top of page

ASLAN DOLUNAYI 9 ŞUBAT

ASLAN’DA DOLUNAY 9 ŞUBAT 2020


20 derece Aslan burcunda gerçekleşecek bu dolunay ateş ve hava enerjisi ile dopdolu. Her dolunay bir karar sürecini sembolize eder. Dolunay zamanında duygu dünyamızı temsil eden Ay ile, zihnimizi fiziksel koşullarımızı ve istemlerimizi ifade eden Güneş arasında yer alan karşıtlık, bu iki tema arasında bir çekişme olabileceğine işaret eder.


Güneş Kova burcunda ve bu dolunay sürecinde arkadaşlıklarımız, çevremizde yer alan kişilerle sosyalleşme, ekip çalışmaları ve ekip ruhunu koruma, rasyonel yanımız, bireysel özelliklerimizi önemseme, bağımsız ve özgür davranma isteğimiz öne çıkar. Topluluklara hitap eden sosyal ağlar içinde olacağımız konular önem kazanır. Eşitlik hak hukuk kardeşlik önem kazanır.


Güneş’e karşıt konumda duran Ay Aslan burcunda ve duygularımızı her dolunayda olduğu gibi daha güçlü kılıyor. Duygusal bağlarımızda aşkı ve romantizmi yaşamayı çok istiyor olabiliriz, aşkı bulmak, kendimizi ifade etmek, yaratıcı yanımızı canlandırmak, çocuksu yanımızla oyunlar oynamak, heyecanlarımızı abartılı bile olsa dile getirmek ruhumuzu canlandıran duygulardandır.

Dolunay zamanları ilişki meseleleri de ortaya çıkar. İlişkileri dengeye oturtmak için normalden daha fazla çaba gösterebiliriz. Açıkça ilişkilerin dinamiklerini etkileyen negatif tutumları göreceğiz ve aramızdaki uyumsuzlukları dengelemek için iki seçeneğimiz var. Birincisi ya arkadaş kalacağız, ya da arkadaşlığın gerçekten ne anlama geldiğini hatırlayıp ona göre ilişkimizi düzene koyacağız. Birbirimizin bireysel özelliklerine ve niteliklerine saygı duymayı, karşımızdakinin özgürlük alanlarını ihlal etmemeyi önemsemeliyiz. Aynı kafada olmak, hayata aynı pencereden bakmak aynı sosyal çevrelerde olabilmek bizim için ilişkiyi sürdürmek adına önemli olacak. İkinci seçenek, ilişki için gerçekten duygu tarafını karşılıklı olarak ifade etmek önem kazanıyor. Bir taraf seviyor, bir taraf arkadaşça davranıyor ise işler böyle sürmeyecek. Eğer, her iki tarafta işin içine kalbini koyabiliyorsa ne ala. Yoksa arkadaş kalmak daha mantıklı gelecek. Bu dolunayda bir çok ilişkinin bu testten geçeceğini düşünüyorum. Duygun varsa ifade et, yoksa karşındakini oyalama, arkadaşça devam etmenin yollarını bul, karşındaki ile sadece zihinsel bir ilişki kurmak istiyorsan bunu açıkça ifade et, ilişkileri objektif bir biçimde değerlendirme sürecinde olacağız. Aslan bir yandan, büyük jestlerin abartılı heyecanların çocukça kaprislerin sahneye yakışır çarpıcı tavırların dramatik etkilerin burcudur. Sevginin bin bir yolla ifade edilebileceği canlı ateşli asil bir burçtur ancak Aslan karşılıksız aşka inanmaz, varsa duygun göstereceksin yaşatacaksın dürüst sadık ve kaliteli olacaksın. Bunu sevgine aşkına ilişkine yansıtmalısın karşındaki bunu senden bu dolunayda bekliyor talep ediyor olabilir sen daha mantıkta zihinde ne gereği var böyle şeylerin canım yaa kafasındaysan dolunay çarpacaktır. Demem o ki, ilişkide olanlarınız bu dolunayda biraz her zaman ki tutum ve davranışınızın biraz daha dışına çıkarak abartın süsleyin canlandırın her ilişkinin ara sıra havai fişeklere ihtiyacı vardır. Bakın sevgililer günü gelmekte, yapın hazırlığınızı ihmal etmeyin karşınızdakinin duygularını ki aşk olsun romantizm olsun, dediğim gibi yoksa arkadaş kalın kimseyle uğraşmak zorunda olmazsınız. Sevgi yoksa aşk yoksa MIŞ gibi yapmak çok riskli olacak bu dolunayda ve zaten bu tip tutumlar açığa çıkacaktır.


