top of page

BALIK DOLUNAYI 14 EYLÜL 2019

BALIK DOLUNAYI 14 EYLÜL 2019


HAYALLER PARİS GERÇEKLER BULUNDUĞUNUZ YERDİR.


DİKKAT GERÇEKLER ISIRIR !!


Her dolunayda olduğu gibi bu dolunay da bir farkındalık zamanını ve son aşamasına gelmiş kararları temsil ediyor. Dolunaylar hep kalp ve zihin arasında gidip geldiğimiz, duygularla düşünceler arasında ikilemler yaşadığımız zamanlardır. Özellikle bu Balık burcundaki dolunay duyguların oldukça derinden biraz hüzünle nostaljiyle hissedildiği bir zaman olacak.

Dolunay hayaller ve sisler prensi Neptün ile kavuşumda olacak ve bu kombinasyona Mars karşıt, Jüpiter ise kare açı yapacağından elde öyle bir kokteyl var ki bir yandan başı deli gibi döndürüyor, bir yandan da yere düşüp sızıp kalmamak için ayakta durmaya çabalıyorsunuz. Mars Neptün karşıtlığı, hayalleri, hayal kırıklıklarını, platonik umutları temsil ediyor ve bir yandan da bu duygusal ve platonik ruh ile gerçek dünyada işleri halletmeye devam etmeye çabalıyoruz. Aman diyeyim, aldanmaya aldatılmaya fazla fedakarlık etmeye ve kurban olmaya müsait bir havadayız. Kumar şans oyunları riskli yatırımlar sonu net olmayan işlere girip boşuna başınıza iş açmayın derim.


Jüpiter’in tepe noktada olduğu Mars/Neptün T-karesi ile bu dolunay taban tabana zıt prensiplerin hayatımızda şu sıralar aktif olduğunu gösteriyor. Genel olarak eylemlerimizin gereğinden fazla atak, idealist olduğuna ve fedakarlıkta fütursuz davrandığımıza işaret ediyor. Hayır demek zorunda olmak bunu derken üzüntü hissetmek, sınırları çizmeye çalışmak gibi temalarla uğraşacağız. Aşırı beklentide olup beklentileri ya siz ya karşınızdaki kişi istediğimiz yönde karşılayamayacağından hayal kırıklığına uğrama riskimiz var. Çok istediğimiz bir konuda sonucunu düşünmeden girişimde bulunmak istiyoruz, çünkü elde etmek istiyoruz gereksinim duyuyoruz duygusal olarak bağlıyız şartları zorluyoruz karşılığında ne vereceksek çok umursamıyoruz vb vb derken hesapsız işlere girebiliriz. Şu dönemde rasyonel düşünen yanımız, duygusal yanımızla çatışıyor. Havası, ateşi bol olanlar rasyonel kalmaya çalışacak ve bu dolunayda duygularla daha zor başa çıkacak, suyu ve toprağı haritasında bol olanlar daha kolay duygularının götürdüğü yere gidecekler ve fedakar davranmakta beis görmeyecekler.

Mars Jüpiter karesi diğer taraftan öfkelenmeye ve tahammülsüzlüklere de müsait etkiler yansıtıyor. Duygusal çıkışlar yaratabilecek, sinirlerin boşalabileceği bir zaman. Çok duygusal romantik etkiler altındayız, kayıp vermemek, ayrılık yaşamamak, hayal kırıklığına uğramamak için mutlaka bir taraf alttan alacak veya almalı geri adım atmadan işler yatışmaz. Merkür ve Venüs Başağın son derecelerinde burç değiştirmeden önce meydana gelen bu dolunay bitmiş bitmekte olan şeylerin de ruhumuzda farkındalığını bize yaşatıyor. Tükenmişliklere, biten şeylerin tortularına ve bize yaşattıklarına ve deneyimlerine karşı da kalbimizde anıları duyguları ve arda kalanları eleme düzenleme derleme toparlama işlemi yapmalı.


Bu dolunay ruhunuzun arka bahçesini toparlayın, sonbahara hazırlayın, 28 Eylül gelene kadar dengelenin yeni bir döngüye başlamak için hazırlanın.


BURÇLARA GÖRE DOLUNAY GENEL ETKİLER


ÖNCELİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUYUNUZ EĞER BİLMİYORSANIZ GÜNEŞ BURCUNUZU OKUYABİLİRSİNİZ.


