top of page

OĞLAK BURCUNDA SÜPER DOLUNAY SAAT 21:37 21 DERECE OĞLAKTA

13 TEMMUZ 2022


SIRTINIZDAKİ VE KALBİNİZDEKİ YÜKLERİ FARK EDİN VE DÖNÜŞTÜRÜN.

Oldukça etkili bir dolunay dönemindeyiz. Oğlak burcunda 13 Temmuz’da gerçekleşecek olan dolunay Dünya’ya oldukça yakın gerçekleşeceği için bir süper dolunay olacak ve Ay’ı gökyüzünde kocaman ve pırıl pırıl göreceğiz.

Kolay etkileri olan bir dolunay değil diyebilirim, güçlü bir değişim dönüşüm enerjisini açığa çıkarabilecek Plüton dolunaya yakın bir kavuşum yapıyor ve Deneb Okab adlı bir sabit yıldız da Ay’a eşlik ediyor. Gökyüzünde İlişkiler gezegeni Venüs ile Hayaller ve sisler prensi Neptün arasında kare yani zorlayıcı bir açı var. Mars detriment yani zorlandığı bir yerleşimde kabul edildiği Boğa burcunda geçiş yapmaya başladı.

Haydi birlikte bakalım bu etkiler ne anlama geliyor, daha sonra burçlara göre anlatayım.

Öncelikle dolunaylar hep bir karar anıdır. Duyguların ve düşüncelerin açıkça ortaya çıktığı ve seçimlerin yapmak zorunda kaldığımız zamanlardır. Oğlak burcunda gerçekleşecek bu dolunay elbette hepimiz için kariyeri, iş hayatını, gelecek planlarını ve finansal konuları ön plana çıkartacaktır. Zamanınızı ve enerjinizi doğru kullanmayı, harcadığınız emeğin karşılığını alıp alamadığınızı düşünmeyi ve emek vakit nakit dengesini doğru kurmayı öğrenmek gerekiyor. Gerçekçi bir iş bir bütçe ve yaşam planı yapmak için çaba harcayacağınız bir zamandasınız. Plüton’un bu dolunaya yakın bir kavuşum yapması açıkçası hayatımızın bir alanını kontrol altına alma zorunluluğunu açığa çıkaracaktır, neyi etme elde tutmak istiyoruz ve neyi bırakabiliriz veya neyi kaybetmekten korkuyoruz bu konuda sıkı sıkıya düşünme zamanıdır. Hayatımızda üstesinden gelinmesi gereken engeller neler, kimler bizi korkutuyor geriyor yoruyor üzüyor ve ilerlememize engel oluyor bu konuda kendinizle yüzleşebilirsiniz. Çözüm bulmak için önce problemi keşfetmek lazım dolayısıyla içinizdeki korkuları ele alıp dönüştürmek ve daha güçlü ve stratejik bir planla yola devam etmek için hepimiz o Pandora’nın kapağını açmak için elimizi uzatacağız. Görüldüğü üzere kişisel kaoslarımızı harekete geçirebilecek bir dolunay zamanındayız.

Dolunayda Venüs ve Neptün arasındaki kare de oldukça kafa karıştırıcı etkiler taşıyor. İlişkilerde ve mali konularda yanlış kararlar alınabileceğine işaret ediyor. Kör noktalarımız olabilir ve görmek istemediklerimiz başımıza sonradan sıkıntı çıkarabilir. Her şeyden evvel normalde Venüs ve Neptün enerji anlamında uyumlu gezegenlerdir, aşkı romantizmi sanat ve estetiği görselliği müziği ve rahatlamayı gevşemeyi stres atmayı anlatır. Sevdiğiniz şeylere ve keyiflere para harcayabilirsiniz. Ancak kare açı içerisindeyken ilişkilerde aşk karşısında fazla özverili olmak veya umutlarınızı beklentilerinizi ve hayallerinizi aşırıya kaçırmak tehlikesi altındasınız, aşık olmayı çok istemek ve bu uğurda mantığı tatile yollamak gibi bir durum bu, istediğinizde çok ısrarcı olmak aşk beklentisi yüzünden bazen standartlarınızı veya ilkelerinizi göz ardı etmek arzusunda olabilirsiniz. Mali konularda ise gerçekten çok dikkatli olmalı gözünüzü dört açın sonradan pişman olacağınız harcamalar yapabilirsiniz, bir ürüne mala ederinden daha fazla para ödeyebilirsiniz, paranızı koruma altına almak en iyisi, finansal kararlarımızı etkileyebilecek bir dolunay bu.

Savaş ve mücadele gezegeni Mars kendine doğasına huyuna suyuna hiç uymayan Boğa burcunda geçiş yaptı. Yeme içme düzenimize dikkat etmeliyiz abartmadan yemeliyiz tatlıya düşkünlük artabilir. Bir kısmımız tembellik etmek yeşil çayırların keyfini çıkarmak yerinden kalkmamak bana dokunmayan bin yaşasın modunda kalmak isteyecektir. Maddi konularda sağlamcı ve dikkatli olmak mecburiyeti hissedeceğiz. Bazılarımız pasif agresif ve inatçı bir tutumla geri adım atmak istemeyerek mücadele verecek, bazılarımız aşina olduklarına sevdiklerine ve konfor alnına daha bir istekler sarılabilir, değişimden korkar eski tas eski hamam bir durumu kötü de olsa sürdürmeye kendini ikna eder.