Dolunaya savaş ve mücadele gezegeni Mars olumlu açı yapıyor, ilişkiler gezegeni Venüs ateş elementinden Koç burcunda, dolunay haritasında Koç yükseliyor, bu kadar ateş ateş enerjisi arzularınızın, isteklerinizin peşinden gitmek için harika, ancak duyguların kontrolden çıkmasına izin vermeyiniz. Yine dolunay haritasında Ay Aslan aşk alanına düşüyor. Flört etmek, aşk, aşık olmak arzusu içimizde olacak. Yaratıcılığımızı ortaya koymak önemli olacak. Grup aktiviteleri, ekip çalışmaları, teknik ve teknolojik konular, web siteleri, internet ile ilgili her türlü iş ve çalışma bu dolunayda karar mekanizması sürecinde olacağımız konulardandır.


Dolunaya iki sabit yıldız yakın duruyor; Merak Sabit yıldızı Büyük Ayı TK yıldızında bulunur. Mars karakterindedir, yönetme komuta etme arzusunu verir, hayattaki amaçlarınıza koşmak için gerekli motivasyonu da anlatır.


Ras Elased sabit yıldızı Australis TK yıldızında yer alır ve Aslan’ın kafasında durur. Satürn Mars karakterindedir. Bir duruma dikkatlice bakmayı kontrol etmeyi ancak ondan sonra haydi başlıyoruz demeyi sembolize eder. Ancak topluluklarla ilgili konularda çok cesurca sert ortaya koyulmuş etkileri de anlatır.


AL TARF MENZİLİNDE DOLUNAY: Özellikle yolculuklarda ve yollarda dikkatli olmayı sembolize eder.


BURÇLARA GÖRE DOLUNAY ETKİLERİ


KOÇ: Aşk romantizm yaratıcılık sizin için çok önem kazanıyor hayatınıza neşe mutluluk ve aşk katacak konulara doğru gitmek için içinizde yeni bir heyecan dalgası yakalayabilirsiniz. Atlayın bu dalgaya ve gitmeniz gereken yer neresiyse oraya gidin. Venüs’te sizin tarafınızda bu süreçte. ilişkilerde daha fazla öne çıkacağınız, inisiyatif alarak cesurca ve güvenle ilerleyeceğiniz bir dönem olacak. Gözünüze kestirdiğinizi elde etmek için şansınız var. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars ta ateş elementinden bir burçta hala, bu dolunaya olumlu açı yapıyor. Fikirler, felsefe, kültürleri , hayatın anlamını, uzakları ve yabancıları, akademik konuları ve sosyal medya reklam basın yayın ve matbaa işlerini yararınıza kullanabileceğiniz etkiler var. Çok avantajlısınız bu dolunay enerjisini arkanızda hissettiğinize eminim.


BOĞA: Ev aile ve yerleşim alanında yaşayacağınız bu dolunay size evinizle ilgili yeni kararlar aldırabilir. Aileniz anne babanız kendi ebeveynliğiniz konusunda kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Diğer yandan, burcunuzun yönetici gezegeni Venüs Koç burcunda ve burcunuza göre arka planda kalmayı biraz bilinçaltınızı dinlendirmeyi bedeninizi önemsemeyi gerekli kılıyor yorgunsanız dinlenin. Bazı Boğalar için arka planda yeni bir iş çalışma planı işlemeye başlamış olabilir ama belki bir süre gözlerden uzak kalarak bu çalışmayı planlamak ve halletmek daha gerçekçi olabilir. Gizli saklı ilişkilerin veya sizi zora sokacak iş ilişkilerinin içinde olmamak bu dönemde daha doğru bir karar olacaktır.


İKİZLER: Dolunay enerjisi burcunuza yarayacak etkiler taşıyor. Geziler, yolculuklar, zihinsel işler, ticari planlar, eğitsel konular, yazma çizme işleri, web işleri, kardeşler ve yakın çevre ilişkileri bu dolunayda oldukça hareketli geçecek temanız olacak. Kendinizi daha yaratıcı ve ifade etme gücü yüksek hissedeceksiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür Balık burcunda ve iş ve kariyer hedefleri alanında duruyor. İşle ilgili olarak biraz hedeften şaştığınız düşünülebilir Merkür’ün Retro olacağı düşünüldüğünde derin bir nefes alıp Balığın derin sularına dalıp biraz dalgın biraz spiritüel biraz kaybolmuş hissedebilirsiniz. Olsun biraz dağılmak her zaman işe yarar. Daha başka konularla ilgilenip kafanızı dinleyebilirsiniz. İlişkiler alanınızdaki Mars ve arkadaşlıklar alanınızdaki Venüs ile inanılmaz sosyal olacağınız bir haftadasınız.


