top of page

ASLAN’DA YENİ AY 1 AĞUSTOS 2019


ASLAN’IN TUTKULU ENERJİK CESARETLİ ŞÖVALYE RUHUYLA YENİ ADIMLAR ATALIM.


ASLAN’IN MOTTOSU: EĞER DİK DURACAĞIN VE DAYANACAĞIN BİR DEĞERİN YOKSA, HER DAİM EĞİLİRSİN. GURUR , SAĞLAM KİŞİLİK & KARAKTER , DÜRÜSTLÜK, SADAKAT VE AŞK VAZGEÇİLMEZİMDİR.


BU YENİ AY HEPİMİZİ SAMİMİYET TESTİNDEN GEÇİREBİLİR.


Bir yeniay dönemine daha gelmiş bulunuyoruz. Her yeni ay bir döngünün bitişini ve yeni bir döngünün başlangıcını sembolize eder. Yeni bir başlangıç yapmak için harika bir fırsat var, gökyüzü ateş enerjisi ile dopdolu, hele Oğlak burcundaki Ay tutulmasının hemen ardından gelen ikinci bir yeniay daha olması nedeniyle bu ay oldukça hayat değiştirici etkiler taşıyor. Güçlü yeni adımlar atmanın ve kararlar almanın başlangıcındayız.


Yeniaya Venüs eşlik ediyor. Aşk, romantizm, tutkulu bir flört, ilişkiler, sosyal hayat, para işleri, finansal yatırımlar bu yeniayda temalarımız olacak. Alışveriş yapmak, dekorasyon işleri, yaratıcı çalışmalar ve sanatsal projeler, sanat ve kültür etkinlikleri, çeşitli türden organizasyonlar, gösteriler, moda ve riskli yatırımlar için bu yeniay fırsatlar sunuyor. Yeniay da henüz Merkür ileri gitmek için durağan konumda olacağı için ciddi girişimlerde sözleşmelerde ve alım işlerinde 3 Ağustos’u bekleyip öyle start almakta fayda var.


Her birimiz bu Venüsyen yeniayda aşk hayatımızı ve aşkın önemini düşünebiliriz, sahip olmak istediğimiz aşkta sadakat, dürüstlük, cesaret ve tutku olmalı , hayatımızda eğlenmenin, yaratıcı yanımızı ortaya çıkarmanın ihtiyacını duyacağız. Yaşamımızın bir alanına zenginlik, gösteriş, keyif, lüks, tutku, stil, janjan, renk, görünürlük katmak için çaba harcayacağız. Daha fazla kazanmak ve istediğimiz şeylere harcayabilmek için gücümüz olsun isteyeceğiz.


Bu Venüs ile kavuşum yapan yeniay aslında oldukça keyifli olmasına rağmen, ne yazık ki çorbadaki kıl Uranüs’ den gelen kare açı. İlişkilerde sabırlı olmak durumundayız. Aşk ilişkilerinde beklenmedik değişimler gerginlikler yer alabilir. Bu gurur, sadakatsizlik, dürüst olmama, esneyememe, geri adım atma isteği olmaması ve samimiyetsizliklerin tartışılması ile ilgili konulardan ortaya çıkacak gerginlikler ilişkilerde yıpratıcı bir faktör olarak yaşanabilir. Diğer yandan, Uranüs Venüs karesi oldukça dürtüsel dizginlenmesi güç bir etkidir, hızlı etkileşimlerle başlayan ama çabuk tükenen ilişki potansiyelleri anlamına da gelebilir. Özgürleşme, heyecan arzusu, kimseye eyvallah dememe tavrı bitirmek istediğiniz bir ilişki varsa önünüze bakmak için oldukça etkilidir, ancak süregelen ilişkilerde birbirinizin sinirine dokunacak sözler söylemenin ve ani gelişen stresleri yönetememenin getirebileceği kopuşlar anlaşmazlıklar yaşanabilir. Ayrıca Uranüs yeniaya da kare açı yaptığı için, yeni başlangıçlar ani hızlı telaşlı çok çabuk gelişebilir.


