top of page

VE DİLBER SIRTINI DÖNÜYOR! VENÜS OĞLAK BURCUNDA RETRO

Güncelleme tarihi: 20 Kas 2021

VENÜS RETRO TARİH ARALIĞI : 20 ARALIK 2021 -31 OCAK 2022

Venüs Synodic döngüsü sebebiyle her 8 yılda bir aynı burçta geri hareket etmeye başlar. Dolayısıyla bu yıl 20 Aralık saat 13:48 de 26 derecede başlayacak bu Venüs Retro’sunun benzeri en son 22 Aralık 2023 tarihinde 28 derece Oğlak’ta gerçekleşmişti. Venüs’ün Oğlak burcunda yapacağı Retro’sunun 18 Kasım tarihinde gölgeli günleri başlıyor, bu da demek oluyor ki bu dönemde başlayan işleriniz olacaksa tam anlamıyla somut sonuçlarını ancak Mart başında alabileceksiniz. Venüs 18-19 Aralık tarihlerinde Durağan konumda olacak. Durağan konumda başlayan işler gelişmez büyümez ne uzar ne kısalır. Venüs R ocak ayının sonunda bitiyor. Zevklerimizin, mutluluğumuzun, aşkların, evliliğin, sanat, estetik ve güzelliğin sembolizmi Venüs geri harekette olduğu zaman öncelikli olarak gönül işleri ve maddi konular su koy vermeye başlar. GEÇMİŞ AŞKLAR VE İLİŞKİLER TEKRAR RESME GERİ GİRMEYE ÇALIŞIR VE MADDİYATLA İLGİLİ ZORLUKLAR BAŞ GÖSTERMEYE BAŞLAYABİLİR. Oğlak burcunda gerçekleşecek bu R esnasında elbette kariyer planları mesleki konular kurumsal işler yönetsel durumlar hiyerarşik düzen stresli olmaya başlar ve yüklendiğimiz sorumluluklarla ilgili nerede hata yapıyoruz veya gerçekçi değiliz ortaya çıkmaya başlar. İlişkilerde araya mesafe koymayı ve enerjimizi tüketen konuların farkına vararak sınırlarımızı daha net çizmeyi deneyebiliriz. Venüs Retro olduğu dönemlerde neler yapmıyoruz: İş kurmak veya ortaklık kurmak, evlenmek, nişanlanmak veya sözlenmek, estetik operasyonlar veya kalıcı kozmetik değişimler yapmak, emlak mal mülk satmak veya almak, iş sözleşmeleri yapmak, önemli açılışlar, kampanyalar veya lansmanlar yapmak. Bunlardan kaçınıyoruz. VENÜS RETRO ÖNEMLİ TARİHLERİ

25 ARALIK VENÜS PLÜTON KAVUŞUMU: Geçmişte tamamlayamadığınız bir ilişki adımı veya bir mali konu bugün tekrar gündeme halledilmek üzere gelebilir. Bu kavuşum gökyüzündeki Ay Başak ile destekli bir açı kuracağı için geçmişi temizlemek endişe ve kaygıları gidermek için tekrar konuşma olanağı sağlayabilir. İçinizdekini dökmek veya kalbinizdeki öfkeyi yatıştırmak için stratejik davranabilir taktiksel konuşmalar yapabilirsiniz. Konunun geçmiş detaylarını ince detaylarına kadar hatırlayacağınıza hiç şüphem yok.

29 ARALIK VENÜS MERKÜR KAVUŞUMU: Bu kavuşum size geçmişte tamamlanmamış ilişki temalarını tekrar konuşmak veya yarım kalmış konuşmaları tamamlamak için fırsat verebilir. Bir taraftan da yeni bir ilişki denemesi yapıyorsanız bu konunun sizin ve karşı taraf için ne seviyede ciddiye alınıp alınmadığını baştan konuşmakta fayda var. Sonrasında ciddi ol sorumluluk al gelecek beklemiyor musun gibi sorular sormak için çok geç olmasın. İş bağlantıları ve iş görüşmeleri başlatmak için harika bir gün olmasa da geçmişten gelen yarım kalmış iş görüşmeleri yapılabilir ve eksik tarafları tamamlanabilir. 5 OCAK VENÜS NEPTÜN SEKSTİLİ: Geçmiş üzüntüleri şifalandırmak için enerji çalışmaları yapılabilir. Destek yardımlaşma ve merhamet göstermek almak vermek için olumlu bir gün. İçe dönmek maneviyatla inanç ve spiritüel konularla ilgilenebilir, geçmiş yaraları affetmek için bugünden faydalanabilirsiniz.

