top of page

2020 / YENGEÇ BURCU İÇİN GENEL ETKİLER

Sevgili Yengeçler ve yükselen Yengeçler, yeni yılda sizi neler bekliyor, şanslarınız, fırsatlarınız nereden, güçlü olacağınız ve dikkat edilmesi gereken yaşam alanları neler aşağıda bulacaksınız.

Bu yıl şans ve fırsatları ilişkiler evlilik ve iş ortaklıkları alanından yakalayacaksınız. Bu yıl evliliğinizi derlemek toparlamak ilişkinizi rasyonel ve objektif bir biçimde değerlendirmek için çaba göstereceksiniz. Evli olmayan Yengeçler bu yıl sağlam uzun süreli ve kalıcı bir ilişki bulmak için daha şanslılar ve ilişkileri ciddiye doğru gidecektir. Diğer yandan, eş ve partnerin iş hayatı kurumsal yetenekleri iş kurmakla ilgili fikirleri veya kendini iş alanında geliştirme ihtiyacına siz de destek olabileceksiniz. Siz de arzu ederseniz bu yıl iş kurmak, iş ortaklıkları yapmak, eşle iş ortaklığı düşünmek veya iş ortaklıkları varsa bunları geliştirmek değiştirmek isteyebilirsiniz. Hukuki konularda şans sizin tarafınızda olabilir davalarda hukuki üstünlük elde etmek için yanınızda güçlü duracak ve adalet getirecek bir fırsat karşınıza çıkabilir. Bu yıl 14 Mayıs- 12 Eylül tarihleri arasında şans ve fırsatlara ulaşmak biraz daha gecikerek aksayarak gerçekleşebilir. Evlilikte iş görev ve sorumluluklara odaklanıp diğer konulara gözünüzü kapayabilirsiniz. Bu transit önce görev sonra eğlence anlamına gelir ağustos ayında karınca gibi çalışmayı temsil eder. Bu tarih aralığında iş ortaklığı yapmak veya bir hukuki süreç başlatmak için elverişli bir süreç değildir.


2018 başından beri evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda yer alan Satürn bu yılda geçişini aynı alandan sürdürmeye devam edecek. Satürn geçişi ile ilişkilerde karşı tarafın dertleri sorumlulukları iş ve hayat hedefleriyle ilgili değişimleri beraberce göğüslediniz. İlişki evlilik iş ortaklığı sizin için bu süreçte majör yaşam farkındalığı haline geldi. Hayatınızda evlilik uzun süreli ilişkiler iş ortaklıkları ve kariyer hedefleri en önemli odak noktası haline geldi ve geçtiğimiz yıl içindeki tutulmalar ile aslında hayatınızdaki bu konularla ilgili durumunuz aşikar bir biçimde ortaya çıktı ne yapıp ne yapmak istemediğinizi gördünüz neyin artık sürdürülemeyeceğini anladınız. Aralık 2019 da yer alan Oğlak burcundaki Güneş tutulması ilişkilerde yeni bir fazı sembolize ediyor. Şöyle bir benzetme yapabiliriz. Sallanan dişler yerinden çıkar, yeni çıkan dişlerin kökleri sağlam olacaktır.


YIL İÇİNDEKİ TUTULMALARDAN HANGİ ALANLARDA ETKİLENECEKSİNİZ.

Bu yıl 10 Ocak’ta burcunuzda yer alacak Yengeç tutulması ilişkilerin bağların yuva ve evle ilgili işlerin ailenizle aile olmakla ilgili düşüncelerinizin sizin için çok önemli bir açılım olarak yaşanacağına işaret etmekte. Evlenmek gönül bağlarını sürdürmek ev ve aile sahibi olmak kendinize sıcak bir yuva kurmak ve bunun için ne yapılması gerektiğine karar vermek bu dönemde hayatınızda en önemli konu olacak. Bunu sağlayamadığınız size güven vermeyen size şefkatli bir liman sunmayan ilişkilerin bitmesi kaçınılmaz olacak. Yengeç Oğlak aksının son tutulmalarını Ocak- Haziran 2020 aralığında yaşayacağız ve 2 yıldır süren aile ev yuva evlilik çocuklar güven şefkat ve aidiyet duygusu hissettiğimiz kişilerle ilgili yaşanan deneyimlerin son aşamasına geldik. Mayıs ayında tutulmalar aks değiştirecek ve İkizler Yay aksına geçiş yapacak. Temalarımız değişiyor. Burcunuzun direkt etkilendiği bu son Yengeç tutulmaları evlenmek boşanmak ev kurmak çocuk sahibi olmak ve uzun süreli bir ilişki yaşamak için size aradığınız fırsatları getirecektir.


