top of page

JÜPİTER ŞANS VE FIRSATLAR YILDIZI KOÇ BURCUNDA

11 MAYIS 2022-17 MAYIS 2023


Şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter savaş ve mücadeleyi temsil eden Koç burcundaki geçişine 11 Mayıs’ta başladı ve 17 Mayıs 2023 tarihine kadar geçişini sürdürecek. Bundan önce 2010 yılının Haziran ayında Koç burcundaydı ve 0 derece Koç burcundayken Uranüs ile kavuşum yapmıştı. Bu kavuşum o dönemde gerçekleştiğinde bir çok toplumsal alanda değişim rüzgarları esmeye başlamıştı, siyasi ve ekonomik değişimler yaşandı ki bunlardan biri wikileaks ile gizli bilgilerin ifşa edilmesiydi, Arap Baharını yaşadık ve Jüpiter’in Kiron ile kavuşumunda Global boyutta ekonomik krizlerin ve enflasyonun yaşandığı bir döneme denk gelmekteydi. Jüpiter 0 derecedeyken uykuda olan enerjileri harekete geçirmeye başlar özellikle Koç burcunda kıvılcımı tetikleyecek ruhu yakalar. İçten gelen tepkiler dışa vurulur, kızgınlık, öfke ve tahammülsüzlük açığa çıkmaya başlar. Bir yandan da oldukça yaratıcı ve zihinsel anlamda verimli tohumların atıldığı bir zamandır.


Jüpiter Koç hepimize savaşma mücadele etmeyi, gerekiyorsa öfkelenmeyi ve bildiğimiz yolda gitme enerjisi verecek. Tahammülümüzü zorlayan konulara hayır diyebileceğiz, tepki verebileceğiz ve cesaretimizi toplayıp kapıyı arkamızdan çarpıp çıkabileceğiz.

Özellikle 30 Mayıs’ta yer alacak olan İkizler yeniayında Mars ile kavuşumda olması sebebiyle ateş hava elementlerinin etkileşimi güçlü bir biçimde hayatımıza yansıyacak. İleri gitmekten bizi kimse geri tutamaz artık Jüpiter Koç burcunda 28 Temmuz’da geri gitmek için durağan konuma geçecek ve 30 Temmuz’da 9 derece Koç’ta R olacak. 28 Ekim’de tekrar 29 derece Balık burcuna gerileyecek ve 21 Aralık’ta tekrar 0 derece Koç’a geri dönecek. 17 Mayıs 2023 e kadar bu burçta kalacak ve sonra Boğa burcuna geçiş yapacak.


Jüpiter Koç burcundayken iklim savaş rüzgarlarına dönebilir. Petrole ve doğalgaza bağımlılık yine önemli, savaşların ve ekonominin çarkları eski günlerdeki tutumlarla tekrar aktive olabilir. Savaşçı ruhun, liderlik özelliklerinin, bireysel yeteneklerimizi ispat ederek ilerlemenin önemi vurgulanıyor olacak.


BURÇLARA GÖRE JÜPİTER KOÇ GEÇİŞİ

(YÜKSELEN BURCUNUZU ÖNCELİKLİ İZLEYİN VEYA OKUYUN)


Özellikle bu geçiş doğum haritasında Jüpiter’i Koç Aslan Yay Terazi Kova ve İkizler burcunda olan arkadaşlara daha fazla avantaj getirecektir.


