top of page

BALIK BURCUNDA DOLUNAY


10 EYLÜL SAAT 12:59 17 DERECEDE GERÇEKLEŞECEK.

NEPTÜNYEN DOLUNAYDA UMUTLARIMIZ VE HAYALLERİMİZ AÇIĞA ÇIKIYOR. GEÇMİŞ YORGUNLUKLARI RUHUMUZDAN ATMAK İÇİN BEDENİMİZE ODAKLANACAĞIZ.


Bu dolunay 10 Eylül’de saat 12:59 da 17 derece Balık burcunda gerçekleşiyor. Duygularımızın, romantik tarafımızın, sezgilerimizin ve yaratıcılığımızın tavan yapacağı bir dolunay süreci yaşayacağız. Balık burcunun ilhama açık hayallere dalan hülyalı romantik spiritüel ve iç dünyasına odaklanmaya ihtiyaç duyan tarafı duygu dünyamıza yansıyacak. Neptün bu dolunaya yakın bir kavuşum yapıyor. Neptün’ün mantığı dağıtan, bizi gevşeten sıkı düğümleri çözen ve sisleri arkasında bir masal diyarı saklayan evrenine giriş yapacağız. Uykulu, biraz uyuşuk, tembel ve zihnimizin arka bahçelerine kaçmak isteyeceğimiz etkileri hissedeceğiz.

Bir romantik duyguya kapılmak isteyeceğiz ve o hayali yaşattığımız evrende kalmak isteyeceğiz. O hayalin tadını kokusunu renklerini sanki gerçekmiş gibi sezerek içimizde yaşayabiliriz.

Balık Başak karşıtlığı her zaman ruhun ihtiyaçları ile bedenin gereksinimleri arasında bir denge kurmayı sembolize eder. Hizmet etmekle, kendini bir amaca adamakla ve kurduğun bağları sıkı düğümlerle atmayı sembolize eder. Her ne pahasına olursa olsun duygu bağlarını koparamayan bu ikili hepimiz için kendimizi adadığımız kendimizden fedakarlık ettiğimiz ama bile bile lades dediğimiz yaşam temalarının farkındalığını bize yaşatacak. Bilinçaltının derin dehlizlerinden anılar hayaller keşke dediklerimiz nostalji ve rüyalar çıkacak. Meditatif bir ruh halinde olmak isteyebiliriz. Film izlemek müzik dinlemek bedeni gevşeten ne varsa yapmak için istek duyabiliriz. Netflix’te Sandman dizisini izlemenizi tavsiye ederim. Neptünyen bir dünyanın nefis fantastik bir örneği diyebilirim.

Spiritüel etkileri oldukça fazla olan bu dolunaya bu etkiyi çok daha güçlendirecek olan “Fum Al Samakah” adlı bir sabit yıldız eşlik ediyor. Balık takım yıldızının güney tarafında Pisces Australis tarafında Balığın Ağzı adını alan Fomahault benzeri bir yıldızdır. Bize göre daha az parlak olan bu yıldız Ptolemy’e göre İlahi kaynaktan mesaj almayı ifade eder. İçsel olarak ilhama açık olacağınız ve rehberlerinizin mesajlarını alabileceğiniz bir zamandır. Bizi kader planına razı gelmeye ve bizim için yazılmış yazının planına uygun yönde hareket etmeyi kabule taşır. Neptün’ün ve bu sabit yıldızın etkileri sayesinde içsel olarak bunu fark etmeye hazır hissederiz. İçsel sezgilerinize meleklerinize ve rehberlerinize güven duyarak gelecek hedeflerinizde en yüksek hayrınıza ne olacaksa bu yola doğru yönlendirilmeyi dileyebilirsiniz. Bu dolunay da yapılacak meditatasyon spiritüel çalışmalar dua ve ritüeller sizleri ilahi olana daha fazla yaklaştırabilir. Denizler, yolculuklar, uzaklar, dini ve spiritüel konular, inançlar ve sanat dünyası ve meteoroloji alanında sıra dışı olabilecek haberler duyabiliriz. Sanat estetik sinema kozmetik fotoğraf ve sosyal medya alanında güzel işler yaratıcı temalar ortaya çıkabilir. Şifa bulmak için psikoloji bilinçaltı çalışmaları ve holistik sağlık konularında bize iyi gelecek seçenekleri değerlendirebiliriz.

