top of page
  • Beyaz Facebook Simge
  • Beyaz YouTube Simgesi
  • Beyaz Instagram Simge
  • Beyaz Heyecan Simge
  • Beyaz Spotify Simgesi

SONBAHAR GÜN DÖNÜMÜ / MABON/ İKİNCİ HASAT ZAMANI/ ARKETİP KARTLARI İLE AÇILIM VE ENERJİ MERKEZLERİ



Bugün 23 Eylül 2022 Güneş Terazi burcuna geçiş yapıyor ve Kuzey Yarım Kürede Sonbahar Gündönümü gerçekleşiyor. Yaz mevsiminin bittiği ve Güneş Işıklarının yavaş yavaş azaldığı bu döneme Pagan geleneğine göre MABON veya 2. Hasat zamanı adı verilir. Yılın bu zamanına kadar toprağa ne ektiğimizi ve ne hasat edeceğimizi anlatır ve ekinlerimizin Soğuk karanlık Kış günlerinde bizi ne kadar destekleyeceğini gösterir. Ayrıca Yaşam deneyimleri olarak neler biriktirdiğimizi ve Kışa girerken ruhen ve fiziksel olarak nelere dikkat etmemiz gerektiğini değerlendirme zamanıdır.

Nasıl her mevsimin kendine has özellikleri ve enerji kalıpları varsa, her birimizin de o mevsime adapte olması için değişim gösterdiği ruhsal ve fiziksel enerji kalıpları vardır ve bunlar elbette kişiseldir. Bilinçaltından gelen cevaplarımızı ve ihtiyaçlarımızın sembolize edildiği ARKETİP KARTLARI ile kendim için açılım yaptım ve sizlerle de sonuçları paylaşmak istedim. Kartlarımdan rastgele 6 kart seçerek açılım yaptım ve sorulara cevaplar aradım. Aynı Arketip sembolleriyle, Ekim ayı için de Ay Dönüşü haritamda bu açılımları yapıp sizlerle paylaşacağım.


ARKETİP KARTLARI İLE ZİHNİN KANATLARI AÇILIMI: Sonbahar Döneminde enerjimi nasıl yönlendireceğime ve neleri geliştirip neleri bırakmam gerektiğine dair bir kişisel açılım kartlarım.

1. KART: Enerjimi artırmam için hangi potansiyele önem vermeliyim ve bunu artırmak için neler yapmalıyım?

VESTA: Kişisel bakım, sağlık ruh ve beden bütünlüğüne daha fazla önem vermelidir. Eve ve aileye daha fazla ilgi alaka göstermeli ve kurduğu yakın bağların gücüne güvenmelidir. Kendini yuvada hissedeceği kişilere ve ortamlara girmeli veya bu tür bağları kurmak için çaba sarf etmelidir. Bu dönemde bir kişiye/gruba bağlanırken veya kurmuş olduğunuz bağlarda yaklaşımınızı tekrar gözden geçirmelisin. Aşırı idealize ettiğin neler var bunları gözden geçir ve hayal kırıklığına uğramamak için gerçekçi hedefler belirle. Mutlu olmak için duygu ve düşüncelerini bastırmadan açıkça ifade etmeyi dene. İlgilenmek istediğin kendini adamak istediğin ne konu alan kişi varsa özgürce istediğinin peşinden gitmekten korkma. Sırlar gizemler ve şifacılık gibi konular bu dönemde ilgini çekecektir. İçindeki Şamanı/Paganı açığa çıkaracak çalışmalara yönelebilirsin.

ENERJİ MERKEZİ: 4. ÇAKRA / AY MERKEZİ/ ANAHATA SESSİZ MUTLULUK ENERJİ ÇALIŞMASI YAPILABİLİR.


2. KART: Eski döneme ait neleri bırakmalıyım ?


LILITH: Geçmiş dönemde ruhunu ve bedenini test eden ve yoran deneyimler yaşamış olduğun görülüyor. Ret etme hayır deme gücünü ele almalısın ve bu gücü aktive etmelisin. Feminen yanını görmemezlikten gelmekten vaz geçmelisin. Sosyal hayatta ve özel ilişkilerde içinden geldiği ve istediğin gibi davranamadığın için kendin gibi olmayı ertelemektesin. Konfor alanlarından çıkmak ve güvenlik ağını kaybetmekten korktuğun için hayatın monoton ve tekdüze işleyişinden şikayetçisin bunu değiştirmek elinde. Bunu başarmanın birinci adımı içindeki dişil/eril enerjiyi dengelemeyi unutmamalı ve seni motive edecek en derin tutku ve ideallerinin peşinden koşmayı denemelisin. Değişemediğin için içinde biriken öfkeyi bırakmalı ve sıkışmışlık duygusunu yaratan temalarla yüzleşmelisin. Bu eğer karanlık yanınla yüzleşmek demekse bunu yapmalısın , suskun kaldığın içsel streslere dair ne varsa içinde dile getir kendini ifade et ve böyle hissettiğin için suçluluk duymaktan vazgeç.