KOÇ: Şans ve fırsatlar yıldızının burcunuzda geçiş yapmasıyla birlikte 1 sene boyunca gelişime açık olacaksınız. Zenginlik bolluk bereket elde etmek için istekli olup, bunu elde edeceğiniz hedefler koyacaksınız kendinize. Başarı elde etmek konusunda şanslısınız ayrıca şansları elde etmek için kendinizi yenilemek güzelleştirmek ve prezentabl görünmek için fiziksel görünümünüze daha fazla önem vermeye başlayabilirsiniz. Sizi görenler kendinden daha emin cesur ve ne istediğini bilen bir tutumla hareket ettiğinizi fark edebilirler. Atak ve girişimci davranmanın önemini kavrayacaksınız. Kilo kontrolü yapmak ta önem kazanıyor çünkü Jüpiter büyüten ve genişleten bir gezegen olarak çok fazla gezerek yiyerek içerek sosyal yaşam etkinliklerini artıracağı için kilo alınabilir. Dediğim gibi Sosyal yaşamınız canlanacak, yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Bu yeni insanlar veya kontaklar size hedeflerinize ulaşmak bakımından fırsatlar sunabilirler. Daha fazla insanın dikkatini çekecek ve dış dünyadan destek alacasınız. Kariyer alanında veya gelecek hedeflerinize doğru ilerlemek konusunda şanslı olacaksınız. Fırsatlar kapınızı çalabilir. İlişkileri başlatacak atılganlığı gösterecek yaratıcı fikirlerle atılımda bulunacaksınız. Bireysel yeteneklerinizi ortaya koyduğunuz takdirde şansınız artacaktır. Yurt dışı bapları, uzun yolculuklar, eğitimler basın yayın sosyal medya ve baskılı malzemelerin size şans getireceği görülüyor.



BOĞA: Spiritüel konulara ruhunuza iyi gelecek çalışmalara psikolojik sağlığınızı korumak ve güçlendirmek adına kendinize önem vererek bu geçişten faydalanabilirsiniz. Ayrıca kolektife hizmet yardımlaşma yaratıcı projeler yaparak yurt dışı veya uzaklarla bağ kurma konusunda atılım yapabilirsiniz. Ruh ve beden sağlığı her zamankinden önemli olabilir. Bir yandan çalışma alanında düzenlemeler yapabilirsiniz, günlük temponuzda yeniliklere yer açabilirsiniz. Spor diyet beslenme egzersiz gibi fiziksel gücünüzü artıracak çalışmalara yer verebilirsiniz. Eğitimler alabilir, bilinçaltına yönelik terapilere ve kişisel gelişim konularına yönelebilirsiniz. Uzaklara açılabilir, uzun yolculuklar planlayabilir, farklı kültürlerle haşır neşir olabilirsiniz. İnsanların ruhlarına iyi gelecek, onların da iç dünyalarını keşfetmelerine yardım edecek çalışmalar yapabilirsiniz. Kendi başınıza kalmak arada içe dönmek kendi alanınızda yaratıcı projelere yönelmek için çalışmalar yapmak size iyi gelebilir.



İKİZLER: Sosyal çevrenizin genişleyeceği gruplarda parlayacağınız ve sosyal ağların size yeni şans ve fırsatlar getireceği güzel bir döneme giriş yapmaktasınız. Arkadaşlarla ilişkileriniz gelişebilir, arkadaşlar size şans getirebilir. Gelecek projeleri yapmak ve kendinize başarı hedefleri koymak size iyi gelecektir. Liderlik edeceğiniz başı çekeceğiniz gruplar, etkinlikler veya ekip çalışmaları yapabilirsiniz. Topluluklar içinde parlamak ve güç elde etmek isteyeceksiniz. Klüpler dernekler birlikler ve organizasyonlar içinde aktif olmak size şans getirebilir. Yaratıcı fikirlerle veya girişim fikirleri ile dolu olabilirsiniz. Kariyer anlamında atılımlar yapabilir ve topluluklara gruplara yönelik işlerden kazanç fırsatları elde edebilirsiniz. Bazılarınız arkadaşlık alanından kuracağı özel ilişkiler başlatabilirler.



YENGEÇ: Jüpiter sizlerin kariyer alanından geçiş yapacak. Bu bir sene boyunca kariyer hedeflerinizin yönünü biraz daha yukarı çekecek bir etki yaratacaktır. Terfi etmek daha fazla kazanmak veya hayalinizdeki işe kavuşmak için size fırsatlar getirebilir. Toplum ve topluluklar önünde daha fazla görünür hale geleceksiniz. Popülerlik yakalamak ve kişisel gelişiminizi olumlu etkileyecek şanslar yakalamak için bu geçiş size iyi gelecek. Liderlik özellikleriniz ön plana çıkacaktır. Diğer yandan, ev ve aile konusunda şansınızı artıracak fırsatlar önünüze çıkabilir. Çocuklarınızın geleceğini daha iyi planlamak için yaratıcı fikirler öne sürebilirsiniz. Ebeveynlik yapma tarzınız ile başarılı bir rol üstlenebilirsiniz. Ailenize destek olmak için daha fazla çaba sarf edebilirsiniz ama sonuçları olumlu olacaktır. İşle ilgili yolculuklar yapabilir sağlık konusunda bilinçli davranabilir eğitsel konularda, resmi ve hukuki alanda, otorite figürleri ile başarı yakalayabilirsiniz.


