top of page

KOVA BURCUNDA YENİAY 11 ŞUBAT 2021 saat: 22:00


Yeni bir ay döngüsüne başlıyoruz. 11 Şubat Perşembe günü 23 derece Kova burcunda yeniay gerçekleşiyor.

Bu yeniay Satürn Uranüs karesini saymazsak oldukça iyicil etkiler altında. Özellikle ilişkiler için hatta her türden ilişkiler için destekleyici etkiler taşıyor.

Yeniayda Jüpiter ve Venüs kavuşumda. Zenginlik, şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter’in aşk ilişkiler ve para konularını sembolize eden Venüs ile buluşması harika bir etki. Ayrıca bu yeniaya Sadalsuud adlı sabit yıldız eşlik ediyor. Büyük şans anlamına gelen bu yıldızın eşlik ettiği bu yeniay döneminde bizler de kendimiz için çok şans getirecek bir iş, bir ilişki, bir yaşam hedefine doğru adım atabiliriz. Bu kavuşum büyümek ve mutlu olmak için fırsatlar aramamıza yol açarken bir yandan da, ilişkileri tatlı yumuşak dostane uyumlu ve sıcak kılacak. Aşık olmak ve var olan bir ilişkiye enerji katmak, birbirinizi niçin sevdiğinizi hatırlamak için gayet olumlu zamanlardayız. Arkadaşlıklar, aşk ve flört konuları hepimizin ajandasında yer alacak. İnsanlar birbirine tanımasa bile daha yakın davranacak ve iletişim muhtemelen sıcak diyaloglara dönecek. Ekip çalışmaları, ortaklıklar, gelecek projeleri, zenginleşmek, büyümek ve fırsatlara koşmak istediğimiz her alanda bize yeni bir vizyon açacak ve bizi şanslı fırsatlara taşıyacak. Clubhouse denen yeni aplikasyonda hiç tanımadığım insanlarla saatlerce konuşmaya başlayınca inanın “ hah tam da Kova meselesi” dedim. Her geçmişten eğitimden sosyal çevreden insanla, normal hayatında asla, (hele bu Pandemi döneminde) karşılaşamayacağın insanlarla bir arada sohbet etmek. Kova işte bu!! eşit uzaklıkta, dostane, fikirlerle dolu, benzer zihinlerin buluşması.


Kova’nın elbette en büyük özelliği sorgulamak, ölçmek biçmek, bir mantığa oturtmak sosyal normları değiştiren ve kendi yaratıcı yanını ortaya koyarak bireysel fark yaratacak yönlerini açığa çıkarmak. Dolayısıyla böyle bir trendiniz varsa harekete geçin, fikirler öne sürün, farklılığınıza dikkat çekecek adımları atın. İyi ölçün biçin ve değerlendirin. Stratejik planlamasını iyi yapın. Yatırımlar iş projeleri tasarım içeren işler networkler internet mecrasında yapılacak her iş ve yaratıcı fikir ön plana çıkıyor.


Unutmamak gerekir ki üst şemsiyede Satürn Uranüs karesinin gölgesindeyiz. 17 Şubatta tam olacak bu karenin etkileri elbette Ocak ayının ortalarından beri etkisini hissettiriyor. Bu açı kalıbı ani değişimlerin, hızlı değişen düzenin karşısında ayak uydurmaya çalışmanın mücadelesi. Uyum sağlamak ve neler olup bittiğini görmek adına çaba gösteriyoruz. Adapte olma bir süreç gerektirecek. Değişimleri istiyoruz ama yine de planlamasını yapmak için üzerinde objektif bir gözle düşünmek ve öyle değerlendirme yapmak gerekiyor. Sadece kişisel hayatımızda değil kolektif alanda da bu böyle. Bazı konular kişisel özgürlüğümüzü ve sınırlarımızı nasıl etkileyecek bunlara kafa yoracağız. Değişim kaçınılmaz ve kontrol edilmeyecek kadar hızlı olacak. Bunun karşısında yapacağımız en iyi şey kendim için daha iyi bir sistem nasıl kurabilirim, daha fazla sevgi anlayış ve güven bulmak için neler yapabilirim ve tüm bunları kendi gerçekliğim çerçevesine uydurmalıyım. Satürn bunu hepimize yaşatacaktır dahası öğretmek için deneyimleri hayatımıza katacaktır.


