top of page

AKREP'TE KANLI AY TUTULMASI


16 MAYIS 2022


25 Derece Akrep’te gerçekleşecek olan bu tam kanlı ay tutulması yılın en zor etkilerinden biri.

Her ay tutulması çok güçlü bir dolunaydır. Bu ay tutulması ay’ın zararlı konumda kabul edildiği Akrep’te ve Güneş ile Kaput Algol adını verdiğimiz sağlığı etkileyebilecek ilişkileri çetrefilli kılacak ve soğutabilecek bir etki taşıyan bir sabit yıldızla kavuşuyor. Satürn ayrıca tutulmaya kare yaparken bir yandan da Merkür Retro harekette olacak. Tüm bu olumsuz etkileri fiziksel planda yaşamasak bile ruhen bir baskı altında hissedebileceğimiz aşikar gözüküyor. Kim ne derse desin bu hafta temkinli hareket etmekte ve kendimizi duygusal olarak korumaya almakta çok yarar görüyorum. Maddi manevi kayıplar gündeme gelebilir. Bazen ne kadar korunmaya çalışırsak çalışalım tutulmalar biraz da kadersel bitişleri ve başlangıçları sembolize eder.

Duyguların bu dönemde yoğun, karmaşık, derinlere inen ve kurcalayan bir yönü olacak, sırları tutmak veya açığa çıkarmak isteyen, kurduğumuz bağları sorgulayan ve kendimizi duygusal olarak nasıl güvende hissettiğimiz ile ilgili farkındalıklar yaşayabiliriz.

Bu dönemde ilişkilerin, kariyerin, sağlık koşullarının bizi yoran taraflarının daha fazla farkında olacağız. Toksik ilişkilerden ve insanlardan kurtulmak için mücadele verebiliriz. Aynı zamanda bedeni toksiklerden arındırmak ve detoks yapmak için de harika bir zaman olabilir. Bağımlılıklardan kurtulmak için harekete geçebiliriz. Bazılarımız için kurtulmak istediğimiz ilişkiler mesleki durumlar ve artık bize hizmet etmeyen duygusal kalıplar olabilir. Duyguların bu dönemde şişeceğine ve içimizde bir huzursuzluk hissedeceğimize şüphe yok. Daha fazla kaygı ve korku ve kuşku duyabiliriz. Miras konuları krediler borçlar ortalıklar ve ödenmesi gereken paraların hayatımızda aktif olacağı kesin. Bazılarımız için maddi kaynaklarımızı sağlama alma dürtüsü getirirken bazılarımız için sağlığı korumak önemli olacak. ilişkiler yuva ev ve aile hayatımızdaki krizleri yönetmek durumunda kalacağız.

Satürn karmik derslerimizi sembolize eden gezegen tutulmaya kare yaptığı için yeniden yapılandırmak istediğimiz bir yaşam alanı olacak. Sabitlerde kare olacağından koşullarımızı dengede ve sabit tutmak için çaba sarf edeceğiz alışkanlıklarımızı bırakmak durumunda kalacağız ve yeni bir düzene geçmek için mücadele edeceğiz.

Merkür Retro olacağı için herkes konulacak aklına geleni söyleyecek, sabrımızı ve tahammülümüzü test eden konuşmalar ve iletişim tarzları olabilir. İletişim karmaşık olabilir ve işin içinden çıkılması zor yoğunlukta olacaktır ve sarf edilen sözlerin etkisini yadsımamak gerekir. Üçkağıtçılara dolandırıcılara ve hırsızlara azami dikkat ediniz.

Duygusal tepkiler vermeden önce bir düşünmeli ve kendini kontrol etmeye çalışmalı. Zehirli bir laf etmeden önce 9 kere yutkunmalı yoksa başa çıkamayacağımız diyaloglar yaşayabiliriz.

Tutulmanın yönetici gezegeni Mars sisler ve hayaller prensi Neptün ile kavuşumda gerçekçi olmakta zorlanacağız ve ilişkilerde özellikle yanlış bir intiba ile hareket etmek ve sonradan yanıldığını görmek oldukça mümkün. Yanıltıcı bir duygusallık içinde olabileceğimize işaret eden tüm bu göstergeler sebebiyle bu ay arkadaşlar gittiğiniz yola dikkat edin.