ASLAN: Jüpiter hayata bakış açınızı ve yaşam felsefenizi yeni ufuklara taşımanıza yardımcı olacaktır. Kültür birikiminizi artırmak, uzun yolculuklar yapmak, yabancı kültürleri tanımak ve size yeni deneyimler kazandırmak bakımından şans getirecektir. Akademik çalışmalar yapabilir, bilginizi ve uzmanlık alanınızı bir üst seviyeye getirmek için çaba sarf edebilirsiniz. Bilginizi inancınızı düşüncelerinizi her zamankinden daha fazla insanlarla paylaşmak isteyeceksiniz. Bir ideali hayata geçirmek için harekete geçebilirsiniz. Sosyal medya, internet ortamı, web siteleri, yabancı ülkelerle, yurt dışı/şehir dışı bağlantılar kurarak gelişmek istediğiniz bir konuda fırsatlara doğru koşmak isteyebilirsiniz. Bazı Aslanlar yurt dışında yaşamak çalışmak veya okumak için adım atabilirler. Hukuki ve resmi süreçleriniz varsa bu alanda sizlere yıldızlar destek verecektir. Jüpiter adil inançlı bilgiyi iyi kullanan etik davranmayı seçen zenginliğin ve gücün doğru kullanılmasını önemseyen bir bakış açısıyla hareket eden kişilere şans getirir. Bu dönemde lider ve yaratıcı fikirlerle öne çıkacak, bilgi dağarcığınızı geliştirmekten zevk alacak ve ektiklerinizi güzel hasat edeceksiniz.


BAŞAK: Jüpiter bu 1 yıllık süreçte sizleri finansal konularda yeni atılımlar yapmaya veya para kaynaklarınızın kullanımında sizleri yeni yollar keşfetmeye yöneltecektir. Ticaret yapmak, yatırım yapmak veya iş ortaklıkları yapmak isteyenleriniz için fırsatları yakalamak mümkün. Zaten fırsatların peşinde koşacağınız ve kendi şansınızı kendiniz yaratabileceğiniz açık duruyor. Diğer yandan, ticaret veya finansal girişimler ile alakası olmayan Başaklar bu dönemde öncelikle maddi kaynaklarını artırmak için neler yapabileceklerini düşünüyor olabilirler. Kazançları artıracak fikirleriniz ve projeleriniz olabilir. İşe girmek maaşın artması veya yatırımlardan ekstra gelir elde etmek için şansınız olacaktır. Bu dönemde kredileri ödemeyi bitirmek, borçları kapatmak veya kredi almak istediğiniz bir durumda istediğiniz krediyi almak gibi şanslarınız olabilir. Aile ile ortak para paylaşımınız varsa bu alanda birbirinize destek olmak ve ortak bütçenize daha fazla bolluk bereket taşıyacak imkanlara kavuşmak konusunda Jüpiter bu dönemde size şans getirecektir. Kişisel gelişim konularına, terapilere veya metafizik konulara ilgi duyabilir bu temalarda şifalanmak veya para kazanmak adına girişimlerde bulunabilirsiniz. Jüpiter müşteri yıldızıdır ve sizlere bu anlamda da artış bolluk ve bereket getirebilir.



