top of page

BİLGELİKLE VE OLGUNLUKLA KARAR ALMALI

Güncelleme tarihi: 24 Ağu 2020

KOVA DOLUNAYI 3 AĞUSTOS 2020

11 derece Kova burcunda 3 Ağustos Pazartesi akşamı saat 18:57 de bir dolunay yer alacak.

Her dolunay zamanı olduğu gibi bir karar anını temsil edecek. Duygularla, mantığın arasında mantıklı gerçekçi ve objektif kararlar almak durumundayız. İlişkiler odak noktamızda olacak ve Kova burcunun sembolize ettiği arkadaşlıklar, gruplar, sosyal faaliyetler, ekipler, kuruluşlarla ilgili konularda aktif olacağız ve gelecek projeleri içinde olacağız. Düşünceler, fikirler, idealler ve bireysel olmak kendi prensiplerini ortaya koymak bizler için önemli olacak.

Bir gruba bir topluluğa dahil olmak , çevremizde veya topluluklarda kendi bireyselliğimizi nasıl ifade edeceğimiz, prensiplerimizi nasıl ortaya koyacağımızı düşüneceğiz. Bir arada olmak aynı fikirler ve düşünceler çerçevesinde hareket etmek isteyeceğiz.

Güneş Aslan burcunda kendimizi öne çıkarmak ancak bir yandan da özgüvenimizi artırmak için çaba sarf edeceğiz. İlişkilerde de keza akıl ile duygular arasında denge bulmak zor olabilir. Kalbinizden geçeni yapmakla aklınızın sesine kulak vererek mantıklı davranmak arasında bir ikilem yaşayabilirsiniz.

Çok kolay etkiler altında bir dolunay enerjisi değil bu; dolunayın yönetici gezegeni Satürn hala Retro ve Merkür ile karşıt açı yapıyor. Merkür Yengeçte duygularımız ön planda ve anılarımız önemli, bağlı olduğumuz kişiler, ev aile ve çevremizle kurduğumuz ilişkilerde duygusal anlamda alınganlıklar küskünlükler duygusal yaralar söz konusu olabilir, ancak Satürn Oğlak ile yine de yapılması gerekeni yapmak sorumlu davranmak kolayca kopamayacağımız bağların farkında olup ona göre davranmak zorunluluğu hissedeceğiz. Bir yandan da, Mars Jüpiter karesi oldukça gergin enerjilere de işaret ediyor. Öfkeyi, tutkuyu, iştahı, atılganlığı artıran ve sınırından taşıran etkiler bunlar. Her bakımdan daha kontrollü ilerlemeye çalışmalıyız. Maddi konularda iş ve mesleki planlarda normalden daha fazla beklenti ve umut içindeyiz.

Güneş Uranüs karesi de olduğu için sürpriz beklenmedik çıkışlar, ego patlamaları, öfke ve ben bilirim durumları ortaya çıkabilir. Öfkeli kişiler veya fırtına koparmaya hazır durumlar varsa çevrenizde arada sert rüzgarlar esebilir.

Bu arada Satürn ve Venüs arasında da 150 lik açı var. İlişkilerde belirsizlik ne yardan ne serden geçebildiğimiz durumlar ve iletişimsizlik söz konusu olabilir. İstediklerinizi duygu ve düşüncelerinizi tam anlamıyla ifade edemediğiniz ya da anlaşılmadığınızı düşündüğünüz bir dönem geçebilir. Sizi dinleyen anlayan ve çözüm üreten birine daha fazla ihtiyaç duyabilirsiniz.