Dolunaya Deneb Okab adlı bir yıldız etki ediyor. Bu yıldız Aquilla sabit yıldızına dahil ve Kartal’ın sol kanadında yer alıyor. Bu kartal Zeus’un kutsal kuşu bildiğiniz gibi ve onun gücünü sembolize ediyor. Kartal yeryüzüne Zeus’un gücü olan şimşeği ve fırtınayı taşır. En yükseklere kadar tırmanabilecek bir kuş olduğu için aslında sembolizmi gereği tanrılara dağların tepesine yakın durmayı anlatır. Terfi etmek kariyerde sizi üst seviyeye taşıyacak adımları atmak ya da gözünüzü yükseğe dikmekle ilgili bir anlam taşıyabilir. Ancak bunu yaparken şimşekleri üzerinize çekebileceğinizi de unutmayın. Üstlerle iletişime dikkat İşinizi halledecek güçlü birine ihtiyaç duyabilirsiniz. Emir komuta zincirini de ifade edebilir. Bir ekip veya grup içinde kim söz sahibi roller ve iş dağılımı nasıl olmalıdır bunlar konuşulabilir. Kanatlarınızı açıp uçmak isteği ile hayatınızda bir alanda yön değişimi yapabilirsiniz.

Genel etkilerini toparlayacak olursak bu dolunay bizi biraz rahatsız edecek ve yüzleşeceğimiz gerçeklikler olacak. hem kendi içimizde hem başkalarında görmek istemediklerimizi açığa çıkaracak duygularımızı karıştıracak süper etkili bir dolunay bu. Duygusal olarak biraz depresif biraz ağır biraz karanlık hissedebiliriz. Karanlık tarafımızı fark edip hatalarımızı gözden geçirebiliriz. Kendinizi ve başkalarını yanıltmayın.


BURÇLARA GÖRE OĞLAK DOLUNAYI ETKİLERİ


KOÇ: Dolunay sizlerin kariyer alanınızda yer alacak. Bu dönemde işle ve mesleki hedeflerinizle ilgili dönüştürücü kararlar almak zorunda hissedebilirsiniz. Kariyerinizi ilerletmek veya sizi mutlu edecek bir çalışma düzenine geçmek için mesleki yeteneklerinizi daha verimli bir biçimde kullanmak için neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. İş alanında istediğiniz değişimler varsa bunları planlayıp harekete geçmek için enerji toplayabilirsiniz. 24 Ekim’den sonra aslında şu esnada planladığınız konuların sonuçlarını elde etmeye başlayabileceksiniz. İşleri rayına oturtmak için gerekli değişimlerin yapılmaya başlandığı bir sürece giriş yapmaktasınız. Zihinsel işlerin bir parça dağınık gidebileceği bir sürece işaret ediyor. Kendinizi zihinsel olarak yorgun hissedebilir ve zihninizi dağıtacak konulara ilgi duyabilirsiniz. Okumak yazmak sanat müzik gezmek meditasyon ve spiritüel temalar ilginizi çekebilir. Yakın çevre ilişkilerinizde iletişimde akıl karışıklığı yaratacak tam anlamıyla net olmayan kararlarla planlarla uğraşıyor olabilirsiniz. Bir gün öyle bir gün böyle gelişen durumlar sizi muallakta ve tereddütte bırakabilir. Ev ve iş arasında bir denge oturtmak dış dünyada harcadığınız zamanla özel hayatınıza ayırdığınız zaman arasında bir denge oluşturmak isteyeceksiniz. Ev ve ailenize yönelik sorumlulukları halletmek ve yuvanızda güvende hissetmek aile bireylerine ilgi ve sevgi vermek temaları düşüncelerinizde ön planda olabilir. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars artık Boğa’da ve para kaynaklarınızı sembolize eden alanda yer alacağından Ağustos sonuna kadar maddi durumunuzu dengelemek paranızı iyi yönetmek ve birikimlerinizi değerlendirmek konusunda çaba sarf edebilirsiniz.



