması yaşanacak ve iletişim eğitimler yolculuklar geziler kardeş ve yakın çevre ilişkileri alanında gerçekleşecek bu tutulma ile kendinizi çok daha fazla ifade etmek isteyeceksiniz. İletişim haberleşme ve zihinsel projeler oldukça ön planda olacak. Ticari projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili kararlar alabilirsiniz. Yakın çevre ilişkileri bu dönemde stresli olabilir fazla konuşma ama yüzeysel iletişim nedeniyle istediğiniz sonuca ulaşmak zor olsa da kendinizi ifade etmek adına oldukça istekli ve konuşkan olacaksınız. Pratik çözümler üretmek insanlara yazmak aktarmak anlatmak için becerilerinizi ortaya koyabileceksiniz.


Aralık Ortasında yine Yay burcunda bir tutulma gerçekleşecek bu sefer Güneş tutulması olacak ve yaşamınızda yeni yıla girerken yeni adımlar hedefler kültürler ve felsefeler katacak yenilikler girecektir. Kişisel gelişim ve farkındalık inançlar ve manevi konularda oldukça gelişeceğiniz ve bilgi dağarcığı bakımından zenginleşeceğiniz bir döneme giriş yapmaktasınız.


SATÜRN KOVA BURCUNDA:

Satürn 23 Mart’ta Kova burcuna geçiş yapıyor sizin arkadaşlıklar grup aktiviteleri yaratıcı çalışmalar alanınıza geliyor. Bu alanda bu dönemde bir gelecek projesi başlatabilirsiniz arkadaşları grupları insan ağlarını sosyal toplulukları ilgilendiren ve içine alan yaratıcı dahiyane ve orijinal fikirlerle ve bu fikirlerin paylaşımı ile ilgili gelişmeler hayatınıza gelebilir. Dernekler klüpler ekip ve takım çalışmaları böyle ekiplerin kurulması bir ideal ve sorumluluk bilinci ile hareket edeceğiniz bir yıl olacak. Ancak Satürn 11 Mayıs’ta geri harekete başlayacak ve 29 Eylül’e kadar Retro kalacak ve geri hareketi süresince tekrar Oğlak’a geçecek yıl sonuna kadar Oğlakta kalacak ve bu bakımdan Oğlak temalarınız bir kez daha derlenmek toparlanmak için ele alınacak ki kariyer hedefleriniz işle ilgili konularınız bu dönemde tekrar revizyondan geçecek eksik gedik ne varsa tamamlamak içim bir yapılanma dönemi geçireceksiniz. Satürn 18 Aralık’ta Kova burcuna yerleşerek burada 2,5 sene kalacağı yolculuğuna başlayacak ve yıl sonundan itibaren sizi oldukça sosyal kılacak, sizi toplumsal konularla fikirlerle ve yeniliklerle iç içe yaparak ilerleyecek. Arkadaşlıklar önem kazanacak ve gruplar içinde söz sahibi olma şansınız artacak.


JÜPİTER GERİ HAREKETİ: Jüpiter , Satürn’den kısa bir süre sonra 14 Mayıs’ta geri harekete başlayacak 12 Eylül’e kadar Oğlak burcunda Retro kalacak. İş hayatınızla ilgili fırsatları yakalamak için biraz daha fazla çaba göstermek zorunda hissedeceğiniz bir dönem olacaktır. Kariyer ve iş planları daha ağır ve aksak ilerleyebilir. Kurumsal olmak kurumsal kimlik kazanmak para kazanmak hukuki işler ve yetki alacağınız ve sorumluluk üstleneceğiniz işlerde planlama yapmak zaman nakit emek üçlüsünde kararlar almak düzenleme yapmak zorunda kalabilirsiniz.


Maddi konularda iyi zamanlar hangileri : 5 Mart’tan itibaren Mart sonuna kadar maddi konularda daha atak ve bilinçli akıllı davranmak mümkün yatırım yapmak biriktirmek ve kazanmak mantığı ile hareket edebilirsiniz.


Aşk konusunda şanslı zamanlar : 7 Eylül’den Eylül sonuna kadar ve 3 Kasım’dan, 21 Kasım’a kadar aşkta flörte şanslısınız. Kasım sonundan Aralık ortalarına kadar cazip çekici ve seksi olacaksınız. Bu dönemlerde ilişkileri güçlendirmek ve flört etmek için fırsatları değerlendirebilirsiniz.