BURÇLARA GÖRE KOVA DOLUNAYI

KOÇ: Bu dolunay sizlerin arkadaşlıklar grup aktiviteleri ve gelecek projeleri alanınızd yer alıyor. Mesleki gruplar ekip ve takım çalışmaları arkadaşlarla gelecek projeleri üzerinde çalışıyor olabilirsiniz. Çok fazla proje ve gelecek planı uğraşıyor olacaksınız. Ev ve aile konularına daha fazla eğildiğiniz , duygusal anlamda kırgınlıklar veya alınganlıklar yaşamış olsanız da, sorumluluklarınıza odaklandığınız ,kendinizi rahat evinizde ailenizle bir arada olmak için zaman verdiğiniz bir dönemde olabilirsiniz. Anne baba ve ebeveynler sizin için önemli bu dönemde. Onların iyiliği sağlığı ve refahı için uğraş verebilirsiniz. Çocuklara yaratıcı çalışmalara, hobilere ve eğlenceye daha fazla zaman ve para harcamak söz konusu bu dönemde. Kendi yeteneklerinizi geliştirmek ve kendinize önem vermek için daha fazla istekli olabilirsiniz. Kalbi boş Koçlar için bu dönemde kendinize verdiğiniz değeri sorgulatan, sizleri değişik deneyimlere taşıyacak bir flört yaşamak için de karşınıza sürpriz biri çıkabilir.

BOĞA: Bu dolunay sizlerin iş ve kariyer alanınızda yer alıyor. Mesleki konularda size gelecekte yapmak istediğiniz projeleri düşündürecek etkiler altındasınız. Kariyerinizi daha mantıklı objektif ve sağlam temellere oturtacak adımları atmak için yeni kararlar alabilirsiniz. Bu dolunayın yönetici gezegeni Satürn kültürler felsefeler hayata bakış açısını entelektüel yanınızı sembolize eden alanda yer aldığı için kendiniz için önemli bir düşünceyi yaşam biçimini veya ideali yaşamınıza almak için adım atabilirsiniz. Okullar eğitimler uzaklarla bağlar yolculuklar hukuki ve resmi işleriniz varsa bu dolunay sürecinde finalize olan belirginleşen durumlar ortaya çıkabilir. Taşınmak yer değiştirmek başka şehirlere gitmek size iyi gelen insanlarla bir arada olmak kardeşler yakın akrabalar ve yakın çevrenizle iletişim içinde olmak bu dolunay zamanı gündeminizde yer alabilir.

İKİZLER: Bu dolunay sizin Yabancılarla uzaklarla yolculuklara akademik çalışmalarla basın yayın sosyal medya iletişim ve eğitim konularıyla ilgili alanınızda gerçekleşiyor. Eğitimler almak, akademik konulara odaklanmak entelektüel konularla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Sizin için hayat görüşünüzü ideallerinizi ve prensiplerinizi ortaya koymak bu dönemde oldukça önemli olabilir. İstediğiniz insanlarla sizin düşünce yapınıza göre bir iletişim ve ilişki bağı kurmak bu dönemde sizin için önemli olacak. Diğer yandan fikirlerinizi ve hayata bakış açınızı daha fazla anlatmak insanlara bahsetmek ve kendinizi düşüncelerle ortaya koymak isteyebilirsiniz. Dolunayın yönetici gezegeni Satürn para kaynakları alanınızda. Maddi olarak sizi güçlü kılacak ve derleyecek toparlayacak kararları almak ve buna yönelik ne yapabileceğinizi düşünmek planlamak ve harekete geçmek isteyebilirsiniz. Aileyle para paylaşımı miras gibi konular öne çıkabilir, krediler vergiler borçlar tazminat bonus veya yatırım fikirleri ile ilgili gelişmeler olabilir. Maddi konularda sürüncemede kalan konularda yeni açılımlar ortaya çıkabilir. Ticari konularda ekiplerle veya gruplarla iş ortaklıklarıyla ilerlemek isteyebilirsiniz. Aile ile maddi konular çerçevesinde duygusal kararlar almak ve aile içerisinde sorumlulukları yerine getirmek anlamında da stresli durumlar söz konusu olabilir.