Dolunay zamanında Yay burcu yükseliyor ve dolunay kariyer ve ev yaşamı aksında yer alıyor. Kariyer hedeflerimize odaklanırken, bir yandan da ev ve aile yaşamında fedakarlık etmek hoşgörülü olmak ve hizmet ederek bakım vermek durumunda olduğumuz temalar yer alabilir. Merkür bu esnada artık geri hareketine başlamak üzere Terazi burcunun 8. Derecesinde durağan konumda yer alıyor. Dolunayın yönetici gezegeni Jüpiter hala Retro, gökyüzünde neredeyse Venüs dışında tüm gezegenler Retro ve Retro olmaya hazırlanıyor. Tüm bu göstergeler bana fiziksel plandaki işlerimizi yoluna koymak için daha önümüzde gidecek bir yol bir süreç olduğuna işaret ediyor. Yavaşlıyoruz biraz içe döneceğiz ruhumuzu araştıracağız bizi engelleyen geride tutan ve elde olmayan sebeplerle bizi yavaşlatan temaları göreceğiz ve bunu kabule geçip kendimize izin vereceğiz. Yapamadıklarımız için kendimizi hırpalamayalım biraz olsun ruhumuzun neye ihtiyaç duyduğunu net bir biçimde görmeye çalışalım ondan sonra derlenme ve toparlanma zamanı da gelecek.

Bu yıl zor başladı ve kolaylıkla bitmeyecek gibi görünüyor. Ne diyelim “Kader Gayrete Aşıktır”. Elimizden gelenin en iyisini yapıp yolumuza bakacağız.


BURÇLARA GÖRE DOLUNAYIN ETKİLERİ


KOÇ: Bu dolunay sizlerin bilinçaltı alanınızda yer alıyor. İç dünyanıza odaklanacağınız ve ruhunuzun derinliklerine dalacağınız bir zamandasınız. Ruh ve beden bütünlüğünüzü dengede tutmak adına spiritüel çalışmalar yapabilirsiniz. Geçmişten gelen yükleri stresleri ve yorgunlukları daha derinden hissedebileceğiniz bir dolunay olabilir. İş hayatında ve günlük yaşam planında yapacağınız birçok iş olabilir ancak beden mecbur olsa da ruh biraz dinlenmeye içine odaklanmaya ve dinginleşmeye ihtiyaç duyabilir. Rüyalarınız haberci rüyalar olabilir. İlhama yaratıcılık ve sezgisel alana oldukça açık olacağınız için yaratım süreçleriniz verimli olabilir. Asıl mesele bu dönemde canınızın ne kadar bir şeyler yapmak istediği veya istemedi olacak. Kolektife hizmet edecek insanlara yardımı dokunacak işlerle uğraşabilirsiniz. Vicdan ve merhamet duygusu ile hareket edeceğiniz aşikar görünüyor. Uzaklarla yurt dışı konularıyla deniz yolculukları veya su kenarında olacağınız yerlerle alakalı olarak planlarınız aktif olabilir. Kendinize ruhsal bir rehber edinmek veya üst benliğinizin rehberliğini alabilmek için tam zamanıdır. İçe dönün ve kalbinizin sesini dinleyin sezgilerinizi yabana atmayın ve kader planınıza güvenin. Venüs artık Başak burcunda ve sizleri verimli bir çalışma ortamına taşıyacak. Sağlığınıza bakım ve güzelliğinize daha fazla önem vermeye başlayacaksınız. Merkür bu dolunayda durağan konumda olacak ve dolunay ertesi Retro hareketine başlayacak. İlişkiler alanında Retro olacağı için ilişkilerde denge kurmak orta yolu bulmak konusunda zorlanabilirsiniz. Herkesle aynı fikirde olmak kırıcı olmamak diplomasi yapmak ve hak yememek için çaba sarf edeceksiniz. Geçmiş ilişkiler tekrar gündeme gelebilir veya geçmişte kalmış problemler tekrar su yüzüne çıkabilir. Medeni davranmak için uğraş vereceğiniz bu dönemde tatlı ve candan bir diyalog ile ilerlemek oldukça önem kazanacaktır.