Sağlığınızı güçlendirmek için hangi dönem özenli olabilirsiniz: Mars’ın burcunuzda geri harekette bulunmaya devam edeceği Ekim döneminde, kendinize daha iyi bakmak için adım atabileceğiniz bir süreç olacak çünkü Venüs Başak burcuna geçecek ve sağlık alanınıza geçiş yapacak bu alandan koruyucu Jüpiter ile olumlu açı yapacağı için en azından kontroller veya diyet egzersiz vb gibi bir çalışmaya adım atacaksanız bu dönemde gökyüzünde daha fazla destek olacak.

Mayıs ayının ortasından Haziran ayının sonuna kadar enerjinizi iyi kullanmaya özen gösterin zira burcunuzun yönetici gezegeni Mars Balık burcunda yer alacak geri plandan yer alacağı ve burcunuzla bağ kuramayacağı su elementinde yer aldığı için kendinizi daha yorgun ve enerjisiz hissedebilirsiniz. Bu dönemi meditasyon yoga spiritüel konularla enerji çalışmaları bilinç altı rüya veya regresyon terapisi ile kendinizi destekleyerek geçirebilirsiniz. Bilinç altını boşaltmanın şart olduğu bir dönem içerisinde olacaksınız. Diğer yandan, bu dönem maneviyat, şifa bulmak, kendini bir konuya gönülden adamak ilhamla sezgiyle yaratıcı yanınızı harekete geçirmek için oldukça etkin bir dönem olabilir sadece çok yüklü fiziksel aktivite yapmamakta daha izole ve sakin bir denge içinde geçirmekte fayda var.


MERKÜR RETRO TARİHLERİ VE HANGİ KONULARDA DİKKATLİ OLMALISINIZ:

17 ŞUBAT MERKÜR BALIK ‘TA RETRO – 10 MART’DA DÜZELİYOR: Bu Merkür retrosu sizin bilinç altınızı rüyaları ve ilhamı sembolize eden alanınızda yer alacak zengin rüyalar imgeler ve önsezi ile donanacaksınız. Merkür Balık sizi bu süreçte oldukça duygusal ve sezgileri kullandığınız bir ruh haline sokacak. Ruhunuza iyi gelecek konulara eğileceksiniz. Daha fazla enerji aura meditasyon ve yoga benzeri spiritüel çalışmalarla ilgilenebilirsiniz. Ancak İş projelerinde veya işle ilgili emek göstermek gereken işlerde bir parça kafanız dağınık olabilir yaratıcı tarafınız yüksek olsa da bu zamanda kafanızı toplayıp odaklanmakta güçlük çekebilirsiniz. Enerjinizi doğru kullanmak için verimli çalışmak için normalden daha fazla çaba gösterebilirsiniz.


18 HAZİRAN MERKÜR YENGEÇ’TE RETRO- 12 TEMMUZ’DA DÜZELİYOR : Haziran ayı hem Merkür hem Venüs retrosu ile oldukça sıkıntılı bir ay hepimiz için. Bu bağlamda ev ve aile ile ilişkiler kardeşler ve yakın akrabalar okul arkadaşları ve genel anlamda iletişim ve haberleşmede zorlanma beklenebilir. Bu dönemde esnek olmak mızmızlık yapmamak karşımızdaki insanlara karşı duygusal stresleri kontrol altında tutarak ilerlemek gerekir. Evde tadilat tamirat işleri gerekebilir ev aletlerine araçlara ve gereçlere özen göstermeli. Mide eller kollar ve parmakları burun göz ve kulakları da korumalı.


14 EKİM MERKÜR AKREP’TE RETRO- 3 KASIM’DA DÜZELİYOR: Merkür para paylaşımı krediler borçlar ve ticari yatırımlar alanınızda geri harekette olacak. Bu dönemde beklenen paralar gecikebilir, sizin ödeme düzeniniz aksayabilir. Bir ticari adım atmak yatırım yapmak iş ortaklığı kurmak için çok akıllıca bir zaman değildir. Eşin , ailenin veya iş ortağınızın maddi durumu sarsılabilir. Daha fazla maddi ve psikolojik krizle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.


MUTLU HUZURLU SAĞLIKLI BAŞARILI BİR YENİ YIL DİLERİM

NAZ BAYATLI

343 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page