BOĞA: Dolunay sizlerin yurt dışı, yabancılarla ve uzaklarla kurulan bağlar alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde yolculuklar akademik çalışmalar eğitsel ve iletişimsel konular hayatınızda ön planda olabilir. Halledilecek resmi işler veya hukuki süreçler olabilir. Basın yayın baskılı malzemeler sosyal medya halkla ilişkiler ve reklam ile ilgili konularda bir plan yaparak ilerlemek gerekecek. Maddi anlamda kendinizi sağlama almak ihtiyacı hissedebilirsiniz. Yaşam stilinizi gözden geçirebilirsiniz. Hayatınıza neyin anlam kattığını neyin sizi huzursuz ettiğini ve sırtınıza yük bindirdiğini gerçekçi bir biçimde görmek bu dolunayda mümkün olacak. Dolunay süresince düşüncelerinizi ve görüşlerinizi aktarmak anlatmak paylaşmak önem kazanıyor kendinizi ifade etmek ama doğru bir biçimde ifade etmek isteyeceksiniz. Ancak bunu yaparken ciddi sorumlu pragmatik ve gerçekçi bir tutum benimsemek sizler için gerekli ve önemli olacak zira Mars burcunuzda transit yapmaya başladı ve Ağustos sonlarına kadar kalmaya devam edecek. Bu geçiş sizi hem bir miktar muhafazakar ve alışkanlıklarını korumak isteyen ve değişimlere zor adapte olan bir tutuma yöneltiyor hem de geri adım atmadan ısrarcı bir biçimde yapmak istediklerinizi elde etmek için kararlı kılıyor. Yeme içme düzeninize dikkat etmelisiniz. Şekerli ve unlu gıdalara ilginiz artabilir. İlişkilerde biraz daha sabit inatçı ve sarsılmaz bir tutum benimseyebilirsiniz. Maddi konuların biriktirmenin paranızı korumanın ve doğru yatırım yapmanın ön plana çıktığı ve bu konuda adım atabileceğiniz bir süreçtesiniz. Tembellik etmek dinlenmek ve hayatın keyfini çıkarmak için istekli olacaksınız. Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs bu dolunayda Neptün ile zorlayıcı bir açı yaptığı için sözleşmeler anlaşmalar mali işler ve içinde para olan her türlü plan ve gelecek projesinde dikkatli davranmak gerekecektir istenmeyen harcamalar ortaya çıkabilir veya gereğinden fazla para çıkışı olabilir. Bütçenizi gerçekçi bir şekilde ele almak gerekir. Ekipler gruplar arkadaşlarla yapılacak işler veya sizin para kazanmak üzere yapmak istediğiniz bir atılım varsa ilk işiniz bütçeyi doğru yapıp yapmadığınızı kontrol etmek olsun.



İKİZLER: Dolunay sizlerin mali işlerinizi sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Krediler borçlar vergi sigorta miras aileyle para paylaşımı iş ortaklıklarından gelen gelir veya ticari atılımların mali tarafını ve kaynaklarınızı paylaşmayı ön plana çıkaracak etkiler altındasınız. Bütçenizin dengelenmesi ve mali işlerinizin gerçekçi bir biçimde ele alınması gerekiyor. Paranızı akıllı bir biçimde idare edip ödemelerinizi planlayarak gelecekte sizi daha sağlam bir mali profile taşıyacak düzenlemeleri yapmak şart olacak. Plüton’un da bu alanda dolunayda etki altında olacak olması sebebiyle emeklerinizin karşılığını hakkıyla almak isteyeceksiniz. Aileyle eşle ve iş ortakları ile bütçenizi ele almak ve mantıklı bir plan yapmak önem kazanıyor, ödemelerinizi takip etmeniz ve gelir gider hesabınızı iyi yapmanız gerekiyor. Ticari atılımlarla veya yatırım yapmak istediğiniz alanlar varsa bunlarla ilgili alacağınız kararlar bu dönemde netleşecektir. Bırakmak istediğiniz işler veya harcamayı kısmak istediğiniz kalemler olabilir. Sadeleşerek ilerlemek isteyeceksiniz. Venüs hala burcunuzdan geçiş yapıyor sizi hem çekici hem de yaratıcı kılan bu geçiş dolunayda Neptün’den kare alacağı için iş alanında mesleki ve kariyer konularında sözleşmelere anlaşmalara ve insan ilişkilerine dair konularda temkinli ilerlemeli sözlerde net olmaya çalışmalı. Kadınlarla kurduğunuz iletişimde, mesleki ilişkilerle, halka ilişkiler içeren, sanat ve yaratıcılık gerektiren işler ile ilgili kararlar almak üzereyseniz özellikle sözlerin önemi aşikar. Karmaşa ve belirsizlik yaşamamak için objektif kalıp akılcı davranıp duygusal davranmadan karar vermek avantajınıza olacak. Mars Ağustos sonlarına kadar Boğa burcunda kalacak, bu geçiş sizlerin ruh ve beden bütünlüğünüzü sembolize eden alanda yer alacağı için canınız biraz tembellik etmek dinlenmek isteyebilir. Oraya buraya koşturmak istemeyebilirsiniz. Çalışma düzeninizi biraz daha konforlu ve huzurlu hale getirmek için çaba sarf edebilirsiniz. Pasif agresif bir tutum benimsemeden ve inatlaşmadan çalışma ortamınızdaki ilişkileri ele almalısınız ve günlük hayatınızda sizi yoran konularda değişim yapmak üzere harekete geçebilirsiniz.