BOĞA: Bu dolunay sizlerin sosyal alanınızda yer alacağı için arkadaşlarla aranızda kurduğunuz bağlar ön plana çıkacak. Karşılıklı olarak birbirinize ne kadar şefkat merhamet ve sevgi gösterdiğiniz konusunu düşünebilirsiniz. Sosyal çevreniz içindeki tutumunuz, duygusal bağları nasıl ele aldığınız ve ilişkilerde ne kadar samimi olduğunuzla ilgili bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Hizmet şifa sanat yaratıcılık psikolojik temalı işler veya spiritüel konular ile ilgili topluluklarla birlikte çalışmalar yapabilirsiniz. Bir hayal kurmak bir rüyayı gerçekleştirmek veya sizi duygusal olarak geliştirecek bir spiritüel konuyu somutlaştırmak için adım atabilirsiniz. Emeklerinizin karşılığını almak için güzel etkiler altındasınız. Neptün elbette bu dolunayda baş rolde. Bu etki sebebiyle hayır diyemediğiniz şeyler olabilir. Hem ağlarım hem giderim modunda mecburiyetlerin gerektirdiği biçimde kendinizden fedakarlık etmek durumunda kalabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu dolunayda Başak burcunda yer alacak ve burcunuza olumlu bir açı yapacağından yaratıcılık sanat estetik halka ilişkiler ve sağlık bakım konularında size destek olacak. Aşk romantizm konularında da daha titiz detaycı karşınızdakini derinden analiz eden ve hatalar görüyorsanız bunları mantıklı bir tutumla ele alarak üstesinden gelmek için işe yarayacak çözümler bulabilirsiniz.


İKİZLER: Bu dolunay sizlerin kariyer ve mesleki hedefler alanınızda gerçekleşecek. İşle ilgili konularda kararlar aldığınız ve mesleki hedeflerinizde yapmak istediklerinizi hayata geçirmek için fırsat yakalamaya elverişli çalışmalar yapabilirsiniz. Bu dolunay Neptün etkili olduğu için hepimiz biraz ana hedeften sapabileceğimiz etkiler altındayız. İşinizin içinde sezgiler spiritüel konular şifa getiren çalışmalar bilinç altı terapileri yoga meditasyon sanat ve yaratıcılık içeren işler varsa bu dolunay enerjisi işinize yarayacaktır. Sezgilerimizin iyi çalışacağı ve bize ilham veren düşünce ve duygularla dolu olacağımız bir zamandayız. Yoğun bir temponuz olsa bile yorulmadan canınızın istediği tempoda çalışmak, biraz kendinizi akışa bırakarak zorunluluklardan uzak durmak isteyebilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür bu dolunayda durağan konumda olacak ve RETRO olmaya hazırlanıyor. Bu nedenle, eğer uzun yolculuklar akademik projeler yurt dışı bağlantılı, basın yayın tanıtım ve kampanyalar ile ilgili işler veya hukuki süreçler içindeyseniz işlerin biraz daha yavaş ya da mehter adımıyla gidebileceğini bekleyebiliriz. Planlarda aksamalar ve değişiklikler olabilir bu nedenle yapacağınız işlerde yapacağınız planlarda bir B planı hazırlamayı ihmal etmeyin. Web siteleri, sosyal medya, online ve dijital platformlardaki işler fikirleri ve düşünceleri paylaştığınız her mecrada aktarım yaparken ve bilgi paylaşırken veya bu alanlara bir zihni emek harcayacaksanız veya yatırım yapacaksanız nasıl ilerlemek gerektiğine dair bilgi sahibi olmakta fayda var. Yeni olasılıkları göz önünde bulundurmayı yadsımayın. Ev yaşamınız da bu dönemde sizler için önemli olacak. Eve dair yapılacak derlenme toparlanma tadilat onarım gibi işleriniz olabilir. İş kurmak evden çalışmak yapmak istediğiniz özel bir proje olabilir. Retro dönemleri aslında yarım kalan işleri tamamlamak için elverişli dönemler olacağından birçok eksiği gediği ele alarak geçmişe dönük işleri de yoluna koyabilirsiniz. İş başvuruları yapmak veya görüşmeler yapmak gibi bir niyetiniz varsa karmaşık ve net olmayan veriler olacağını bilerek dikkatli karar almak avantajınıza olacaktır.