8-9-10 OCAK VENÜS GÜNEŞ KAVUŞUMU: Hem maddi konularda hem de ilişkilerde ne kadar iradeli ve özgüvenli davrandığınızı sorgulayabilirsiniz. Kendi değerinizi ortaya koyacak ve ilişkilere yansıtabilecek kadar güvenli ve güçlü olup olmadığınızı test edip nasıl davrandığınızı fark edebilirsiniz. Dış görünümünüzü değerlendirmek ve kendinizi neyle nasıl daha mutlu edebilirsiniz bunu düşünebilirsiniz.

Bu güçlü Venüs Retro hareketi burçlara göre ne gibi deneyimler yansıtabilir kısaca bahsedelim:

KOÇ: Bu gerileme hareketi odak noktanızda kariyeriniz ve kariyerinizde taşıdığınız mesleki sorumluluklarla alakalı işlerin olabileceğine işaret ediyor. Profesyonel standartlarda hareket etmek için çaba harcayacaksınız. Emek vakit nakit dengesini iyi kurmanın şart olduğunu düşüneceksiniz. İş hayatında insanlarla kurduğunuz ilişkilerde ciddi ve profesyonel bir tutum benimsemek ve kendi öz değerinizi ortaya koymak isteyeceğiniz bir tarz ile hareket etmelisiniz. Bu dönemde iş değişikliği yapmak veya iş sözleşmeleri gerçekleştirmek için çok avantajlı bir zaman olmayabilir. Şubat başından itibaren bu tip işleri yoluna koymak akıllıca olur. Daha prestijli ev size tanınırlık uzmanlık prestij kazandıracak işlerin içinde olmak isteyeceksiniz. Halletmek zorunda olduğunuz onca iş arasında kendinize bakım ve özen göstermeyi ihmal etmemelisiniz. Giyiminize kuşamınızı nasıl göründüğünüze dair kendinizi gerçekçi bir değerlendirmeye alabilirsiniz. Anne ve baba ile ilgili onların bakımı ve sağlığı ile de ilgilenebilirsiniz.

BOĞA: Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs’ün geri harekette olması sizleri yoğun bir biçimde bu Retro sürecinde etkileyebilir. Bu dönemde özellikle ilişkilerde temkinli ve hesaplı davranmanızda fayda var. Bu dönemde inanç ve düşüncelerinizi ilkelerinizi ve etik duruşunuzu öne koymanız gereken durumlar ortaya çıkacaktır ve kendinizi ifade ederken elbette yanlış anlaşılmalara müsaade edecek bir tarzı benimsememek gerekir. Felsefelere ve kültürlere saygılı davranmak ayırımcılıklara karşı durmak gerekebilir. Sosyal medya basın yayın uzaklarla kuracağınız bağlar çeşitli yayınlar ve yayın mecraları iletişim ve eğitsel işler bu dönemde stresli durumlar yansıtabilir. Sözleşmeler anlaşmalar yolculuklar ve akademik işleri ele alırken azami dikkat ve temkinle ilerlemekte fayda olacaktır. Uzun süreli ilişkilerde hayata bakış açınız ve ciddileşmek veya geleceğe yönelik ne yapmak istediğinizi açığa kavuşturmak için konuşmalar yapmak gerekebilir.