YENGEÇ: Dolunay sizlerin evlilik ve uzun süreli ilişkiler alanınızda yer alacak. Bu dönemde sizler için ilişkilerin önemi tartışılamaz. Plüton gibi dönüştürücü bir gezegenin dolunaya eşlik etmesi yakın ilişkilerde bir takım kararların alınması gerektiğine işaret edebilir. Öncelikle evlilikte paylaşılması gereken rollerde sorumluluk duygusunun sizin için önemli olacağını söyleyebilirim yapılması gerekeni yapacaksınız ancak duygularınızı ifade ederken daha ciddi ve kuralcı davranabileceğinizi görüyorum. İlişkilerde daha gerçekçi ve pragmatik davranmaya başlayabilirsiniz. Maddi olarak özel ilişkilerde evlilikte veya iş ortaklıklarında paylaşımınızın sizi yormayacak ve zorda bırakmayacak bir planla yapılması gerekiyor. Ailede maddi anlamda gelecekte kaynakların nasıl ele alınması ve idare edilmesi gerektiği konusunda alınması gereken kararlar olabilir. İlişkilere yük getirecek ve zorlayacak bir dolunay olması sebebiyle açıkçası bu dönemde tartışmalara girmek veya mantıksız çıkışlar yapmak pek akıllıca olmayacaktır. Soğuk savaş rüzgarları ilişkileri soğutabilir. Gökyüzünde Venüs ile Neptün arasında yer alan zorlayıcı açı sebebiyle iş alanında hem ilişkilerde hem de çalışma düzeni bakımından oldukça hareketli ama yorucu bir tempo olabilir. Aslında tam tatil zamanı dinlenmek için kendinize zaman ayırabilirsiniz. Yurt dışı veya şehir dışı yolculukları planlarken, hukuki ve resmi işleri ve yazışmaları ele alırken, eğitsel konuları akademik çalışmaları, okulları üniversiteleri içeren temalar varsa veya basın yayın dergi kitap vb veya baskılı malzemeler ve sosyal medya ile ilgili işleriniz varsa bu konulardaki çalışmaları dikkatle ele almalı, bilgi karmaşası olabilir veya planlar belirsizlik içerebilir. Elde olmayan durumların ortaya çıkabileceği bir zaman diliminde olacağımız için sözlerde yazılı ifadede veya yapılacak işlerde ciddiyet önemli profesyonelce davranmalı ve dikkatle ilerlemeli. İşi şansa bırakmamalı. Mars Boğa geçişi Ağustos sonlarına kadar sosyal alanınıza etki edeceği için bu dönemde arkadaşlarla veya ekiplerle yapılacak plan ve projelerde artış olabilir ancak siz güvenlik ve konfor alanınızda kalmak isteyeceğiniz için her plana atlamak istemeyebilirsiniz. Bilindik ve denenmiş yollara sadık kalmak ve huzurunuzu bozmayacak sizi yormayacak programlara dahil olmak isteyebilirsiniz. Rutin işlerin artacağı bu dönemde siz de Merkür ve Güneşin burcunuzda transit yapması sebebiyle aileyle yakınlarla tanıdıklarla daha çok zaman geçirip keşmekeşten uzak kalmak isteyeceksiniz.



ASLAN: Dolunay sizlerin iş çalışma günlük hayat ve sağlıklı yaşam alanınızda gerçekleşiyor. Bazı Aslanlar bu dönemde iş değişikliği yapmak veya iş alanında değişiklik yapmak üzere kararlar alabilir. Harcadığınız emeğin ve zamanın karşılığını almak isteyeceksiniz. Planlama yapmak ve düzeninizi mantıklı bir biçimde yeniden ele almak için bu dolunay size enerji katabilir. Hem günlük hayatınızın temposunu ele almak hem de yapılması gereken işlerin peşinde koşturmak için birden fazla alanda çaba gösteriyorsanız sadeleşmek ve iş yükünü azaltmak gerekebilir. Zira sağlığınızı da korumak ve bedeninize iyi bakmak zorunda hissedebilirsiniz. Yeme içme beslenme ve egzersiz yapmak gibi konularda planlı bir değişime gitmek kemikleri mideyi dişleri ve cildi korumak bakım yapmak isteyebilirsiniz. Daha önceden yapmış olduğunuz görüşmeler varsa sonuçları temmuz sonuna kadar ortaya çıkabilir. Ağustos başında Aslan burcunda gerçekleşecek yeniay zamanında planlarınızı harekete geçirebilirsiniz. Savaş ve mücadele gezegeni Mars bu dönemde Boğa burcunda geçişini sürdürmeye başladı ve sizin kariyer hedefleri alanınızda ilerliyor. Hem dolunayın çalışma alanına gerçekleşmesi hem de Mars’ın tepe noktadan geçiş yapması birçoğunuzu işe kariyere ve günlük hayatta yapılacak işlere yöneltecektir. İşinizde sağlam kalıcı ve size konfor alanı yaratacak bir biçimde veya ortamda çalışmak, mesleki yeteneklerinizi ortaya koyarak kazancınızı artırmak isteyebilirsiniz. Bazılarınız terfi etmek veya işteki haklarını almak için mücadele verebilir. Annenizin sağlığı ile ilgilenmek ve evi düzenlemek, aile ve yapılacak işler arasında çaba sarf etmek ve yaptığınız işin hakkını vermek bu dönemde öne kazanıyor. Gökyüzünde Venüs ve Neptün arasında yer alan zorlayıcı açı sizlerin arkadaşlıklar gelecek projeleri ve mali işleri sembolize eden evler arasında yer alacağı için şu sıralar geleceğe yönelik bir projeniz varsa bu konuda maddi işlerinizi sıkı değerlendirerek ele alınız. Sonunu iyi göremediğiniz işlere ve ilişkilere girmeden düşününüz. Arkadaşlarınızı grupları veya ekipleri ilgilendiren bir etkinlik program vb varsa bu alanda yapacağınız maddi manevi paylaşımlarda sağlamcı davranmayı ihmal etmeyiniz. Maddi konuların akıl karışıklığı yaratacağı ve belirsizlikler içereceği bir 15 gün içerisinde olacağız. Beklenen paraların biraz gecikebileceğini bilerek hareket ediniz.