YENGEÇ: Bu dolunay sizlerin aile ile para paylaşımınızı, krediler, vergi sigorta, miras, tazminat bonus, yatırımlar ve ortaklı işlerle ilgili alanınızda gerçekleşiyor. Maddi konularda sizi destekleyecek ve geleceğe doğru sağlam adımlar atmak isteğinizi açığa çıkarak enerjiler var. Bütçenizi daha akıllıca değerlendirmek, mantıklı ve kalıcı adımlar atmak isteyebilirsiniz. Krediler ve borçlarla ilgili kararlar beklentiler sonuca bağlanabilir. Paranızı daha iyi değerlendirmek için adım atabilirsiniz. Aileyle para paylaşımı miras vb gibi konular gündeminizde olabilir. İş ortaklıları ve ticari işleri olan Yengeçler varsa bu anlamda daha aktif hareket edecekleri zihinsel akılcı ve prensipleri doğrultusunda maddi konulara el atacaklar. Vergi sigorta tazminat kredi ve borçlarla ilgili işleriniz varsa bu dönemde uzun vadeli çözümlere doğru gitme şansınız olacaktır. Paranızı korumak ve bütçenizi dengelemek için akıllı davranabileceğiniz bir dönemdesiniz.

ASLAN: Bu dolunay sizlerin ilişkiler evlilik iş ortaklıkları alanınızda yer alacak. Her dolunay bir ilişki temasını aslında ön plana çıkarır. Bu dönemde ilişkinizde daha paylaşımcı olmak kendinizi daha iyi ifade etmek ve karşınızdaki kişi ile daha dostane arkadaşça bireyselliğinizi koruyarak bir arada daha fazla birbirinize önem vererek ilerlemek isteyebilirsiniz. Partneriniz ile daha yakın ilişkiler kurmanın yolunu arayacağınız bir dönem olabilir. Bir ilişki konusunda daha objektif olmak ve karşınızdaki kişiyi daha gerçekçi değerlendirmek için karar alabilirsiniz. Diğer yandan, dolunayın yönetici gezegeni Satürn günlük işlerinizde yapmak istediklerinizi daha planlı ve mantıklı bir düzende yapmanız gerekliliğini hissettirebilir. İş yerinde duygusal olarak yıpratıcı bir iletişim yer alıyor olabilir veya siz kendinizi duygusal olarak bir parça yıpranmış ve ara vermek istiyor olabilirsiniz. Eğitimler, yazmak çizmek, basın yayın ve baskılı işler, kitaplar, sınavlar veya okullar bu dönemde uğraştığınız konular içerisinde olabilir. Bilginizi artırmak kendinizi ifade etmek ve bunu yaparken kendinize güven duymak önemli olacaktır. Sağlığınıza kemiklerinize diz ve dişlerinize önem verin, damarlar dolaşım ve sırt bölgesi hassas olabilir özen göstermelidir.

BAŞAK: Bu dolunay sizlerin günlük yaşam iş ve çalışma ve sağlık alanınızda yer alıyor. Ekiplerin iş arkadaşlıklarının çalışma hayatındaki ilke ve prensiplerin sizin için önemli olduğu bir dönemdesiniz. Çalışma düzeninizi daha size uygun sizi mutlu eden bir konuma getirmek için çaba harcayabilirsiniz. Daha fazla teknik konuların, bilgi paylaşımının, haberleşmenin ön planda olduğu ve zihninizi daha fazla kullandığınız enerjiler altındasınız. Yaratıcı yanınızı besleyen size sağlam düşüncelerle yatırım yapmak veya becerilerinizi kullanmak imkanı getiren fikirler aklınızdadır. Biryandan da günlük hayat içerisinde sağlığınızı ve çalışma disiplininizi daha gerçekçi bir bakışla ele almalı, kalp damar , bilekler, sırt ve omurga yapınızı korumalısınız. Çocukların geleceği yetenekleri ve yaratıcı taraflarının gelişmesi için kararlar alabilirsiniz. Aynı zamanda bu süreçte daha fazla masraf çıkabilir ve bütçenizin dengesini bozan harcamalar ortaya çıkabilir. İlişkilerde aktif bir zaman olabilir duygusal kararlar almak zorunda kalabilirsiniz. İlişkide daha sorumlu ve akılcı davranmak size düşüyor olabilir. Ciddi gerçekçi ve olgun davranarak ilişkide var olabilecek sıkıntıların üstesinden gelebilirsiniz.

