top of page

SATÜRN – URANÜS KARESİ TEKRAR AKTİF OLUYOR


Kasım ayı gökyüzü ciddi ağır ve hırçın enerjiler barındırıyor. Hayatımızda yer alan konuların ve değişimlerin zirve noktasına ulaşıp son kararı vermek zorunda olduğumuz ve değişimden kaçınamayacağımız günlerde olacağız.

Bu önemli gökyüzü değişimlerinin ilki hemen hemen tüm yıl etkin olan Satürn Uranüs karesinin tekrar aktif olması. Satürn ve Uranüs karesi toplumların ve insanların bir konuda ayrışmasına veya muallak belirsiz ve ikilemler içeren durumlara yol açar. Bir gelecek vizyonumuz var ve gelecekte yapmak istediklerimizin düşüncesi zihnimizde şekillenmeye başlıyor ancak üzerimizde baskı kuran günlük işlere el atmamız gerekiyor ve kafamızı bu düzenden kaldırıp geleceğe adım atmakta zorlanabiliriz.

2021 Şubat ve Haziran aylarında bu karenin ikisi gerçekleşti ve yılın sonunda üçüncüsü yer alacak ve bu kare artık son bulacak. 23 Aralık’ta gerçekleşecek bu karenin etkilerini Kasım ayından başlayarak hissetmeye başlayacağız. Gökyüzünde sabit burçlarda yer alan gezegenler birbirine kare ve karşıtlık yaparken yerleşik düzenimizde etkilenmeye başlayacak. Ayrıca bu karenin etkileri ve Kasım’da karşımıza çıkacak temaların önümüzdeki aylarda da devam edeceğiniz söyleyebiliriz.

2022 Ocak’ta artık aks değiştirecek olan Ay Düğümlerinin İkizler Yay’ dan çıkıp Boğa ve Akrep aksına geçecek olması ve Boğadaki Ay tutulmasını hayatımızda işaret edeceği “değişime hazır mıyım” duygusu ve akabinde hissetmek istediğimiz duygusal güven ve konforun korunması ve aşina düzenin tutulması dürtüsünü açığa çıkaracak.

Kasım ayı radikal değişikliklere adım atabileceğimiz bir ay olacak 19 Kasım’da yer alacak Boğa’daki Ay tutulması ev, aile, yuva, duygusal ilişkiler ve sağlık konularında bizi test etmeye başlayabilir. Uranüs etkili bu tutulma döneminde aşağıda yazdığım konularda değişimlerin ve hayat temalarının bir kez daha göz önüne çıkmasına sebebiyet verebilir.



BURÇLARA GÖRE BU DÜZEN DEĞİŞİKLİĞİ DEMEK OLAN KARE HANGİ ALANLARDA YER ALACAK.

YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE OKUYUNUZ. DAHA SONRA GÜNEŞ BURCUNUZU DA OKUYABİLİRSİNİZ.


KOÇ: Satürn yıl boyu arkadaşlıklar ve grup aktiviteleri alanınızda geçişini sürdürmekte, bu alanda sizlere arkadaşlarınızı daha gerçekçi bir gözle değerlendirmek ve hayatınızda kim, ne kadar değerli bunu görmek için düşündürdü ve farkındalık kazanmanıza yardımcı oldu. Gelecek projeleri planlamanıza arkadaşlarla veya grup aktiviteleri ile kazanç getirebilecek fikirlere doğru atılım yapma fırsatı yarattı. Maddi konularda daha yaratıcı olmak ve gelecekte birikimlerinizi nasıl değerlendirebileceğinizi düşünmek istediniz. Halı hazırda kazandığınız para, bu paranın geldiği kaynak veya gelir elde etmek için yapmak istediklerinizi gözden geçirdiniz. Artık yapmak istemediğiniz ve bırakmak istediğiniz işler olabilir. Bir işi farklı bir düzende yaparak para kazanmak arzusu taşıyabilirsiniz. Bu yılsonuna geldiğimizde artık paranızı nasıl çalışıp kazanmak istediğinizle ilgili net bir karar alıp harekete geçmek için kendinizi hazır hissedeceksiniz.