BAŞAK: Dolunay sizlerin aşk ve ilişkiler alanınızda yer alacak. Bu dönemde ilişkilerin duygusal boyutu hakkında gerçekçi davranmanız gereken bir zamandasınız. İlişkiler alanında sorumluluk üstlenmek ve vereceğiniz sözlerde ciddi olmak beklentisi olacaktır. Duygusal gerilimin artış göstereceği bu dolunayda ilişkiler alanında üzerinizde baskı hissedebilirsiniz. Bir ilişki kararı almanın zamanı geldi belki de, ilişkide gerçekçi ve güven veren bir tutumla ilerlemek konusunda kendi gerçek duygularınızı ele almak gerekebilir. Yaratıcı çalışmaları hobi ve yetenekleri değerlendirmek para kazanabileceğiniz fırsatları hayata geçirmek için çaba gösterebilirsiniz ancak bir yandan da bu konuda maddiyatı düşünmek ve bir akılcı plan ve bütçe yapmak önem kazanıyor. Çocuklarla kurduğunuz ilişkilerde artık daha somut kararlı ve belki de kurallar koyan bir tutum benimsemek size iyi gelecektir. Çocukların da mutlu hissedeceği bir alan bulmak ve onları buna yöneltmek akıllıca olabilir. Yatırımların ele alınması veya aile ile yatırımların daha iyi değerlendirilmesi için neler yapılabileceği konusunda gerçekçi konuşmalar yapabilirsiniz. Uzaklarla yurt dışı veya şehir dışı ile yapılacak kontaklar size yeni fırsatlar getirebilir. Mars Boğa burcunda yer alacak ve belki bazılarınız bu dönemde hukuki ve resmi mercilerle işlerinizi halletmek üzere çaba sarf ediyor olabilirsiniz. Uzun yolculuklar yapmak yer değiştirmek yurt dışına gitmek, akademik çalışmalar veya eğitsel çalışmalar yapmak üzere atılımınız olabilir veya girişimleriniz sonuç verebilir. Gökyüzünde yer alan Venüs ve Neptün arasında yer alan zorlu açı sebebiyle, iş ortaklıkları iş birlikleri konusunda temkinli davranmak gerekebilir. Hem özel hem sosyal ilişkiler bakımından yardım sever ve toleranslı davranarak göz doldurabilirsiniz ancak kendinizden aşırı fedakarlık etmek ve kendi beklentilerinizi göz ardı ederek alacağınız kararlar ilerde sizi hayal kırıklıklarına taşıyabilir.


TERAZİ: Dolunay sizlerin ev aile ve özel yaşam alanınızda gerçekleşiyor. Ailenize ve ebeveynlerinize yönelik sorumlulukların ele alındığı bir süreçte olabilirsiniz. Ev aile ve yerleşime yönelik görevlerinizi üstlendiğiniz ve köklerinizi sağlamlaştırmak için çaba sarf ettiğiniz bir dönemde olabilirsiniz. Taşınmak yer değiştirmek alım satış yapmak gibi konular da gündeminizde olabilir. Ev ve iş arasında sorumlulukları dengede tutmak ta önemli. Bu dönemde işinize kariyerinize ve çalışma düzeninize yönelik değişimler yapabilirsiniz. Ev yaşamında mutlu olmak isteyeceksiniz bunu yapabilmek için aynı zamanda da iş hayatınızı düzene sökmek ve başarı kazanmak için neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. Ebeveynlik görevlerinizi yerine getirmek anne babanızla ilgilenmek ve ev hayatındaki varsa sorunları maddi manevi iyileştirmek için kararlar alabilirsiniz. Bu dolunayda burcunuzun yönetici gezegeni Venüs Neptün ile zorlayıcı bir açı içerisinde bulunacak. Çalışma alanınızda yer alan Neptün ile yurt/şehir dışı konuları sembolize eden evde yer alan Venüs arasındaki bu açı yolculukları yabancılarla ilişkileri resmi hukuki süreçleri akademik çalışmaları ve bilgi paylaşımı yaptığınız her alanda sizi iletişimde dikkatli olmaya davet ediyor. Beklediğiniz başvuru sonuçları veya bir onay alma süreci varsa bu işler biraz yavaş ve karmaşık ilerleyebilir ve belirsizlikler nedeniyle kafanız karışabilir. Akademik çalışmalar veya okul süreçleri bu dönemde kararsızlıklar içerebilir. Net bilgi almak zorlaşabilir. Bu nedenle sabretmek ve işleri hallederken sağlam bilgi ile hareket etmek gerekebilir. Mars artık Boğa burcunda ve sizlerin maddi kaynaklarınızı sembolize eden alanda geçiş yapacak Ağustos ayının sonlarına kadar bu alanda geçişini sürdürecek olan Mars maddi konularda güvende olmayı iyi bir bütçe yapmayı gerekli kılıyor. Harcamalarınız artabilir. Krediler borçlar ve genel olarak ödemeler vergi sigorta tazminat veya para paylaşımı gerektiren işlere daha fazla zaman ve emek harcayabilirsiniz. Yatırım yapmak ve kendinizi maddi olarak güvende tutmak için alacağınız kararlar olabilir. Ticari anlamda girişim yapmak veya iş ortaklıkları yapmak isteyenleriniz varsa bu süreçte sabırlı davranarak acele kararlardan uzak durarak sağlamcı bir bakış açısıyla ilerleyebilirler. Kendinizi korumak ve güvende hissetmek için sağlam adımlar atmaya ihtiyaç duyacaksınız.