BURÇLARA GÖRE AY TUTULMASI ETKİLERİ ( Yükselen Burcunuza göre okuyunuz)


KOÇ: Bu tutulma dönemi sizlerin maddi alanlarınızda gerçekleşiyor ve öncelikli olarak maddi konularınızı derlemek ve toparlamak için size bir farkındalık getirecektir. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars hala Balık burcunda ve sizlerin elde olmayan konulara ışık tutan alanınızda yer aldığı için bu süreçte maddi olarak harcamalarınızı kontrol etmek zor olabilir. Yardım ve iyilik için çevrenizdekilere destek olmak için istekli olabilirsiniz. Yatırımların iyi değerlendirilmesi risk almamak ve para paylaşımlarında mantıklı ve stratejik davranmak akıllıca olacaktır. Topluluklarla arkadaşlarla veya ekiplerle yapacağınız kazanç getirecek aktiviteler planlayabilirsiniz. Gerçekçi bir para politikası uygulamak gereklidir. İş alanında ilişkilerde insanlara karşı daha özverili davranmak zorunda kalabilirsiniz. Sizden fedakarlık etmenizi bekleyen bir eş aile üyesi veya arkadaş olabilir. Psikolojik konular terapiler spiritüel işler bu dönemde daha fazla ilginizi çekebilir. Ruh ve beden bütünlüğünüzü ve sağlığınızı daha sıkı ele almaya başlayabilirsiniz. Merkür R harekette bulunacağı için kaotik bir iletişime hazır olun. Elektronik aletlerinizi korumaya alın. Yazışma ve görüşmelerde temkinli olun ve her gördüğünüze duyduğunuza inanmayın.



BOĞA: Bu tutulma dönemi sizlerin ilişkiler alanınızda yer alıyor. Evlilik, uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları testten geçebilir. İlişkilerde krizleri yönetmek ve duygusal olarak güvende hissetmeniz önemli olacaktır. İlişkilerde yer alan toksik duygusal kalıpların bu dönemde daha fazla farkında olabilirsiniz. Bırakmak istediğiniz davranış kalıpları da olabilir. En iyisi sakin ve stratejik kararlar alarak ilerlemek ve mümkün olduğunca pasif agresif bir tutum ile hareket etmemek. Arkadaşlıklar, grup aktiviteleri, ekiplerle yapacağınız çalışmalar bu dönemde oldukça yoğun olacağınız konulardır. Yeni gelecek projeleri içinde olabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni bu süreçte elde olmayan gelişmeleri sembolize eden alanda yer aldığından ilişkilerde özellikle iş ve çalışma alanındaki ilişkilerde sabırsız düşünmeden atılım yapan ve tahammülsüz davranmak zarar getirebilir zira iş alanındaki kontaklarda bu dönemde sizi zorlayabilir. Diğer yandan Satürn kariyer evinizde bu tutulmaya kare yaptığı için mesleki işlerde hedeflerinizi iyi belirlemeli net bir bakışla planlarınızı ele almalı ve yeniden yapılanmak gereken işlerde mantıklı bir planla ilerlemeli bunu yapabilirseniz önümüzdeki süreçte maddi olarak ta daha sağlamda olabilirsiniz. Zira Merkür para alanınızda geri harekette bulunacağından harcamalar kazançlar ve bütçeniz ile ilgili konular oldukça ön plana çıkıyor ve para işleri krizlere açık olabilir. Sonbaharda Mars ta burada R olacağından bu retroya giden yolun taşları şu sıralarda yerine yerleşiyor olacak. Bu bağlamda şimdiden akılcı seçimler yapmak yararlı olacaktır.