8 Aslan’da yer alan Yeniay derecesinin Sabian Sembolü; (“ ilerici fikirleri topluluklara yaymak isteyen bir aktivist “ adı verilmiş bu dereceye. Cesur fikirlerin yayılması, içimizi yakan ateşli duygular ve tutkuları anlatıyor. Hem fikirleri aktive etmek , hem sosyolojik anlamda bir fikri topluluklara yaymak, yöneticiler ve ideolojilerle alakalı bir anlamı var. Değişimleri ve güçlü bir değişim arzusunu ifade ediyor.


8 derece Aslan Ascelli adında Yengeç Takım yıldızında bir sabit yıldızla kavuşum yapıyor. Tartışmacı ve kavgacı bir etkiye işaret ediyor.

Tüm bunlardan yola çıkarak bu yeniayda dikkatli olmamızı gerektiren konuların başında; ilişkilerde daha fazla duygusallık ve drama yer alabileceği için sevgi doluyuz ancak kolaylıkla kırılabilecek ve hassas dengeler içindeyiz. Kırgınlıklar bol olabilir dikkatli olmalı çünkü Aslan önce alınır sonra kükrer ve sonra küser ve gururundan burnu yere düşse yerden almaz. Durumları bu hale getirmeden çözüm yaratmak bu yeniayda sizlere önemli bir tavsiyem olsun.


BURÇLARA GÖRE YENİ AY ETKİLERİ

( öncelikle Yükselen Burcunuzu Okuyunuz, daha sonra Güneş burcunuzu da okuyabilirsiniz.)


KOÇ: Bu yeniay sizlerin aşk ve romantizm alanınızda yer alacağı için bu yeniayda ilişkilerle ilgili yeni başlangıçlar yapmanız daha kolay olacak. Aşka yeni bir bakış açısıyla bakmak, ilişkide size daha fazla neşe, eğlence, romantizm, dürüstlük, sadakat ve güven verecek bir insana hayatınızda yer vermek isteyeceksiniz veya var olan ilişkinizde bunu sağlamak için neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. Kendinize bakmak, gezmek, eğlenmek , hayatın keyfini çıkarmak, yaratıcı yanınızı ortaya koyacağınız hobilere, işlere veya aktivitelere katılmak için güzel enerjiler altındasınız. Bu dönemde harcamalarınız artabilir. Sevmek sevilmek arzusu yüksek , tutkulu olacağınız, aşk yaşamaya , çok eğlenmeye müsait bir gökyüzü altındasınız. Sabırsız, gururlu, öfkeli davranmadığınız sürece ilişkilerde kazanacağınız kesin.


BOĞA: Bu yeniay sizin ev aile yerleşim alanınızda gerçekleşiyor. Evle yerleşimle ilgili yeni adımlar atmak için istekli olabilirsiniz. Ev almak satmak kiralamak taşınmak için güzel bir zaman. Merkür’ün ileri hareketine başlayacağı 3 Ağustos’tan itibaren kararlarınızı eleme döndürebilirsiniz. Aileyle ilgilenmek, aile ile birlikte eğlenmek misafirler ağırlamak ev partileri organize etmek evinizi güzelleştirmek dekore etmek evde huzur bulup dinlenmek için güzel bir fırsat. Konforunuzu kurmak telaşlardan ve huzursuzluklardan uzak durup kendi alanınızda kafa dinlemek için bu yeniay size imkan verecektir. Evden çalışan yaratıcılıklarını kullanarak para kazanan Boğalar için de bu yeniay bir çok fikir ve proje ile dolu olan bir sürece başlangıç yapmanıza yardımcı olacaktır.


İKİZLER: Bu yeniay sizin iletişim alanınızda yer alıyor. Bu dönemde kısa yolculuklar, sanatsal etkinlikler, yaratıcı çalışmalar, kardeşlerle ilişkiler, web siteleri, zihinsel işler, satış pazarlama konuları gibi temalarda aktif olabilirsiniz. Araç alımı satımı bilgisayar veya cep telefonları yenileme gibi işlerle meşgul olabilirsiniz. Bilinçaltınızın oldukça dolu olduğu bir süreçten geçtiğiniz söylenebilir zira Uranüs bilinçaltı alanınızda sizi sürekli zihnen meşgul eden bir şeyler olduğuna işaret ediyor. Yeniaya kare yapan Uranüs sayesinde bu dönemde zihinsel stresleri yaratıcı çözümlerle size de keyif verecek bir düzleme çekmek için hem cesaretiniz hem enerjiniz olacaktır. İnsanlarla ve yakın çevrenizle daha sıcak sevgi dolu bir iletişim içinde olma fırsatınız var. Telaşlı sabırsız olmak ilişkilere yük getirebilir bu yeniay gurur dürüstlük samimiyet konularında hepimizi test edecek gibi görünüyor.