AKREP: Dolunay sizlerin iletişimi eğitimleri ve yakın çevre ilişkilerinizi sembolize eden alanda yer alıyor. Bu dönemde kardeş akraba komşular ve yakın çevreniz ile olan iletişimde temkinli davranmak akıllıca olabilir. Kardeş veya akrabalarla ilgili üstleneceğiniz sorumluluklar olabilir. Bazılarınız araya sınır çekeceği veya kendi kurallarını daha keskin sınırlarla belirleyecekleri kararları alabilirler. Yakın çevrenizle kuracağınız iletişimde gerçekçi ciddi ve prensipli bir tutumla davranmak gerekmekte. Eğitsel konuların zihinsel işlerin satış pazarlama veya yazılı materyallerin planlı bir biçimde, bütçesi sağlam, yapısı iyi kurularak ele alınması iyi olur. Bu dönemde taşınmak yer değiştirmek departman değiştirmek veya şube açmak kitaplar ve baskılı malzemeler gibi işleri olan Akrepler için de işlerinizi somutlaştırabileceğiniz bir dönemdesiniz. Araba bilgisayar cep telefonu gibi aletlerin bakımı yenilenmesi veya alımı yapılabilir. Sözleşmeler resmi yazışmalar yapmak okullar ve eğitim konuları web siteleri ve internet üzerinden yapacağınız işler ve projeler ile ilgili nihai kararlarınızı alabilirsiniz. Burcunuzun yönetici gezegeni Mars Boğa burcundaki geçişine başladı ve sizlerin özel ilişkileri ve iş ortaklıklarını sembolize eden alana yerleşti Ağustos sonlarına kadar burada kalacak. Bu nedenle ilişkiler alanında daha fazla çaba sarf edeceğinizi öngörebiliriz. Kendinizi güvende hissetmek konusuna odaklanabilirsiniz ve aşina olduğunuz sizi konforlu ve huzurlu kılan ilişki kalıplarına daha sıkı sarılıp ilişkilerde daha garantici olmak isteyebilirsiniz. Eğer karşınızdaki kişi bir şeyleri farklı yapmak isterse veya rutinde bir değişim yapmak isterse ise alışkanlıklarınızı kolay kolay değiştirmek istemeyerek ayak direyebilirsiniz. Bu dönemde biraz daha ağırkanlı davranmak ve tembellik etmek isteyebilirsiniz. Yemek içmek günlerin keyfini çıkarmak yeşil çimenlere yayılmak ve doğada olmak arzunuz artabilir. Venüs ve Neptün arasında gerçekleşecek kare açı sebebiyle mali konularda risk alacağınız bir yatırıma karar vermemelidir. Yaratıcı projeler yeteneklerinizi daha iyi ortaya çıkaracağınız işler ve ilişkilerin romantik tarafı bu dönemde aktif bir biçimde ön planda olabilir. Sadece işler biraz daha karmaşık ağır ve belirsizliklerle dolu olarak ilerleyebilir. Maddi anlamda keyiflere ilişkilere ve eğlenceye gereğinden fazla harcama yapmak olası. Aşk hayatınızı canlandırmak romantik anlar yaşamak ve sevgi duygusunu hissetmek için yanlış kişilere kendinizi bağlamayın veya görünüşe aldanıp acele yanlış kararlar almayın. Sonrasında gerçekle yüzleşebilir ve hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bu nedenle bu dönemde karşınıza çıkan kişileri ve durumları iyi ve gerçekçi bir gözle değerlendirmeyi ihmal etmeyiniz.