KOÇ: Bu dolunay bilinçaltınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor, kendinizi yorgun veya hüzünlü hissedebilirsiniz. Biraz izole olma insanlardan uzaklaşma arzusu ile dolu olabilirsiniz. Bu sizin için duygusal olduğunuz bir zaman ama su ve toprak ağırlıklı bir dolunay olduğu için ateşinizi söndürecek enerjinizi düşürecek veya fazla duygusal hissetmekten rahatsızlık duyacağınız bir enerji ile sizi etkileyebilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars bu dolunaya karşıtlık yapıyor sağlığınıza ekstra özen gösterin, mide sindirim bağırsaklar önem kazanıyor detoks yapmak egzersiz yapmak kilo vermek isteyebilirsiniz İş ve çalışma konuları, günlük hayat düzeni, sağlık yeme içme temaları çerçevesinde sizi bu dolunay da fikirleri ve kararlarınızı olgunlaştırmaya götürecektir. Spiritüel manevi ruhsal konularda derinleşmek için bu dolunay sizi destekliyor. İşe başlamak veya ticari faaliyetler ile ilgili Koçlar varsa bu dolunay yanılgıların bol olduğu bir süreç dikkatli olmakta her konuyu detaylı incelemekte fayda var. Boş konuşmalardan dedikodudan yalan yanlış bilgilerle karar almaktan uzak durunuz.


BOĞA: Bu dolunay arkadaşlıklar alanınızda gerçekleşiyor. Arkadaşlarla, bulunduğunuz çevrelerde veya gruplarda yanlış anlaşılmalar karmaşa ve plansızlık yer alabilir. Gelecek projeleri grup faaliyetleri topluluklarla veya ekiplerle yapılacak etkinlikler muallak kalabilir netlik sağlamak zor olabilir. Sevdiğiniz kişinin arkadaşlarıyla veya yakın çevresiyle ilgili tahammülsüz davranışlar olabilir ya da alınan kararlardan ötürü fikrinizi alınmadığı için kendinizi fedakarlık etmiş gibi hissedebilirsiniz. Flörtünüz ile iletişimde romantik beklentiler içinde hatta çok fazla beklenti içinde olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Karşınızdaki kişinin bunu ne kadar sizin beklentileriniz doğrultusunda yapıp yapmayacağı konusunda hayal kırıklığı hissedebilir veya en azından memnuniyetsizlik duyabilirsiniz. Gelecek planlarını her ne konudaysa net ve objektif olmak adına belirsizlikler olmadan muallakta bırakmadan ilerletmeye ve sağlam adımlar atmaya niyet edin ve bunu sıkıca uygulayın yoksa aldanmak yanılmak ve boşa giden emek ve zaman konusu ile üzülebilirsiniz.


İKİZLER: Bu dolunay sizin iş ve kariyer alanınızda gerçekleşecek. Bu dönemde iş hayatınız veya mesleki alandaki sorumluluklarınız sizin için tam anlamıyla tatmin edici gitmiyor olabilir. İşinizle ilgili idealleriniz ve beklentileriniz tam anlamıyla gereksinim duyduğunuz düzeni veya refahı size sağlamıyor olabilir. Bir şeyleri iş hayatında fazla, aşırı idealize etmek , beklentileri yanlış değerlendirmek veya aktarmak, duygulara veya duygusallığa fazla anlam yüklemek sizi gerçekleri görmek veya gördüğünü kabul etmek konusunda engelliyor olabilir. Sınırlarınızı çizmeniz gerekiyor hayır demek istediklerinize hayır demek gerekiyor. İş alanındaki hedefleriniz bu dönemde bir tembellik sürecinde olabilir bir yanınız çalış çabala uğraş ver derken bir yanınız dur dinlen yat aşağıya diyerek kulağınıza ikilemli sözler fısıldıyor olabilir. Anne- baba ev ve aile yerleşim konuları da sizi düşündüren bir konu mutlaka. Bu alanda yaptığınız fedakarlıklar olduğunu siz de görüyorsunuz. Süreç çözüm bulmak mı yoksa aynı deveyi gütmek mi buna karar verme zamanıdır.