YENGEÇ: Bu yeniay sizin para kaynakları alanınızda gerçekleşiyor. Aslan’da yer alan ve ateş enerjisi çok yüksek bu yeniay sizi maddi konulara odaklı kılacak. Her şeyden evvel para alanında Mars ve Venüs olması harcamaların oldukça arttığı bir döneme işaret eder. Gelir gider bütçe hesabının sıkı tutulması gereken bir dönemdesiniz. Diğer taraftan, Venüs’ün bu alanda yer alması ilişkilerde değer bulmak, değer bilmek gibi konuların sizin için önemli olduğunu gösteriyor. Kazançlarınızı artırmak için yeni girişimler yapmaya uygun bir zaman zaten bir çoğunuz eminim buna Temmuz başından itibaren daha fazla önem veriyor. Sanat, estetik, moda, kozmetik, yaratıcılık, beden ve ruh sağlığı, huzur ve doğal organik gıda masaj terapiler v.b gibi işerle uğraşanlar için yeni projelerin açığa çıkacağı ve gelir imkanlarınızı artırtan bir döneme giriş yapmaktasınız. Aile, eş, kardeşler ve akrabalarla maddi konularda ortak para işlerinde yardımlaşma birbirine destek olma için de yeni kararlar alınabilir.


ASLAN: Yeniay burcunuzda gerçekleşiyor ve ne enerjik etkiler altındasınız. Her şeyden önce aşk şimdi kapınızı çalmazsa ne zaman çalar bilemiyorum çünkü iki sevgili Venüs ve Mars burcunuzda yer alıyor ve size aşk tutku romantizm hayattan keyif alma sevme sevilme fırsatını getiriyor. Bu durumda hala aşkı bulmadım diyenleriniz varsa, kendinizi sevip, güzelleştirip, bakıp, özen gösterip hayata karşı daha cesur bir tutumla hayattan keyif almak için yeni kararlar alıp başlangıçlar yapabilirsiniz. Estetik bakımlar için 3 Ağustos’tan sonra daha uygun zamanlar başlıyor. Aşk evinizde geçişini sürdüren Jüpiter ile etkileşim halinde duran bu yeniay fırsatlara açık olacağınızı gösteriyor. Aşkla işim olmaz bana işten haber ver diyen bir Aslan olamaz ama yine de bahsetmek gerekir ki, ayın ortasından itibaren iş profesyonel hayat ve kariyer hedeflerinde çok daha fırsatlara açık olacaksınız. Yeni fikirlerle ve çevrenizden aldığınız destekle rahat ilerleyeceksiniz. Gereksiz gurur inatlaşma öfke ve sabırsızlık yapmazsanız önünüz açık.


BAŞAK: Bu yeni ay sizin için tatil yapmanın tam zamanı olduğuna işaret ediyor. Kuruntulu endişeli kafanızın yoğun olduğu bir zaman diliminde olabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür’de geri hareketten çıkmak üzere olacak. 3 Ağustos’tan sonra düze dönecek ve kendinizi daha kolay ifade edebiliyor olacaksınız veya işleriniz daha kolay akacaktır. Bilinçaltınızı, iç dünyanızı, ruh sağlığınızı temsil eden alanda yer aldığı için kafanızı boşaltmak ve dinlenmek için kendinize daha fazla zaman ayırmaya doğru adım atabilirsiniz. Kendi alanınızda kalıp sakince işinize odaklanmak yapamadığınız işlere el atmak canınızın istediğini yapmak istemediğini yapmamak için daha fazla istekli olacaksınız. Gizli işleri sembolize eden bu alanda gerçekleşen yeniay arkadan çevrilen işlere karşı dikkatli olmanız gerektiğini gösteriyor. İlişkilerde işle alakalı bağlarda stresli durumlar ortaya çıkabilir. Özellikle saklanması gereken ilişkiler , sözler, dedikodular varsa hiç beklenmedik anda ortaya çıkma gibi bir ihtimal var. Diğer taraftan, uzaklarla kurulan bağların arttığı yazışmaların seyahatlerin öne çıktığı bir dönemdesiniz. Bazı Başaklar akademik işler eğitimler sınavlar için odaklanıp beyin yakıtı tüketebilirler. Bir yandan da yapılacak işleri serip yan gelip yatmak arzusu içinde de olabilirsiniz. İş yeri arkadaşlarıyla veya iş yeri ilişkilerinde yeni bir dönem başlıyor olabilir sosyalleşme ve ilişkileri düzenli tutmak için yeni planlar hayata geçirilebilir.