YAY: Dolunay sizlerin para kaynaklarınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Bu dönemde mali olarak kendinizi korumalı bütçenizi iyi yapmalı ve uzun vadeli yatırımlara yönelmelisiniz. Kazançları artırmak ve yeteneklerinizi daha ciddi bir biçimde değerlendirmek için akılcı ve sağlam kararlar almak isteyeceksiniz. Maddi anlamda beklentileriniz artış gösterecek, zaman emek ve nakit anlamında gerçekçi bir bakış açısıyla ve beklentiyle emeğinizin karşılığını almak ve kazançlarınızı artırmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Bu dolunayda ilişkiler gezegeni Venüs hayaller prensi Neptün ile zorlayıcı bir açı içinde yer alacak ve bu açı sizlerin ilişkiler ve özel yaşam alanınız arasında gerçekleşecek. İlişkilerde fazla hayalci ve gerçekçilikten uzak davranmak sizleri yanıltıcı sonuçlara götürecektir. Ebeveynler eş veya partneriniz ile olan ilişkide yapacağınız fedakarlıklar olabilir. Duygusal olarak sevdiklerinize destek olmak gayesiyle kendinizden isteklerinizden veya hayallerinizden feragat edip, aşırı özveride bulunursanız daha sonra pişmanlık hissetmeniz mümkün. Ya da ailenizden veya hayatınızdaki özel kişiden sevgi ilgi verilecek sözler duygusal destek vb konularında aşırı beklentiler içindeyseniz bu beklentilerin istediğiniz gibi yerine getirilmediğini görerek duygusal bir karmaşaya düşebilirsiniz. Mars bu dönemde çok mutlu olmadığı ve niteliklerinin bağdaşmadığı Boğa burcunda transit yapıyor, bu geçiş sizlerin iş ve çalışma alanında yer alacak, çok fazla çalışmak yorulmak söz konusu olabilir ama diğer taraftan aslında dinlenmek huzur bulmak ve günlük hayatınızın size huzur veren konfor alanından çıkmak istemeyebilirsiniz. Ancak işler ve çalışma koşulları nedeniyle değişim yapmak ve bu değişime adapte olmak gerekebilir. Aşina olduğunuz günlük yaşam ve çalışma düzeninin etkileneceği değişimler söz konusu olabilir. Bu arada beslenme yeme içme kilo kontrolü ve egzersiz yapma konularında daha bilinçli bir biçimde hareket etmeye başlayarak sağlığınıza özen göstermeye başlayabilirsiniz. İş alanındaki ilişkilere de dikkat etmek gerekebilir, pasif agresif öfke ve inatçı bir tutumla hareket etmek ilişkilere gerilim yükleyebilir.


OĞLAK: Sevgili Oğlaklar dolunay burcunuzda gerçekleşiyor ve sizler için önemli kararların hayata geçirileceği bir zamanda olduğunuza işaret ediyor. Öncelikle fiziksel anlamda ve görünümünüzle ilgili hem sağlık hem de kendinizi daha iyi hissetmek bakımından ciddi kararlar almak aşamasında olabilirsiniz. Yüz cilt diş iskelet ve baş bölgesinin bakımı ve sağlığını korumak için adım atabilirsiniz. Plüton’la kavuşum yapan bu dolunay sizleri üzerinizde baskı hissettiğiniz ve yorulduğunuz yüklerle karşı karşıya bırakabilir. Dış dünyada kurduğunuz ilişkilerde daha ciddi mesafeli olduğunuz, kuralları sizin belirlediğiniz ve daha gerçekçi davrandığınız bir ruh haline ve bakış açısına sokabilir. Özel ilişkilerde eski tas eski hamam bilindik kalıplarınızı sorguladığınız ve kendi tutumunuzu daha gerçekçi bir biçimde değerlendirdiğiniz bir aydınlanma yaşayabilirsiniz. İlişkilerde neye ihtiyaç duyduğunuzu ve neyin eksikliğini duyduğunuzu daha derinden düşünebilirsiniz. Bazılarınız için eski ilişki kalıplarının bırakılmak istendiği ve içinizde tuttuklarınızı açığa çıkardığınız bir sürece işaret edebilir. Karşınızdaki kişi daha duygusal ve sahiplenici davranmak eğiliminde olurken siz daha pragmatik ve sınırlarını çizen bir tutum benimseyebilirsiniz. Açıkçası ilişkiler alanında uzun süreli kalıcı ilişkilere doğru adım atmak olası ancak eskimiş ve heyecanı kalmamış ilişkilerin de dönüşme vakti gelmiş gibi duruyor. Zamana dayanıklı ilişkiler kurmak sizler için önem kazanıyor ve uzun zamandır sürdürdüğünüz ilişkileri de korumak isteyeceksiniz ama güven ve aşinalık bilindik olmak ve karşınızdakini tanımış olmak önemli evet diyeceksiniz, ama ya heyecan nerede? İlişkileri bu anlamda teraziye koyduğunuz ve sonunda bir karara vardığınız bir süreçtesiniz. Tamam mı devam mı kararlarının alınacağı aşikar. Dolunayda gökyüzünde Venüs Neptün arasında yer alan kare açı sebebiyle iş alanında iletişim kurarken temkinli ilerlemek akıllıca olacaktır. Yapılacak çok iş yazılacak çok şey veya konuşulacak çok iş olabilir tüm bunları ele alırken net objektif ve uyanık davranmak önemli olmalı. Özellikle işle ilgili konularda neye söz verdiğinize ve neye onay verdiğinize dikkat edin. Belirsizlik içeren konularda hemen son sözü söyleyip karar almayın sonra kör noktalarınız olduğunu fark edebilirsiniz. Mars bu dönemde Boğa burcunda geçişini yapıyor olacak ve burcunuza olumlu bir açı yapması sebebiyle maddi konularda sağlam adımlar atacağınız ortada. Keyiflere zevklere yaratıcı alanlara hobilere ve eğlenceye daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Bedeninizi mutlu edecek doğaya çıkacağınız size huzur verecek şeylere yöneleceğiniz günlerdesiniz ve aşk alanındaki Mars size hem libido artışı hem de çekicilik kazandıracak.