YENGEÇ: Bu dolunay sizin uzaklarla bağlar yabancılar yurt dışı yolculuklar akademik konular hukuki işler alanınızda gerçekleşiyor. Yolculuklar planlayabilirsiniz veya uzaklarla ilgili işlerden beklentileriniz olabilir. Devlet daireleri, hukuki süreçler veya akademik işlerle ilgili başvurular beklentiler başvurular gibi temalar olabilir. Bu dolunay beklemeyi gerçekleştirmek için önce biraz dağılmayı belirsizlikleri temsil ediyor. İşleri somutlaştırmak için biraz zaman gerekecek. Bu arada yakın çevre kardeşler arkadaşlar yeğen ve kuzenler ile kuracağınız bağlar duygusallık içeriyor. Birbirinizin dertleri ile uğraşmak ve kalben destek vermek mümkün. Yolculuklarla eğitimlerle veya sözleşmelerle ilgili adımlar atacaksanız muallak kalan bir şey olmamasına dikkat edin çünkü yanılgılar gözden kaçan bir şeyler çok olabilir. Araçlarınızı anahtarlarınızı pc ve telefonlarınıza sağlama alın nerede neyi koyduğunuza bıraktığınıza dikkat edin unutkanlık dolu şaşkınlık dolu bir dolunay enerjisi altındayız. Kaybolma işleri çok artar bu dönemde dikkatli olmalı.


ASLAN: Bu dolunay sizin ortak para paylaşımı, krediler, borçlar, ticari faaliyetten gelen kazançlar, eşinizin bütçesi , miras, vergi, sigorta işlerini temsil eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde her şeyden evvel yanlış iş yatırımları yapmak mümkün veya kazanç sağlamak amacıyla spekülatif alanda bir yere yatırım yapacaksanız dikkatli olmakta gerçekten fayda var. Risk alacak bir zamanda değiliz. Harcamalara kredi kartlarınıza ödemelerinize alım satım işlerine yönelik temalar varsa gecikmemek atlamamak için kendinize hatırlatma yapabilirsiniz, bu dönemde yanılgıya uğramamaya aldanmamaya önemli detayları göz ardı etmemeye özen göstermeli. Görmeden bir malı almak birisinin lafını tavsiyesini dinleyerek her hangi bir alım satım yapmak veya bir konuda muallak bilgilerle yola çıkıp karar almak sonradan sizin için zorlayıcı olabilir. Diğer yandan, kendinizi bu hafta daha hüzünlü, duygulu hissedebilirsiniz ve şefkat sevgi anlayış beklediğiniz bir ruh halinde olabilirsiniz. Karşınızdaki insanın sizi daha fazla anlaması ve dinlemesini beklemek ve bunu ondan istemek durumunda kalabilirsiniz. Yapmış olduğunuz maddi manevi iyilikler fedakarlıklar bu dolunayda biraz daha gözünüze batmaya başlayabilir. Duygusal çıkışlar ve gücenmeler olabileceğini düşünerek sakin kalmaya çalışmakta ayda var.


BAŞAK: Bu dolunay sizin evlilik uzun süreli birliktelikler ve iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşiyor. İlişkiler alanı bu dönemde sizin için daha duygusal ve içli hissettiğiniz bir ruh hali içeriyor. Bu duygu yükü fazla dolunay kendinizi içsel anlamda daha net görmek için size bir fırsat sunuyor. Ancak kalp ve mantık duygular ve zihin arasında kaldığınız için hem karar almakta zorlanıyorsunuz hem de aldığınız kararlardan dolayı hayal kırıklığı veya kurban olmuşluk duygusu yaşıyor olabilirsiniz. Evlilik ve uzun ilişkiler alanında sizi zorlayan konularda sınırları çizmeyi, size aşırı özveri ve fedakarlık yükleyen konulara hayır demeyi öğrenmek gerektiğini düşünebilirsiniz. Ayrılmak, hüzünlenmek, ara vermek, gerçekleri görmek, duyguları açmak, yanılgılara düşmek, yanıldığını görmek gibi duygular düşünceler bu dolunayın temasını oluşturuyor. Başaklar genel olarak tüm ilişkiler alanında kendilerini derlemeyi toparlamayı geleceğe ne taşıyacaklarına karar verecekleri ne yapıp ne yapmak istemediklerine karar verecekleri önemli bir süreçteler. Duygularınız size ne istediğinizi anlatacak, zihniniz ise ne yapmanız gerektiğini söyleyecek. Hayal kırıklığına uğramak veya beklentilerin karşılanmadığını görmek bu dolunayda olabilecek şeylerden ama arka bahçenizi toparlamak için bu süreci nefis bir başlangıç fırsatı olarak ele alabilirsiniz. Detoks yapmalı hem bedensel, hem ruhsal hem de zihinsel.