YENGEÇ: Bu dolunay sizlerin uzun yolculukları şehir/yurt dışı konuları sembolize eden alanınızda gerçekleşiyor. Seyahatler ve yolculuklarla ilgili kararlar alabilirsiniz, ancak Neptün etkisini göz önünde bulundurmayı ihmal etmeden karmaşaya düşmeden bir plan yapmayı ihmal etmeden kör dalışı yapmadan ilerlemeye özen gösteriniz. Aynı şekilde hukuki ve resmi süreçlerinizi takip ederken veya eğitim veya bilgi paylaşımı yaptığınız mecralarda daha gözü açık davranmak ve dikkatle süreçleri takip etmek avantajınıza olacaktır. Hukuki ve resmi dairelerle ilgili konular bu dönemde yeniden gündeme gelebilir. Venüs Başak burcunda yer aldığı için iletişimin eğitsel ve zihinsel konuların yakın çevre ilişkilerinin ön planda olacağını söyleyebiliriz. İnternet siteleri online ticaret ve bu alanda yapmak istediğiniz çalışmaları ele alabilirsiniz. Kardeşler ve yakın akrabalarla görüşme trafiği artabilir. İyilik ve yardımlaşma teması içinde olabilirsiniz. Kısa yolculuklar ve geziler yapmak isteyebilirsiniz. Merkür iletişim ve haberleşme gezegeni dolunaydan sonra geri hareketine başlayacak, ev ve aile alanınızda yer alacak bu Retro sebebiyle internet kullanımı elektrikli elektronik aletler daha hassaslaşabilir. Tadilat tamirat ve onarım konuları yer alabilir. Aile içi iletişimin dikkatle ele alınması gerekebilir zira denge kurmak ve orta yolu bulmak için aile üyeleri arasında daha fazla çaba sarf etmeniz mümkün.


ASLAN: Bu dolunay sizlerin finansal işlerinizi yönettiğiniz alana yer alacağı için maddi konuların ticari girişimlerin kredi borç ödemelerinin kredi başvuruları vergi sigorta gibi konuların gündeminizde olacağı bir dönem olabilir. İş birlikleri veya iş ortaklıkları konusunda belirsizlikler yer alabilir veya ortak planların somutlaştırılması konusunda gecikmeler yer alabilir. Aile ve eşle para paylaşımında miras veya yatırım gibi konularda net kararlar almakta gecikebilirsiniz. Yatırım yapmakla ilgileniyorsanız bu dönemde NEPTÜN aktif olacağı ve hemen dolunay ertesinde MERKÜR de Retro yapacağı için çok dikkatli ilerlemekte fayda var. cebinizdeki parayı korumalı ve alım satım ve harcamalarda dengeli ilerlemelisiniz ki bütçeniz zarar görmesin. Hizmet sağlık bakım güzellik sanat ve yaratıcılık gerektiren işlere dair harcamalarınız olabilir veya işinizin içinde bu tür konular varsa bu alanlarda atılım yapmak için verimli planlar yapabilirsiniz. Planlarınızı 3 Ekim’den sonra eyleme dökmek avantajınıza olacaktır. İletişim ve ulaşım gezegeni Merkür bu dolunayda durağan konumda ve dolunay ertesi Retro hareketine başlayacak ve sizler için tam da zihinsel konuları yolculukları ve yakın çevre ilişkilerini sembolize eden alanda gerileyeceği için önemli başlangıçları şu sıralar yapmamakta fayda olabilir. Eğitim ve yolculuklarla ilgili adımlarınızı dikkatle planlayınız. Yakın çevre ve kardeşlerle kurduğunuz iletişimde paylaşıma toleranslı ve adil olmaya önem vermeli, ortak kararlar alırken özverili davranmak gerekebilir. Satış pazarlama, sözleşmeler ve taşınma yer değiştirme gibi konular gündemdeyse yanılsamalara karşı uyanık olmalı. Cep telefonları bilgisayarlar ve araç gereçlerle ilgili zorluklar çıkabilir yolculuk ve ulaşımla ilgili engellerle karşılaşılabilir.