KOVA: Dolunay sizlerin ruh ve beden bütünlüğünüzü sembolize eden alanınızdan geçiş yapıyor. öncelikle genel sağlığınızla ilgilenmelisiniz sizi psikolojik olarak yoran ve stres yükleyen temalara açıklık getirmek ve farkındalıkla hareket ederek bir toparlanma dönemine girmek isteyebilirsiniz. Kolektife hizmet ruhunuza iyi gelen konulara yönelmek bilinçaltı çalışmaları yapmak ve terapilerle ilgilenmek isteyebilirsiniz. İş ve çalışma temponuz bu dönemde yorucu ilerleyebilir. Görev ve sorumluluklarınızın üzerinizde baskı yaptığı günlerden geçiyor olabilirsiniz. İş bulmak yeni bir işe geçmek bir iş kurmak veya var olan işinizde başarı kazanmak için çaba gösteriyor olabilirsiniz. İş alanında arkadan konuşmalar yer alabilir veya iş arkadaşlarınıza güvenebilmek önem kazanıyor. Çalışma düzeninizi etkileyecek kişiler kararlar veya değişimler yer alabilir tüm bunlara adapte olmak için efor sarf edebilirsiniz. Zaman emek ve nakit düzleminde dengeli çalışmak hakkınızı almak ve emeğinizin karşılığını elde etmek için yeni bir çalışma düzenine geçmek için girişimde bulunabilirsiniz. Gökyüzünde Venüs ve Neptün arasında yer alan kare açı sebebiyle aşk hayatında ilişkinin romantizm tarafının ağır basması sizler için önemli olabilir. Sizi heyecanlandıracak size aşk duygusunu hissettirecek birisi ile tanışmak arzusu duyabilirsiniz. Karşınıza çıkan insanların veya varsa partnerinizin bu anlamda sizi tatmin etmesini dileyeceksiniz. Yeni başlayacak ilişkiler varsa bu dönemde karşınızdaki kişiyi tek bir boyutta değerlendirmeye yönelebilirsiniz ancak eksikliğini başta görmediğiniz yönler daha sonra fark edilip tatminsizlik veya yetersizlik duygusu yaşamaya yol açabilir. Yaratıcı çalışmalar yapmak ve sizi eğlendirecek konulara yönelmek isteyebilirsiniz bu yolda biraz bütçeyi aşmak söz konusu olabilir. Maddi harcamaları artıracak sosyal etkinlikler veya kendinize yatırım yapmak istediğiniz girişimler olabilir. Spekülatif ve risk içeren yatırımlardan bu dolunay sürecinde kaçınmak akıllıca olacaktır.


BALIK: Dolunay sizlerin arkadaşlıkları sembolize eden alanda yer alacak. Arkadaşlarınızı ve sosyal çevrenizi daha gerçekçi gözlerle değerlendirme zamanındasınız. Sağlam arkadaşlıklar kurmanın ve köklü dostlukların değerini bilme ve görmenin önemini tekrar fark edebilirsiniz. Bu dönemde gruplarla ekiplerle sosyal çevrenizle birlikte yapmayı planladığınız ciddi projeler ve etkinlikler olabilir. Kariyerinize mesleğinize ve statünüze iyi etkiler yaratmasını arzu ettiğiniz çalışmalara yönelebilirsiniz. Ne yapmak istiyorsanız gerçekleştirebilecek bir dönem olacak sadece maddi olarak akılcı bir bakış açısıyla emeğinizin karşılığını alabileceğiniz bir planla yola çıkmak akıllıca olacaktır. Bazı Balıklar bu dolunayda ak koyun kara koyun kim arkadaşlar alanında bunu görmek ve gerekiyorsa elemek sadeleşmek isteyebilirler. Yaratıcı yanınızı açığa çıkaracak sizi topluluklar arasında prestije taşıyacak adımlar atabilirsiniz. Bu dolunay da Venüs ve burcunuzda yer alan Neptün arasında zorlayıcı bir kare açı yer alacak bu açı sebebiyle aile ile ilişkilerde iletişim karmaşası yaşanabilir veya karşılıklı beklentilerde yerine getirilmeyen durumlar söz konusu olabilir. Yerine getiremeyeceğiniz veya getirmekte zorlanacağınız sözler vermekten kaçınmalıdır. Fedakarlık etmek ve özverili davranmak hep sizin üzerinize düşüyor gibi hissedebilirsiniz. Evde daha fazla insan olabilir veya akrabalarla daha fazla görüşmek imkanı var bundan gayet mutlu olsanız bile kendinize zaman ve konfor yaratamadığınız için bir miktar yorgun hissedebilirsiniz. Mars Boğa geçişi sebebiyle kardeşler yakın akrabalar ve komşularla ilişkilerde sağlam itidalli ve pasif agresif öfkeden kaçınarak hareket edilmelidir. Ulaşımda dikkatli davranmalı ani reaksiyonlardan kaçınmalı.



NAZ BAYATLI





542 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page