İKİZLER: Bu tutulma dönemi sizlerin iş ve çalışma alanında yer alıyor. Çalışma ortamınızda, iş arkadaşları ile ilişkilerinizde ve çalışma düzeninizde çözülmesi gereken krizler olabilir. Günlük düzeniniz içerisinde bırakılması gereken bir düzen veya alışkanlık olabilir. Sağlığınızı korumak detoks yapmak toksinlerden arınmak ve ruh ve beden bütünlüğünüze önem vermek gerekebilir. Her şeyden evvel bilinçaltınızda kendinizi daha fazla güvende ve huzurlu hissetmek için derin bir istek duyabilirsiniz. Bu sebeple çalışma koşullarınızı değiştirmek size iyi gelebilir. Kazançları dengeye oturtmak için emek vakit nakit dengesini iyi kurmak ve planlamak veya daha fazla gelir elde etmek için iş değiştirmek iş yükünü veya çalışma temposunu değiştirmek isteyenleriniz olacaktır. İş alanında geri planda kalan göremediğiniz bir takım konular olabilir, arkadan iş çeviren veya dedikodu yapanların ifşa olması mümkün. Satürn bu tutulmaya kare yapıyor ve sizler ideallerinizi fikirlerinizi kültürünüzü ve yaşam felsefenizi önemsediğiniz günlerdesiniz. Hayattan ne beklediğinizi daha net anlamak bu tutulmada ortaya çıkabilir. Yurt dışı işleri, akademik konular, hukuki işler, sosyal medya internet veya baskılı malzemelerle ilgili olarak gelecek hedefleriniz olabilir. Satürn ciddi bir biçimde yeniden yapılanmaya işaret ediyor. Planlarınız değişecektir. Yine de burcunuzun yönetici gezegeni Merkür bu süreçte R harekette olacağından hem yüz baş ve nefesle ilgili kendinize iyi bakın hem genel olarak sağlığınızı önemseyin. Bir yandan da iletişim çetrefilli ve kaotik olabileceğinden sözlerin nasıl sarf edildiği ve ne ifade ettiği azami önem kazanacaktır.



YENGEÇ: Bu tutulma dönemi sizlerin aşk romantizm yaratıcılık ve çocuklarla alakalı alanınızda gerçekleşiyor. Gönül ilişkilerinde içinizde daha fazla stres veya huzursuzluk hissetmeniz mümkündür. İlişkilerde kıskançlık kuşku veya karşınızdakinin gerçekliğini sorgulama yoluna giderseniz krizleri yönetmek ve üstesinden gelmek durumunda kalabilirsiniz. Pasif agresif bir öfke ketumluk ve sır saklayarak hareket etmek her iki taraf için de sıkıntılı sonuçlara sebebiyet verebilir. En iyisi bu tutulmanın tutkuları besleyen sahiplenme duygusunu artıran ve karşılıklı olarak birbirinizi derinden anlayan keşfeden yanını aktif etmek çok daha yararlı olacaktır. Diğer yandan spekülatif yatırımlar ve risk içeren atılımlar için hiç uygun bir zaman değildir. Çocuklarınızın da krizlerini çözmek yurt dışı işleri akademik konular vb gibi gelecek hedeflerine yönelik stratejik bir plan yaparak onların da streslerini çözebilirsiniz. Gruplar ekipler veya arkadaş grupları arasında sağlam durmak ve çıkabilecek huzursuzlukları aklı selim bir biçimde ele alma şansınız var ama dıştan sakin ve kontrollü durmak için de çaba sarf edeceksiniz. Toksik insanlar veya kıskançlıklarla karşılaşırsanız iletişim gezegeni Merkür Retro olduğu için kaotik konuşmalara girmeden kendinizi net ifade edip bir kenara çekilin. Yolculuklarda, sağlık konularında ( kulak burun boğaz nefes eller ve kollar ) ve elektronik aletlerle, bilgisayar ve cep telefonları ile ilgili güçlükler ortaya çıkabilir. Aletleri dikkatli kullanınız. Kafa karışıklığının çok olacağı bir zamandayız. Seçimlerinizi yaparken özellikle alım satım ve harcamalarda mantıklı hareket etmeli. Satürn para işlerinizi sembolize eden alandan bu tutulmaya kare yapacağından, sözleşmeler hukuki işler iş ortaklıkları kredi vergi borçlar tazminat gibi konularda işler sıkışabilir ve üzerinizde baskı yaratabilir.