Mayıs ayında dediğim gibi İkizler ve Yay burcuna geçecek Ay Düğümleri sayesinde tutulmalar artık sizin iş ve çalışma alanınıza sağlık temalarına ve günlük hayat işleri alanınıza geçiş yapıyor. Hiç saklamaya gerek yok bu alana geçiş yapan ay düğümleri 18 ay boyunca çok fazla çalışacağınızı günlük hayatınızı ve düzeninizi testten geçirecek durumlarla başa çıkmaya çalışacağınızı iş yeri ve çalışanlarla yaşayacağınız sorunlar olabileceğini bir kül kedisi gibi hayatınızı mutfakta geçirip birilerinin arkasını toparlamak için uğraşacağınızı gösteriyor. Diğer taraftan, ruhunuzu bedeninizi dinlendirmek bütünlemek bilinç altınızı boşaltmak için vakit harcayacaksınız. İlgisi olan Yengeçler spiritüel çalışmalar enerji çalışmaları yapabilirler, sağlık konusunda çalışan Yengeçler bu yıl yeteneklerini çok daha fazla ortaya dökebilecekleri açılımlar yaşayacaklar. İş yeri açan, kapatan özel alanında çalışan yalnız çalışmak isteyen felsefe kültürler eğitimler yolculuklar akademik konular yabancı diller çeviriler edebiyat hukuki danışmanlıklar ve iletişimi zihinsel işleri içeren tüm işlerde Yengeçler bu 18 ay boyunca gelişmeler yaşayacaklar uzmanlıklarını geliştirecekler. Demem o ki, çalışma odaklı bir yıla Mayıs’tan itibaren giriş yapıyorsunuz. Sağlığınıza elbette düşünmeniz gerekecek mide göğüs sindirim sistemi bacaklar bacak kasları ve bel alanında stresli durumlar söz konusu olabilir bu alandaki sağlığınıza özen göstermelisiniz. Özellikle, Haziran başı ve Aralık ortası gerçekleşecek Yay tutulmalarında hem ruhsal hem bedensel sağlığınıza daha fazla özen göstermeyi ihmal etmeyin. İş yerinde arkadan dönen işler olabilir bunun açığa çıkması ile iş yeri dinamikleriniz etkilenebilir. Tek başına kendi işini yapacak Yengeçler için bu dönem daha fazla çalışma ve yorulma zamanıdır. İş yeri ve çalışanlarla ilgili iş ortakları ve iş yaptığınız kişilerle ilgili memnuniyetsizlikler hissedebileceğiniz dönemler olacaktır. Kasım sonu Aralık ortası arzu eden Yengeçler iş değiştirebilir veya işleriyle ilgili yeni kararlar alarak yalnız başlarına çalışmaya devam edebilirler.


VENÜS GERİ HAREKETİ

Ev ve aile alanınızın yönetici gezegeni Venüs bu yıl 13 Mayıs- 27 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda geri harekette bulunacak. Ev ve aile yaşamı ile ilgili elde olmayan değişimler yer alabilir. Alım satım kiralama ev değişikliği gibi durumlar söz konusuysa en azından bu dönemde sözleşme anlaşma imzalamamak alım satım işlerini sonrasına veya öncesine bırakmak daha akıllıca olacaktır. İlişkiler arkadaşlık ilişkileri iş ilişkileri aile üyeleri ile ilişkiler bu dönemde karmaşa yansıtabilir. Yüzeysel kalan sözler vermek yerine getirmeniz zor olan hedefler koymak işleri zorlaştırır, ilişkilerde alternatif çözümler yaratmak esnek olmak ve tercihleri net yapmak gerekir ne şiş yansın ne kebap tavrı ilişkilere zarar getirecektir. Eller kollar omuzlar ses telleri akciğer ve solunum yollarına kulak burun boğaz gibi sağlık konularına da özen göstermelidir.