YENGEÇ: Dolunaylar Yengeçler için özellikle önemli zamanlardandır çünkü burcunuzun yönetici gezegeni Ay’dır. Bu dolunay maddi konularda size fayda sağlayacak çalışmalar plan ve projeler içinde olabilirsiniz. Yeteneklerinizi değerlendirip yaratıcılığınızı ortaya koymak için öne çıkabilirsiniz. Maddi konularda zevklere keyiflere eğlenceli ve yaratıcı işlere ve çocuklara para harcamak da mümkün. Çalışma alanınızda iş arkadaşlarınızla günlük hayatta işinizi paylaştığınız kişilerle daha fazla mesai yaptığınız fiziksel olarak hareketli ve yorgun olabileceğiniz bir hafta. Biraz dinlenmek gerekir bu kadar koşturmamak size iyi gelebilir ama durmak mümkün olmayacaktır zira Mars sizi eylemden eyleme götürecek bir alanda duruyor. Bedeninizi daha fazla aktif kılıyor. İlişkiler gezegeni Venüs’ün de kariyer alanınızda olması sizi başarılı herkesin gözü önünde işle ilgili atılımlara götürecektir.


ASLAN: Dolunay burcunuzda gerçekleşiyor ve sizi pırıl pırıl parlatacak etkilerini üzerinize boca ediyor. Enerjik, canlı, yaratıcı, dikkat çekici ve başarılı olmak için fırsatınız var. Bir eylem planınız varsa ne ala. Bu dolunayda geleceğe nasıl atılacağınızı biliyorsunuz. İlişkilerde aşkı yaşamak aşık olmak eğlenmek hayattan keyif almak için kararlar almış olabilirsiniz. İlişkinizdeki koşulları ve duygu dünyanızı dengeye oturtmak için bu dönemde daha fazla çaba sarf etmeniz gerekebilir ancak dileklerinizi gerçekleştirmek için çok fazla desteğiniz olacak dileğinizi ifade etmeyi ihmal etmeyin elbette. Mars ve Venüs gibi iki gezegen burcunuza destek veriyor. Aşk ve flört etmek yolculuklar yapmak beğenilmek ve dikkat çekmek için çok şansınız olacak. Giyinin, kuşanın, güzelleşin ve ortaya çıkın.


BAŞAK: Dolunay enerjisi bilinçaltınızı aydınlatıyor. Bu dönemde kendinizle ilgili çok daha fazla farkındalık yaşayabilirsiniz. İş hayatınızda, özel hayatınızda, bedeniniz veya sağlığınızla ilgili gerçekleri daha fazla gördüğünüz, MIŞ gibi yapamayacağınızı fark ettiğiniz bir süreç olacaktır. Dolunayın parlak ışığı size sizi daha net gösterecektir. Yorgunsanız dinlenin, sağlığınızı önemsiyorsanız eyleme geçin, işinizden memnun değilseniz iş bulun veya kendinize iyi gelecek ne yapmak istiyorsanız bunları elde etmek için harekete geçin. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür Balık burcunda, ilişkiler alanınızda geri gitmeye hazırlanıyor. İlişkileri de idare etmenin zor olacağı bir zamana giriş yapacaksınız bu dolunay da duygularınızı ifade etmekten kaçınmayın ki ayın 17 sinden sonra ilişkileriniz karmaşaya girmesin.


TERAZİ: Dolunay enerjisi sosyal alanınızı pırıl pırıl parlatacak. Arkadaşlıkların, sosyal hayatın, gelecek planlarının hayatınızda aktif olduğu bir süreçtesiniz. Aşk hayatınız, flört ilişkileriniz, romantik damarınız hareketlenecektir. İlişkilerin öne çıkacağı bir haftadasınız. Kendinizi ifade etmek yaratıcı yanınızı kullanmak eğlenmek ve hayattan zevk almak için neler yapabilirsiniz tüm bunları düşüneceğiniz bir dolunay olacak. İşin güzel tarafı burcunuzun yönetici gezegeni Venüs de ilişkiler evinizde geçiş yapıyor olacak bu durumda aşk evlilik ve ilişkiler sizin için bu ay çok şey vaat ediyor. Bu şansı kullanmalı havadaki ateş etkisinden elinizden geldiği kadar yararlanmalısınız. Gezin eğlenin arkadaşlarınızı arayın yolculuk planlayın ki dolunay enerjisinde gökyüzünün desteğini arkanıza alabilesiniz.