Bu yeniayda Mars ve Neptün de birbiri ile üçgen/olumlu açı kuruyor. Biraz hayallerim aşkım ve gerçekler düzleminde kendi dünyamızı kendimizin yaratacağı biraz gerçeklikten aşka veya spiritüel bir şeylere kaçış yapabileceğimiz etkiler. Çok ihtiyacımız var biraz fantezi biraz hayal biraz romantizm.


BURÇLARA GÖRE KOVA YENİAYI


KOÇ: Yepyeni bir gelecek planı projesi arkadaşlıklar arkadaşlarla yapılacak işler ekipleri ve grupları içeren sosyal içerikli konular. İdeal geleceğini yaratma zamanı. Bir iş bir etkinlik bir arkadaş ve yenilik size şans ve Burcunuzun yönetici gezegeni Mars Neptün ile açıda. Spritüel işler dinlenmek kendi alanınızda ruhunuza iyi gelen işlerle uğraşmak isteyebilirsiniz. Bir arkadaşlık romantik etkilenmeyle değişime uğrayabilir. Arkadaşlar ve topluluklar içinde favori olacağınız bir dönem olacak.

BOĞA: İş ve kariyer konularında gelişecek büyüyecek ve şanslı getirecek yeni fırsatlara doğru yelken açmak için hazırsınız. İş hayatınızda ve görülür olduğunuz çevrelerde, daha fazla kabul görmek adına, kariyerinize yardımcı olacak kişilerle bağlantı kurabilirsiniz. Kariyerinizi bir üst seviyeye taşıyacak yetenekleri ortaya koyarak ilerlemek için şanslısınız. Fikirlerinizi net ve objektif bir biçimde açıklamalı yeni teknolojilerden veya bakış açılarından faydalanmalı ve sizi farklı kılan özelliklerinizi ortaya çıkarmaktan çekinmemelisiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs Jüpiter ile kavuşumda olacağı için bu haftaya şanslı bir giriş yapacaksınız. Hem iş hem ilişkiler açısından yeni fırsatlar önünüze açılacaktır.

İKİZLER: Sosyal medya, internet ortamı, web siteleri, reklam tanıtım promosyonlar vb gibi konularda öne çıkmak veya benzeri projeleri hayata geçirmek için gelişime açık bir dönemdesiniz. Fikirlerinizi insanlara aktarmak farklı yanlarınızı açığa çıkarmak ve sosyal bağlarınızı geliştirmek için şanslı bir dönemdesiniz. Resmi işler hukuki süreçler ve akademik işlerde bu dönemde başarılı olacaksınız. Uzaklarla bağ kurup yabancılarla iletişimde olup sizden daha uzakta veya aranızda mesafe olan biriyle gönül bağı kurmak ilerletmek ve romantik olmak mümkün. Basın yayın kitaplar baskılı işler net- work’ ler ve satış ağları kurmak ve geliştirmek için ideal bir süre. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür şu sıralar geri harekette bulunuyor. İşler yavaş ve gecikmeli ilerleyebilir. 22 Şubat sonrası tam gaz fırlayacağınıza eminim.

YENGEÇ: Bu yeniay sizlerin finansal alanınızda gerçekleşiyor. Maddi konularınızı daha net objektif ve planlı bir biçimde ele alabileceğiniz bir dönem. Gelir artırmak ticari fırsatlar yaratmak iş ortaklıkları veya çalışma işbirlikleri yapmak için şanslı bir dönem. Kredileri borçları yatırımları tazminat veya miras işlerini ele aldığınız ve bu konularda süreçleri takip ettiğiniz bir yeniay başlangıç zamanı. Şu sıra sadece plan projelendirme ve varsa maddi krizleri akıllıca yönetmek zamanı. Belki kredi ve borç almak için başvuru yapabilirsiniz, şu sıra beklemeli çünkü 22 Şubattan sonra daha rahat ilerleyebileceksiniz. Yeni kazanç fırsatlarına ulaşacağınız girişimlerinizde başarıya ulaşacağınız bir zamandır.

ASLAN: ilişkiler alanınızda yer alacak bu yeniay sizler için aşk evlilik ve uyumlu ilişkiler kurma fırsatını ayağınıza getiriyor. İki iyicil gezegenin evlilik iş ortaklığı ve uzun süreli ilişkiler alanınızda kavuşum açısında yer alacak olması sizi bu yeniayın ilişkiler bakımından en şanslı burçlarından biri kılıyor. Bu dönemde ilişkileri yumuşatmak uyum yakalamak aşkı güçlendirmek ve mantıklı bir denge kurmak için fırsatınız var. Arkadaşlıklar da güçlü olacak ama bir arkadaşlığın da romantik duygulara dönüşebileceği bir etki var. İş ve kariyer konularında atılım yapabileceğiniz ancak öncelikle bir net plan yapma ve ondan sonra girişim yapmak çok daha akıllıca olacaktır.