BOĞA: Satürn yıl boyu kariyer hedefleri, ebeveynlik, aile sorumlulukları ve topluluklar önünde kendinizi nasıl temsil ettiğinizi sembolize eden alanda geçişini sürdürmekte. Bu alanda sizi kariyeriniz ve mesleki olarak başarmak istedikleriniz konusunda daha odaklı ve gerçekçi davranmaya itiyor. Bazılarınız bu süreçte mesleki yeteneklerini geliştirmek bir alanda uzmanlık kazanmak ve emeklerinizin karşılığını almak için daha fazla çaba sarf ettiniz ama bir yandan bazı Boğalar emek verip çalıştığınız işlerden ve mesleki konulardan uzaklaşıp, hayatına yeni bir kariyer hedefi koyarak değişimler yaptılar veya yapacaklardır. Bu kare sizleri meslek hayatınızla ilgili değişimlere taşıyacaktır. Bir yandan da, burcunuza yer alan Uranüs zaten yeteri kadar sizleri kalıpları değiştiren ve aşina olduğunuz düzeni sürdürmek için değişime direnmekle test etti ama direnemeyeceğinizi de gördünüz. Değişimden korkmamak gerekir eğer sebat ve gayret gösterirseniz sonuçları size daha özgür bireysel ve huzurlu bir iş ve aile ortamı getirecektir. Annelik babalık rolleri öne çıkıyor bu dönemde ve aile ile ilgilenmek ve kariyer konularına ve hedeflerinize odaklanmak arasında uğraş veriyorsunuz. Başaracağınızdan hiç kuşkum yok sevgili Boğalar.

İKİZLER: Satürn yıl boyu sizlerin entelektüel zihninizi düşüncelerinizi inanç veya hayata bakış açınızı ve anlam bulma arayışınızı sembolize eden alanda geçişini sürdürmekte. Uranüs ile yaptığı ve yapacağı son kare şu ana kadar zihinsel konularda güçlenmek ve üretmek için sizi pozitif bir çabaya sürükledi. Kendinizi daha net ve entelektüel inanç kaynaklı veya kültürel açıdan zengin bir dille ifade etmek için çaba sarf ettiniz. Daha fazla kişiye ulaşmak, sizinle aynı düşünceden ve görüşten insanlara hitap etmek ve onlara ulaşmak uzaktan da olsa bir bağ kurmak için emek harcadınız. Elde olmayan hukuki veya resmi süreçlerle de uğraşmış olabilirsiniz. Hak aramak ve adil olmakla alakalı bir farkındalık ta yaşamış olabilirsiniz. Uzaklar, yurt dışı konuları, yabancılarla iletişim akademik çalışmalar ve sosyal medya basın yayın ve matbaa işleriniz varsa bu konularda güçlü yanlarınızın ve sizi yarı yolda bırakan taraflarınızın farkına varmışsınızdır. Bu yıl sağlık konuları ruh ve beden bütünlüğü gibi konular da sizi test etmiş olabilir. Bu ay da kendinize iyi bakın ve sağlığınızı koruyunuz. Aralık sonuna kadar kendinize önem vermeyi ihmal etmeyiniz.

YENGEÇ: Satürn yıl boyunca sizlerin maddi konuları aileyle para paylaşımını bütçenizi ve ticari atılımları sembolize eden alanda geçişini sürdürmekte. Gelir gider dengesini korumak ve bütçenizi sağlamlaştırmak için bu yıl çaba sarf ettiğiniz görülüyor. Krediler borçlar vergi ve sigortalar tazminat veya miras işlerinde uğraş vermiş olabilirsiniz. Satürn bu alanda geçiş yaparken insanda paramı kollamalıyım saklamalıyım yetecek mi yetmeyecek mi gibi endişeler yaratabilir. Ticari anlamda atılım yapanlarınız da olabilir, elbette Satürn bu alandayken gani gani bir para akışı olmasını beklemek zordur. Ancak yine de bir kariyer ticari konu veya iş ortaklığında köklenmek ve geleceğe taşıyabileceğiniz atılımlar yapmak ta olasıdır. Arkadaşlarla, grup faaliyetleri ile ve topluluklarla bir arada kazançlar elde etmek için planlar yapabilirsiniz. Yine de bu son kare de bu mali düzen içinde neyin işe yaradığı neyin yaramadığını veya artık paylaşılan para ve bütçe konusunda neyin artık yapılmaması gerektiğini zor yoldan fark etmiş olabilirsiniz.