TERAZİ: Bu yeniay sizin arkadaşlıklar alanınızda yer alıyor. Oldukça sosyal hareketli gezmeli eğlenmeli bir döneme giriş yapıyorsunuz. Arkadaşlıklar , sosyal hayat veya gruplarla yapılan faaliyetler bakımından yeni fırsatlara doğru açılacaksınız. Bu dönemde arkadaşlarla veya gruplarla yeni gelecek projeleriniz olabilir. İş ortaklıkları yapmak isteyebilirsiniz. Arkadaşlarınızdan destek ve yardım görmek için iyi enerjiler var. Yine de maddi konularda dikkatli olmak gerekir çünkü Uranüs karesi altındaki bu yeniay maddi kaynaklar borçlar krediler ticari işler alanınızda yer aldığı için topluluklarla arkadaşlarla iş ortakları ile kurduğunuz ilişkilerde dikkatli olmakta fayda var. Yaratıcı fikirler ve projeler konusunda girişimler yapmak isteyebilirsiniz. Spekülatif yatırımlara yönelmek isteyebilirsiniz. Tüm bunlar için Merkür’ün ileri hareketine başlayacağı 3 Ağustos tarihinden sonra adım atmakta fayda var.


AKREP: Bu yeniay sizin iş ve kariyer alanınızda yer alıyor. Yeni iş projeleri kariyer hedefleri prestij kazanmak için atacağınız adımlarda bu yeniay enerjisi size cesaret verecektir. İş değiştirmek, yeni işe başlamak , iş görüşmeleri veya uzmanlığınızla ilgili kendinizi öne çıkarmakla ilgili bir planınız varsa bu dönemde başlangıçlar yapabilirsiniz. Annelerle ilgilenmek , annelik konuları ve ailenizle bir arada olmak için daha enerjik olabileceksiniz. Sevgi dolu, cömert, samimi ve sıcak ilişkiler kurmak için şansınız var. Kalp enerjisinin oldukça ön planda olduğu bu dönemde Uranüs ün yeniaya yaptığı kare ile ilişkilerde inat gurur öfke ve dediğim dedik çaldığım düdük bir tutum benimsemek ilişkiye stres ve gerginlik yükleyecektir bunlardan uzak kurmak şart gibi gözüküyor ki bu yeniayın vaat ettiği neşe eğlence huzur temalarından yararlanabilesiniz.


YAY: Bu yeniay ateş enerjisinin oldukça fazla olduğu bir gökyüzü konumunda gerçekleşiyor. Hak adalet hukuk uzaklarla kurulan bağlar yabancılarla ilişkiler yolculuklar konuları ön plana çıkmakta. İdealleriniz varsa bunları hayata geçirmek için çok iyi bir fırsat var. Hem ticari işler, ithalat , ihracat, hem sosyal medya basın yayın konuları internet işleri ve siteleri kültürel ve eğitsel faaliyetler bu yeniayla birlikte ivme kazanacaktır. Ancak iş çalışma günlük hayat sağlık alanınızda yer alan Uranüs ile kare içinde bulunan bu yeniayda iş yerindeki iş hedeflerinde stresli durumlar ortaya çıkabilir. Yabancılarla veya yabancı kökenli firmalarla iş yapıyorsanız maddi durumlarda dikkatli adımlar atmanın gerekli olduğu aşikar sonradan anlaşmazlıklar çıkmasın bu aynı şekilde hukuki içeriği olan her temada baskılı işlerde basın yayın ve sosyal medya işlerinde de geçerli. Yurt dışında çalışmak için yapılacak iş başvurularında da ancak 11. Ağustos veya 18 eylülden sonra iş fırsatları olgunlaşabilecektir.