İKİZLER: Venüs gerilemesi dönemi sizler için para yönetimini ve maddi kazançlarınızı odak noktanıza yerleştirecek. Ödemeler dengesini tutturmak ve bütçenizi daha iyi yönetmek için akıllıca davranmak isteyebilirsiniz. Yaptığınız düzenli ödemeleri netleştirmek ve gelir gider analizi yapmak akıllıca olacaktır. İş atılımları iş sözleşmeleri ve ortaklı işlerde ilişkiler profesyonellik ve sorumluluk taşımak temalarında testten geçebilir. Vergi sigorta tazminat miras ve krediler alanında yarım kalmış işlerinizi tamamlamak isteyebilirsiniz veya aynı tas aynı hamam konuların bir daha pişip önünüze geldiğini görebilirsiniz. Aile ile para paylaşımı, iş ortakları ile bütçeniz ve ticari atılımlarınız bu dönemde dikkatli olmanız ve temkinli kararlar almanız gerekliliğine işaret ediyor. Psikolojik ve metafizik konulara daha rahat eğilebilir kolaylıkla ruhsal alanda yol kat edebilirsiniz. Cinselliği ilgilendiren konularda partnerin tutum ve davranışlarında sizi neyin mutlu neyin mutsuz ettiği ile ilgili farkındalıklar yaşayabilir bu konuda uyum sağlamak için konuşmalar yapabilirsiniz.

YENGEÇ: Bu Venüs Retrosu sizler için tam anlamıyla ilişkiler alanında yaşanacak. Sevdiğiniz kişi veya eşinizle kurduğunuz duygusal bağın ve özel hayatınızın bu süreçte anlamını düşünmek sorgulamak ve daha yakın ve derin bir birliktelik kurmak için neler yapabileceğinizi konuşabilirsiniz. Ancak herkes ruhunun derinliklerini ve esas düşüncelerini açığa çıkarmak adına çok istekli davranmayabilir. Kalbe dokunan ve samimiyet içeren açıklımlar yapmak için yine de gayret göstermelisiniz. Herkesin duygusal ihtiyaçlarının ve ilişkide sahip olmak istediği konfor alanlarının aynı olmasına imkan olmadığını fark edebilirsiniz. Şu ana kadar hep sorumluluk ve görev odaklı yaklaştığınız ilişkinize biraz daha şefkat sevgi tensellik katmak için neler yapabilirsiniz bunu düşünebilirsiniz. Karşı taraf bunu sizden talep edebilir. Sen bu ilişkide ne kadar varsın veya yoksun konuşmaları ortaya çıkabilir. Eski aşklardan ilişkilerden haber almak mümkün, eskiye rağbet olaydı bit pazarına nur yağardı. Var olan ilişkinizin içinde birlikte paylaştığınız geçmiş anıları tekrar canlandırabilir, birlikte geçirdiğiniz vakti ve harcadığınız emeği hatırlayabilir köklü bir ilişki kurmayı başardığınız için birbirinize verdiğiniz önemi dile getirebilirsiniz. Sorun yaşayan çiftler ise ” Geçmiş geçmişte kalmalıdır ve gelecek mantıkla şekillendirilmelidir” diye gerçekçi kalabilir ve karşısındakinin pozitif özelliklerine odaklanmaya öncelik vermelidir. Yoksa ilişkilerin oldukça yıpranabileceği bir dönem olacaktır.