TERAZİ: Jüpiter 1 yıl boyunca evlilik ve uzun süreli ilişkiler alanınızda geçiş yapacak. Dolayısıyla bu dönemde Zodyağın ilişkiler alanında en şanslı burçlarından birisiniz. İlişkiler ve sosyal yaşam adımları sizlere yenilikler getirebilir. Evlenmek ortaklık kurmak ilişkinizde bir sonraki seviyeye geçiş yapmak için Jüpiter size şans getirecektir. Jüpiter gibi bir gezegenin ilişkilerinizi ifade eden bir alana geçişi kurduğunuz bağlarda size iyilik getirecek bir fırsatın açılacağına işaret eder. Eşle veya partnerle bir arada yeni bir şeyler keşfetmek gezmek görmek yeni hevesler ve heyecanlar bulmak birlikte zenginleşmek ve elinizdekini daha iyi değerlendirmek için fırsatlar çıkabilir. Diğer yandan, sizin gibi partnerinizde iş hayatında veya kendi atılım ve girişimlerinde başarı elde etmek ve yeni fırsatlara koşma şansı elde edebilir. Sosyal hayatınızda ve yakın çevrenizde kurduğunuz bağlar sayesinde önünüze sürpriz fırsatlar çıkabilir. Bu dönemde evlenmek yuva kurmak isteyen Teraziler de olacaktır. Kalbi boş Teraziler Koç karakterinde atılgan özgüvenli ve girişimci biri ile gönül bağı kurabilirler. Eşiniz daha hızlı atılgan rekabetçi ve cesaretli bir tutumla hayatın içinde başarı yakalayabilir. İş ortaklıkları ve iş birlikleri kurmak için güzel bir fırsat olacaktır. Ticari girişimler ve zenginleşme projeleriniz varsa bunu hayata geçirecek bilgiyi iletişimi ve donanımı toparlamak ve elde etmek için harekete geçebileceksiniz.


AKREP: Jüpiter 1 yıl boyunca iş ve çalışma alanınızda geçiş yapacak. İş konularında şans ve fırsatlar yakalayabileceğiniz bir dönemdesiniz. Yeni iş bulmak, terfi etmek, işinizi büyütmek, iş yeteneklerinizde gelişim elde etmek ve çalışma projelerinizde başarı kazanmak için Jüpiter size destek verecektir. Elbette sağlık konularında da güçleneceksiniz. Jüpiter fiziksel olarak size gereken enerjiyi verecektir. Eğitsel konular, yurt dışı bağlantılı işler ve kültürlerle harmanlanacağınız yeni bir dönemde olabilirsiniz. Spiritüel konulara ilgi duyabilir ruhunuza iyi gelecek çalışmalar yapmak isteyebilirsiniz. Yaratıcı çalışmalar yaparak, zihinsel yaratıcılığınızı kullanarak göz doldurabilirsiniz. Jüpiter para kaynakları alanınızı yöneten gezegen olduğu için bu transitte çalışarak emeğinizi harcayarak kazancınızı artırabilirsiniz. İş hayatında çevrenizin genişlediği ve çevreden yeni fırsatları ayağınıza getirecek insanlarla karşılaştığınız bir dönemdesiniz. İşinize ve mesleki yeteneklerinize yatırım yaparak donanımınızı artırabilir ve aranılan biri haline gelebilirsiniz.


YAY: Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter 1 yıl boyunca sizlerin aşk ve yaratıcılık alanınızdan geçiş yaptığı için Zodyak burçları içinde yeni aşklara yelken açmak konusunda şansı en çok olan burçlardan birisiniz. Aşk ve flört hayatınıza heyecan ve heves katacak etkileri alacağınız bir yıl olacak. Keyiflere ve mutlu olmaya yöneleceğiniz kişisel gelişim konularında kendinize zaman ayıracağınız bir dönemdesiniz. Yeteneklerinizi daha iyi kullanabileceksiniz, hobiler edinebilirsiniz veya var olan hobilerinizden yaratıcılığınızı işin içine katarak gelişebileceğiniz şanslar elde edebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenleriniz varsa bu yıl bu konuda istekli ve şanslı olabilirsiniz. Ticari atılımlar yapmak yatırım alanlarını geliştirmek isteyen Yaylar için de Jüpiter bol bol fırsat getirecektir. Sosyal medya veya basın yayın mecralarında popüler olabilirsiniz. Tanınmak ve dikkat çekmek için Jüpiter’in desteği yanınızda olacak. Zenginleşmek sosyal çevrenizi geliştirmek gelecek projelerine odaklanmak ve yaşam sevincinizi artırmak için bu yılı iyi değerlendireceğinize eminim.


