top of page

OĞLAK BURCUNDA AY TUTULMASI 17 TEMMUZ 2019

Güncelleme tarihi: 11 Tem 2019

OĞLAK BURCUNDA AY TUTULMASI 17 TEMMUZ 2019


Dış dünyada yapacak çok şey var ama iç dünyamıza çekilmek ve ruhsal anlamda kendimizi ihmal ettiğimizi görmek ve huzuru bulmak ve ruhsal anlamda zenginleşmek için neler yapmalıyız bunu ele almanın vakti geldi.


Merhaba Sevgili Astroloji Severler,


17 Temmuz sabaha karşı 00:38 de 24 derece Oğlak burcunda bir Ay tutulması gerçekleşecek. Bu tutulmanın Ay’ın düşük kabul edildiği Oğlak burcunda gerçekleşecek olmasından, yanında Plüton, Güney Ay Düğümü ve Satürn yer almasından ötürü stresli bir tutulma olacağa benziyor. Hadi biraz inceleyelim ne nedir diye!


Ay tutulmaları güçlü birer dolunaydır ve her dolunay bir karar alma aşamasıdır. Bu sefer tutulma etkisi altında kararlar almaya çabalayacağız. Ayın başındaki Yengeç’teki Güneş tutulması daha çok gelecek planları, projeleri, umutları ve beklentilerle alakalı adımları temsil ederken, bu tutulma daha çok geçmişten getirdiğimiz kalıpların ve duygusal bağların elden geçirilmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi ve elenmesi gerekliliğine işaret ediyor.

Ay Oğlak burcunda duygusal ve psikolojik anlamda yorgun ve stresli olabileceğimizi, iş ve kariyer konularında başarı yakalamak kendimizi işe vermek ve kariyer planlarımızı ilerletmek için çaba gösteriyoruz. Diğer yandan, Ay sağlığımızı, ruh halimizi ve günlük hayat ritmimizi de sembolize ettiği için bu dönemde kendimizi sorumluluklarımızı halletmek konusunda ayağa kaldırmak, planlı olmak, maddi konularda akıllı ve iş bitirici olmak konusundan güçlü hissetmek için çabalıyoruz.


Ruhsal olarak biraz uzaklaşmak hay huydan izole olmak isteyebiliriz. Geçmişte olan biteni arkada bırakmak ve enerjimizi şarj edip işleri yoluna koymak adına bir es vermenin zamanıdır. İçsel dengemizi bulmak zorunluluğu çok aşikar. Sağlık alanında ise mide , kemikler, iskelet yapısı, dişler, göğüsler, cilt ve saç gibi özen ve bakım gösterilmesi gereken alanda kendimize gerekli itinayı göstermeyi ihmal etmemeliyiz. Annelik, anne olmak, aileye karşı sorumluluklar, evimizi taşımak, bunun maddi tarafını düşünmek, ya da yeni bir işe veya yerleşim alanına geçiş yapmak için bu süreçte düşünüyor olabiliriz. Tutulmaya eşlik eden Plüton ve Satürn güçlü bir dönüştürücü etki taşıyor. Eskiden gelen işle kariyer hedefleriyle bir yapı kurmak ayaklarımızı yere sağlam basmak bütçe veya ev ekonomisi yapmak gibi konularda eksikliklerimizi görüp gerçekçi ve aklı başında bir bakışla işleri ele almamızı bize hatırlatan durumlara işaret ediyor.

Bu dönemde bir çoğumuz ya iş ya annelik babalık ebeveynlik aile ilişkileri ya da duygusal bedensel zayıflıklarla uğraş vermekteyiz. Eskiden getirdiğimiz duygusal yüklerin üzerimizde ne gibi bir ağırlık ve stres yarattığını fark edip değişim için kararlar alacağız. Yapmak istemediğinizi yapmamak için hayır demeyi sınırları çizmeyi maddi anlamda sizi güvenden uzaklaştıran sizi zorlayan temaları gerçekçi bir biçimde görüp bunun sebeplerine dair akılcı adımlar atmak istediğinizi düşünebiliriz.


BURÇLARA GÖRE TUTULMA ETKİLERİ

Yükselen burcunuzu öncelikli ve daha sonra Güneş burcunuzu okuyabilirsiniz.