ASLAN: Venüs Retro sizler için çalışma, günlük yaşam ve sağlık konularını temsil eden alanda gerçekleşecek. İlişkilerinizde verme ve alma dengenizi net görebileceğiniz ve bu konularda farkındalık yaşayabileceğiniz bir dönemde olabilirsiniz. İşinize harcadığınız emek ve zaman dengesini iyi kurup aynı zamanda kendinize ve sağlığınıza da gösterdiğiniz önemi ön plana almayı ihmal etmemelisiniz. Bu dönemde iş hayatında kurduğunuz ilişkilerde daha gerçekçi davranmak ve profesyonel bir tutumla hareket etme gerekliliği ortaya çıkabilir. Yeni bir iş kurmak sözleşme imzalamak veya estetik operasyonlar için harika bir zaman değildir, ancak elde var olan işlerin üzerinden geçmek iş sağlık ve çalışma düzenini ve temposunu yeniden gözden geçirmek ve sizi yoran fiziksel yük bindiren konuları net görüp düzeltmeye gitmek için bu gerilemeyi fırsata dönüştürebilirsiniz. Diş cilt deri saç kemikler üreme organları ve böbrekler alanında sağlığınızı güçlendirmek için kendinize özen gösterebilirsiniz. :Aynı şekilde evcil hayvanlarınızın da sağlığı ve bakımı ile ilgilenmek gerekebilir. I BAŞAK: Bu gerileme hareketi sizlerin aşk romantizm ve yaratıcılık alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde nerede nasıl vakit geçirdiğiniz sizin için önemli olmaya başlayacak. Mutlu olmak eğlenmek ve kendinize yaratıcı anlamda iş edineceğiniz bir konu bulmak için istekli olabilirsiniz. Hobilerinizi elinizi meşgul edecek becerileri veya sanatçı yaratıcı tarafınızı ortaya koyacağınız çalışmaları yapmak için zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Aşk ve romantik arenada bu dönemde ilişkiler bir nebze problemli ilerleyebilir. İlişkilerde araya mesafe isteksizlik veya memnuniyetsizlikler girebilir. Siz ya da karşınızdaki kişi ilişkide mutlu olmak için neye ihtiyaç duyduklarının muhasebesini ve sorgulamasını yapmaya başlayabilir. Dolayısıyla bu anlamda ilişkiyi yoran ve enerjinizi tüketen meseleler nedir konuşmak mümkün. Diğer yandan, bu dönemde yeni bir ilişki başlatmak çok avantajlı olmaz sonradan yanlış bir bakış açısıyla karşınızdakini değerlendirdiğiniz ortaya çıkabilir. Eskide kalan ilişkiler ve flörtler de bu dönemde ortaya çıkıp resme geri dönmeye çalışabilirler ama deneseniz de ilişkinin geçmişte neden olmadığını bir kez daha fark ederek kendinize devam edemem diyebilirsiniz. TERAZİ: Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs’ün gerileme hareketi içinde olması sizleri elbette daha yoğun bir biçimde etkileyebilir. Ev kalbimizin attığı yerdir ve bu süreçte ev ve aile konuları sizler için odak noktasında olacaktır. Evinizde ve ailenizle daha fazla vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Aileye ve özel hayata dair sorumluluklarınızın ön plana çıkacağı ve aileye yönelik daha fazla görevler yükleneceğiniz bir zaman olacaktır. Aile içi ilişkilerin ve iletişimin zedelenmemesi için mümkün olduğunca saygı ve sevgi prensibi ile ele alınması akıllıca olacaktır. Ev ve yerleşim konularında bu dönemde ev alımı satım ve kiralama yapmak, kontrat imzalamak, arsa veya mülk ile ilgili final kararları almak için en uygun zaman değildir. Ev içinde kendinize daha rahat bir ortam sağlamak, tamamlayamadığınız düzen veya tadilat işlerini bitirmek gerekebilir. El atıp ta bitiremediğiniz genel işleri tamamlamak için bu retroyu bir fırsata çevirebilirsiniz. Tek dikkat edilmesi gereken estetik konularda karar alırken sonradan memnuniyetsizlik olmasın diye seçimleri iki kez düşünerek yapmaktır. AKREP: Bu Venüs gerilemesi sizlerin iletişim haberleşme kardeşler ve yakın çevre ilişkileri alanınızda gerçekleşiyor. Bu dönemde yakın çevre ilişkileriniz bir miktar testten geçebilir. Sorumluluklar, disiplin ve kurallara uymak bakımından sizlere stres yükleyecek birkaç deneyim yaşayabilirsiniz. Eğitsel konular yolculuklar kurslar satış pazarlama web siteleri ve yazışmalar alanında gecikmeler ertelemeler ve planlama değişiklikleri olabilir. Özellikle bu süreçte yeni bir atılım yapmak için çok bereketli enerjiler olmayacaktır ama geçmişten gelen bitmemiş zihinsel işler varsa bunlara dair tamamlama yapmak isteyebilirsiniz. Yer değiştirmek taşınmak şehir değiştirmek dükkan mağaza açılışı yapmak gibi konularda ve sözleşmeler imzalamak gereken işlerde temkinli olmak ve detayları dikkatle incelemek tavsiye edilir. Cep telefonları bilgisayarlar ve elektronik aletlerle ilgili alımlar için Retro bitimini beklemekte fayda olacaktır ancak tamirat ve tadilat işleri varsa elbette yaptırmak gerekebilir. İçinde dijital tasarım reklam ve görsellik olan işlerde estetik ölçülerinize uygun sonuçlar almak için birkaç kez deneme yanılma yapmak mümkündür. Kardeşler ve yakın akrabalarla hatta komşularla kurduğunuz ilişkilerde bu dönemde orta yolu bulacak ve huzur getirecek biçimde akılcı bir tutum benimsemek avantajınıza olabilir.