OĞLAK: Bu yeniay sizin para paylaşımınızı , iş ortaklıklarınızı, krediler, borçlar, duygusal krizleri, miras işlerini sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde yeni iş ortaklıkları yapmak, ortaklıklarda yeni yaratıcı projelerle başlangıçlar yapmak kredi borç almak veya ödemek için imkanınız fazla olacaktır. Maddi konularda krizleri çözmek , yatırımları değerlendirmek veya gelecekte size kar getirecek projelere yatırım yapmak için güzel bir fırsatınız var. Aşk hayatınızda bu dönemde krizleri çözüp ya da var olan krizleri geride bırakıp yeni bir sayfa açmaya çalıştığınız bir durum olabilir. Ancak Mars ve Venüs gibi göksel aşıkların bir arada durduğu bu alanda çok tutkulu olacağınız ve çekiciliğinizin artacağını da söyleyebiliriz. Aşk evinizde yer alan Uranüs sayesinde artık özgür farkındalığı yüksek size güven veren kalıcı sağlam olabilecek ilişkilerde rahat edeceğinizi ancak birlikteyken benlik duygunuzu yitirmediğiniz kimselere çekim duyduğunuzu görüyoruz. Yeniaya kare yapan Uranüs ile bu ihtiyacınızı derinden hissedeceğinizi ve adımlarınızı belki buna göre atacağınızı düşünebiliriz. Çocuk ilişkileri de bu dönemde krizlere işaret edebilir. Yaratıcı hobilerini desteklemeli ve kendilerini özgürce ifade etmelerine izin vermeli yoksa inatçı huysuz tavırlar olması beklenebilir.


KOVA: Bu yeniay sizin ilişkiler evlilik ve iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşiyor. Aslanlar kadar sizler de sevgili Kovalar bu dönemde ilişkilere normalden daha fazla odaklı olacaksınız. Aşk yaşamak samimiyet romantizm flörtçülük içinizden gelerek kolaylıkla yaptığınız bir şey olacak. Kalbi boş Kovalar için yeni ilişkilere başlamak imkanı çok var. Diğer taraftan evli veya uzun süredir birlikte olan çitler de ilişkilerine aşk romantizm ve tutku katmak için bu yeniayın enerjilerinden faydalanabilirler. Ancak Uranüs’ün yeniaya yaptığı kare nedeniyle evde aileyle ebeveynlerle inatlaşmak esnek olamamak dediğim dedik çaldığım düdük davranmak ilişkilere stres yükleyebilir bu tür iddiacı ısrarcı tavırlardan kaçınmak gerekir. İş ortaklıkları ve davalarla ilgili işleri olan Kovalar da bu dönemde harekete geçebilirler. Sadece Merkür’ün ileri hareketine başlayacağı 3 Ağustos’tan sonra adım atmak daha akıllıca olacak.


BALIK: Bu yeniay sizin iş ve çalışma hayatınızı, günlük işlerinizi ve sağlığınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. İşle ilgili planlar projeler yapmak, ekip çalışmalarına adapte olmak ve uyum sağlamak, iş arkadaşları ile iyi geçinmek yaratıcı yanınızı ortaya koymak için çaba göstermeniz mümkün. İş değiştirmek isteyen Balıklar bu yeniay ile birlikte yeni kararlar alabilirler. Sağlığınıza özen göstermek ruh ve beden sağlığına önem vermek bu yeniayda kendiniz için yapabileceklerinizin en önemlisi olabilir. Bu yeniaya kare yapan Uranüs nedeniyle komşular kardeşler yakın çevre ve akrabalarla iletişimde yolculuklarda veya eğitim konularında stresler ortaya çıkabilir. Gurur, inatlaşma, ısrarcılık veya geri adım atmamak nedeniyle ilişkilerde zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Kendinizi doğru ifade etmek özgürce içinizi açmak isteyeceksiniz. En azından 3 Ağustos’tan sonra Merkür’de ileri hareketine başlayacağından ötürü zihinsel streslerinizi dile getirmek veya çözüme kavuşturmak için fırsatınız olacaktır.



Naz BAYATLI

1.613 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page