KOÇLAR: Bu tutulma sizlerin kariyer hedefleri alanınızda yer almakta, yeni iş hedeflerine ulaşabilmek için geçmişten getirdiğiniz sorumlulukları tamamlamak plan ve projelere el atmak ve bunlarla ilgili yapılması gerekenlere ciddiyetle ele almalısınız zaman emek ve nakit dengesini iyi ayarlamalısınız. Başarılı olmak için her şeye sahip olduğunuzu göreceksiniz ancak işinizi çalışma düzeninizi doğru planlamak gerekliliği de çok aşikar. Toplumsal alanda veya başkalarıyla kurduğunuz ilişkilerde kendinizi biraz geriye çekmek ve enerji toplamak için zamana ve dinlenmeye ihtiyacınız olduğu kesin. Ev aile anne baba ebeveynlik gibi konularda yapılması gereken işler veya sorumluluklar sizi strese sokuyor olabilir taşınmak yerleşmek ev almak- satmak ailenin, çocukların ve evin sorumlulukları ile uğraşmak bu dönemde size yıpratıcı gelebilir. Merkür 2 Ağustos’ta tutulma derecesi ile açı yapıyor olacak gerçekten enerji kazanmak ve ivme kazanmak için bu tarihten sonra adım atmak size daha kolay gelecektir. Şimdi bir içe dönüş ve hazırlık dönemi eyleme geçmek önümüzdeki ay itibarıyla olacaktır.


BOĞALAR: Bu tutulma sizlerin uzaklar, yabancılar, yabancı diller, yolculuklar, basın yayın baskılı işler akademik konular hukuk adalet ve devletle ilgili işler alanınızda yer almakta. Burcunuza toprak elementinden olumlu açı yapan bu tutulma size yeni ufuklara yelken açmak için gerekli sebatı ve çalışma disiplinini verecektir. Hayata karşı bir anlam bulma arayışınızın artacağı bir dönemdesiniz. Bilgiyi güçlendirmek bir alanda uzmanlığınızı ortaya koymak, fikirlerle eğitimlerle bilginin kullanıldığı kaynaklarla ilgili daha ciddi ve tutarlı olma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu konularda eğitimler alarak vererek kitaplarla veya türlü yayınlarla sosyal medya ile haşır neşir olarak gelişmek isteyebilirsiniz. geçmişten getirdiğiniz inançlara kültürel anlayışa ve fikirlere yönelik bir eleme yapabilirsiniz. Ruhsal bir arayışa girmek ve kendinizi spiritüel anlamda daha fazla besleyecek alanlara yönelmeyi düşünebilirsiniz. Sınavlar, eğitimler, yolculuklar bilgi aktarımıyla ilgili işler iyi planlanmalı ve projelendirilmeli. Eğitim almak, kitap yayınlamak, akademik çalışmalar başlatmak, yabancılarla veya yabancı dillerle alakalı, uluslararası ticaretle, web siteleri veya sosyal medya alanındaki çalışmalar için planlar içinde olabilirsiniz. Merkür 2 Ağustos’ta tutulma derecesi ile açı yapıyor olacak gerçekten enerji kazanmak ve ivme kazanmak için bu tarihten sonra adım atmak size daha kolay gelecektir. Şimdi bir içe dönüş ve hazırlık dönemi eyleme geçmek önümüzdeki ay itibarıyla olacaktır.


İKİZLER : Bu tutulma sizlerin maddi paylaşımları ticareti ortaklı işleri kredileri borçları tazminat vergi sigorta vb metafizik ve psikolojik konuları sembolize eden alanınızda gerçekleşecek. Bu süreçte öncelikle ruhunuza ve psikolojik durumunuza destek verecek bir tutum içinde olmalısınız. Kendinizi normalden daha fazla stresli ve kabuğunuza çekilmiş durumda hissedebilirsiniz. Yapılacak bir çok iş olduğu için sorumluluklarınızı da ihmal etmeden hareket ettiğiniz için yıpranmış ve yorgun hissediyor olabilirsiniz. Diğer yandan, bu dönemde maddi konular aile ile para paylaşımı kredilerin ve borçların yönetimi sizin için ön planda bir konudur ve bunları yoluna koymak için oldukça fazla gayret gösteriyor olabilirsiniz. Ticari konular veya varsa iş ortaklıklarını sürdürmek olayın maddi boyutunu düşünmek gerçekçi ve maddi konularda sizi refaha çıkaracak bir bütçe planlaması yapmak çok gerekli duruyor. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmaktan bıkmış ta olabilirsiniz ama dengeli bir maddi akış için neler yapmak nelerden vaz geçmek gerekliliğini düşünmek gerekli gibi duruyor. İş ortaklıkları yapmak isteyen İkizler özellikle bu süreçte zaman emek nakit dengesini iyi kurmalı ve düşünmeli ve maddi sorunları aşmak için hayır demeyi ve sınırlar çizmeyi öğrenmeliler. Burcunuzun yönetici gezegeni Merkür Retro harekette olduğu ve 2 Ağustos’ta tutulma derecesi ile açı yapıyor olacağı için gerçekten enerji kazanmak ve ivme kazanmak için bu tarihten sonra adım atmak size daha kolay gelecektir. Şimdi bir içe dönüş ve hazırlık dönemi eyleme geçmek önümüzdeki ay itibarıyla olacaktır.


