top of page

İÇSEL SESİNİZİ DUYMA ZAMANI MERKÜR GÜNEŞİN KALBİNDE

Güncelleme tarihi: 25 Kas 2019

MERKÜR GÜNEŞİN KALBİNDE 11 KASIM 2019


Merkür 11 Kasım 2019 saat 18:20 de tam dakika ve derece ile Güneş’in kalbinde yer alacak. İnferior kavuşum adı verilen bu durum, Güneş- Merkür kavuşumu Merkür Retro iken gerçekleşir, bu süreçte Merkür Dünya ile Güneş’in arasında durup tam hizada yer alacağı için ışığı Güneş tarafından gölgelenecek, bu durum astrolojide bir tutulma veya Yeniay etkisi gibi düşünülür ve Merkür’ün sembolize ettiği fikirler, yaratıcı düşünceler, ticari girişimler, eğitimler ve yayınlar, yolculuklarla ilgili istekler daha güçlü bir biçimde açığa çıkar. Bunun yanı sıra Akrep burcundaki bu kavuşum ile içsel sezgiler, öngörü ve derin bir farkındalık ortaya çıkar. Akrep gerçekler acıtır temasını en net gören bilen ve bunu hazmeden bir burçtur, en zoru en korkutucuyu en karanlıkta kalanları görmeyi bilir ve buna göğüs gerer. Gizli saklı gerçekleri kıskançlığı hasedi elde etme hırsını paylaşımları üstünlük ve çıkar elde etmek için kurulan stratejiyi planları ve çevreyi kontrol etmeyi sembolize eden Akrep nitelikleri Merkür gibi düşünceleri, tutum ve davranışları ifade eden bir gezegen ile iç içe yer aldığı için, bu dönemde hepimiz bir parça derin duygular içinde olacağız karanlık yanlarımızı göreceğiz hatta başkalarının karanlık yanlarını görüp keşfedeceğiz.


Bu kavuşum ile hepimiz içsel olarak en derin duygularımızla bağlantı içinde olacağız, kendi duygularımızı analiz edip içsel bir farkındalık yaşayacağız. Bunu yaşarken belki artık neyi bırakmak, neden vazgeçmek gerektiğini göreceğiz. Bırakmak istediklerimiz bize geçmişten gelen uzun süredir kriz yaratan belki içimizi acıtan konularla alakalı olacak. Bırakmak, vazgeçmek krizli stresli duygulardır ancak göreceğiz ki artık bazı şeyleri psikolojik olarak taşıyamıyoruz. Güneşin kalbine yerleşen Akrep burcundaki Merkür ile ilişkilerdeki konumumuz duygusal paylaşımımız ve çevresel koşullarımız altında bize zorluk yaratan tarafları analiz etmek farkına varmak ve derinden hissederek acı da olsa zor da olsa bir karar alma şansımız var. Bence artık hayatımızın bir alanında takke düşüyor ve kel görünüyor. Her ne kadar saklamaya çalışsak ta bu kavuşum ile içsel olarak bazı durumları stresleri taşımak istemediğimize karar vereceğiz ve bununla ilgili geleceğimizi şekillendirmek için harekete geçeceğiz.


Yıllardır bio- enerji alanları enerji çalışmaları ve enerji psikolojisi ile ilgilenen biri olarak Merkür Güneş’in kalbinde saatlerini içe odaklanarak, derin bir meditasyon yaparak ve bırakmak yoluyla şifa bulmam gereken ne varsa düşünüyor olacağım. Arınmak sadeleşmek içindeki zehri akıtmak duygularda detoks yapmak için birebir bir zaman dilimi olacak.

İçsel rehberlerinizden yardım istemek ve iç sesinize odaklanmak için size kısa ama etkili bir meditasyon önereceğim. İç sesiniz her zaman doğruyu söyler zihnin gürültüsünden kurtulup içsel rehberinizin sesini duymak için şu basit yöntemi uygulayınız.


1. Meditasyon yapacağınız alanda Sandal ağacı veya Musk kokulu tütsü yakabilirsiniz. Sevdiğiniz sizi rahatlatan her hangi bir koku da olabilir bu size kalmış.

2. Temel yoga pozisyonunda veya bir sandalyeye oturun. Rahat olmanız her şeyden önemlidir. Yatar pozisyonda olmayın yeter. ( şimdilik )

3. Kollarınızı başınızın üzerine gelecek şekilde kuş kanatları gibi açın. Yumruğunuzu sıkın baş parmağınız ise havaya bakar şekilde OK der gibi yukarı baksın. Hızla nefes alın verin bunu en az 12 kez yapın, daha sonra 12 kere hızla nefes alın ama nefesi verirken ağır ağır verin. Bu kalp ritminizi yavaşlatacak ve zihninizi sakinleştirecektir.

4. Daha sonra kollarınızı indirin ve kucağınıza rahat bir pozisyonda yerleştirin. Siz nasıl rahat edecekseniz o konumda tutun ellerinizi.

5. Şimdi başınızın üstünden altın likit bir ışık giriyormuş bedeninizde dolaşıyormuş gibi imgeleyin ve bu ışığı nefesle beraber vücudunuza çekin. Tepeden tırnağa bedeniniz siz sakin sakin nefes alırken bu altın parlak ışıkla dolsun cildinizi kaplasın.

6. Bu altın ışığı bedeninizin her yerinde hissettikten sonra yere veya rahat ettiğiniz bir yere uzanın.

7. Kollarınızı yukarı dik bir biçimde kaldırın avuçlarınız açık ve altın ışıkla parlarken rehberlerinizi çağırın nezaketle yanınıza gelmelerini dileyin. Her zaman gelirler. Onlar sizin kişisel koruyucu meleklerinizdir. Daha sonra 5 dk gibi bir süre bekleyip Kollarınızı indirin.

8. Rehberlerin yardımını ve rehberliğini dilerken aynı zamanda başarmak istediğiniz konuya odaklanın neyi halletmek istiyorsunuz ve hayrınıza ne olmasını istiyorsunuz. Bunu içinizden geçirin tekrarlayın en az 12 kere bu cümleyi tekrarlayın ve susun gözünüzü kapatın yatarak dinlenme pozunda durun. İç sesiniz yavaştan sizle konuşmaya başlar gerçekleri duymaya hazır olun sizin için hayırlı olan neyse bunu duyacağınızı unutmayın.


Neşe dolu iyilik dolu şifa dolu mutlu enerjiler sizinle olsun,

Naz Bayatlı

509 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page