top of page

BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY 9 MART

BAŞAK’TA DOLUNAY 9 MART 2020




Bu ayın dolunay enerjisi Başak burcunda gerçekleşecek.

Gökyüzünde gezegenlerin yoğunlukla toprak burcunda yer alması nedeniyle güçlü bir toprak enerjisi açığa çıkıyor. Toprağın somutlaştıran, planlayan, maddi anlamda hesap kitap yapan verimli özelliklerini, Başağın mükemmeliyetçi derleyen toparlayan kategorize eden işe yaramayanı işlevsel olmayanı eleyen tarafı ile birleştirip hayata geçireceğimiz bir dolunay dönemi yaşayacağız.


Dolunaylar eldeki işleri tamamlama, tamamlayıcı kararları alma ve isteklerimizi net görme ve buna göre ruhsal ve fiziksel gerçekliğimizi düzenleme zamanıdır. Dolayısıyla 23 Şubat Balık yeniayı döneminde hayatımıza giren durumların sonuçlarını bu dolunayda göreceğiz ve yeni bir eylem planına geçene kadar 24 Mart’a kadar eksikleri tamamlama yapılması gerekenleri bitirme somutlaştırma adımları atacağız.


Başak özellikle bir çalışma planı ve verimlilik analizi yapmakla, kategorize etmek kontrol etmek, sadeleştirmek ve işlevsel kılmak bakımından zodyağın en etkili burcudur. İşlerimizi net ve somut bir biçimde yoluna koyma şansımız var ancak bunu sağlamak için çok çalışıyor olacağız. Zira bu dolunay bizi oldukça çalışkan kılacak etkiler taşıyor, Mars ve Jüpiter olumlu açı yapıyor. Marsın Oğlak’ta planlı eyleme geçme dürtüsü ile Jüpiter’in sağlamcı olma hesabi kitabi yönü birleşince aklımız somut maddi ve tedbirli istikrarlı çalışacak. Güneş’e eşlik eden Neptün dolunaya karşıt duruyor, bir yandan derlenir ve toparlanırken bir yandan da vicdani veya duygusal nedenlerden ötürü kendimizden fedakarlık ettiğimiz konular olacaktır.


Dolunay sürecinde planlı bir biçimde çalışma düzeni oluştururken bir yandan da enerjimizi sömüren bizi verimli kılmayan engellere karşı sınırlarımızı çizmek için kararlar alabiliriz. Bu iş veya ilişkiler konusunda olabilir. Hatalarımızı görüp iyileştirme yapmak için fırsatımız var.

Sağlık konularında da bu dolunay birçoğumuz için ruhumuzu ve bedenimizi iyileştirmek için kararlar alabileceğimiz etkiler taşıyor. Daha düzenli ve sağlıklı beslenme rutinlerine geçiş yapabiliriz. Bedenimizi sağlam ve sağlıklı kılacak bir egzersiz planında karar kılabiliriz.


Venüs 5 Mart’ta yönettiği Boğa burcuna geçti ve dolunayda ay düğümleri ile iyi açılar yapıyor. Uranüs ile de kavuşumda olduğu için aşina olduğumuz ilişki tutumumuzu veya para ile ilişkimizi belirleyen kalıplarımızı gözden geçirmek ve daha mantıklı davranmak için bize destek oluyor. İlişkilerde nasıl daha somut sağlamcı ve kalıcı adımlar atabiliriz, bizi mutlu eden şeyler nedir ne değildir bunları daha net görüp ona göre davranmaya yönelebiliriz.


Merkür geri hareketten düze çıkmak için durağan konumda olacak ve 28 derece Kova burcunda yer alacak. Dolunay haritasındaki tek hava elementinde yer alan gezegen Merkür olacağı ve o da durağan, hareketsiz konumda kalacağı için açıkçası yaratıcı fikirler konusunda, ekip çalışmaları ve teknik konularla ilgili işlerde bir takım tıkanıklıklar veya aşılamayan sıkıntılar yer alabilir. Bunları düzeltmek veya işe yarar çözümler bulmak için 24 Mart’a kadar oyalanabiliriz. 24 Mart’ta yer alacak Koç burcundaki yeniay ile harekete geçebileceğiz.


Bu dolunay toprak ve su burçlarına oldukça verimli etkiler gönderiyor. Oğlak, Boğa, Başak burçları bu dolunayda gayet somut ilerleme kaydedebilir. Yengeç, Balık ve Akrepler ilişkiler topluluklarla ilişkiler ve iletişim konularında sosyal faaliyet içeren işlerde gayet verimli çalışabilir.


Ateş elementinden burçlar Koç, Aslan ve Yay’lar dolunay sürecinde daha fazla özel hayat ev aile ve yerleşimle, yolculuklar, eğitsel ve sağlık işleri ile ilgili çözümler bulmak için çaba sarf edebilirler.

Hava elementinden burçlar, Terazi, Kova ve İkizler, maddi konular, krediler, borçlar, iş ortaklıkları evle ve yerleşimle ilgili konularda düzene oturmak için çaba sarf edebilirler.


Başaklar ilişkilerde bu dönemde şanslılar. Balıklar evlilik, kariyer ve iş ortaklıklarında somut kararlar almak için akıllarını toparlamak durumunda hissedebilirler. Oğlak burçları yolculuklar eğitsel konular ve basın yayın baskılı işlerde başarı elde edebilirler. Boğalar aşk konusunda ,yabancı ülkeleri yaratıcılık ve hobileri içeren işlerde kendilerini güvende hissedebilmek için destek bulabilecekler.


Mutlu bir dolunay enerjisi diliyorum.

Naz Bayatlı

1.021 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page