TERAZİ : Bu dolunay sizin iş ve çalışma ortamınızı ve sağlığınızı temsil eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde günlük hayatınızın rutin işlerinde kendinizi daha yorgun veya tembellik etme arzusunda hissedebilirsiniz. Günlük tempoya ayak uydurmak size zor gelebilir. Sağlığınıza bakmak uyumak yeme içme düzeninizi derlemek toparlamak için adım atmak isteyebilirsiniz. Sindirim ödem ve ayaklar konusunda sıkıntılar olabilir.İş ve çalışma ortamınızda iş arkadaşlarınızla kurduğunuz ilişkilerde kendinizden fedakarlık ettiğiniz konular sizi bu dönemde hassas ve kırılgan yapabilir. Hayır diyebilmek sınırlarınızı çizebilmek ve beklentilerinizin karşılanmasını beklemek bu dolunayım teması olabilir. Diğer yandan, bu dolunay günlük hayat ritminizde elde olmayan değişimlerin telaşların veya unutkanlıkların olabileceğine işaret ediyor. Mutfak aletleri, tesisat, ev aletleri ve işteki araç ve gereçler özenli kullanılmalı. Eşyaları genel olarak Kaybetmek unutmak bozmak gibi durumlar olabilir. İş başvurusu veya kabulü gibi bir durum varsa muallak olabilecek detayları özellikle netleştirmeye çalışın çünkü sonradan hayal kırıklıkları olabilir.


AKREP: Bu dolunay sizin aşk ve romantizm alanınızda gerçekleşiyor. Aşk ve duygu dolu bir dolunay bu sizin için. Hem hisleriniz hem sezgileriniz oldukça yüksek randımanla çalışıyordur bu günlerde. İlişkilerde daha fazla beklentiniz olabilir karşınızdaki kişiye fazla fedakarlık ve özveri gösterdiğinizi düşünebilirsiniz. Duygularda net olmak gerekir yanlış beklentiler yaratabilecek muallak durumlardan kaçınmalıdır. Çünkü bu dolunay sözlerin yanlış anlaşılması veya ifade edilmesi tehlikesini taşıyor, Mars burcunuzun yönetici gezegeni de bu dolunaya karşıtlık yaptığı için de daha sabırsız tahammülsüz ve duygusal tepkiler vermeye açık olabilirsiniz. Bu konuda dikkatli olmak hayal kırıklıklarına uğramanızı önleyebilir. Diğer taraftan, yeni tanıştığınız birileri varsa veya ilişkilerin başlangıcındaysanız karşı tarafın dürüst net şeffaf olduğundan emin olmaya çalışmalı bu dolunay yüksek bir yanılma potansiyeli taşıyor. Arkadaşlarla , flört ve ekiplerle kurduğunuz bağlar bu dolunay da testten geçebilir. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için kırgınlık küskünlük alınganlık duygularına düşmeden rasyonel davranmaya çalışmak lazım.


YAY: Bu dolunay sizin ev aile anne baba yerleşim ev içi konfor ve huzurunuzu sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Her şeyden evvel ev düzeniniz bu dönemde biraz ihmal etmiş olduğunuz bir alan olabilir. İşe odaklanmak, çocuklarla veya eşinizle veya anne babayla ilgilenmek için çaba gösteriyorsunuz, her şeyi bir arada yapmak belki artık sizi zorluyor, iş ve ev arasında sıkışmış kalmış olmak hem iş, hem ebeveynlik, hem ev hayatınızı derlemek toplamak için gereğinden fazla kendinizi yormuş olabilirsiniz, şu anda da fazla fedakarlık ettiğinizi düşünebilirsiniz. Diğer yandan bu dönemde ev taşımak yerleştirmek ev değiştirmek gibi planları olan Yaylar da olabilir, yanılgıya ve aldanmaya açık bir gökyüzü olduğundan muallak belirsiz net olmayan sözlere vaatlere haberlere itibar etmeyiniz. Dolunay sürecinde bu hafta evde sebepsiz duygusal çıkışlar ve stresler ev ahalisi arasında görülebilir sabır ve anlayışla karşılamak gerektiği ortada. Unutkanlıklar ve ihmaller ev kazalarına yol açabilir dikkatli olmak iyidir. Evinize çekilip koltuğunuza kıvrılıp film müzik el sanatları dinlenme ve romantizm yapmak isteyenler için de bu dolunay etkili enerjiler yolluyor.