BAŞAK: Bu dolunay sizlerin ilişkiler alanınızda gerçekleşiyor. Evlilik uzun süreli ilişkiler ve iş ortaklıklarını içeren konularda bu dolunay duygu dünyanızı yerinden oynatabilir. İlişkilerinizde duyguların yönetilmesi gerekebilir. Neptün etkili bir dolunay olacağından ilişkilerde fedakarlık ve özverili davranmak gerekebilir. Bir ilişki iş ortaklığı veya iş birliği konusunda karar alma aşamasında olabilirsiniz. İlişkiler ve para gezegeni Venüs te burcunuzda transit yapmakta olduğu için ilişkilerde hizmet yardımlaşma ve görev ve sorumlulukları yerine getirme bakımından konuşmalar yer alabilir. Siz mantıklı, akılcı ve somut şeyler beklerken karşınızdaki kişiler daha dağınık hayalci ve duygu yükü fazla bir tavırla size karşılık verebilir veya size belirsizlik ve karmaşa yaratabilir. Fazla hayalci ve gerçekleri göz ardı edebilecek bağlamda bir ilişki tarzı benimsenebilecek bir zamandasınız. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür dolunay sonrası durağan konumdan Retro harekete geçiş yapacağı için özellikle maddi konularda kendinizi sağlama almanız akıllıca olacaktır. Alım satım ve harcamalarda ne istediğinizden emin olarak hareket etmelisiniz. Özelikle elektronik aletler, cep telefonları ve bilgisayarlar alanında yapabileceğiniz alış verişlerde daha dikkatli olmak iyi olur. Para içeren sözleşme anlaşma kredi borç veya taahhütler yapacaksanız kendinizden ve karşınızdaki kişilerden emin olmadan adım atmayınız.


TERAZİ: Bu dolunay sizlerin iş ve çalışma alanında gerçekleşiyor ve günlük yaşam düzeniniz içinde bir karmaşanın çözülmesi bakımından sizleri düşünmeye ve plan yapmaya davet ediyor. İş konularında almanız gereken somut kararlar olabilir ancak bu dolunaya Neptün gezegeni eşlik ettiği için işle ilgili konularda belirsizlikler veya kafa karışıklığı olması doğaldır. Merkür hemen dolunay ertesi Retro harekete hem de burcunuzda başlayacağı için karar alma süreçleri yavaşlayabilir uzayabilir ve sonuçlara yönelik belirsizlikler içerebilir. İş görüşmeleri veya mülakatların sonucu hemen alınamayabili veya alınmış kararların niteliği veya içeriği değişikliğe uğrayabilir. Sağlığınıza beslenmenize bedeninize önem vermeyi ihmal etmeyiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu dönemde BAŞAK burcunda transit yapıyor ve sizlerin ruh ve beden bütünlüğünü bilinçaltını sembolize eden alanda 29 Eylüle kadar geçiş yapacak. Bu sebeple kendi başınıza yapmak istediğiniz bir iş projesi olabilir. Spiritüel konular şifa ve hizmet kolektif iyiliklere ve yardımlara yönelik işlere el atabilir, bilinçaltı çalışmaları terapiler danışmanlıklar ve becerilerinizi planlama yeteneğinizi ortaya çıkaracağınız işlere dair hazırlıklara yönelebilirsiniz.


AKREP: Bu dolunay sizlerin aşk ve romantizm alanınızda gerçekleşiyor. Oldukça duygu dolu ve romantik bir ruh haliyle ilişkilere sarılabilirsiniz. Romantizm sezgiler ve yaratıcılığınızın üst düzeyde olacağı bir dönemdesiniz. Aşk ve flört anlamında ne yapmak istediğinizi düşüneceğiniz ve yeni umut ve beklentilerle hayal kurabileceksiniz. Hem ruhsal hem fiziksel anlamda aşk frekansının artacağı bir dolunay olacak. yeni yeni flört etmeye başlamış taze bir ilişki içinde olanlarınız varsa bu dolunayda duygu ivmesi fazla ancak gelecekte ne olacağına dair belirsizlik içeren durumlar olabilir. Somutlaştırmak bakımından bir nebze zaman harcamanız gerekebilir. Yaratıcılık sanat estetik ve ilham gerektiren konularda verimli bir etki altındasınız. Hem bireysel hem grup projelerinde verimli bir zihinsel süreçtesiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars İkizler burcunda ve finansal alanınızdan geçiş yapmakta olduğu için yaratıcı işlere hobilere zevklere ve sizi mutlu eden şeylere daha fazla harcama yapabilirsiniz. Mali külfeti olabilecek risk içeren yatırım fikirleriniz varsa bunları şu dönemde ağırdan almakta fayda var. MERKÜR de dolunay sonrası Retro harekete başlayacağından iş konuları iletişim ve zihinsel süreçlerin dikkatle ele alınması ve gecikmelerin olabileceği düşünülerek adım atılması gerekir. Bilinçaltınızı keşfetmeye, ruh ve beden bütünlüğüne önem vermeye yorgunlukları azaltmaya ve sizi her türlü paylaşımda iş birliğinde ve tanımadığınız kişilerle iletişimde bulunurken dengeli olmaya davet eden etkiler altındasınız.