ASLAN: Satürn yıl boyunca sizlerin evlilik, iş ortaklıkları ve uzun süreli birliktelikler alanınızda geçişini sürdürüyor. Satürn aynı zamanda iş ve çalışma alanının yönetici gezegeni olduğu için sizi bu yıl kariyer ve sağlık konularına da odaklı kıldı. Çalışma düzeninizi ve günlük hayat temponuzu düzenlemek ve daha akılcı bir ritme kavuşmak için çaba gösterdiniz. Evlilik ve ilişkiler konusunda gerçekçi bir gözle ilişkinizi değerlendirmek fırsatı elde ettiniz. Sorumluluk duygusu yüksek bir tutumla hareket ettiğiniz için ilişkileri sağlam ele almışsınızdır. Ancak elbette Satürn gibi kısıtlayan engelleyen geciktiren ve bizi test eden bir gezegenin ilişkiler alanında yer alması sizi ilişkilere karşı daha soğuk mesafeli ve temkinli davranmaya itmiş olabilir. Seçimlerinizi yaparken eşle veya partnerinizle aynı fikirde olmak ve birbirinizin desteğini almak önemli olmaktadır. Uranüs kariyer ve mesleki hedefler alanınızda yer alıyor ve bu yıl kariyerle ilgili birkaç değişim yapmış olmanız beklenebilir. Ya da değişim yapmak için bu yılsonunda yer alacak son karede yıl içindeki atılımlarınızın hayatınıza getirdikleriyle ilgili net bir görüş elde etme şansınız olacaktır.


BAŞAK: Satürn yıl boyunca sizlerin iş çalışma sağlık ve günlük yaşam rutin işlerinizi sembolize eden alanda geçişini sürdürmekte. Bu yıl işle ilgili konularda yeniden yapılanma, üstlerinizle veya kurumsal gerekliliklerle ilgili sorumluluklarınızı belirleme ve çalışma düzeninize dair yapmak istediğiniz değişimleri gerçekçi bir gözle görme şansı elde ettiniz. Yeteneklerinizi geliştirmek veya bir alanda uzmanlığınızı güçlendirmek için atılımlar yapmak istediniz. Bazılarınız belki iş değiştirdi veya terfi etti, iş ortamında düzen değiştiren durumlarla karşılaştı. İş kurmak isteyen ve ikinci bir alandan meslek edinmek için çaba harcayanlarınız olduğunu da biliyorum. Yurt dışı kaynaklı konular, web siteleri, sosyal medya mecraları zihinsel ve eğitsel konularla meşgul oldunuz. Hak arama ve adil çözümler bulma konusunda iş yerinde test edici durumlarla da karşılaşmış olabilirsiniz. Evcil hayvanlar ve genel bakım ve sağlık konularında ortaya çıkan sorunlar da olmuş olabilir. Artık neyin iş yaşamında değişmesi ve köklü biçimde düzenlenmesi gerektiği konusunda farkındalık kazandınız. Sağlığınıza nasıl özen göstermek gerektiğini de biliyorsunuz. Bu yılsonuna kadar etkileri sürecek bu kare sonucunda, yeni iş fikirleri, çalışma koşulları ve günlük hayatınızı size en uygun ortama getirmek konusunda yapacaklarınız için son bir çaba sarf edebilirsiniz.


TERAZİ: Satürn yıl boyunca sizlerin aşk romantizm yaratıcı çalışmalar ve çocuklarla ilgili alanınızda geçişini sürdürmekte. Bu süregelen kareler sebebiyle hayatta sizi gerçekten neyin mutlu ettiğini, aşkın flörtün veya ilişkilerin sizin için ne anlam ifade ettiğini ve bu konularda gerçekten ne istediğinizi düşünmek durumunda kalmış olabilirsiniz. İlişkilerde sınırlarını çizen, özel hayatını korumak isteyen ve duygusal anlamda akışı engelleyen bir ruh hali içinde olabilirsiniz. Çocuklarınız varsa onlarla da ilişkileri daha sorumluluk odaklı ve onların yaratıcı yetenekleri ve zihinsel gelişimini göz önünde bulundurarak, akıllı kararlar almak için çaba sarf etmiş olabilirsiniz. Satürn bu alanda yer aldığı zaman kişiler emek vermiş oldukları hobiler veya yaratıcı işlerden para kazanmak veya iş kurmak için atılım yapmak isteyebilirler. Yılın sonunda yer alacak bu son kare sebebiyle artık bu konuda ne yapıp ne yapmak istemediğinize karar verebilirsiniz. Aşk ilişkilerinde romantizmin içine sirke katacak etkiler olabilir karşınızdaki kişiden yeterli duygusal destek görememek veya ilişkinin sorumluluğun üstlenmesini istediğiniz durumlarda size yeterli desteği verememesi bakımından sıkıntıları hissedebilirsiniz. Yaratıcı alanda ve çocuklarla ilgili konularda yapılacak harcamalar ve bunu bütçenizi korumak anlamında dengelemek gerekecektir. Spekülatif yatırımlarda çok dikkatli olmalı ve gereksiz risklerden bu dönemde kaçınmalıdır.