AKREP: Dolunayda kariyer alanınız ışıl ışıl parlayacak. Kendinizi daha fazla göstermek, yaratıcılığınızı aktarmak, yönetsel becerilerinizi ortaya koymak için enerjinizi harekete geçirebileceksiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars bu dolunaya olumlu açı yapıyor ve Mars karakterinde iki sabit yıldız bu dolunaya eşlik ediyor. Daha atak enerjik ve hedefe odaklı bir biçimde işlerinizin peşinden koşabilmek için dolunay size enerji verecek. Çalışmak ve koşturmak gereken işlerde enerjik olabileceksiniz. Daha fazla para kazanmak , işe yatırım yapmak, yeteneklerinizi daha fazla göstermek ve başarılı olmak için fırsatınız var.


YAY: Dolunay burcunuzla oldukça uyumlu enerjileri hayatınıza katacak. Uzaklarla bağlar, yurt dışı ve yabancılarla işler, akademik konular, basın yayın sosyal medya ve reklam işleri hukuki ve resmi işler alanınızda yaşayacağınız bu dolunayda işleriniz rast gidecek. Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter de maddi kaynakları sembolize eden alana yer aldığı için bu dolunay sürecinde kaynaklarınızı artırmak için yeteneklerinizi değerlendirmek için kararlar alabilirsiniz. Hayata bakış açınızı size ne yaparsanız hayatın daha neşeli eğlenceli anlamlı geleceğine karar verebileceğiniz bir süreçtesiniz.


OĞLAK: Dolunay maddi kaynaklarınızı para konularını yatırımları ve ticari atılımları sembolize eden alanınızda gerçekleşiyor. Krediler borçlar vergi ve sigorta işleri ortak işlerden gelen paralar veya miras ile ilgili işler varsa bu dönemde daha fazla ilgilendiğiniz konulardan olabilir. Aklınızda iş fikirleri olabilir, işinize yatırım yapmak, var olan yeteneklerinizi açığa çıkaracak bir plan yaparak maddi olarak size katkı sağlayacak işlerle ilgilenebilirsiniz. Bu dönemde krediler bitebilir, krediler alınabilir, yatırım için parlak fikirleriniz olabilir. Aslan’ın yaratıcı enerjisini kullanarak parlak iş fikirleri bulabilirsiniz. Diğer taraftan, krizleri dönüştürmek için de fırsatınız olacak, yakın ilişkilerde karşınızdaki kişilerle kalp enerjisini açığa çıkaran konuşmalar yapabilirsiniz.


KOVA: Dolunay ilişkiler alanınızda gerçekleşiyor. İkili ilişkilerin oldukça odak noktanızda olduğu bir süreç içindesiniz. Eşiniz, iş ortağınız, uzun süreli birlikteliğiniz ile ilgili kararlar almak arifesinde olabilirsiniz. İlişkide aşk, romantizm, dürüstlük, sadakat ve kalpten bağlılık gibi kriterlerle ilişkiniz ne kadar sizi mutlu ediyor bununla ilgili düşünebilirsiniz. Bir yandan da kariyer konularında , zihinsel çalışmalar, geziler, sosyal faaliyetler, teknik işler ve yakın çevre ilişkilerinde kendinizi ortaya koymak, ne istediğinizi aktarmak, bunu yaparken gerçekçi net ve objektif olmak, kardeşlerle anlaşmak arkadaşlarla aynı noktada düşünmek gibi meseleler sizin için önemli olacak.


BALIK: Dolunay iş ve çalışma alanınızda gerçekleşecek. Bu dönemde işinize daha fazla enerji sarf ettiğinizi fark edebilirsiniz. Yaratıcılığınızı, yönetsel yeteneklerinizi, rehberlik etme özelliklerinizi, kalp enerjinizi açığa çıkaracak, size iş hayatında destek verecek enerjiler altındasınız. Bu dolunay döneminde daha fazla duygusal sezgisel ve ilhama açık olmanız mümkün. Sağlığınıza da özen göstermek önemli, her şeyden evvel sırt omurga bilekler ve kalp sağlığınızı korumak için egzersiz yapabilir kilonuza dikkat edebilir ve hayatınızı düzenlemek için çaba sarf edebilirsiniz. Eğitimler yolculuklar zihinsel projeler işe yönelik fikirler ve projeler bu dönemde sizin için aktif olan konulardan olabilir.


Dolunay sizi ışıl ışıl parlatsın.

Naz Bayatlı

1.742 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page