YAY: Bu dolunay sizlerin ev ve aile alanında yer alacak. Aile arasında duyguların şefkat tolerans ve birbirine yardım etmenin önemli olacağı bir dolunay süreci olacak. Ev ve yerleşim alanında yapılacak işlerin de olacağı aşikar ancak Neptünyen etkili bir lunasyon olacağı için dağılan parçaları toparlamak gerekecek. Bu bir taşınma yer değiştirme kiralama alım satım planı olabilir veya dekorasyon tamirat tadilat işi olabilir bu konularda karar almak isterken belirsizlikler yaşayabilirsiniz. Hele Merkür de dolunay ertesi Retro harekete başlayacağından dolayı hiçbir kalıcı etkisi olacak karara hemen atlamamak akıllıca olacaktır. İlişkiler ve para gezegeni Venüs başak burcundaki transiti gerçekleştirdiği şu sıralarda kariyer ve iş hayatıyla ilgili konularda da verimli bir çalışma düzeni oturtmak için çaba sarf edebilirsiniz. Anne baba ve çocuklarla olan ilişkilerde toleranslı görev ve sorumluluklara odaklanacağınız ama alt metinde yardım ve iyilik yapma dürtüsü ile hareket edeceğiniz bir 15 günlük süreçtesiniz. Merkür terazi burcunda gerilemeye başlayacak ve bu Retro arkadaşlık alanınızda yer alacağı için sosyal yaşamda ve arkadaşlıklarda dengeyi korumak diplomatik davranmak iletişimde medeni ve adil bir tutum belirlemek iyi olacaktır. Eski arkadaşlarla ve gruplarla tekrar bir araya gelmek mümkündür. Toplulukları ilgilendiren projeleriniz varsa bunları somutlaştırmayı 3 Ekim’den sonraya bırakabilirsiniz.


OĞLAK: Bu dolunay sizlerin iletişim ve zihinsel faaliyetlerinizi sembolize eden alanda yer alıyor. Neptün gibi sisli hayalleri ve ilhamı yöneten bir gezegenin eşlik ettiği bu dolunay sürecinde yaratıcı enerjiniz tavan yapabilir. Ancak bir yandan da zihni aşırı yoran ve stres yükleyen konulardan kaçınmak ve uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Karar alma süreçlerinde yavaşlatan ve dağıtan bir etki olması beklenebilir. İletişim ve bilgi paylaşımında karmaşa unutkanlık ve yanlış anlamaların olabileceği bir süreç olabilir. Taşınmak yer değiştirmek satış pazarlama ve haberleşme içeren her işte somut sonuçlar almak konusunda çaba sarf edebilirsiniz. Yakın çevre ilişkilerinin oldukça şefkatli ve toleranslı geçeceği aşikar sınırları çizemeyip hayır demekte zorlanabilirsiniz, diğer yandan yakın çevrenize iyilik ve yardım etmek isteğiniz de artacaktır. Yolculuklar deniz kenarı tatilleri hayalinizdeki mekanlara gitmek zihni boşaltmak ve görsel anlamda size romantik gelen ortamlarda bulunmak size iyi gelebilir. Spiritüellik romantizm sanat ve güzellik içeren her türlü konuya ilginiz artabilir. Estetik ve yaratıcı zihniniz çok açık olacağından yazdığınız çizdiğiniz anlattığınız her şeyde etkili olabileceksiniz. Venüs bu dönemde başak burcunda ve sizlerin eğitimleri sosyal medyayı uzun yolculukları ve resmi makamlarla ilgili işlerinizi sembolize eden alandan geçiş yapıyor. Fikirlerinizi bilginizi ve birikiminizi paylaşmak bu dönemde daha kolay olacaktır. Hayat bakış açınızı daha sağlıklı ve bütün kılmak için neler yapabileceğinizi ve zihinsel yeteneklerinizi nasıl daha iyi efektif kullanabileceğiniz açısından kendinizi daha rafine edeceğiniz ve daha keyif aldığınız bir düzene sokmak için değişiklikler yapabilirsiniz. Merkür dolunay ertesi kariyer alanınızda gerilemeye başlayacak. Bu dönemde eğer işle ilgili atılımlar başlatacaksanız iletişime ortak paydada buluşmaya ve herkese uygun adil çözümlere önem vermeyi ihmal etmemelisiniz. Önemli başlangıçları 3 Ekim’den sonraya bırakmak mümkünse öyle yapmak avantajınıza olabilir.