TERAZİ: Bu dolunay sizlerin aşk ve flört alanınızda gerçekleşecek. İlişkilerde iletişim kendini doğru ifade etmek eğlenmek ilkeli davranmak ön plana çıkıyor. Aşk hayatınız ile ilgili canlandırıcı bir etki yapacak olan bu dolunayda arkadaşlık etmek karşınızdakini iyi tanımak gerçekçi bir bakışla ilişkinizi değerlendirmek önem kazanıyor. Yaratıcılıkla ilgili konularda zihinsel faaliyetlerde ticari yatırımlarda ve yeteneklerinizi ortaya dökmek alanında size olumlu etkiler yaratacak bir dönemdesiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu dolunayla uyumlu açı yapıyor yolculuklar eğitimler resmi işler ve fikirler alanında oldukça faal olabilirsiniz. Dolunayın yönetici gezegeni Satürn ev ve aile alanınızda yer aldığı için yerleşim ev düzeni ve aile ile ilgili sorumlulukları odak noktanız haline getirebilir. Ailenizle ve evle ilgili sorumlulukları yerine getirirken daha gerçekçi objektif ve net olmak kaydıyla hareket ederseniz iletişimde daha rahat ilerleyebilirsiniz. Mesleki konularda eksik kalan tamamlayamadığınız işler varsa bu dolunayla birlikte tekrar ele almak için adım atabilirsiniz.

AKREP: Bu dolunay sizlerin ev aile çocuklar ebeveynler ve yerleşim alanınızda gerçekleşiyor. Ailenizle veya yerleşim konularıyla daha fazla ilgilenmek durumunda olduğunuz bir dönemde olabilirsiniz. Yolculuklar, eğitimler ve yakın çevre ile iletişiminizde akılcı ve sağlam kararlar almak isteyeceksiniz. Duygusal olarak kendinizi güvende hissetmek istediğiniz bir dönem daha fazla şefkate sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz ancak şartlar gereği sorumlu ciddi rasyonel davranmak durumunda olan sizsiniz. İş hayatınız çerçevesinde bu dönemde çok daha fazla yazmak çizmek konuşmak bilgi aktarmak söz konusu. Bir yandan oldukça zihinsel ve konuşkanken ve sosyal olmak mümkün, bir yandan da günlük hayat işleriniz çok yoğun ve ilgilenmeniz gereken bir çok ufak tefek iş olabilir. Kariyer alanında sizi öne çıkaracak ve önem kazandıracak atılımların arifesinde olacağınız bir 15 günlük döneme giriyorsunuz. Bir sonraki Aslan yeniayında taşların yerine oturacağını göreceksiniz.

YAY : Bu dolunay sizlerin iletişim haberleşme kısa yolculuklar yakın çevre kardeşler alanınızda gerçekleşiyor. Bireysel fikirlerinizi öne çıkarmak ilkeli ve prensipli davranmak bu dönemde sizin için oldukça önemli. Zihinsel olarak oldukça aktifsiniz. Yakın çevrenizde daha fazla arkadaş dost akraba olabilir. Web siteleri, ticari fikirler, eğitimler ve gelecek projeleri ile ilgili atılımlar bu dolunayla birlikte size mantıklı kararlar aldırabilir. Kısa yolculuklar yapmak yakın çevre içinde gezilere katılmak daha fazla arkadaşlık etmek mümkün. Maddi konularda ayağınızı yere sağlam basmak durumunda olduğunuzu düşünebilirsiniz. Akılcı mantıklı sorumlu davranmak ve geleceğe sağlam olabilecek bir bütçeyle ilerlemek için rasyonel kararlar almak isteyeceksiniz. İş ve ticaret konuları sizin için ön planda olacaktır. Yaratıcılığınızı istediğiniz oranda ortaya çıkarmak için daha istekli atak ve enerjik olacaksınız. Sadece istikrarlı ve yavaş büyümenin gerekli olduğunu akıldan çıkarmadan bunu yapmanın daha doğru olacağını görebilirsiniz. Flört konularında daha mücadeleli bir görünüm yer alıyor ve iradeler çarpışabilir acele sabırsızlık ve öfke zarar getirebilir.

