top of page

TUTULMA MEVSİMİNDEYİZ

ARALIK 2019 TUTULMA MEVSİMİNDEYİZ

JÜPİTER OĞLAK GEÇİŞİ 2 Aralık 2019- 19 Aralık 2020

JÜPİTER URANÜS ÜÇGENİ 14-20 Aralık

VENÜS SATÜRN KAVUŞUMU 10-14 Aralık

İKİZLER DOLUNAYI 12 ARALIK

OĞLAK’TA GÜNEŞ TUTULMASI 26 ARALIK

JÜPİTER GÜNEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUMU 10 Aralık -18 Ocak


Merhaba Arkadaşlar,

Bu yazımda Aralık ayına iyisiyle kötüsüyle bir astrolojik bakış yapmak istiyorum. Dikkatli olmamız gereken mayın tarlası ile dolu bir alana giriyoruz.


Bildiğiniz gibi 2 Aralık’ta şans ve fırsatlar yıldızı Jüpiter Yay burcundaki geçişini tamamlayıp Oğlak burcuna geçti. Jüpiter Oğlak geçişi Yay transiti kadar ilham verici parlak fikirlerle dolu, genişleme ve büyüme hevesine bağlandığımız umutlarımızın olduğu ve beklentilerimizde çok optimist kalacağımız bir geçiş olmayacak. Jüpiter Oğlak’ta çok farklı bir yüzle yıl boyunca bize eşlik edecek. Jüpiter Yay’da fikirlerle yaratıcılıkla ve gelecek hevesleri ile uçarken, Jüpiter Oğlak’ta topraklanmak durumundayız, şişmiş hayallerin ve beklentilerin balonunu bir bir patlatan bir durum bu, plan ve projeleri topraklamak için somut bir plan gerekiyor, ayaklarımızı yer daha sağlam basmak için çaba sarf edeceğiz. İşler dolayısıyla daha yavaş gelişim gösterecek, zamana yayılacak, daha fazla emek harcamaya gerek olacak ve nakdimizi daha mantıklı kullanmayı gerektirecek bir kararlılıkla hareket edeceğiz. Sadece yaratıcı olmak işe yaramayacak bir bakacağız ki organizasyon çok önemli olacak, bir düzene organizasyona hiyerarşiye kaide ve kurallara sınırları belirlemeye ve bu sınırların kimin için ne kadar geçerli olduğuna karar vermemiz gerekecek. Bununla birlikte, Jüpiter Oğlağın ilk dekanında yönetici konumda olduğu için ayın 16 sına kadar daha fazla genişlemeye yönelik adımlar atabileceğiz.


Aşağı yukarı 20 Aralığa kadar Jüpiter Uranüs ile üçgen / olumlu açı yapacak. Yaratıcılığı somutlaştırmak ve yeni atılımları hayata geçirmek için şansımız var. Maddi konularda bize güç kazandıracak girişimler için harekete geçebiliriz. Yine de toprak elementinde yer alacak bu üçgen işlerin daha yavaş sakin ve mantıklı yapılması gerekliliğini gösteriyor hız yapmak mümkün değil yavaş ve sağlam adımlar atmaya razı olmalıyız. Kalıcı olacak işler zamana dayanıklı olsun istediğimiz şeyler bu süreçte başlayabilir.


10-11-12-13- 14 Aralık tarihlerinde Venüs Satürn ile daha sonra Plüton ile kavuşacak hele ayın 14 ü bu kavuşuma karşıt açı yapan Yengeç’teki Ay ile daha da vurgulu bir ağırlıkla üstümüze çökecek enerjileri anlatıyor. Venüs Satürn ilişkilerde gerçekçi bir tavrı, hayallere yer vermeyecek bir çıplak gerçeği, mesafe koymayı ve soğumayı kaçınılmaz kılıyor. Bu günlerde, karşımızdaki kişileri ,bir ilişkiyi, iş durumumuzu, önemli bir planı ve görevi, bizi bağlayıcı bir sorumluluğu sırtımızda ciddi bir yük olarak hissedeceğiz. Haritamızdaki Oğlak alanı neresi ise o alandan gelen konuların ciddiyetle ele alınmasını gerektirecek, üzerimizde zaman baskısını hissedeceğiz, bir konu bizden konsantrasyon talep edecek, ne kadar ciddisin, zamanının vaktinin emeğinin nakdinin ne kadarını bana adayacaksın diye sorgulayacak ve talepte bulunacak. Kalıcı uzun süreli birliktelikler de testten geçecek, bu illa negatif bir sonuca yol açmayabilir yine de her türlü ilişkide birlikteliklerin ne kadar zamana dayanıklı olduğu ve o ilişkinin sizin için ne kadar anlamlı gerçekçi ve açıkçası çıkarınıza menfaatinize hizmet ettiği zihninizde yer alacak. Yeni bir değerlendirme perspektifi ve ölçüt ortaya çıkacak. Aslında bu yeni bir şey olmayacak, çünkü yenilenme mümkün değil var olan kalıpları daha iyiye götürmeye çalışacağız ama dediğim gibi bu süreç te yavaş ilerleyecek . Eskilerden günümüze taşıdığımız ne varsa geleceğe taşınmak için daha klasik temellere oturmak zorunda, çünkü bir bakacağız denenmiş güvenli test edilmiş ve aşina gelen unsurlar bizim için önemli olacak. Klasik yöntemlere başvurmak bize daha mantıklı gelecek.