ASLAN: Bu tutulma dönemi sizlerin ev aile ve yerleşim alanınızda yer alıyor. Ailenizin ve yuvanızın iyiliği sağlığı huzuru için bu dönemde daha fazla çaba sarf edebilirsiniz. Taşınmak yer değiştirmek alım satım kiralama miras veya emlağa yatırım ile ilgili konular hayatınızda ön planda olabilir. Duygusal krizlerinizin stresin veya moral bozukluğunun ruhunuzda baskı yaratabileceği bir döneme işaret ediyor. Hepimiz bu süreçte bir sıkışmışlık duygusu hissedeceğiz bu da tutulmalar da normaldir. Satürn bu tutulmaya kare açı ile sert bir görünüm yaptığı için aynı zamanda ilişkiler ve iş ortaklıkları da stresli geçebilir. İş alanında otorite figürleri veya iş kontağı içerisinde bulunduğunuz kişilerle sabırlı olmak çok şey kazandırır. Yeniden yapılanmak gereken iş ve kariyer konuları olabilir. Evden çalışan Aslanlar için bu dönem emek vakit ve nakit dengesini iyi tutturmak için yeniden bir stratejik plan yapma zamanıdır. İş alanında güç kazanmak başarı elde etmek ve toplumsal alanda görünür olmak için adım atanlarınız da olacaktır. Bu çabalarınızı başarıya eriştirmek için maddi beklentileri iyi belirlemeli, sağlam temellerde kalıcı olabilecek uzun süreli planlara evet demeli acele etmeden sabırsızca davranmadan karar vermelidir. Anne babanız ve aile büyükleriniz ile iletişimin de zorlanabileceği şartlar olduğu için sabırlı ve tahammüllü davranmak önem kazanıyor. Bu süreçte iletişim gezegeni Merkür de R olacağı için özellikle arkadaşlar ve sosyal çevreniz içerisinde kuracağınız iletişimde temkinli ilerlemek iyi olur. İletişim kazaları ve yanlış anlaşmalar yer alabileceği için maksimum oranda dinlemeye ve aceleyle reaksiyonel yanıtlar vermemeye özen göstermeli. Eski arkadaşlar veya gruplarla tekrar bir araya gelip eski günleri yad edebilirsiniz.



BAŞAK: Bu tutulma dönemi sizlerin iletişim ulaşım ve yakın çevre ilişkileri alanınızda yer alıyor. Kardeşler komşular ve yakın akrabalarla kurduğumuz bağları sembolize eden bu alanda yer alacak tutulma ilişkilere bir miktar stres ve kriz yükleyebilir. Sırlar veya saklanan şeyler açığa çıkabilir. Konuşmalar da kaygı ve kuşku içeren sözler yer alabilir. Diğer yandan, taşınmak yer değiştirmek yolculuklara çıkmak veya zihinsel projeler başlatmak için çok elverişli bir zamanda değiliz. Özellikle sizler için burcunuzun yönetici gezegeni Merkür R bu süreçte harekette bulunacağı için kariyer temaları işle ve meslekle ilgili konular bu dönemde çok rahat bir akışta ilerlemeyebilir. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıkları alanınızda yer aldığı için ilişkilerde duygusal tepkiler sık sık ortaya çıkabilir. Diğer yandan, duygusal anlamda stimüle olmak veya romantik olmakla ilgili içinizde daha fazla istek duyabilirsiniz. İstek ve arzularınızı daha derinden hissedip bunu ilişkilerde hem duygusal hem iletişimsel anlamda elde edip etmediğinizle ilgili bir sorgulamaya girebilirsiniz. Bazılarınız için içinde zihinsel projelerin alım satım veya satış pazarlama konularının olduğu işlerle ilgili atılımlar planlanmakta olabilir bu konuların üzerinde çalışmak ve bilgi toplamak yararlı olur ama her türlü başlangıç için 5 Haziran ve sonrasını beklemek hayırlı olacaktır. İş yerindeki iletişimde otorite figürleri veya hizmetlilerle kurduğunuz ilişkilerde profesyonelce davranmalıdır yoksa kısıtlayıcı koşullar ortaya çıkabilir, ilişkilerde mesafe veya soğukluk ortaya çıkabilir.