YENGEÇLER : Bu tutulma sizin evlilik hayatı, eşler ve iş ortaklıkları alanınızda gerçekleşiyor. Yengeçler zaten ay başından hatta Haziran başından beri burçlarında gerçekleşen Güneş tutulması ile birlikte oldukça hareketli günler yaşamaktalar bir çok şey aynı anda hayatlarında gerçekleşiyor. Ev iş kariyer evlilik iş ortaklıkları tüm bu konularda hem yeni başlangıçlar yapıyorlar hem de eskiden geçmişten gelen bu durumlarla ilgili belki bitirmek sonlandırmakla ilgili kararlar alıp eyleme geçiyorlar. Bu ay burcunuzda Merkür geri hareketi de yer aldığı için yeni başlangıçları 3 Ağustos’tan itibaren harekete geçirmekte fayda var. Bu tarihte Merkür 24 derece Yengeç’ten ileri gidecek ve 17 Temmuz tutulma derecesi ile açı yapıyor olacağı için gerçekten enerji kazanmak ve ivme kazanmak için bu tarihten sonra adım atmak size daha kolay gelecektir. Şimdi bir içe dönüş ve hazırlık dönemi eyleme geçmek önümüzdeki ay itibarıyla olacaktır. İş ve kariyer konularında oldukça hareketli ama bir o kadar da yorucu günlerdesiniz mutlaka. Eş veya uzun süreli ilişkiler keza ortaklıklar varsa iş ortakları ile kurulan ilişkilerde bu dönemde ağır stresli ve sorumlulukları yerine getirme odaklı ilerleyebilir. Biraz yalnız kalmaya dinlenmeye keşmekeşten izole olmaya çalışmalısınız. Aile işleri görev ve sorumlulukları bu tutulma ile sırtınıza bir yük getirebilir. Maddi konularda da kemer sıkma dönemidir. Ebeveynlik yapmak, çocuklarla ilişkiler odak noktanız. Eşle ilişkili de eşin kariyer hayatı ve seçimleri ile alakalı karar vermekte birlikte belki çaba harcayacağınız bir dönemdesiniz. İş ortaklıklarınız varsa belki daha kurumsal veya daha bütçeyi dengeleyici bir bakış açısıyla kariyer hedeflerine yönelmek kurumsal gereklilikleri yerine getirmek bir mecburiyet olabilir.


ASLANLAR : Bu tutulma sizlerin iş çalışma günlük hayat ev sağlıklı yaşam alanınızda gerçekleşecek. Bu dönemde işinizi yoluna koymak için daha fazla çaba sarf ederek ilerlemek durumunda kalabilirsiniz. Başarı kazanmak veya elde ettiğiniz başarıyı sürdürmek için çalışma prensiplerinize daha gerçekçi bir bakış açısıyla bakmalı kurumsal hayatın gerekliliklerini yerine getirmeli değiştirmek zorunda olduklarınızı da değiştirmeye adım atmalısınız. Zaman emek ve nakit dengesini iyi kurmayı denemelisiniz. Bu süreçte bazı Aslanlar iş değiştirmek yeni bir işe geçmek isteyebilirler veya var olan işlerinde memnuniyetsizlikler olabilir bunu düzeltmek için çaba sarf edeceksiniz. Bazı Aslanlar iş yeri açmak veya işleri ile ilgili gerekli malzemeleri almak yenilemek buna yatırım yapmak için karar alabilirler. Her ne yapıyorsanız daha fazla tanınırlık ve ciddiyet kazanmak için adım atacaksınız. Bu dönemde Merkür Aslan burcunda geri harekette ve sizin için oldukça yoğun bir dönem ve zorlu bir karar alma süreci olabilir. Elbette her şeyden evvel sağlığınıza özen göstermelisiniz. Dişler kemikler cilt saçlar mide ve göğüs bölgesine itina etmeli. Mars burcunuzda bu da sizi daha atılgan ama öfkeli kılabilir. Daha fazla koşturmak tartışmak enerjiyi kullanmak ve fiziksel olarak yorulmak mümkün. Yine de 2 Ağustos’tan sonra Merkür geri hareketi bitip Ağustos ortalarından itibaren her şeyin daha kolay akışta olacağını göreceksiniz.