Ayın 12 sinde İkizler’de bir dolunay yer alacak. Malefiklerin hiç biri bu dolunaya zor etkiler yansıtmıyor. Dolunayın yönetici gezegeni Merkür Yay’da fikirsel atılımlar, zihinsel projeler, yolculuklar ve iletişim içeren her konuda bizi sonuca vardıracak bir enerji. Ay Neptün’le kare yaparak dolunaya gideceği için aklımız çok meşgul ve karmaşık olabilir, çok fazla bilgiye maruz kalıp ipin ucunu kaçırabiliriz. Bilgi iletişim haberleşme seli ile yüz yüze kalacağız.


18-19-20 Aralık Merkür Neptün karesi var. Bu 3 gün açıkçası iletişim gezegeni Merkür’ün sisler prensi Neptün ile zor açısı, konuşmalar haberleşme iletişim ve zihinsel işler çerçevesinde stres ve kaos içerebilir. Unutkanlık kaybetme yanlış anlaşılma pot kırma alınganlık vb gibi temalarla uğraşmak zorunda kalabiliriz. Aynı tarihlerde Mars ve Satürn arasında yer alacak sekstil açı destekleyici gibi gözükse de Mars ile Satürn’ün bağdaşmaz enerjileri işbirliği vaat etse de arada dostane bir sıcaklık olmadan gözlerimi kaparım çenemi tutar vazifemi yaparım kıvamında bir ruh haline işaret ediyor. Ben bu dönemi elimden geldiği kadar etliye sütlüye bulaşmadan atlatmak için çaba sarf edeceğim. Konuştukça batılacak bir durum söz konusu bence.


26 Aralık Perşembe günü 4 derece Oğlak’ta Güneş tutulması var. Jüpiter bu tutulma ile kavuşum halinde. Bu mecburi başlangıçlar zamanı hazır olsan da olmasan da başlatmak zorundasın. Duramazsın geri çekilemezsin ve fırsatları görüyorsun ya tutarsa diye bir heves içindesin. Başlat o zaman ! Ancak bil ki yapman gereken bir ton da iş var kolları sıva ve elini taşın altına sok. İlişki mi başlatacaksın başlat ama bil ki ne emekler vereceksin bu ilişki için, ilişkini her halükarda devam mı ettirmek istiyorsun devam et ama önünde gül bahçesi vaat eden bir durum yok aklı başında ve ciddi olacaksan ilişkinin kalıplarına eskimiş bilindik monoton kalıplarına razıysan devam et. Bir işe adım mı atacaksın bil ki uzmanlığını ispat etmek zorundasın, öğretmenlerini dinlemek ağır adımlara uyum sağlamak gerçekçi kalmak ve aşırı hayallere kapılmadan istikrarı sağlaman gerekir. Maddi konularda özellikle akıllı bir plan yapmalı iş girişimleri için olumlu buluyorum profesyonel hayatın gerekliliklerini yerine getirirsek sıkıntı olmayacaktır. Mesele şu koyacaklar sınırları biz de uyacağız. Lamı cimi yok bunun !


Aralık sonlarından Ocağın ortasına kadar Jüpiter Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Ne önemli zamanlardayız. Önemli hayat dersleri alacağımız bir zaman dilimindeyiz. Etik davranmak ne kadar önem kazanıyor. Maddi Manevi Değerlerimizin özüne inmemiz gerekiyor bu süreçte, değerlerin amacından saptırılmadığı, düşünce ve fikirlerin çıkara hizmet etmek adına eğilip bükülmediği, her kavramın değerini düşürebilecek mantıkla hareket etmenin, kazanç için her şeyi pazarlayabiliriz arzusunun zararlı olduğunu göreceğiz, öğretmenlerimizin gurularımızın rehberlerimizin değerlerinin farkında olacağız bazılarını çöpe atacağız ve bazılarını anlam arayışımızda, içsel yolculuğumuzda kalbimize yakın tutacağız. İlişkilerde bizi geliştirmeyen kısıtlayan boğan sevgi barındırmayan durumları net bir biçimde görme şansı elde edeceğiz.


HEPİNİZE BU ZOR AMA DOĞRU ADIMLAR ATILIRSA VERİMLİ OLABİLECEK AYDA BAŞARILAR DİLİYORUM.


NAZ BAYATLI

532 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page