TERAZİ: Bu tutulma dönemi sizlerin para kaynaklarınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Para konularında akılcı planlı ve stratejik davranmanız gerekmekte. Kazanç artırmak, paranızı korumak bütçenizi dengelemek birikim yapmak ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere bu tutulma sizlere güç kazandırabilir. Satürn’ün kare yaptığı bu tutulma sayesinde mutlu olmak için neye ihtiyaç duyduğunuzu gerçekçi bir biçimde düşünebilirsiniz. İlişkilerde öz değer duygusu ile hareket etmek önemli, menfaat ilişkileri çıkarlarını öne alan kişilerden sıyrılmanız ve kendinizi korumanız akıllıca olur. Ayrıca kazançların size hangi yolla geldiği kazanıldığı veya neye harcandığı da önem kazanıyor. Aileyle veya sevdiklerinizle para paylaşımının prensipleri alma verme dengesi ve geleceğinize maddi anlamda yatırım yapmak adına düşünceleriniz bu tutulmada şekilleniyor olabilir. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars iş ve çalışma alanınızda yer aldığı için çalışma temposu, iş ilişkileri mesleki atılımlar, işe ne kadar enerji harcadığınız ve ruhsal anlamda işte ne kadar tatmin olduğunuz ile ilgili düşünebilirsiniz. Çalışma alanınızda sizi güçsüz kılan kendinizden aşırı özveri veya fedakarlık ettiğiniz durumların farkına varabilirsiniz. Merkür bu tutulma esnasında R harekette bulunacak ve sizlerin uzaklarla kurduğunuz bağları uzun yolculukları akademik ve hukuki işleri basın yayın ve sosyal medya işlerini sembolize eden alanınızda yer alacak. Dolayısıyla bu süreçte bu konularla ilgili işleriniz varsa ya başlangıcını ya da finalize etmeyi 5 Hazirandan sonraya bırakın ya da mecburiyet varsa bilgi kaynaklarınızı güçlü tutun sözlere dikkat edin ve kulağınız ve gözünüz açık olsun. Ortak yaratıcı çalışmalar yapacağınız projeler aktif olacaktır. Partnerinizle daha eğlenceli ama bir yandan da akılcı gelecek planları yapmak adına konuşmalar yapabilirsiniz. Çocuklarınız varsa onların krizlerine öncelik vereceğiniz ve onların da mutluluğunu düşüneceğiniz bir zamandasınız.



AKREP: Bu tutulma dönemi sizlerin burcunda gerçekleşiyor sevgili Akrepler, fiziksel ve ruhsal olarak zorlandığınız bir zaman diliminde olabilirsiniz. Bu tutulma mevsimi sizleri gelecek hedeflerinize doğru yöneltirken bir yandan da artık size hizmet etmeyen ilişkileri, bağları maddi ve manevi stres yüklerini bırakmak ve stratejik bir plan ile ilerlemek için kararlar almanıza yardımcı olacaktır. Sağlık konularında da bırakmak istediğiniz bir yaşam biçimi, bağımlılık veya beslenme şekli olabilir. Toksinlerden arınmak, toksik duygulardan kurtulmak için harika bir fırsatınız var. Hırslısınız, duygusal olarak elde etmek, sahiplenmek ve elden kaçırmamak istediğiniz bir ilişki meselesi ön planda olabilir. Ketum kalmak sır saklamak veya tam tersi saklananları açığa çıkarmak, öfkenizi yönetmek ve kuşkularınızın doğru olup olmadığını anlamak için enerji sarf edebilirsiniz. Huzursuz ve sıkışmışlık duygusu ile hareket edenleriniz de olabilir. Satürn’ün bu tutulmaya kare yapması sebebiyle bazılarınızın bir iş mesleki veya ticari konu ile alakalı planlaması yapılandırması gerekebilir. Kendi işini kurmak var olan işindeki mali krizleri ele almak sağlam ve güvende hissetmek için mantıklı adımlarla ilerlemek şart gözüküyor. Ailenizi eşinizi veya ebeveynlerinizin de iyiliği sağlığı maddi refahı ve konforu için adım atmak ve el uzatmak durumunda kalabilirsiniz. Hem tutulmanın hem burcunuzun yönetici gezegeni Mars hala Balık burcundaki geçişini sürdürüyor. Bu geçiş sezgilerinizi ve duygusal yanınızı artırırken bir yandan da yaratıcılığınızı körüklüyor. Diğer yandan ilişkilerde sizi güçsüz bırakan ve zayıflatan yanlarınıza ışık tutacak duygusal deneyimler de yaşamınız mümkün. İlişkiler açısından bu tutulma hayatınızda yeni bir bakış açısı elde etmek bakımından etkili olabilir.