BAŞAKLAR : Bu tutulma sizlerin aşk romantizm çocuklar ve yaratıcı çalışmalar alanınızda yer almakta. Öncelikle Ay aşk ile alakalı bir evdeyken hele de düşük kabul edildiği Oğlak burcunda Plüton Satürn ve Güney Ay Düğümü ile kavuşmuşken aşk hayatında güllük gülistanlık bir ortam beklemek pek mümkün olmaz. Bu konumda sevgi duygusunun hissedilmesi zorlaşabilir. Geçmişten gelen bir takım ilişki konularının önünüze gelmesi ve bunlarla ilgili daha ciddi sağlam somut kararlar alıp ona göre hareket etmeniz mecburi olacak. Uzun bir ilişkiniz varsa karşı taraf size aradığınız ilgiyi sevgiyi güveni veriyor mu vermiyor mu bunu sorgulamak isteyeceksiniz. Ciddi bir ilişkinin dinamiklerini yerleştirmek sizi strese veya gerilime sokan tutum ve davranışları belirlemek önemlidir. Yürümüyorsa bir ilişki bunu bitirebilecek etkiler altındayız. Yaratıcı çalışmalarınız veya hobiniz varsa ve bunlardan para kazanmak için plan yapıyorsanız bu uygun bir hazırlık dönemidir ancak eyleme geçmek için burcunuzun yönetici gezegeni Merkür’ün ileri harekete başlayacağı 3 Ağustos tarihinden sonrasını beklemek daha akıllıca olacaktır. Bu dönemde yeni bir ilişkiye başlamak için çok harika bir zaman değil ancak var olan ilişkiyi gerçekçi kalarak, karşılıklı sınırları belirleyerek kalıcı olması için birbirinizin isteklerine ciddiyetle eğilmenin gerekliliğini anlamak ve buna uygun kararlar almak gerekebilir.


TERAZİLER: Bu tutulma sizlerin ev yaşamı ve aile alanında gerçekleşecek. Tutulma esnasında burcunuzun yönetici gezegeni de Yengeç burcunda yer alacağı ve tutulma aksında yer alacağı için öncelikle sizi yakından etkileyebilecek bir tutulma dönemindeyiz. Sağlığınızı korumak önemli mide kemikler iskelet dişler ve ciltle ilgili konularda gerekli bakımları yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Kendi işini yapan veya evden çalışanlarınız varsa bu dönemde para kontrolü yapmak müşteri artırmak kurumsallıkla ilgili konulara el atmak profesyonelce davranmak konusunda kararlar alabilirsiniz. Evdeki masrafları karşılamak aile sorunlarına eğilmek gerekliliği olabilir. Ev almak veya satmak, taşınmak tadilat tamirat gibi kararlarda gündem de olabilir. Bazı Teraziler bu süreçte işten ayrılıp kendi işlerini yapmak için harekete geçmek isteyebilirler. Ay tutulması her zaman anne çocuk kadınlarla ve yuvayla alakalı olduğu için onların da gereksinimlerini karşılamak ve bir yandan da mali koşulları planlamak için çaba sarf edebilirsiniz. 3 ağustostan itibaren çok daha hareketli sosyal koşturmalı bir aya giriş yapacaksınız ve isteklerinizi gerçekleştirmek çok daha kolay olacak.