ENERJİ MERKEZİ: 2. VE 10. ÇAKRA/ VENÜS- PLÜTON KOMBİN ENERJİ ÇALIŞMASI


3. KART: Kışa girmeden amaçlarımı gerçekleştirmek için bana destek olacak hangi kaynaklarımı kullanmalıyım?

PSYCHE: İlişkilerden derin duygusal çıkarımlar yapan ve ruhsal deneyimlere önem veren birisin. Kendine has bir sevgi anlayışın var ve bu seni diğerlerinden ayıran en önemli özelliğin. Enerjinle insanların ruh hallerini değiştirme gücüne sahipsin. Başkalarının moralini düzeltebilecek becerilerini kendine de uygulamalısın. İnsanları anlayan , onlarla empati kuran tarafın sana bu dönemde özellikle aşk ve sosyal ilişkilerde oldukça yardım edecektir. Bu dönemde karşına manevi desteğe ihtiyaç duyan ve içsel yaraları olan insanlar çıkabilir. Beklentisiz bir özveri ile insanlarla bağ kurma yetin oldukça fazla bu hassas kişiliğin ve duyarlı tarafın sana bu dönemde güç kazandıracak. Sevilmeyi beklediğin ve ilişkilerde senin de destek ve anlayış görmek istediğini açıkça göstermelisin. Ancak çekingenlikle, içine kapanarak ve gerçek duygu ve düşüncelerinizi yansıtmaktan kaçınarak hareket edersen sevgi prensibinden uzaklaşacağını unutmamalısın.

ENERJİ MERKEZİ: 4. VE 2. ÇAKRALAR: AY VE VENÜS KOMBİN ENERJİ ÇALIŞMASI



4. KART: Dengeye oturtmam gereken konu nedir ?

LACHESIS: Bu kart yaşam yolumuzda edineceğimiz karmik deneyimleri ifade eder. Kişi belli bir ruhsal olgunluğa erişmiştir ve hayatındaki olayları bu perspektiften değerlendirir. Bu ruhsal dengeye ve olgunluğa erişmemiş kişilerle karşılaştığında enerjini korumayı ve ilişki süreçlerini iyi yönetemediğin görülmekte. Karmik olarak bu dönemde bu dersler karşına çıkabilir. Yaşam hedeflerinden ve seni huzurdan uzaklaştıracak kişi ve durumlardan kesinlikle uzak durmalı ve seni yolundan şaşırtacak mış gibi yapan insanlara karşı dikkatli olmalısın. Çok bildiğini söyleyen çok anladığını veya deneyimi olduğunu söyleyen ancak öyle olmadığını anlayacağın kişilere karşı fazla emek ve zaman harcamamak gerektiğini fark edebilirsin.

ENERJİ MERKEZİ: 7. VE 4. ÇAKRALAR. SATÜRN VE AY KOMBİN ENERJİ ÇALIŞMASI


5. KART: Bu dönemde ilişkilerde neyi geliştirmeliyim?


ASTREA: Bu kart uyum barış ve huzur arayışını anlatır. Huzursuzluklara tahammül edemediğin görülüyor. İlişkilerin stres ve ruhunda kaos yaratan tarafı senin ilişkilerden uzak durmana ve kaçmana sebep oluyor. Kolay vaz geçen tarafının farkına var ve elinden geldiği kadar ilişkilerde objektif davranmaya çalış ve duygularını kontrol et. Stres veya sorun yaratan durumlara karşı daha pratik çözümler bulmaya çalış. Esnek davran ve takıntılı düşüncelerden uzak dur. İlişkilerde fazla sorumluluk yüklenme eğiliminden vazgeç. Herkesin kendi rolünü üstlenmesi gerektiğini gör ve gerekiyorsa işleri delege etmeyi dene. Fazla iş yükünden dolayı kendine ayıramadığın veya kendine öncelik vermediğin konuları düşün ve bunları nasıl dönüşüme uğratman gerektiğini düşün ve bir eylem planı yap.


ENERJİ MERKEZİ: 7. VE 2. ÇAKRALAR . VENÜS VE SATÜRN KOMBİN ENERJİ ÇALIŞMASI



6. KART: Bu dönemde hayatımda neye dikkat etmeliyim?

ARACHNE: Rekabet duygusu , kıskançlık ve Rekabetçi insanları sembolize eder. Bu dönemde bu tür insanlarla karşılaşabilirsin veya sen de bu duygularla hareket edebilirsin . Dolayısıyla hırsla davranmak zarar getirebilir. Yeteneklerini iyi sergilemelisin. Oldukça yeteneklisin ve sana sırf bu nedenden ötürü kıskançlık gösteren ve zarar vermek isteyen birileri olabilir. Kendini ortaya koymaktan çekinmemelisin ama bunu hırsla ve birini yenmek için yapmamalısın. Böyle yapan insanlarla karşılaştığın zaman öfkeyle karşılık vermemelisin. Sivri dilli, kıskanç ve kindar insanlar sinirini bozabilir . Aşırı gurur kibir ve sahiplenme duygusunun zararlarını fark edeceğin bir dönem olacak. Kendini başkaları ile kıyaslama, kendi yolunda ilerle ve yeteneklerinden şüphe duyma. Gereksiz ilişki sarmallarına dahil olma ve ilişkilerde sürekli sorun yaratan insanlar varsa etrafında, hemen uzaklaş Arachne’nin duygusal ağlarına takılma sakın!.

ENERJİ MERKEZİ: 1. VE 3. ÇAKRALAR. MARS VE GÜNEŞ. GÜNEŞ VE VENÜS KOMBİN ENERJİ ÇALIŞMASI.


NAZ BAYATLI



155 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page