YAY: Bu tutulma dönemi sizlerin bilinçaltınızı ve ruh ve beden bütünlüğünüzü sembolize eden bir alanda gerçekleşiyor. Öncelikle bu tutulma sürecinde içsel bir sıkışmışlık duygusu ve huzursuzluk ve iş alanında zihinsel yorgunluk ve stresler hissetmeniz doğal olabilir. Bazılarınız daha fazla kaygı kuşku veya kıskançlık gibi duygulara kapılabilirler. İş alanında sizi ilişkiler bazında strese sokan durumlar söz konusu olabilir. İş ve çalışma alanınızda çalışma temponuzu ve günlük yaşam düzeninizi ele almak önemli olacaktır. Elbette sağlık ta bu süreçte korunmalıdır. Beslenme, boşaltım sistemi, üreme organları, boyun ve boğaz bölgesi hassas olabilir. Satürn iletişim evinizden bu tutulmaya kare açı yapacağı için iş alanında iletişim kurarken temkinli planlı ve net ilerlemek akıllıca olacaktır. Profesyonel bir bakış açısı ile iş alanında kendinizi ifade etmek önem kazanıyor. Eğitsel, zihinsel, satış veya pazarlama ile ilgili işler web siteleri ve sosyal medya mecraları alanında işi olan yaylar için özellikle ciddiyetle iletişimi organize etmek yararlı olacaktır. Merkür R hareketi sizlerin ilişkiler iş birlikleri ve evlilik alanınızda yer alacağı için doğru iletişimi kurmak bu dönemde her alanda sizler için oldukça önem kazanmakta. Geçmiş ilişkilerden haber alabilirsiniz veya hayatınızdaki kişi ile eski geçmiş konulara tekrar geri dönmek olası. Tartışmak yanlış anlamak ve anlaşılmak mümkün olabileceği için önce dinlemeyi karşıdaki kişiyi anlamayı önemseyip reaksiyonel davranmamak ilişkilerinizi korumanıza yardımcı olabilir. Yeni ilişkiler başlatmak için pek elverişli bir zaman olmamakla birlikte yarım kalmış ilişki meselelerini konuşup üstünde düşünmek için iyi bir fırsattır.



OĞLAK: Bu tutulma dönemi sizlerin arkadaşlıklar grup faaliyetleri ve gelecek projeleri alanınızda gerçekleşiyor. Arkadaşlarla ve topluluklar içinde ilişkileri yönetmek krizleri çözmek ve sosyal bağlarınızı nasıl kurduğunuz ile ilgili konularda bir farkındalık yaşamak konusu ön plana çıkabilir. Gelecek projelerinizi, gelecekte hayata geçirmek istediğiniz ideallerinizi, yaratıcı yanınızı nasıl kullandığınızı odak noktasına alacak bu tutulma döneminde yapmak istediklerinizle, yapmak istemediklerinizi birbirinden farkındalıkla ayırmak sizin için önemli olacaktır. Arkadaşlarla veya ekiplerle ortak çalışmalarınız varsa veya yaratıcı projelerle ilgili kazanç elde edeceğiniz bir projeniz varsa bu alanda sağlam ve mantıklı bir maddi plan ve para paylaşımı yapmak akıllıca olacaktır. Satürn burcunuzun yönetici gezegeni para alanınızda yer aldığı ve bu tutulmaya kare açı yaptığı için mali olarak kendinizi koruma altına almak bilinçli davranmak ve somut adımlar atmak riskleri azaltmak ve elinizdeki parayı tutmak için stratejik davranmak gerekebilir. Bütçenizi iyileştirmek aşırı veya gereksiz harcamaları kontrol etmek isteyebilirsiniz. Öz değer duygunuzu ortaya koymak ve prestijinizi profesyonelliğinizi pekiştirmek adına dikkatli davranacağınızı görmekteyim. İletişim gezegeni Merkür bu dönemde iş ve çalışma alanınızda yer alacağı ve R harekette yer alacağı için işlerinizi yoluna koymak zaman emek ve nakit dengesini iyi kurmak için çaba göstereceksiniz. İş alanında iletişim karmaşası olabilir sakin ve dikkatli bir iletişim ile olası güçlükleri aşabilirsiniz. Günlük hayatınızı daha dakik ve plana sadık bir biçimde sürdürmek gerekecektir. Sağlığınıza özen göstermek te önemlidir, kulak burun nefes eller kollar sinir sistemi ve sindirim konularında gerekli bakımı kendinize vermeyi ihmal etmeyin. Aşk alanında bu dönemde geçmiş ilişkilerden haber alabilirsiniz. Aşk alanında güvende hissetmek isteyeceksiniz, kıskançlık eden aşırı sahiplenen ve kuşkucu davranan bir tutum stres yaşamanıza yol açabilir.