KOVA: Bu dolunay sizlerin maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda yer alıyor. Para yönetiminin, harcamaların, bütçenin ve kazançların ele alınmasını gerektiren etkiler ön plana çıkabilir. Para konularında iş ortaklıkları veya aile ile para paylaşımında sınırları pek çizemeyeceğiniz görülüyor hayır diyemediğiniz maddi harcamalarınız olabilir veya yarını çok düşünmeden kendinize istediğiniz volümde harcama yapmak konusunda yeşil ışık yakmış bu anlamda bütçenizi toparlamak için adım atmak için kararlı davranmak isteyebilirsiniz. Ancak bu dolunay Neptün etkili bir lunasyon olduğundan kendi kararlarınızı kendinizin bozduğu bir ruh halinde olabilirsiniz. İş ortaklıkları ve işbirlikleri yapılacaksa özellikle bu alanda kendinizi maddi yönden koruma altına almayı ihmal etmeyiniz. Yanılsama altında olacağınızı düşünerek her gelen maddi yatırım veya alım satım fikrine sıcak bakmayınız. Kör noktalarınızın olabileceği günlerdesiniz. Yaratıcılık spiritüellik şifa hizmet veya sanat estetik içeren konularda işleriniz veya kazanç projeleriniz varsa bu anlamda sizse ilham verecek bir dolunay etkisi altındasınız. Çevrenize aile üyelerinize veya iş ortaklıklarındaki projelere para aktarmak söz konusu olabilir. Merkür dolunay ertesinde Retro harekete başlayacak ve sizlerin akademik çalışmaları uzun yolculukları yabancılarla iletişimi ve resmi süreçleri sembolize eden alanda gerileyeceği için tekrar teması açığa çıkıyor. Tüm bu konularda eksiklerinizi tamamlayabilir ve zihinsel olarak bir şeylerin tekrar üstünden geçmek ve pekiştirmek isteyebilirsiniz. Eğer ilk defa alacağınız veya başvuracağınız bir eğitim bir resmi başvuru hukuki bir süreç varsa buna 3 ekimden sonra kalkışmak daha doğru olur. Uzun yolculuklar web siteleri baskılı malzemeler kitaplar sınavlar ve tanıtım kampanyaları gibi işlerde Merkür Retro dönemi aksamalara gecikmelere ve fikir değişikliklerine sebebiyet veren etkileri güçlendirir.


BALIK: Sevgili Balıklar bu dolunay sizlerin burcunda gerçekleşiyor. Kendinizi normalden daha fazla duygu yüklü yorgun ve tembel hissedebilirsiniz. Ancak sezgilerinizin ve ruhsal enerjinizin de oldukça artış göstereceği bir zaman olacaktır. İlişkilerde merhamet şefkat tolerans ve yardımlaşma duygusunu oldukça artıracak günlerdeyiz. Siz de hem dış dünyada hem yakın ilişkilerde bu etkilerden faydalanacak ve sevdiklerinizle duygusal bağlarınızı güçlendireceksiniz. Hayal gücünüz umutlarınız ve beklentileriniz gelecek hedeflerinize şekil vermeye başlayacak. Elbette eşten sevgiliden veya iş ortaklarınızdan destek ve teşvik alarak bunu yapacaksınız. Spiritüel konular şifa ve terapiler içeren işlerde size güçlü bir ilahi yardım teması aktif. Hedeflerinize ulaşmak için renkli hayaller kurduğunuza eminim. Çok uçmadan gerçeklerle bağınızı koparmadan bu hayallerin peşinden gidebilirsiniz. Dolunayın hemen ertesinde iletişim ve haberleşme gezegeni Merkür Terazi burcunda geri hareketine başlayacak 3 Ekim'e kadar bu geri hareket devam edecek ve bu retro sizlerin para paylaşımınızı finansal yatırımları ticari girişimleri ve aile ile para paylaşımı alanınızda gerçekleşeceği için işin içerisinde maddi anlamda yüklü sorumluluklar getirecek yatırımlar harcamalar ortak işler varsa bu konuda dikkatli ilerlemenizi tavsiye ederim Şu aşamada planlarınızı yapın ama bunları harekete geçirmek için Merkür'ün geri hareketini bitireceği 3 Ekim'den sonrasını beklemek avantajınıza olacaktır.



NAZ BAYATLI




323 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page