BAŞAK: Bu yeniay sizlerin iş ve çalışma hayatınızı, günlük işlerinizi ve sağlık koşullarınızı anlatan alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde yepyeni iş planları ve gelecek projeleri başlatmak üzere çalışıyor, çabalıyor olabilirsiniz. Arkadaşların, ekiplerin ve teknolojik konuların işin içinde olduğu girişimleri hayata geçirmek için iyi bir destek almaktasınız. İş görüşmeleri yapmak networkler kurmak ve iş çevrenizi geliştirmek üzere enerjinizi kanalize etmiş olabilirsiniz. Çalışma hayatınızda ve günlük düzeninizde size yenilikler getirecek, çalışma ortaklıkları ve işbirlikleri kurabileceğiniz gökyüzü etkileri altındasınız. Sağlığınızı önemseyerek, beslenmenizi ele alabilirsiniz, bel omurga ayak bilekleri ve baldırları içeren bölgelere daha fazla önem vermek söz konusu olabilir. Evcil hayvanları almak onların sağlığı ve iyiliği ile ilgilenmeniz de mümkün. Günlük hayat ve iş yeri düzeninizi sizin için rahat konforlu hale getirmek için daha neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. İş yerindeki ilişkileriniz bu dönemde daha fazla iletişimi fikir paylaşımını öne çıkaracak ve ortak değerlere ve ilkelere yönelik bakış açısı ile ilgili konuşmalar içerecektir.

TERAZİ: Yeniay sizlerin aşk ve romantizm alanınızda yer alıyor. Bu yeniay döneminde bu anlamda en şanslı burçlarından birisiniz. Aşk ve flört yaşamınız hareketlenecek ve ilişkilere çok daha fazla odaklı olacaksınız. Merkür’ün bu alanda geri harekette yer alması sebebiyle eski ilişkilerden haber almak ve tekrar deneme yapmak konusu gündemde olabilir. Hali hazırda ilişkisi olan Teraziler için bu dönem ilişkiye daha fazla iletişim hoşluk ve yakınlık katmak için işe yarayacaktır. Diğer taraftan hobilerden ve yaratıcı işlerden para kazanmak isteyenleriniz varsa girişim için plan proje yapmakta olabilirsiniz. Zenginleşmek gelirleri artırmak ve ilişkilerde daha mutlu olmak adına yapabileceklerinizi görmek , şanslı başlangıçlar yapmak için fırsatınız var. Yine de her türlü girişim ve başlangıç için doğru adımla başlamak adına 24 Şubatta sonra harekete geçmek daha çok işinize yarayacaktır. Güzellik estetik ve kozmetik dokunuşlar için de bu geçerlidir.


AKREP: Yeniay sizlerin ev aile yerleşim alanınızda gerçekleşecek. Bu yeniay döneminde çok daha fazla evle ilgilenmek ailenizle bir arada gelecek projeleri içinde olmak mümkündür. Ev almak satmak taşınmak kiralamak için arayış içinde olabilirsiniz. Aile evi veya ebeveynlerle ilgilenmek mülk emlak alım satımı ile ilgili size şans getirecek bir zaman bu. Bu konulardaki planlarınızı objektif ve gerçekçi bir bakışla ele almak önem kazanıyor çünkü Merkür bu alanda halı hazırda geri hareketini sürdürüyor. Plan yapın karar verin ama adımlarınızı ay sonuna doğru atmak çok daha akıllıca olur. Evlenmek veya kendi işini kurmak isteyen bu yönde kararlar alan Akrepler de olacaktır. İlişkiler alanınızdan geçiş yapan burcunuzun yönetici gezegeni Mars sebebiyle ev kurmak aile olmak kök salmak ve kalıcı temeller atmak için çaba sarf ediyorsunuz, bu alanda yer alan Satürn sebebiyle sağlam temeller atmak ve geleceğe sağlam yatırım yapmak konusunda kararlısınız ve sebatla bu yönde ilerlemenizi sürdüreceksiniz.