AKREPLER: Bu tutulma sizin iletişim haberleşme zihinsel faaliyetler kardeşler ve yakın çevre ilişkileri alanınızda yer alıyor. Yakın çevreniz komşular ve akrabalarla kurduğunuz iletişime dikkat etmekte fayda var. Gereğinden fazla ciddi sert veya karamsar davranmanız mümkün. Yolculukların, yolculuk planlarının, trafikte geçen zamanın veya araç gereçlerle ilgili konuların sizi rahatsız edebileceği bir süreçteyiz. Yazmak çizmek yollamak aktarmak zorunda olduğunuz görevler varsa bunları yapmak için daha az motivasyon sahibi olabilirsiniz. Geçmişte tamamlayamadığınız eğitimler kurslar veya sınavlar varsa bunlara yönelik tamamlamakla ilgili karar alabilirsiniz. İş hayatı içinde eğitimler kurslar yolculuklar basın yayın internet siteleri muhasebe gibi işler olan arkadaşlar bu alanlarda başarı elde etmek için adım atabilir planlar yapabilir bir şeylerin eksik kalan bir şeylerin tamamlanması için iyi bir fırsat dönemindeyiz zira Merkür şu sıralar Retro yapmakta. İş ve kariyer alanınızda mars ile birlikte yer alıyor ve 3 Ağustos’tan sonra şimdi göstermiş olduğunuz çabaların karşılığını alacaksınız. O süreye kadar derleyin toplayın eksikleri tamamlayın planlayın bütçesini hesaplayın sonra harekete geçebilirsiniz. Kardeşlerin, yeğenlerin, kuzenlerin sorumluluklarını yüklenmek işlerini halletmek okul işleri ile ilgilenmek eğitimlerine destek vermek birlikte taşınma işleri ile uğraşmak vb gibi konularda emek sarf edebilirsiniz.


YAYLAR: Bu tutulma sizin para kaynakları alanınızda gerçekleşiyor. Her şeyden evvel maddi konularda akılcı pragmatik tedbirli ayakları yere sağlam basan bir mali plan ile hareket etmenin zorunluluğunu hissedebilirsiniz. Daha kurumsal olmak veya profesyonelce davranmak için kararlar alabilirsiniz. Kaynaklarınızı daha iyi değerlendirmek zaman nakit emek dengesine önem vermek gerekli gelecektir ve sizi boşuna yoran emeğinizin karşılığını tam alamadığınız konularda daha gerçekçi davranmak mecburiyeti ortaya çıkacaktır. İşinizden tatmin olup olmadığınız varsa yeteneklerinizden daha fazla gelir elde etmek uzmanlığınızı konuşturmak ve yeteneklerinizi ortaya koymak için bu tutulma size yeni kararlar aldırabilir. Geçmişten gelen aile ile maddi paylaşımınızı ve onlara duyduğunuz sorumluluklarınızı sürdürebilmek için maddi konulardaki cömert iyimser tutumunuzu dönüşümden geçirmek kendi hakkınızı korumak için ciddiyetle sınır koymanız gerekebilir yoksa yorgun bitkin ve enerjisiz hissetmek mümkün en azından Merkür ün ay ortasından sonra para alanınızda geri hareketini sürdüreceği için aile ile iş ortakları veya eşle ilgili krizleri elde almak gerekebilir. 2 Ağustos’ta Merkür ileri hareketine başladığı zaman maddi manevi ve psikolojik anlamda kendinizi çok daha akışta hissedebileceksiniz.


OĞLAKLAR: Bu tutulma burcunuzda gerçekleştiği için oldukça önemli bir ay içerisindesiniz. Bunca zorlu gezegenin ve bir de tutulmanın burcunuzda gerçekleşmesi sizin için yorucu ve yıpratıcı bir süreci akla getirmekte. Bazen şalteri kapatıp dinlenmeyi denemek, içe dönmek ve tükenmiş pilleri şarj etmek gerekebilir. Eğer imkanınız varsa bunu yapmanın tam zamanı olduğunu söylemeliyim. İş ve kariyer hayatınız bu sıralar gündemde daha fazla olabilir, iş hayatında daha fazla kurumsal imajla, ciddiyetle ve profesyonelce davranmak adına kararlar alabilirsiniz. İş hedeflerinize daha gerçekçi ve pragmatik bakmak maddi konularda sizi zora sokan koşulları görerek önlemler almak maddi konuları tedbirli bir biçimde ele almak bu tutulmanın doğasındandır. İlişkiler alanında ise Oğlakların daha ciddi sert ne istediğini bilir bir tutumla hareket edebileceğini düşünüyorum. Sınırlarınızı çizerek hakkınızı koruyarak gereksiz duygusal manipülasyonlara geçit vermeden objektif bir bakış açısıyla davrandığınızı görebiliriz. Evlenmek veya ciddi ilişkiler kurmak isteyen Oğlaklar için 3 Ağustos sonrası gökyüzü daha elverişli koşullar gösteriyor. Sağlığınızı korumak kendinize bakmak dinlenmek ruhu da bu arada ihmal etmemek bu tutulmanın gerekliliğidir. Merkür ilişkiler alanınızda 21 temmuzdan sonra geri harekete başlayacağı için ilişkilerde azami iletişim kazalarına dikkat öneririm. Geçmiş ilişkilerin geri gelmesi en azından haber almak yoluyla söz konusu olabilir. Bu anlamda en sevdiğim birkaç deyişi sırlamakta beis görmüyorum. 1. Eskilere rağbet olsaydı Bit Pazarına nur yağardı. 2. Retroyla gelen Düzelince gider / retroyla gelen retroyla gider.


