top of page

BİR YENGEÇ OLMANIN 10 TEMEL ÖZELLİĞİ

BİR YENGEÇ OLMANIN 10 TEMEL ÖZELLİĞİ


1. Yengeçler yumuşak kalpli merhametli duygusal olurlar kırılganlıklarını gizlemek için hemen kalplerinizi size açmak istemezler, kendilerini korumak için takındıkları bu aldatıcı zırh size güvendikten sizi tanıdıktan sonra yumuşacık yufkadan yapılmış bir böreğe dönüşür.


2. Evcimen, ailesine düşkün, geçmişine, anılarına, geleneklerine bağlı, güvenliği ailesinde ve yakın çevresinde bulan vatansever insanlardır.


3. Su grubundan bu burç Zodyak burçları içinde en duygulu, en hassas, sezgi yanı en yüksek ve iç dünyası zengin burçlardan biridir. Yengeç’ler kabalık etmeyi katılık göstermeyi ve kavgacı olmayı sevmeyen bir burçtur. Direkt saldırmayı, agresif tavırları ve ofansif davranışları tercih etmez, cephede savaşmak yerine cephe gerisinde sessiz direnişle, kurnaz taktiklerle savaşlarını sürdürürler. Dış dünyada bazen karşılaştıkları sorunların çevresinden dolaşarak yandan yandan kaçarak sıvışmayı tercih ederler. Bazen şakalaşmak bile onlar için bir durumun tehdidinden kaçış yoludur. Olayı böyle yumuşatarak fikirlerini daha rahat ifade edebilirler.


4. Utangaç ve çekingen başlangıçlar yapsalar da hayatta ne istediklerini bilirler. Sahip olduklarını kolay kolay bırakmak istemeyen sadık Yengeç’ler önce ailelerine, akrabalarına , arkadaş çevrelerine sonra da toplumlarına karşı derin bağlar hissederler.


5. Kadın/Erkek tüm Yengeç’ler beslemek yedirmek, içirmek, yemeğin iyisini bilmek ve bulmak üzere programlanmışlardır. İş yerlerine bile ellerinde kek- pasta kurabiye, su böreği gibi yiyeceklerle giderek iş arkadaşlarını beslemeyi ihmal etmezler. Doğum günü pastaları yapar, insanların özel günlerini unutmazlar. Bu bakımdan her ofise bir Yengeç kişisi lazımdır.


6. Annelik-babalık kapasiteleri yüksektir ve mükemmel birer ebeveyn olabilirler. Çocuk sevgileri nedeniyle erken yaşlarda evlenip yuva kurabilirler ve sonrasında hayat ailelerinin etrafında döner ve çocukları için her şeyi yapabilirler.


7. Ay tarafından yönetilen bu burç, Ay gibi gel-gitlere sahiptir. Duyguları ve ruh hali med-cezir gibi bir yükselir bir alçalır. Mutlu oldukları zaman iyimser merhametli empati sahibi harika ve bir dinleyici olabilen Yengeç’ler, ruh halleri kötüyken pesimist, karanlık ve huysuz olabilirler.


8. Maddi konularda da oldukça akıllı davranabilen Yengeç’ler para biriktirmekten hoşlanırlar, kenarda yağmurlu günler için mutlaka bir miktar birikim bulundurmayı ihmal etmezler. Ev almak öncelikli konudur. Eskileri kolay kolay atamazlar, yıllarca eşyalarını saklayabilirler. Anılarına çok bağlı oldukları için bazen akıl almaz şeyleri bile hatıra olarak saklayabilirler. O nedenle bir Yengeç’le beraberseniz veya bir Yengeç arkadaşınız varsa bilin ki birlikte geçirdiğiniz aman kayıt altındadır. Eski arkadaşlarını da hiç unutmazlar sözün kısası vefalı insanlardır.


9. Büyük gözleri, seksi dekolteleri, dolgun vücutları ve kadınımsı duruşları ile oldukça çekici kadınların burcudur. Erkekler ise kol ve bacakları uzundur, geniş alınlı ve seyrelmeye müsait saçları olabilir. Yüzleri her zaman dikkat çekici olan Yengeç’ler sade ve komşu kızı tavırları ile sizde samimiyet duygusu katarlar. Beyaz, gümüş ve opal renkleri Yengeç’lere çok yakışır. İnci ve yeşil , mavi boncuklar taşlar onları mutlu eder. Vücutta mide, göğüsler, safra kesesi Yengeç burcu tarafından temsil edilir.


10. Duygulu yanları, hayal güçleri ve sezgileri çok güçlü olan Yengeç’lerden bir çok sanatçı, sinema oyuncusu , ressam ve yazar çıkmıştır.


Bazı Yengeç Ünlüleri: Selena Gomez, Lindsay Lohan, Meryl Streep, George Micheal, Liv Tyler, Pamela Anderson, Sofia Vergara, Jessic

Simpson, Tom Cruise, Robin Williams,Prenses Diana, Prens William, Pablo Neruda, Ringo Starr, Slyvester Stallone, Natalie Wood, Billy Wilder, Gustav Klimt. Henry David Thoreau, Giorgio Armani.


Sevgili Yengeç’ler Doğum Gününüz Kutlu Olsun,


Naz Bayatlı



183 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page