AKREP: Satürn yıl boyunca sizlerin ev aile yerleşim ve özel hayat alanınızdan geçişini sürdürmeye devam ediyor. Bu yılsonunda gerçekleşecek Satürn ve Uranüs arasındaki son kare sebebiyle yıl boyu üzerinde çaba sarf ettiğiniz ev ve aile konularında son bir karar aşamasına gelmiş olabilirsiniz. Bu temalar içinde ev değiştirmek, ev alıp, satmak, kiralamak, evinizi derleyecek toparlayacak ve size daha konforlu bir düzen sağlayacak değişiklikleri yapmak için çaba sarf edebilirsiniz. Ebeveynlerinizin sağlığıyla ve ev düzeni ile ilgili konularda destek olmak söz konusu olabilir ve aileye ait sorumluluklarınızı üstlenirken daha gerçekçi ve akılcı bir tutum benimseyebilirsiniz. Bu süreçte evden çalışmak üzere iş kuran veya evde çalışmak veya iş hayatına geri dönmek ile ilgili kararlar alma aşamasında olabilirsiniz. Evlenmek yuva ve aile kurmak bu dönemde sizler için odak noktasındaki en önemli konu olabilir. Aileyi bir arada sağlıklı konforlu ve güvende tutmak, ebeveynlik görevlerinizi hakkıyla üstlenmek ve geleceğe güven duyacağınız yatırımlar yaparak ev sahibi veya mülk sahibi olmak için atılım yapmaya karar verebilirsiniz. Ev içinde yer alabilecek streslere ve huzursuzluklara karşı daha sakin kontrollü ve stratejik davranmanız gerekebilir.


YAY: Satürn yıl boyunca sizlerin iletişim eğitimler kurslar kardeşler ve yakın çevre alanınızda geçişini sürdürüyor, yılsonunda yer alacak Satürn ve Uranüs arasında yer alacak son kare açı sebebiyle zihinsel konularda değişik bakış açılarını ve alternatif seçimleri değerlendirmek için gösterdiğiniz çabada neyi artık yapmak neyi yapmamak istediğinize kesin karar verebilirsiniz. İletişimde tolerans gösterebileceğiniz ve gösteremeyeceğiniz tutum ve davranışlar arasında net sınırı çizmek ve objektif bir bakışla ilişkileri değerlendirmek isteyeceksiniz. Sizi kısıtlayan yoran ve engelleyen düşünce biçimlerini değiştirmek için adım atabilirsiniz. Yer değiştirmek, taşınmak ve içinde olduğunuz ortamda konforlu ve güvenli bir biçimde çalışmak ve yaşamak için neler yapabileceğinizi düşünmüş olmalısınız. Bu arada işle ilgili eğitimler vermek almak kitaplar yayınlar veya satış pazarlama gibi alanlarda sizi mesleki olarak güçlendirecek çalışmalar yapmış olabilirsiniz. Sağlık bu yıl önemli bir tema olabilir. Sindirim beslenme diyet boşaltım sistemi ve eller kollar omuzlar gibi uzuvlara daha fazla bakım ve özen göstermek gerekmiş olabilir. Kardeşler ve yakın akrabalarla ilişkiler bu yıl testten geçebilir. İletişim tarzınızı değiştirerek, daha ciddi sorumlu ve objektif olmak ve ilkelerinizi daha net ortaya koymak hem kardeşlerle hem yakın çevreyle hem de iş alanında oldukça önem kazanacaktır.


OĞLAK: Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn yıl boyunca sizlerin maddi konuları sembolize eden alanda geçişini sürdürmekte. Yılsonunda gerçekleşecek Satürn ve Uranüs arasında yer alacak kare açı sebebiyle kazançlarınızı biriktirmek kalıcı güvenli yatırımlara dönüştürmek iş ve kariyer ile ilgili atılımlar yapmak iş ortaklıkları veya iş birlikleri içine girmek konusunda size destek olacak değişimleri hayatınıza getirecektir. Harcamalarınızı dengeye oturtmak, akıllıca harcama yapmak ve bütçenizi sağlamlaştırmak için istekli olacaksınız. Yaratıcı çalışmalar yapmak, var olan hobileriniz veya yeteneklerinizden para kazanmak gibi açılımlar yapabilirsiniz. Aşk ve romantizm konularında gerçekçi ve deneyimlerden ders alarak karar almak isteyebilirsiniz. Yoğurdu üfleyerek yiyeceğiniz bir dönemdesiniz. Kendi değerinizi ön plana almak isteyeceğiniz, ilişkilere verdiğiniz emek ve zamanın karşılığını almak beklentisi içinde olacağınız bir dönemdesiniz. İlişkilerde belli bir düzene bağlı kaldığınız ve konfor alanından çıkmak istemediğiniz kalıplarınız varsa bunların değişime uğraması söz konusu olabilir. Bu değişimleri kabul edip sizi özgür bırakmak bakımından faydalı olabileceğini düşünebilirsiniz. Çocuklarla ilgili harcamaların artabileceği çocukların biraz daha kalıba girmemek için çaba sarf ettiği ancak bir o kadar da kişiliklerinin geliştiği ve bireysel yeteneklerinin farkına vardığı bir dönem olabilir. Bu dönemde spekülatif ve risk içeren yatırımlardan emin değilseniz kaçınmak oldukça akıllıca olabilir.