YAY: Bu yeniay sizlerin iletişim haberleşme ve eğitim alanınızda yer alıyor. Zihinsel faaliyetlerin çok olacağı bir 15 güne giriş yapmaktasınız. Bol bol iletişim kuracak ve yazacak çizeceksiniz. Kardeşler yakın çevre arkadaşlıkları akrabalar kuzenler ve komşularınız ile daha fazla görüşeceğiniz bir dönem olacaktır. Zihninizi geliştirecek eğitimler alabilir kitap veya yayınlarla gelişebilir kurslara yazılabilirsiniz. Veya siz eğitim ve iletişim haberleşme satış pazarlama internet siteleri vb gibi işlerde çalışan biriyseniz yeni plan ve projelerin başlangıcında olabilirsiniz. Teknik ve teknolojik konuların, yöntem ve metodun doğru etik tasarım orijinallik ve bireysellik yansıtmasını istediğiniz bir süreçte olacaksınız. Sözler ve fikirler bu dönem sizin işiniz kendinizi yaratıcı yanınıza kanalize ettiğiniz müddetçe başarı size gelecektir.

OĞLAK: Bu yeniay sizlerin finansal alanında yer almakta. Bir Oğlağı ne mutlu eder iş para kariyer prestij statü ve işini iyi yapmakJ dolayısıyla bu yeniay sizi yeni iş planlarına, deneyim ve tecrübenizi ortaya koyabileceğiniz girişimlere veya yaratıcı fikirlere taşıyacak. Bu dönemde fırsatlara koşmak istediğiniz bir iş planınız varsa bu konuda oldukça şanslı olacağınız görülüyor. Fikirlerle yeniliklerle tasarım veya teknik bir konuda yeni bir bakış açısıyla öne çıkma şansınız var. Kendinizi öne çıkaracak ve para kazanabileceksiniz. Eğitimler kurslar bilgi paylaşımı yayınlar veya yazılı malzemelerle ilgili uğraşılar olacaktır. Ne yaparsanız yapın bu dönemde size şanslı gelir imkanı sunacak enerjiler var. Fırsatı yakalayın derim.

KOVA: Bu yeniay burcunuzda gerçekleşiyor sevgili Kovalar ve yepyeni fırsatlara yelken açmak adına sizi motive ediyor. Gelecek hedeflerinize tekrar dönüş yaptığınız eksik gedik ne varsa tamamlayarak yeni bir açılım ve bakış açısıyla ilerlemek istediğiniz bir dönemde olabilirsiniz. İlişkiler iş ortaklık veya özel hayatta sizi bu dönemde düşündürecek konulardan biri. Bireysel yanınızı ortaya çıkarmak, sınırlarınızı çizmek , sadeleşmek ve sizi siz yapan ilkelerinizi uygulamak çok isteyecek ve gerekiyorsa hayatınızda bir eleme yaparak ilerlemek size iyi gelecek. Seçimleriniz size şans getirecek ve fırsat kapıları açacak. İletişime ay sonuna kadar dikkat. Ufukta yeni ilişki ihtimali olabilir ama karşınızdakini iyice anlamadan dinlemeden zihinsel olarak tarama yapmadan bir şeye evet dememek en akıllıcası olacaktır. Şimdi sizler için ölçme ve değerlendirme zamanı.

BALIK: Bu yeniay sizlerin bilinçaltını kendi başınıza yapmak istediğiniz işleri veya iç dünyanızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. İç dünyanıza iyi gelecek meditatif çalışmalar yapabilirsiniz. Spiritüel manevi psikolojik konularda iş yapmak veya girişim yapmak için plan yapmak isteyebilirsiniz. Ruh ve beden sağlığınızı öncelikle düşünmek isteyeceksiniz. Bir müddet insanlardan ve sizi yoran işlerden uzaklaşmak kafanızı dinlemek isteyebilirsiniz. Bu dönemde kendi işini kurmayı planlayan bir çok Balık olabilir Merkür geri hareketinin bitmesini beklemek akıllıca olacaktır. İş görüşmeleri yapılsa bile söz vermek imza atmak resmi başlangıçlar için 25 Şubat sonrasını beklemekte fayda var. Arkadan konuşan dedikodu yapan plan ve projelerinizi geciktirmek için elinden geleni yapan yüze gülen arkadan iş çeviren kişilere bu aralar dikkat. Diğer yandan kolektif alanlarda sosyal mecralarda ve ruhsal bağlar kurduğunuz insanlarla aktif bir iletişim uyum ve denge yaratmak mümkün olabilecektir.


Naz Bayatlı





681 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page