YAY: Bu Venüs gerilemesi sizlerin para kaynakları ve birikimler alanınızda gerçekleşecek. Bu Retro süresince maddi konularda radikal ve risk içeren kararlar almamanızı tavsiye ederim. Yatırımlar, önemli harcamalar ve alım satım işleri mümkünse eğer Retro bitimine bırakılmalıdır. Eğer çok gerekiyorsa ne aldığınıza nereye ödeme yapacağınıza azami dikkat edin. Sonra istediğinizle aldığınız malın örtüşmediğini görerek hayal kırıklığına uğramayasınız. İş ortaklıkları kurmak, sözleşmeler imzalamak içinde çok avantajlı bir dönem olmayabilir. Genel olarak harcamalarınız artabilir, birikimleri korumak veya bu dönem için köşeye biraz para ayırmak akıllıca olabilir. Özellikle kredi kartı ödemeleri ve harcamalarında bu dönemde terslikler olabilir paranızı da güvence altına almalı cüzden çanta veya değerli eşyalarınızı gözetim altında tutmalısınız. Bu gerileme sürecinde kazançlarınızın ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeterli olup olmadığını veya kazanç modelinizin para kazanma biçiminizin sizi mutlu edip etmediğini düşünmeye başlayabilirsiniz. Konforunuzu sağlayan ve size güvenlik duygusu veren şeyin ne olduğunu derinden fark edebilir ve gerçekte neye değer verdiğinizi neye değer vermediğinizi derinden fark edebilirsiniz. Güzelleşmek ve gardrobunuzu yenilemek ve kendinize bakmak için harekete geçebilirsiniz. Ne aldığınızdan dikkatle emin olduktan sonra elbette!

OĞLAK: Venüs Retro sizlerin burcunda gerçekleşecek sevgili Oğlaklar, uzun bir süre ilişkiler arenasında ring cambazlığı yapacaksınız. Boks eldivenlerinizi giyin ve gardınızı alın! Şaka şaka elbette. Bu süreçte içten gelen bir itilimle kendinizi bir süre insanlardan uzak tutmak ve araya mesafe koymak isteyebilirsiniz. Kendinize dönüp içe çekilip sizi mutlu eden konularla ilgilenmek için bu zamanı değerlendirebilirsiniz. Oldukça sosyal bir zaman dilimi olacaktır aslında bu Venüs Retro sizler için, siz kime ve nasıl yetişeceğinizi de bilemeyecek kadar yoğun olabilirsiniz. Sosyal gereklilikleri ve sorumlulukları yerine getirirken sabırlı ve tahammüllü davranmalısınız. Oğlak sınırları çizen ve kuralları koyan bir burç olduğu için böyle bir tutumla hareket etmek için dayanılmaz bir istek duyabilirsiniz. Sizin güçlü iradeniz rasyonel mantığınız ve otoriter tavrınıza karşı koymak pek mümkün olmayacaktır ancak insanlar bu durumu sizin onların üstüne fazla yükleniyormuşsunuz gibi bir izlenim yaratabilir. Görünümünüzü iyileştirmek, fiziksel sağlığınızı ve ruhsal bütünlüğünüzü sağlamak için neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. Deri cilt diş ve kemiklerle ilgili bakımlarınız varsa bu dönemde yapılmak için adım atılabilir. Dış görünümünüzde radikal ve sıra dışı değişimler yapmak istiyorsanız bunu bu dönemde yapmamak çok akıllıca olacaktır çıkan sonuçta kendinizi beğenmeyebilirsiniz. Eski ilişkiler, flörtler veya yeni hayranlar ortaya çıkabilir veya haber alabilirsiniz. Evlilik ve uzun süreli ilişkilerde birbirinize ilgi alaka göstermek sorumlulukları yerine getirmek birbirinize sevginizi göstermek veya romantik olmak konusunda konuşmalar yapabilir, ilişkinizi tazelemek için adım atabilirsiniz.