KOVA: Bu tutulma sizlerin kariyer ve mesleki konuları sembolize eden alanınızda yer alıyor. Bu dönemde güçlü bir enerjiyle iş konularına odaklanabilirsiniz. İş alanında hedeflerinize ulaşmak için daha hırslı ve stratejik davranmak gerekebilir. Duygusal olarak size artık fayda getirmeyen iş kalıplarınızı değiştirmek ve kariyerinizde sizi tepeye taşıyacak planları yeniden ele almak için harekete geçmek isteyebilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn bu tutulmaya kare açı yapıyor, dolayısıyla gelecek hedeflerinize odaklanmak istemeniz gayet normal ancak bunu yapabilmek için bir ayıklama yapmak derlenmek ve toparlanmak gerekebilir. Ev aile yerleşim alanında sizi daha mutlu ve güvende hissettirecek bir düzene geçmek ve akabinde buna uygun bir iş planı yapmak için istek duyabilirsiniz. Evlenmek yuva kurmak iş değiştirmek aileyle ilişkileri ele almak ve özel hayatınızda daha huzurlu olmak için yeni bir plan devreye girecektir. Sizi gelecek planlarınızdan alıkoyacak unsurlara karşı bir eleme arınma yapmak isteyeceksiniz. İletişim gezegeni Merkür bu dönemde aşk ve ilişkiler alanınızda R harekette yer alacağı için flört ve aşk ilişkilerinde iletişim karmaşası, yanlış anlaşılma ve yanlış anlama yaşanabilir. Karşınızdakini iyi dinlemeli sakin kalarak reaksiyonlarınızı kontrol etmelisiniz. Bu dönemde yeni bir ilişki başlatmak çok elverişli değil ancak eldeki ilişkilerde iletişimi akılcı yönetmek önemli olacaktır. Eski aşklardan ve flörtlerden haber çıkabilir, yarım kalmış tamamlanmamış tam anlaşılmamış ilişki konuları tekrar gündeme gelebilir. Hobilerinize geri dönebilir, başlayıp tamamlayamadığınız projelere veya eğitsel konulara el atabilirsiniz. Risk içeren yatırımlardan uzak durmalı, dürtüsel harcamalara karşı dikkatli olmalısınız. Mars Merkür zorlayıcı açısı yer alacağından harcadıklarınızdan yaptığınız alımlardan daha sonra pişmanlık duyabilirsiniz.



BALIK: Bu tutulma sizlerin uzaklarla bağlarınızı, yurt dışı konularını akademik çalışmaları sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Hukuki ve resmi işlerin de ön planda olabileceği bir dönemde olabilirsiniz. Bu süreçte şehir dışı veya yurt dışı bağlantılar kurmak yolculuk etmek taşınmak ve yer değiştirmek üzere kararlar alabilirsiniz. Eğitsel çalışmalar, yaşam felsefenizi ve hayata bakış açınızı değiştirecek yeni bir yaşam trendine geçiş yapmak gibi konularda farkındalık yaşayabilirsiniz. Basın yayın sosyal medya konuları internet işleri veya web siteleri ile ilgili atılımlar yapmak gündeminizde olabilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter bu tutulma döneminde artık Koç burcunda yer alacağı ve maddi konuları sembolize eden alanınızda yer almaya başlayacağı için maddi anlamda gelişmek ve daha fazla kazanç elde etmek için şans ve fırsatlara doğru harekete geçmek isteyeceksiniz. Satürn bu tutulmaya kare yapıyor iş alanında sizi geri planda tutan konular bu dönemde su yüzüne çıkabilir, iş ilişkilerinde daha profesyonelce hareket etmek, ilkeli ve etik davranmak önemli olacaktır. Spiritüel konular bilinçaltınızda kendinizi sıktığınız ve kısıtladığınız şeyleri açığa çıkarmak sizi bir alana bağlayan sorumlulukları ve yükleri fark etmek ve özgür kalmanızı zorlaştıracak engellerin aşılması için ilk önce bakış açınızı ve tutum kalıplarınızı değiştirmeye çalışmak bu tutulma sürecinde önemli olacaktır. Merkür ev aile ve yerleşim alanınızda R harekette bulunacağı için aile içi iletişim ön plana çıkacak. Ev aletleri ve elektronik aletlerin çalışmasıyla ilgili sorunlar, tadilat veya tamirat gibi konuların ortaya çıkması mümkün. Taşınmak yer değiştirmek ev kiralamak vb gibi sözleşmeleri bu dönemde mümkünse yapmamak faydalı olacaktır.


Naz Bayatlı




205 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page