MARS GERİ HAREKETİ

Enerji, hareket, mücadele, atılım gezegeni Mars bu yıl yılın ikinci yarısından itibaren Temmuz başından yıl sonuna kadar Koç burcunda kalacak. Bu uzun geçişte bir de 9 Eylül- 15 Kasım tarihleri arasında geri harekette bulunacak. Bu geçiş sizlerin kariyer alanınızda yer alacağı için bu 6 aylık dönemde sıkı enerji harcayacağınız alanın kariyer iş hayatı ve iş hedefleri olacağı görülmekte. Bu yılın Temmuz ayından itibaren kariyer hedeflerinize daha mücadeleci atılgan hırslı ve enerjik bir biçimde atılmanız mümkün. Yeni hedeflerle yaratıcı fikirlerle ortaya çıkmak ve kendinize bir yer edinmek için atılgan olacaksınız. Bir konuda uzmanlığınızı elde etmek prestij kazanmak ve toplum önünde daha fazla görünür hale gelmek için çaba göstereceksiniz. Mars’ın Retro kalacağı dönemde ise üstlerle astlarla tartışmak mücadele etmek söz konusu olabilir ancak bunu yapmak size zarar getirebilir bu anlamda savaş meydanından çekilmek geri planda kalmak ve savaş baltasını gömmek en akıllıcası olacaktır. Diğer yandan, Mars geri harekette ebeveynlik etmek konusu mücadele stres içeren bir konu olabilir. Çocuklarla normalden daha stresli ilişkiler kurabilirsiniz. Anne babanızla uğraşmak ev ve aile sorunlarına el atmak mecburiyeti çıkabilir. Anne baba sağlığı ve ev halleri ele alınmak durumunda olabilir. Bu Mars geçişi hepimizi fazlasıyla yoracağa benziyor.


MERKÜR RETRO TARİHLERİ VE HANGİ KONULARDA DİKKATLİ OLMALISINIZ:

17 ŞUBAT MERKÜR BALIK ‘TA RETRO – 10 MART’DA DÜZELİYOR:

Bu Retro sizin akademik çalışmalar hukuki işler yurt dışı seyahatleri devletle ilgili resmi işler yabancılarla ilişkiler pasaport vize ve resmi evraklar alanınızda gerçekleşecek. Dolayısıyla bu dönemde yukarıdaki temalarda yer alacak işlerinizde aksamalar gecikmeler plan değişiklikleri gerçekleşebilir. Mümkün olduğu kadar bu konulardaki işlerinizi bu tarihlerin dışında bir zamanda halletmeye bakınız. Retro zamanları eldeki işleri tamamlamak için oldukça iyidir geçmişten gelen eksikliklere el atılabilir zaten tamamlanmamış konular önünüze tekrar çıkar ancak yeni bir girişim başlatmamak en iyisidir.


18 HAZİRAN MERKÜR YENGEÇ’TE RETRO- 12 TEMMUZ’DA DÜZELİYOR :

Bu Retro sizin burcunuzda yer alacak, bir de bu dönemde Yengeç’te Güneş tutulması gerçekleşeceği için ilişkiler alanınız oldukça yorucu temalar taşıyacak demektir. Öncelikle iletişimde yanlış anlaşılmalar alınganlıklar ve küskünlükler ziyadesi ile sizi yorabilir. Eski sevgililer geri döner iletişim kurulur ancak bir sonuca varmaz veya ilişkilerde eski duygusal temalar açığa çıkar ve aynı konular temcit pilavı gibi önünüze gelir. Yeni seçimler yapmak eskilere dönüş yapmamak eldekini düzeltmeye çalışmak düzeninizi tutmak arzusu ile hareket edeceğiniz bir zamandır. Yine de bu dönemde stresi minimum seviyede tutmak adına aşırı duygusallığı kontrol edip duygu yüklerinizi başkalarına elinizden geldiği kadar yansıtmamaya çalışınız.


14 EKİM MERKÜR AKREP’TE RETRO- 3 KASIM’DA DÜZELİYOR:

Bu Retro sizin aşk ve flört yaşamınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Bu süreçte aşk ve flört ilişkileri ters gidebilir iletişim sıkıntıları ortaya çıkabilir. Yeni bir ilişkiye başlamak bu dönemde çok akıllıca olmayacaktır. Eski flörtlerden haber alabilirsiniz. Ancak bunlar da sağlam sonuçlanmaz. Çocuklarınız varsa bu dönemde daha fazla onların sorunlarına, hobileri ve yaratıcı çalışmaları spor faaliyetleri ve eğlenceleri hatta bazen onların da duygu halleri ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Yeni hobi eğitimlerine veya yaratıcı çalışmalara katılmak, dükkan pastane kafe eğlence merkezleri açmak gibi planlarınız varsa bunları Retro dönemi ertesine bırakmak akıllıca olur. El becerileri veya yaratıcılığınızı kullanarak ürün çıkartacak reklam tanıtım vb yapacaksanız bu dönemde başlangıç yapmamanızı tavsiye ederiz.


MUTLU HUZURLU SAĞLIKLI BAŞARILI BİR YENİ YIL DİLERİM

NAZ BAYATLI

535 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page