KOVALAR : Bu tutulma sizlerin elde olmayan durumları bilinç altını ruh sağlığınızı spiritüel konuları kolektif alandaki hizmetleri koşulsuz sevgiyi sembolize eden alanınızda yer alıyor. Bu durumda her şeyden evvel kendinizi biraz kenara çekmek sosyal yaşamdan izole etmek isteyebilirsiniz. Ruhunuzu ve zihninizi dinlendirmek için en uygun zamanlardasınız bir tatil almanın vaktidir belki. Bilinç altı veya spiritüel konular öğretiler ve uygulamalarla değişim yaratmak isteyebilirsiniz. İş hayatı çalışma koşulları bu ay biraz zorlu geçebilir. Çok çalışarak fiziksel olarak ta yorulmanız mümkün. Kendi işini yapan Kovalar iş ortamlarında her işe koşmaktan yorgun hissedebilirler. Bu dönemde Merkür Retrosu da olduğu için iş ortakları veya çalışma arkadaşları ile bir kopukluk iletişimsizlik söz konusu olabilir. Yardım almak ve destek beklemek en akıllıcası olacaktır. 21 Temmuzdan sonra iş sonlandırma, işten çıkma iş yerinde veya yerleşimle ilgili tadilat tamirler söz konusu olabilir. Bu bakımdan sözler ve yazılı iletişime dikkat etmek olası anlaşmazlıkları kolaya indirgeyebilir. Freelance çalışan Kovalar araştırma yaptıkları bir konuya odaklanabilirler. Kendi alanlarında huzurla çalışmak zihni boşaltmak bu süreçte Kovalara iyi gelecektir.




BALIKLAR: Bu tutulma sizin arkadaşlıklar alanınızda gerçekleşiyor. Arkadaşlarınızla veya ekip içi arkadaşlıklarda bu tutulma stresli yorucu durumlar yaratabilir. Özellikle yönetsel işlerde sanatla yaratıcılıkla ilgili konularda organizasyonel işlerde çalışmaları olan Balıklar için daha profesyonel ve kurumsal anlamda başarı yakalamak için gelişmeler gerçekleşebilir. Uzun zamandır beklediğiniz fırsat açığa çıkabilir ve somutlaşabilir. Kendinizi arkadaşlıklarda kurduğunuz duygusal bağlar açısından gerçekçi bir biçimde değerlendirme yaparken bulabilirsiniz. Bir arkadaşın hep var olan ama bu zamana kadar göz ardı etmiş olduğunuz bir tutumu size dayanılmaz gelebilir ve bu konuda bir değişim için adım atabilirsiniz. Sınırlarınızı çizmeyi ve hayır demeyi öğrenmek için tam zamanıdır. Diğer taraftan, aşk ve romantik ilişkiler alanınızda Merkür 21 Temmuzdan itibaren geri harekette yer almaya başlayacak bu zamandan sonra Ağustos ortalarına kadar eski aşklar geri gelebilir veya eski uzun süredir görmediğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelme fırsatı elde edebilirsiniz. Yeni ilişkiler başlatmak için çok uygun bir süreç değil elbette ama var olan yakın ilişkileri daha gerçekçi ve ciddi bir biçimde değerlendirip akılcı kararlar almanın kendinizi korumanın zamanıdır.

Naz Bayatlı

1.413 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page