KOVA: Burcunuzun yönetici gezegeni Satürn yıl boyunca burcunuzda geçişini sürdürmeye devam ediyor. Sizi gelecek hedeflerinize odaklayan, bu hedefler doğrultusunda ciddi ve profesyonel bir bakışla plan yapmak konusunda sizi güçlendiren etkilerini hissetmektesiniz. Özellikle ilişkilerde daha sorumluluk duygusu yüksek ve kişisel sınırlarınızı iyi belirleyen bir tutumla hareket etmek isteyebilirsiniz. Hayattan ne istediğinizi biliyorsunuz ve bunu sağlamak için elinizden gelen gayreti sarf edebilecek güçtesiniz. Elbette sağlık fiziksel direnç ve dış görünüm bakımından kendinize daha fazla özen ve bakım göstermek ihtiyacı doğmuştur. Satürn gibi ağır hareket eden bir gezegenin burcunuzdan geçişi hem kariyer hem özel hayat konularında daha fazla emek harcamak zorunda bırakmış olabilir. Yılsonunda yer alacak ve etkilerini bu aydan itibaren hissetmeye başlayacağımız Satürn ve Uranüs karesi, aile ve ev yaşamına dair yapılması gereken işleri ötelememek ve ilişkileri iyi yönetmek durumunda olduğunuz gerçekliğini ortaya koymuş olabilir. Bunu yaparken bir yandan da kendi gelecek planlarınızı da ele almak ve yapmak istediğiniz değişimleri düzeninize uydurmak veya yeni bir düzen yaratmak için çaba sarf edebilirsiniz. Ev ve yuva kurma arzusu bu dönemde daha fazla ön plana çıkabilir ve nerede hangi şartlarda daha mutlu yaşayacağınızı düşünmek söz konusu olabilir. Ailenizi düşünmek ve kurduğunuz düzende konforunuzu da göz ardı etmeden hayat içinde yapmak istediklerinize atılmak için bu kare size yıl içinde süregelen değişimlerin son karar aşamasını sembolize edebilir.


BALIK: Satürn yıl boyunca sizlerin bilinçaltı, ruh ve beden sağlığı alanınızdan geçişini sürdürmeye devam ediyor. Bu geçiş sürecinde arka bahçenizi derlemek toparlamak sizi geride tutan geciktiren veya günlük yaşam düzeni konusunda kısıtlayan temaları daha fazla hissetmenize yol açtı. Satürn sayesinde çalışmak çalışmamak dış dünyada aktif olmak olmamak kendinizi biraz içe odaklamak ve spiritüel yanınızı güçlendirmek için çalışmalar yapmak isteyebilirsiniz. İş hayatındaki sevgili Balıklar bu süreçte iş yerinde kendilerini zorlayan stres yaratan konuları daha net ve objektif bir biçimde fark etmiş olabilirler. Ailede sağlık sorunları yer alabilir ve sizin buna el atıp destek vermeniz gerekmiş olabilir. Yılsonunda gerçekleşecek 3. Ve son Satürn ve Uranüs karesi sebebiyle zihinsel konular, kardeşlerle ilişkiler, yakın akrabalarla iletişim eğitsel ve çevresel koşullarınızla ilgili değişimleri hayata taşıyabilir. Eğitsel, satış pazarlama , danışmanlık, web siteleri, sosyal medya ve kurslarla ilgili açılımlar yapabilir size yeni beceriler kazandıracak işlere yönelebilirsiniz. Taşınmak yer değiştirmek araçlar ve gereçlerle ilgili alım satım yapmak konusu ortaya çıkabilir. Biraz kalabalıklardan uzaklaşmak kafanızı dinlemek isteği doğabilir ve bunu gerçekleştirebileceğiniz alanlara gitmek için istekli olabilirsiniz. Kardeşlerle ve yakın çevreniz ile yapılacak zihinsel veya eğitsel bir takım plan ve projelerinize doğru atılım yapabilirsiniz.


NAZ BAYATLI




556 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page