OĞLAK: Bu dolunay sizlerin maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda gerçekleşecek. Kaynaklarınızı daha gerçekçi değerlendirmek ve akılcı yatırımlar yapmak üzere kararlar alabilirsiniz. Birikimlerinizi daha gerçekçi bir biçimde ele almak imkanınız var. Bu dönemde iş ortaklıkları aynı kafada ve hayat görüşü yönünde insanlarla birlikte yapacağınız faaliyetler veya gelecek projeleri gündemde olabilir. Evde oldukça fazla aktivite canlılık ve sosyalleşme yapmanız mümkün. Dostlarla arkadaşlarla ve aile üyeleri ile duygusal alandan sizi besleyecek paylaşımlarınız olabilir. Dolunayın ve burcunuzun yönetici gezegeni Satürn bu süreçte Merkür ile karşıtlık yapmakta olduğu için ilişkilerde hem istediğiniz yönde , insanların duygusal yönden sizi mutlu edecek biçimde davranmalarını size güven vermelerini isteyeceksiniz, hem de sırtınızda taşıdığınız sorumlulukları üstlenerek mantıklı olmak sağlam durmak için çaba göstereceksiniz. İş ortaklıkları ve kariyer temaları ön plana çıkacaktır işinizi ve mesleğinizi doğru yapmak daha profesyonel olmak için yeni planlar yapabilirsiniz.

KOVA: Bu dolunay burcunuzda gerçekleşiyor. Sizi pırıl pırıl parlatacak planlarınızı ve gelecek hedeflerinizi hayata geçirmek için adımlar atacağınız bir dönemdesiniz. Hayat hedeflerinizde daha gerçekçi olmak ve ilkeli davranmak isteyeceksiniz. Eş, iş ortağı veya partnerinizle daha dostane arkadaşça iletişimi öne çıkaran etkiler altındasınız. İlişkilere bakış açınızda yenilikçi bireysel ve orijinal olmak için kararlar alabilirsiniz. Mesleki konularda sizi geride tutan meselelere ela attığınız sorunları çözmek için düşüneceğiniz etkiler altındasınız. Yeniden yapılanmak gerekiyorsa bunu yapabilmek için mantıklı hareket ediyor olacaksınız. Dolunayın yönetici gezegeni Satürn sayesinde bu dolunayda sizi engelleyen kısıtlayan ve geride tutan konuları gayet net görüp bunu değiştirecek adımları atmak veya değişiklikleri yapmak adına harekete geçmeye karar verebilirsiniz.

BALIK: Bu dolunay sizlerin bilinçaltı alanınızda yer alacak. Çalışma prensiplerinizi ilkelerinizi iş alanında ne yapmak istediğinizi net olarak görebileceğiniz etkiler altındasınız. Buna uygun olarak günlük hayat düzeninizde ne değişmesi gerekiyor nasıl bir çalışma düzeni yaratmalısınız yeteneklerinizi nasıl daha iyi ortaya koyabilirsiniz bunları mantıklı ve gerçekçi gözlüklerle görme imkanınız olacak. Yaratıcılığınızı daha fazla öne çıkarmak iş yaparken keyif almak doğru insanlarla veya topluluklarla bir arada olmak kendinizi içinde bulunduğunuz çevrelerde tanıtmak bu çevrelerden destek görmek için daha fazla çaba sarf edebilirsiniz. Bir gelecek projeniz veya gönlünüzde yatan bir gelecek planı varsa bunu gerçekleştirmek için sosyal olmak yeni çevrelere girmek veya elde var olan imkanları daha efektif bir biçimde kullanmanın yollarını aramalısınız. Flört alanında duygusal anlamda daha fazla güven bulmak için karşınızdaki kişiden beklentileriniz olabilir. İletişimde gerçekçi davranır duygusal çıkışlar yapmazsanız stresli durumlarla karşılaşma ihtimaliniz azalacaktır.

Mutlu bir Dolunay dilerim,

Naz Bayatlı


936 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page