OĞLAK: Jüpiter bir yıl boyunca ev aile ve yerleşim alanınızdan geçiş yapacak. Eve ve özel hayata daha fazla önem verebilirsiniz. Ailenize ilgi göstermek ve yakınlarınızın desteğini almak için istekli olabilirsiniz. Emlak yatırımı yapmak isteyen Oğlaklar için oldukça güzel bir fırsat var. Aile ile bir arada zenginleşmek, aileye ait varlıkların hayrını görmek veya ev yaşamında daha konfor sağlamak için şansınız var. Geniş ferah ve rahat edeceğiniz bir ev ortamına daha fazla ihtiyaç duyabilirsiniz. Ebeveynlerinizin iyiliği ve sağlığını düşünerek daha yardımsever bir rol üstlenebilirsiniz. Evden çalışmak iş kurmak ve kariyer alanında yeni girişimlerde bulunmak için Jüpiter size destek verecektir. Geniş eğlenceli ve sıcak bir aile ortamı yaratmak ve ev hayatında daha fazla eğlenmek ve vakit geçirmek için Jüpiter’in festival ruhunu eve taşıyabilirsiniz. Yuva kurmak evlenmek çocuk sahibi olmak isteyen Oğlaklar bu dönemde Jüpiter’in şanslı etkisinden yararlanabilirler.


KOVA: Jüpiter bir yıl boyunca iletişim eğitimler kurslar ve yakın çevre ilişkilerinizi sembolize eden alandan geçiş yapacak. Zihinsel anlamda oldukça aktif olduğunuz ve yeni fikirleri hayata geçirebileceğiniz bir dönemdesiniz. Sınavlar okullar ve eğitsel konularda başarılı olmak mümkün. İnternet siteleri, web siteleri, blog veya sosyal medya mecralarında daha fazla aktif olduğunuz ve bilgi paylaşımı yaptığınız bir süreç olabilir. Kitaplar, baskılı malzemeler, satış pazarlama konuları iletişim kurmak networkler oluşturmak konusunda şanslısınız. Kardeşler ve yakın akrabalarla daha ferah ve iyimser bir ilişki gelişebilir. Bol bol seyahat edebilir, şehir veya yurt dışı gezileri çoğaltabilirsiniz. İş seyahatleri yapabileceğiniz kültür turlarına katılabileceğiniz veya doğada açık havada daha fazla zaman geçirebileceğiniz bir geçiş olacak. taşınmak yer değiştirmek departman değiştirmek şehir dışına veya yurt dışına taşınmak gibi umutlarınız olabilir. Araçlar arabalar bilgisayarlar ve cep telefonları alanında bilgi ve becerilerinizi geliştirebilir, eski aletleri yenileyebilirsiniz. Zihinsel işlerinizin ve projelerinizin artacağı, bilginizi ve yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz şans ve fırsatları Jüpiter sizlere getirecektir.


BALIK: Burcunuzun yönetici gezegeni Jüpiter bir yıl boyunca Koç burcunda kalacak ve sizlerin maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda kalacak. Bu süreçte gelir ve kazancınızı artırmak için şansınız olacaktır. Aslında en büyük kazanımız kendinize yatırım yapmak olacaktır. Kişisel gelişim konularına ve size daha fazla para kazandıracak yeteneklere yönelik harcamalar yapabilirsiniz. Ticari işleriniz varsa müşteri yıldızı Jüpiter size şans getirebilir. Eğitimler yabancı kültürler dini veya ruhani konular geziler ve yolculuklar bilgi ve fikir paylaşacağınız her türlü mecra size şans getirecektir. İş kurmak veya iş projeleri geliştirmek isteyen Balıklara fırsatlar çıkacaktır. Kariyerde yükselme terfi etme ve yapacağınız işlerle tanınma ve göz doldurma şansınız olacaktır. En önemlisi kendinize önem verip kendinizi ödüllendirmek için harcamalar yapabilirsiniz. Değerinizi öne çıkarmak ve yeteneklerinizi daha iyi değerlendirmek konusunda Jüpiter size şans ve fırsatlar getirecektir.


Naz Bayatlı





337 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page