OĞLAK: Bu dolunay sizin iletişim haberleşme yolculuklar kardeşler ve yakın çevre alanında gerçekleşiyor. Bu dönemde duygusal olmamak elde değil gibi, duygu dolu konuşmalar yazışmalar yapmak mümkün anılardan nostaljik konulardan geçmişten ve eskiden yaptıklarınızdan bahsetmek hatırlamak mümkün. Yakın çevrenizden sevgi anlayış ve hoş görü görmek isteyebilirsiniz. Sözcüklerinizde geçmiş iyilikler fedakarlıklar ve hayal kırıklıkları sık sık yer alabilir. Eğitimler yolculuklar zihinsel projeler ile ilgili veya genel olarak bir çok konuda yazışmalar bu süreçte artmış olabilir. Muallak ve net olmayan çok fazla plan veya konuşma olabilir, bu durumda siz de yanılgı riski yüksek olan bu gök yüzünde dikkatli ilerlemelisiniz. Kararlarınızı alırken karşı tarafı iyi dinleyin ve anlamaya çalışın ki ileride hayal kırıklıkları olmasın. Kardeşler ve yakın akrabalarla kurduğunuz bağlarda fedakarlık gerektiren kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Sevdiklerinizle hoş görülü sevgi dolu söz sohbet ortamlarında bulunma şansınız olacak. Yakın çevrenizde komşularla mahallede ve eve yakın mekanlarda daha fazla görüşme buluşma konuşma imkanı yaratacaksınız. Bundan zevk alacaksınız. Araçları telefonları anahtarları bilgisayarları bisikletleri vb bu dönemde koruma altına almalı kayıp etmek unutmak bozmak ihtimali var , aman dikkat diyelim.


KOVA: Bu dolunay sizin maddi konuları sembolize eden alanınızda yer alacak. Para kaynaklarınızı , harcamalarınızı çok kontrollü idare edemediğiniz bir dönem olabilir. Hem keyfinize, hem iyiliğinizden, hem de canınız çektiği için harcamalar ayyuka çıkmış olabilir, bütçeyi kontrol altına alabilmek için çaba göstermek zorunda olduğunuzu fark ediyorsunuz. İlişkilerde yer alan maddi paylaşımlarda aileyle eşle veya iş ortakları ile kurduğunuz gelir gider tablosunda sizden giden hayır diyemediğiniz harcamalar olabilir. Kendinizden biraz fazla fedakarlık etmiş olduğunuzu düşünebilirsiniz. Diğer yandan yatırımlar yapmak için daha fazla para kazanmak için kaynakları artırmak ve sağlama almak için bir takım kararlar alabilirsiniz. Krediler veya borç ile ilgili girişimleriniz varsa bu konuda özellikle aşırı beklentilerle veya realist olmayan planlarla kendinizi riske atmayın ödeyemeyeceğiniz yüklerin altına girmeyin. Aileye veya eşinize ortağınıza bu süreçte maddi olarak destek olmak isteyebilirsiniz, sevdiklerinize maddi manevi ve ruhsal anlamda sıkıntılarını paylaşmak için yardım edebilirsiniz.


BALIK: Bu dolunay sizin burcunuzda gerçekleşeceği için bu süreçte güçlü enerjiler altında kalacaksınız. Duygusal alanda yüklü yoğun deneyimler yaşayabilirsiniz. Sezgileriniz oldukça artacaktır. Kalp ve zihin arasında git gel yaşayabilir, ilişkilerde mantıkla hisleriniz arasında ikilemler içine düşerek kararsız kalabilirsiniz. Halbuki dolunaylar karar zamanlarıdır, bu dönemde gerçekleri bilseniz de görseniz de duygusal nedenlerden dolayı görmemeyi seçebilirsiniz. Bırakmakla bırakmamak arasında gidip geldiğiniz her iki durumda da geçerli nedenler bulup hiç birini uygulamaya geçiremediğiniz bir süreç içinde olabilirsiniz. Ne olursa olsun ilişkilerde dış dünyada sevgi fedakarlık ve hoş görü ilkesi ile davranmaya çalıştığınızı söyleyebiliriz. Yine de artık kendinizi biraz koruma altına almaya çabaladığınız bu dolunayda sınırlarınızı belirlemek, hayır demeyi öğrenmek için kendinizi zorlayacaksınız. Karşınızdaki kişiler aklınızı karıştırabilir sizde acıma duyguları uyandırmaya çalışabilir ki siz buna zaten her zaman düşersiniz, bu sefer bilin ki yanlıma yanılgıya düşme potansiyeliniz daha fazla buna göre hareket edin ve seçimlerinizi yapın. Öfke ve duygusal patlama küskünlük ve alınganlık karşınızdaki kimselerden bekleyebileceğiniz dolunay halleridir. Siz sabır edin, kendinizi rahatlatacak sessizlikte sükunette kalın.



Sevgilerimle,

Naz Bayatlı

1.180 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page