KOVA: Venüs Retro sizlerin arka bahçenizde bilinçaltınızı sembolize eden alanda gerçekleşiyor. Ruhunuzun derinliklerine inip kendinizi keşfetmek için bu dönem güzel bir imkan sunuyor. Geçmiş ilişkileri bu dönemde gözden geçirebilir, nerede hata yaptığınızı veya ne yapsanız da ilişkinin gitmeyen taraflarını görebilir ve bu konularda bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Bilinçaltında eğer değersizlik duygusu varsa bununla ilgili farkındalık çalışmaları yapabilirsiniz. Kendi alanına çekilip tamamlanmamış çalışmaları yapmak sanat edebiyat veya görselliği olan işlerle tasarımlar veya insana veya insan ruhuna ait hikayelerle uğraşmak isteyebilirsiniz. Kolektif konular, vicdan, merhamet ve yardımlaşma temaları bu dönemde daha fazla ilginizi çekebilir. Venüs Retro esnasında ofis aşkları, gizli saklı ilişkiler dedikodu yapanlar ve arkadan iş çeviren insanlar hakkında yapılan konuşmaları duyabilirsiniz. Bu süreçte insanlardan bir nebze uzaklaşmak ve araya mesafe koymak isteği doğarsa şaşırmayın kendinize bu zamanı tanıyın. Ruh ve beden bütünlüğünüzü güçlendirecek spiritüel veya enerji çalışmaları yapabilirsiniz.

BALIK: Venüs Retro hareketi sizlerin arkadaşlıklar alanında gerçekleşecek. Bu süreçte arkadaşlarınız ile ilişkilerinizde bir farkındalık yaşamanız mümkün. İlişkiler gezegeni Venüs, Oğlak gibi kuralları olan mesafe koyan ve sınır çizebilen bir burçta gerilemeye başladığı zaman haliyle siz de arkadaşlarınızdan biri veya bir kaçı ile aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz. Arkadaşlarla yapılacak aktivitelerde veya grup faaliyetlerinde gecikmeler yer alabilir. Sosyal çevreniz içinden uzun süredir görüşmediğiniz kişilerden arkadaşlardan haber alıp tekrar bir araya gelmek üzere planlar yapabilirsiniz. Bir arkadaşlık belki aniden flörtleşmeye dönüşebilir, bir ilişki de flört ederken yürümeyip arkadaş kalalım biz fikrine dönüşebilir. Sosyal ilişkilerde ve bağlarda nasıl davranması gerektiğini bilen sorumluluk verildiği zaman yapan saygılı ve ciddiyetle davranan insanları daha kalbinize yakın tutabilirsiniz. Arkadaşlarla gelecek planları yapabilirsiniz. Bu planlarda kimin ne yükleneceği ve nasıl bir organizasyon yapılacağına dair dikkatli ve planlı davranmakta fayda var. Bu dönemde bir kurum veya kuruluşa üyelik bir çalıştay veya toplulukları ilgilendiren bir adım atacaksanız temkinli olun ve neye giriş veya imza attığınıza emin olunuz.

NAZ BAYATLI



AK , ce

·

·

·

·

·



















97 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page